PDA

View Full Version : Защо всички казвате, че е лошо да се прави секс рано?

*****girl*****
11-09-2007, 11:45
всички сте на мнение, че не трябва да се прави секс преди 15, 16, 17 и т.н. години защо??? замислете се, че майката природа дори го иска... значи секса принципно е начин за възпроизводстово на човека - природата иска да правим секс за да не изчезнем и за да ни накара да правим секс го е направила така, че да ни носи удоволствие и за това всеки го влече, малко или повече... природата решава кога един човек е готов да прави секс физически и биологично... не мислите ли, че след като тестисите на момчето започнат да произвеждат сперматозоиди, това значи, че тялото му казва, че е готово за секс??? не мислите ли, че е същото при момичето, когато му дойде първия цикъл - значи природата съобщава, че тя е готова да забременее... не мислите ли, че след като природата задвижва хормоните, ни подтиква към секс??? природата ни кара да правим секс, и ни съобшава, че сме готови, а вие не та не!!! всички тези неща ги налага обществото и това, че самото то е минало през различни етапи на развитие... дори в самата история може да забележим как е нормално да се прави секс на ранна възраст - аз, примерно, съм чувала от баба ми, че нейната майка - демек прабаба ми, я е родила на 14 години... демек е трябвало да прави секс, за да забременее и роди... просто не виждам нищо лошо да се прави секс след като на момичето му дойде цикъла, а момчето започне да има сперма...

надявам се, не ме разбирате грешно!!! не подкрепям някакви глупави изпълнения и безразборен секс!!! според мен, ако някой е напълно запознат със секса - знае какво представлява, рискове, болести, предпазни средства и т.н. и има желание, защо да не прави секс на 12-13 години? какъв е проблема? природата си е казала думата - тялото е готово!!! пак повтарям - разбира се, че е абсолютно задължително човек да знае какво прави и какви отговорности поема и ако това е така и е напълно наясно какво иска - защо не??? нито е вредно, нито е опасно (предпазни средства) - само удоволствие!!! и като има някой, на който да се довери и обича - всичко е точно!!! просто съм против това, че когато някой чуе, че момиче е правило секс на 12-14 години и веднага и лепват някакви етикети!!! и аз съм съгласна, че има такива, които си заслужават обидите, защото дори не знаят какво правят, но има и такива, които са напълно наясно, знаят какво искат и мислят правилно...

мола ви, не ме нападайте!!! искам да се получи мирна дискусия!!! нека всеки да си каже мнението цивилизовано... ще се радвам на повече отговори!!! целувки на всички!!!

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
6 точка от правилника!

Mariolcheto
11-09-2007, 11:57
Не си много права миличка!Замисли се ако питаш някой много възрастен човек той ще ти каже че господ ни е създал да го правим само когато искаме деца.Попринцип едно време така е било.А сега точно за това че ни е младите се ебем като здравей-здрасти са измислили презервативите!

50cent
11-09-2007, 12:02
че то никои не е казвал да не правиш секс на 12 13 години ама си представи по твоета логика маиката природа изка да правим поколение ами ти като родиш да кажем на 14 как ще го издържаш това бебе без работа трябва родителите ти да го гледат

DoomShadow
11-09-2007, 12:07
всички сте на мнение, че не трябва да се прави секс преди 15, 16, 17 и т.н. години защо???????????? замислете се, че майката природа дори го иска............ значи секса принципно е начин за възпроизводстово на човека - природата иска да правим секс за да не изчезнем и за да ни накара да правим секс го е направила така, че да ни носи удоволствие и за това всеки го влече, малко или повече............... природата решава кога един човек е готов да прави секс физически и биологично.............. не мислите ли, че след като тестисите на момчето започнат да произвеждат сперматозоиди, това значи, че тялото му казва, че е готово за секс????? не мислите ли, че е същото при момичето, когато му дойде първия цикъл - значи природата съобщава, че тя е готова да забременее............... не мислите ли, че след като природата задвижва хормоните, ни подтиква към секс????? природата ни кара да правим секс, и ни съобшава, че сме готови, а вие не та не!!!!! всички тези неща ги налага обществото и това, че самото то е минало през различни етапи на развитие......................... дори в самата история може да забележим как е нормално да се прави секс на ранна възраст - аз, примерно, съм чувала от баба ми, че нейната майка - демек прабаба ми, я е родила на 14 години......... демек е трябвало да прави секс, за да забременее и роди............... просто не виждам нищо лошо да се прави секс след като на момичето му дойде цикъла, а момчето започне да има сперма.........

надявам се, не ме разбирате грешно!!!!!!! не подкрепям някакви глупави изпълнения и безразборен секс!!!!!!!!! според мен, ако някой е напълно запознат със секса - знае какво представлява, рискове, болести, предпазни средства и т.н. и има желание, защо да не прави секс на 12-13 години? какъв е проблема? природата си е казала думата - тялото е готово!!!!!! пак повтарям - разбира се, че е абсолютно задължително човек да знае какво прави и какви отговорности поема и ако това е така и е напълно наясно какво иска - защо не???? нито е вредно, нито е опасно (предпазни средства) - само удоволствие!!!!!! и като има някой, на който да се довери и обича - всичко е точно!!!!! просто съм против това, че когато някой чуе, че момиче е правило секс на 12-14 години и веднага и лепват някакви етикети!!!!!!!!! и аз съм съгласна, че има такива, които си заслужават обидите, защото дори не знаят какво правят, но има и такива, които са напълно наясно, знаят какво искат и мислят правилно.....................

мола ви, не ме нападайте!!!!!!!! искам да се получи мирна дискусия!!!!!! нека всеки да си каже мнението цивилизовано...... ще се радвам на повече отговори!!!!!!!!!!!!!!!!! целувки на всички!!!!!!!!!!!!!!!

ne smqtam 4e 6tom na momi4eto i e do6yl cikala i ve4e e gotova da zabremenee, nito 4e tqloto e gotovo. nau4no dokazano e 4e nai dobrata vyzrast jenata da zabremenee e 25-30 godini. ne smqtam 4e 6tom doidat hormonite i trqbva da se pravi seks. a tova kakvo sa pravili v minaloto ne smqtam 4e trqbva da go gledame, vse pak togava sa bili mn po prosti xorata otkolkoto sega

MakeMeLaugh
11-09-2007, 12:27
В 90% от случаите, ако не и повече, 'децата' нямат необходимата култура и това е проблема. Сами си създават проблеми (болести най-малкото и т.н. та чак до аборти изключително опасни и вредни за здравето) както на себе си така и на околните. Ние хората сме така устроени, че като ни дойде белята на главата чак тогава си даваме сметка за всичко - тук е същата работа. Ето ти сама виждаш как форума е препълнен всекидневно с глупави теми за глупави въпроси произлезли от глупави действия... Пък в днешно време лапетата не правят секс, защото са готови и го искат, а защото е мода и считат за "обичак", някой който не го е правил на 14-15 най-късно!
Другото - медицински причини... не смятам, че е особено полезно. Не виждам, защо трябва да се разширяваш (да не кажа да станеш кофа) още на 13-14...Другото което е - не сте ли забелязъли многото теми с това, че не можели да свършат... е как да свършат като все още тялото им не е доустроено. Пък и всеки би трябвало да знае, че секс се почва най-рано 1 година след първия цикъл, ма то и това не се спазва.. като им дойде и значи трябва се прай... да, да, ама не!
А бе мога цял ден да пиша, ама мързи пък и дългите мнения не се четат...
Аз лично съм едно момиче да почне най-рао на 15-16, само ако има знанията и е добре развито.

krem4et0
11-09-2007, 12:53
Това, че имаш менструация не значи, че трябва да правиш секс. Знаеш ли, че в началото може дори овулация да нямаш, а кървенето да е менструалоподобно, поради промяна в нивото на хормоните? Първо не мисля, че на 12-13-14 правят секс, за да създадат потомство. Тогава логиката ти става вече грешна. След като децата правят секс, но не за да имат поколение, защо трябва да чакат да имат менструация и сперма. Да си правят секс от 8 годишни....
И знаеш ли каква е разликата между едно време и сега. Едно време не са учили повече от 5-7 клас. После са били омъжвани, за да не харчат парите на домакинството. Та отивали са в чуждата къща в качеството си на евтина работна ръка. Нараждали са си деца, 2/3, от които са били болнави или са умирали, именно с тази цел-евтина работна ръка.
Там ли искаш да се връщаме?
А и полова зрялост при човекът настъпва с края на пуберитета, а не с неговото начало. Пуберитетът е времето, когато той най-интензивно се променя, расте, наедрява, променя лицето, нрава си и най-вече се развива репродуктивната система. Не знам сега кога водят, че е края на пуберитета, но преди 16-17 той не е при никой човешки индивид. Т.е. полово зрял е човек над тази възраст!

Себе си...
11-09-2007, 13:11
Дори не си направих труда да допрочета това , което си написала ... Мъчно ми е като се сетя , че освен теб има толкова много 12-13-14 годишни , които мислят по същият начин . Какво ще рече "Няма нищо лошо в това да правиш секс на 13год.!" ? Вие , днешните поколения имате ли идея що е това детство? За къде толкова бързате да порасвате не ми е ясно ? Та всичко е пред вас , не си мислете , че девствени ще си отидете от този живот ... Имам сестра 7 години по-малка от мен (на 12 е) знам , че е неизбежно да ви минават какви ли не неща през главата , но честно казано ми се изправя косата като се замисля , че може да стане така малката ми шестокласничка , която е сто пъти по-нахакана и като че ли по-голяма от мен , би могла да свърши нещо такова ... Стойте си на дупетата ... влюбвайте се , разлюбвайте се - няма нищо лошо , но не бързайте да надживявате годините си ! Сексът е удоволствие и същевременно отговорност - не мисля , че едно 14 годишно момче или момиче е готово за това ! Всичко с времето си ...

Hanibal_lektar
11-09-2007, 13:30
всички сте на мнение, че не трябва да се прави секс преди 15, 16, 17 и т.н. години защо???????????? замислете се, че майката природа дори го иска............ значи секса принципно е начин за възпроизводстово на човека - природата иска да правим секс за да не изчезнем и за да ни накара да правим секс го е направила така, че да ни носи удоволствие и за това всеки го влече, малко или повече............... природата решава кога един човек е готов да прави секс физически и биологично.............. не мислите ли, че след като тестисите на момчето започнат да произвеждат сперматозоиди, това значи, че тялото му казва, че е готово за секс????? не мислите ли, че е същото при момичето, когато му дойде първия цикъл - значи природата съобщава, че тя е готова да забременее............... не мислите ли, че след като природата задвижва хормоните, ни подтиква към секс????? природата ни кара да правим секс, и ни съобшава, че сме готови, а вие не та не!!!!! всички тези неща ги налага обществото и това, че самото то е минало през различни етапи на развитие......................... дори в самата история може да забележим как е нормално да се прави секс на ранна възраст - аз, примерно, съм чувала от баба ми, че нейната майка - демек прабаба ми, я е родила на 14 години......... демек е трябвало да прави секс, за да забременее и роди............... просто не виждам нищо лошо да се прави секс след като на момичето му дойде цикъла, а момчето започне да има сперма.........

надявам се, не ме разбирате грешно!!!!!!! не подкрепям някакви глупави изпълнения и безразборен секс!!!!!!!!! според мен, ако някой е напълно запознат със секса - знае какво представлява, рискове, болести, предпазни средства и т.н. и има желание, защо да не прави секс на 12-13 години? какъв е проблема? природата си е казала думата - тялото е готово!!!!!! пак повтарям - разбира се, че е абсолютно задължително човек да знае какво прави и какви отговорности поема и ако това е така и е напълно наясно какво иска - защо не???? нито е вредно, нито е опасно (предпазни средства) - само удоволствие!!!!!! и като има някой, на който да се довери и обича - всичко е точно!!!!! просто съм против това, че когато някой чуе, че момиче е правило секс на 12-14 години и веднага и лепват някакви етикети!!!!!!!!! и аз съм съгласна, че има такива, които си заслужават обидите, защото дори не знаят какво правят, но има и такива, които са напълно наясно, знаят какво искат и мислят правилно.....................

мола ви, не ме нападайте!!!!!!!! искам да се получи мирна дискусия!!!!!! нека всеки да си каже мнението цивилизовано...... ще се радвам на повече отговори!!!!!!!!!!!!!!!!! целувки на всички!!!!!!!!!!!!!!!
Аз не съм на мнение че не трябва да правиш секс на 12 - 15 години. Вярно е че природата ни е създала да можем да правим секс на тази възраст и биологично няма проблем, но най големият проблем е разочарованието след това ако попаднеш на неподходящ партньор а на тази възраст е много вероятно а в същото време мисленето ти още не е подготвено за такъв шок и ще страдаш доста повече отколкото ако го направиш на 18 например.

sherry
11-09-2007, 13:37
Освен удоволствие, сексът е също и отговорност! Не вярвам тялото на 11 годишно дете да е готово за секс, само защото му е дошло!
Мен ми дойде рано за първи път и 1 месец не ми свършваше, отидох на лекар и ми каза, че органите ми още не са развити и затова толкова време ми е продължил цикъла. Как може да твърдиш, че едно младо момиче, което не знае още какво е отговорност и любов, може да прави секс, без да се тревожи? Да не говорим колко е ниска осведомеността на децата на тая възраст, не знаят за предпазните мерки, риска от безразборния секс и т.н! Не бих искала да знам, че детето ми прави секс на 12 или 13 години, защото това не е нормално. Пак казвам, сексът е отговорност и може да ме мислиш за консвервативна, но не е нормално малки деца да го практикуват!

FelisDirus
11-09-2007, 14:17
:razz: Муци, разби ме!

Не разсъждаваш правилно. Тая работа с природата е пълна глупост и ще ти кажа защо.

Първо, аз бях 2 за 3 клас, когато ми дойде за пръв път. Мислиш ли, че ми е било време за секс?
А вярваш ли, че момченце 6-7 клас също е готово за секс? Те повечето до 16-17 не знаят онова отпред дали е само за пишкане или е и за украса (нищо лично..) :-D .

Второ, както вече казаха преди мен, сексът е отговорност, а малките са неграмотни, не се интересуват, нямат представа как се забременява, не се пазят или с други думи (да си кажа клишираната фразичка) - нямат елементарна сексуална култура.

Това като отговор удовлетворява ли те? :)

lLady_MooN_RaiN
11-09-2007, 14:38
Тялото на момичето/момчето може да е готово(макар че след като ти дойде менструацията, продължаваш да се развиваш още години), но психиката му не е. Казваш, че няма нищо лошо да правиш секс на 12-14 ако си намерил любимия човек. Как може едно дете да разпознае любовта? Понякога дори възрастните грешат, камо ли малките деца. А на 12-14 ти си малко дете, дете което никак не е готово а поеме оговорната роля на родител, и то за цял живот, при това ако сбърка рискува да провали нечий живот.Децата, затова са деца - защото са наивни и доверчиви и секса няма място в техния живот.

ProstoAz
11-09-2007, 15:10
Пффф, това че менструацията ти е дошла на 11 години НЕ ЗНАЧИ, че ти си достатъчно развита и че може да износиш едно ЗДРАВО дете! Напротив - значи, че тъкмо ЗАПОЧВАШ да се развиваш и това ще продължи през следващите 4-5 години! :?

JoeBanana
11-09-2007, 15:15
демек искаш да се наeбеш с някой и после да кажеш "ааааа, тя природата ми го каза"
колко долно !
дано ти падне дърво на главата
http://store2.data.bg/kiromastikata/mrgreen.gif

M!M!T()
11-09-2007, 15:52
ООО мила много грешиш!!Направо тотално си в грешка!!Значи ти сега ми казваш че е нормално да родиш на 12-13!! #-o То направо от сега виждам какво повърхностно мислене имаш!!НА КЪДЕ ОТИВА ТОЯ СВЯТ!!!Ако някой знае да ми каже!! 8-[ [-( [-( [-(

slun4ice_90
11-09-2007, 15:52
Пффф, това че менструацията ти е дошла на 11 години НЕ ЗНАЧИ, че ти си достатъчно развита и че може да износиш едно ЗДРАВО дете! Напротив - значи, че тъкмо ЗАПОЧВАШ да се развиваш и това ще продължи през следващите 4-5 години! :? Suglasna sam na 13 godini tvoqt organizam o6te ne se e razvil napulno. :-P

<black_soul>
11-09-2007, 16:17
казваш, че щом на момичето й дойде цикъла, значи е готово да забременее /следователно да прави секс/... ми айде забременей ти на 12 де! би ли го искала!? сега вероятно ще кажеш че не си имала това предвид, просто искам да ти кажа, че природата е създала първо маймуните, но не значи че трябва да си останем прости като тях, защото така е решила тя! ... освен това, децата на такава възраст не трябва да правят секс точно защото НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ И КАК ДА ГО НАПРАВЯТ! и не можеш да ме убедиш че едни пикльовци на по 13 години /и аз съм г/д на толкова, затова и смятам че сега не ми е времето/ могат да са напълно наясно с предпазните средства, възможните болести и своите собствени желания!!! .... и това че няма никаква опасност изобщо не е вярно! мислиш ли че момиче на 12 ще е достатъчно широка!? може да станат ужасни увреждания, кръвоизливи и т.н. .... и честно казано никога не съм смятала че има такова нещо като "чувствам се готов" ... щото и аз на 8 се чувствах готова да карам кола, ама нямаааа....

vaniLL
11-09-2007, 16:44
казваш, че щом на момичето й дойде цикъла, значи е готово да забременее /следователно да прави секс/... ми айде забременей ти на 12 де! би ли го искала!? сега вероятно ще кажеш че не си имала това предвид, просто искам да ти кажа, че природата е създала първо маймуните, но не значи че трябва да си останем прости като тях, защото така е решила тя! ... освен това, децата на такава възраст не трябва да правят секс точно защото НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ И КАК ДА ГО НАПРАВЯТ! и не можеш да ме убедиш че едни пикльовци на по 13 години /и аз съм г/д на толкова, затова и смятам че сега не ми е времето/ могат да са напълно наясно с предпазните средства, възможните болести и своите собствени желания!!! .... и това че няма никаква опасност изобщо не е вярно! мислиш ли че момиче на 12 ще е достатъчно широка!? може да станат ужасни увреждания, кръвоизливи и т.н. .... и честно казано никога не съм смятала че има такова нещо като "чувствам се готов" ... щото и аз на 8 се чувствах готова да карам кола, ама нямаааа.... \:D/ ;-) ;-) \:D/
napylno sym syglasna s teb i s o6te edno menie na 1 stra za malkata sesti4ka na 12 . az sym na 17 , moqta sestra e na 12 - ne moga da si predstavq tq da pravi sex
+ tpova , che imash menstoraciq vyobshte ne znachi , che tqloto ti e gotovo i prirodata ti go nashepva v malkoto ushence - q si predsavi - na poivecheto momicheta im idva 5,6,7 klas - emi ako bqha napylno polovo syzredi i telata razvititi , to petoklasnichkite nqmashe da se razlichavat ot srudentkite - pogledni kostna sistema , buist , lice ...
govorish pylni gluposti i ako si tyrsish opravdanie da se nae**** , prosot idi i go napravi , bez da si tyrsish opravdaniq po tozi greshen nachin , kaot izpolzvash prirodata
i vmesto da pishesh gluspoti po forumite , otvori si uchebnika po biologiq i zalqgai nad nego :smt001 :smt001 :smt001 :smt001 :smt001

LitTlE_BeBsIiI
11-09-2007, 16:48
Хаха оле боже!Аз го направих на 13 без 2 месеца,но ми дойде акъла вече ама е късно! :( Ми казваме,че е лошо защото наистина е лошо.Ти изобщо замисляш ли се,че едно момиче на 12-13-14 сега се развива и за нейния организъм е голям удар да почне да води полов живот.Могат да се получат всякакви проблеми,пък и да се чукаш на 12-13...не му е тогава времето!За всичко си има подходящо време!

LitTlE_BeBsIiI
11-09-2007, 16:52
И...я чакай!Не бях прочела цялата ти тема...На мен ми дойде в 4 клас,значи тогава съм била готова да забременея?Уоуууууу !!!!!!!!! По-тъп човек лично аз не познавам от тебе.Извинявай,че го казах.

kiki_kokova
11-09-2007, 18:40
Хм.. бих могла да се съглася с теб, ако беше изложила позицията си по-добре и с по-обособени аргументи! Стана ми адски смешно,когато коментираше за развитието на телата при момичетата и момчетата.. Да телата ни при нормални обстоятелства могат да ни подскажат кога е нормално нещо да стане и кога не!Това се нарича първичен инстинкт, както като ти се яде - ядеш, но ето тук по нещо се различаваме от животните - разума!Когато говореше за природата, за развитието при момчетата и момичетата и как след появата на цикъла и спермата всичко е ок не е аргументирано достатъчно добре. Да не говорим, че за да решиш да правиш секс на такава възраст (12-13), решението по никакъв начин няма да бъде взето от теб самата, тъй като ти още не си минала през пубертета , който период , освен че те променя физически, е времето, в което ти се преотриваш като личност, изгражда се ценностната ти система, представите ти за редно и нередно и т.н.т ....
А щом решението да правиш секс, на такава ранна възраст, все пак е взето, то става не по собствено желание, а заради няколко други фактора: заради приятелите ти, които са "адски отракани", заради партньора ти (който явно е по-голям), напук на някой или пък от любопитство! Някой по-горе каза, че едно дете не може да бъде информирано достатъчно добре... Тук не съм съгласна! В днешно време секса не е табу! по медиите редовно се дискутира, в интернет пространството свободно можеш да получиш всякаква информация относно секса .. но не това всъщност е проблема! Проблемът е че на 12-13 години, колкото и да внимаваш, ако все пак се случи гаф, не поже да поемеш отговорността за действията си.
Тъжното е, че децата не се раждат с мисълта да се проебат на 12, а че това впоследствие им се внушава, като нещо нормално! Точно за това внушение те нямат никаква вина!
И въпреки всичко казано до сега, аз съм на мнение, че и на 12 и на 25 да започнеш да водиш полов живот, важна е причината! И на двете възрасти можеш да сгафишр и на двете можеш да си удовлетворен от акта! За мен най-важното е: Да съм в хармония със самата себе си!!!

My_Dear
11-09-2007, 18:46
Отговорът на въпроса ти е много прост.
Защото хората не са животни. Хората са създали обществен строй и за едно човешко същество сексът е много повече от просто начин за създаване на поколение (а това е твоят основен довод все пак - че природата подготвя тялото още на около 13-годишна възраст).

Ти казваш, че тялото може да е развито. Но дали психиката е? Замисли се, говорим за секс, говорим за близост между двама души, много често говорим и за силни чувства.

Сексът е много повече от просто физически акт, макар че може да бъде практикуван и просто като такъв. Затова се иска да си узрял емоционално за това действие, а децата под 14 години твърде рядко са.

TopTa
11-09-2007, 18:46
e tazi tema samo pokazva kakva e logikata na 12/13 godi6nite "qki pi4ki" i "istinski muje" koito se mislqt za tekiva kato sa se naebali v nqkoi kenef na nqkoq diskoteka ... no de da znam moje bi edin takuv purvi put e novata me4ta vmesto kukla Barbi ili ne6to podobno \:D/

DevilWish
11-09-2007, 18:51
Dobre be po taq logika dete moje da se griji za dete? :? :shock: ne sym mnogo syglasna :shock:
Sled /i na / 14 godini spored men e normalno ;)

bqsna_teenagerka
11-09-2007, 18:51
Писали сме много постове относно този въпрос. Хайде следващия път като решиш да пускаш някоя тема провери дали вече я няма!

dami666
11-09-2007, 19:23
Природата може да иска много работи,ама няма!тфа 4е тялото ти е готово за секс,не зна4и 4е си готова за деца!ужас-12 годишна пикла с деца!Та нали за това сме хора,за да мислим,а не да се под4иняваме на животински инстинкти... :x

GD
11-09-2007, 19:59
Ето и аз малко да се изкажа по тая тема аз лично съм много разочарован от малките лапета че вече като види приятелите си имчуе че са правили секс за да не изпостава от групата и те го правят е това на какво ви прилича това включва не само секса ами и културата наркотиците пушенето пиенето всеки гледа да не изостане абе я ислете малко с тия глави бе за какво са ви на раменете вие не мислите за последствията после какво може да стане затова сега сме сега на това дередже писна ми от такива само да се влиаят от другите само заyото ви е приятел и ви накара и вие тичате да го правите ставате много смешни :evil:

maini4ka_sladka
11-09-2007, 20:00
Ах, моме, моме!!! Аз като бях на 12 години може да съм била старомодна според твоите виждания, но играех на криеница в махалата още и да- цикълът ми беше дошъл още като бях на 11. Уверявам те- тогава изобщо не съм си и помисляла за секс. Имам втора братовчедка, която е на 9 години и вече има цикъл. Просто не мога да си я представя да прави секс, било то за удоволствие или за продължаване на поколението както на теб май доста ти се иска да го продължиш. Не знам на кого и какво се опитваш да докажеш, но имаш доста объркана гледна точка за нещата. Вземи се малко в ръце и се образовай преди да пускаш тъпи теми.

GD
11-09-2007, 20:22
И ще спомена още нещо няма по хубаво да правиш секс с човека когото си срещнал/а и истиснки го обичаш а не така просто за удоволствието. За мене нормално да се прави секс от 17 нагоре както искайте ме разбирайте :|

Schnitzer
11-09-2007, 20:27
Закво ли?Ми шото първо една 12 годишна пикла кво разбира?Тя си мисли е мушкат ми го тука ама не е така.А тва нещо наречено отговорност идва с порастването и ако сички 12 13 14 годишни го бяха напраили на 18 сигурно половината форум нямаше да го има(раздела секс говоря).На човек да му писне от теми "бременна ли съм?" "може ли да забременея от свирки" "ебах се с съседа ма си иам гадже".Капиш?Лека нощ деца.Поредната... http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=142131

Iv4eTy
11-09-2007, 21:27
Ами първо организма на 12-13 тепърва се развива. Това че имаш цикъл незначи че трябва да... или пък защото приятелките дай и аз... Защото в повечето случаи, момичетата не го правят защото го искат и са готови, а защото "така е модерно".
Друга причина е това че на тази възраст децата не са достатъчно осведомени и информирани за последствията и т.н. Просто според мен е рано. :roll:

**EcKo**
11-09-2007, 22:24
Щот като си на 12-13 и не знаеш дали ти се пикае или ти се е*е.Пък и като почнеш от 12-13 на 20 вече ще трябва по 2-3 наведъж...
Секса е "измислен"за да се правят деца!

{Sweety_f}
11-09-2007, 22:29
в някой отношения си права но не в всички,аз съм на мението че един човек трябва да прави цекс не когато му дойде първия цикъл и спремата а когато се почувства готов за товаа...защото им ахора които с чувстват готови и на 11-12 години...това е избор на всеки един и никой няма право да се меси в изобра на хората...

az17
11-09-2007, 22:33
AhaHa i az mislq kato avtorkata to4no taka e :grin: ranen sex haxhxa i nqma ni6to lo6o puk za6to trqbva da e po liubov ta tfa e udovolstvie be kato qde6 ot liubov li go prai6 ili 6ot ti se qde :D i taka kato ti se ebe ebe6 ne e nujno da obi4a6 4oveka mn e tupo taka momi4etata se si mislqt 4e trqa se vliubat da gi obi4a6 i gluposti tolko ne6ta tree da napravi6 za nekfo udovolstvie ne e nujno da e po liubov!! Predi okolo mesec edno momi4e i vikam ae se ebeme i tq aa ne malka sum i az emi ok togava kusame i tq ne ne molq te vliubena sum v teb i az emi togava 6e mi prai6 svirki hxahxa misleh si 4e momi4eto e na 15 a se okaza 4e e na 11 :shock: :-D :D :D i q zarqzah mn qsno P.S na 17 sym :D :-D :)

swords1010
11-09-2007, 22:37
:razz: Това, че имаш менструация на 13/14 не означава, че половото ти развитие е приключило и можеш да родиш и отгледаш здраво бебе. Не означава, че си подготвен физически и психически за тази крачка. Кажи ми, моля те, че се шегуваш! Как ще родиш на 14/15? Така съсипваш своя живот, съсипваш и живота на едно дете, което няма да има вина за безотговорността ти. Как дете, ще гледа дете? :-D Че какъв родител става от 14 годишен? Нека пак да не намесвам закона, че ще стане сложно!
Нямам си представа на колко си, но всичко от първия до последния ред, което пишеш е абсурдно. Не разсъждаваш правилно. :wink:

My_Dear
11-10-2007, 00:03
AhaHa i az mislq kato avtorkata to4no taka e :grin: ranen sex haxhxa i nqma ni6to lo6o puk za6to trqbva da e po liubov ta tfa e udovolstvie be kato qde6 ot liubov li go prai6 ili 6ot ti se qde :D i taka kato ti se ebe ebe6 ne e nujno da obi4a6 4oveka mn e tupo taka momi4etata se si mislqt 4e trqa se vliubat da gi obi4a6 i gluposti tolko ne6ta tree da napravi6 za nekfo udovolstvie ne e nujno da e po liubov!! Predi okolo mesec edno momi4e i vikam ae se ebeme i tq aa ne malka sum i az emi ok togava kusame i tq ne ne molq te vliubena sum v teb i az emi togava 6e mi prai6 svirki hxahxa misleh si 4e momi4eto e na 15 a se okaza 4e e na 11 :shock: :-D :D :D i q zarqzah mn qsno P.S na 17 sym :D :-D :)
Ето ти нагледен пример защо деца НЕ трябва да правят секс и какво всъщност имат в предвид хората тук, като казват "да си психически узрял".

By The Way, Schnitzer го каза много вярно:

и ако сички 12 13 14 годишни го бяха напраили на 18 сигурно половината форум нямаше да го има(раздела секс говоря).

Сексът е отговорност. Много, много по-голяма отговорност, отколкото си мислят хората. Всеки си въобразява, че е готов, че много знае и че е подготвен. Но в момента, в който ти дойде първият проблем до главата, разбираш, че това ни най-малко не е така. Аз започнах да водя полов живот на 17 и макар че бях образована, че винаги съм била отговорна личност, и аз минах през ада, когато за първи път ми се скъса презерватив. И едва тогава напълно осъзнах сериозността на "приятните нещица", дето ги вършим с приятеля ми. Какво остава за една 12-13-годишна...

ivancho pe6ehodeca
11-10-2007, 06:31
....БЕ добре откъде я измъкна тая статия-не ми се вярва ти да си я писала-хах.....
ми незнам аз го направих рано :D доста преди 17...,но тва няма значение...и верно като си готова да забременееш на 14....кой майка ти и баща ти лише го гледат тва дете....бе ти ше си му набор ква майка

desuna
11-10-2007, 17:31
Защото на тези години неэнаеш как или не можеш да реагираш ако эабременееш! Защото имаш достатьчно време эа секс и любов когато ПОРАСТНЕШ! Не е нужно да почваш на 10 да правиш секс ! На 10 НЕ МОЖЕШ да си влюбен!!!!

fake
11-10-2007, 18:01
онова отпред дали е само за пишкане или е и за украса
няма да се изказвам по темата, щото е прекалено тъпа, ама тва изказване ме накара да лазя от смях :lol: :lol: :lol: разбиваш 8-) :razz: :smt002

momchence_89
11-10-2007, 18:04
подкрепям всички \:D/ =D>

SeXy_KoTe_F
11-10-2007, 21:17
ahaha samo ne moga da si obqsnq za6to slagate vsi4ki pod edin znamenatel (izkliu4ae6t 10-12 godi6nite, est)... ima hora deto na 30 ne sa gotovi za sex. ima hora, koito i na 14 sa gotovi za sex.

TIMEX
11-10-2007, 21:36
Не си много права миличка!Замисли се ако питаш някой много възрастен човек той ще ти каже че господ ни е създал да го правим само когато искаме деца.Попринцип едно време така е било.А сега точно за това че ни е младите се е*** като здравей-здрасти са измислили презервативите!
+1 :-)

vodolei4e_m
11-10-2007, 21:49
ahaha samo ne moga da si obqsnq za6to slagate vsi4ki pod edin znamenatel (izkliu4ae6t 10-12 godi6nite, est)... ima hora deto na 30 ne sa gotovi za sex. ima hora, koito i na 14 sa gotovi za sex.
ти да не си на 13 год?
въобще не си права
Колкото до авторката... ем по тая логика като се родим, дай да мрем направо... щом като ни дойде цикъла/спермата сме готови да прайм секс...
абсурдно е.. и колкото и да ме убеждаваш че на 12-13-14 си грамотна и развита щот видиш ли ти е дошъл цикъла и си прочела една книга(второто даже м извучи абсурдно, но да приемем че е така), и аз съм бил на толкова и съм си мислел че съм бил готов и съм имал нуждата, но сексът е много повече от удоволстите и отговорност, това е разтоварване и споделяне на емоции с любимия човек и т.н...
П.П. Моя организъм беше истински готов на 16...тогава го и направих 8)

SeXy_KoTe_F
11-12-2007, 11:23
ти да не си на 13 год?
въобще не си права

не, на 10 съм

~Lo6aTa_PrInCeSkA~~95~
11-12-2007, 11:26
абе на момченцата спермата като им идва още при раждането... кво на една година ли да почнат да правят секс?!

FelisDirus
11-12-2007, 13:57
абе на момченцата спермата като им идва още при раждането... кво на една година ли да почнат да правят секс?!

:shock:
ама ти сериозно ли?!
#-o

Ruskia1936
11-12-2007, 14:22
A taka aide na nego... i na brat mu daje ?! ?ama ou ti si mn prosta :D:D:D prirodata i go bila kazala nali znae6 ??-> ZVEZDITE MI GO GOVORQT.. are hodi se 4ukai nqkade marzi me da ti pi6a 6tot tq tvoita spukana leika kolkot i da i sipvash tq pak prazna she si ostane :}

PaSs1on
11-12-2007, 14:23
ti suvsem se poburka az sum na 12 i da imah cikyl kfo da trugna da se eba li?? Ti suvsem si se povredila mili4ka az o6te gadje ne sum imala ne sum se celuvala s ezik ti 6e mi razpravq6 da se eba be q....... ima ebati glupavite hora!!!Za kyde burza6 sexa nqma da izbqga za mene e normalno na 16 17 18 ve4e na 12 omg ti suvsem se poburka!!! :razz: :D :-D :lol: [-X :? :shock: :shock: :D :razz: 8-) 8-) :lol: :lol: :lol:

Ruskia1936
11-12-2007, 14:28
ti suvsem se poburka az sum na 12 i da imah cikyl kfo da trugna da se e** li?? Ti suvsem si se povredila mili4ka az o6te gadje ne sum imala ne sum se celuvala s ezik ti 6e mi razpravq6 da se e** be q....... ima ebati glupavite hora!!!Za kyde burza6 sexa nqma da izbqga za mene e normalno na 16 17 18 ve4e na 12 omg ti suvsem se poburka!!! :razz: :D :-D :lol: [-X :? :shock: :shock: :D :razz: 8-) 8-) :lol: :lol: :lol:
molq O_O ?tva ne go kazvai na pulbi4no mqsto ( govora za gadjetata i celuvkite 6toto shte te hranqt dokat stane6 na 20 .... )

PaSs1on
11-12-2007, 14:40
ti suvsem se poburka az sum na 12 i da imah cikyl kfo da trugna da se e** li?? Ti suvsem si se povredila mili4ka az o6te gadje ne sum imala ne sum se celuvala s ezik ti 6e mi razpravq6 da se e** be q....... ima ebati glupavite hora!!!Za kyde burza6 sexa nqma da izbqga za mene e normalno na 16 17 18 ve4e na 12 omg ti suvsem se poburka!!! :razz: :D :-D :lol: [-X :? :shock: :shock: :D :razz: 8-) 8-) :lol: :lol: :lol:
molq O_O ?tva ne go kazvai na pulbi4no mqsto ( govora za gadjetata i celuvkite 6toto shte te hranqt dokat stane6 na 20 .... )
nikoi ot tuka ne zn koq sum :D ina4e pred priqtelkite mi sum po napred 4e verno qko 6e me hranat :D

Music_niki
11-12-2007, 14:55
ООО мила много грешиш!!Направо тотално си в грешка!!Значи ти сега ми казваш че е нормално да родиш на 12-13!! #-o То направо от сега виждам какво повърхностно мислене имаш!!НА КЪДЕ ОТИВА ТОЯ СВЯТ!!!Ако някой знае да ми каже!! 8-[ [-( [-( [-(
Леле, нямаш си и на представа колко си права, и аз мисля точно като теб. Според мен секс, по-рано от 17, 18, 19 годишна възраст абсолютно няма смисъл да се прави и наистина онази дето е писала тази тема нещо явно мозъчните й клетки някъде са се изпарили абсолютно. И аз , точно като теб се чудя на къде отива този свят с този безразборен секс и правнето му от 10 годишна възраст, просто на къде са се разбързали всички незнам, края на света не е дошъл все още хора пък и има още сигурно много години да изживете ако ви е писано, така че абсолютно за никъде не бързайте, защото е много тъпо и курвенско толкоз рано от всякаква гледна точка. 18, 19, 20 това е най-нормалната възраст за тези неща, абсолютно не слушайте тези глупости, че повечето почвали на 13, 14, 15, 16 и т.н. над 18 е нормалната възраст за това, защото наистина тялото до 16, 17 годишна възраст, както всички хора казаха е не развито и ще има голям риск от разболяване и други здравни проблеми може да си докарате, така че [-X [-X [-X

Made_of_Pain
11-12-2007, 14:58
Защото си тъпа и щом си решила, че искаш да правиш секс no matter, че все още не знаеш значението на главната буква, то аз нямам намерение да ти обяснявам, че секса в ранна възраст понякога дори е вреден за организма ( научно е доказано).
Секса не е просто някой да те ръга. Това е отговорност, за която ти трябва да имаш психическа подготовка.
Не е просто момента когато 'нещо ти се ръчка отдолу'и ти нон стоп мислиш само за това, дали случайно кондома / за който така или иначе не си сигурна дали се пише с 'м' или с 'н', и все паке с 'н', да те светна/ не се е скъсал, а са онези моменти, в които чувстваш как ставаш едно цяло с човека с който си.
Като плямпаш за природа, то значи на 14 трябва да правиш секс, без презервативи, защото си седнала да ми обясняваш, че природата го изисква, че трябва да създадеш поколение.
Доебало ти се е... ок, но не ме занимавай, опитвайки се да се оправдаеш пред себе си. Я иди да я разкажеш тая теория на майка си, да видиш как природата ще я призове да те пречука, защото видиш ли- тя има ръце и може тяхното предназначение да бъде да ти минат през мозъка, който така или иначе в поста ти забелязваме, че още когато си била на 3, е закърнял.

Все тая' щом искаш да си толко натурална, ходи се закопай някъде, тъкмо ще си в досег с природата.

Made_of_Pain
11-12-2007, 15:27

Някой казвал ли ти е, че си кръгъл идиот?
Защото, ако не... то трябва да добавя също и че си от онзи вид рядко срещани кретени, кито предисвикват само и единствно смях у заобикалящите ги. =)

Music_niki
11-12-2007, 15:45

Някой казвал ли ти е, че си кръгъл идиот?
Защото, ако не... то трябва да добавя също и че си от онзи вид рядко срещани кретени, кито предисвикват само и единствно смях у заобикалящите ги. =)

Точно кръгъл кретен, и аз така мисля. На 17 години пикльо, а ми почнал тука да ми обяснява как искал да му правят свирка, абе тъп сексист такъв, помоли майка ти да ти направи 1 свирка, ебаси тъпите ебани курвета има, на 15, 16 ми почнали да се ебат...е за тва после ще страдате цял живот и кой знае кво може да си докарате, но като се изнаебете вече ще бъде късно!!! =; =; =;

The7omahawk
11-12-2007, 15:59
Няма да се изказвам крайно както повечето тук, защото само ще повтарям написаното а от това няма голяма полза :)

Ама момиче, ти на 12-13 цици нямаш бе?! Когато имаш едни стегнати, оформени гърди, които също да ти станат хубава ерогенна зона - тогава може би тялото ти е готово за секс.Познавам сякакви момичета - от правили секс на 12-13, до такива които са почти на 19 девствени.И право да си кажа, тези, които са го правили преди и около 15 имат курветинско поведение, смятай колко е хубаво това :!: Щот то ако беше само до това да ти стане пишката...Мойта ми стана във 2ри клас за пръв път, ама допреди година-година и нещо не бях и готов за секс.Сега съм на 17.

Айде дано си грозна и до 18 да си девствена, поне да ти е дошло времето...

bqsna_teenagerka
11-12-2007, 16:15
Защото на 12-13 години ти само си мислиш че си готова за секс. Не е така! Ето колко си запозната с нещата,щом казваш че на 12-13 си готова! Първо,на 12,13,14 годишна възраст единственото нещо което те касае е учението ти,това къде ще влезеш да учиш и т.н на 12 не си психически готова за секс,може да не го признаваш но страх те е,притеснена си! това е още един признак че не си готова. След това и физически не си готова,това че вече имаш менструален цикъл,растът ти гърди,окосмяваш се,това е само началото на твоето развитие,това означава че навлизаш в пубертета! не е нужно да ти обяснявам какво е пубертет нали? На тази възраст хурмоните ти са уязвими,ако почнеш да правиш секс нещо може да се обърка...като станеш на 20 ще приличаш на 35! и така е сериозно! Вярно от 12-13г до момента който правиш секс изкушението е голямо,хормоните те тресат....но да издържиш един еид "теста" е в твой плюс. Усещането когато правиш секс на 20 ще е много по голямо и хубаво от това на 13! гаранция ти давам! И природата ни е отредила да правим секс и да увеличаваме потомството когато сме готови за това! Я си представи всички на 13,14 да почнат да раждат? какво ще стане със света? деца току що научили се да пишат и четат вече деца трябва да отглеждат!?!!??!? [-X
Да имаш дете е много отговорно нещо,но ти едва ли го осъзнаваш! Не може просто да го родиш и после захвърлиш на съдбата?! Трябва да му предоставиш хубав и сигорен живот! :mrgreen:
Е аз съм на 14 и това е моето мнение! И мисля че успях да оспоря твоето!

Violenza
11-12-2007, 17:37
nikoi ot tuka ne zn koq sum :D ina4e pred priqtelkite mi sum po napred 4e verno qko 6e me hranat :D
Ебаси приятелките..
И к'во, много ли е готино да лъжеш, за да не си изостанала?
bullshit
на всичкото отгоре на 12 далеч не си "закъсняла" или нещо такова.. напротив, съвсем нормално е..

По темата - е, съжалявам, но 12-13 е просто СМЕШНО..
15-16+ е по-приемливо, ама 12.. #-o

rashito0o
11-12-2007, 17:44
а замисли се че ако сгафиш и си на 13-14 как ще си дундюркаш едно в час по математика или некъф си там предмет как би се почуствала....а и преди е било едно а сега е съвсем различно...преди са били с униформи в училище ама ся си хоим с дънки,къси поли,грим,лак за нокти и там подобни глупости...замисли се малко

_BoSSy_
11-12-2007, 20:18
Независимо дали на момичето и е дошло, това не значи,че е готова за полов живот.При мн голям % от момичетата при първия менструален цикъл,малко преди него или след него се забелязва окосмяване около половите органи и други части от тялото,гърдите започват да се уголемяват и пр.. Демек чак тогава момичето започва да съзрява като жена,не си мисли,че след като и е дошло тя е достатъчно развита за секс.От друга страна ако не знаеш,по време на менструация се пречиства организмът(значи тя не играе само 1 роля).
Второто което е:първите 1-2 години след идването на първия цикъл тои не е редовен-ту доиде,ту не доиде..дните се изменят постоянно,затова не е за предпочитане да се прави секс по това време-може да има "странични ефекти"-кървене,бяло течение,силни болки в яичниците(това го знам от гинеколог)...
Сигурна съм,че ако 13 годишно момиче,решило се да прави секс за сефте,види снимка на напреднал Сифилис ще се откаже..

На мен ми е през оная работа кои на колко е правил секс,яд ме е,че има мн безотговорни хора на тоя свят,които си мислят,че всичко е розово,да ама не!! Проблема идва оттам,че пичляметата не знаят какво искат,е*ат се под път и над път,закъснее им 2-3 дни и се хващат за косите, мислеики си,че са бременни... :)

DisciplineAndOrder
11-12-2007, 20:39
Хм...Вероятно си прекалено тъпа за да се досетиш сама,че едно младо момиче,освен,че няма богата сексуална култура,не е достатъчно отговорно.Елементарно е,бе момиче!Някаква малка лигла,току що научила се да ходи,още не знае какво е секс,ще тръгне да се чука!Виж са,тъпо е!И после,ако не дай си боже забременее,какво ще прави?Как една шестокластничка ще отиде и ще каже "Мамо,бременна съм!"
Представи си как ще се почувстват родителите й,представи си как ше се почувства тя самата!
И не говорим само за 12-13 годишни девойки...На 14 и 15 също е рано да се прави секс!След 17-18 години вече всеки ден може да го правиш,защото си отговорен и здравомислещ човек (поне в повечето случаи) и имаш някаква сексуална култура!
Не разбирам на какви се правите...Цял живот имате да правите секс,да се гримирате и т.н!Изживейте си детството...Защо го съсипвате!? :?

iveto0
11-12-2007, 21:25
az sum na 12 sushto i tfa lqto mi doide za 1 put..abe ne mislq 4e sum gotova za sex i ne smqtam da go pravq pone dokato ne navursha 16-17.. :twisted: puk i ako vsi4ki zapo4vat na po 11,12,13 to na4i na 14 she si imat deca a te samite sa si deca :-s :shock: puk i organizma ni oshte ne e gotov za tfa.. abe ne znam ..tfa e moito mnenie :) :-)

niksy_bub
11-13-2007, 10:35
после що форума бил пълен с тъпи теми кат искат да праат секс поне да се образоват малко не после да питат мога ли да забременея кат праа свирки бременна ли съм :!:

PaSs1on
11-13-2007, 10:57
Ебаси приятелките..
И к'во, много ли е готино да лъжеш, за да не си изостанала?
bullshit
на всичкото отгоре на 12 далеч не си "закъсняла" или нещо такова.. напротив, съвсем нормално е..

По темата - е, съжалявам, но 12-13 е просто СМЕШНО..
15-16+ е по-приемливо, ама 12.. #-o
da zn ama sa takiva horata okolo mene i az mislq 4e e normalno smisul az ne sum vijdala mnogo momi4eta na moita vuzrat s gadjeta ma "priqtelkite" mi sa imali mnogo za tva luja 6toto i te sa edni priqtelki nqmam dumi #-o

snow_swan
11-13-2007, 17:07
Just`another`kid, няма да е зле да си смениш приятелите. Аз заради моите "приятели" пропуших цигари на 9 години, на 14 трева... Добре, че си ги смених. Приятелите и средата са много важни в такава крехка възраст. Те могат да ти казват много неща, но е важно ти какво искаш. Ако правиш секс на такава възраст само, защото приятелите ти го правят, е меко казано смешно. Замисли се-ами ако те лъжат за това, само за да бъдат интересни, а същевременно да си нямат и понятие? Искаш ли да си прецакаш целия живот задати някакви си приятели???
Секса не е просто да "ръгаш чушки в боба", "да засадиш цветенце в градинката пред блока" и т.н. Секса е много повече и едва ли едно 12 годишно дете може да го разбере... когато станеш на 16+ може и да започне да ти се изяснява картинката, но преди това едва ли... Също така смятам, че едва ли на 12-13 години си психически подготвен за такова начинание. Освен физическите усложнения, които можеш да си навлечеш завбъдеще, може и много да се увредиш психически. Моят първи път беше на 15, но беше въпрос на късмет да попадна на подходящия човек. Сега като се замисля, ако бях на тази възраст с този акъл, честно казано не бих го направила.
Със сегашния ми приятел сме от известно количесто години заедно и секса е естественото продължение на любовта в една здравословна връзка, но в никакъв случай не може да се говори за такова нещо на 12 годишна възраст. Също така на тази възраст, при една евентуална бременност или някакво заболяване(инфекция), едва ли би реагирал адекватно и правилно според ситуацията.
Мили деца, не правете неща ,за които после ще съжалявате! Мислете с главите си, не позволявайте приятелите и хормоните, които бошуват в малките ви организми да го правят вместо вас! Изживейте си детските години както подобава, а за удоволствия ще имате МНОГО време!
Желая късмет на всички!

rakiQ
11-13-2007, 18:22
ми то мое да ти дое и в 3-ти клас??? кво ше хойш да се ебеш ли????

и не природата е готова а то ти трябва да мислиш че си готоява психически и физически!

PaSs1on
11-13-2007, 18:31
Just`another`kid, няма да е зле да си смениш приятелите. Аз заради моите "приятели" пропуших цигари на 9 години, на 14 трева... Добре, че си ги смених. Приятелите и средата са много важни в такава крехка възраст. Те могат да ти казват много неща, но е важно ти какво искаш. Ако правиш секс на такава възраст само, защото приятелите ти го правят, е меко казано смешно. Замисли се-ами ако те лъжат за това, само за да бъдат интересни, а същевременно да си нямат и понятие? Искаш ли да си прецакаш целия живот задати някакви си приятели???
Секса не е просто да "ръгаш чушки в боба", "да засадиш цветенце в градинката пред блока" и т.н. Секса е много повече и едва ли едно 12 годишно дете може да го разбере... когато станеш на 16+ може и да започне да ти се изяснява картинката, но преди това едва ли... Също така смятам, че едва ли на 12-13 години си психически подготвен за такова начинание. Освен физическите усложнения, които можеш да си навлечеш завбъдеще, може и много да се увредиш психически. Моят първи път беше на 15, но беше въпрос на късмет да попадна на подходящия човек. Сега като се замисля, ако бях на тази възраст с този акъл, честно казано не бих го направила.
Със сегашния ми приятел сме от известно количесто години заедно и секса е естественото продължение на любовта в една здравословна връзка, но в никакъв случай не може да се говори за такова нещо на 12 годишна възраст. Също така на тази възраст, при една евентуална бременност или някакво заболяване(инфекция), едва ли би реагирал адекватно и правилно според ситуацията.
Мили деца, не правете неща ,за които после ще съжалявате! Мислете с главите си, не позволявайте приятелите и хормоните, които бошуват в малките ви организми да го правят вместо вас! Изживейте си детските години както подобава, а за удоволствия ще имате МНОГО време!
Желая късмет на всички!
da zn i mn sujalqvam 4e sa mi takiva "priqtelite" ama se pak ima hora na koito durja ot tqh i te sa drug tip hora mnogo po razli4ni i si imam granici nadqvam se da izdurja
nqkoi ot kompaniqta v koqto se dvija sa pu6a4i no tva ne mi vliqe tvurdo otkazvam cigari maika mi ba6ta mi sestra mi pu6at va takava sre6ta sum izrasnala ama e razli4no primerno sestra mi po4na da pu6i a puk az tvurdo otkazvam cigari nz dano skoro se otdelq ot tiq hora zaradi koito luja zada ne me izkarat nqkfa zadrustenq4ka za kvato ne se smqtam mnogo mom4eta sa me haresvali daje sa se bili za mene prosto ne sum namerila to4niq 4ovek :)

assd
11-17-2007, 21:45
абе мене ми е интересно как некоя 13 годишна дришня ще отиде да си купи капут :-D продавачката в супера ше гледа много странно

на мене веднъж ми искаха лична карта за шише ракия преди година, и гледаше лошо лелката у фантастикото (бях купил едно шише ракия, за баща ми, един хляб и една кутия презервативи - за другия ден че бех на некъв тъп купон, ама не ми потребваха и връзка копър) е така ме гледаше :shock: и искаше лична карта за ракийката :razz: :lol:

ani5
11-19-2007, 13:25
bojeeeeeee stiga ste sporili za gluposti seki otgovarq za sebe si ....i moje da prai sex na kolkoto si poiska i se 4ustva gotovvv :!: :!: :!:

mulgore
11-19-2007, 13:58
Мале,тоя пост ме смаза :D ...Представи си на дете да му дойде 1-2 клас е какво?Природата му е казала да роди ли?То още не знае кво е цикъл,че да ражда...Не го казах случайно има такива случаи...Просто незнам кво си чула или пък кво си прочела,но си се объркала..Според мен нормалната възраст за започване на полов живот е 16-17 годишната възраст,а за забременяване 25-35 години...

mumiikataa
11-19-2007, 14:49
според мен секи може да почва да води сексуален живот когато е достатъчно образован и когато се чувства наистина готов.не за да задоволи гаджето,не за да е в "крак с модата" или друго.

hotChocolate
11-19-2007, 14:52
е момиче.. просто незнам какво да ти кажа..
като всяко нещо на тази земя,което не става за 1 ден,така и при хората развитието на става за 1 ден!Това ,че имаш цикъл не прави до толкова жена готова за разплод,защото след на4алото на цикъла ти предполагам си се променила физи4ески,по големи гърди,ясно отличен ханш и други женски признаци.Женското тяло е неподготвено за раждане в периода на развитие,зашото не си напълно развита.

Пък и не виждам смисъла да се прави секс толквоа рано,щото на тия годинки цикъла може да е дошъл,но не и Акъла [-(

belphegor
11-19-2007, 20:06
всички сте на мнение, че не трябва да се прави секс преди 15, 16, 17 и т.н. години защо??? замислете се, че майката природа дори го иска... значи секса принципно е начин за възпроизводстово на човека - природата иска да правим секс за да не изчезнем и за да ни накара да правим секс го е направила така, че да ни носи удоволствие и за това всеки го влече, малко или повече... природата решава кога един човек е готов да прави секс физически и биологично... не мислите ли, че след като тестисите на момчето започнат да произвеждат сперматозоиди, това значи, че тялото му казва, че е готово за секс??? не мислите ли, че е същото при момичето, когато му дойде първия цикъл - значи природата съобщава, че тя е готова да забременее... не мислите ли, че след като природата задвижва хормоните, ни подтиква към секс??? природата ни кара да правим секс, и ни съобшава, че сме готови, а вие не та не!!! всички тези неща ги налага обществото и това, че самото то е минало през различни етапи на развитие... дори в самата история може да забележим как е нормално да се прави секс на ранна възраст - аз, примерно, съм чувала от баба ми, че нейната майка - демек прабаба ми, я е родила на 14 години... демек е трябвало да прави секс, за да забременее и роди... просто не виждам нищо лошо да се прави секс след като на момичето му дойде цикъла, а момчето започне да има сперма...

надявам се, не ме разбирате грешно!!! не подкрепям някакви глупави изпълнения и безразборен секс!!! според мен, ако някой е напълно запознат със секса - знае какво представлява, рискове, болести, предпазни средства и т.н. и има желание, защо да не прави секс на 12-13 години? какъв е проблема? природата си е казала думата - тялото е готово!!! пак повтарям - разбира се, че е абсолютно задължително човек да знае какво прави и какви отговорности поема и ако това е така и е напълно наясно какво иска - защо не??? нито е вредно, нито е опасно (предпазни средства) - само удоволствие!!! и като има някой, на който да се довери и обича - всичко е точно!!! просто съм против това, че когато някой чуе, че момиче е правило секс на 12-14 години и веднага и лепват някакви етикети!!! и аз съм съгласна, че има такива, които си заслужават обидите, защото дори не знаят какво правят, но има и такива, които са напълно наясно, знаят какво искат и мислят правилно...

мола ви, не ме нападайте!!! искам да се получи мирна дискусия!!! нека всеки да си каже мнението цивилизовано... ще се радвам на повече отговори!!! целувки на всички!!!

Всичко, което каза съм си го мислил. Подкрепям те напълно. Не искам да звуча като някой сектант, но си мисля, че хората на нашето мнение ще станат повече и нещата ще си дойдат на място след време.

belphegor
11-19-2007, 20:11
че то никои не е казвал да не правиш секс на 12 13 години ама си представи по твоета логика маиката природа изка да правим поколение ами ти като родиш да кажем на 14 как ще го издържаш това бебе без работа трябва родителите ти да го гледат

Не искам да те обиждам, ама си тъпичък. Тя казва, че майката природа ни кара да правим това за да създадем поколение. И тъй като така и така ни подтиква да правим секс, ние го правим, само че не създаваме поколение.

belphegor
11-19-2007, 20:15
Това, че имаш менструация не значи, че трябва да правиш секс. Знаеш ли, че в началото може дори овулация да нямаш, а кървенето да е менструалоподобно, поради промяна в нивото на хормоните? Първо не мисля, че на 12-13-14 правят секс, за да създадат потомство. Тогава логиката ти става вече грешна. След като децата правят секс, но не за да имат поколение, защо трябва да чакат да имат менструация и сперма. Да си правят секс от 8 годишни....
И знаеш ли каква е разликата между едно време и сега. Едно време не са учили повече от 5-7 клас. После са били омъжвани, за да не харчат парите на домакинството. Та отивали са в чуждата къща в качеството си на евтина работна ръка. Нараждали са си деца, 2/3, от които са били болнави или са умирали, именно с тази цел-евтина работна ръка.
Там ли искаш да се връщаме?
А и полова зрялост при човекът настъпва с края на пуберитета, а не с неговото начало. Пуберитетът е времето, когато той най-интензивно се променя, расте, наедрява, променя лицето, нрава си и най-вече се развива репродуктивната система. Не знам сега кога водят, че е края на пуберитета, но преди 16-17 той не е при никой човешки индивид. Т.е. полово зрял е човек над тази възраст!

"да си правят секс от 8 годишни..." Кой на 8 години има полов нагон? Там е работата, че на 12-13-14 "децата" имат такъв...

sLaDkA_GrEsHkA
11-19-2007, 20:44
ami mislq che horata ne sa suglasni s ranniq sex zashtoto dneshno vreme i nai neobrazovanite 12 godinshni pravqt sex i posle forumite se pulnqt s temi ot roda na bremenna li sum ? i t .n. nqmat nikakva predstava za bolestite , piqt protivoza4atu4ni bez da znaqt deistvieto im... a i pri nqkoi mladeji fizikata e po razvita ot psihikata i tova ne vinagi se otrazqva dobre ;) tva e moito mnenie razbria se inache ... az ne sum ot mn zakusnelite :oops:

pacooooo
11-20-2007, 16:12
Em to d vi kaja nemogarazbera tqloto i kat ne e gotovo tq kak 6i zabremenei amakakto iskate vii si protivore4ite be o boje :razz: