- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Малко помощ-първи стъпки в гримирането
Започвам с това -знам че ема много такива теми,но тази съм я писала аз и за това ви моля да не ми се каратеТака аз все още не съм започнала да се гримирам защото нямам гримови и ВТОРОТО ПО ГЛАВНА ПРИЧИНА страх ме е че ще се сбръчкам нз мн ли е вреден гримът?Аз прочетох 1 статия че предпазва кожото през зиматаТака ли е?
![]()
az sam na 14 i se grimiram ot kakto se pomna i to vseki den i moga smelo da kaja 4e ne se polu4avat nikakvi bra4kia tova za tova 4e e vreden grimat da taka e no si zimai po ka4estveni grimove skapi4ki sa no gi dava6 1 pat na 1 2 meseca primerno
a tva za predpazvaneto izob6to ne e vqrno
![]()
,,,,,,,,,,,,,,,,
az sam na 13 i se grimiram ot 2 godini nqkade nqmam bra4ki za segano se 4udq dali senkite pod o4ite se polu4avat ot grima ? na kolko si godini?
аз мн не загрявам смисъла на гримиранетоимам предвид,че според мене е достатъчно да сложиш един гланц и да си извиеш миглите хем е естесвено,хем не си създаваш излишни грижи да отделяш толко мн време да се гримираш после да си чистиш грима..
![]()
Ако използваш качествена козметика гримът няма да ти навреди. Даже за фон дьо тен-а мога да ти кажа, че ако си вземеш по-лек и немазен даже има положителна страна. Той си попива и се слива с кожата ти и я предпазва от вредните въздействия на околната средаТежкият грим обаче и наслояването на много фон дьо тен и пудра едновременно обаче могат да ти навредят. Натрупването на толкова много грим запушва порите и кожата не може да диша, което води до разширяването на порите и евентуална поява на черни точки. Затова слагай грим, но не прекалявай. Освен че е вредно, прекомерното мацотене е и грозно
![]()
ami 6te pravq 14 vse o6te sam na 13![]()
emm az po4nah na 12 i si slagah 1 pat v meseca moliv! vii ste mn zle ot 11 godi6ni da se hlepate tuka ne stava za 2 godini i a za 5-6 primerno vsi4ko 6te se vurne..po4nah po serizono s grima na 14 i sq sum si na tolkova i slagam vsi4ko vsevuzmoijno po mene .. ama kvo da pravq taka si sviknah i taka si se kefq...
a pak ina4e znam 4e fotnduitena predpazva pove4e ot slun4eza6titnite faktori prez lqtoto i t.n.. a sega da ti preporu4am nqkoi grimove izprobvani li4no ot mene...1vo na 1vo si vzimai ka4estveni produkti...izpolzvm fondioten na maybeline new york(13lv),pudrata mi cover naturale na manhatan(10lv),spiralata mi e na manhatan su6ty(8lv),pak ina4e senki rujove molivi 4ervila i t.n sa mi po nqkvi eftenki ;] oba4e znai 4e kato po4ne6 da si slaga6 pudri i fonditeni ..6te ti se poqvqt dvoino pove4e trun4eta daje i troino .. a ako kojata ti e mazna stava o6te po zle..zatova trqbva mn dobre da se grije6 za kojata si (ne samo kato izpolzva6 grim a izob6to) az izpolzvam pqna na jonsons baby za izmivane na grima kakto i toaletno mqlko..maska i eksfoliant na garniet pure naturals 3 v 1 ..emi tva e za grima ..btw ako ima6 hubavo iz4isteno lice ne si slagai pudri i t.n po licety..emi tva e za grim4ety..tehnikite ti 6e si gi usvoi6 s vremety..
Ноу уан мейкс ми соу крейзи лайк ю ду май бой..
Гледам ви мненията и сериозно се депресирам...
Вие си мислите,че използвате грим от дълго време (1-2 години) и щом нямате бръчки значи сте ок. Ефекта се появява след много повече време.
Колкото до това как да се гримираш - ми практиката учи.Вярно,че може да си изровиш някоя статийка от нета за гримирането (пълно е с такива),но основно си зимаш,сядаш си някоя вечер във вас пред огледалото и почваш с експериментите.
на мен една спирала и един гланц.. малко фон дуотен и пудра са ми напълно достатъчни,не мисля че на едно (14 годишно момиче нали на толкова каза,че си?) .. и отива да слага тежък грим не само,че е вредно но и е смешно ..
Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy
http://teenproblem.net/f/viewtopic.p...116&highlight=
Освен грим и търсачката ли не можеш да използваш?
Първоначално написано от Ch0c0la73
Ти колко пари си дала за тези гримове, бе?!?Моите са по-ефтинки и не ми създават проблеми. И не си слагам много неща. На 14 съм и си слагам само фон дьо тен, пудра, спирала и балсам за устни. Тези са задължително. Иначе, ако имам време и не ме мързи, си слагам и сенки и молив и червило/гланц. Иначе до авторката на темата, като свикнеш, ще ти се струва като игра.
Аз докато си слагам пудра (защото исползвам четка за пудра) и си тананикам и се едно четката "танцува" по лицето ми
Само почни да експериментираш и си потърси клипчета в Интернет и ще се научиш
![]()
Според мен е тъпо да се гримираме още от толкова малки (имам впредвид да се клепем като индианци)Все пак сме малки, и колкото по-естествено изглежда гримът ни, толкова по-хубави сме.
Не мога да повярвам, че някои от вас се гримират от 11 годишни, намирам го за пълно пилеене на време.
Аз смятам, че грим се слага, за да подсили красотата ти, а не, за да те направи да изглеждаш като друг човек.
Малко гланц и спирала правят чудеса!
Първоначално написано от Miss_Capris
ооо ама ти си истинска жена вече .... не губи време и се почвай.. на 14 год кой знае колко неща имаш за прикриване и подчертаване на жженнствените ти черти ...![]()
Не му се карай на детенцето сегаПървоначално написано от Schneeflocke
![]()
изглежда аз съм дефектна, защото скоро ще правя 18 а грим използвам много рядко
![]()
Първоначално написано от BM65LP
хах х) не си![]()
значи според мен е ужасно да се ползват гримове х)
смисъл като не ги ползваш, тъй като в повечето случаи дори няма нужда от тях, първо спестяваш пари, второ време и трето нерви х)
мааш един балсам за устни и право напред, кво ще се клепаш като тия месопотамските владетели егати -.-
аз пък си слагам само гланц, спиралка и молив за очи(не винаги спиралата и моливът са в комбинация, даже по някога липсват)
Ся гримът си е вреден, за това си купувай по-качествени гримове (което не значи че трябва да даваш 15 лв за спирала) И винаги преди да си легнеш си почиствай грима!
..........
pro4etoh 4e nqkoi taka izkazaha mneniq 4e sam bila malka i za kakvo trqbvalo da se klepam az ne sam kazala 4e se grimiram ili 4e 6te po4vam ami prosto mi stava gadno 4e po4ti vs se grimirat i postoqnno Ti 6to ne se grimira6 az si slagam samo balzam za ustni i krem i tova drugo ne polzvam i skoro nqma i da po4na
Абе вие нормални ли сте - на 12 години гримове?!?!?!? А секс на колко - 12 и половина ли? Лелелеле...
Хич и не ти трябва грим - 1 гланц макс!
Кво бързате вс да пораствате не мога да го разбера![]()
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
Ами и аз мисля 4е на 11-12 години си прекалено малка да се гримираш(не конкретизирам,говоря образно).Aз с1м на 15 и запо4нах да се гримирам може би преди около 5 месеца,когато ме гримира една гримиорка в мола(на ейв1н има6е някаква презентация) и спр мн се харесах..Оттам нау4их някой не6та освен това в сайтовете на по4ти вси4ки известни марки има свети и клип4ета как да се гримира6 ст1пка по ст1пка,но найстина ти си го усвоява6 сама според формата на лицето о4ите и т.н...
http://www.maybelline.com/looks/index.aspx
http://www.clinique.com/landing/sun/selftanvideo.tmpl
Хич не си слагаш много нещаПървоначално написано от dan4ety
Бахти аз съм на 16 и от време на врем си слагам молив спирала и някъв гланц. Хвърлям си парите по добри почистващи лосиони, че да ми излизат възможно най-малко пъпки. По темата: вместо да прикриваш пъпки и тем подобни ги премахвай, Данчету сама каза, че от фон дьо тена и пудрата излизат повече(и пак се учудва за кво продължава да ги ползва). Някаква спирала и гланц е най-добре. А за зимата си има специални кремчета за лице, които предпазват кожата от студа. Чела съм че донякъде и фон дьо тена предпазва ама не знам колко е вярно
ee naistina e qko da se grimirash az mn obichaam da se grimiram i da se grijaa za vanshniq si vid!!! :P a inachee i spored men ne se mn poluchavat brachki ot grima amaa kakto nqkoi po gore kazaha che se grimirat seki den oshte ot devet deset godini e gadnno spored men az samo si slagam spirala i chervilo ako izlqza nqkade s fr ili na nqkakv prazniki taka inache polzvai toaletno mlqko za da si iztrivash grima ne si lqgai s grim zashtoto tova veche nasitna e mnn mn loshno
i ne go barshi po karpite i havliite prosto parvo go ozchnisti i sled tova se barsi e tova e moq savet
Аз от доста време използвам грим....всеки ден си слагам спирла,молив и гланц...от време на време си слагам фондьотен,пудра,сенки...но досега не съм се сбръчкала,но ако използваш маркова козметика,а не някфи боклуци,няма да ти стане и няма да ти има нищо....![]()