PDA

View Full Version : Образование в чужбина!

SunSet_GirL
11-10-2007, 19:05
Аз съм на 17 години и имам желание да уча медицина в чужбина (Лондон).Моля ако някой знае какви документи са необходими (освен TOEFL) или дали има някакви приемни изпити или каквато и информация да ми даде все ще ми е от полза.Мерси предварително!

Модерирано по т.1 от Правилника!
коалка

SunSet_GirL
11-10-2007, 19:07
Oлее много съжалявам.Мястото не и е тук на тази тема :( sorry ](*,)

Blab
11-10-2007, 19:18
Висше. Лондон. Мама и тати яко щ'се охарчат...

Пред мен имам една брошурка "Университетски прием 2008":
10-11 ноември 2007 - х-л Хилтън - София (10-18ч.)

Благоевград - 5, 12, 15 ноември
Сандански - 6-и
Бургас - 8, 13
В. Търново - 7, 14
Варна - 12
Пловдив - 12
Русе - 12, 14

включени са 10 университета от Великобритания :wink:

fuckface
11-10-2007, 20:02
не и е мястото на тая тема тука...

vvs_go
11-10-2007, 21:08
nameri de da pita6

BrokenInnocence
11-11-2007, 12:07
Тойфел със сигурност. За други... просто си намираш инфо за конкретни университети и гледаш какви са им изискванията, не е толкова сложно. Дори има специални агенции и фондации и такива неща, които биха я свършили тая работа заради тебе.

Мдам, нали знаеш, че изобщо няма да ти излезе евтино. Плюс това, доколкото знам, в Англия няма стипендии, които да ти покрият таксите, има само студентски заеми...

SunSet_GirL
11-12-2007, 09:14
Тази брошура и аз я имам , само че в Пловдив ще има представители само на един лондонски университет и няма смисъл да ходя.Апък за стипендиите и заемите - ако изтеглиш студентски заем с него можеш да си покриеш таксите без проблем.

lollipopka
11-12-2007, 19:52
Кандидатстването в Англия става до 15 януари, а за медицина е до 15 октомври срока. Регистрираш се в сайта на системата UCAS, избираш 6 университета, пишеш кодовете им в сайта. Предсказваш оценките си които ще получиш в дипломата си. След известно време получаваш отговор кои университети са съгласни да те приемат с тези оценки и ще очакват документите ти като ги получиш. Правиш TOEFL или IELTS, като всеки университет има различни изисквания за точките или оценката. За медицина (тъй като аз от това се интересувам) е минимум 7,5 на IELTS. Взимаш сертификата и чакаш да си получиш дипломата. През това време ти пращат разни брошурки за accomodation, на които те съветвам даотговориш колкото можеш по- бързо, тъй като местата бързо се запълват а частните квартири в Англия са страшно скъпи! Около 100 паунда на седмица са. Също през това време избираш два от шестте университета, които ще са главните. После, когато получиш дипломата си с оценките им пращаш копие, както и сертификата и ако ти изискват копие на паспорта и препоръка от учител задължително! Изпращаш ги и проверяваш регистрацията си редовно в UCAS, където веднага ще те уведомят кои университети се съгласят да те приемат. Това е :wink: :D