.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Образование в чужбина!

Аз съм на 17 години и имам желание да уча медицина в чужбина (Лондон).Моля ако някой знае какви документи са необходими (освен TOEFL) или дали има някакви приемни изпити или каквато и информация да ми даде все ще ми е от полза.Мерси предварително!

Модерирано по т.1 от Правилника!
    коалка
    Няма място , което може да се заеме , а място , което ти сам ще си извоюваш!!!

Oлее много съжалявам.Мястото не и е тук на тази тема sorry

Мега фен Аватара на Blab
    Висше. Лондон. Мама и тати яко щ'се охарчат...

Пред мен имам една брошурка "Университетски прием 2008":
    10-11 ноември 2007 - х-л Хилтън - София (10-18ч.)

Благоевград - 5, 12, 15 ноември
    Сандански - 6-и
    Бургас - 8, 13
    В. Търново - 7, 14
    Варна - 12
    Пловдив - 12
    Русе - 12, 14

включени са 10 университета от Великобритания

не и е мястото на тая тема тука...

Супер фен
    nameri de da pita6

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Тойфел със сигурност. За други... просто си намираш инфо за конкретни университети и гледаш какви са им изискванията, не е толкова сложно. Дори има специални агенции и фондации и такива неща, които биха я свършили тая работа заради тебе.

Мдам, нали знаеш, че изобщо няма да ти излезе евтино. Плюс това, доколкото знам, в Англия няма стипендии, които да ти покрият таксите, има само студентски заеми...
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Тази брошура и аз я имам , само че в Пловдив ще има представители само на един лондонски университет и няма смисъл да ходя.Апък за стипендиите и заемите - ако изтеглиш студентски заем с него можеш да си покриеш таксите без проблем.

Кандидатстването в Англия става до 15 януари, а за медицина е до 15 октомври срока. Регистрираш се в сайта на системата UCAS, избираш 6 университета, пишеш кодовете им в сайта. Предсказваш оценките си които ще получиш в дипломата си. След известно време получаваш отговор кои университети са съгласни да те приемат с тези оценки и ще очакват документите ти като ги получиш. Правиш TOEFL или IELTS, като всеки университет има различни изисквания за точките или оценката. За медицина (тъй като аз от това се интересувам) е минимум 7,5 на IELTS. Взимаш сертификата и чакаш да си получиш дипломата. През това време ти пращат разни брошурки за accomodation, на които те съветвам даотговориш колкото можеш по- бързо, тъй като местата бързо се запълват а частните квартири в Англия са страшно скъпи! Около 100 паунда на седмица са. Също през това време избираш два от шестте университета, които ще са главните. После, когато получиш дипломата си с оценките им пращаш копие, както и сертификата и ако ти изискват копие на паспорта и препоръка от учител задължително! Изпращаш ги и проверяваш регистрацията си редовно в UCAS, където веднага ще те уведомят кои университети се съгласят да те приемат. Това е

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си