View Full Version : каланетика
donkihot
11-18-2007, 09:23
такам...първо да ви кажа 4е аз съм леко закръглена в смисъл имам корем4е и с една приятелка решихме да се запишем на тази каланетика.простоо и на фитнес съм ходила но каланетиката така напряга мускулите в дълбо4ина 4е на следващия ден едвам ходихме такава мускулна треска имахме. казвам ви ако искате да ослабнете запишете се някъде на каланетика,защото е страхотно просто! ако някои има въпроси да пише аз ще му обесня вси4ко
lLady_MooN_RaiN
11-18-2007, 14:30
Винаги ми е било интересно какво точно представлява каланетиката. С какво тези упражниния са по-различни от останалите. Дали не могат да се правят вкъщи и има ли резултат?
donkihot
11-18-2007, 15:40
естествено 4е могат да се правят в къщи но в залата е по-яко.
зна4и пускаш си някаква лека бавна музика. паржо си загряваш цялото тяло 4рез познатите упражнения после по4ваш да работиш над отделните мускулни групи. ето ти линк4ета за упражнения за корема,но те се правят след като си правила упражненията а талията за да избегнеш голямата мускулна трескашно 4е ще я има,ще я има
http://dieti.rozali.com/kalanetika.html
това са основните упражнения за корема. за талията ще се опитам да ти обесня. зна4и заставаш с леко разтворени крака приклякаш леко стягаш дупето изнасяш примерно лявата ръка горе дясната на кръста за да ти е по-лесно и изнасяш лявата ръка така много настрани като гледаш да стои до ухото ти някъде и навеждаш само горната 4аст на тялото и по4ваш да работиш много къси движения настрани и назад разстояние 2см някъде изместваш. правиш три сериики от 15.20.25 пъти. като след всяка серия се навеждаш надолу и извиваш максимално гърба и се изправяш и пак се навеждаш на страни и си държиш дупето стегнатО!
lLady_MooN_RaiN
11-19-2007, 15:59
М...звучи много интересно. Трябва и аз да опитам. Преполагам, че и аз ще имам мускулна треса в началото, но...по-важни са резулттие. Мерси много за информацията...
donkihot
11-19-2007, 16:38
ами да ти кажа след всяка тренировка те 4ака жестока мускулна треска :) но това естествено зна4и 4е си напрягала мускулите в дълбо4ина
peteto89
11-19-2007, 21:00
az trq da svalqm korem4e ta dai nqkoe mestence koeto moga da posetq? 8)