PDA

View Full Version : Въпрос за ХИВ/СПИН

CMEX
01-29-2008, 19:49
Ако и двамата ми родители не са носители на СПИН (глупаво но факт) има ли вероятност аз да съм носител ?

Честно да ви кажа през ***а ми е ако някой отвори уста, че трябвало да знам, просто питам

Anna5339
01-29-2008, 19:50
Да има.ачините за предаване на ХИВ/СПИН са 3:
1. Кръвен
2. Полов
3. майка-дете
Най добре е да се направят тестове.

CMEX
01-29-2008, 19:52
Да има.ачините за предаване на ХИВ/СПИН са 3:
1. Кръвен
2. Полов
3. майка-дете
Най добре е да се направят тестове.Е добре де, ама нали баща ми и майка ми са правили разни работи :shock: На баща ми му нема нищо ... тогава ?

xSaShEtOx
01-29-2008, 19:54
Чакай, чакай, значи майка ти е носителка, а баща ти не? Е тогава как така са те родили и той няма СПИН. Не е логично, нещо си объркал. Абе, все пак си направи тестове, за всеки слчай.

CMEX
01-29-2008, 19:56
Чакай, чакай, значи майка ти е носителка, а баща ти не? Е тогава как така са те родили и той няма СПИН. Не е логично, нещо си объркал. Абе, все пак си направи тестове, за всеки слчай.Не, не имах в предвид, че баща ми си е ОК, а майка няма СПИН. Което значи, че аз нямам, нали ?

Anna5339
01-29-2008, 19:57
Моля?
разни работи. . . . а на баща ти не може да му няма нищо.... Има разлика между ХИВ и СПИН. ХИВ е вируса,а СПИН вече е болестта. Баща ти може да е само преносител на вируса,а да не е болен. Инкубационният период на болестта не е установен.Той зависи от имунната система на организма. Може да се живее цял живот с ХИВ,без да имаш СПИН.
Тестове са му майката. И внимавай-пази другите!

CMEX
01-29-2008, 19:59
Моля?
разни работи. . . . а на баща ти не може да му няма нищо.... Има разлика между ХИВ и СПИН. ХИВ е вируса,а СПИН вече е болестта. Баща ти може да е само преносител на вируса,а да не е болен. Инкубационният период на болестта не е установен.Той зависи от имунната система на организма. Може да се живее цял живот с ХИВ,без да имаш СПИН.
Поставям така нещата : Майка ми няма СПИН, а дори и да има, с баща ми са спали доста пъти и 100% на баща ми му няма нищо . За 17 години все трябваше да се прояви заразата . Така, че аз нямам, майка също, така ли ?

swords1010
01-29-2008, 20:00
Не!!!
Щом двамата родители не са носители на ХИВ вируса, няма кой да го пренесе и на детето. Друг е въпроса, че след раждането си, можеш да се заразиш със вируса по различни начини.

Anna5339
01-29-2008, 20:02
ОК. Майка ти може да няма СПИН,но да има ХИВ. Иди и си направи тестове-те са анонимни и безплатни.Търси кабинет на КАБКИС в твоя град. Иначе няма как да разбереш. А ти можеш да живееш и цял живот с ХИВ и да нямаш симптоми,а само да разпространяваш вируса в други организми с по-слаби имунни системи.

jim_beam
01-29-2008, 20:02
Моля?
Поставям така нещата : Майка ми няма СПИН, а дори и да има, с баща ми са спали доста пъти и 100% на баща ми му няма нищо . За 17 години все трябваше да се прояви заразата . Така, че аз нямам, майка също, така ли ?

mi zavisi moje i da ti ima moje i da ti nqma.... napravi so testove, bezplato e i sig ;)

Anna5339
01-29-2008, 20:05
Моля?

mi zavisi moje i da ti ima moje i da ti nqma.... napravi so testove, bezplato e i sig ;)

Точно така. Тестовете за ХИВ/СПИН са анонимни и безплатни!!!

ludoto_f
01-30-2008, 06:19
Не!!!
Щом двамата родители не са носители на ХИВ вируса, няма кой да го пренесе и на детето. Друг е въпроса, че след раждането си, можеш да се заразиш със вируса по различни начини.

+1

WaKo
01-30-2008, 07:40
Пич, само кажи какво не разбра? От СПИН може да се заразиш по начините, дето ти ги писаха в първия пост. Ако вашите са здрави се изключва варианта майка дете. Остават другите два - ако си правил секс важи половия. Ако са ти преливали кръв или си наркоман и се боцкаш с една игла с други може да се заразиш по кръвен път. Ако и тези работи не си правил няма как да си болен

CMEX
01-30-2008, 16:18
Пич, само кажи какво не разбра? От СПИН може да се заразиш по начините, дето ти ги писаха в първия пост. Ако вашите са здрави се изключва варианта майка дете. Остават другите два - ако си правил секс важи половия. Ако са ти преливали кръв или си наркоман и се боцкаш с една игла с други може да се заразиш по кръвен път. Ако и тези работи не си правил няма как да си боленНе се бода, а досега винаги съм бил с шапка на шампиона ! :grin:

Темата май е приключена :)

Th3 Fuck3r
01-30-2008, 20:38
Еми приключена е, но никой не разбра какъв точно ти е проблема.
Майка ти и баща ти не са болни, ти питаш дали ти си болен ?
Ами това разбрах аз, но нещо няма много връзка.
Както ти казаха по-горе има 3 начина да се заразиш.Не разбрах кое от цялата работа не ти е ясно.Ако искаш да разбереш дали имаш ХИВ или СПИН можеш да идеш и да си направиш тестове, заедно с родителите си за да нямаш притеснения