View Full Version : 100 калории = ?
athina_palada
11-16-2007, 11:25
8-[
Здравейте!
Някой знае ли колко 100 калории на колко грама телесно тегло отговарят?
pls пишете ми
:-D
sladku_bebzi
11-16-2007, 13:28
:razz:
punkrock
11-16-2007, 13:29
ае ти ебаваш ли се нещо :D :razz:
Exothermic
11-16-2007, 13:31
8-[
Здравейте!
Някой знае ли колко 100 калории на колко грама телесно тегло отговарят?
pls пишете ми
:-D
ти тъпа ли си или да 8-)
Хареса ми израза "телесно тегло".
Знаеш ли мерна единица за какво са калориите? Май не.
'айде виж в учебника... и после пак.
Калория
[b][color=indigo]Калория (от лат. calor - топлина) е единица за измерване на енергия, означавана с единицата cal. За пръв път единицата калория е дефинирана от проф. Никола Клемен през 1824 като килокалория (kcal — 1 kcal = 1000 cal), като една килокалория представлява количеството енергия необходимо да се загрее 1 килограм вода с 1 °C.
Според системата SI единицата използвана за количество енергия е джаул (J), а калорията се използва главно за указване на енергийната стойност (калоричност) на храни. Всички режими на хранене са съобразени с количеството калории, които дневно поема човешкото тяло и поради тази причина почти всички съвременни хранителни продукти включват информация за количеството калории, които организма би приел при тяхното усвояване.
Връзката между калорията и стандартизирания J е:
1 cal = 4,184 J
1 J = 0,239 cal
Респективно се използват други множители като коефициента се запазва.
Единицата за калория е намерила и друго приложение - един тон TNT е еквивалентен на 1 милиард термохимични калории
1tTNT = 1
hahahahah vie me razbivate s neveroqtnite si vuprosi..ot pravene na ni6to izmislqte vse po-novi nebivalici...za tvoq info-100 kkal tolkova burzo 6te ti se usvoqt ot organizma,burzo 6te se razgradat,absorbirat i vuob6te nqma da se natrupat v mastnite depa....100 kkal sa ni6to,taka 4e ne misli prostotiii
100 калории нищо не са :D ти дневно изразходваш около 1600 при нормална активност, без да спортуваш... а един килограм е 7000 и нещо калории...