View Full Version : Абортът..
gothic_angel
11-05-2007, 08:16
Кажете какво мислите за аборта вие бихте ли постъпили така ... :)
модерирано от devil_girls_
прибавих анкета по предложение на Made_of_Pain.
alkobalko
11-05-2007, 08:17
Никога.
my_sexy_lover
11-05-2007, 08:23
Зависи на колко години съм :(
Не...това е убийство,а убийствата не са ми по вкуса :!: #-o
ponqkoga e nalojitelno, ako nqma6 dostata4no seriozen partnior, 6te ti e dosta trudno da otgleda6 dete sama. ili p1k ako si na 16!! ne stiga 4e tvoeto bade6te se sasipva ami i na deteto. ami ako te iznasilqt i zabremenee6? tva e super gadno. a imam edna priqtelka deto se okaza 4e ima izvanmato4na bremennost i se naloji da abortira poneje be6e opasno za neq, a p1k bebeto moje6e da se rodi urod4e (za6tastie posle pak zabremenq i sega si ima edno sladko sakrovi6te :) ) tai 4e nikoga ne kazvaite nikoga.....
Blestq6ta
11-05-2007, 09:42
Сега съм на 16, не мога да си помисля да стана майка...
Само като си представя какво ще стане с живота ми, та аз няма да успея да завърша гимназия! :?
Но само при мисълта да имам детенце, толкова мъничко и сладко, с миниатюрни ръчички и пръстчета, с очички като бисери... олицетворение на любовта ни с моето момче... :smt007
На този етап много мисля какво бих направила, ако недай си боже забременея... [-o< Говорила съм много с майка си, тя е на мнение, че аборт не трябва да се прави, че после бих могла да имам затруднения, когато дойде време да си имам деца... А и самата представа, че ще убия част от мен, просто не мога да го допусна... :?
Та, изводът е, че едва ли бих го направила... Дано не ми се и налага да правя избор... :(
swords1010
11-05-2007, 10:00
Момче съм, но мога да отговоря. Ако евентуално някога се стигне до нежелана бременност, в никакъв случай не бих позволил на приятелката си да го направи. Просто НЕ! :wink:
krem4et0
11-05-2007, 10:41
Момче съм, но мога да отговоря. Ако евентуално някога се стигне до нежелана бременност, в никакъв случай не бих позволил на приятелката си да го направи. Просто НЕ! :wink:
Стига с тези утопии! На 16 сте и правите бебе. Айде моля ви се на тия години зрялост, отговорност, разсъдливост, възможност да отглеждаш и възпитаваш дете...........какво ще го възпиташ-и то да си направи бебе на 15-16 ли?
Аз съм на 22 и нямам право на избор по здравословни причини. Аборт, както и раждане по естествен път, могат да са смъртоносни за мен. От друга страна трябва да ми се изследва плода и ако има моето заболяване-да абортирам и то най-рано в 4-тия месец.............вие ли ми говорите за трудности и проблеми?
И все пак ако имах право на избор и забременеех преди да си намеря работа, щях да го махна. Не е убийство-това е по-малкото зло. Много по-нечовешко е да родя дете и да го оставя или пък да не може да го издържам да нямам образовение, а от там и престижна работа.........Аз, сервитьорка с бебе на ръце и татко, който ако е под 20 годишен задължитлно след 2-3 годинки ще духне.
Wrathchild
11-05-2007, 11:02
На този етап едно дете е немислимо за мен. Искам да имам деца, но след време, сега когато нямам необходимото добро образование за една добра и постоянна работа просто не мога да си го позволя. А ако родя забравям и за образование и за всичко. А няма образование - няма пари да се издържа детето. Окей, ще бъдем заедно с баща му... а ако утре се разделим? Отговорен човек е, ще плаща издръжка. Ама не мога да разчитам само на нея. Добре, нашите ще ми помагат. Но тях няма вечно да ги има. И какво ще дам аз на това дете?
Едно голямо нищо. С майка, нямаща хубава работа за да може да се грижи добре за тях, майка, която ще тича от едно работно място на друго за да има поне пари хляб да им купи и която не може да се обърне да си погледне децата...
Такъв живот за тях не искам. Заслужават повече.
swords1010
11-05-2007, 11:08
Стига с тези утопии! На 16 сте и правите бебе. Айде моля ви се на тия години зрялост, отговорност, разсъдливост, възможност да отглеждаш и възпитаваш дете...........какво ще го възпиташ-и то да си направи бебе на 15-16 ли?
Аз съм на 22 и нямам право на избор по здравословни причини. Аборт, както и раждане по естествен път, могат да са смъртоносни за мен. От друга страна трябва да ми се изследва плода и ако има моето заболяване-да абортирам и то най-рано в 4-тия месец.............вие ли ми говорите за трудности и проблеми?
И все пак ако имах право на избор и забременеех преди да си намеря работа, щях да го махна. Не е убийство-това е по-малкото зло. Много по-нечовешко е да родя дете и да го оставя или пък да не може да го издържам да нямам образовение, а от там и престижна работа.........Аз, сервитьорка с бебе на ръце и татко, който ако е под 20 годишен задължитлно след 2-3 годинки ще духне.
Ама аз на 15 не съм тръгнал да правя секс! :wink:
hahavteen
11-05-2007, 11:20
Az bih napravila...
sladkish_14
11-05-2007, 11:52
Не бих направила,и дано НИКОГА не ми се наложи [-X
BeautifulWorld
11-05-2007, 13:04
Съгласна съм, че абортът е по-малкото зло от това да съсипеш 2 живота - и своя собствен, и на детето. Най-вероятно бих направила аборт, но да не дава Господ да ми се налага. Искам да завърша образованието си, да си намеря добра работа и тогава да мисля за деца. На 17 не мога да съм отговорен родител - та аз самата на моменти съм си дете, и то понякога 6-годишно на акъл. Нямам право да обрека едно човешко същество на гаден живот само защото аз съм си направила кефа без да мисля за предпазни мерки или пък е станал някой фал.
krem4et0
11-05-2007, 13:10
И на 17 да си все тая. Аз смятам, че жената трябва да е тази, която да има последната дума в това отношение. Матката си е моя и правя с нея каквото си искам. Не на тебе ще ти се гади, не ти ще повръщаш, не ти ще надебелееш до безформеност, не на тебе ще ти се пишка през 30 минути, не ти ще раждаш недай си Боже без упойка и от влагалището ти ще изкочи 3 килограмово човече. Жената решава и това е!
DisciplineAndOrder
11-05-2007, 13:12
Зависи на колко години си и дали изобщо искаш това дете.
Все пак може да се забременее и без жената да го иска...
niksy_bub
11-05-2007, 13:22
аз съм за,в крайна сметка ако не можеш да си позволиш да отгледаш дете и зависи от възрастта ти ... [-o< защо да не премахнеш детето след като е нежелано :?
Samata az sum pravila abort no go napravix, za6toto mom4eto ot koeto zabremenqx sled kato mu kazax 4e 6te stava tatko me zarqza nai-brytalno. Ne mojex da spodelq s na6te tui kato po4ti nikoga ne sa me razbirali i go napravix. Tova se slu4i predi 2 godini. Togava bqx samo na 15 godini. Sega sum na 17 i sujalqvam 4e go napravix. :(
KimBerLy1912
11-05-2007, 13:34
Samata az sum pravila abort no go napravix, za6toto mom4eto ot koeto zabremenqx sled kato mu kazax 4e 6te stava tatko me zarqza nai-brytalno. Ne mojex da spodelq s na6te tui kato po4ti nikoga ne sa me razbirali i go napravix. Tova se slu4i predi 2 godini. Togava bqx samo na 15 godini. Sega sum na 17 i sujalqvam 4e go napravix. :(
Оле милата :cry:
По темата-сега съм на 16..не бих си позволила...но ако ми се наложи (недай Боже) ...мисля че не бих правила аборт...причините са много-основно сантиментални и може би детско мислене...
natalitoo
11-05-2007, 13:41
зависи мн от човека който забременееш... според мен трябва и момичето и момето да си поприказват на дълго и на широко ... аз съм против абортите защото първо че повече може и да не може момичето да забременее и второ че това е мн гадн преживяване ДА !! не съм го приживяла ама имах приятелка която го преживя .. и отстрани се вижда какво е да .. гледаш как някой страда ... (но пък една страна и ти си си виновен защото не си мисли педи това) .. Но има и друга крайност .. една позната на майка ми е родила на 17 и сега си има мн сладко синче .. завърши си образованието и сега е управителка на един хотел ..
Spored men i v tazi situaciq vsichko e mnogo otnositelno!Pyrvo zavisi ot vyzrastta na dvamata.Ne mislq,che momiche na 15-16 ili 17 godini(Absoliutno izkliuchvam nadolu)e gotovo da stane maika,zashtoto osven da go gushka i celuva tq shte ima i mn otgovornosti kam nego,kato za nachalo da moje da mu kupuva pampersi i piurenca,a v posledstvie pari za chastni uroci,za kandidat-studentski izpiti i t.n.Osven chisto materialnite neshta kak edno momcihe na tazi vyzrast bi moglo da mu dade nqkakvo vyzpitanie,pri polojenie,che tq samata tepyrva izgrajda svoeto mnenie,vyzgledi,predstavi po mnogo vyprosi.I az si mislq,che shte e trudno,kogato zad edno takova reshenie da se otgleda edno bebe zastavat i dvamata roditeli.Ako bashtata pobegne za men vsichko bi stanalo nemislimo.Ne vijdam kak edna mlada maika bi mogla da se spravi sama,pri polojenie,che tq dori oshte e uchenichka...Moje bi ima nachini,no vyobshte ne iskam da si gi predstavqm.V tazi situaciq az lichno bih napravila abort!No spored men tova e nai-loshiq sluchai.Ima i dalech po-priemlivi situacii,kogato ima shans deteto da byde otgledano,ne che nqma da e trudno,no e dalech po-realno i vyzmojno.Ako bashtata e veche po-golqm 20-25 i raboti ili pak prosto ima poveche pari,a momicheto e na 18-19 mislq,che biha se spravili i abortyt bi mogyl da se izbegne.
I vse pak si mislq,che ako v momenta,nedai si Boje,mi se sluchi neshto takova bih abortila,s golemiq risk nqkoi den dori da nqmam deca.
По темата-сега съм на 16..не бих си позволила...но ако ми се наложи (недай Боже) ...мисля че не бих правила аборт...причините са много-основно сантиментални и може би детско мислене...
Bravo mili4ka samo taka ne o pravete nikoga za6toto rano ili kusno idva moment v koite se razkaivate i sujalqvate
Bravo mili4ka samo taka ne o pravete nikoga za6toto rano ili kusno idva moment v koite se razkaivate i sujalqvate
Osobenno sled 10 godini,kogato sled kupishta izsledvaniq i poseshteniq pri ginekologa se okaje ne mojem da imame deca...Togava shte e nai-zle ](*,)
Edna moq mnogo dalechna poznata e pravila dva aborta.Veche ne moje da ima deca i prez sylzi syjelqva i se proklina za togava.Tq sega e na 30 i nqkolko.Pyrviq i e bil na 17-bila e mlada.Vtoriq go e napravila na 20-ne obichala dostatychno silno bashtata.A sega:"Ne mi puka koi shte e bashtata,sama shte si go gledam ako trqbva,samo da imam dete"...
Dr.Hause
11-05-2007, 14:03
Никога.
swords1010
11-05-2007, 14:55
И на 17 да си все тая. Аз смятам, че жената трябва да е тази, която да има последната дума в това отношение. Матката си е моя и правя с нея каквото си искам. Не на тебе ще ти се гади, не ти ще повръщаш, не ти ще надебелееш до безформеност, не на тебе ще ти се пишка през 30 минути, не ти ще раждаш недай си Боже без упойка и от влагалището ти ще изкочи 3 килограмово човече. Жената решава и това е!
Ами най-напред аз няма да тръгна с момиче, което не се не се интересува от мнението ми в. Вярно е че моята дума не би трябвало да е от значение, но все пак аз съм го правил, смятам, че е правилно да участвам във взимането на решението. Нали аз ще съм този, който ще е до нея и ще помага в отглеждането на бебето (ако роди евентуално). Не бих я подкрепил в решението да направи аборт. Това е рискована процедура и не се знае какъв може да е краят. Не може ей тъка да рискуваш със здравето си. Колкото и добър да е лекарят и колкото и добри да са условията, както казах пак не се знае, какъв ще е края на процедурата. Едва ли ще си съсипя живота ако имам бебе на 17,18 или 20. Едва ли ще съсипя и живота на детето, ако не мога да му осигуря седем-звезден лукс! Смятам, че бих могъл да се справя. Но това си е мое мнение! :smt003
LitTlE_BeBsIiI
11-05-2007, 15:01
Ako sega me vr1hleti tozi problem 100% 6te napravq abort za6toto s1m malka.
KimBerLy1912
11-05-2007, 18:00
Всъщност в доста статии пише че аборта,колкото и да е вреден..доста рядко причинява по-нататъшно безплодие... :roll: Е..не знам до колко е вярно...Моята гледна точка беше по-скоро човешка,отколкото медицинска и каквато и да е била друга :)
krem4et0
11-05-2007, 18:20
Ами най-напред аз няма да тръгна с момиче, което не се не се интересува от мнението ми в. Вярно е че моята дума не би трябвало да е от значение, но все пак аз съм го правил, смятам, че е правилно да участвам във взимането на решението. Нали аз ще съм този, който ще е до нея и ще помага в отглеждането на бебето (ако роди евентуално). Не бих я подкрепил в решението да направи аборт. Това е рискована процедура и не се знае какъв може да е краят. Не може ей тъка да рискуваш със здравето си. Колкото и добър да е лекарят и колкото и добри да са условията, както казах пак не се знае, какъв ще е края на процедурата. Едва ли ще си съсипя живота ако имам бебе на 17,18 или 20. Едва ли ще съсипя и живота на детето, ако не мога да му осигуря седем-звезден лукс! Смятам, че бих могъл да се справя. Но това си е мое мнение! :smt003
Има разлика в това да не се интересувам от мнението на партньора си и това да вземам сама решение за собственото си тяло. Извинявай, но ако аз искам аборт(хипотетично говорим), но ти не ми даваш-какво правим? Аз реша ли-ще го направя. Ще те излъжа, че абортът е спонтанен и пак ще го направя. Никой мъж не може да ме задължи да родя. Да, ще го обсъдим, да ще преценим заедно кое е добро, защото аз обичам проблемите да се обсъждат. Но това не значи, че на 15-16 бих родила. На 22 съм и пред мен подобна дилема не стои. Раждам го и толкова-ще се оправя. Но, ако съм на 16 нещата са доста по-различни!
swords1010
11-05-2007, 19:05
Има разлика в това да не се интересувам от мнението на партньора си и това да вземам сама решение за собственото си тяло. Извинявай, но ако аз искам аборт(хипотетично говорим), но ти не ми даваш-какво правим? Аз реша ли-ще го направя. Ще те излъжа, че абортът е спонтанен и пак ще го направя. Никой мъж не може да ме задължи да родя. Да, ще го обсъдим, да ще преценим заедно кое е добро, защото аз обичам проблемите да се обсъждат. Но това не значи, че на 15-16 бих родила. На 22 съм и пред мен подобна дилема не стои. Раждам го и толкова-ще се оправя. Но, ако съм на 16 нещата са доста по-различни!
Добре да кажем, че просто не бих бил за, тя да направи аборт. Защото на практика ако тя реши да го направи, аз няма как да я спра. Такова решение обаче наистина е правилно да се вземе и от двамата партньори. Ааа мисля, че казах... ако някое момиче забременее на 14/15, няма да е от мен! :wink:
divata_89
11-05-2007, 19:33
Az sam na 18 god. i sega smqtam da stana studentka,taka 4e bih napravila abort bez dase zamislq nneiskam dasi provalqm jivota zaradi edno bebe i dane moga dasi pojiveq pak i na6te ako razberat nemi se misli neiskam da si razvalqm otno6eniqta s tqh zaradi ne4ie nevnimanie.Abortat ne e ubiistvo na bebe za6toto kogato se pravi vse o6te e nqkakvo zrance,zarodi6 poznava mn momi4eta koito sa pravili abort i to ne vednaj i posle nqmaha problem pak da zabremeneqt.Abe to po-dobre da nese stiga do tam!! ;-)
shadow4e
11-05-2007, 19:51
Ако в този момент се случи, не знам дали их направила аборт... Плановете ми за близките 4 години не включват бебе, но ако се случи, може и да го задържа. Надявам се да не ми се случва, защото искам да стана поне студентка и тогава :)
krem4et0
11-06-2007, 10:14
Добре да кажем, че просто не бих бил за, тя да направи аборт. Защото на практика ако тя реши да го направи, аз няма как да я спра. Такова решение обаче наистина е правилно да се вземе и от двамата партньори. Ааа мисля, че казах... ако някое момиче забременее на 14/15, няма да е от мен! :wink:
Говорех чисто хипотетично. Все пак и такива длучаи има!
gavro64eto
11-06-2007, 14:40
zavisi ot mn ne6ta,no 6te mi e mn gadno ako trqbva da go napravq
~CaLiCo~ *PepS* :P
11-06-2007, 16:09
BIH! s risk mnogo ot tuk prisystwa6tite da me napadnat,DA bih mahnala nezaplanuwano bebe. nqmam namerenie za deca predi 25-6 si godina. ne 4e ne6to ama... ne mislq na 20 (ili po malko) wmesto da u4a i da se staraq da realiziram me4tite si da si stoq w nas i da dondurkam bebe. ne mersi :!:
Смятам, че не бих направила аборт, но съм на принципа: никога не казвай никога. Просто не знам какво може да ми дойде до главата. Не осъждам тези, които решават да направят аборт- всеки си има причини и основания, и никой няма право да го съди. И според мен по-малкото зло е да абортираш, пред това да оставиш детето си дом, или просто да го захвърлиш в някъде.
sobieski_girl_inlove
11-06-2007, 21:01
ponqkoga e nalojitelno, ako nqma6 dostata4no seriozen partnior, 6te ti e dosta trudno da otgleda6 dete sama. ili p1k ako si na 16!! ne stiga 4e tvoeto bade6te se sasipva ami i na deteto. ami ako te iznasilqt i zabremenee6? tva e super gadno. a imam edna priqtelka deto se okaza 4e ima izvanmato4na bremennost i se naloji da abortira poneje be6e opasno za neq, a p1k bebeto moje6e da se rodi urod4e (za6tastie posle pak zabremenq i sega si ima edno sladko sakrovi6te :) ) tai 4e nikoga ne kazvaite nikoga.....
съгласна съм с твоето мнение.. все пак ако е станал гаф и ако си например на 15-16... години колкото и да не е препорачително може би по-добрия вариант е аборта..едно момиче на тази възраст не би могло да се справи с такава отговорност.. макар че има изклучения при които родителите помагат когато са по стабилна подкрепа .. но все пак всяко семеиство е различно и за да не се налага да се стига до там поне използваите презервативи хора !!! :!: :!: :-$
sexomanka
11-16-2007, 21:34
ще погледнете ли това...за да си кажете мнението... http://www.liveinternet.ru/community/1537746/post49845547/
Made_of_Pain
11-16-2007, 21:43
Защо не се сложи и една анкета, мисля, че ще е по- ефективно :?
rihannka
11-17-2007, 10:07
сега както съм на 16 и не дай си Боже се слу4и нещо искам неискам трябва да направя аборт,просто защото съм още малка за дете..ве4е ако забременея след 18 не мисля 4е ще направя аборт!
FelisDirus
11-17-2007, 10:11
Ако си нямах приятел и забременея от случаен човек - да, абортът е повече от задължителен.
Но ако забременея сега, ще полудея от щастите и не бих абортирала никога. Което пък ми няпомня как мъжо с леко притеснение в гласа ме попита дали няма да ми идва и ми напомни, че ми закъснява вече със седмица (аз бях забравила)... такава доволна усмивка се разля по лицето ми тогава. Но се оказа, че е объркал датите. :?
П.С.
Не знам кой е добавил анкетата, но е неграмотно написана. Как може да напишете "абортира ли"?! Правилното "Бихте ли абортирали"... айде мислете малко...
Моля някой модератор да поправи тази грешка. :?
На 20 съм и въпреки че в близките години изобщо не предвиждам бебе, мисля че не бих направила аборт. Не съм против аборта, не го приемам като "убийство", но смятам, че съм достатъчно зряла да поемам отговорност за действията си. (Виж, ако бях на 16 нещата стоят по съвсем различен начин.)
Естествено, всичко зависи от ситуацията, от позицията и мнението на бъдещия баща, от здравословното ми състояние. Има много фактори. Нямам еднозначен отговор.
PS. *въздиша тежко* хъх, оправихме безумната правописна грешка...
FelisDirus
11-17-2007, 12:57
Благодаря, надявам се това да не е иронична забележка. Наистина нищо лично, просто се обръща всичко в мен, като видя нещо, написано по подобен начин.
Иначе забравих да кажа, че напълно подкрепям кремчето в онзи спор.
Това са нашите тела, ние имаме последната дума и решаваме дали ще се роди това дете, или не.
Решението на бащата няма значение, ако майката мисли по различен начин, извинете ни, но това е положението. Когато вие започнете да раждате, тогава и ще решавате. ;-)
_Cuddly_
МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 4:57 pm Заглавие:
Barbie написа:
Благодаря, надявам се това да не е иронична забележка. Наистина нищо лично, просто се обръща всичко в мен, като видя нещо, написано по подобен начин.
Иначе забравих да кажа, че напълно подкрепям кремчето в онзи спор.
Това са нашите тела, ние имаме последната дума и решаваме дали ще се роди това дете, или не.
Решението на бащата няма значение, ако майката мисли по различен начин, извинете ни, но това е положението. Когато вие започнете да раждате, тогава и ще решавате.
=D> =D>
Някой може ли да ми каже как се прави аборт в смисъл къде отиваш (при личният лекар ли и после къде), за колко време става и колко струва. На 18 съм, трябва ли ми родител ??? Моля ви кажете ми ???? :neutral: :neutral: 8-[
sexomanka
11-17-2007, 19:01
Някой може ли да ми каже как се прави аборт в смисъл къде отиваш (при личният лекар ли и после къде), за колко време става и колко струва. На 18 съм, трябва ли ми родител ??? Моля ви кажете ми ???? :neutral: :neutral: 8-[
a...честито....
направи го...
Снимка 1 (http://spiritlessons.com/Documents/abortion/abortion_picture_39.jpg)
Снимка 2 (http://spiritlessons.com/Documents/abortion/abortion_picture_33.jpg)
айде...прочети малко
http://www.pravoslavieto.com/books/abort/index.htm#gen1...
Модерирано от swords1010
ВНИМАНИЕ!!!
Снимките, както и съдържанието на линка не са подходящи за деца и за хора със слаби сърца!
desi_bonbona
11-17-2007, 19:07
az poprincip sam protiv aborta, no ako nqkoe momi4e e pod 18 god e po-dobre da napravi abort, za6toto edno bebe moje da i obarka celiq jivot.
miloto_girl_4e
11-17-2007, 20:03
Бих направила аборт, ако забременя твърде рано..
Не смятам, че бих била пълноценна майка за това детенце и, че ще успея да уредя живота си, грижейки се за детето и успоредно учейки и/или работейки(ако изобщо имам време и за това..)Такаче деца тогава, когато съм стабилна финансово и със стабилно семейство :!:
mumiikataa
11-17-2007, 20:12
по-скоро бих внимавала...не бих направила,но ако е много наложително...
led_i_ogyn
11-17-2007, 20:54
Разбира се, че ще направя аборт...Да родя на 15 ли??? Детето още не е бебе дори...Ако зависи от бъдещето ми естествено...Никога няма да родя на 15 и после цял живот да съжалявам!
Нищо подобно. Просто ми писна да гледам из форума недопустими правописни грешки от рода на "обича те ли" вместо "обичате ли" и "бихте ли остана ли" наместо "...останали". Не намирам никакво обяснение за такава неграмотност.
sladku_bebzi
11-18-2007, 06:08
Не мисля, че ще ми се наложи :)
ще погледнете ли това...за да си кажете мнението... http://www.liveinternet.ru/community/1537746/post49845547/
Видеото е потресаващо, но от 10те минути гледам само около 3 и после спира. Защо е така?
Иначе по темата, аз съм на 16 и не бих направила аборт, защото по-добре да съсипя собствения си живот, отколкото да отнема чужд. Благодаря на sexita за хубавата статия.
ramaiana
11-18-2007, 19:41
Абортът е убийство. Всички ние трябва да разберем, че в утровата на майката тупа сърце. Наскоро гледах филм, който всички трябва да видят. На него е заснето детенцето по време на аборта. Аз му видях ръцете, как маха с тях, как му ги късат, как отваря уста, за да извика. Това е чудовищно.
FelisDirus
11-19-2007, 09:55
Абортът е убийство. Всички ние трябва да разберем, че в утровата на майката тупа сърце. Наскоро гледах филм, който всички трябва да видят. На него е заснето детенцето по време на аборта. Аз му видях ръцете, как маха с тях, как му ги късат, как отваря уста, за да извика. Това е чудовищно.
Другият вариант е да бъде обречено да го подмятат цял живот по домовете.
Уф, абе и двете опции са повече от ужасни и е по-добре просто да не се стига до подобно нещо..
krem4et0
11-19-2007, 10:35
Е, ама ти си на 23......разбираш, че като си на 15-16 нещата са коренно различни. Абортът е опция и е за предпочитане пред провал на 2 съдби........
Да, бих. Нищо 4е съм на 20, демек по-дърта от пове4ето из форума. Бих, защото сама не се 4увствам готова да гледам дете. Нямам възможността да го издържам, и не бих искала да съсипя и моя и неговия живот
wasntme_
11-19-2007, 12:44
az p1k sam ZA abortite... smisal 4e ne sam protiv de :D ideqta e slednata si4kite hora deto ste kazali NE, vie tam, iskate da mi kajete 4e ako ste na 16 i zabremeneete ''nikoga, ama nikogaaaaa'' ne bihte napravili abort? da da tiho tiho... ne vqrvam da ima mnogoprokopsali takiva jeni.... aide aide... :smt001
bih abortirala nezavisimo na kakva vuzrast sum ako ne go iskam!smqtam 4e edna jena, edno semeistvo trqbva da e stabilno i da ima kakvo da dade na decata si. kato donese6 edno neobi4ano i nejelano dete na tozi svqt ne mu pravi6 dobro. :!:
По добре да убия детето,отколкото да се мъча или пък да го зарежа в някой дом и цял живот да ми тежи на съвеста..А и да се чудя как е,къде е,защо,с кого,дали пък изобщо е живо...Според мен е така...
hahavteen
11-19-2007, 14:56
Mejdy drygoto maika mi e pravila abort predi da me rodi.Zabremeniala e niakude 87`no ia e bilo strah da rodi zaradi 4ernobil i e napravila abort(est bez nikoi da znae za6toto e bilo nezakonno togava).Prisustvali sa i sa znaeli samo tia i 2 ginekolojki.Ve4erta i stanalo mn lo6o i roditelite i ia zakarali v bolnicata.Tam i bili niakakva injekcia(bez da znaiat 4e e pravila abort) i i kazali da preno6tyva tam.Ta sytrinta stanala rano za6toto imala izpit i kato oti6la da pi6ka ysetila 4e ne6to izpadnalo v toaletnata i kato poglednala se okazalo 4e e 4ast ot placenta i o6te edin embrion!!!!! Ginekolojkite ne sa bili razbrali 4e e bremenna s bliznaci.E vse edno de izvadila go,zavila go v ne6to,oti6la na izpita(koito vzela s 5.70) i zanesla embriona na ginekolojkata si.Tia kazala 4e iavno ot injekciata koiato sa i bili placentata se e otdelila a ako ne be6e stanalo taka moje6e i da ymre...Vupreki vsi4ko oba4e sled sestra mi(koiato e rodena edna godina sled mene) e napravila pak abort za6toto e nezdravoslovno da se rajda 2 ta kamo li 3 poredni godini....
ramaiana
11-19-2007, 16:51
Ух...не знам...аз не мога да понеса вида на разчлененто си детенце...
За това,момичета...мислете на време...
strawberry
11-20-2007, 09:55
Ne nikoga nqma da go napravq!I mislq 4e vseki koito gleda tva klip4e 6te e na moeto mnenie :? http://vbox7.com/play:9a0688d5
krem4et0
11-20-2007, 10:18
Mejdy drygoto maika mi e pravila abort predi da me rodi.Zabremeniala e niakude 87`no ia e bilo strah da rodi zaradi 4ernobil i e napravila abort(est bez nikoi da znae za6toto e bilo nezakonno togava).Prisustvali sa i sa znaeli samo tia i 2 ginekolojki.Ve4erta i stanalo mn lo6o i roditelite i ia zakarali v bolnicata.Tam i bili niakakva injekcia(bez da znaiat 4e e pravila abort) i i kazali da preno6tyva tam.Ta sytrinta stanala rano za6toto imala izpit i kato oti6la da pi6ka ysetila 4e ne6to izpadnalo v toaletnata i kato poglednala se okazalo 4e e 4ast ot placenta i o6te edin embrion!!!!! Ginekolojkite ne sa bili razbrali 4e e bremenna s bliznaci.E vse edno de izvadila go,zavila go v ne6to,oti6la na izpita(koito vzela s 5.70) i zanesla embriona na ginekolojkata si.Tia kazala 4e iavno ot injekciata koiato sa i bili placentata se e otdelila a ako ne be6e stanalo taka moje6e i da ymre...Vupreki vsi4ko oba4e sled sestra mi(koiato e rodena edna godina sled mene) e napravila pak abort za6toto e nezdravoslovno da se rajda 2 ta kamo li 3 poredni godini....
Много се извинявам за въпросът-майка ти не се ли е пазила? моята майка има 2 бременности и то абсолютно планирани.......
hahavteen
11-20-2007, 10:56
Много се извинявам за въпросът-майка ти не се ли е пазила?
A be kakvo da kaja...Tia e primer za tova 4e i bez da svur6va vutre muja moje da se zabremenee(ginekologa i ia buzika 4e zabremeniava ot vuzdyha :-D )...Sled purvia abort e mislela 4e ne moje da zabremenee i ne se e pazila mn mn a za sestra mi sa si kazali s ba6ta mi za6to ne...Sledva6toto ve4e e bilo gre6ka ma kude da tursi hap4e v oneia godini...Ot trite ni samo malkata mi sestra e planyvana vsu6tnost :roll:
ReFlEcTiOn
11-20-2007, 12:02
:-o ами да бих абортирала но ако съм под 19-20 ...иначе Не дори и да съм сама и без работа...но за следващите 3 години определено Бих.. :(
sexy_angell
11-20-2007, 12:55
ne ne bih napravila abort v nikakav slu4ai.az sam na 20 god i jiveq s priqtelq mi,no ako si na 15-16 po dobriq variant spored men e abort.
Иначе по темата, аз съм на 16 и не бих направила аборт, защото по-добре да съсипя собствения си живот, отколкото да отнема чужд. Благодаря на sexita за хубавата статия.
Добре де ако се случи и не непавиш аборт как ще го гледаш това дете ?
Нито имаш образование, а и дори да имаш средно трудно ще работиш и ще гледаш дете. Аз като вляза в магазина и вида колко струват памперсите си мисля че трябват мн пари за да може да отгледаш дете.
Парите са едно на ръка. Личното ми мнение е че като си на под 20 (даже за някои и повече години трабват) си още прекалено незрял да може да отгледаш дете. Може би ако ти се случи ще озрееш набързо но знам ли ..
Така че ако нямаш възможност да отгледаш това дете- няма да съсипеш само собствения а и неговия живот.
По въпроса за това че аборта е убийство - дори и според религията, душата на човек идва 40 дена след зачеването и ако направиш аборт не е убийсво.
Не целя да обидя никого...ама много сте ми интересни като напишете "Мислете на време" или "Опичайте си акъла"....Като ти се скъса презерватива кой е виновен ти или той (тя) ? А като се изхлузи кой пак е виновен, аре някой да ме светне ??? :(
ramaiana
11-22-2007, 08:33
Не целя да обидя никого...ама много сте ми интересни като напишете "Мислете на време" или "Опичайте си акъла"....Като ти се скъса презерватива кой е виновен ти или той (тя) ? А като се изхлузи кой пак е виновен, аре някой да ме светне ??? :(
ми има си спешно-контрацептивни хапчета бе мила....
Ако гаджето ти не ти предложи веднага,ясно е колко му пука за теб и здравето ти...да не гворим за бъдещото му дете.
Ясно е,че така не се пият хапчета като бонбони,ама не се изхлузва презерватив всеки ден,нали.
Тва,че на някои не им се слага е вече друг въпрос...
Тая контрацепция единственото нещо което прави е да вреди на ораганизма. Познавам три момичета пили такива хапченца и знаеш ли какъв е резултата....две дечица в дом за осиновявяне и детенце което съжалява, че е се е родило, а е само на 1г.
krem4et0
11-23-2007, 10:04
Ти пиши на фирмата поизводител за рекламация. мацките или не са пили хапчетата навреме, или нещо друго. А и ако Ескапел не подейства, той не вреди на запазалия се плод!
Violenza
11-23-2007, 10:13
Тая контрацепция единственото нещо което прави е да вреди на ораганизма. Познавам три момичета пили такива хапченца и знаеш ли какъв е резултата....две дечица в дом за осиновявяне и детенце което съжалява, че е се е родило, а е само на 1г.
щот са тъпи малки курвета...
заради грешките на такива безмозъчни индивиди ще страдат само дечицата!
XaMcTePKa
11-23-2007, 10:30
не бих дано не се случва така че да си променя мнението ;) но каквото и да стане 'ще си сърбам попарата'
ramaiana
11-25-2007, 20:27
не бих дано не се случва така че да си променя мнението ;) но каквото и да стане 'ще си сърбам попарата' така трябва,а не като приятелките на Enichka