Влез

View Full Version : Моля ви, помогнете!!! Имам нужда от съвет...

momicheto s mecheto
01-05-2008, 10:55
Здравейте
аз съм нова тук, но често ви чета. Имам нужда от съветите ви...как да постъпя??? Ето и историята:
Става дума за моя близка приятелка, която много, ама много обичам. Като сестричка ми е скъпа. Вече повече от година тя си пише с едно момче в интернет и твърди че са гаджета. За мен това е абсурдно, защото се познават само от писанията си и снимките, които са си пращали. Та тя дори не може да е сигурна, че момчето на снимките е той...Може ли изобщо да е сигурна кой стои отсреща...Момче ли е...или момиче...Твърди, че е влюбена. Стои по цяла нощ пред компютъра. Сякаш целият и живот е станал виртуален. А отсреща може да е всеки. Те дори не са се чували по телефона. Той...или тя...не можем да знаем всъщност има всички координати на приятелката ми, а нито веднъж не е намерил наччин да и се обади. За мен това е безумие. Срещите им все се разминават, той непрекъснато си намира някакви причини да не се видят (все нещо му се случва на милинкия :smt067 ). А на мен ми е ужасно мъчно за нея. Опитвам се да я вразумя с разговори, да и отворя очите. Понякога тъкмо е решила да сложи край и той я омотва с нови обещания. А знаете ли...красива е като сълза. И заслужава някой да я обича много, но в истинския живот...да усети истинска прегръдка, истинска нежност. Що за човек трябва да си за да се гавриш по подобен начин с едно по детски наивно сърце???!!! Не знам как да постъпя и какво да направя. Тя е като зависима вече. Опитвам да я вразумя, но нещо не ми се отдава, тя започва да се сърди. Моля, дайте ми съвет!!! Много си я обичам и ужасно ми пука за нея, а виждам как потъва все повече и повече. Ако това още малко продължи ще трябва да говоря с баща и. Извинете ме, ако съм ви отегчила! 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[

tuzaro
01-05-2008, 10:57
Аз се наемам с отговорността да я обичам и прегръщам :smt008

slun4evo
01-05-2008, 11:01
Поговори с нея, сподели поритесненията си, след акто сте толкова близки тя ще те изслуша.Или ппоговори с отсрешната страна.Намери му скайпа и се престори , че не го познаваш попишете си и сравни това което еказал на нея, с това което е казал на теб.Ако не съвпаднат и го покажи, знам че ще и е трудно но ще се справи.

Iv4eTy
01-05-2008, 11:03
Абсолютно си права че нещо не е наред... просто неможе да е сигурна,че от другата страна не е някой 30-40 годишен педофил или какво ли още не. Пък и щом избягва срещите им,значи има причина за да не иска да се срещнат. Говори с нея, нека е по-внимателна и ако някой ден тръгнат да излизат не я оставяй да излезе сама с него, незнаеш какъв е и какво цели... Друго неможеш да направиш, щом сама неиска да разбере,че нещо не е както трябва ти неможеш да й докажеш.

marmalad4e
01-05-2008, 11:06
щом мислиш, 4е положението е сериозно, говори с баща й
ако не, рано или късно сама ще се оправи

•._.•No_NaMe•._.•
01-05-2008, 11:07
Ами нз запознай я с някое момче за да го забрави или ти говори с тоя да я остави и да не и дава надежди а дори и да говориш с баща й той какво може да направи ти си знаеш.Незнам дали съм ти помогнала, но ти пожелавам успех.

momicheto s mecheto
01-05-2008, 11:24
Говорила съм с нея хиляди пъти. Все казва че уж е приключила, а после продължава по старому. Мисля, че тя разбира сериозността на нещата, но е като пристрастена. Как да се запознае с момче...истинско момче, като тя се смята за обвързана и на никой друг не обръща по-специално внимание... :-k . А с него е абсурдно да говоря, защото той е много предпазлив спрямо непознати....и това съм опитвала, разбира се. А и смятам че ще ми каже същото, каквото и на нея тъй като иска по всякакъв начин да я накара да вярва. Но защо тогава не се показва? Какъв му е проблема на тоя малоумник? Една година си е много време. Тя дори гласа му не познава. Кажете ми...нормално ли е това????? А не искам да седя безучастна. Много пъти са си определяли среща и естествено тя никога не е била сама там...но пък и естествено той никога не е идвал на тези срещи. Все нещо му се случваше. :evil: .... Моля ви ако някой от вас или ваши близки или приятели са изпадали в подобна ситуация, пишете как сте излезли от нея!!! :-k

SINDEL
01-05-2008, 11:35
Щом твърди, 4е е толкова влюбена във въпросното мом4е, не я убеждавай, няма да я вразумиш така. Само най-много да се скарате. Аз на твое място по-скоро бих си съсредото4ила усилията в това, да се запознае и да се види с този младеж. Едно на ръка, 4е тя самата сигурно го иска, второ, 4е това си остава най-сигурният на4ин да видите какъв е той. Наистина, може да става въпрос за някой ужасен тип, който тя самата да не хареса. Може да е някой дърт педофил и това да й отвори о4ите за интернет зарибявките. А може и да е готино мом4е и да си паснат.
Така 4е според мен това е най-добрият вариант. Говори с нея да го накара да се видят. Но в никакъв слу4ай не я оставяй да отиде сама. Отидете ако трябва цяла компания и се срещнете на някое публи4но място.
Дано съм ти помогнала, мила :) И дано нещата с твоята приятелка се оправят

koalka
01-05-2008, 11:39
Тя сама трябва да се осъзнае.Кажи й, каквото каза тук.Знам, че си го правила, но се опитай отново да й отвориш очите.Попитай я защо нито веднъж не й се е обадил, защо все отлага да се видят и тези въпроси може би ще я накарат да се осъзнае.Може би той го приема просто като развлечение, дори и да е той, защото явно не му е нужно да се видят, не го смята да необходимо и не иска.Дори не иска да й се обади.Пропилява си времето с него, а в замяна получава някакви си празни обещания.

AiKaTa
01-05-2008, 11:39
Щом се е колебала толкова пъти,значи края все някога ще дойде.Бъди до нея и я подкрепяй,опитваи се отново и отново да и показваш,че това е нередно но не прекалявяй!разбирай я!Човек се учи от грешките си,колкото и да те боли остави я да се опари за да се научи,но бъди до нея през цялото време!

Invisible'Paladin
01-05-2008, 11:44
Аз се наемам с отговорността да я обичам и прегръщам :smt008

aaaa... Баце сподели момичето и с мен :smt008

:smt003

momicheto s mecheto
01-05-2008, 11:53
И на мен ми се ще тоя да се беше появил, ама не...Ще почакам още седмица - две и ще говоря с родителите и....а като разбере баща и не ми се мисли....ще и изхвърли компютъра...буквално. Ама смятам че това е по-добрия вариант, отколкото да продължава. Все пак една година, всъщност даже малко повече от година...това е много време и не искам да затъва повече.

LedenaStrast
01-05-2008, 12:01
недей да замесваш родителите, че ше те намрази! :(
Аз предлагам да отидеш в някой клуб и да го намериш в чата.. да се преставиш за някоя друга... поразпитай го.. ако на теб ти даде друго asl значи наистина е някой, който си играе с живота на другите за да се забавлява!!!

kifla
01-05-2008, 12:05
Бъди повече време с приятелката си .Разхождаите се.Гледайте филми ,но много много не и давай да сяда пред компа да чари с въпросното момче .обясни и че това междо тях е просто илюзия от нета. ;-)

momicheto s mecheto
01-05-2008, 12:14
Проблема е че тя сяда да чати с него вечер...и като заседне в 10....та чак до 4-5 сутринта, а колкото до родителите...някой ден тя ще разбере че е за нейно добро....мисля че добрите приятели са затова, когато изпаднеш в трудна ситуация или бъдеш заслепен, не просто да те прегърнат, защото всеки може да те прегърне и да те остави да си блъскаш главата в стената, а да направят всичко за да те защитят, дори ти да не смяташ действията им за правилни. Предпочитам тя да е добре, та макар и да ми е сърдита. Не знам, дано се вразуми!

paranoia
01-05-2008, 12:51
taka na4i az sum imala vruzka po neta,tova e nai tupoto ne6to na sveta,toi dori ne mi be6e pra6tal snimki,a az mai bqh vlubena,nai nakraq kato go vidqh se ot4aqh mn,oba4e sled okolo godina si pisah s gadjeto na ena moq fr po skype,pisahme si dosta vreme,bqhme stanali acki dobri priqteli,oba4e moita fr gy zarqza,i sled okolo polovin godina se sre6tnahme,ottogava toi e 4oveka koito nai mn obi4am na tozi svqt,taak 4e zaklu4enieto e 4e dori i da si pasne6 s nqkoi ot neta e tupo da gradi6 vruzki,taka 4e po dobre se opitai da i pomogne6 po kakuvto i da e na4in,spored men e nai dobre,da kaje6 na priqtelkata si da mu kaje,4e ako ne se vidqt v skoro vreme,6te prekrati otno6eniqta si s nego,toi 6te se opla6i,6te se pokaje,i 6te se razbere koi sedi zad monitora,pojelavam ti uspeh,kakvoto i re6enie da vzeme6 ;]

LedenaStrast
01-05-2008, 14:05
А да попитам на колко години е приятелката ти???
а тя от къде е и той от къде казва, че е?
Сигурно е някое комплексирано момче, което го е страх да се покаже...
знам ли... има всякакви побъркани хора за съжаление :cry:
дано успееш да я вразумиш! успех

CyberWolF
01-06-2008, 02:40
Бъди повече време с приятелката си .Разхождаите се.Гледайте филми ,но много много не и давай да сяда пред компа да чари с въпросното момче .обясни и че това междо тях е просто илюзия от нета. ;-)

tochno ti li dava6 tozi savet ?

kifla
01-06-2008, 11:42

tochno ti li dava6 tozi savet ?
защо ? :smt047

natalitoo
01-06-2008, 12:20
kazva6 4e za edna godina i poce4e te ne sa se 4uvali dori po telefona .. spored men .. trqbva nqkoq ve4er da i otide6 na gosti i da preno6tuva6 tam ... zaprikazvai q ne6ty .. govorete si ne za nego a za ne6to drugo .. kogato primerno tq otide d wc-to ili nqkyde drugade mahni i kabela za neta .. i kogato tq se vyrne .. est 4e byde u4udena 4e neta e sprql .. i togava i kaji ako iska da mu se obadi i da mu kaje 4e nqma net ili ne6ty takova .. trqbva da q otkop4i6 ot pc-to .. a pyk ako razbere6 negoviq skype .. pi6i mi li4no pisance az 6te go opraq toz .. vinagi taka priverqvam gadjetata si (s koeto sym v momenta a ne 4e imam po 2 3 ) .. i za jalost ponqkoga sym razo4arovana ot tova koeto vijdam napisano ot tqxna strana .. taka 6te razberem dali pi6e na vsi4ki ednakvo... uspeh mili4ka btw .. ot kyde ste i na kolko ste ?

жижи
01-06-2008, 12:31
:shock: леле найстина докато 4етох направо ми се насълзиха о4ите ...как може ... та наистина тя е толкова заблудена 4овека отсре6та може да е всеки ... направо се 6окирах от тази история съ6тата като онези историй които пускат по скайпа но без онзи тъжен край но ако я остави6 о6те малко найстина може да го има и този момент и найстина някой да го пусне в скайпа... не позволяваи да е о6те така без обяснения и изли6ни сълзи отиди и кажи на ба6та й за6тото найстина дори аз съм бясна на теб особено 4е ве4е продължава година а о6те ни6то не си казала кажи за6тото найстина никой не иска тъжния край ..... :cry:

midle
01-06-2008, 15:11
Качи се на някое дърво и й отрежи кабела за интернета - най-сигурният начин :-D

momicheto s mecheto
01-06-2008, 19:56
Благодаря на всички вас за съветите. Искрено се надявам историята скоро да има положителна развръзка!!! Ще пиша какво се случва.

kofti_nick
01-06-2008, 20:53
Тя сама трябва да се осъзнае.Кажи й, каквото каза тук.Знам, че си го правила, но се опитай отново да й отвориш очите.Попитай я защо нито веднъж не й се е обадил, защо все отлага да се видят и тези въпроси може би ще я накарат да се осъзнае.Може би той го приема просто като развлечение, дори и да е той, защото явно не му е нужно да се видят, не го смята да необходимо и не иска.Дори не иска да й се обади.Пропилява си времето с него, а в замяна получава някакви си празни обещания.

+1

Здравей коалке :-|

love_sdv
01-06-2008, 21:02
ако беше изватен някакъв със сигурност щеше да отиде още на пъурвата среща... според мен просто е някой заблуден, който не знае какво прави и какво иска...
като не те чува, остави я, ще изяде един шамар и ще се оправи.
ао нещо е кара да мислисш, че това мже да е опасно, говори с баща и, но първо и кажи