Влез

View Full Version : Единствено дете или не?

SaYoNaRa
11-19-2007, 12:06
Според вас какви са предимствата да си единствено дете и какви са да имаш братя и/или сестри?

mulgore
11-19-2007, 12:51
За мен е по-добре да имаш сестра или брат...В момента никой не го оценява,защото те са по-малки или по-големи и търсят само как да ни закачат..Но като пораснем ще осъзнаем,че брата/сестрата е ценно нещо...Ще има на кого да споделиш,кой да ти помогне такива неща....А да си сам е тъпо(според мен)...Обожавам брат си и това че е той е прост ме кара да се смея всеки ден,но ще по умнее и ще разбере че ще сме ценни един на друг...Това важи за всички... :-|

sladkata_pisankaaa
11-19-2007, 12:54
Според вас какви са предимствата да си единствено дете и какви са да имаш братя и/или сестри?
Аз съм единствено дете.Според мен предимствата от това са, че няма да поделяш мястото за личните си вещи, че така мама и тате те обичат повече :grin: , че така ще ти дават повече пари(поне така си мисля :neutral: ).Но предимствата да имаш братя и сестри са,че можете да се забавлявате повече заедно, че може да си споделяте всичко, че може да си взимате назаем дрехи и така. :smt003
П.С:и аз щях да пускам такава тема, ама ме изпревариха :D

The_special_one
11-19-2007, 12:54
По-хубаво е да имаш брат/сестра та като напраиш няк'ва глупост да хвърляш отговорноста върху него :P

fiama
11-19-2007, 12:58
"Предимството" да си едно дете е може би че всичко е твое- от материалното до обичта и вниманието на родителите. Не мога да твърдя, че всички единствени деца са така, но почти всички, които познавам са малко или много егоисти. Правило ми е впечатление отношението на майката на единствен син към него. Ами той дори и на 20 бе третиран като малко дете- угажда му се за всичко, даже избива не глезене. Естествено надали при всеки е така. Друго си е все пак да имаш брат или сестра, а по възможност и двете. Учат се да си делят всичко, да си помагат, виждат че светът не се върти около тях. По-рядко развити са егоизмът и егоцентризмът. Ако някой ден имам финансовата възможност бих искала да имам поне 2, а по възможност и повече деца.

136179
11-19-2007, 13:03
ами например, не си егоист (:

MiSs_DioR_CheRiE
11-19-2007, 13:08
ами аз съм единствено дете ... кое му е предимството ... еми полу4авам пове4е пари :-D

Reed
11-19-2007, 13:15
че така мама и тате те обичат повече :grin:
баси тъпото изказване...значи аз преди да съм имала брат,са ме обичали поовече,без някаква основателна причина?!
абее зависи дали е брат/сестра,дали е по-малък или по-голям....якото е,че няк'во не ти е толко самотно...хах :) ама както казаха и по-горе,трябва да делиш всичко,и има за тебе по-малко ест от преди,а това не ми допада изобщо 8-) [/b]

N0_feAR
11-19-2007, 14:09
еми според нещата са фифти фифти....Ако имаш брат/сестра винаги ще има някой до теб, няма да ти е скучно, ще си помагате и т.н.
ако си единствено дете няма нужда да делиш каквото и да е било с друг, нямаш отговорността да се грижиш за по-малкия/малката си брат/сестра.

SuNsEt
11-19-2007, 14:13
Дам...според мен е по-добре да си имаш още някого...Аз например съм единствено дете,но винаги съм искала по-голям брат. :) Пове4ето ми приятели казват,4е не било хубаво,щото постоянно се карали,но въпреки вси4ко...на мен ми харесва.Тва,4е ако имаш брат или сестра...4е ще те оби4ат по-малко хи4 не е вярно,сигурна съм :) Ако имаш сестра,също е яко,щото ти е най-добрата приятелка...в пове4ето слу4аи :) ...Е аз искам по-голям брат...ама нямаааааааа :lol: :oops: :D :smt001

HePeAJIeH
11-19-2007, 14:18
Предимства при само едно дете!

Предимствата са главно че е задоволено от всяка една гледна точка!Получава всяко нещо което поиска а и от биологична гледна точка по-лесно се отглежда поради факта че няма брат или сестра за които също трябва да се полагат грижи.

Недостатъци при само едно дете!

Повечето такива деца стават егоисти и понякога не се вписват в колектива на своята компания или в училище поради простата причина че то мисли само за своите прищевки и търси решения само за себе си което пък от своя страна е логично да не се нрави на хората които го познават.

Предимства при повече от едно дете

В повечето случаи две или повече деца от едно семейство се подкрепят и се обичат и по този начин те изграждат опора помежду си и изграждат едно много свято и чисто приятелство.

Недостатъци при повече от едно дете.

Отглеждането и изучаването на такива деца става доста трудно поради простата причина че се изискват много пари и финанси

ПП Това е моя гледна точка по въпроса и ще помоля някои от потребителите да не ми се сърдят ако някъде не съм прав! Това са мои разсъждения! Ако имате критики към моите възгледи с удоволствие бих желал да ги споделите с мен.Лек ден! :wink:

punkrock
11-19-2007, 16:45
Ми аз съм единствено дете, винаги съм искала брат или сестра, ама... няма. Тъпо е да си сам :cry:

kasiopea
11-20-2007, 14:36
Не за огромно съжаление! :evil:

?love_haTe!
11-20-2007, 16:17
Ами..въпроса може да се разгледа от много страни..
Имам приятели,които нямат брат/сестра,но не са пораснали самотно
и никога не са скучали..
Е,да..като си единствено дете получаваш повече пари,всичко
е само твое,но по-добре е да делиш всичко с някой,отколкото
да си самотен..
Имам сестра,с нея винаги сме имали всичко и единственото,което
делим е стаята..е също мама и тате..
Ако ме питате кое е по-хубаво ще кажа,че е по-добре да си имаш..
при всеки е различно..
Една съученичка дава мило и драго да няма малка сестричка,а
аз за това живея.. :lol:

zlateto
11-23-2007, 19:32
единствено дет съм и се радвам защото вси4кос ие само за мене :) много пъти съм говорила с нашите на тази тема и мама каза 4е не е искала да има друго дете , защото не е искала да разделя оби4та си ..

bloodfrozen
11-23-2007, 20:59
Ох, аз много съжалявам, че съм единствено дете.. Откакто се помня съм искала по-голям брат, но знам, че няма такава опция. Аз лично бих дала всичко, за да имам един брат или сестра..

linka92
11-23-2007, 21:58
Ами,зависи.Според мен и двете си имат предимства и недостатъци,като всяко нещо.Но когато сте с голяма разлика е много по-гадно,откъдето и да го погледнеш.Примерно моята разлика с брат ми е 12 год.,въобще никога няма да си дораснем годините и да сме на едно мнение,да си споделяме и т.н.,предимствата,които вие споменахте.Делим всичко,което от една страна на мен въобще не ми харесва,извинявай,ама 2/3 от шкафовете в моята стая са заети от неговите играчки,при положение,че все още и 3год. няма(след 1 месец ги навършва),за дрехите не говоря,т.к. са в стаята на майка ми.За пари да не говорим,апък за това как аз съм по-голямата и трябва да отстъпвам не искам и да се сещам.Може и да съм недорастнала да го разбере това,но нямам намерение да се съобразявам с изискванията на някакво лапе,което не знае къде се намира,пък камо ли да правя каквото ТО иска.Честно казано,колкото и егоистично да звучи,ако можех да избера дали да съм сама,бих пожелала да съм.Не е хубаво да говоря така,но това е положението.Иначе хубаво,сладко бебче,но просто може и без :D .

И въпреки всичко обичам брат ми!!! :twisted:

Harum_Scarum
11-24-2007, 07:45
Еми аз не съм,но мога да ти кажа нещо за малките сестри/братя:лошо с тях още по-лошо без тях.....

MaRiNkA_16
11-24-2007, 10:34
edinstveno dete sum i se radvam na lubovta na mama,no ako znam 4e tq 6te e 6tasliva s o6te edno beb4e da si go ima nqmam problemi s tva,samo tq da se radva...

XeS-GirL
11-24-2007, 14:14
И аз съм единствено дете :( Винаги съм искала по-голям брат или сестра... Уви няма! :cry: Да си единствено дете е много тежко от една страна... Особено, както аз си имам непрекъснати проблеми и дразги с нашите... :-k Нямам никой друг около себе си, с моето мислене, с моите разбирания, който да ме изслуша и да ми влезе в положение... :( А и нямам чак толкова верни дружки, като изключим гаджето, ама...
От друга страна е яко да си единствено дете просто, защото всички средства и грижи отиват за теб... Ама мен това не ме блазнииии... :cry: ТЪПО Е ДА СИ САМ!!! :?

linka92
11-24-2007, 19:02
И аз съм единствено дете :( Винаги съм искала по-голям брат или сестра... Уви няма! :cry: Да си единствено дете е много тежко от една страна... Особено, както аз си имам непрекъснати проблеми и дразги с нашите... :-k Нямам никой друг около себе си, с моето мислене, с моите разбирания, който да ме изслуша и да ми влезе в положение... :( А и нямам чак толкова верни дружки, като изключим гаджето, ама...
От друга страна е яко да си единствено дете просто, защото всички средства и грижи отиват за теб... Ама мен това не ме блазнииии... :cry: ТЪПО Е ДА СИ САМ!!! :?

То да е по-голям-хубаво,ами я да ти се падне някое с 12 год. по -малко от теб,с инат 12 пъти по-голям от този на родителите си,събран заедно и върви се оправяй.Цени това,което имаш,защото има някои,който и това нямат.

П.С:И аз винаги съм искала по-голям брат,но уви. 8)

n_ivajlova
11-25-2007, 05:39
Ми аз съм единствено дете :smt002 и ми е мн яко...всичко си е самои за мен :D и си признавам де егойст съм :-D ама кво да се прави такъв е живота.Ако имаш брат или сестра всичко се дели и така е мн тъпо.. :x

Iviqna
12-01-2007, 18:25
За мен е по-добре да имаш сестра или брат...В момента никой не го оценява,защото те са по-малки или по-големи и търсят само как да ни закачат..Но като пораснем ще осъзнаем,че брата/сестрата е ценно нещо...Ще има на кого да споделиш,кой да ти помогне такива неща....А да си сам е тъпо(според мен)...Обожавам брат си и това че е той е прост ме кара да се смея всеки ден,но ще по умнее и ще разбере че ще сме ценни един на друг...Това важи за всички... :-|

mn dobre kazano :) i az sum na tova mnenie

walkmanaw55o
12-25-2007, 07:27
mn po qko e das si edinstveno dete vsi4ko e za teb,pove4e te obi4at,pove4e ti obra6tat vnimanie ako ima6 brat ili sestra kato pri men e mn tapo samo se karame i se bieme deibi iskam da sam edinstveno dete :-# :-# :-# :-# :-# KOI KAKVOTO ISKA DA VIKA NO E PO QKO DA SI EDINSTVENO DETE :-) :-) :-) 8) 8) 8) 8)

gabi_94
12-25-2007, 11:34

На същото мнение съм! сега сестра ми е малка и много ме ядосва,ама като пораснем съм сигурна че много ще си помагаме! А да си единствено дете и според мене е тъпо, вярно е че единствените деца получават всичко, а братята и сестрите делят всичко, но все пак аз се надявам че един ден ще разчитам на сестра си!

DisciplineAndOrder
12-25-2007, 13:14
преди си мислех,че е много по-добре да си единствено дете,но скоро си промених мнението.

чудесно е да знаеш,че има на кого да разчиташ,хубаво е и да знаеш,че някой разчита на теб...

не знам поради каква причина,но явно повечето от нас не можем да осъзнаем какво богатство е да имаш братя/сестри...
но когато имаме нужда от рамо,на което да се облегнем,от някой,който да ни изслуша, знаем,че член от семейството никога не би ни обърнал гръб,както би постъпил приятел. : )

st1ka
12-26-2007, 16:01
..

macka_bez_zadrajki
12-26-2007, 16:16
Ох като чета коментарите ви започва да ми се иска да си имам братче или сестриче :( Наистина е хубаво да си имаш някои до себе си.На мене например понякога ми е скучно самичка,но какво да се прави..Е,може би хубавото на това да си сам е че ставаш по самостоятелен-поне така си мисля аз :) :)

ludoto_f
12-26-2007, 18:04
sama sum :?

enrique_fenka
04-02-2008, 19:09
Имам един брат :)

Rofl4e
04-02-2008, 20:22
Po qko e da si samo dete...az imam po malka sestra da ne q ponasqm(podarvqm q nqkoi ako q iska.. ) ruso tapo lape..misle6to se za koi li ne...i zavijda mi(mn mrazq)i se opitva da prili4a na men...a az ne obi4am da mi zavijdat ili pak da prili4at na mene ..obi4am da sam si razli4na nepopravima nepovtorima..i da za maika mi ne sam prefeknata da6terq vrazva6ta i se na akala..koqto da pravi kakvoto tq iska..i zatova ne mi se kefi..zatova obi4a pove4e sestra mi no ne mi puka sviknala sam ve4e..

5StaR
04-02-2008, 20:39
Имам Брат.. И според мен е по-добре да имаш по-голям брат/сестра - Първо развиваш се повече покрай него, 2ро - Научаваш се да делиш и да не бъдеш някав шибан егоист, 3то - не получаваш всичко на тоя свят - не ставаш някой шибан глезльо.. има още ама ме мързи да изброявам

MisS__
04-03-2008, 10:31
аз съм си сама :) искам по-гоям брат,амаа май вече е късно :D

Io4ito
04-03-2008, 12:56
за това да си единствено дете(като мен):
1.получаваш цялото внимание
2.(за някои е така)получаваш повече пари
3.не трябва да делиш нещата си с никого(но за сметка на това,ставаш егоист :? )
за това да имаш брат/сестра:
1.имаш с кого да си споделяш
2.никога не ти е скучно
3.помагате си и се подкрепяте
това си е моето мнение,де :)

MIKROBA
04-03-2008, 14:53
По-вечето сами деца са по-отворени /не казвам всички/.По-добре е да имаш по-голям/а сестра/брат, защото по-хубаво е да споделиш със тях отколкото с родители.Пък и някои родители не се разбират с децата си. :)

nicolepcd
04-03-2008, 18:12
Единствено дете съм... Вярно е, че имам абсолютно всичко, което искам, но чак сега започвам да чувствам колко ми е самотно, когато няма някое човече да те скубе, или пък по - голямо човече, което да те изритва от компютъра, и т.н... :(

04-03-2008, 19:12
като единствено дете се научих да разчита само на себе си. никой друг не ми е виновен, ако нещо съм сгафила в нас. да не разчиташ на никой те гради като характер.. поне в моя случай. Имам достатъчно хубави отношения с маман, не ми липсва възможността да споделя. Вярно, вълк-единак съм, но подозирам, че дори да имах брат или сестра, това нямаше да е по-различно...

extaz_93
04-13-2008, 13:29
Не съм само дете. Имам брат 9 год по голям от мен :D (aз съм на 14 ). Сигурно е яко да си само дете ма на мен и така ми е добре :D

pepita87
04-15-2008, 09:58
Samo dete sum,nikoga ne sum bila lishavana ot nishto,bilo to materialno ili ne.nikoga ne sum chustvala samota i jelanie da imam brat ili sestra...no sega,kogato sum daleche ot nashite poveche ot vsichko iskam da ima nqkoi do tqh,za da ne chustvat tazi praznota,koqto az ostavih sled sebe si...

missNightmare
04-15-2008, 14:04
ми аз имам брат ма той с 20 години по -голям от мен и е в Испания та мой са сметне от 4асти 4е съм сами4ко,но според мен е по-хубаво да си имаш брат или сестра просто е по весело ,но и да си сам е мн cool и о6те как само дет за вс ва6те ти викат :o :o :smt017

_FaShIoN_
04-17-2008, 11:06
Може би е по-добре да си единствено дете от тази гледна точна,че всичко е за теб,но аз лично не предпочитам този вариант...смятам че е много по-добре да имаш брат или сестра,защото те са хората които винаги ще са до теб,ще ти помагат по един или по-друг начин,можеш да споделяш всичко с тях и знаеш че можеш да им повериш и най-големите си тайни...много по-готино е да си имаш по-голям брат или сестра....

ResPekT333
04-17-2008, 16:56
Предимства при само едно дете!

Предимствата са главно че е задоволено от всяка една гледна точка!Получава всяко нещо което поиска а и от биологична гледна точка по-лесно се отглежда поради факта че няма брат или сестра за които също трябва да се полагат грижи.

Недостатъци при само едно дете!

Повечето такива деца стават егоисти и понякога не се вписват в колектива на своята компания или в училище поради простата причина че то мисли само за своите прищевки и търси решения само за себе си което пък от своя страна е логично да не се нрави на хората които го познават.

Предимства при повече от едно дете

В повечето случаи две или повече деца от едно семейство се подкрепят и се обичат и по този начин те изграждат опора помежду си и изграждат едно много свято и чисто приятелство.

Недостатъци при повече от едно дете.

Отглеждането и изучаването на такива деца става доста трудно поради простата причина че се изискват много пари и финанси

:wink:

+1 Много правилно !

simonchety
04-17-2008, 18:19
за това да си единствено дете(като мен):
1.получаваш цялото внимание
2.(за някои е така)получаваш повече пари
3.не трябва да делиш нещата си с никого(но за сметка на това,ставаш егоист :? )
за това да имаш брат/сестра:
1.имаш с кого да си споделяш
2.никога не ти е скучно
3.помагате си и се подкрепяте
това си е моето мнение,де :)

напълно съм съгласна и аз съм единствено дете :-P

zvezdichkaaa
04-17-2008, 19:45
Имам брат за съжаление...хаха :-P

Doom Bringer
04-17-2008, 20:28
Хубаво е да имаш брат/сестра, защото има над кой да си изливаш гнева :D :D :D

DieselBlood
04-17-2008, 20:32
Имам 2 сестри и 1 брат но всичките са по-големи от мен
1-та ми сестра е женена за германец другите 2-ма не живеят вече с нас
аз съм единствено дете
за мене има поече кинти не деля с никой сичко отива за мен(не съм егоист) стаята си е само моя яко еееееееееееееее

MoonAngel
04-18-2008, 13:52
Според мен и двете имат предимства и недостатъци. Когато си сам всичко е за теб, не се караш в никой, по-спокоен си и т.н. Но когато живееш с още някой свикваш да се съобразяваш с хората, което е много полезно. :) И аз имам сестра

elsy
04-18-2008, 16:46
Аз съм единствено дете и се радвам, щото всичко си е за мене :D :D

deville`f
04-18-2008, 17:02
имам по-голям брат..и да защитавал ме е...всичко е трябвало да делим,един вид не съм егоистка :)
друго....мн се карахме...докато той отиде да живее другаде и сега мн се радвам когато го видя..подкрепяме се..имаме някои общи интереси...
не е скучно :)

MissSun
04-18-2008, 18:05
Аз имам сестра и мисля,че да си само дете е скучно. :?

xSaShEtOx
04-18-2008, 18:05
За мен е по-добре да имаш сестра или брат...В момента никой не го оценява,защото те са по-малки или по-големи и търсят само как да ни закачат..Но като пораснем ще осъзнаем,че брата/сестрата е ценно нещо...Ще има на кого да споделиш,кой да ти помогне такива неща....А да си сам е тъпо(според мен)...Обожавам брат си и това че е той е прост ме кара да се смея всеки ден,но ще по умнее и ще разбере че ще сме ценни един на друг...Това важи за всички... :-| Колко време отне на майка ти да ти го прочете тва от книгата? Аз :-x имам малка сестра, която ще ми е много добра приятелка в бъдещето, ама има хора, чиито сестри и братя изобщо не ги поглеждат. Освен това е много прецканао понякога, защото е например познавам едно момиче със 5 братя и 4 сестри и то никога не получава нищо, защото е най-малко, така че осмисли нещата преди да ги напишеш.

Obsession
04-18-2008, 18:51
Аз съм единствено дете, но като се замисля нямам невероятни привилегии от това ;) Добре ми е, но помня, че като по-малка много исках сестра близначка :D Исках и по-голям брат, който да ме защитава 8) Второто и сега не бих го отказала...

InTheRain
04-18-2008, 21:45
Аз съм единствено дете и мога да кажа, че предимството е това, че не трябва да делиш нищо с никой.. когато искаш да си на компютъра винаги си на него без проблеми например.. всички подаръци и внимание са изцяло за теб и няма как де се почувстваш пренебрегнат/а. Не трбва да се съобразяваш с никой.. Но от друга страна това, което ми липсва е човек, на който да знам, че винаги мога да разчитам, който ме обича, приятел, дори компания за отбиване на времето и развлечние.. или за помощ и подкрепа.. Но пък винаги можеш да компенсираш тези липси като ги получиш от някой друг.. а брата и сестрата ако ги имаш - не можиш да ги махнеш ( колкото и егоистично и тъпо да звучи) все пак това е мое мнение..

Justified
04-19-2008, 14:09
Вече не.Имам брат.Ама все още не мога да го усетя това нещо.Нищо не ми се налага да деля,защото той е все още на 9 месеца и какво да деля с него?

GabisiTa
04-19-2008, 19:05
Единствено дете съм, но искам по-голям брат :-k

Pepincetyy
04-20-2008, 10:07
Аз съм единствено дете.Според мен предимствата от това са, че няма да поделяш мястото за личните си вещи, че така мама и тате те обичат повече , че така ще ти дават повече пари.Но предимствата да имаш братя и сестри са,че можете да се забавлявате повече заедно, че може да си споделяте всичко, че може да си взимате назаем дрехи и така.
8) :)

fire_of_dreams
04-20-2008, 19:54
Хубаво е да имаш брат или сестра, било то по-малък/а или по голям/а. Като имаш едно по-малко се научаваш малко или много на отговорност, а когато ти си по-малкия/та, някой се грижи за тебе, пък и колкото и да ви е разликата, той/ тя е по-близко до вашия свят, отколкото родителите.
А ако си единствено дете... еми просто вниманието е насочено изцяло към тебе! Аз съм била единствено дете 9 години, докъто не се роди брат ми. Сега деля една стая с него и е много досаден, защото всичките му играчки са тук, а винаги аз трябва да подреждам!

ElisaDay
04-20-2008, 20:01
1 сестра имам

SunShinePearl
04-22-2008, 20:04
еми според нещата са фифти фифти....Ако имаш брат/сестра винаги ще има някой до теб, няма да ти е скучно, ще си помагате и т.н.
ако си единствено дете няма нужда да делиш каквото и да е било с друг, нямаш отговорността да се грижиш за по-малкия/малката си брат/сестра +1

Dimenceto
04-23-2008, 12:20
Аз съм едно дете, но винаги съм искала брат или сестра.Но така се получи че нашите се разведоха и приятеля на майка ми има двама сина по големи от мен.И доста добра представа си имам кво е да имаш брат.И чесно казано се радвам че съм сама... :grin:

love7
04-24-2008, 21:02
Аз имам сестра,но никога не сме се разбирали и затова винаги съм искала по-голям брат :(

hgfh
04-25-2008, 09:56

То да е по-голям-хубаво,ами я да ти се падне някое с 12 год. по -малко от теб,с инат 12 пъти по-голям от този на родителите си,събран заедно и върви се оправяй.Цени това,което имаш,защото има някои,който и това нямат.

П.С:И аз винаги съм искала по-голям брат,но уви. 8)

poskoro ti ceni tova koeto imash

hgfh
04-25-2008, 09:58
az imam po golqma sestri4ka i mn se radvaam mn 4e si q imam :grin: vse pak ako ne e tq s koi shte se drakam ? :-D :-)

tItEufFf
04-25-2008, 09:59
Имам по-голям брат .. но така искам да имам по-голяма сестра :-)

BraVo_GirL
04-25-2008, 12:16
Аз имам брат,по-голям.Но винаги съм искала да имам и сестра горе долу на моята възраст,да сме сестри,но и приятелки,да излизаме заедно...Хубаво е да имаш някой до себе си,сестра или брат(може и двете :) )Защото някой път се случва този човек да ти е мн по-близък от всички хора на света и е хубаво да има някой който да те защитава и да споделя с теб,да мисли и за теб...

Margoto0
04-25-2008, 20:14
Ми аз имам сестра,ама е 10 години по-голяма от мен тя вече не живее вкъщи,но не е лошо да има някой горе-долу колкото теб ако, ти е гадно нещо ти тежи винаги можеш да споделиш с братче или сестриче :D

kotenceto_bonbon
05-31-2008, 10:25
mnog po dobre e da ima6 brat ili sestra ako si momi4e brat za6oto sestrata ti vzima drehite grima i drygi glyposti a brata nai mnogo lak :grin: az imam brat ne se razbirame mnogo ama kato gledam bratov4etka mi (tq e 1 dete) misli zamo i edinstveno za sebe si i ne q oprekvam za6oto taka e sviknala no ne e nikak hybavo da si 1 dete predi da se rodi brat mi az bqh i nqma6e s kogo da se draznq :-P :-P :-P

hrisence
05-31-2008, 11:58
Ми аз съм единствено дете, винаги съм искала брат или сестра, ама... няма. Тъпо е да си сам :cry:
+1 :cry:

love_veselka
05-31-2008, 12:00
+1 :cry:

+1

gothic_angel
06-02-2008, 07:16
Хуу е да имаш брат\сестра....Лично аз си се кефя,макар и да не ме оставя на спокойствие...дори за секунда :shock:

marilyn
06-02-2008, 09:43
100% смятам че е по-хубаво да имаш брат или сестра. Аз имам брат с 9 години по голям от мен с се разбираме чудесно, толкова мн го обичам а съм сигурна че и той мен. Не усъзнавах колко в важно да имаш брат или сестра, едва когато преди 4 год брат ми трябваше да замине да учи в др град. Чак тогава усъзнах колко мн го обичам и колко мн значи той за мен. Така че ви съветвам да помислите над това и ако често се карате с братята и сестрите си да си представите колко щеше да ви е кофти без тях...

mulgore
06-02-2008, 11:34
За мен е по-добре да имаш сестра или брат...В момента никой не го оценява,защото те са по-малки или по-големи и търсят само как да ни закачат..Но като пораснем ще осъзнаем,че брата/сестрата е ценно нещо...Ще има на кого да споделиш,кой да ти помогне такива неща....А да си сам е тъпо(според мен)...Обожавам брат си и това че е той е прост ме кара да се смея всеки ден,но ще по умнее и ще разбере че ще сме ценни един на друг...Това важи за всички... :-| Колко време отне на майка ти да ти го прочете тва от книгата? Аз :-x имам малка сестра, която ще ми е много добра приятелка в бъдещето, ама има хора, чиито сестри и братя изобщо не ги поглеждат. Освен това е много прецканао понякога, защото е например познавам едно момиче със 5 братя и 4 сестри и то никога не получава нищо, защото е най-малко, така че осмисли нещата преди да ги напишеш.
Не ми го е чела. :)
Разбрах го с течение на живота.

Какво да направя аз,че родителите на това момиче,не им пука за него?
Ако бяха добри родители всичките деца щяха да получават всичко по равно,а не повече за едното и по-малко за другото.

MaxGirl
06-05-2008, 18:52
Имам по-голям брат. Разликата ни е 3 години. Много се обичаме, винаги ако е имало нужда ме е защитавал, подкрепял и т.н. Има моменти, в които се сдъпрваме, ноо доста рядко.
Хубаво е да имаш човек, с който да споделяш, защото по-добър приятел отт сестра или брат, няма да намериш. Естествено да си само дете също си има своите предимства.

CaSsIe
06-06-2008, 07:37
Еми, ако си единствено дете ти се обръща повече внимание, лишаваш се от по малко неща. Аз имам по голяма сестра, без която не мога да живея, толкова мн ми е помагала, знае почти всичко за мен. Знам, че винаги, за всичко мога да разчитам на нея! Вярно, че като сме заедно си караме много, даже и до бой сме стигали, но това е човека, който винаги ще е до мен каквото и да става, така че предимството на това да имаш брат или сестра е че винаги можеш да разчиташ на някой да му споделиш даже някакви пубертетски драми :)

angelllll
06-06-2008, 13:46
Аз имам малка сестра на 2. Откакт0 тя са роди при нас е весело :grin: прай сичко наопаки кот и кажеш. Даже ся напук не ме оставя сама а ми скача върху крака и си пей "Зайченцето бяло" :o И да си само дете не е хубаво понякога ти е доста скучно поне кат имаш някъф дразнител в къщи ти е интересно :-P :-)

Blo0dyBitch
06-06-2008, 20:06
зависи
не е разумно семейство с общ месечен доход 300-400лв да има повече от едно дете...
аз като най-голямата от 3 деца(за да не си помисли някой нещо грешно-малките са близнаци и имаме разлика 9 години без 13 дни),ще кажа,че е много готино и същевремено мн лудо да не си сам...колкото повече порастват толкова по-добре стават нещата

ma6ete
06-06-2008, 20:15
Зависи от разликата в годините.

JunkieNi
06-06-2008, 21:25
Много ясно че по-добре да имаш брат и сестра.Винаги би ти помогнал все пак сте от една кръв.А и в най-тежкия момент само сестра ти или брат ти ще те разбере! :P

psychopath
06-06-2008, 23:55
еми...единсвеното дете е повече глезено/лигавено, което си е нож с 2 остриета...

Krasencety
06-07-2008, 11:22
Ми... имам брат и си го обичкам независимо от всичко и мисля че е по-добре така! Все пак има с кой да споделяш (макар че аз не споделям много с брат ми, щото е клю- клю първа поща и гледам да не му казвам много неща) и на кой да прехвърляш вината по-някога! :D А да съм сама..... незнам от една страна щях да имам собствена стая, :grin: което винаги съм искала, а от друга нямаше да имам компания .... незнам и двете си имат предимства и недостатъци! :)

Karin_Vall_Gabbriel
06-07-2008, 11:25
ами аз съм единствено дете,но така си ми е по-добре,защото всичко е за мен :-P 8-)

Tutmanik
06-07-2008, 14:29
Аз съм единствено дете.Според мен предимствата от това са, че няма да поделяш мястото за личните си вещи, че така мама и тате те обичат повече :grin:

Защо пък мама и тате да те обичат повече?Аз имам 2 сестри,по-големи от мен.Всичките ни обичат еднакво.Предимствата са,че ти купуват разни неща,можете да си разменяте дрехи,да споделяте с тях много нещааа и т.нНедостатъците са,че тряа да делите една стая,постоянно се карате и т.н...

miss_asi
06-12-2008, 08:48
мам братче което е също така и домашният ми любимец. :D

Wrathchild
06-12-2008, 10:42
За по-малко дете не знам, но като по-голямата от 2 сестри мога да кажа, че е наистина добре. Има кой да ти каже 'како', да има едно мъничко същество, за което да се грижиш... определено от както тая малката се роди се чувствам по-добре.
И когато са 2 деца определено нито единия не е обичан повече от другия. Освен в някои частни случаи...

SeXyL[!]Nk@
06-12-2008, 10:53
Мога и на двата въпроса да отговоря.Тъй като,до 7-ми клас,aз незнаех,че имам сестра.Разбрах го чак тогава.Тя е с 5 години по-голяма от мене.Дъщеря на баща ми от първият брак.До тогава бях самичцко дете,и бях многооо глезена,ама от тогава постепенно почнах да деля нещата си,бях свикнала сичко квот'o поискам да ми се копува на минутата,независимо колко пари е.Е...от тогава за една година много се промених.Станах с по- добър характер,щот'o до тогава бях много прклета.Сега вече виждам че съм грешала.....

mulgore
06-13-2008, 14:33
^А глезенето в какво се е изразявало?
В това да не посещаваш училище...и по точно часовете по български език?

borovinkaa
06-13-2008, 15:17
Само не мога да разбера, защо слагате всички под общ знаменател :?.Единствено дете съм, но това в никакъв случай не ме прави егоист, защото характера на човек зависи до голяма степен от начина по който е възпитан.Аз никога не съм била глезена и давам всичко за семейството и приятелите ми, а и това че съм сама ме научи на отговорност, както и да се справям сама с проблемите.
Така, че не броят на децата е важен, а начина, по който са възпитани :)

soul1199
06-13-2008, 16:15
az imam ot dve godini sestri4ka,mn mn mn sladka,ama su6o bih iskala osven sestra mi da bqh imala i po-golqma sestra,no nqam,vupreki,4e i taka si mi e syper :grin:

vergil
07-25-2008, 13:37
em kvo da ti kaja az imam 2-ma bratq i e mnogo dobre kakvoto poiskam ot tqh mi go kopuvat
P.S Te sa po-golemi ot men :grin: :grin: :grin: :grin:

pifiella
07-25-2008, 16:39
Почти всички единствени деца,които познавам(момичета) са егати и лиглите......то си зависи о родителите де,но аз имам сестра с 3 години по-голяма и се срепваме от бои,направо ужас,толкова е злобна и нищо не ми дава,а аз всички знаят колко съм добра и как винаги отстъпвам,ама нз ужасна е :? Обичам я,но вече не я издържам,замалко един път и беше да я наръгам с един нож.Не съм луда или с психични отклонения,но ако сте на мое място да сте откачили направо.Като се скараме и аз излизам да не я слушам,щото ме нервира и тя идва да вратата кадето съм аз и почва:Келеме такаво,олиговрен малък,излезни бе,излезни да те пребия,лигла такава,зубар,не си ми дорасла да ми се дървиш...и всички други обиди,които и дайдат на ъкъла.Аз затва излизам щото като ме нервира и незнам кво права и.........Такъв психически тормос ми налага всеки ден,само чакам да стане пълнолетна и ше се обада на закрила на детето :-D :-D

UnABooMBeR
07-25-2008, 17:52
Ем аз съм единствено дете и не се оплаквам.

j_adore2
07-25-2008, 18:16
Ем аз съм единствено дете и не се оплаквам.
+1 Но може би ако имах брат или сестра нямаше да мисля така

plamenka
07-25-2008, 18:47
Единствено дете съм. :)

zvezdichkaaa
07-25-2008, 19:05
Имам по-малък брат,но не се занимавам с него и не ми дреме особено.Живеем на едно място,но в някой дни дори не се виждаме,пък и него лятото го няма и си се кефя :grin: .

sweet_nothings
07-26-2008, 12:18
Аз имам по - голям брат и ми е супер яко :grin: Ако бях едно дете сигорно щях да откача от скука :(
:-P :D

Forest_girl
07-26-2008, 13:03
Аз имам близначка и мисля, че тякя е най-якоо :grin:

FucKtheSyStem
07-26-2008, 13:59
Единствено дете съм :) Яко е :P

didi_baby
07-26-2008, 14:15
Имам по-малка сестра и ми идва да я убия,постоянно ме дъни пред наште и каквото и да стане аз го ям

sladkish_14
07-26-2008, 14:26
Имам по-голям брат .. Чувствата са ми смесени :arrow: :) :( Има и положителни и отрицателни страни ..

xpucuto
07-26-2008, 15:50
Аз съм сама :( искам да си имам братче :( или пък сестричка, но за съжаление майка ми и баща ми не желаят други деца.

sweeetmaniche
07-26-2008, 19:33
Имам брат ... И се радвам ,че го имам :) Предимството ,е че споделяш всичко с брат си или сестра си :) Верно ,че по малкия винаги е любимец ама ... Какво да се прай :)

qg0dkata
07-27-2008, 17:29
Имам сестра..Помагаме си, но често се караме за разни глупости и си говорим някви такива, че не искаме да сме сестри, че е по-добре да сме единствени деца и ни гледаш след около час прегърнати :D :D

WaterLilly
07-27-2008, 17:37
Единствено дете съм и съм напълно доволна. Не искам да деля дрехите, вещите и всичко с брат или сестра. Егоистично звучи, но ми е добре така! И все пак понякога ми се иска да има кой да гушна като съм сама у нас, но за това искам котка!!! :grin:

SuperSizee
07-27-2008, 18:02
:D :D Каква интересна тема ... Имам по - голяма сестра и е ужас не мога да се сбия...Трябва да съм виновен като М :D :D :D Но иначе си е супер поне да има кой да дразниш... :D :D :D

Wind_of_change
07-27-2008, 18:06
Чувал съм един факт от психологическа гледна точка.Той гласи,че хората,които имат брат или сестра са по завистливи,стиснати и може би малко по необщителни в дадени моменти.До колко е вярно не мога да дам гаранция,но според има поне малко истина поне при някои хора.

Ветрецът на промяната......

kle0patraa
07-29-2008, 12:02
уФФ аз имАм сестричка....БЛИЗНАЧКА при това....маса гадно е да сте 2 деца.... :( :( :( :( :(

miss_asi
07-29-2008, 13:05
Имам по-малък брат привилегии няма.Искам да си имам по-голям брат защото се запознавам евентуално с приятелите му и такам.Пък и когато имаш конфликт с някого той винаги ще е зад теб! :)

niksy_bub
07-29-2008, 14:18
имам 4 години по-голяма сестра,която винаги ми е помагала и подкрепяла мн сме близки пазаруваме заедно кара ме на училище.. защитаваме пред наще и ми дава цигари :grin: мн я обичам и винаги сме се разбирали

BurningDesire
07-29-2008, 15:23
Когато си по-малък предимството да имаш брат/сестра е, че има с кого да си играеш и не си сам, пък и мислите нон-стоп някви лудории. Ние с брат ми като бяхме малки нямахме други приятелчета просто защото в квартала имаше само бабички и затова си играехме само двамата, но ни беше забавно, измисляли сме какви ли не неща.Вярно, че много се карахме, биехме и т.н., но без тва няма как. Вече сме порастнали и сме се отчуждили доста, но все пак мога да ви кажа, че като изпаднеш в нужда се оказва, че най-близки са ти роднините, на другите хора едва ли им пука много-много за теб. След години, когато се задомим и имаме деца те поне ще си имат братовчеди :) Пък и не се знае кога може да ти се наложи да поискаш помощ от някого - родителите остаряват и нямат възможности, пък и ако се разболеят - кой друг ще ти помогне, освен брат/сестра. Знам, че е гадно да мислим за това, но животът е такъв...

vuvs
07-29-2008, 16:14
Единствено дете съм и ми е добре така,не стаа да имаш по малък брат или сестра щот тогава всичкото внимание ще е за тях,пък и по големи да имаш пак е шит 8-)

Isabelle
07-29-2008, 18:55
Имам сестра .. колкото плюсове толкова и минуси..

da_e
07-29-2008, 19:29
само дете-предимства:Когато си сам разходите на родителите ти са по-малко, купуват всичко по едно, купуват само един компютър..
недостаъци:скучно ти, няма с кой да ги говориш в 3 през ноща, няма кой да дразниш или няма да от кого да бъдеш дразнен, няма с кого да се боричкаш..

две деца или повече-предимства:никога не ти е скучно, има с кого да си говориш в 3 през ноща, има кой да те дразни, закача, има с кой да се боричкаш и биеш.. има с кой да споделяш!
недостатъци:ако не сте в добри отновения има с кой да се караш винаги, но има и на кой да си го изкарваш.. по-големи разходи на родителите..

друго не мога да се сетя

v3nItoO
07-29-2008, 19:41
аз имам по голем брат и така ми е много добре,не бих искала да бада 1дете.

Punk_Princess9412
07-30-2008, 23:29
Аз имам сестра близначка и е яко,защото сме на еднаква възраст.Споделяме си,но понякога се и караме.Та предимството да имаш брат или сестра (особено по-голям/а от теб) е,че има с кой да си споделяш,кой да дразниш :D ,не си сам.А френдките ми,които са само едно дете в семейството си,съм забелязала,че са ужасно лигави хора..

mariiche
07-31-2008, 19:15
предимстватаа ,ако си 1 са ,че всичко си е за теб и няма с кого да делиш докато си тийнейджърр .. но е много по-добре да си имаш някого ! Като порастнеш много често ще имаш нужда от помощ ии ... е не само за това де .. ама по -яко е ;д

NuggeT
07-31-2008, 22:14
Винаги е по - добре да си имаш брат/сестра, независимо дали е по-голям/а или не. Може би на този етап да се дърпате за щяло и нещяло, но това е временно, с годините нещата се уравновесяват.
Аз няма нито брат нито сестра, но бих искала...е, вече е късно - на 15 съм :D , ноо щече да е яко ако имах по-голям брат или сестра, колкото и да казват, че е кофти. Не е ли хубаво да имаш някой толко близък, с който да делиш добро и лошо, всичко, което имаш, цялото ти детство :)
И по-малките не са за пренебрегване - ти ще си им примера в живота... 8)

aDuHka
07-31-2008, 23:22
Не съм единствено дете,имам по-голяма сестра и се чувствам по-добре така.Осъзнавам,че ще дойде време,когато мама и тати няма да ги има, и тогава сестра ми ще е моята подкрепа.
До сега родителите ми никога не са ни делили.. каквото получавам аз-това и сестра ми, задоволяват желанията и на двете ни, никога не са ни лишавали от нещо...

sweet_bunny
07-31-2008, 23:31
Хубаво е да си имаш брат или сестра независимо на каква възраст.Може в началото като малки да се сбивате,карате или дразните,но когато станете големи ще си помагате и както пише в предния пост-ще си оказвате взаимна подкрепа.Аз имам по-голяма с осем години сестра.Като по-малки се карахме,но с времето започнахме да се разбираме. :smt002

Sweet_Play_F
08-01-2008, 05:54
Аз съм единствено дете.Според мен предимствата от това са, че няма да поделяш мястото за личните си вещи, че така мама и тате те обичат повече :grin: , че така ще ти дават повече пари(поне така си мисля :neutral: ).Но предимствата да имаш братя и сестри са,че можете да се забавлявате повече заедно, че може да си споделяте всичко, че може да си взимате назаем дрехи и така. :smt003
П.С:и аз щях да пускам такава тема, ама ме изпревариха :D

Доста си заблудена ако питаш мен :?

Izzy_
08-01-2008, 07:53
Аз съм единствено дете и мога да кажа,че ми е много добре.Просто мисля,че ако имам брат или сестра ще се караме и то доста :D , защото съм си свикнала самичка,пък и не мога да търпя някой да ми се мотае из стаята. 8-) Иначе не мисля,че ако имах брат или сестра,нашите щяха ме обичат по-малко или пък да не ми обръщат толкова внимание и т.н.Все пак сме им деца и предполагам ни обичат по 1 и същи начин. :)

slunchiceto0
08-04-2008, 08:46
Еми като си сам..родителите дават сичко и ицяло на детето си..позволяват му всикчо и то става някво разглезено..и получава винаги това коеотиска..аз съм с брат и така ми е по добре..верно е че се караме и какволи не..но сими е компанийка :)

Inalcanzable
08-09-2008, 10:55
Аз имам по голям брат :grin: хубаво е да имаш по голям брат но не и когато почнем да се караме :(

TheGirlNextDoor
08-09-2008, 11:06
по голяма сестра имам.... :)

hrisis
08-09-2008, 13:55
Аз нямам братя и сестри, но винаги съм искала да имам..И в двата случая има предимства и недостатъци..Когато си единствено дете цялото внимание е за теб и т.н, но аз предпочитам да имам брат или сестра.Е, това е положението. :) Пък и кой каквото няма иска... 8-) :P

emily_1234
08-09-2008, 14:03

opr i az sym na tova mnenie :) br br

Vincitore
08-12-2008, 18:23
az imam po-malka sestra!! naistina mnogo me drazni ponqkoga i ne moga da q ponasqm ama kfo da se pravi... kakto kazaxa sled vreme kato i tq porasne a i kato az stana po-golqma 6te si pomagame! ima si i minusite koito sa 4e naistina vinagi po-malkoto dete ne e vinovno i e angel4eto i si4ki pove4e obi4at nego a po-golqmoto e vinovno za si4ko..ama ko da se pravi... :( a ina4e za decata koito nqmat bratq i sestri i az sum go zabelqzala 4e sa dosta.. stisnati i razligaveni za6toto kakvoto poiskat vednaga im se kupuva... ta taka ... i kakto nqkoi kaza seki iska tova koeto nqma 8)

Marina__
08-12-2008, 19:15
Не мога да се сетя за нито едно предимство да си единствено дете. Имам сестра на 17 (по-голяма от мен с 2 години), преди няколко дни ни се роди братче - изобщо според мен колкото повече деца има едно семейство, толкова по-добре :) .

Sladuranka :)
08-13-2008, 15:23
аз имам 9 години по - голям брат..това е огромно предимство..грижи се за теб..готов е винаги да ти помогне ако може..винаги хубаво да си споделиш нещо тайничко с него..а и понякога ме защитава от майка ми :D :-P абе чудесно е..не може да се опише..винаги съм била благодарна че е той до мене..и си го обичам много :) :P

Crissy [*]
08-13-2008, 16:12
Не съм самичка.Имам си братче,което адски адски много обичам,ама понякога не мога да го издържам.И майка ми му позволява повече работи (доста странно,все пак е по малък от мен с близо 5 години,ама все тая .. ) Почти винаги той като направи нещо вината е в каката..Гадно е,но все си мисля,че ако бях самичко дете щеше да ми е скучно.Сега братчето ми като замина една седмица на вилата,колкото и да ми беше кеф,вечер ми ставаше много жал,щото нямаше с кой да се биеме и тормозиме :D

Иначе си умирам брат ми да беше по-голям от мене