View Full Version : Любовта трае три години ?
Има теория,че любовта трае три години (за начало на този период се счита момента,в който двойката се събере).Това било биологично вложено в човешките гени. Три години са достатъчно време на една двойка да си зачене дете и да го отгледат заедно докато проходи. После бащата тръгва за нови завоевания с цел да продължи съществуването на човечеството.
Какво да се прави..колкото и да не ни се иска да повярваме може би има някаква истина в това?
"Любовта трае три години" Автор: Фредерик Бегбеде
Както виждате има и такава книга.
Дали наистина любовта умира след третата година и съжителството на двама човека продължава,заради взаимните интереси или просто защото така ни учи моралът? Лично според мене има голяма доза истина в това,въпреки че съм свидетел и на няколко изключения (надявам се,че и аз след 6 7 месеца ще съм от изключенията)
Интересно ми е какво мислите вие по въпроса
За мен е напълно не вярна...Любовта я има постоянно и може много повече от три години да се запази...
Не съм съгласна. Зависи от хората, дали оценяват човека, който имат. Много ясно, че ако го приемаш за даденост, ще ти омръзне. Човек разбира колко е важно нещо, но когато го загуби.
Скоро и аз попаднах на книгата, която ти спомена.
Става дума за 1 мъж, който се развежда, той изразява мнението си за любовта и обосновава тезата си чрез някакви научни открития за хормоните и взаимоотношенията между хората. Да, но се влюбва в омъжена жена. Преминават през много трудности,за да са заедно. След като се събират, те заживяват щастливо заедно и се обичат...повече от 3 години. Накрая авторът казва, че любовта може да не трае само три години, А КОЛКОТО ДЪЛГО Й ПОЗВОЛИШ.
Да, любовта е истинска, когато оценяваш човека до теб, когато се бориш, за да го имаш, само тогава доказваш обичта си и я заздравяваш завинаги. Любовта си отива, когато ти я пуснеш, когато оставиш ежедневието да я мачка и не правиш нищо по върпоса. Когато приемаш човека до теб за даденост и не му даваш нужното внимание. Любовта може да е вечна...
DA,MISLQ 4E E VQRNO TVARDENIETO 4E LUBOVTA TRAE 3 GODINI
*.~*` *~* anaRial *.~*.`*
12-11-2007, 04:26
Да речем, че е " Толкова, колкото и позволиш " :-D Или толкова, колото обичаш човека до теб :) :smt007 :smt007 За Истинската любов не би трябвало да има граници :)
(ако съществува)
Трябва да повярваш в нея! :)
08mdam__
12-11-2007, 04:33
Аз ходя с моя приятел от 3 години и 2 месеца и засега не сме усетили нещо такова ;) Ако разбера повече по въпроса ще пиша ;) Някои хора не са в състояние да "останат на едно място" и за 3 месеца... Така че според мен си е строго индивидуално и зависи от характера и принципите, а и от това какъв човек срещнеш. Познавам двойки, които са заедно от 25 години и още се обичат. Според мен, това са глупости, отдавна не сме животни, които живеят изцяло съгласно инстинктите си. Нали сложните чувства ни различават от останалите животински видове все пак?
За мен е напълно не вярна...Любовта я има постоянно и може много повече от три години да се запази...
\:D/
Harum_Scarum
12-11-2007, 04:44
Да речем, че е " Толкова, колкото и позволиш " :-D Или толкова, колото обичаш човека до теб :) :smt007 :smt007 За Истинската любов не би трябвало да има граници :)
(ако съществува)
Трябва да повярваш в нея! :)
\:D/
Има теория,че любовта трае три години (за начало на този период се счита момента,в който двойката се събере).Това било биологично вложено в човешките гени. Три години са достатъчно време на една двойка да си зачене дете и да го отгледат заедно докато проходи. После бащата тръгва за нови завоевания с цел да продължи съществуването на човечеството.
Какво да се прави..колкото и да не ни се иска да повярваме може би има някаква истина в това?
"Любовта трае три години" Автор: Фредерик Бегбеде
Както виждате има и такава книга.
Дали наистина любовта умира след третата година и съжителството на двама човека продължава,заради взаимните интереси или просто защото така ни учи моралът? Лично според мене има голяма доза истина в това,въпреки че съм свидетел и на няколко изключения (надявам се,че и аз след 6 7 месеца ще съм от изключенията)
Интересно ми е какво мислите вие по въпроса
по тая логика трябва вече да си без татко м? :-o
Ако става въпрос за обикновена връзка, три години даже е много. Но ако говорим за сериозна връзка или брак, любовта може да е и по-трайна или вечна. :twisted:
mgxpower
12-11-2007, 08:20
Това са пълни измишлютини според мен!Любовта трае толкова , колкото й позволиш!
mickelangelo
12-11-2007, 09:52
Не ... истинската любов трае цял живот .. друг е въпроса че докато сме тиинеиджари .. всяко увлечение го смятаме за любовта на живота си . и тнт ...
MoOnLiGhT_ShAdOw
12-11-2007, 10:55
Чела съм подобно твърдение, може би е донякъде достоверно, но тук идва въпросът как някои са по 5, 10, 20, 30 и т.н. години заедно. :? По мое лично мнение, истинската любов е вечна и издържа устоите на времето (щом нещо може да свърши за 3 години, значи е крайно преходно, имайки предвид какъв малък период е тоева, а според мен истинските дълбоки чувства не отминават току-така).
Вярвам, че не можеш да обичаш истински повече от 1 човек през живота си. Иначе всичко си губи смисълът. Но явно ще трябва да изчакам още 2 години и половина, (че и повече може би), за да мога да дам 100% обективен отговор на въпроса дали любовта трае само 3 години и дали, щом веднъж си обикнал с цялата си душа, можеш да повториш това и с друг...
майка и татко близо 20 години вече се обичат .... а на един съученик техните са заедно от 16/7 годишна възраст...
по тая логика трябва вече да си без татко м? :-o
Ами аз съм без родители
А и пренебрегвате моралът,който може да е причина на много от двойките да продължават да са заедно дори и след като не се обичат. Това,че връзките им продължават повече от три години не означава,че със сигурност се обичат,а някои може и да се преструват
Това не е вярно според мен [-(
hahavteen
12-11-2007, 12:36
Ami maika mi i muja i sa zaedno ve4e po4ti 14 godini i ne samo 4e mn se obi4at no tia tvurdi 4e vse o6te e vliybena.Roditelite na edna priatelka sa zaedno ot 22 godini no vupreki tova se durjat edin s dryg vse edno sa tineidjuri.Krustnicite mi su6to sa ot 18 godi6ni zaedno i stra6no se obi4at...Ima tvurde mn primeri 4e liybovta ne trae samo 3 godini taka 4e ne moga da se suglasia s tazi teoria.Vsi4ko zavisi ot tova do kolko sa gotovi horata da praviat kompromisi,da se trydiat za da ne ygasva plamuka mejdy tiah i do kolko iskat da produljat da sa s tozi 4ovek dori kogato se poiaviat trydnosti.
аз също мисля,че това са пълни глупости..Любовта я има,докато се обичате,нима някой може да каже колко време ще обича човека до себе си... :) мисля,че не..така,че докато се обичате.."любовта трае" :P
може би еуфоричната, луда, щура любов да трае ОБИКНОВЕННО 3 години но истинската любов си остава .... (at least that's what i believe xD )
partychild
12-11-2007, 18:00
Не е вярно според мен :P #-o