Влез

View Full Version : Сестра ми..

проблемна
01-27-2008, 15:16
Ох хора ще полудея вече не се бъзикам .. :x Става въпрос за сестра ми.Тя е с 9 години по-малка от мен (аз съм на 15,тя на 6) и не мога да я търпя!Не ме оставя на мира, а дойде ли някой на гости у нас тя започва моментално да се прави на интересна и започва да ме налага .. малка е не ме бие силно ок търпя,търпя ама то ми идва до гуша и ако посегна да я ударя - наще почват да ми се карат.Постоянно ме обижда.МОже би аз го приемам мн навътре ама все пак ми е сестра и на ден по 20 пъти да ми казва че съм лайно и че не иска да има сестра.. мисля че не е мн добре :? Постоянно гледа да ме дразнии да ме тормози.Изглежда смешно сиг отстрани ама вече ще получа нервна криза.Мн са ми слаби нервите и не издържам на такъв психически тормоз :( Казвала съм на родителите ми и те отвръщат : как може да паднеш на акъла на сестра си достатъчно голяма си.Е не е така! Не обръщам внимание не и обръщам ама то !!! :-x Ох какво да направя за да се поспре малко, а ако понеча да я бия наще веднага ще разберat .. и ще изопачи веднага истината ...

natity91
01-27-2008, 15:22
znam kakvo e
nau4ise da q manipolira6 nqkak
vse pak e malka :)
Naprimer ne6to q zaintriguvai i ako po4ne da te nalaga i kaji 4e nqma pove4e da i dava6 edi kakvo si ako ne prestane i ako ne slu6a
Ili izmisli nqkakyv talasym koito idva pri neposlu6nite deca:)
Ako neiska6 va6te da ti piskat gledai te da ne prisystvat
Uspeh :-)

LaDy_DaQnA
01-27-2008, 15:24
amii naistina tfa e mnogo kofti ama moq prat e s 4 godini po malyk ii naprao ne go ponasqm ne mi izdyrjat nervite ama poneje toi nervi mn i maika mi i tq vinagi me za6titava iii taka ne 4e i az ne se 4udq kfo da pravq ama nai dobre e da ne mu obry6tam vnimanie a da otida da kaja na ne6te kfo po to4no govori i kak da ne sko4a da go ovyr6eq

mhmhmhmhm
01-27-2008, 15:59
пребий я яко
хахаха
звучи 'малко' грубо,но си е така
после като те дразни ще
казваш,че ще я пребиеш пак
и няма да смее да е толкова отворена
хаха

dan4ety
01-27-2008, 16:21
Кажи й, че ще й купиш голям шоколад Милка, ако е послушна. Или я заплаши с "Хамавото" (С него плашхме братовчедките ми) :-D Кажи й, че казали по новините, че се е появило ново чудовище, което отвлича и изяжда децата, които не слушат по-големите си сестри и ги портят на родителите им. :-D :razz: Това сега го измислих. :-D Ама с "Хамавото" наистина сме плашели братовчедките ми :-D Ако не подейства, номера с шоколада би трябвало да подейства. Ама трябва първо да го купиш, и тогава да й го покажеш. И й кажи, че ако слуша, ще й го дадеш вечерта. Би трябвало да повярва. малките вярват на такива глупости :-D :neutral:

Айде и успехи с малкото таласъмче (нищо лично, просто така наричам всички 6-7 годишни) :-) :-D

namina
01-27-2008, 16:48
Намери и слабото място и почни да я манипулираш и примерно някой път я излови да прави щуротии и кажи ако не престанеш да се закачаш с мен и ако не ме оставиш на мира ще кажа на мама и тате какво правиш нека тогава те накажат и набият.
Това и кажи и ще видиш че ще подейства.с малката ми братовчедка дето постоянно се гнявиме и дразниме и като тръгне да се заяжда аз викам отивам да викна майка ти или баща ти и веднага спира ;) :D :P

Pedigree
01-27-2008, 18:06
Хаха,на една приятелка сестричката й е на 3 години,тича из къщата им,не спира да й пищи:"да ти е.ба майката". :lol:

Anyway,потърси контакт със сестричката си.Обясни й,че така не е правилно,но недей да й викаш,нито да я удряш.Бъди внимателна,говори й спокойно,ако трябва я подкупи с нещо.Все пак говорим за шест годишно хлапенце,тя не осъзнава какво върши.Ако не стане,просто поговори с вашите.Все трябва да те разберат.

Успех! :)

**MiMeToOo**
01-27-2008, 18:30
Намери и слабото място и почни да я манипулираш и примерно някой път я излови да прави щуротии и кажи ако не престанеш да се закачаш с мен и ако не ме оставиш на мира ще кажа на мама и тате какво правиш нека тогава те накажат и набият.
Това и кажи и ще видиш че ще подейства.с малката ми братовчедка дето постоянно се гнявиме и дразниме и като тръгне да се заяжда аз викам отивам да викна майка ти или баща ти и веднага спира ;) :D :P

^^^ пОдкрепям^^ :D

EJI4eTy
01-27-2008, 19:08
вие пък :D с чудовища ще я плаши :lol: че на 9 години е 3 клас брат ми е същата работа 8-) не е бебе ами си разбира ! просто някой път я овикай супер яко - недей да я биеш просто и се развикай ама така че да и се дореве :lol: и след това недей да и говориш докато не ти се извини :D или започни по често да гледаш някфи психариики на компа 8) някаквии кръвища , страшни филми - и като започне нещо да те тормози и кажи че ще ги включваш през ноща на компютъра ! [дори да не признае би трябвало през ноща да се страхува от такива неща] 8-)

st1ka
01-27-2008, 19:22
Ами просто следващия пък като ти каже нещо и отвърни:"Я,детска градина да отива да спи..." или нещо от сорта...Наистина не трябва да се занимаваш и да си тровиш нервите,какво и идиотче да е е достатъчно малка,не се занимавай...когато ти каже се обърни и не й обръщай внимание!

Seducti0n
01-27-2008, 20:06
Долу-горе имам същия проблем с брат си-той е на 9.Наще само ми обесняват, че било смешно да се сравнявам с него и че именно това съм правила, като се връзвам на глупостите му.
Честно казано, не знам какво да те посъветвам.Исках просто да споделя, за да разбереш, че не само при теб положението е такова... :?

:arrow: П.С.-Малките деца винаги са по-разглезени в сравнение с големите и кой е виновен за това-родители и роднините, които постоянно повтарят в присъствието на мъника-"Той/Тя е още малък и не разбира...."Дрън, дрън.... :? :?

dan4ety
01-27-2008, 20:09
Ами просто следващия пък като ти каже нещо и отвърни:"Я,детска градина да отива да спи..." или нещо от сорта...Наистина не трябва да се занимаваш и да си тровиш нервите,какво и идиотче да е е достатъчно малка,не се занимавай...когато ти каже се обърни и не й обръщай внимание!

Това да не ти обръщат внимание е подлудяващо :-D Преди около 6-7 години (когато аз бях на 4-5 годинки) кака като не ми обръщаше внимание и откачах. Почвах да се тръшкам, да блъскам като полудяло бях :-D И това само, защото не са ми обръщали внимание :-D Иначе е добра идея и ще престане (аз поне престанах... след 1 година :-D Ама аз съм си инат, де) ;)

проблемна
01-27-2008, 20:18
ЦвЕтИт0 ейй мила при мен е същата работа .. не знам вече по-рано си мислех че контролирам нещата ама май не е така :o ще мисля с кво да я плаша май .. др изход няма
Благодаря на всички :-)

Seducti0n
01-27-2008, 20:30
Повярвай ми, докато ваще не се вземат в ръце и не покажат на сестра ти, че не трябва да се държи така с теб, ти си безсилна.Надявам се родителите ти, да имат авторитет и като кажат нещо, мъника да го изпълни и това е....

Просто малките деца стават на разбирадани чорапи...брат ми се държи, като някакъв изпаднал гамен, а е едва 3-ти клас... :?

проблемна
01-27-2008, 20:37
порблемът е там че сестра ми слуша родителите ми .. но само тях.Мен ме няма за никва :-x Когато те и се скарат тя ги слуша, но когато аз и се скарам или понеча да я бия .. нищо тя седи отсреща и ми се смее.А наще са си втълили идеята че се бебенея и разбира се отношението на сестра ми към мен е напълно нормално :-x Ако е нормално защо е само към мен :(

Seducti0n
01-27-2008, 20:43
Виж как знам,кой всява респект. :-D Ами, мила просто сяда един ден с ваще и им казваш, че сестра ти е нетърпима и, че ти с нищо не си заслужила подобно отношение.Другият вариант е да се правиш на недостъпна и когаоо сестра ти поиска нещо, ти просто да не го правиш. :)

Briseis
01-27-2008, 21:05
Моя брат е на 2 и половина ама ме рита вече :-x Малкия келеш...

Угаждай й. Покажи й, че си по-добра от вашите и ще започне да те слуша...

namina
01-27-2008, 21:15
Долу-горе имам същия проблем с брат си-той е на 9.Наще само ми обесняват, че било смешно да се сравнявам с него и че именно това съм правила, като се връзвам на глупостите му.
Честно казано, не знам какво да те посъветвам.Исках просто да споделя, за да разбереш, че не само при теб положението е такова... :?

:arrow: П.С.-Малките деца винаги са по-разглезени в сравнение с големите и кой е виновен за това-родители и роднините, които постоянно повтарят в присъствието на мъника-"Той/Тя е още малък и не разбира...."Дрън, дрън.... :? :?

Да ама брат ти не те нарича ''лайно'' и нещо подобно както нейната сестра нали?!???! :D ;)

jeni92_abc
01-28-2008, 08:17
изпозвай че вашите ги няма и я набий хубаво да се научи да те уважава,иначе още повече ше ти се качи на главата :smt062

gabi_94
01-28-2008, 14:39
Ох хора ще полудея вече не се бъзикам .. :x Става въпрос за сестра ми.Тя е с 9 години по-малка от мен (аз съм на 15,тя на 6) и не мога да я търпя!Не ме оставя на мира, а дойде ли някой на гости у нас тя започва моментално да се прави на интересна и започва да ме налага .. малка е не ме бие силно ок търпя,търпя ама то ми идва до гуша и ако посегна да я ударя - наще почват да ми се карат.Постоянно ме обижда.МОже би аз го приемам мн навътре ама все пак ми е сестра и на ден по 20 пъти да ми казва че съм лайно и че не иска да има сестра.. мисля че не е мн добре :? Постоянно гледа да ме дразнии да ме тормози.Изглежда смешно сиг отстрани ама вече ще получа нервна криза.Мн са ми слаби нервите и не издържам на такъв психически тормоз :( Казвала съм на родителите ми и те отвръщат : как може да паднеш на акъла на сестра си достатъчно голяма си.Е не е така! Не обръщам внимание не и обръщам ама то !!! :-x Ох какво да направя за да се поспре малко, а ако понеча да я бия наще веднага ще разберat .. и ще изопачи веднага истината ...

имам абсолютно същия проблем само дето аз съм на 13 и половина, тя е на 5! Ужасна е, не издържам цял ден да ме удря, дразни и обижда! Аз също съм със слаби нерви и направо незнам някой път дали ще се овладея или ще трагна да я бия яко! Не ме слуша изобщо какво и говоря, обижда ме като тебе - лайно, патка, крава, мръсна гадна пикла ми вика, абе не издържам вече! Нямам сили, казвам го на наще и те ми викат че аз съм достатъчно голяма да се сравнявам с нейния акъл и че тя не разбирала, малка била, аз съм била груба с нея, я тя просто дете! Не е вярно това, аз съм груба с нея, когато ме издразни и тя много добре разбира всичко и винаги гледа да ме изкара виновна мене за всичко! Направо искам да се изселя от нас, заради това хлапе. Няма да я издържа дълго! Не се плаши от нищо, опитвала съм да я манипулирам с някоя беля дето е направила, на нея изобщо не и пука, щото знае че наще ще и се скарат и после нищо! Опитвала съм да говоря с нея по нормален начин, пакне става, абе направо нямам думи!

проблемна
01-28-2008, 15:18
Много ви благодаря на всички :-) а до gabi_94 не знам какво да ти кажа и на теб :( разбирам че положението е абсолютно същото както и при мен просто сестра ми е ужасна.А ние сме и една зодия и това допринася постоянно да сме в дразги и разправий :(

chipi_kaoo
01-28-2008, 15:56
П.С.-Малките деца винаги са по-разглезени в сравнение с големите и кой е виновен за това-родители и роднините, които постоянно повтарят в присъствието на мъника-"Той/Тя е още малък и не разбира...."Дрън, дрън.... :? :?

Не е вярно, че малките са по-разглезени. Всички така казват, но заради грешките на сестра ми ... аз си го отнасям. Тя е пропушила на 15, аз съм на 17 и изобщо не ме влече тва нещо, но винаги сестрами е по-от мен. Аз ся завършвам с отличен успех, и от две години зимам стипендия, никой не ми каза "евала" сестра ми само е сънувала за стипендия, тя едвам 4 връзваше. Е може би за това се мотивирем да постигна повече от колкото очакват. Пък тогава ще видим, може и да съм по-простия, но може и да съм по-умния. Иначе със сестра ми си се обичаме много. нямаме проблеми, и е супер готина сестра. Разбираме... аве супер е :grin:

love_enrique
01-28-2008, 16:13
Оф абсолютно те разбирам-на 100% същата ситуация :-x На всичкото отгоре бедна ти е фантазията как нагло ми отговаря сестра ми като и кажа нещо :x

Madness
01-28-2008, 16:14
блаааа
към 7-8 се оправят вече

ThunderGoddess
01-28-2008, 20:09
Родителите ти са си изградили начин на възпитание и на контролиране на сестра ти, който ти не спазваш и затова нямаш авторитет в нейните очи. Трябва да попиташ майка си как я кара да бъде послушна и покорна и да спазваш съветите, които тя ще ти даде. Тя все някога ще порастне и ще спре с глупостите си и съм сигурна, че много ще се обичате и понасяте, но всичко с времето си.

MaRiNkA_16
01-29-2008, 16:53
az nqmam bratq i sestri i mislq 4e mi lipsva ponqkoga tova...nemoga da si izkaja mnenieto v tvoq polza...

SiNiStEr
01-29-2008, 17:56
пребий я яко
хахаха
звучи 'малко' грубо,но си е така
после като те дразни ще
казваш,че ще я пребиеш пак
и няма да смее да е толкова отворена
хаха

Напълно съгласна съм с теб.Как може така да ти говори се пак ти си по-голяма.Няма смисъл да говориш с нея,защото тя е малка и няма да те разбере.

xXxScreamxXx
01-31-2008, 14:03
Oooooooo brat mi e s16tiq samo me bie tormozi drazni .. tva kelemence na 6 e vse pak ... ebati psina mi .... i nie taak ako iame gosti vednaga po4va da se mazni i pred na6te vse mene me topi :@ @:@

_SmiLe_FoR_yOu_
01-31-2008, 19:36
Сякаш чувам моята история :o Само дето аз съм на 14,а брат ми е на 5.Пак имаме девет години разлика и е същото.Направо откачам! :-x :-x Понякога вече не знам какво да направя!Отвратително е!И най-гадното е,че брат ми се извъди компютърен гений и по цял ден иска да стои на компютъра и не ми дава да сядам.Аз естествено го изръчквам,когато искам да седна,обаче докато успея си изхабявам сигурно 10 години от живота.Ахх,толкова ме дразни и ядосва и освен това изобщо не ме приема на сериозно :x Слуща ме само,когато иска нещо от мен.Ето дори преди малко пак се скарахме и той даже ме удари и аз така се вбесих,че му казах:Утре ставам,събирам си багажа и няма да се върна никога повече тук и оставаш сам и си гледай работата без сестра! и Той като почна да реве и вика извинявай како повече няма да те удрям и да те ядосвам(до следващия път :D ) Така са лапетата кфо да ги правим 8) ще издържим все някак си още две-три годинки,а ако е успеем ще си пием следобедното кафе в лудницата в Бяла заедно :-P

FaHrEnHeit
02-01-2008, 02:19
Сякаш чувам моята история :o Само дето аз съм на 14,а брат ми е на 5.Пак имаме девет години разлика и е същото.Направо откачам! :-x :-x Понякога вече не знам какво да направя!Отвратително е!И най-гадното е,че брат ми се извъди компютърен гений и по цял ден иска да стои на компютъра и не ми дава да сядам.Аз естествено го изръчквам,когато искам да седна,обаче докато успея си изхабявам сигурно 10 години от живота.Ахх,толкова ме дразни и ядосва и освен това изобщо не ме приема на сериозно :x Слуща ме само,когато иска нещо от мен.Ето дори преди малко пак се скарахме и той даже ме удари и аз така се вбесих,че му казах:Утре ставам,събирам си багажа и няма да се върна никога повече тук и оставаш сам и си гледай работата без сестра! и Той като почна да реве и вика извинявай како повече няма да те удрям и да те ядосвам(до следващия път :D ) Така са лапетата кфо да ги правим 8) ще издържим все някак си още две-три годинки,а ако е успеем ще си пием следобедното кафе в лудницата в Бяла заедно :-P
Като порасне малкият и годините се изравнят ще се радваш, че го имаш.
П.П. Преди време аз бях същият като брат ти побърквах сестра ми :D

babylove
02-02-2008, 11:06
em vednyj kogato vashte gi nqma nabii sestra si i i kaji 4e ako kaje na roditelite vi 6te q nabie6 pak ama po silno.

SweetBunny
02-02-2008, 12:37
Знам какво е. Но нали е момиче. Почни да я дразниш с гримовете си - сигорно имаш някакви стари, дето не ти трябват. И например като сте сами и започне да те обижда и да те бие й кажи: "еееее аз пък тъкмо мислех някой път да те гримирам с новите ми сенки, ама ти като ме обиждаш няма да го направя", или пък не да я гримираш, а да и ги подариш - като казваш оклко са яки и всички искали като твоите, ама сега като се държи гадно с теб, ще ги дадеш на някакво друго момиче (приятелка на сестра ти), и като ти се извини - даваш и сенките - като й казваш, че ако почне пак да те обижда, ще си ги вземеш :D

Заплетено е, ама това работеше при мен :D

MiMcHeToOo
02-02-2008, 22:42
В интерес на истината родителите ти са прави. Ще видиш като порасне още малко колко по-добре ще ти е.