Влез

View Full Version : Малко помощ-първи стъпки в гримирането

Miss_Capris
11-24-2007, 16:25
Започвам с това -знам че ема много такива теми,но тази съм я писала аз и за това ви моля да не ми се карате :cry: Така аз все още не съм започнала да се гримирам защото нямам гримови и ВТОРОТО ПО ГЛАВНА ПРИЧИНА страх ме е че ще се сбръчкам нз мн ли е вреден гримът?Аз прочетох 1 статия че предпазва кожото през зиматаТака ли е? :)

SlAdKoTy zLo
11-24-2007, 16:32
az sam na 14 i se grimiram ot kakto se pomna i to vseki den i moga smelo da kaja 4e ne se polu4avat nikakvi bra4ki :) a tova za tova 4e e vreden grimat da taka e no si zimai po ka4estveni grimove skapi4ki sa no gi dava6 1 pat na 1 2 meseca primerno :) a tva za predpazvaneto izob6to ne e vqrno :razz:

plami_sladurceto
11-24-2007, 17:02
az sam na 13 i se grimiram ot 2 godini nqkade nqmam bra4ki za sega :) no se 4udq dali senkite pod o4ite se polu4avat ot grima ? na kolko si godini?

FunkyFresh
11-24-2007, 17:18
аз мн не загрявам смисъла на гримирането :neutral: имам предвид,че според мене е достатъчно да сложиш един гланц и да си извиеш миглите хем е естесвено,хем не си създаваш излишни грижи да отделяш толко мн време да се гримираш после да си чистиш грима.. :roll:

LuCiFersAngeL
11-24-2007, 17:25
Ако използваш качествена козметика гримът няма да ти навреди. Даже за фон дьо тен-а мога да ти кажа, че ако си вземеш по-лек и немазен даже има положителна страна. Той си попива и се слива с кожата ти и я предпазва от вредните въздействия на околната среда :wink: Тежкият грим обаче и наслояването на много фон дьо тен и пудра едновременно обаче могат да ти навредят. Натрупването на толкова много грим запушва порите и кожата не може да диша, което води до разширяването на порите и евентуална поява на черни точки. Затова слагай грим, но не прекалявай. Освен че е вредно, прекомерното мацотене е и грозно :mrgreen:

Miss_Capris
11-24-2007, 18:09
ami 6te pravq 14 vse o6te sam na 13 :)

Ch0c0la73
11-24-2007, 19:12
:shock: emm az po4nah na 12 i si slagah 1 pat v meseca moliv! vii ste mn zle ot 11 godi6ni da se hlepate tuka ne stava za 2 godini i a za 5-6 primerno vsi4ko 6te se vurne..po4nah po serizono s grima na 14 i sq sum si na tolkova i slagam vsi4ko vsevuzmoijno po mene .. ama kvo da pravq taka si sviknah i taka si se kefq... [-( a pak ina4e znam 4e fotnduitena predpazva pove4e ot slun4eza6titnite faktori prez lqtoto i t.n.. a sega da ti preporu4am nqkoi grimove izprobvani li4no ot mene...1vo na 1vo si vzimai ka4estveni produkti...izpolzvm fondioten na maybeline new york(13lv),pudrata mi cover naturale na manhatan(10lv),spiralata mi e na manhatan su6ty(8lv),pak ina4e senki rujove molivi 4ervila i t.n sa mi po nqkvi eftenki ;] oba4e znai 4e kato po4ne6 da si slaga6 pudri i fonditeni ..6te ti se poqvqt dvoino pove4e trun4eta daje i troino .. a ako kojata ti e mazna stava o6te po zle..zatova trqbva mn dobre da se grije6 za kojata si (ne samo kato izpolzva6 grim a izob6to) az izpolzvam pqna na jonsons baby za izmivane na grima kakto i toaletno mqlko..maska i eksfoliant na garniet pure naturals 3 v 1 ..emi tva e za grima ..btw ako ima6 hubavo iz4isteno lice ne si slagai pudri i t.n po licety..emi tva e za grim4ety..tehnikite ti 6e si gi usvoi6 s vremety..

br0ken_
11-24-2007, 19:31
Гледам ви мненията и сериозно се депресирам...
Вие си мислите,че използвате грим от дълго време (1-2 години) и щом нямате бръчки значи сте ок. Ефекта се появява след много повече време.
Колкото до това как да се гримираш - ми практиката учи.Вярно,че може да си изровиш някоя статийка от нета за гримирането (пълно е с такива),но основно си зимаш,сядаш си някоя вечер във вас пред огледалото и почваш с експериментите.

tainstvenata
11-24-2007, 19:36
на мен една спирала и един гланц.. малко фон дуотен и пудра са ми напълно достатъчни,не мисля че на едно (14 годишно момиче нали на толкова каза,че си?) .. и отива да слага тежък грим не само,че е вредно но и е смешно ..

Schneeflocke
11-24-2007, 19:45
http://teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=144116&highlight=

Освен грим и търсачката ли не можеш да използваш?

dan4ety
11-24-2007, 20:08
:shock: emm az po4nah na 12 i si slagah 1 pat v meseca moliv! vii ste mn zle ot 11 godi6ni da se hlepate tuka ne stava za 2 godini i a za 5-6 primerno vsi4ko 6te se vurne..po4nah po serizono s grima na 14 i sq sum si na tolkova i slagam vsi4ko vsevuzmoijno po mene .. ama kvo da pravq taka si sviknah i taka si se kefq... [-( a pak ina4e znam 4e fotnduitena predpazva pove4e ot slun4eza6titnite faktori prez lqtoto i t.n.. a sega da ti preporu4am nqkoi grimove izprobvani li4no ot mene...1vo na 1vo si vzimai ka4estveni produkti...izpolzvm fondioten na maybeline new york(13lv),pudrata mi cover naturale na manhatan(10lv),spiralata mi e na manhatan su6ty(8lv),pak ina4e senki rujove molivi 4ervila i t.n sa mi po nqkvi eftenki ;] oba4e znai 4e kato po4ne6 da si slaga6 pudri i fonditeni ..6te ti se poqvqt dvoino pove4e trun4eta daje i troino .. a ako kojata ti e mazna stava o6te po zle..zatova trqbva mn dobre da se grije6 za kojata si (ne samo kato izpolzva6 grim a izob6to) az izpolzvam pqna na jonsons baby za izmivane na grima kakto i toaletno mqlko..maska i eksfoliant na garniet pure naturals 3 v 1 ..emi tva e za grima ..btw ako ima6 hubavo iz4isteno lice ne si slagai pudri i t.n po licety..emi tva e za grim4ety..tehnikite ti 6e si gi usvoi6 s vremety..

Ти колко пари си дала за тези гримове, бе?!? :shock: Моите са по-ефтинки и не ми създават проблеми. И не си слагам много неща. На 14 съм и си слагам само фон дьо тен, пудра, спирала и балсам за устни. Тези са задължително. Иначе, ако имам време и не ме мързи, си слагам и сенки и молив и червило/гланц. Иначе до авторката на темата, като свикнеш, ще ти се струва като игра. :) Аз докато си слагам пудра (защото исползвам четка за пудра) и си тананикам и се едно четката "танцува" по лицето ми :) Само почни да експериментираш и си потърси клипчета в Интернет и ще се научиш :)

anonimna^ood
11-24-2007, 20:20
Според мен е тъпо да се гримираме още от толкова малки (имам впредвид да се клепем като индианци) :-) Все пак сме малки, и колкото по-естествено изглежда гримът ни, толкова по-хубави сме. :mrgreen: Не мога да повярвам, че някои от вас се гримират от 11 годишни, намирам го за пълно пилеене на време. :? Аз смятам, че грим се слага, за да подсили красотата ти, а не, за да те направи да изглеждаш като друг човек. =; Малко гланц и спирала правят чудеса!

Allthatshewant
11-25-2007, 06:59
ami 6te pravq 14 vse o6te sam na 13 :)

ооо ама ти си истинска жена вече .... не губи време и се почвай.. на 14 год кой знае колко неща имаш за прикриване и подчертаване на жженнствените ти черти ... ](*,)

hungry_vampire_f
11-25-2007, 07:07

Не му се карай на детенцето сега :razz:

BM65LP
12-10-2007, 18:51
:-s изглежда аз съм дефектна, защото скоро ще правя 18 а грим използвам много рядко :lol:

lyloster
12-10-2007, 20:02
:-s изглежда аз съм дефектна, защото скоро ще правя 18 а грим използвам много рядко :lol:

хах х) не си :grin:
значи според мен е ужасно да се ползват гримове х)
смисъл като не ги ползваш, тъй като в повечето случаи дори няма нужда от тях, първо спестяваш пари, второ време и трето нерви х)
мааш един балсам за устни и право напред, кво ще се клепаш като тия месопотамските владетели егати -.-

N0_feAR
12-11-2007, 06:32
аз пък си слагам само гланц, спиралка и молив за очи(не винаги спиралата и моливът са в комбинация, даже по някога липсват)
Ся гримът си е вреден, за това си купувай по-качествени гримове (което не значи че трябва да даваш 15 лв за спирала) И винаги преди да си легнеш си почиствай грима!

Myxaxaxa
12-11-2007, 07:18
..........

Miss_Capris
12-11-2007, 13:52
pro4etoh 4e nqkoi taka izkazaha mneniq 4e sam bila malka i za kakvo trqbvalo da se klepam az ne sam kazala 4e se grimiram ili 4e 6te po4vam ami prosto mi stava gadno 4e po4ti vs se grimirat i postoqnno Ti 6to ne se grimira6 az si slagam samo balzam za ustni i krem i tova drugo ne polzvam i skoro nqma i da po4na

Ice_Queen_
12-12-2007, 07:34
Абе вие нормални ли сте - на 12 години гримове?!?!?!? А секс на колко - 12 и половина ли? Лелелеле...
Хич и не ти трябва грим - 1 гланц макс!

Кво бързате вс да пораствате не мога да го разбера :x

DaMn_FiNe_BiTcH
06-15-2008, 08:13
Ами и аз мисля 4е на 11-12 години си прекалено малка да се гримираш(не конкретизирам,говоря образно :)).Aз с1м на 15 и запо4нах да се гримирам може би преди около 5 месеца,когато ме гримира една гримиорка в мола(на ейв1н има6е някаква презентация) и спр мн се харесах..Оттам нау4их някой не6та освен това в сайтовете на по4ти вси4ки известни марки има свети и клип4ета как да се гримира6 ст1пка по ст1пка,но найстина ти си го усвоява6 сама според формата на лицето о4ите и т.н...

http://www.maybelline.com/looks/index.aspx

http://www.clinique.com/landing/sun/selftanvideo.tmpl

Spider4eto
06-15-2008, 08:49
И не си слагам много неща. На 14 съм и си слагам само фон дьо тен, пудра, спирала и балсам за устни. Тези са задължително. Хич не си слагаш много неща :shock: Бахти аз съм на 16 и от време на врем си слагам молив спирала и някъв гланц. Хвърлям си парите по добри почистващи лосиони, че да ми излизат възможно най-малко пъпки. По темата: вместо да прикриваш пъпки и тем подобни ги премахвай, Данчету сама каза, че от фон дьо тена и пудрата излизат повече(и пак се учудва за кво продължава да ги ползва). Някаква спирала и гланц е най-добре. А за зимата си има специални кремчета за лице, които предпазват кожата от студа. Чела съм че донякъде и фон дьо тена предпазва ама не знам колко е вярно

RiseGirl
06-15-2008, 08:55
4-5 клас и гримирани :shock:

pcdollsmimi
06-15-2008, 18:59
ee naistina e qko da se grimirash az mn obichaam da se grimiram i da se grijaa za vanshniq si vid!!! :P a inachee i spored men ne se mn poluchavat brachki ot grima amaa kakto nqkoi po gore kazaha che se grimirat seki den oshte ot devet deset godini e gadnno spored men az samo si slagam spirala i chervilo ako izlqza nqkade s fr ili na nqkakv praznik 8) i taka inache polzvai toaletno mlqko za da si iztrivash grima ne si lqgai s grim zashtoto tova veche nasitna e mnn mn loshno :x i ne go barshi po karpite i havliite prosto parvo go ozchnisti i sled tova se barsi e tova e moq savet

_FaShIoN_
06-15-2008, 19:59
Аз от доста време използвам грим....всеки ден си слагам спирла,молив и гланц...от време на време си слагам фондьотен,пудра,сенки...но досега не съм се сбръчкала,но ако използваш маркова козметика,а не някфи боклуци,няма да ти стане и няма да ти има нищо.... :)

angelcheeee_93
06-16-2008, 11:29
:-D :-D :-D to i grim da ne znae6 ve4e kak se slagaaa.... :-D :-D :-D

Erica
06-16-2008, 11:59

Nema strashno az nablijavam 22 i sym kato tebe :)

Abe samo ne mi e qsno,zashto sa vi tiq pudri,fondioteni ot 11 godishna vyzrast???Kakvo tochno prikrivate,podchertavate i prochie na tazi vyzrast?

Fx1
06-16-2008, 12:34
Момиче под 15 с нещо повече от гланц и спирала е смешна картинка.

Грижете се за кожата си с почистващи лосиони и кремчета, за декоративна козметика има време.

sexy_sladuranka___
06-16-2008, 13:14
Боже , аз на тяхните години само балсам и толкова . З пръв път ме гримираха на прощалната ми в осми клас . Смятай само пудра , ФДТ и гланц и спирала ! :razz: Ами че като клоуните се намажете бе то техния грим не е много

TheNewReligion
06-16-2008, 14:53
Зависи за какъв грим става дума . Спирала и гланц няма да те "сбръчкат" ,но некачествен фон дьо тен и пудра със съмнителен аромат в комплект с грънясал руж биха могли да направят кожата ти "прекрасна" за нула време ! :D Не знам за какво ти е да се гримираш , ако нямаш нужда ! Ако наистина не се нуждаеш недей ! :)

qst
07-11-2008, 15:50
i az toq mesec 6te pravq 19 i si slagam samo glanc,ponqkoga spirala ili 4eren moliv.pove4e se xaresvam estestvena pyk i mn se bqh napla6ila predi vreme kato vidqx edno momi4e,kolko se e sbry4kalo ot toq grim,a e samo s edna godina po-golqma ot men :shock: ta i tiq typi lapeta neka prodyljavat i 6te vidqt rezultata :lol: :razz:

indecent
07-11-2008, 17:06
az zapo4nah na 14 da se grimiram :D bilo e otdavna

adizitk1
07-11-2008, 18:41
Абе вие луди ли сте да се гримирате всеки ден.Точно когато треа да сте младолики и в разцвета на красотата си,точно тогава ще сте сбръчкани и състарени.Ще съжалявате,бъдете сигурни.Има кога да се гримирате,но защо треа да е от толкова рано?А знаете ли,че момчетата като видят някоя нагримосана и натруфена,не проявяват интерес,защото просто не знаят какво ще заварят под тази маска.Бъдете естествени!!!!!! :?

brokenhope
08-13-2008, 08:03
Znachii az s1sht0 s1m na mnenie che ne e nujn0 0shte ot 10-12 g0dishni da p0chvat vsichki da se grimirat i t.n... Zasht0t0 naistina e smeshn0 da vidish da rechem edn0 m0mi4e na 12 g0dini i tq da e nqkfa syper napydrena .. i nqkf0 m0mi4e na 18-20 g0dini det0 e sam0 s glanc (a m0je i bez nishty ) ii izgLejda mn0g0 p0-estestven0 i p0-svej0 ot 12 g0dishn0t0 m0mi4e .. naLi .. ? :-o + tfa namiram za p1Ln0 d0stat1chn0 spiraLaa i gLanc ... v1preki che i s t0va ne trqbva da se prekalqva ... lichn0 az sam0 spirala i glanc p0Lzvam ii t0 ne ejednevn0 :)

anonim4eto_
10-17-2008, 12:58
Ami zna4i moeto mnenie...mislq 4e ako nqkoi nqma nujda i ima gladka koja nqma smisyl da se grimira a i ne mislq 4e 11-12 godi6ni momi4enca imat nujda ot grim ... horata s problemna koja ne trqbva da se macotat s kakvoto im padne i ne da tyrsqt ka4estven grim s koito da prikriqt defektnosta a da otkriqt ne6to s koeto da go otstranqt (kozmetik kremove maski i t.n) ne sym mn po golqma na 14 sym grimiram se no ne se macotam s senki spirali ii t.n samo po-nqkoga no vinagi si po4istvam liceto :)

Celence
10-17-2008, 13:24
Хах, другите се гримирали и ти да не останеш назад... :D
По-добре си гледай задълженията и после почни да използваш 'гримови'.

YourFavoriteDrug
10-17-2008, 14:25
хмм аз съм на 15 и гримът ми се състои в черен молив и балсам за устни Nivea 8-)

WaterLilly
10-17-2008, 15:30
Аз слагам спирала, гланц и много рядко молив. Това ми стига!

Goddess
10-17-2008, 16:39
Аз не помня ден в който да съм излезнала без грим.
Гримирам се всеки ден, в продължение на 3 години и
нямам нито една пъпка по лицето,още по-малко бръчки...
Винаги ми е било гладко и чисто.

За всекидневен грим използвам - пудра,руж,молив,очна линия,гланц...и понякога сенки,съобразени с повода и дрехите.

Но при всеки е различно предполагам.

Bianca
10-17-2008, 16:59
az sam na 14 i se grimiram ot kakto se pomna i to vseki den i moga smelo da kaja 4e ne se polu4avat nikakvi bra4ki :) a tova za tova 4e e vreden grimat da taka e no si zimai po ka4estveni grimove skapi4ki sa no gi dava6 1 pat na 1 2 meseca primerno :) a tva za predpazvaneto izob6to ne e vqrno :razz:
О, Боже, колко си тъпа! По дяволите!
Не се получавали бръчки.. След 5 години дали ще мрънкаш същото?

rashito0o
10-17-2008, 17:26

Abe samo ne mi e qsno,zashto sa vi tiq pudri,fondioteni ot 11 godishna vyzrast???Kakvo tochno prikrivate,podchertavate i prochie na tazi vyzrast?

:D :D :D :D :D :D не сте сами Дами и аз съм с вас само дет ся правя 16 и мн ама мн рядко слагам грим и то какъв грим малко черен молив и спирала :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: горките ний дефектните

Jaffs
10-18-2008, 11:06
Лелел то не беше руж, не беше ФДТ, то не бяха чудеса...
После се чудя защо като изляза и видя някоя девойка ми прилича на мой набор, а то се оказва, че е с 5-6 години по-малка от мен.
Не казвам, че е лошо да се гримирате. Даже напротив. Правилно и умерено сложения грим допринася за добрия външен вид.
Но аз дето съм на 20 се гримирам по-малко. Ако имах избор изобщо нямаше да го правя, но не мога да отида на работа само с балсамче.

На тези години по-добре инвестирайте в кожата си. Повече бяла козметика - гелове, почистващи млека, лосиони. Една спирала, гланц и може би молив са абсолютно достатъчни. После ще имате цял живот да се гримирате. :)

Karin_Vall_Gabbriel
10-18-2008, 12:19
аз съм на 16 и половина и си слагам само черен молив,спирала и гланц... така най-много се харесвам,а и мисля,че е достатъчно

s1NNer
10-18-2008, 12:35
Лелееее колко много сме изпуснали от живота ... чудя се как сме живяли до сега без фон дьо тен, пудра, руж, сенки, молив, 5 вида спирали, 8 вида гланц ии 12 червила ... Ужас ... веднага отивам да си купя :lol:

therichbitch
10-18-2008, 14:20
abe te nqma da te sbru4kat za 2 ili 3 god,ama sled 5 ve4e ......
osven tova po dobre ne si slagai pudra i fondioten,6tot te sa nai vredni za kogata i si po4istvai grima vsqka ve4er za da nqma6 problemi s kogata
az naprimer se grimiram ot 13 nqkude ama po4ti nikoga ne sum si slagala pudra,a ina4e imam 50 hilqdi grima :D

elena_k
10-18-2008, 14:22
:shock: emm az po4nah na 12 i si slagah 1 pat v meseca moliv! vii ste mn zle ot 11 godi6ni da se hlepate tuka ne stava za 2 godini i a za 5-6 primerno vsi4ko 6te se vurne..po4nah po serizono s grima na 14 i sq sum si na tolkova i slagam vsi4ko vsevuzmoijno po mene .. ama kvo da pravq taka si sviknah i taka si se kefq... [-( a pak ina4e znam 4e fotnduitena predpazva pove4e ot slun4eza6titnite faktori prez lqtoto i t.n.. a sega da ti preporu4am nqkoi grimove izprobvani li4no ot mene...1vo na 1vo si vzimai ka4estveni produkti...izpolzvm fondioten na maybeline new york(13lv),pudrata mi cover naturale na manhatan(10lv),spiralata mi e na manhatan su6ty(8lv),pak ina4e senki rujove molivi 4ervila i t.n sa mi po nqkvi eftenki ;] oba4e znai 4e kato po4ne6 da si slaga6 pudri i fonditeni ..6te ti se poqvqt dvoino pove4e trun4eta daje i troino .. a ako kojata ti e mazna stava o6te po zle..zatova trqbva mn dobre da se grije6 za kojata si (ne samo kato izpolzva6 grim a izob6to) az izpolzvam pqna na jonsons baby za izmivane na grima kakto i toaletno mqlko..maska i eksfoliant na garniet pure naturals 3 v 1 ..emi tva e za grima ..btw ako ima6 hubavo iz4isteno lice ne si slagai pudri i t.n po licety..emi tva e za grim4ety..tehnikite ti 6e si gi usvoi6 s vremety.. И ако си мислиш,че козметиката на Манхатън и Мейбълин е качествена .............................

Evanescencefan
10-18-2008, 16:00

:D :D :D :D :D :D не сте сами Дами и аз съм с вас само дет ся правя 16 и мн ама мн рядко слагам грим и то какъв грим малко черен молив и спирала :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: горките ний дефектнитеПо-скоро перфектните :D Иначе няма да се сбръчкате на 15-16,ама като станете на около 25,ще съжалявате,че сте се мацале с некачествена козметика!Когато съм на училище слагам един коректор и нищо друго.Когато ще излизам го комбинирам със спирала и гланц.Единствено и само за Хелоуин бих се намацотила като вас с 2 тона грим...Елена,а кой грим смяташ за качествен?Не защитавам Манхатън :D

bebeeeeee
10-18-2008, 16:17
оо аз също много държа на естествената красота и се гримирам съвсем мъничко, колко да подчертая естествените си черти.
слагам си само спирала,молив,очна линия, фон дьо тен, пудра, руж, сенки за очи и малко гланц
:)

dorsichh
11-03-2008, 19:35
мии и аз тепърва навлизам в това..наскоро за пръв път си сложих молив [на 13 съм] можеш да си купиш няколко модни списания..потърси неща в интернет..има мн съвети и е показано как се гримира :)

Pooky
11-03-2008, 19:57
Абе вие луди ли сте на 13-14 год да слагате ПУДРА или фдт?!
Аз през живота си пудра не съм пипала а пък фдт само няколко пъти..Когато ми излязат пъпки им слагам коректор и толкова!
Молив за очи и гланц е достатъчено!

Pooky
11-03-2008, 19:59
оо аз също много държа на естествената красота и се гримирам съвсем мъничко, колко да подчертая естествените си черти.
слагам си само спирала,молив,очна линия, фон дьо тен, пудра, руж, сенки за очи и малко гланц
САМО?!? :shock: :shock:

LiveFlower
11-03-2008, 20:07
А бе хора,чета тука некви мнения на 13 и от 3 години се гримира :shock: .Толко сте хубави всички :) за кво е нужно да си горите косите с преси,ма6и и т.н,за кво е нужно да си съсипва6 кожата още от детска възраст,естественото е наи-хубавото особено на тая възраст... :?

varnen4e
11-03-2008, 20:22
az sam na 13 i se grimiram ot 2 godini nqkade nqmam bra4ki za sega :) no se 4udq dali senkite pod o4ite se polu4avat ot grima ? na kolko si godini?

О, Боже мой..
:shock:

techCandy
11-03-2008, 20:35
Абе тя май питаше не кой от колко години се гримира, а за основните
хм...понятия в гримирането, ше ти дам малко съвет.
Никога не прекалявай, това е правило номер едно, ако искаш хората да не се подсмихват зад тебе. Т.е. не си прави прослувутия опушен грим сутрин в 7, преди даскало примерно, това е вечерен грим и ти е още рано за него. Ако имаш несъвършенства по кожата (пъпки, петна, белези...) можеш да слагаш фдт, като се съобразиш с типа на кожата ти (суха, нормална или мазна). Преди да си сложиш фдт си сложи хидратантен крем пак подходящ за кожата ти, като основа и туширай с пудра. Внимавай с пропорциите, ако ти е по- лесно си смесвай крема с малко фдт и нанасяй заедно, не забравяй да си сложиш по врата и деколтето. Относно сенките: по- добре в началото докато се осъвършенстваш слагай по малко, оранжевто и златното подчертават сините и зелени очи, на кфеви очи можеш да сложиш почти всичко, само да не е синьо! Когато си слахаш спирала, слагай само по един пласт, изчакай малко да изсъхне и си сложи втори само на върховете във външните краищата на окото. Ако си със сенки, използвай по- бледо червило или само блясък за устни, и обратното, ако искаш да подчертаеш устните, си сложи само спирала и по- искрящо червило. Никога не си слагай искрящо червило и силни сенки заедно! Ако искаш да подчертаеш скулите, най- добре си вземи перли и подходяща четка, нанасяй ги от посока ушите към посока устни (образно)- усмихни се на огледалото и ще видиш къде точно са ти скулите и къде да нанесеш перлите. Печелиш бонус точки, ако червилото и лака ти са в един тон :)
Успех!

lipstik
11-04-2008, 08:23
Оле колко ме дразните повечето тука....още нямали бръчки.Че те да не излизат ведна пфффф.И какви са тея фдт толкова сте малки какво ще оправяте.Те големите жени по 30 си го слагат за да се подмладят пък вие тука си тровите кожата с някви боклуци...Да не мислите че козметиката тука е изобщо качествена - изобщо не е такава.За спирала и молив и някакъв гланц разбирам да си слагате ама пак не от толкова рано...Нищо вие продължавайте да се клепате нали така сте мн готини... :booooomb: ](*,)

Slashy
11-04-2008, 08:37
аз мн не загрявам смисъла на гримирането :neutral: имам предвид,че според мене е достатъчно да сложиш един гланц и да си извиеш миглите хем е естесвено,хем не си създаваш излишни грижи да отделяш толко мн време да се гримираш после да си чистиш грима.. :roll:

да, и аз така правя...
един гланц и спирала и съм готова. някой път си слагам и черен молив, ама рядко. все пак съм на 13

Erica
11-04-2008, 10:56

И аз точно за това си мисля..."САМО толкова",та то момичето почти нищо не слага по лицето си... :lol:

chuppiz
11-05-2008, 08:59
Как ще имате бръчки на по 13 14 години бе...хаха луда работа

MmimsS
11-05-2008, 09:10
... аз съм на 17 и много рядко се гримирам. Когато ми се занимава може да си сложа черен молив, спирала и гланц, а фдт съм слагала около 10 пъти в живота си, предпочитам коректор.

_mimi7y_
11-05-2008, 12:50
значиии откъде да започна.. така първо не слушай никой който ти каже че гримът вреди или че се сбръчкваш от него;но трябва всяка вечер преди да си легнеш да го махаш...сега ще ти кажа и стъпките в гримирването: 1. нанасяш коректор но не на цялото лице а само на пъпчици;черни точки;петна и сякакви такива гадинки...2. нанасяш фон дьо тен който е максимално близък до цвета на лицето ти (се пак като си слагаме грим трябва да не личи че имаме такъв)...3.слагаме молив за вежди (това не е задължително)4. нанасяме сенки от топли или студени нюанси зависи от това кое ни отива а ако не можем да определим избираме неутралните цветове които са черно;бяло и сиво и понеже не можем да си сложим черни или бели сенки слагаме сиви...5. слагаме спирала и молив за очи или очна линия...6.слагаме руж..7.червило ......... това са стъпките за един професионален грим :)

roksana_1
11-05-2008, 13:25
+1 8-)

make_me_love_you
11-05-2008, 18:25
Ем... аз съм на 15 и започнах да се гримирам на около 14. Първо си слагах само спирала и някакъв гланц...а от скоро си слагам и фон дьо тен . А относно въпроса ти .. гледам че са ти дали съвети \:D/ ... аз искам само да ти кажа да внимаваш какво си купуваш и да не се плескаш много :P айде успех :-)

xToxiic
02-18-2009, 17:19

И аз точно за това си мисля..."САМО толкова",та то момичето почти нищо не слага по лицето си... :lol:

Хаха.. и аз така мисля :razz:

А относно въпроса ти не мога да ти помогна... Не си слагам пудри, фдт, сенки и някфи си такива екстри! На 13 съм - за какво ли са ми? Слагам си само гланц за устни и черен молив на 2 седмици по веднъж :lol: (и спирала на 2 месеца по веднъж :grin: ) Препоръчвам ти да не започваш от толкова рано... Аз имам акне и черни точки по лицето и не използвам нищ0 друго освен кремовете за проблемна кожа! :P

Kris4oy
02-18-2009, 17:46

леле ама в тая тема е писано страшно "много" :-D :-D

stealthyGirl
02-18-2009, 18:16
Само да кажа на тези, които споделят, че все още нямат бръчки - ами да, на 13-14 няма как да имаш бръчки освен, ако не тероризираш очите си със сенки цял ден и цяла нощ и после ги триеш със СПИРТ (за да им сложиш друг цвят естествено). Бръчките ще се появят най-вероятно към 17-18, а на годините на майките ви ще изглеждате доста зле (ако прекалявате с грима де).

П.П. А пък, ако и пушите и пиете........ :razz: Може и на 15 да получите бръчки, мда!

macegirl
02-18-2009, 18:27
Off abe da vi imam mneniqta na vsi4ki!Edni mi se fukat ot kolko po4nali da se macat dr 4e bili na 13 i ne prekalqvali emm kak se 4uvstvate??Momi4eto e pitalo za PYRVI STYPKI V GRIMIRANETO ,a ne na kolko e redno da po4ne da se grimira i ne e provelo anketa nali taka?are pi6ete po temata ili prosto nepi6ete!

bloodyF
02-18-2009, 19:10
според мен фон дьо тен-а трябва да се слага след 25 годишна възраст...

това си е лично мое мнение
и 13 годишните (не че аз съм много по-голяма :D ) е смешно да се клепат с кремове,пудри и т.н.... 8-)

yozii
02-19-2009, 13:24
Аз съм на 14 и от около година се гримирвам.Преди си слагах само спирала и гланц а сега вече ползвам и молив за очи,а от време на време-пудра или ФДТ.Една моя приятелка,тя също но 14 ползва-гланц,спирала,молив,сенки,Ф ДТ.Ежедневно.И искам да кажа,че тя преди имаше пъпки но откакто използва ФДТ не и остана нито една пъпчица. 8-)

GbSy
02-19-2009, 16:30
Оф..
Слагам си пудра, но антибактериална, защото не съм с перфектна кожа и се налага понякога... и давам достатъчно пари за почиствания и качествена козметика.
Иначе и молив и спирала напоследък... и няк'во балсамче/гланц.
Ама аз толкова малко си слагам, че то едва си личи...
Не слагай няк'ъв тежък грим, няма смисъл.

vivteen
02-19-2009, 17:02
Ти пък на 13 скоро на 14 ми се урваш да се гримирваш...Еее научете се да си бъдете естествени,бе.На 13 гримът не утива,да не кажа,че те прави смешна.Да появяват се бръчки.След полувин година ще искаш и да се боядисваш и косата ти на 17 вече няма да прилича на нищо...Ако пък чааак толкова искаш да слагаш грим си слагай пудра или ФДТ черен молив и това е. :)

titinkaa
02-19-2009, 17:32
Грим ползвам от 14 годишна,но тогава слагах само спирала и молив,а сега съм на 16 и ползвам фон дьо тен,гланц и спирала с молив или очна линия,такива простотии пудра и тем подобни не ме интерисуват достатъчно е един фон дьо тен да си сложиш иначе приличаш на маймуна като се наклепаш с хиляди неща по лицето,а и колкото по малко неща слагаш толкова по естествена изглеждаш :)

varnen4e
02-21-2009, 09:53
Аз като по- малка обичах да се клепотя. Напоследък залагам на фон дьо тен и спирала.. и от време на време червило или гланц. Сенките съм ги отписала тотално.

CryForMe
02-21-2009, 10:58
Аз съм на 14 и от около година се гримирвам.Преди си слагах само спирала и гланц а сега вече ползвам и молив за очи,а от време на време-пудра или ФДТ.Една моя приятелка,тя също но 14 ползва-гланц,спирала,молив,сенки,Ф ДТ.Ежедневно.И искам да кажа,че тя преди имаше пъпки но откакто използва ФДТ не и остана нито една пъпчица. 8-)
за кво си говорим въобще ...
най-малкото вие тотално сте изпуснали "истинската" цел на гримирането - да прикриеш недостатъци за сметка на подчертаване на хубавите ти черти... не виждам смисъла в тва една пикла на 11-12-13 дето още г*за не знае как да си бърше да тръгне да се клепа САМО с фдт, пудра, спирала, молив, очна линия, гланц, червило и квото още има ...

по темата -
http://www.makeuptip.com/
ако не разбираш английски .. духаш

masal
02-21-2009, 11:41
най-малкото вие тотално сте изпуснали "истинската" цел на гримирането - да прикриеш недостатъци за сметка на подчертаване на хубавите ти черти... не виждам смисъла в тва една пикла на 11-12-13 дето още г*за не знае как да си бърше да тръгне да се клепа САМО с фдт, пудра, спирала, молив, очна линия, гланц, червило и квото още има ...

по темата -
ако не разбираш английски .. духаш Само да се видиш отстрани колко си смешна.Правиш забележка на някой,че не пише правилно,а ти говориш като някоя изпусната крава от улицата.

gia_sena_mono
02-21-2009, 11:55
Е,да то на 11-12-13 години има много неща,които трябва да се прикриват и особено да бъде подчертана ЖЕНСТВЕНОСТТА.Да не говорим,че трябва да се използва и крем против бръчки. :lol:

Оф,защо сте такива?Защо си мислите,че на тези години сте зрели и сте вече жени - да се намацаш с грима, да си боядисаш косата, да сложиш сутиена, голямото деколте, късата пола и да отидеш да се наебеш, защото си много зряла и вече имаш цикъл!?!!?Що за мислене е това?
Пропилявате детството си в това да се правите на големи.Ще съжалявате,че не сте го изживели, но ще е късно.

BigFakeSmile
02-21-2009, 14:23

ако ти не се НУЖДАЕШ от фон дьо тен аз не съм така :D слагам го за да изглеждам добре..
а вий 13-14 годишните казвате че не излизат бръчки...е то мн ясно че няма да ви излязат като сте дечица.. :D :D

CryForMe
02-21-2009, 14:29

по темата -
ако не разбираш английски .. духаш Само да се видиш отстрани колко си смешна.Правиш забележка на някой,че не пише правилно,а ти говориш като някоя изпусната крава от улицата.

ами смей се де, смехът е здраве в крайна сметка ..
грешка да си видяла някъде в тва, което написах? говоря "като някоя изпусната крава от улицата" не, защото не знам как да се изразя "културно", а защото така ми е по-забавно. не целя да се изкарам най-възпитаната в тоя форум, че да внимавам да не отнеса забележка от някой, изразявайки се по-грубо .. намери и ти за какво да се хванеш от сичките мъдрости дето изписах ..

за да не е спам - български сайт: http://www.grim.startirai.com/

ladyG
06-18-2009, 13:59
vijte momicheta az sym na 17 grimiram se ot mnogo malka,samo 1 shte obesnq kogato si slagash moliv otdolo na okoto i spirala i senki bez nachenie kakvo no na okoto i ako ne go istriesh se poluchavat torbichki pod ochite,az nqmam ama go znam zatova redovno si miite liceto s tonik i toaletno mlqko,a za fondiotena nedeite slagaite ili pudra nqma snisyl samo edin sapun e dostatychen ako imate pypki ili cherni tochki,taka shte gi premaxnete,fondiotena samo zapushva porite i se obazuvat masni naslagvaniq pod kofata i taka se obrazuvat oshte poveche pypki :) nqma snisyl da se klepate s pudri i fondioten :?

Tiin
09-05-2009, 07:07

Според мен не е много приемливо 14 годишни хлапета да ходят като проститутки с извинение по улиците и на училище... :?

elito6754
09-05-2009, 07:18
Спомням си миналат година(значи седми клас)имаше момичета от класа, които всяко междучасие отиваха да си оправят "малкото" грим - тоест ФДТ, черен молив, очната линия, гланца, пудрата, спиралата. Изглеждаха толкова изкуствено и грозно, защото не знаеха как да го слагат, но и заради възрастта си. Правеха се на възрастни, което е смешно за 13 годишните.

mimi9823
10-18-2009, 10:20
az go karam samo na spirala moliv i glanc a sq kato po4nahme daskalo ostana samo glanca i kato tragna nqkade s fr saamo togaa s moliv i spirala ina4e spored men fondio ten pudri i tem podobni ne sa nuji te samo ti zapu6vat porite i se pooqvqvat pove4e 4erni to4ki :P :-o

slynchoo
10-18-2009, 12:26
4-5 клас с грим..алелейй ;д аз тогава с кукли си играх,апък за грим единствено използвах някакъв балсам за устни или гланц (но мн рядко).
Иначе започнах да си слагам спирала към края на 8-ми клас.
И сега съм 9-ти и си слагам само спирала и гланц(или балсам) .

Shia
10-18-2009, 13:26
Дали ще се гримирваш или не и кога си е лично твое решение.Аз бръчки от грим нямам.
В зависимост дали имаш чисто лице или имаш някои издайнически пъпки си реши дали ще ползваш ФДТ,пудра или не.Аз личсно не бих ти казала да ползваш.Казваш,че си начинаеща и може и да не успееш да прикриеш това,че си с ФДТ.
Сенките-вземи като за начало в бежова разцветка,стоят естествено и можеш да се поупражняваш,докато свикнеш да преливаш цветовете.
Червило-вземи си лек гланц или балсам пак в натурални нюанси,розово или безцветно.Не бързай с ярките цикламени цветове и червеното,може да стоят много яко,но не винаги отиват на лицето.
Спирала-черна и нанасяй 1-2слоя,колкото да ти изпъкнат миглите,не напластявай.

Съобрази времето си с количеството грим,което ще използваш
не е хубаво да се гримирваш по 30мин.

Можеш да си вземеш коплектче четки за очи-в най-различни размери са и можеш да си правиш опушения грим(не е задължително да е черен!!)

Аз молив за очи не ползвам само очна линия,но не е толкова задължителен.

Какво бих ти препоръчала аз,като за начало:

Сенки за очи

http://www.parfumsbg.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Ruby_Rose_HB_170_4ad7459ce670f_100x100.jpg
Ruby Rose HB 1704D Сенки за очи 4 цвята №6 2.80

Устни

НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ Rose 3.90
http://www.ivis-bg.com/images/lip%20rose.jpg
Спирала
Maybelline Volum Express Colossal 100% black Спирала за очи
11.90 лв.

http://www.parfumsbg.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Maybelline_Volum_4acb64bae8801_100x100.jpg

sanna
10-18-2009, 13:46
аз не се гримирам много,защото не знам марки младежка или детска декоративна козметика...моля ви кажете :) :) :) :) :) :) :) :) :)

babyto92
10-23-2009, 16:27
Аз съм на 16 преди не се гримирах много на 13 имаше мнооого редки случаи когато съм с повече грим.Сега също се гримирам семпло и ти предлагам да не започнеш да се мажеш с много грим и да станеш фондьотенова принцеса.Ако толкова държиш да се гримираш слагай молив,спирала и гланц най-много

NoOneElse
10-23-2009, 18:51
То пишат някакви на по 13-14г, много ясно, че нямат бръчки ^_^ ... А за това дали е вредно, помисли сама, запушваш порите на кожата, тя не може да диша, след време губи хидратация, изсъхва, застарява (естествено няма да стане това на втория ден, ще се минат годинки...) (: ... момче съм....

stefanov
10-23-2009, 19:50
Започвам с това -знам че ема много такива теми,но тази съм я писала аз и за това ви моля да не ми се карате :cry: Така аз все още не съм започнала да се гримирам защото нямам гримови и ВТОРОТО ПО ГЛАВНА ПРИЧИНА страх ме е че ще се сбръчкам нз мн ли е вреден гримът?Аз прочетох 1 статия че предпазва кожото през зиматаТака ли е? :) Айде моля ти се преди да пускаш теми в Козметика и диети иди в Кофата, че си грамотна като за там.. Направо ми идва незнам докъде от такива като тебе! [-( Тринайсет годишна пикла ще ми се маца с грим. За такива като тебе правят кремовете против бръчки.

stefanov
10-23-2009, 19:56
Спомням си миналат година(значи седми клас)имаше момичета от класа, които всяко междучасие отиваха да си оправят "малкото" грим - тоест ФДТ, черен молив, очната линия, гланца, пудрата, спиралата. Изглеждаха толкова изкуствено и грозно, защото не знаеха как да го слагат, но и заради възрастта си. Правеха се на възрастни, което е смешно за 13 годишните. Приятелю, на тези "сладурани" им викат кифли. И въпросните кифли на по 13 години съм убеден, че не могат да четат и пишат, обаче тръгнали да се правят на зрели хора. Всички знаем с какво си изкарват парите подобни момичета. :-o

Luscious_Heart
10-23-2009, 20:56
Много напластен грим е смешно.
Просто обърнете внимание, че нощен и изобщо по-тежък грим известните личности използват предимно за фотосесии и клипове, както и за кратките публични изяви.
Вижте например във Vip Dance някои на репетициите колко малко грим имат, защото при тия неколкочасови тренировки се потят като коне и всичко ще се размаже до получаване на трагичен готически ефект...
Та мисълта ми е, че гримът в големи количества може да бъде опасен... Тия момичета, дето стоят по цели часове с три тона грим първо в училище, после в някое кафе (и накрая който се забърка пред компа, забравя та го изчисти дори) - те тичат, потят се, особено знаете потните жлези колко активно ни къпят 8-) през пубертета. Еми какво - изпоти се 13-годишната мацка, почне да се чеше с мръсните ръце по очите, засърби я, зачеше още и си докарала някоя мръсна инфекция.

4-5 клас с грим..алелейй ;д аз тогава с кукли си играх,апък за грим единствено използвах някакъв балсам за устни или гланц (но мн рядко).
Иначе започнах да си слагам спирала към края на 8-ми клас.
И сега съм 9-ти и си слагам само спирала и гланц(или балсам) .
Аууу да, аз като бях 7 клас, в училището ми имаше едни момичета, ама 4-5 клас бяха май, та сложили молив. :lol: Но дори и това да е само - личи си... И като дойде една пичка от съседния клас и като почна да ги нареждааа... Малее, направо ги разката, вика им: "Ма вижте се к'ви сте грозни уееее..." А те мълчат, щото тя е връзкарка, мамка му. :razz: :razz:

Swe3ty5
10-24-2009, 06:02
В нета има уроци как да се гримираш, под формата на видео или пък статия

Hilary_
10-24-2009, 07:06
Виж ако количеството грим на лицето ти е с килограми .. да вредно е!!! Ако спиш с грим .. да вредно е!!! .. но от личен опит ти казвам, че се гримирам вече 5та година почти всеки ден с нещо съвсем не фрапиращо, а колкото да се подчертае и определено не съм се сбръчкала.. :lol: :lol:

За уроци и такива неща можеш да видиш в гугъл .. vbox .. youtube .. и каквото още се сетиш .. :-o

bilqnavod
10-24-2009, 07:09

Пишете на кирилица моля...

bilqnavod
10-24-2009, 07:24
Доколкото знам съвременната козметика е много добра и безвредна. Естествено като с всяко нещо не смятам, че трябва да се прекалява. Мисля, че когато си вкъщи например не е нужно да си слагаш грим. Така значи не си ползвала до сега... Мога да ти препоръчам като за начало да започнеш да използваш някаво кремче за лице подбрано според типа на кожата ти. Можеш да си купиш коректор за лице ако ти излезе пъпка, да я покриеш (не ти препоръчвам от сега да ползваш фон дьо тен или пудра, защото запушват порите). Можеш да си купиш гланц за устни, някакъв телесен цвят, само за блясък (червилата не са подходящи, ще изглеждаш по възрастна, въобще гледай от всичко да си вземаш най- светлите и свежи нюанси, защото целта е да подчертаеш лицето си, а не да се застаряваш и изглеждаш несериозно). Купи си спирала (черна), както и молив за очи (но те съветвам да не си очертаваш вътрешността на долния клепач, защото стои отвратително, а освен това можеш да си предизвикаш някакво възпаление на очите - конюктивит, слагай го като очертаваш ъгълчето на горния клепач). Можеш да си вземеш сенки за очи (бледо розови, шампанско, близко до естествените нюанси на кожата). Това е от мен пожелавам ти успех и не се притеснявай, експериментирай!!!

Fr3eGiRl
10-24-2009, 08:01
Аз съм на 14 и миналата година започнах да си слагам грим. Не ми беше особено трудно.. И в началото като открих на какво е способен грима започнах да се клепам много, някои вечери даже съм спала с грим и т.н (което е много вредно) . Но след 1-2 месеца се осъзнах и започнах да се грижа за кожата си.. :) Вече съм се отказала напълно от фондьотена и пудрите.. :? Никога не заспивам с грим, колкото и малко да е той.. Винаги си почиствам лицето преди да си легна, а когато се гримирам си слагам молив,спирала,гланц за устни.. :) По-добре не започвай като мен.. Не си слагай фондьотен :( Сигурна съм, че нямаш нужда.. :wink: Ако имаш проблемна кожа определено не си клепай лицето все едно си се намазала с някаква маска, защото всеки ден виждам момичета, които така са се намазали, че не им се вижда естествения цвят на кожата.. :( Така, че само лек грим и ще си супер.. :wink:

poolity_vd
10-24-2009, 14:48
Ти почни да се гримираш от 11/12 годишна...И после като ти почне акнето от пубертета,не те мисля на к'во ще станеш...Остави това...с тоя ФДТ..като си изсипят цялото шише на лицето,приличат от ония на околовръстното... За капак...ако не им дойде акъла до 15-16(което със сигурност няма да стане), те ще си продължат да се гримират...И като станат на 25-30 няма да могат да ги познаят без грим 8-) 8-) 8-) 8-)
Разбирам да сложиш...спирала и гланц,но не и сенки до челото(което много често започнах да виждам),съчетано с огнено червено червило-Е ТОГАВА ВЕЧЕ И НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ДА ОТИДЕШ-НЯМА ДА ТЕ ЗЕМАТ :razz: :razz: :razz: :razz:
Това е поуката от сичко.... :)

BeKissable
10-24-2009, 15:26
Всяка кожа е различна, освен че грима стои по различен начин, има и различен ефект. Ако използваш качествена козметика няма да има проблем, но ако използваш нещо купено от пазара :D ... Плюс това не зависи само от грима, ако след употребата на грим си почистваш много добре лицето, кожата ти ще е опъната и свежа :P :D :P

stelit0
10-24-2009, 16:06
аз си слагам само спирала,гланц и много рядко ако имам някоя пъпка малко коректор нищо повече но мисля че изглеждам много по-добре с грим :oops:

misssel
10-28-2009, 05:45

колкото по малко толкова по добре :) :) :)

Converse333
10-28-2009, 13:51

И аз това си казах...
Господи,аз съм на 15 и едва това лято започнах да слагам грим и аз си мисля,че слагам основен грим... :lol: Слагам само антибактериална пудра,задължително балсам за устни и понякога спирала... Честно да ви кажа аз немога да се търпя дълго време дори само с една пудра,лицето малко или много се омазнява в Т зоната,замърсява се... Наистина има момичета от моя клас,които слагат сенки,очна линия,спирала,ФДТ,пудра...Те са направо като вещици . :D

А по темата-ако слагаш пудра/ФДТ задължително преди това слагай някакъв хидратиращ крем,не прекалявай с очната линия,дори със спиралата,защото може да ти се възпалят очите.

IfeTyy
11-09-2009, 22:56
ох не можах да издържа да прочета всички мнения. прочето първите и последната страници просто нз.. нямам думи! от изказвания "аз съм на 13 и се гримирам от 2 години и нямам бръчки" само си личи колко сте с извинение глупави. ест. бръчките ви няма да се появят сега мислите се за някакви супер мадами и всички ще ви обръщат внимание, защотото се гримирате. ок! имате си гаджетата "батковците" ии хубаво ами като станете не на 18-19 ами на 25-30 години, когато наистина трябва да сте красиви..какво ще правите бе момичета?! "Скъпите маркови гримове" няма да ви помогнат вярвайте ми. знам, че звуча като някоя дъртофелница или каквото и да е , но и аз преди 2 години реагирах така : е да бе ще се збръчкам глупости ..все тая нали сега съм хубава 8)
ха! ее всичко е лъжа,заблуда!
не се залъгвайте с маркови и китайски боклуци от страна на гримовете, защото всичко е химия и не влияе добре на кожата!
и момиченцата, дето са на по 13 и си слагата от нз си колко години цитирам "fontudent" да се научат поне как се пише ФОН ДЬО ТЕН...
айде успех пожелавам ви да не ви излизат бръчки и след 5 години :D :-D :D :-D :lol: :lol: :lol:

sladur4etyYy
11-10-2009, 00:44
много от вас пишат ''не си слагай фон дьо тен, че ще приличаш на порцеланова кукла/ ще си все едно с маска''. е, ако вие изглеждате така с фон дьо тен, то значи просто не знаете как да го нанасяте и как да избирате подходящия тон за вашата кожа. хубав грим, без малко фон дьо тен/ пудра за основа, няма. каквото и да говорите, това са фактите. а и ако грижите за кожата са адекватни, съчетани с хубава марка фон дьо тен, не би трябвало да има проблеми.

Fr3eGiRl
11-10-2009, 14:38
много от вас пишат ''не си слагай фон дьо тен, че ще приличаш на порцеланова кукла/ ще си все едно с маска''. е, ако вие изглеждате така с фон дьо тен, то значи просто не знаете как да го нанасяте и как да избирате подходящия тон за вашата кожа. хубав грим, без малко фон дьо тен/ пудра за основа, няма. каквото и да говорите, това са фактите. а и ако грижите за кожата са адекватни, съчетани с хубава марка фон дьо тен, не би трябвало да има проблеми.

Това дето го казваш, че нямало хубав грим без фон дьо тен или пудра не е вярно.. :? Тя не говори за професионален грим.. Това са първите и стъпки в гримирането няма нужда да се клепа толкова само, за да излезе с приятели или да отиде на училище.. :)

teengirl15
11-10-2009, 15:26
Всяка кожа е различна, освен че грима стои по различен начин, има и различен ефект. Ако използваш качествена козметика няма да има проблем, но ако използваш нещо купено от пазара :D ... Плюс това не зависи само от грима, ако след употребата на грим си почистваш много добре лицето, кожата ти ще е опъната и свежа :P :D :P

Мда, ама това няма да е вечно. Клепайте се от 11 годишни, след време ще ви се смеем.

beautifullslayer
01-26-2010, 12:37
боже не мога да повярвам,че се мацате също като маймунки
честно да ви кажа аз съм на 11 и веднъж взех на мама 1 руж и на
следващия ден ми излезнаха няколко пъпки(иначе аз си имам тия трънчета)един гланц е достатъчен
все пак истинското оръжие за момчешките погледи е усмивката :)

ThePrettyReckless
01-26-2010, 16:04

глуупости :D как максимум 5 мин.
аз се гримирам от 11-12 годишна и съм на 14
в момента си слагам спирала молив може и фдт понякога или гланц :)

ThePrettyReckless
01-26-2010, 16:29
[quote="Pooky"][quote=bebeeeeee] оо аз също много държа на естествената красота и се гримирам съвсем мъничко, колко да подчертая естествените си черти.

Само :D Колкото да подчертая естествената си красота..всичкото ми звучеше малко като ирония :D

LittleBarbie
01-26-2010, 17:27
сега ...да бия рекорда ... :D ... което всъщност не е много хубаво :( :(
момиченце от 3 клас
ходи на вафлички, и със спирала ,молив и пудраа!!! :-x :-x :shock: :shock: :shock: :shock:

.............
направо съм ужасена ...
относно грима...изобщо не се пипай ако имаш хубава кожа... спирала,гланци това е (аз съм така )

darrie
01-26-2010, 20:44
абе момичета вие чувате ли се?! :shock:
ако си мислите, че като използвате грим от 2-3 години и нямате бръчки всичко е окей ...... само мога да ви се изсмея :lol:
нормално е на 13-14 да нямаш бръчки, те, ако не ви е известно, се появяват по-късно.
не мислите ли, че е по-добре да започнеш да се гримираш по-късно и по-семпло и да имаш по-хубава кожа, когато станеш на 30 да кажем ..... и не разбирам какво толкова ви е чудно на 13-14 годишни и се вайкате, че не можете да се гримирате?! спирала, гланц/балсам и пудра (ако нямаш хубав тен или нещо от сорта, на всеки може да се случи) ... няма лошо да имаш някакви други гримове за по-специални случеи ама като прочетох някои от мненията ми призля ............ :shock:

по темата:
хубаво е всички гримове да са качествени. има разлика определено. на една приятелка и се възпали окото от некачествен черен молив .... по-добре дайте повечко пари, но да си струва. :P и както ти казаха всичко става с практика.

stef98
03-17-2010, 13:53

по темата -
ако не разбираш английски .. духаш

Моля те не се самозабравяй! И ти си била такава. Гък да каже и всички я нападате! :(

schhhhhhh
03-17-2010, 14:34
[quote=Pooky][quote=bebeeeeee] оо аз също много държа на естествената красота и се гримирам съвсем мъничко, колко да подчертая естествените си черти.

Само :D Колкото да подчертая естествената си красота..всичкото ми звучеше малко като ирония :D

да нали, тва, което използва е съвсем малко :D :D

anna93
03-17-2010, 14:49
[quote=Pooky][quote=bebeeeeee] оо аз също много държа на естествената красота и се гримирам съвсем мъничко, колко да подчертая естествените си черти.

да нали, тва, което използва е съвсем малко :D :D

Ако това е малко, не ми се мисли какво ще е много... :D

GD95
03-17-2010, 15:15
Аз само спирала нося и започнах да се гримирам чак средата на 8ми клас.А пък чак от 10-11 годишни...тва е смешно- като бъдещи проститутки :? Да не говорим като си сложат фдт,пудра и други л***а,които съсипват кожата.

CandyLover
03-17-2010, 15:32
И на мене са ми супер смешни тея дето са се нацапотили с 500 тона грим и ходят на даскало така :? :shock:
Аз започнах да се гримирам от началото на 8 клас. Слагам си малко фдт щото имам пъпчици, спирала и гланц. Това е.

Иначе по темата: Ако е по-качествен грима не е чак толкова вреден. Наистина някои фдт предпазват през зимата, но не трябва да се прекалява :?

anna.vladi.98
08-02-2013, 13:31
Ми аз съм на 12 и се гримирам 4-5 пъти в месеца с някой гланц и може би леки сенки или молив, не повече :) . Не мисля,че трябва да се мажем с по 5 тона грим от 10 годишни.