Влез

View Full Version : Ескапел ? Въпрос ? Бързо ?

NiksaN4e
11-25-2007, 20:12
Значи няма нужда да обяснявам как е станал гафа... Важното е че е станал. И ходих сега купих Ескапел. Но сега чета тука някви глупости за заболявания в следствие на ползването му т.н. И искам компетентни хора да ми кажат има ли някакъв риск от ползването му и и какъв е и до колко е сигурно това хапче.
п.п. приятелката ми го изпи 3-4 часа след като стана гафа.
Мерси предварително и се надявам на бързи отговори.

Mr.bEps
11-25-2007, 20:24
няма нищо страшно приятелката ми го пи на 36 час.. нищо и нямаше като странични ефекти.. само да кажеш на приятелката ти ако и дойде да не се притеснява.. нормално е след употребата на това хапче да и дойде, тъй-като съдържа хормона "прогестерон"" който отключва менструацията...

забележка: може да има силно кръвотечение, но да не се плаши :booooomb: айде спи спокойно тая вечер :-)

NiksaN4e
11-25-2007, 20:33
мерси мн човек ;) 6тото тя се шашна супер много и като прочете опътването и там още повече шашкат и затова викам да питам хора които са го ползвали :) мерси пак :)

mistral
11-25-2007, 21:10
хах аз за тфа си имам едно правило никога да не чета листовката, шот иначе няя да го изпия хапчето или там квото е лекарство...
айде и успех ; )

russianmafiaboss
11-25-2007, 21:12
няма нищо страшно приятелката ми го пи на 36 час.. нищо и нямаше като странични ефекти.. само да кажеш на приятелката ти ако и дойде да не се притеснява.. нормално е след употребата на това хапче да и дойде, тъй-като съдържа хормона "прогестерон"" който отключва менструацията...

забележка: може да има силно кръвотечение, но да не се плаши :booooomb: айде спи спокойно тая вечер :-)
и моя приятелка пи
и ко стана ? - нищо , всичко е ок
но тия хапчета не трябва да се пият по принцип не са полезни

My_Dear
11-25-2007, 21:28
Това, което е написано върху листовката, винаги звучи страшно. Защото хората са длъжни да ти кажат ако има дори миниатюрна вероятност някой страничен ефект да се прояви.

Това хапче е много, много силно, защото трябва да действа при екстремна ситуация. Напълно е възможно ако мацката ти е имала редовен цикъл досега, той да се обърка - след няколко менструации хормоналните нива ще се балансират отново и няма да има проблем. Може да й тече по-силно или по-слабо от обичайното, може да има много аномалии - но не е задължително те да се проявят.

След като го е пила, вероятността да забременее е наистина пренебрежимо малка. Добре е, че сте реагирали навреме.

Но все пак и аз съм пила спешен контрацептив, само че тогава беше все още Постинор. И определено е по-добре да изтърпиш известен дискомфорт, причинен от силни хормони, отколкото нежелана бременност.

fiama
11-26-2007, 06:06
Щом момичето го е пило няколко часа след факт, 99% сигурно е, че ще подейства. За действието му не се тревожи. Макар да не съм пила Ескапел, чела съм и знам, че хапчета от подобен вид са "хормонална бомба". Разбъркват ти целия организъм, цикълът месеци след това може да е нерегулярен. Но пред алтернативата аборт е много по-доброто решение. Има момичета, които нямат отрицателни последици, след употребата на Ескапел- всичко е въпрос на организъм. Не се тревожете- колкото и разбъркан да е цикъла след това, ще се нормализира. Просто се постарайте в близките 6 месеца да не се налага повторно да се пие- тогава става кофти. Надявам се всичко да е ОК при вас :)

sexy_tigar4e_MM
11-26-2007, 10:24
хах аз за тфа си имам едно правило никога да не чета листовката, шот иначе няя да го изпия хапчето или там квото е лекарство...
айде и успех ; )
q desi ti li si ??? :)