Влез

View Full Version : Всичко се връща - от добро, лошо..

Fallen`Angel
01-10-2008, 11:03
Мислех над този въпрос и си казах - Защо дори и да направим добро ни се връща лошо? Защо никога даже да не сме си и помисляли да направим на някой човек, който обичаме лошо и то да стане така, че да страдаме? Защо, когато се борим за този човек всичко ни се струва безразлично освен него и въпреки в усилията си да я/го върнем, пак ни карат да страдаме? И защо подяволите, когато правим добро - не ни се отвръща с добро, а точно обратното - с лошо, много лошо?

Никога не съм се опитвал да нараня половинката ми, приятелката ми, приятелите ми и въобще всички, на които държа тях. А по една или друга причина, действията ми се разбират по начин, който даже и аз не мога да си обясна как са се досетили за него.. И стават едни караници, обяснения, лъжи, ревност, болене на глава и т.н..защо всичко това ни е нужно, а не можем просто да бъдем щастливи?

Fallen`Angel
01-10-2008, 11:15
Аве ебати късмета ще да е тва :-x Мисля си, че колкото повече добро се опитвам да правя - толкова по лошо ми се връща..нямам думи направо.. :( :(

Virgin
01-10-2008, 11:23
Аз пък съм се убедила, че всяко зло наистина е за добро. Вярвам и в друго - че колкото `добро` има, толкова и `лошо`, че съществува баланс между 2-те понятия, нещо като уравнение, което трябва да се запазва при всякакви обстоятелства. Т.е. ако се увеличи `лошото`, след време стават хубави неща, които по един или друг начин компенсират. Така че, ако моята теория е вярна, след време ще си щастлив :P За да го постигнеш, трябва да отсееш грешките си (очевидно има такива) и да се поучиш от тях. За това са измислени трудностите :-P :wink: 8)

Fallen`Angel
01-10-2008, 11:40
Хах мерси за успокоението :P А пък аз съм на мисълта, че колкото добро правиш - толкова трябва да ти се върне, дори и да не е толкова, просто да ти се върне с добро..а не да ти теглят майната и да те зае*ат като.. :(

Alabalaportokala
01-10-2008, 16:18
Браво. Ти най - после се усети. Има още много неща които не знаеш, но ще ти дойде акъла. Колкото неморално и антисоциално да звучи ще ти кажа "Не прави добро, за да не видиш зло". Е аз не мога да се ръководя по това правило ( не и изцяло ), трудно ми е да откажа услуга на някой за нещо...

Когато направих тема за да помогна на момчетата, за да им вдъхна смелост, комплексарите и комплексарките в този форум нехаеха и веднага побързаха да ме нахранят и обидят. Това е... . Научи се понякога да мислиш за задника си пич и повярвай ми няма да сгрешиш, не и в този свят, не и в този живот. Eгоизма е колкото отрицателно, толкова и позитивно качество.

Айде....със здраве

MiMcHeToOo
01-10-2008, 22:43
Щото живота е шибан, тва е положението.. За един миг щастие заплащаме с десет нещастие.. И така..

Laraks
01-10-2008, 23:25
Живота е кофти и тва е...Всъщност не е кофти а е труден.И в това е неговата грация :wink:

ghostwisper
01-11-2008, 06:03
На мен брат ми винаги като изпадна в депресия ми вика:"стегни се!Помниш ли колко силна беше?Нали знаеш,че след всяко зло следва 3 пъти повече добро..".И наистина колкото по-малко ти пука за останалите и мислиш за себе си си толкова по-щастлив..поне аз съм се убедила в това..но за жалост на един добър ден отговарят 3 лоши..Така че каквото и да правим не можем да сме напълно щастливи!

lLady_MooN_RaiN
01-11-2008, 11:09
Сигурно лошите неща, които ти се случват ти се връщат за нещо лошо в миналото, което си правил. Според мен не си търпелив. В крайна сметка всеки получава своето...

kelcie
01-12-2008, 05:53
на всеки човек се случват и добри и лоши неща, не знам защо така се получава но просто така става ве винаги но понякога, може би хората не оценяват ова което правиш за тях и не обръщат внимание на това и те наръняват

Shinigami
01-12-2008, 08:22
Мисля си, че колкото повече добро се опитвам да правя - толкова по лошо ми се връща..нямам думи направо.. :( :(

Еми Прави лошо на хората и ще ти се връща добро ако следваш твоята логика. :smt077 :smt077 -УСПЕХ! :D

estreq
01-12-2008, 08:31
На мен брат ми винаги като изпадна в депресия ми вика:"стегни се!Помниш ли колко силна беше?Нали знаеш,че след всяко зло следва 3 пъти повече добро..".И наистина колкото по-малко ти пука за останалите и мислиш за себе си си толкова по-щастлив..поне аз съм се убедила в това..но за жалост на един добър ден отговарят 3 лоши..Така че каквото и да правим не можем да сме напълно щастливи!

Сагласна съм с теб

estreq
01-12-2008, 08:32
:shock:

estreq
01-12-2008, 08:33

Съгласна съм.ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД И НЕ СЕ ВЛИЯЙ ОТ МНЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ.

rauchen
01-12-2008, 20:01
и аз съм на мнение че всичко се връща ако направиш нещо лошо на даден човек рано късно същото това зло се връща на теб по мои наблюдения

Fallen`Angel
01-12-2008, 20:28
Добре, нито съм наранявал, нито съм лъгал, нито съм изневерявал, нито съм се държал шибано с някого..не знам, може би с малки и незначителни действия сега ми се връща тъпкано.. :(