View Full Version : Защо децата не трябва да правят секс...
FelisDirus
11-13-2007, 11:43
И аз не съм сигурна защо точно пускам тази тема. Тук няма чета морал, размахвайки заплашително пръст, нито пък ще ви обиждам и овиквам.
Снощи, докато правех отчаяни опити да заспя, зациклих много на една тема - а именно деца + секс = wtf?! Защо? Ами, защото и аз бях дете, по дяволите. Бях на 15... сега сигурно 14-15-годишните ще ревнат, че са особено големи, но всъщност не е точно така.
Дали съм била готова, или не - един Господ знае. Въпросът е друг - че чак сега аз осъзнах колко безотговорно съм постъпвала, правейки секс без презерватив с хора, които не познавам толкова добре.
От къде съм имала смелостта да го направя?! Айде, едно бебе ще е най-малкият проблем! Ами, болестите?!
Чак сега аз се замислям, че например преспокойно може преди 2-3 години (преди да срещна приятеля си) да съм хванала ХИВ например (хипотетично). И предвид факта, че с приятеля ми сме заедно от много време, не се пазим (или поне не сме толкова внимателни поради ред причини), може да съм му го предала.
И се въртя, и си мисля, че съм идиот... филмирам се, откачам и си мисля за този ангел, който обичам толкова много.
Не ми давайте съвети - не ви ги искам, не ви ща и състраданието, упреците или каквото и да е било.
Искам малките да вникнат хубаво в написаното, защото един ден и те ще го осъзнаят.
Не желая темата ми да звучи утопично и сърцераздирателно. Просто се замислете над думите ми.
Дайте си сметка какво залагате.
Айде, до скоро
No_Limit
11-13-2007, 11:49
Като прочетох темата ти и аз се замислих много . Правя секс без презерватив /разбира се само с приятеля ми / и сега разбирам какво мога да си навлека ама късно
partychild
11-13-2007, 11:52
Съгласна съм с тебе може да се прихванат най различни болести но приятеля ми е единствения с който съм била и няма опастност от спин.. и други заразни болести :)
казаното от теб е така, но почти на никой не му пука и не се замисля преди да му се случи нещо кофти :)
GaNGsTa`Gi®l
11-13-2007, 12:55
Съгласна съм с тебе може да се прихванат най различни болести но приятеля ми е единствения с който съм била и няма опастност от спин.. и други заразни болести :)
+1 [-X
ReFlEcTiOn
11-13-2007, 13:27
:mrgreen: за автрорката ...много добре разсъждаваш ...и както казват ..ПО добре късно от колкото никога. верно че сега и да искаш неможеш да промениш нищо аз на 16 легнах с момче и пак се чудя на акъла си... та ние не можем да оправим нещата но дано поне някои по малки които четат да осъзнаят някои неща преди да е станало нещо :mrgreen: =P~
kasiopea
11-13-2007, 14:50
Нямам си гадже, не водя сексуален живот. Но пък темата е хубава и дано много 'деца' се замислят върху съдържанието й. :neutral:
BeautifulWorld
11-13-2007, 15:32
Едва ли много от "малките" ще се вслушат в това, което казваш. Само по-големите ще те разберат и ще се съгласят с теб евентуално. Когато се на 14-15 се мислиш за недостижим, само твоите решения са правилни и колкото повече ти говорят, че не трябва да правиш нещо, толкова повече ти се самонавиваш, че не е толкова лошо и че на теб няма какво да ти се случи - гадните неща се случват на другите, все пак, нали?
Хубаво е, че си осъзнала тези неща, хубаво е и че ги споделяш с по-малките и неопитни тийнове. Още по-хубаво ще е, ако събудиш у тези хора размисли за собственото им здраве и безопастност! \:D/
Мии сички са на принципа 'то точно на мен няма да ми се случи' и познай ?
Поддържаш си тезата докато един ден не си направиш профилактичните изследвания и не ти открият нещо .. Било то бактерии, лишей, брадавици, въшки (недай си боже СПИН) и какви ли не други паразити. И като го чуеш това и ти се подкосят краката, изпиваш няколко чаши вода и валериан докато дойдеш на себе си и след това се депресираш яко. Ама като казвам 'яко' нямам в предвид друго, занимава те само въпроса 'Как така точно на мен се случи?' и започваш едни ми ти обиколки по лекари, пръскаш пари, за да ти кажат, че случая не е толкова безнадежден. А ако си на по-малко от 18 .. става страшно .. Ходи ти обяснявай на мама 'Какво аджеба е търсил приятеля ти 'там'?' ... че то и без презерватив. Е тогава вече е адския 'спек' когато и татко е напът да научи и т.н. Ама ходи обяснявай и се надявай след това че 14-15-16 годишното ти 'слънчице' не е кимнало механично, а се е заслушало в думите ти.
И така, и така .. докога ? Ми явно всеки трябва да го изпита 'сам за себе си' и да осъзнае какви рискове е поемал, докато един прекрасен ден всичко се е сгромолясало с гръм и трясък..
проблема е че плюеш всички накуп...а дали трябва...вярно че има такива дето на 14-15 са като самолетни хангари...плющят се (цветущ израз) с който видят и най малко мислят за защита...но има и такива дето пак 15-16 ма си го правят редовно с презерватив и с един човек и МИСЛЯТ...мене се ми е тая скоро няа да правя секс и не ми и тряа де, но просто се дразня като всички биват праснати под един знаменател било то положителен или отрицателен..айде със здраве..и умната, русата има трипер ;)
FelisDirus
11-13-2007, 16:31
проблема е че плюеш всички накуп...а дали трябва...вярно че има такива дето на 14-15 са като самолетни хангари...плющят се (цветущ израз) с който видят и най малко мислят за защита...но има и такива дето пак 15-16 ма си го правят редовно с презерватив и с един човек и МИСЛЯТ...мене се ми е тая скоро няа да правя секс и не ми и тряа де, но просто се дразня като всички биват праснати под един знаменател било то положителен или отрицателен..айде със здраве..и умната, русата има трипер ;)
Аз ще продължавам да плюя - в това можеш да бъдеш сигурен/а, но пък никога не го правя без причина и винаги мога да се аргументирам защо съм нарекла някого "дебил". А това, което съм написала, е лично мнение, изхождайки от темите тук и собствен опит.
Не слагам никого под общ знаменател. С тази тема се обръщам към тези, които не се пазят.
И още нещо ще ти кажа - дори да имаш постоянен партньор, да се обичате и т.н., все ще дойде моментът, в който сте забравили да си купите гума, а вече сте разхвърляли половината дрехи и сте в леглото. Не ми ги обяснявай тия.
Написах това, защото е сериозно и на практика напълно възможно да се случи на всеки, без най-малко да очаква.
И пределно ясно казах, че не ви искам критиките. ;-)
mn dobra tema :) ne sam prail o6te sex i nz kfa e razlikata s prezervativ ili bez ama iskam 100% sys dokato ne namera nqkoe momi4e det da go znam dobre i da se doverqqm i togas moje bez
Starite hora sa kazali"Chovek nai-trudno se uchi ot chujdite greshki",no bi bilo nai-polezno,vypreki che (davam nai-prostiq primer s malkoto dete i iutiqta) dokato ne si zalepim rykata na iutiqta da vidim,che pari-ne vqrvame.Emi neka togava da si blyskAME glavite(i az sym q pravila tazi greshka),shtom chujdite greshki ne ni uchat,po-losho,shte se uchim ot sobstvenite si.
ivancho pe6ehodeca
11-13-2007, 17:23
Добре хубаво мнение,но само да ви напомня нещо,че ХИВ-а не се предава само по полов,но и по кръвен път не е нужно да сте праили секс...за тва внимайте мноу внимателно :D
FelisDirus
11-13-2007, 17:26
Добре хубаво мнение,но само да ви напомня нещо,че ХИВ-а не се предава само по полов,но и по кръвен път не е нужно да сте праили секс...за тва внимайте мноу внимателно :D
На повечето ни е известно. Аз просто дадох пример.
Често, не само за секса, на човек му се случва да се обърне назад, особено, когато малко или много е порастнал и да види какви глупости е вършил.Аз бях на почти 16, според мен си бях готова и още мисля така.Да видим и аз като се обърна назад какво ще мисля...Иначе за правенето на секс без презерватив - никога не ми се е случвало.
Dark_Angel_F
11-13-2007, 17:39
Написаното то авторката ме накара наистина да се замисля. Аз още не водя полов живот , но ще имам в предвит всичко това . Надявам се да повлияе така и на други акто мен ...
bulgarche
11-13-2007, 19:00
Едни се учат от грешките си, а други (като мен) се учат от грешките на другите 8)
Важното е че поне сега си осъзнала какво си правела и още по-важното - знаеш че не е било много правилно
Защото не са пълнолетни и немогат да носят отговорност за това не трябва да правят секс но на днешно време и 13 14 год се цепат по входовете ама си траем налии?? :lol:
Schnitzer
11-13-2007, 21:15
И сега не ми изглеждаш много порастнала щом за теб едно бебе е "най-малия" проблем.
Защото не са пълнолетни и немогат да носят отговорност за това не трябва да правят секс но на днешно време и 13 14 год се цепат по входовете ама си траем налии?? :lol:
Е даи тогава докато не станем всеки на по 18 да не правим секс .. Просто преди да се започне сексуален живот всеки трябва да е запознат със всичките рискове и т.н Аз също не съм сагласен 13 годишно момиче да се е чукало със 10 момчета едновременно
Schnitzer
11-13-2007, 21:23
Е даи тогава докато не станем всеки на по 18 да не правим секс .. Просто преди да се започне сексуален живот всеки трябва да е запознат със всичките рискове и т.н Аз също не съм сагласен 13 годишно момиче да се е чукало със 10 момчета едновременноКво и пука нали ше се пофали на приятелките и и после и те ще последват неиния "пример".
FelisDirus
11-13-2007, 21:24
И сега не ми изглеждаш много порастнала щом за теб едно бебе е "най-малия" проблем.
Не ми давай оценка. Забраних подобно нещо.
Да, бебето е най-малкият проблем в сравнение с ХИВ/СПИН, сифилис, херпес и т.н. Малко мисъл? Трудничко, а?
Въобще не си схванал замисъла на темата ми.
Лека нощ
е като не щеш оценка зако не постна темата и не се разкара...мноо ясно че всеки ще си изрази мнението...а наистина....мислиш че бебето е малък проблем?...зле си
Schnitzer
11-13-2007, 21:27
Щом казваш знаеш нещо/
vodolei4e_m
11-13-2007, 21:28
Едва ли много от "малките" ще се вслушат в това, което казваш. Само по-големите ще те разберат и ще се съгласят с теб евентуално. Когато се на 14-15 се мислиш за недостижим, само твоите решения са правилни и колкото повече ти говорят, че не трябва да правиш нещо, толкова повече ти се самонавиваш, че не е толкова лошо и че на теб няма какво да ти се случи - гадните неща се случват на другите, все пак, нали?
това мислене не е присъщо само за 14-15 годишни ами и за по големи... аз съм кажи речи почти на 18 и пак не се замислям особено, и много по големи от мен също не се замислят винаги да не казват че пчто винаги НЕ се замислят...
Нежеланото бебе `малак проблем ` [-X
Schnitzer
11-13-2007, 21:32
Че спина е сериозно нещо така е ама пък да каиш че бебето е "най-малкия" проблем.Имала си ти деца да вийш къв проблем е
Wrathchild
11-13-2007, 21:34
Абе едно бебе ще се отгледа...
Ама СПИН-а как ще се излекува?
Въпреки, че и това си е проблем, особено ако не си готов да го отгледаш.
Но все пак с помощ от роднини ще се закърпят нещата. А от някои болести и Господ не може да помогне...
FelisDirus
11-13-2007, 21:35
е като не щеш оценка зако не постна темата и не се разкара...мноо ясно че всеки ще си изрази мнението...а наистина....мислиш че бебето е малък проблем?...зле си
Зле ли?! Абе, вие не сте наред.
Първо, ХИВ или бебе? Избери си..
Второ, имам почти тригодишна връзка и едно евентуално бебе би ме накарало да съм най-щастливият човек.
Аз ви обяснявам, че изразявам Лична позиция, а не ти казвам на теб - прави си бебе, щото ако за мен едно бебе е нещо хубаво, за теб - едва ли.
Ето виждаш ли от къде идва противоречието? Научи се да гледаш една ситуация от различни ъгли.
В тази тема казах това, което ме притеснява. Ако съм помогнала на някого, ако съм накарала някого да се замисли - това би било страхотно, а ако не - здраве! Това е положението.
Не си задължен да се съобразяваш с начина ми на мислене, но и не си позволявай да си отваряш така устата при положение, че хич не си в час.
FelisDirus
11-13-2007, 21:37
Нежеланото бебе от всички "злини" (за вас) е най-малкият проблем, защото има ИЗХОД от ситуацията! А както вече казаха други и аз отново ще повторя - някои болести НЕ СЕ ЛЕКУВАТ.
Тук идеята е кое е по-малкото зло...
vodolei4e_m
11-13-2007, 21:37
Не ми давай оценка. Забраних подобно нещо.
Да, бебето е най-малкият проблем в сравнение с ХИВ/СПИН, сифилис, херпес и т.н. Малко мисъл? Трудничко, а?
Въобще не си схванал замисъла на темата ми.
Лека нощ
напълно те подкрепям
до другите: бебетп наистина е най-малкия проблем... защото хив/спин е за цял живот(колкото ти остава(с всичките псих. и физ. обременености), заради болестта..)а бебето може да се махне, (да се изостави в краен случай) а ако си над 16 и да се отгледа... със зор да но не виждам проблем... дори сега аз честно казнао искам да си имам дете... :grin: тва в кръга на шегата де (искам наистина но не мога да го отгледам от финансова гледна точка иначе би било мн яко :D ) bla bla...
Сигорно много лесно се гледа бебе особено ако си на 16 17 гидини та дори и по малка .. ](*,) От спина няма отърваване но и бебето не е малак проблем
Schnitzer
11-13-2007, 21:39
Зле ли?! Абе, вие не сте наред.
Първо, ХИВ или бебе? Избери си..
Второ, имам почти тригодишна връзка и едно евентуално бебе би ме накарало да съм най-щастливият човек.
Аз ви обяснявам, че изразявам Лична позиция, а не ти казвам на теб - прави си бебе, щото ако за мен едно бебе е нещо хубаво, за теб - едва ли.
Ето виждаш ли от къде идва противоречието? Научи се да гледаш една ситуация от различни ъгли.
В тази тема казах това, което ме притеснява. Ако съм помогнала на някого, ако съм накарала някого да се замисли - това би било страхотно, а ако не - здраве! Това е положението.
Не си задължен да се съобразяваш с начина ми на мислене, но и не си позволявай да си отваряш така устата при положение, че хич не си в час.Извиняваи мила но никои не ти е казал че спина е минало заминала.Стана въпрос за определението ти "най-малкия" проблем и това е всичко.И моля те спазваи добрия както аз лично се старая да правя.Ако не искаш такива коментари да не беше пускала темата.
FelisDirus
11-13-2007, 21:39
Сигорно много лесно се гледа бебе особено ако си на 16 17 гидини та дори и по малка .. ](*,)
Ти май не четеш какво пиша, а?
Пробвай пак - бавно, отчетливо и на глас.
vodolei4e_m
11-13-2007, 21:41
Сигорно много лесно се гледа бебе особено ако си на 16 17 гидини та дори и по малка .. ](*,)
Ти май не четеш какво пиша, а?
Пробвай пак - бавно, отчетливо и на глас.
динатро, къф е проблема на 17-18 да отгледаш дете... аз не виждам такъв.. стига да имаш желание... имам познати които родиха на 16-17 и са много щастливи...(е да имат помощ от родители ...)
FelisDirus
11-13-2007, 21:42
Дразня се, защото не схващаш какво имам предвид!
Казах го вече в предните постове - от едното имаш изход - гаден е, но го имаш! Аборт, раждане и изоставяне и отглеждане. Избираш според ситуацията.
Затова това е най-малкият проблем в сравнение с болестите.
Разбираш ли ме?
П.С.
Не съм спала и яла, затова съм агресивна вече, извини ме.
Е даи тогава докато не станем всеки на по 18 да не правим секс ..
Боже опази!!! Че ти все едно не си живял тея 18 години... :-o :shock:
:-D
Вече в сума ти теми съм споделяла убеждението си, че 18 години е най-подходящата възраст да започване на полов живот (ъъъ, не ми мучете сега, че за това няма възраст - сексът е отговорност, не развлечение за свободното време).
Не че ще разстрелваме младите 14-15 годишни любовчии и любовчийки, но намирам сексуалния живот на тая възраст за безотговорно решение, родено от главицата на някой дечко. :)
vodolei4e_m
11-13-2007, 21:45
оффтопик, cuddly,тва на снимката ти л иси? :D
Schnitzer
11-13-2007, 21:46
Дразня се, защото не схващаш какво имам предвид!
Казах го вече в предните постове - от едното имаш изход - гаден е, но го имаш! Аборт, раждане и изоставяне и отглеждане. Избираш според ситуацията.
Затова това е най-малкият проблем в сравнение с болестите.
Разбираш ли ме?
П.С.
Не съм спала и яла, затова съм агресивна вече, извини ме.Разбирам те и то много добре но повярваи ми помня как ме е отгледала майка ми и изобщо не беше малък проблем.Извинена си
FelisDirus
11-13-2007, 21:51
Барби е напълно права.
BrianKinney
11-13-2007, 23:07
Нали няма да се разсърдите, ако се върна на горе-долу основната тема :))) Мислех да напиша нещо адски дълго, но в крайна сметка идеята ми е кратка и ясна. Някой някога правил ли си е тест за ХИВ? Аз съм си правила 2 пъти. 1вия в началото на годината и 2рия 5 месеца по-късно за потвърждение. Не защото съм имала мн рискови контакти, напротив-защото съм имала контакти само с един човек в продължение на 5 години, някой с презерватив, други-не, но... само и единствено с него. Гадното е обаче, че той не успя да се примири с идеята да бъде само с мен... и ми беше изневерявал МНОГО пъти... Повечето пъти, без предпазни мерки:( Кофти, а? Да обичаш някой толкова много, а той грам да не се сеща какви рискове ЗА ДВАМА ви поема...Anyway.
25те минути в които чакаш да стане време да си вземеш резултата. Оооо, ако можеше всяко неразумно дете, което не знае какво иска, да може да изживее примерни 25 мин. като тези... НИКОГА няма да постъпва безрасъдно и да прави секс БЕЗ презерватив. Ама по-хубаво било, ама по-приятно било, по-добре се усещало, не знам си кво.. НЕ ВАЖИ! Само да можеха да изживеят тия 25 минути...
Целият ми живот мина на лента...и особено евентуалното развитие на живота ми, ако резултатът е положителен. Сега... safe sex ALWAYS. И не правя НИКАКВИ компромиси - "обичам го, няма пари, няма време, няма под ръка" - не ме интересува. Помня тия 25 минути. Надявам се никога да не ги забравя.
Ууу, пак изписах много :) Увлякох се :)
Ами, съглсен съм с теб, како.
Аз също малко съжалявам за първия си път... и за първиТЕ си пъти. Беше прекалено рано, но пък не мога да върна времето. Що се отнася до СПИН-а, един тест решава терзанията ;)
FelisDirus
11-14-2007, 10:32
Това и смятам да направя - пълни изследвания за всичко.
krem4et0
11-14-2007, 11:39
Ако трябва да избирам между бебе и СПИН, винаки ще предпочета бебето! А и има начини то да се махне, докато СПИН-ът е нелечим!
DevilWish
11-14-2007, 11:59
Но все пак с помощ от роднини ще се закърпят нещата. А от някои болести и Господ не може да помогне...
Tи добре ли си? :-& Щяло да се отгледа....да не е толкова лесно..деца да гледат деца?И как ще го възпита ? Може би да вземе примера и то да ражда на по 13 години? И как ще обесниш на детето кой е бащата като едва ли малкото момче ще иска да поеме каквато и да е отговорност.
Да не говорим пък как ще реагират Вашите ;-)
FelisDirus
11-14-2007, 12:01
Ако трябва да избирам между бебе и СПИН, винаки ще предпочета бебето! А и има начини то да се махне, докато СПИН-ът е нелечим!
И аз това се опитах да обясня, но никой не ме разбра. Абортът е гадно решение, но поне е изход от ситуацията.
krem4et0
11-14-2007, 12:03
Ти сигурно не им поясни, че вече не си на 15. Едно е бебе на 15, а съвсем различно след 18. Да не говорм за престарели лелки като мен на близо 23 8)
Tи добре ли си? :-& Щяло да се отгледа....да не е толкова лесно..деца да гледат деца?И как ще го възпита ? Може би да вземе примера и то да ражда на по 13 години? И как ще обесниш на детето кой е бащата като едва ли малкото момче ще иска да поеме каквато и да е отговорност.
Да не говорим пък как ще реагират Вашите ;-)
Уф, едно си баба знае, едно си бае. Бебе или СПИН - баси, кое е по-малкото зло?!
Като прочетох темата ти и аз се замислих много . Правя секс без презерватив /разбира се само с приятеля ми / и сега разбирам какво мога да си навлека ама късно