View Full Version : Само приятели
CrazyWitch
11-23-2007, 08:11
Тъйй.. Ще започна с това, че с приятеля ми се разделихме след 2 годишна връзка... и сега се опитваме да бъдем само приятели въпреки, че само от моя страна има по специални чувства. Знам, че повечето ще кажете, че е невъзможно това нещо особенно щом още го обичам и .. едвам се здържам да не го целуна и прегърна, но аз се опитвам да го направя възможно въпреки че ме боли :( ... Пак се радвам, че успявам да го видя. То се налага да сме приятели за да се виждаме, защото той е от друг град. Аз съм на мнение, че той не е на ясно с чувствата си, защото както ми твърди, че се е променил в отношението си с мен и ме вижда по друг начин.. така и разбрах, че все пак му е гадно като му приказвам за други момчета. Може би е точно чувството за принадлежност. Аз знам, че има много по-добри от него.. Знам, че ще се намери кой да ме обича, но на дали аз скоро ще обичам по тоя начин.. огрооомен :) Супер ми е тъпо не за друго, а защото лятото пак се разделихме .. държеше на 1 месец, но тогава бяхме се отдръпнали озлобени един от друг, но след това се върна. Чудя се.. бива ли да имам някакви надежди ... вие как мислите? Случвало ли ви се е нещо подобно. Споделете!
Амз.. искам да кажа и че въпреки чувствата ми към него си давам много голям стоп .. спрямо това момче, защото знам че не бива да сме заедно... :cry:
HopeLesss
11-23-2007, 08:28
Аз съм на мнение, че когато двама души сложат край на връзката си, трябва да е добре обмислено и окончателно. Иначе си е жив мазохизъм спрямо това, хем да късате, хем да тръгвате отново. Не бих казала, че ми се е случвало нещо такова. Може би предишната ми връзка беше подобна. Ходих с това момче 2 години и ДВАМАТА решихме, че връзката ни се е изхабила, че сме си омръзнали и т.н. (келешка му работа). Разделихме се, след месец-два аз започнах да се виждам с друг, а бившия започна, че още ме обича, че съм провалила всичко и т.н. а дефакто, той нито веднъж не ми каза: "Върни се! Остани!"
Та моя съвет е, че ако искаш да си върнеш това момче, сядаш с него, говорите, казваш какво искаш и на какво държиш. Когато обичам даден човек, не бих се задоволила само с приятелството му и лицемерно да се радвам, кмогато той е с друга. Просто не е за мен. Или сме заедно, или не. Приятелство и без това трудно би могло да се получи. Освен ако не казваш приятелство на отношенията "Здравей-здрасти".
CrazyWitch
11-23-2007, 08:40
Еми там е работата, че не искам да правя опити да си го върна. Нито скришом, нито с разговор. Нещата са ми ясни. КРАЙ! Ама.. това "приятелство" трябва ли да продължава. До като той не си хване друга, ще кажеш, че желая да го видя. Но да е с друга... Ще полудея :shock: . Там ми е ясно, че няма да посмея да се виждам с него щот зверски ще ме боли, ако ест аз още го обичам. Ем.. може би ще взема да се залъгвам и за това, щом успявам да се излъжа, че и без него съм щастлива.
Ясно е,че искаш до виждаш това момче и да подържате някакъв контакт.Както сама каэа,това е единственият начин да се виждате.Друг няма.Така,че от таэие гледна точка е хубаво `приятелството` ви да продължи.Слагам го в кавички,эащото от това предполагаемо приятелство ти си потърпевша.От написаното оставам с впечатление ,че ти е доста кофти и ти се иска нещо повече...
Не энам.Ти си реши.И все пак бори се эа това,което искаш.
HopeLesss
11-23-2007, 09:03
Обичаш го още, а не искаш да си го върнеш?!? :shock:
И мен това ме учуди :D
хммм, защо да е странно? понякога любовта хич не е достатъчна. Евалата, че има куража да види обективно ситуацията въпеки чувствата си. малко го могат. :mrgreen:
Harum_Scarum
11-23-2007, 10:00
хммм, защо да е странно? понякога любовта хич не е достатъчна. Евалата, че има куража да види обективно ситуацията въпеки чувствата си. малко го могат. :mrgreen: \:D/
krem4et0
11-23-2007, 10:15
Съгласна съм, че голата любов не стига. Трябват още много неща, за да има връзката смисъл. Точно, когато съм най-сигурна в чувствата ни, ми се е случвало да се съмнявам във връзката ни като цяло............
Иначе в тази ситуация смятам, че каквато и да е връзка да поддържате ще страдаш много и ще си наранена.
Преди години бях с 1 момче. Излизахме около 2 седмици, но аз бях хлътнала. Видях го да се целува с друго момиче и нещата приключиха. Ама аз влюбена-всяка вечер с тях се мъкна, говорим си, и се самоубеждавам, че да го гледам е напълно достатъчно. Е, повече от 3-4 дни не издържах. Прибрах се в Свищов, оттогава съм го видяла 2 пъти точно и смятам, че взех правилното решение. Знам колко боля, а ние бяхме заедно 2 седмици. Представям си, ако сега с моя приятел направя нещо подобно-аз ще се разкъсвам от мъка всеки път, когато го видя с друга..............не се мъчи излишно и не удължавай агонията си. Няма смисъл. Загърби всичко и продължи напред!
Insatiable
11-23-2007, 13:15
Трудно, трудно, много трудно да бъдеш приятел с човек, към който имаш чувства. Не знам, аз ако бях на твоето място бих го изолирала тотално, щях да избягвам всякакви контакти с него, защото щеше да ми е супер гадно. :) Пожелавам ти успех, все пак!
Знаеш ли понякога нещо се налага да бъде ТАКА както ТРЯБВА ДА БЪДЕ и не по различно.....искаш не искаш....примиряваш се...а и причината за която сте се разделили не вярвам да е била някоя малка или друг/друга се апк това са 2 години....нали знаеш.. - осъзнваш колко много обичаш някого когато вече го загубиш и от всико остане само хубавия спомен за старите и прекрасни времена.....Успех... :(
Еми...да, случи ми се, макар и за кратко време(после пак се събрахме)...
В началото, като се разделихме нямах чувства и след извество време се появиха отново, отново тръпката.И на мен ми беше също много зле, защото имах чувства към него, а той се беше променил към мен.Няма да казвам повече подробности, но виж...той, ако иска да се върне при теб, според мен ще ти каже.Недей да го целуваш и да го прегръщаш, защото така може да си развалите приятелството.Надежди..сло но е, защото той може да изпитва просто едната ревност, което далеч не означава, че има нещо, самата аз съм го изпитвала.За сега остави нещата така, опитай се да го забравиш, като нещо повече от приятел.Няма смисъл, ако той не изпитва същото...ще имаш някакви надежди, а той няма да ги оправдае.
sladko_beb4e
11-23-2007, 22:37
Аз съм в същата ситуация,само дето се разделихме не по наше желание,а по принудата от родителите ми...много ми е трудно да сме само приятели...да не ми дава да го целуна или да му кажа колко много го обичам....разликата е и че ние се виждаме доста често,защото сме даскало до даскало и в нащо градче.....нз и аз си търся лесен изход на ситуацията,но е много труден...ако го знаех бих ти го казала,миличка,но самата аз го търся... :-k
И аз с моя приятел се опитах да бъда просто "приятелка". Бяхме в застой, имаше много скандали и най-накрая решихме, че е най-добре да се разделим.. Беше някакъв Ад за мен. Още по-гадното беше, че излизахме само двамата, като близки приятели.. , аз след 2рата бира започвах да му се натискам. :-s Установих, че приятелските отношения след сериозна връзка са много сложни и трудни. Така де, поне за мен. Би било ужасно да го видя с друга. Тези дни дори си мислех точно за това, че не си представям да съм с друг. Да, ама.. нищо не се знае. Не се знае какво ще стане в бъдеще.
Стискам палци. Бъди силна.
Разделих се с моя приятел преди два месеца. Главно по негово желание - твърдеше, 4е не ме оби4а ве4е и 4е иска да пробва с други моми4ета. Разбрахме се да си останем само приятели. Виждахме се по кафета, разхождахме си ку4етата заедно - няма как, живеем близо един до друг. И цялото това време на мен ми беше ад. То4но като теб - исках да го прегръщам, да го целувам, да сме си пак заедно, но виждах, 4е от негова страна няма подобно желание. И поисках да не се виждаме пове4е - беше ми ужасно трудно, а той през това време се заби с други девойки и изглеждаше като вси4ко да е окон4ателно свършило.
И то4но когато реших да продължа напред, след 2 месеца сълзи, той ме потърси и ми каза, 4е е разбрал, 4е не може без мен, 4е аз съм жената на живота му. И пак се събрахме.
Аз бих те посъветвала да се отдръпнеш от мом4ето. Много е трудно след сериозна връзка да имате само приятелски отношения. Особено ако ти все още го оби4аш. В един момент ще разбереш, 4е той се вижда с друга и ще ти стане още по-зле. Според мен е най-добре да не го виждаш пове4е, да не му се "набутваш" нежелана в живота. Ако те поиска отново, той ще те потърси и тогава ще решиш дали да сте пак заедно. Надежди? Не знам какво да ти кажа. Боли да подхранваш надежди, ако вси4ко ти показва, 4е са напразни. Боли и да приклю4иш окон4ателно и да не мислиш никога пове4е за евентуалния вариант да се съберете. Ти прецени кое ще е по-добре за теб самата.. Стискам палци вси4ко да се нареди по един или друг на4ин :)
Kotetoto
11-25-2007, 11:33
С моя приятел ходехме 2години и сме разделени от близо 2 месеца.Скъсахме по мое желание,защото той направи много грешки,които никога немога и не бих забравила.В момента той просто е съсипан тотално.Иска да си останем приятели,аз се сагласих,но нищо не се получава.През тея 2 месеца имаше много скандали,караници и припомняне на неща,които са минали.На мен ми е много трудно,защото още го обичам супер много,а в същото време съм осъзнала,че не е човека за мен.Виждахме се много пъти ,но вместо да си останем приятели той започна да ме обсебва.Така,че това да си останете само "приятели" за мен е просто невъзможно.Неможе да си само приятел с човек с когото си се събуждал всяка сутрин и сте прекарвали всеки ден от живота си заедно.
CrazyWitch
11-25-2007, 13:07
Разделих се с моя приятел преди два месеца. Главно по негово желание - твърдеше, 4е не ме оби4а ве4е и 4е иска да пробва с други моми4ета. Разбрахме се да си останем само приятели. Виждахме се по кафета, разхождахме си ку4етата заедно - няма как, живеем близо един до друг. И цялото това време на мен ми беше ад. То4но като теб - исках да го прегръщам, да го целувам, да сме си пак заедно, но виждах, 4е от негова страна няма подобно желание. И поисках да не се виждаме пове4е - беше ми ужасно трудно, а той през това време се заби с други девойки и изглеждаше като вси4ко да е окон4ателно свършило.
И то4но когато реших да продължа напред, след 2 месеца сълзи, той ме потърси и ми каза, 4е е разбрал, 4е не може без мен, 4е аз съм жената на живота му. И пак се събрахме.
Аз бих те посъветвала да се отдръпнеш от мом4ето. Много е трудно след сериозна връзка да имате само приятелски отношения. Особено ако ти все още го оби4аш. В един момент ще разбереш, 4е той се вижда с друга и ще ти стане още по-зле. Според мен е най-добре да не го виждаш пове4е, да не му се "набутваш" нежелана в живота. Ако те поиска отново, той ще те потърси и тогава ще решиш дали да сте пак заедно. Надежди? Не знам какво да ти кажа. Боли да подхранваш надежди, ако вси4ко ти показва, 4е са напразни. Боли и да приклю4иш окон4ателно и да не мислиш никога пове4е за евентуалния вариант да се съберете. Ти прецени кое ще е по-добре за теб самата.. Стискам палци вси4ко да се нареди по един или друг на4ин :)
Това мнение много ми помогна. Може би и аз трябва да направя това. Не може би, а със сигурност. Мерси много. :-)
sladko_beb4e
11-25-2007, 18:38
и на мен това мнение мн ми хареса и знам,че и при моя случай така ще е най-добре,но не искам,искам всичко да продължи както до сега,знам,че и той ме обича както аз него и не мога да си помисля,че няма да го виждам дори и един ден :-k
Ясно е,че искаш до виждаш това момче и да подържате някакъв контакт