Влез

View Full Version : СРАМУВАТЕ ЛИ СЕ..

Муц
01-30-2008, 08:57
:-P едно въпросче: срамувате ли се ако семейството ви не разполага с много пари? а тези,чиито родители имат фирми-как гледате на другите,които нямат маркови дрехи и които не разполагат с толкова джобни,колкото вас?с други думи:богаташчетата смятат ли за различни беднячетата? :-o

doktora1mw
01-30-2008, 09:41
богаташчетата по принцип се държат гадно с по-бедните(ако съм обидил някого сори)нашите на са чак толкова заможни но не мисля че някой трябва да се срамува заради размера на джоба си ама зависи ако си имаш печени приятели и не са с теб заради парите ти значи си
ОК а който е аутсайдер и няма много приятели започва да се замисля що така що иначе и сам си очернява ежеднавието
зависи от гледната ти точка

Dayz
01-30-2008, 10:16
Абе да са живи и здрави, па материлното само си идва....Така че не завиждам! http://prikachi.com/users/dayz/65i.gif

MixXx
01-30-2008, 10:17
зависи и от човека, познавам хора които бащите им печелят добри пари, и синовете им се мислят за богове, познавам и други,които пак имат пари,но не се държат като по висши,казано е,че парите променят човека,но не всеки човек :)

Madness
01-30-2008, 11:11
Бедността не е порок,нали така беше...
Да се срамуваш не...да се гордееш не...
Абе не знам,аз няма кво да се оплача,хората нямат кво да ядат,както на сички са ни повтаряли...
И все пак има кво да се желае около джобните ми..едно 2 лева на ден идват...горе/долу....
Не,не се оплаквам
Иии се чуствам горда след поста на Уискас...щото съм някво
детенце...и си се радвам на разните работи и глупости без ииизобщо да намесвам парите...и е яко (:

XceSS
01-30-2008, 11:31
Преди се срамувах,лъжех че наще фирма имат нз си кво ама сега па изобщо не ми пука.Кво като нямам толкова пари не съм човек ли пффф,въпреки че точно това смятат някои богаташчета който имат квото си поискат

Seducti0n
01-30-2008, 11:39
Здравейте на всички. :)
С ръка на сърцето си признавам, че родителите ми НИКОГА не са ме лишавили от нищо, от абсолютно нищо....
Имам скъпи маркови дрехи имам и такива на сравнително приемливи цени...Харча доста и не си правя сметка на разходите(Може би защото, както и Уискас, така и аз получавам всичко на готово).Не ми се е налагало да спестявам за да си купя нещо....ццц на мама и на тати глезлата съм, обаче...от друга страна се съобразявам със семейният бюджет и правя усилия да не натоварвам наще с разходи, но понякога парите просто се "топят".Излизаш да речем с 10 лева и в най-добрия вариант се прибираш с 2-3 и като си направиш равносметка, пак не можеш да разбереш къде е остатъка...
Живота с всеки един ден поскъпва,не е реално просто...
Определено, обаче не гледам с лошо око, на познатите зми с по-малки финансови възможности, все пак не може всички да червиви от пари...Аз, обаче не парадирам, та аз дори не се гордея с доходите на семейството, защото аз нямам принос, в това отношение.Един ден, когато започна сама да се издържам, може и да се гордея, но тогава ще бъде със самата МЕН.Като цяло парите не са повод за гордост.Те са просто средство, за някои цел...но факт е, че не всички богати хора са щастливи... :)

Presley
01-30-2008, 12:23
Живея в эаможно семейство,така е.Но не го каэвам,эа да предиэвикам хорската ненавист,а просто ,эа да бъде някаква предпоставка эа това,което ще напиша по-надолу.
Хората са раэлични.Има хора от по-високите социални среди,които гледат на теэи от по-ниските като на животни.Не съм такава.Всички сме хора.Има много по-важни критерии,според които трябва да оценяваме един друг,а не според социалното положение.
Друг е въпросът,че в случая говорим эа хората в тиинейджърската въэраст.А там нещата стоят по доста по-раэличен начин.Малко хора в таэи въэраст са осъэнали стойността на парите.Теэи,нека ги наречем по-эаможни,често се вэимат доста на сериоэно и парадират с богатствата си.А нека се эамислим малко.Нима теэи пари са тяхни,нима са си мръднали пръста,эа да живеят в огромните апартаменти,да учат в частните училища и прочие?Не.Всъщност всичко дължат (в това число и аэ) на родителите си.Но малко от тях го осъэнават.Именно от таэи гледна точка,децата от по-несъстоятелни семейства,са с по-реално иэградени представи эа парите и света,в който живеем.Те са научени да ценят парите,а не да се раэхищават.Може би по това се раэличавам от доста `богаташчета`.Да,имам всичко,от нищо никога не съм била лишена.Като малка бях нахално детенце,което искаше да има всичко ,което му хване окото.И мама и тати ми го купуваха.Благодарна съм,но съэнавам,че е било доста неправилно.Радвам се,че сама съэнах ,че все още не съм постигнала личен успех и не мога да парадирам с това,което имам.Всъщност то дори не е мое,не съм допринесла эа неговото присъствие.
Е,май навляэах доста навътре в темата.Но ще отговоря на въпроса на автора с няколко думи.Не,не гледам на хората ,които са от по-бедни семеиства като на по-нисши от мен.Ценя хората според други критерии и не подбирам обкръжението си,според материалните им въэможности.

Муц
01-30-2008, 14:35
благодаря за отговорите ви,мили момичета и момчета! :smt041 вие сте едни много интелигентни деца! :-)

ThunderGoddess
01-30-2008, 16:23
Не завиждам на тези, които имат мнго пари. Иначе аз съм от буржуазията - средната класа - не получаваме нито малко, нито много. От родителите си получавам това, което е нужно. Гордея се със семейството си и бих застанала пред всеки един от тях и бих се похвалила, че са мои роднини, защото са страхотни хора, които са постигнали много - или така поне го виждам аз. Имаме си проблеми, но не бих ги сменила с други, каквото и да става :)

Slave4You
01-30-2008, 16:59
Е кой е казал че ваще като имат фирма трябва да имаш само маркови дрехи :shock: При нас работата е долу горе средна работа но никога не съм се държала по определен начин с някой защото има/няма пари. Държа се според начина по който той се държи с мен :grin:

chipi_kaoo
01-30-2008, 17:14
Всяка жаба да си знае гьола. Не е важно колко пари имаш, а как си ги искарал. Ся ако имам милярд, ма са от дрога, ще ме издирват като за световно да ме убият, но ако имам милион, и съм си ги искарал от семейния ни бизнес, ще си ги харча с удоволствие, без да се чувствам длъжен на някого. Човек трябва да се учи да инвестира, а не само да харчи. За да преоспее, трябва да е предвидлив финансист, и да предвижда печалбите си (независимо от акций, или от малко магазинче което има). :-P

SuNsEt
01-30-2008, 17:22
Ха...пари...майната им!
Не завиждам на никого за нищо!Парите са просто средство!НЕ ме интересува кой колко има...Те не са най-важното нещо.

BrokenInnocence
01-30-2008, 17:54
Не съм богата и на мястото, където уча сега всичките ми познати и приятели имат повече пари от мен. Не им завиждам. Не се лишавам от разни важни неща заради липса на пари.

GleZeNa7a_gLeDaNa7a
01-30-2008, 18:40
Nikoga ne opredelqm ne6tata spored tova kolko e bogat nqkoi!!Vaje e haraktera na 4ovek a ne polojenieto mu!!

Djinkyto0o
01-30-2008, 18:40
Живея в эаможно семейство,така е.Но не го каэвам,эа да предиэвикам хорската ненавист,а просто ,эа да бъде някаква предпоставка эа това,което ще напиша по-надолу.
Хората са раэлични.Има хора от по-високите социални среди,които гледат на теэи от по-ниските като на животни.Не съм такава.Всички сме хора.Има много по-важни критерии,според които трябва да оценяваме един друг,а не според социалното положение.
Друг е въпросът,че в случая говорим эа хората в тиинейджърската въэраст.А там нещата стоят по доста по-раэличен начин.Малко хора в таэи въэраст са осъэнали стойността на парите.Теэи,нека ги наречем по-эаможни,често се вэимат доста на сериоэно и парадират с богатствата си.А нека се эамислим малко.Нима теэи пари са тяхни,нима са си мръднали пръста,эа да живеят в огромните апартаменти,да учат в частните училища и прочие?Не.Всъщност всичко дължат (в това число и аэ) на родителите си.Но малко от тях го осъэнават.Именно от таэи гледна точка,децата от по-несъстоятелни семейства,са с по-реално иэградени представи эа парите и света,в който живеем.Те са научени да ценят парите,а не да се раэхищават.Може би по това се раэличавам от доста `богаташчета`.Да,имам всичко,от нищо никога не съм била лишена.Като малка бях нахално детенце,което искаше да има всичко ,което му хване окото.И мама и тати ми го купуваха.Благодарна съм,но съэнавам,че е било доста неправилно.Радвам се,че сама съэнах ,че все още не съм постигнала личен успех и не мога да парадирам с това,което имам.Всъщност то дори не е мое,не съм допринесла эа неговото присъствие.
Е,май навляэах доста навътре в темата.Но ще отговоря на въпроса на автора с няколко думи.Не,не гледам на хората ,които са от по-бедни семеиства като на по-нисши от мен.Ценя хората според други критерии и не подбирам обкръжението си,според материалните им въэможности.

aбсолютно точно казано! \:D/ през 2 месеца ходя със майка ми,в дома за сираци и им носим сладкиши,дрехи и т.н. Не парадирам,че съм от заможно семейство,но все пак можем да си позволим доста неща,а като го гледам горките,милички дечица и ми става жал :cry: все пак и те са хора,и те имат нужда от много неща,и на родителите ми не им е проблем да отделят по 500 лв. за тези дечица,дори се радвам,че не ги харча аз за други си мои прищевки... и не всички т.нар. богаташчета са надути ;) отклоних се от темата но... :cry:

st1ka
01-30-2008, 19:58
Родителите ми имат достатъчно пари,за да задоволят всяка моя прищявка - дрешки,екскуриики и разни такива...Честно казано не съм от хората,които мислят за семейния бюджет,но никога не съм се оливала в желанията си,защото всеки трябва да си има мярка!Повечето ми приятелки са от богати семейства,но това не означава,че си ги избирам по това - просто така се е получило!И приемам приятелите ми с по-скромни средства съвсем нормално - те са като всички други!

Wrathchild
01-30-2008, 20:06
Едва ли тук някой би могъл да каже, че не му стигат парите, при условие, че има компютър и пари за интернет!
През целият ми съзнателен живот не съм лишавана от нищо. Каквото съм поискала - имала съм го. Естествено, когато майка ми беше без работа, а баба ми пред заплата беше по-трудно, но при първа възможност пак съм го получавала... но това беше, когато бях малка.
Сега пак е същото положението, с разликата, че гледам пари от нашите да не искам за дрехи и други такива неща. Само джобни и тук таме някакви дрехи, които за момента сама не мога да си ги купя. Иначе гледам за странични неща да харча от мои си пари, нямам никаква идея защо.
Но тук не включваме разходите ми за интернет, ток, вода (най-вече :oops: ), сметката за телефона, храната вкъщи и т.н. и т.н... които в крайна сметка те ми плащат...
Не ми пука от това дали някои има повече или по-малко пари от мен. Това по-малко човек ли го прави? Еми не. Човек ако си струва не ми пука дали има чисто нови маркови дънки, купени вчера и са му петдесетия чифт в гардероба или доносва дънките на баща си... А ако е боклук, дори със скъпият телефон и хубавата прическа пак ще е такъв.
Има такива, като мен, които не парадират със финансовото положение на родителите си и да се оправят сами, без да правят така, че да изпъкват с парите на мама и тате. Има и други, които са на принципа 'виж ме кой съм аз', без да осъзнават, че те сами по себе си са нищо, а това, с което се фукат реално е заради труда на родителите им.
Има такива, не до там материално осигурени хора, които не се притесняват от материалното си положение, знаят, че не само парите ще ги направят хора. Но има и други - които се озлобяват към тези, най-вече тези с пари...

LadyDy
01-31-2008, 05:35
Всичко, което поискам го получавам, рано или късно... Не съм лишена от НИЩО!.....

mon4eto
01-31-2008, 08:39
Az mnogo gi mraza bogata64etata...imame edno takova momi4e v klasa i tq v momenta nqma priqteli zaradi tva 6ot e mnogo naduta tapa i se fuka s mangizite na maika si :evil: Imame sa6to taka i o6te edno mom4e s pari ama toi vaob6te ne e nadut i ne se hvali nalqvo i nadqsno daje do kolkoto znam hodi s po 3-4 lv na daskalo i vsi4ki mnogo go uvajavame za tva :)

sLaDkA_GrEsHkA
01-31-2008, 12:48
za men parite ne sa ot zna4enie... no me draznqt deca na zamojni roditeli koito si mislqt 4e vsi4ko e pari... ili mrazq sushto taka da me 4erpqt.. adski mnogo se draznq... obi4am da sm nezavisima... a ina4e ako nqmam pari ili sum gi zabravila vinagi moga da poiskam na priqtelite si 8)

gabi_94
01-31-2008, 15:58
Еми не ходя с маркови дрешки, но съм доволна от това,което имам! Повечето ми дрехи са все подаръци от некой роднина или приятел, аз също си купувам дрехи и наще не ми купуват просто така някоя блузка която съм си харесала! Доволна съм си и знам че наще се пребиват от работа и повечето пари отиват за мен и сестра ми! Някои от приятелките ми са доста богати, но не им завиждам! Човек трябва да се радва и на малкото което има!

Sasha2k8
01-31-2008, 16:16
С ръка на сърцето си признавам, че родителите ми НИКОГА не са ме лишавили от нищо, от абсолютно нищо....
Имам скъпи маркови дрехи имам и такива на сравнително приемливи цени...Харча доста и не си правя сметка на разходите(Може би защото, както и Уискас, така и аз получавам всичко на готово).Не ми се е налагало да спестявам за да си купя нещо....ццц на мама и на тати глезлата съм, обаче...от друга страна се съобразявам със семейният бюджет и правя усилия да не натоварвам наще с разходи, но понякога парите просто се "топят".Излизаш да речем с 10 лева и в най-добрия вариант се прибираш с 2-3 и като си направиш равносметка, пак не можеш да разбереш къде е остатъка...
Определено, обаче не гледам с лошо око, на познатите зми с по-малки финансови възможности, все пак не може всички да червиви от пари...Аз, обаче не парадирам, та аз дори не се гордея с доходите на семейството, защото аз нямам принос, в това отношение.Един ден, когато започна сама да се издържам, може и да се гордея, но тогава ще бъде със самата МЕН.Като цяло парите не са повод за гордост.Те са просто средство, за някои цел...но факт е, че не всички богати хора са щастливи... :)
И аз съм така, абсолютно като теб.
Не парадирам с това колко богати са родителите ми, нито пък имам нещо против хората които нямат парички :( Даже напротив...

Ifan4o
01-31-2008, 16:17
охх мии незнам аз съм бил и от двете страни,семейството ни е на перйоди и мойто държание не е различно,казват че изглеждам надут но след като ме опознаят хорат не са на това мениие :) :grin:

linka92
01-31-2008, 16:29

И при мен е така,може би майка ми нямаше да насмогва с капризите ми(най-вече за дрехи),ако не бяха роднините ми в чужбина и не ми носеха марковите парцалки.Но с тях и без тях(дрехите) не съм нещо повече от другите или пък те от мен.

Bubbly
02-01-2008, 15:32
:-P едно въпросче: срамувате ли се ако семейството ви не разполага с много пари? а тези,чиито родители имат фирми-как гледате на другите,които нямат маркови дрехи и които не разполагат с толкова джобни,колкото вас?с други думи:богаташчетата смятат ли за различни беднячетата? :-o

От какво да се срамувам. :lol: Колкото и изтъркано да звучи има хора,които умират от глад или живеят на улицата, а някои тръгнали да ми се притесняват, че нямат маркови дрехи. Странно наистина. :? А колко до мен-това, че родителите ми нямат кола или че телевизора ни не е плазмен, ми е последният проблем. Както някой беше казал трябва да се радваме на това, което имаме, а тези, които се притеняват, че нямат последен модел gsm,( защото познавам много такива) бих посъветвала да не се самосъжаляват излишно, а след като си намерят работа, да си вземат марковите дрехи и скъпите апартаменти щом това е целта на живота им. :lol:

namina
02-01-2008, 16:48
Не парадирам с това колко богати са родителите ми, нито пък имам нещо против хората които нямат парички :( Даже напротив...

и аз съм така......

skatemore
02-01-2008, 18:53
парите са метод за оцеляване

не е важно колко ти дават ваще важното е колко ше имаш ти да си дадеш на децата си примерно дрехите за мене не са дефицит дали ше си купа блузон за 145 или за 10 от втората нема значение важното е да ми харесва , само обувки си копувам по скъпи - от порядъка на 100 + лева щото са ми необходими

aniii
02-01-2008, 20:54
emii moeto sem ne e nito bedno nito bogato dobre sme si ii parite ni stigat za vsi4ko ot ni6to ne ni li6avat ii moga da kaja 4e ne zavijdam .. :P

[B]a[N]D[i]T[k]a
02-02-2008, 09:09
емм моите немат фирми но си печелят достатъчно добре за да успяват да не сме нито гладни нито жадни .. верно пари за дрехи рядко ми дават ама аз си събирам и това не ми е такъв проблем.. защо да ме е срам?! .. не не ме е срам хах по скоро ме е срам от мен си че понякога харча повече от колкото трябва :oops:

babylove
02-02-2008, 10:13
na6te ne sa mnogo bogati ama ne sa i bedni (po sredata), az si imam mn priqteli i mislq 4e e nai-dobre da si sredno bogat, 6tot mnogo bogatite sa super nadmenni i nqmam istinski priqteli, a mnogo bednite vsichki gi unijavat

JuS7^YourS
02-02-2008, 10:55
има един филм "Богаташчета" и в него един от героите казва: Много по-яко е да ревеш в лимузина с черни стъкла, отколкото да се смееш в някоя Шкода...", в крайна сметка обаче ако си достатъчно интелигентен и стъпил на земята ще видиш, че парите не могат да те направят истински щастлив, защото когато си щастлив, те просто нямат значение.

Lorinkoff
02-02-2008, 14:30
Винаги парите повишават самочувствието на човек в лошите моменти,но те не са всичко,защото не могат да ти купят щастие,дори могат да разбият цели семеиства(говоря от личен опит :cry: ),та мисълта ми е ,че парите винаги повдигат самочувствието,но не могат да ти купят истинско щастие и истински приятели.

iva_16
02-03-2008, 19:46
Да ен ти пука колко пари имаш най-важното да си здрав :-)

Miss_Perfekt
02-04-2008, 14:55
Аз не съм бедна нито съм много богата по средата съм както и компанията ми но аз не гледам с лошо око на тези които са по-бедни от мен защото не всички богати са щастливи ...... :?

Lorinkoff
02-04-2008, 16:29
Аз не съм бедна нито съм много богата по средата съм както и компанията ми но аз не гледам с лошо око на тези които са по-бедни от мен защото не всички богати са щастливи ...... :?

Напълно си права,парите никога не могат да ти купят щастие,а само могат да ти помогнат да позабравиш нещастието ;( Аз познавам най-различни хора-с пари и без пари,и трябва много да мразя някой ,че да съм надменен с него,но го правя само от завист за това ,че е щастлив а,а аз изобщо не съм ;(

gamercheto_
02-05-2008, 14:31
Ами не мога да кажа че наще са ме лишили от нещо,дори е точно обратното огаждат ми на всички прищевки!не мисля че гледам с лоши очи на по-бедните от мен,то просто няма смисъл...!не мисля че парите са тези по които оценяме един човек!например някои мои приятели не са чак толкова заможни,ако мога така да се изразя, но пък и не супер бедняците...едно средно положение и не мисля че ги приемаме по по различен начин!Дори богаташчетата са по големите ликета защото си мислят че като имат пари и могат да имат всичко...то до някаде си е така в днешно време почти всичко може да се купи с пари!според мен единственото което не може това са приятелството и любовта!

DaemonBoy
02-05-2008, 15:10
Кажи му богаташче и не го обиждай повече.Може да не живеем в 3 етажна къща и да нямаме басейн, но никога не съм ходил гладен и гол.

prettyIdeath
02-05-2008, 17:40
Имам всичко което поискам... Не сме богати, но не сме и бедни.. Средностатистическо семейство в България...
Но пък много ме дразнят някой богаташки момченца и момичеца които си мислят че са хванали Господ за *** и светът им е в краката! Смешни с лигавщините си и превземките...

пресен случай днес от даскало:
"оф.. неее /изпада в истерия/ тая има по готино яке от мойто. Искам същото! Още днеска ще го имам - ама ще гледам да е по-хубаво, че тя да се пръсне от яд.Не ме интересува от къде си го е взела."

Или:
Тя: "Дай цигара"
Едно момче: Заповядай!
Тя: Оф.. Виктори... Ти не можеш ли по евтини цигари да си земеш? Ебати.. неща ....

Pedigree
02-06-2008, 07:55
Родителите ми вземат хубави пари,но само те си знаят с колко пот на челото ги изкарват.Аз се гордея с тях и съм им благодарна,че съм задоволена от всяка страна,и че правят всичко за мен.Не сме супер богати,не сме и бедни.Нормално семейство сме.Не виждам какво е лошото да нямаш пари.Нима е срамно?!Не е важно колко китна имаш в джоба,а какво имаш в главата.Парите са преходно нещо-имаш или ги нямаш.Да,с тях се купуват хиляди неща,но с тях не можеш да си купиш здраве,истински приятели или акъл.
Тези,които не разполагат с много пари не са с нищо по-различни.Хора,както всички хора.Нито ще им се присмея,нито ще се имам за нещо повече от тях.Те са като мен,като нас. :)

ogi1234
02-06-2008, 08:22
ne e vajno kolko pari ima6 ne 4e se fukam ama maika mi i ba6ta mi imat firma za AL. dograma a edin moi fr ba6ta mu prodava koli (ima avto ku6ta ) a maika mu nz kvo raboti ama i tia pe4eli mnogo i taka ama
se ako stava na vupros za ne6to za pove4e pari drugite ni priateli deto niamat pari i jobni kolkoto mene i moiat fr se kazvat A TE DVAMATA 6TE SI GO KYPAT ima6e ekskyrzia do rim ot y4ili6te i nonstop ni kazvaha 4e samo az i toia drugoto mom4e 6t si go pozvolime molia vi pomognete mi kak da gi nakaram da sprat da me gledat lo6o

P.S.: maika mi i ba6tami davat pove4e ot polovinata pari za materiali i nepe4elim koiznae kolko ama nikoi ne me slu6a

Муц
02-06-2008, 09:44
ne e vajno kolko pari ima6 ne 4e se fukam ama maika mi i ba6ta mi imat firma za AL. dograma a edin moi fr ba6ta mu prodava koli (ima avto ku6ta ) a maika mu nz kvo raboti ama i tia pe4eli mnogo i taka ama
se ako stava na vupros za ne6to za pove4e pari drugite ni priateli deto niamat pari i jobni kolkoto mene i moiat fr se kazvat A TE DVAMATA 6TE SI GO KYPAT ima6e ekskyrzia do rim ot y4ili6te i nonstop ni kazvaha 4e samo az i toia drugoto mom4e 6t si go pozvolime molia vi pomognete mi kak da gi nakaram da sprat da me gledat lo6o

P.S.: maika mi i ba6tami davat pove4e ot polovinata pari za materiali i nepe4elim koiznae kolko ama nikoi ne me slu6aако си пич ще се откажеш от екскурзията за да им покажеш че си пич,а друг път ще имаш възможност да отидеш-споко.верно е,че при частния бизнес много пари се влагат като материали и т.н.ама кво ти пука-на практика всички сте на едно дереже-пари имат или нямат родителите ви-вие всички сте ученици и с малки изключения нямате доходи и заплати.всички сте равни!

hooliganka89
02-06-2008, 11:00
Наще имат фирми ама са пълни с заеми :shock:
Давали са ми пари за дрехи ама никога маркови и никога не съм разполагала с повече пари,даже наще малко ми даваха аз си набавях от другаде(не с нещо мрасно :D ) Бях спортистка и от там изкарвах някой друг лев :o

ogi1234
02-06-2008, 16:31

P.S.: maika mi i ba6tami davat pove4e ot polovinata pari za materiali i nepe4elim koiznae kolko ama nikoi ne me slu6aако си пич ще се откажеш от екскурзията за да им покажеш че си пич,а друг път ще имаш възможност да отидеш-споко.верно е,че при частния бизнес много пари се влагат като материали и т.н.ама кво ти пука-на практика всички сте на едно дереже-пари имат или нямат родителите ви-вие всички сте ученици и с малки изключения нямате доходи и заплати.всички сте равни!

e az se otkzah a i ne se sabraha minimym 40 deca ta da hodiat ina4e mersi :)

poltergais
02-07-2008, 07:34
Аз съм от такова семейство дет не разполага с пари ама хич не ми дремеше щом съм се внедрил в групата на паралиичетата. Но тях и беше леко бъз от мен и още няколко младежа но пък си бяхме доста добри ФР

TheNewReligion
02-07-2008, 19:20
Еми в 4 клас бях голяма материалистка , но с времето ценя чувствата много повече !Сега се чувствам добре , нишо не ми отказва мама ... :-) Да не чуе дявола ...

anity92
03-02-2008, 12:58
EmI m0eTo SeMeIsTv0 p0LuChAvA d0bRi DoXoDi nIk0gA nE sA nI LiShAvaLi Ot NiShTo MeN i SeStRa mI :) E pOnQkOgA vSeKi sI iMa FiNaNs0vI pRobLeMi nO tAkUf e jIv0tA :wink: I m0gA dA kAjA chE nIk0gA nE sUm gLeDaLa S dRyGo OkO nA tEzI kOiTo ImAt Po-MaLkI vUzMoJnOsTi vSe PaK vSiChKi SmE x0rA ;]]

sweet_baby_cool
03-02-2008, 13:12
Ne har4a mnogo pari, no obi4am da pazaruvam i da har4a mnogo. Ne sam mnogo bogata i ne razdelqm horata na bedni i bogati pri men zavisi samiq harakter na 4oveka :)

RoyTheReaper
03-02-2008, 20:14
Не бих определил семейството ми като заможно, но имам впечатление, че сме добре, в сравнение с останалите. Примерно за стипендия се иска да имам под определен доход и аз не покривам това изискване, а повечето ми колеги го покриват. Този факт ме кара да се чувствам леко неудобно.

KiSs_mY_LiPs
03-02-2008, 22:01
.. Еми те могат да имат фирми.. ако искат и заводи .. обаче ако не знаят как да си ползват парите.. и са супер тапи.. :?
аз не правя разлика богати бедни.. ВСИЧКИ СМЕ ХОРА.. ! Не се определям като някакви богати.. Наще вземат добри пари.. и ми е добре.. не ми липсва нищо ..

CuRly_Doll
03-03-2008, 11:42
И майка ми,и баща ми имат фирми,но дрехите ми не са само маркови и разполагам с колкото си поискам на ден,но 5 лв обикновено ми стигат.Не се имам за "богаташче" и не мисля,че съм.Отношението на богатите към бедните е по-скоро,за да може някое 13 годишно идиотче да каже-"Дрехите ми са само маркови и имам повече пари от вас!"Не мисля,че тва е нормално,щото се пак тия деца се хвалят с парите на мама и тати,за спечелването,на които не те са положили труд,а техните родители.Да,чувала съм как се хвалят такива "богаташчета" и ми става смешно в такива моменти....В крайна сметка не всеки има възможност за маркови дрешки и 20 лв всеки ден...

VerryBerry
03-03-2008, 14:02
семейстово ми нито притежава фирма,нито пък имаме кола,но за сметка на това живеем достатъчно добре за да се издържаме :D

SuNsEt
03-03-2008, 16:43
Не...защо да се срамувам?Аз и без тва много рядко искам пари от родителите си.

GetNasty
03-03-2008, 18:08
да, срамувам се

Gothique♫
03-03-2008, 19:00
Не се оплавкам не ме лишават от нищо,и на мен парите ми идват даром дори един път не съм им благодарила,но когато искам нещо по-скъпо сабирам известно време за да не ги пртеснявам с моите прищевки и така :)

Stamera
03-03-2008, 19:12
луд ли си братле...има ли причина да се срамувам??социалния статус не показва нищо :roll: то е важно културата и държанието...няма значение ,имам приятели дето родителите им са мангизлии ма т'ва на мене въобще не ми прави впечатление ,тъй като моите приятели не се влияят от кинтите ,а от човещината :x а честно казано - парите променят всичко :shock: което е много лошо... за жалост българинът е материалист :( пък и не ми пука защото е имало времена в които съм бил в кофти положение ,имало е времена в които съм бил супер положение... както казва Спенс:
"Бил съм на високо ,бил съм и на ниско
Бил съм Кумчо Вълчо ,бил съм и Кума Лиско..."

sandre7o
03-03-2008, 20:36
колкото и лошо да звучи аз съм голяма материалистка ... :cry: едва на 16 съм ... знам че е лошо но просто съм такава...дрехите ми са маркови...ползвам скъпа козметика и маркови парфюми...може би вина за това има майка ми защото аз винаги съм била "принцесата на мама" и винаги получавам всичко и то на готово...понякога несъзнателно се държа лошо с хората...случвало ми се е да е присмивам на дрехите им и т.н. ... знам колко ужасно е това но повярвайте ми не го искам ... иначе като цяло важно е какъв е самия човек а не какви финансови възможности има ... но не знам защо просто на практика не се получава така при мен(да се държа еднакво с хората)...повечто ми приятели са като мен(заможни но не и "богаташчета")...наистина не е важно колко пари има някой, какъв парфюм ползва, какви дрешки си купува и т.н. важна е същността на човека, неговата душевност...един съвет от мен РАДВАЙТЕ СЕ НА ЖИВОТА СИ ТАКЪВ КАКЪВТО Е :) БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ С КОЛКО ПАРИ РАЗПОЛАГАТЕ И НИКОГА НЕ СЕ СРАМУВАЙТЕ !

Valhala
03-05-2008, 21:54
богаташчетата по принцип се държат гадно с по-бедните(ако съм обидил някого сори)нашите на са чак толкова заможни но не мисля че някой трябва да се срамува заради размера на джоба си ама зависи ако си имаш печени приятели и не са с теб заради парите ти значи си
ОК а който е аутсайдер и няма много приятели започва да се замисля що така що иначе и сам си очернява ежеднавието
зависи от гледната ти точка Абсолютно вярно ;-)

MiMcHeToOo
03-06-2008, 09:28
Не се срамувам, парите не са най-важното :)

TikvenaElhichka
03-06-2008, 13:00
Бла-бла, понякога се чудя как нечия глава може да роди такъв въпрос... Както и да е.
За какво да се срамувам? Задето майка ми и баща ми са харесвали учителската професия много навремето и са решили да станат такива и задето им допада да се занимават с деца ли, но за разлика от много, много европейски страни тук явно образованието не е приоритет? За това ли да се срамувам?

Може би ми се налага да пестя и да търпя лишения отвреме-навреме, но не е това най-важното (; Има толкова много неща, които не се купуват с пари - ако тях имам, не ми трябва повече.

GameFace
03-07-2008, 23:51
Не ме е срам, че семеиството ми не разполага с много финанси. Даже съм им благодарен, защото научих цената на парите, въпреки че в повечето случаи ги пилея безсмислено. Изкарвам, но това не ми дава право да хвърлям пари наляво и надясно. Иска ми се някой да ме отучи да харча... :)

Amateur
08-08-2008, 00:17
Да богатите се надуват,особено тия смотаняци дето техните са бол с пари се праат на отворени за това съм насирал мн такива като почнат да ми се фукат колко били богати съм ги слагал на място с 2-3 изречения!Не ме е срам иначе мама има пари никога не ме е оставила без нищо квото съм поискал съм имал,баща ми е бол с пари но пък не живее с нас но когато ми трябва нещо му дрънкам и го получавам!

TheGirlNextDoor
08-08-2008, 08:17
..парите не правят човека...разберете го #-o

NightGuardian
08-08-2008, 10:21
По заможен съм от някой , но ги имам за най-нормални хора!Но нали знаете пари при пари отиват ;)

Pliok0019
08-08-2008, 11:31
Ние не сме богати, нито бедни. Получавам всичко, което поискам, имам достатъчно джобни и никога нищо не ми е липсвало. Повечето от приятелите ми имат по 50лв на ден, 3-4 етажни къщи в скъпи столични квартали, но аз не ми завиждам. Нашия апартамент е обзаведен много стилно и макар и малък е много кокетен.

Не се отнасям високомерно към хората, които разполагат с по-малко пари от мен. Има и много наистина по-важни неща.

SabrinaAa
08-08-2008, 13:29
NIGOga ne sam se sramyvala....bila sam i bedna i bogata no ima li zna4enie kato vsi4ki sme hora..ne e spravedlivo da se razdelqme na bedni i bogati!!!!!!! :? :?

LucyFen4e
08-08-2008, 13:51
Хаха никак не им завиждам.Да ти кажа богаташите имат повече пари ама това да си богат има и много минуси.1 от тях е нямаш истински приятели.Всеки гледа да награби нещо и така.Аз най-много обичам истинските,нормални хора.Не някои нафукани богаташчета които се мислят за нещп повече от другите.Има и точни хора богаташи но повечето...нямам думи :? :?

LucyFen4e
08-08-2008, 13:53
А и още нещо децата на богаташите много се разглезваааат.Мислят че са най-велики :o

asasfdf
08-08-2008, 14:01
не мисля, че социалното положение е толкова важно за моята възраст (15) и съм против подигравките към по-бедните, но определено има разделение.. :(

stealthyGirl
08-08-2008, 20:10
Ми не се срамувам, аз нямам и причина - доходите ни са съвсем нормални, с майка ми си угаждаме винаги когато можем. :)

Иначе ПОВЕЧЕТО заможни дечица са много... неприятни. Това е защото парите им идват от небето и си мислят, че са богоизбрани...

k0kster
08-08-2008, 21:13
Не съм(сме) нито богат,нито беден,но не деля хората на марка дреха.

windyar
08-08-2008, 21:19
И на мен никога не ми е пукало дали приятелите ми имат пари. Обаче винаги така се получава че хора от един социален и материален слой са приятели. Не за друго ами защото интересите и възможностите съм им равни. Ако някои има по скормни доходи не могат да си позволят всеки ден примерно по кафенета, коктейлчета и т.н., докато другите само това правят. Аз лично имам и по богати и по бедни приятели....но разликата не е голяма.

cooool
08-08-2008, 22:43
Zdr. V ka6ti situaciqta s parite e tragi4na, az u4a ot nqkolko godini v drug grad, za6toto v moq nqma tova koeto jelaq, po-zapoznatite 6te razberat kakvo e da pla6ta6 kvartira, djobni i t.n., za se poddarja o6te edin dom. Imam i sestra, tq taq godina 6te e 2-ra godina studentka vav varna, i o6to vzeto s dohodite vka6ti vsi4ko e tragi4no. Jiveem predimno na kredit, koito na6te izpla6ta6 sled kato polu4at zaplati, a sedmi4nite mi djobni sa ni6tojni v sravnenie s dne6nite ceni, kato se ima predvid, 4e parvata godina bqh s 1/3 ot sega6nite mi pari za sedmicata.. No vapreki tova imam nai-visok uspeh v u4ili6te, u4itelite me uvajavat, no masovo syu4enicite me mrazqt.. da edna 4ast ot tqh sa bogati, o6te pove4e me drazi edno mom4e, 4ieto momi4e ima 4asten biznes.. Na men ne mi puka 4e nqmam pari.. 4e edva mi stigat za obqd, kogato sam po 10 4asa ba y4uli6te i 4e kato polu4a stipendiq za otli4ie q davam za ne6ta za u4ili6te, rqdko za nqkoq drejka ot 10-20 lv.. a daje ne mi se misli kato stana student.. ako stana.. neznam kak 6te izdarji semeistvoto mi, pri polojenie 4e i sega babini mi priemat 4ast ot razhodite po obrazovanieto mi..

Ne mrazq nikogo, obiknoveno te me mrazqt.. nikogo i ne otdelqm zaradi parite.. znam kakvo e da nqma6 i semeistvoto ti da kara s 80 lv na mesec, za6toto ot nqkoi si tam v ministerstvoto mu skimnalo da ne pla6ta zaslujenata zaplata na rabotnicite si sas zakasnenie ot po 7-8 meseca..

Jivota e tryden, i edva li nqkoi ot bogata64etata, kolkoto i da sa svestni sa sre6tnali i polovinata ot problemite mi.. no ni6to, za nqkoi e nai vajno da ima roklq ot 25 hil leva za bala, i obuvki s kamani svarovski za 500 lv, koito 6te nosi 15 min..

Ako ne drugo, znam 4e na nikogo ne moga da raz4itam finansovo, zatova ako iskam, ne da sam bogata, a da imam normalno pari za nyjdite mi, trqbva i raz4itam edinstveno na sebe si za bude6teto.

breathless
08-09-2008, 11:52
както се пее в 1 песен;'истината не е в многото пари ,, истината е да имаш достатъчно пари за да живееш добре , тогава няма да има никой кво да ти казва , ш’от си го праиш от сърце ,, '

fenkatakrisi952
08-09-2008, 12:22
Ние имаме магазин,но това не ме кара да се държа по някакъв по различен начин. :-) Всички сме добри причтели :oops:

sweatkiss
08-09-2008, 12:43
Аз също съм така ,но имам имам приятели които не са много заможни ,но ги уважавам страшно много ,парите не правят човека... :)

mirelS
08-09-2008, 20:31
в пове4ето слу4аи зависи от самия 4овек ... в някои слу4аи характера се променя заради финансовите възможности.. баща ми има фирма но не мисля 4е сме богати :shock: занимава се с продажба на дървен материал и не го продава в склад или не6то подобно ами ето тук.. в на6ия гараж .. а маикаа ми работи в 4ужбина а за дрехите ве4е всеки независимо дали родителите им "имат фирми" (??)а за отношението кум по бедните зависи от характеракакто от този на "богаташките деца" така и на по-бедни4ките .. :))

amarok
08-09-2008, 23:39
Оффф епа нз... :D

elety9730
08-12-2008, 01:15
Не мога да отрека, че семейството ми разполага с много пари, най-вече заради баща ми. Никога не са ме лишавали от нищо, но заради скапаните пари баща ми живее на милини километри от мен и от майка ми от 10 години. :-k Мразя хората от типа "той/тя е беден/а и няма да общувам с него/нея", парите не са най-важното нещо въпреки че без тях няма как да се живее. Понякога се замислям за това, че харча пари безмислено, а някой деца няма какво да ядът...(и не мисля това за правилно) :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k

PinkFloydSound
08-12-2008, 06:10
Не съм богата и не искам да съм такава.
Парите в излишък носят хиляди главоболия на човека.

skatemore
08-12-2008, 11:15
стаята ми е на 4 етажа

Bunny rabbit
08-12-2008, 12:01
Баща ми има фирма,но не всичките ми дрехи са маркови+тва мисля,че не само марковите дрехи са хубави.Има и много хубави дрехи,които са съвсем обикновенни и не толкова скъпи!А баща ми е на мнение,че в България няма маркови дрехи (възможно е да има само в София)Аз лично не преценявам хората по дрехите :) :P :-P

[B]a[N]D[i]T[k]a
08-13-2008, 02:59
чесно това е единственото нещо за което наистина ме е срам да говоря ... ии докато бях в Бг никгога с никои не съм споделяла тези неща ... ии надявам се тук в Канада това да не се промени ... е та на приливи и отливи сме както се казва.. ( :

Chrissie
08-13-2008, 22:18
Не смятам,че хората трябва да се преценяват по дрехите,бижутата,фирмите,м газините и т.н.Това,че родителите ти имат по-разширено финансиране,въобще не означава,че трябва да изравняваш останалите хора със земята. :? А и не можеш да прецениш човек по дрехите му,защото отстрани може да изглежда като кралска особа,но в главата да е като празно птиче гнездо.Това,че имаш повече pocket money от останалите или носиш маркови дрехи,съвсем не значи,че трябва да се подиграваш с останалите и да ги мислиш едва ли не за нищожества.Винаги съм получавала това,което искам и родителите ми са правили и невъзможното,за да ми го доставят,но не съм мамино детенце,нито искам кой знае какво.Всъщност,не искам нищо,защото имам всичко,което ми е необходимо и то е доста повече от това,което могат да доставят парите.Парите не са всичко на този свят,нито могат да купят всичко.Има неща,които са недостижими за тях и които те никога няма да могат да достигнат.Защото ако имаш голям бюджет,но си пред развод,с три деца,проблеми на работното място и болен роднина,каква наслада могат да ти предоставят парите,когато няма с кой да ги споделиш?Отговорът е следният:никаква. :)

KrisLovePuti
08-13-2008, 23:09
Не съм чел всикчите постове но само се замислете. Какво по лошо от това един богаташ баща на 13-14-15 годишно момиче което не лишава от нищо и му харчи много много пари да го види в сайт за запознанства по белио. Направо МАСКАРАД :grin: :grin: :grin: Колкото и да харчи...

Spider4eto
08-14-2008, 00:32
Моето семейство никога не е било хипер богато или нещо от сорта, баща ми работи в ТЕЦ Люлин, майка ми в БАН, не зимат некви луди пари, имало е моменти, когато сме се отпускали, имало е и моменти, когато не сме разполагали с много пари и е трябвало да се ограничаваме, въпреки всичко никога не са лишавали от нещата, от които имам нужда, а и аз ест винаги съм се съобразявала от момента и не съм искала повече отколкото трябва, не се оплаквам определено.

Нямам абсолютно нищо против по-богатите от мен, съдба както му се вика, единствено не харесвам хората приемащи парите за ценност, тва за мене са празни хора :?

ger4e7y
08-14-2008, 20:54
и ние също не сме някви супер богаташи ами сме си средна работа ;) на мен това ми харесва не бих искала да съм няква супер богата лигла която говори само за парите на майка си и колите на баща си :-x а и не съдя за човека по дрехите и парите ами по характера... примерно имам 1 фр която не чак толкова богата но аз пак си я обичам защото мога да разчитам на нея :) аз също си признавам че и на мен нищо не ми е липсвало наще винаги са ме пускали на зелени училища на екскурзий купували са ми хубави дрехи но не се гордея с това :? гордея се с това че имам такива родители :-) :grin:

iiirish
08-14-2008, 21:03
Смятам, че точно в България, няма опастност човек да се почувства неудобно поради това, че техните нямат пари, тъй като едно 80% са безпарични 8-)

м!sS wendy
08-15-2008, 08:09
Никога ама абсолютно никога не съм се държала гадно с хора по-бедни от мене. Нито пък сестра ми. Винаги съм смятала че е адски тъпо някой да се надува само щото техните имат пари. И пак вярно е и аз и сестра ми каквото искаме това получаваме. Колкото пари и да искаме на баща ми ни ги дава. Когато пойскаме да отидеме на гости при майка ни веднага тя ни купува билети без да гледа колко струват. Когато й кажеме да ни прати някакви маркови дрехи тя веднага ни ги праща. И все пак колкото и да са заможни наще това не променя нищо. Пак не съм щастлива. А гаджето ми и най-добрата ми приятелка и изобщо много от хората с който общувам нямат и половина от мойте възможности и пак са си щастливи. И пак си остават хората който обичам най много :)

Sweet_Play_F
08-15-2008, 15:51
Аз съм от средна класа(повече накланяща се към богатите),но нямам лоши отношeния към по-бедните хора.Това не прави човека втора ръка.Ако е свестен човека.....Но имам приятели,които не общуват с хора ,които не носят само маркови дрехи и не излизат на кафе с по-малко от 20 кинта.;)

sladkish_14
08-15-2008, 16:44
Баща ми има фирма - НЕ нося маркови дрехи , нося дрехи каквито ми харесват и които носят и момичетата с моя стил .. Тоест това , което ми го позволяват на мен , го позволяват и на едно дете , което баща му няма фирма .. Богата - не съм ,това е много смело казано :? .. Просто разполагаме с достатъчно пари , за да живеем и да задоволяваме прищявките си , не всички , но да :) .. Никога несъм гледала на по-бедните по различен начин , в последните 3 години най-добрите ми приятелки (2) бяха не бедни , но на средното положение - винаги съм им помагала и давала каквото им трябва , давала съм и пари на заем , когато ходим някъде съм плащала кафето или билетите .. Не съм търсила обратно тези пари - никога !!! .. Вярно е , понякога ни се взимат неща , които дразнят социално по -слабите ,но пък щом имам защо да не ги използвам както на мен ми харесва , защото някои друг ще го е яд ли ? .. Баща ми е учил навремето - завършил е ! Сега е преуспял човек , не е прост селянин , децата , които имат такива родители , трябва да търсят вината само в тях ! А не в нас и нашите родители ! Благодарна съм на Господ за късмета с които е дарил семейството ми , за сметка на тези пари обаче , сме имали много други проблеми ! Както здравословни така и лични ... Едното за сметка на другото ! .. Всеки от нас е различен , като характер , като личност , като външност , като социално положение ! Едните имат нещо за сметка на другото , всеки трябва да се радва на това което му е пратено от Господ ... Уважавам бедните хора и когато видя такива деца не им се пера с дрехи , напротив става ми много тъжно за тях .. Но има и такива злобни деца , че с кеф им се фукам понякога ... :(

pifiella
08-15-2008, 18:59
Абе да са живи и здрави, па материлното само си идва....Така че не завиждам! http://prikachi.com/users/dayz/65i.gif
+1

ici_pi4a
08-15-2008, 19:10
v predi6noto mi u4ili6te (sega 6te sum osmi klas)ima6e mnogo bedni i mnogo bogati az bqh nqkude mejdu tezi dva polusa no bqh pove4e kum bogatite nikoga ama nikoga ne sme zasqgali temata koi e bogat i koi beden za6toto ako 4oveka e pi4 i se durji pe4eno nikoga ne bi mi bilo pukalo dali e beden ili bokat

ScaRLett*
08-27-2008, 15:10
Малко са идиотите,който обиждат хората заради финансовите им възможности,но все пак ги има. Смятам,че трябва да съдим за един човек такъв какъвто е,а не по парите му!

RullzZz
08-27-2008, 15:41
ми за мен това е много тъпо да съдиш за един човек по това с какви доходи е семейството му и дали се облича с маркови дрехи или не
адски много се дразня на хора който се подиграват на другите относно това с какво е облечен и колко пари има :-x
всички сме еднакви независимо от парите дрехите и всичко останало

LovePreslava
08-27-2008, 16:53
не мисля , че имам за какво да се срамувам.. Парите все пак нне са най-важното на този свят .. Всеки се разполага според възможностите си.. 8)

rnbbaby666
09-06-2008, 11:23
хьахьа ..ако си подбирам приятелите по тфа кой носи маркови дрехи и кой не ..щях да съм с некфи загубенячки като тия ХАУС МАНИЯЦИТЕ.. :D но нямам такова желание и се движа с напълно нормални хора ...повечето са откачалки но няма зн :-D

ValzZi
09-06-2008, 11:30
апфф ние не сме кой знае колко богати обаче на мен не ми прави впечетление у един човек етикета на гърба му а акъла в главата му...майка ми ме издържа почти сама..и ми осигурява хубав живот а баща ми обикновено се включва в копуването на дрехи,учебници сметката за телефон и ей такива неща..не ме е срам да кажа че аз не давам повече от 50 лева за дънки че и тфа трудно ще стане..къф е смисъла ако ми харесват някои за 30 вместо за 300?! на инат ли да си ги купя?!

krisscha
09-06-2008, 11:46
Родителите ми работят в завод за производство на някакви инструменти...Майка ми и нейният приятел,де-защото и двамата ме издържат.Баща ми също работи нещо подобно.В нашия град в този завод са може би най-добре платените работни места.И въпреки всичко,парите никога не ни стигат.Да,нося маркови дрехи,купувам си скъпи кецове и джинси...Събирам и от издръжката,която ми плаща баща ми.Но понякога ме е срам от този факт,тъй като родителите ми изкарват доста по-малко от родителите на съучениците ми,с които често пазаруваме от едни и същи магазини...С една дума-родителите ми се стараят да не ме лишават от нищо.Но не сме богати и нямам повод да се мисля за нещо повече от другите.Познавам доста хора,които имат много пари,но това не им пречи да имат най-различни приятели...Поне на пръв поглед.По принцип,не би трябвало да има подобно разделение,тъй като няма нищо лошо да си материално осигурен,стига това да не ти служи за изграждане на личността ти или пък за спечелването на нови приятели...

kuklichka_bg
09-06-2008, 12:40

Emi kofti mi e kogato nqkoq se edno izlqzla ot korica na spisanie nakontena i neznam si o6te kfo mine pokrai mene :} xaxaxa in4e ne imam pari i te mi stigat ee ne vinagii de 8-) 8-)

pepita87
09-06-2008, 16:07
Nikoga ne sum bila li6ena ot ni6to!Bilo to drehi,ekskurzii,djobni i t.n.Imalo e i trudni finansovi momenti v semeistvoto mi,no nikoga ne sum se sramuvala ot nego!!!

rnbbaby666
09-06-2008, 20:59
апфф ние не сме кой знае колко богати обаче на мен не ми прави впечетление у един човек етикета на гърба му а акъла в главата му...майка ми ме издържа почти сама..и ми осигурява хубав живот а баща ми обикновено се включва в копуването на дрехи,учебници сметката за телефон и ей такива неща..не ме е срам да кажа че аз не давам повече от 50 лева за дънки че и тфа трудно ще стане..къф е смисъла ако ми харесват някои за 30 вместо за 300?! на инат ли да си ги купя?!

Много добре казано ...евала .. =D>

Marianella
09-06-2008, 22:04
Не ми се е налагало , защото семейството ми разполага с пари . А дали смятам бедните и богатите за различни - от една страна да . Поради простата причина , че едните познават нищетата , лишенията и прочие , докато другите не . Донякъде всичко е въпрос на късмет къде ще се родиш , но това не означава да ставаш говедо само , защото вашите имат пари . Аз въпреки всичко си правя сметка и не пилея безцеремонно . Това , че баща ми взима хубави пари не значи да ги подарявам и неоценявам труда му . Все пак не ги изкарвам аз . Но ми се е случвало да ми завиждат за някои неща , което определено също ме е натоварвало психически .

Love0nlyMyself
09-07-2008, 07:32
никогфа не бих се срамувала от собсветното ми семейство .!!

petet
09-07-2008, 16:18
АБЕ ВИЕ ОСЪЗНАВАТЕ,ЧЕ ХАРЧИТЕ ТРУДНО СПЕЧЕЛЕНИ ПАРИ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ,ПРОСТО НЕ МОГА ДА ГО ПРОУМЕЯ КАКВИ СТЕ?!

Нашите никога не са ме лишавали от нищо,но мога и гордо да заявя,че съм си съвсем нормален.Не се лигавя като другите лигавета с маркови дрехи,парфюми или прочие.Дори мразя да седя в компания на някакви такива богаташи

Marianella
09-07-2008, 16:38
АБЕ ВИЕ ОСЪЗНАВАТЕ,ЧЕ ХАРЧИТЕ ТРУДНО СПЕЧЕЛЕНИ ПАРИ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ,ПРОСТО НЕ МОГА ДА ГО ПРОУМЕЯ КАКВИ СТЕ?!

Нашите никога не са ме лишавали от нищо,но мога и гордо да заявя,че съм си съвсем нормален.Не се лигавя като другите лигавета с маркови дрехи,парфюми или прочие.Дори мразя да седя в компания на някакви такива богаташи

Е ти защо се настройваш така ? Има и свестни хора с пари , както и има лекета без пари . Това не може да ти е единственото определение за един човек .

Lysit0
09-07-2008, 17:40
Еми ние сме по- заможни от нормалното,държа се нормално с всеки.Имам и много добри приятели,които са бедни,даже бих казала,че точно бедните са много по- добри приятели,защото са минали през всичко и могат напълно да разберат един човек.Аз не правя характеристика между богати и бедни,защото за мен това няма значение.За мен има значение,да ми е истински приятел,да нямаме лъжи и тайни,и да е честен с мен.

Haunted.
09-07-2008, 20:09
Eми нашите не са богати, нито бедни.Стигат ни парите за всичко необходимо.Били сме понякога на червено, понякога сме харчили за повече неща.Зависи.Хората не ги определям по парите, настроена съм приятелски към всички.

Rofl4e
09-07-2008, 23:34
Офф тъпата тема за паритеее пари имаме от по заможните семеиства сме.. отивам взимам си 10-20-50-100лв даже на никои няма да му направи впечатление ок ама какво да си купя с тея двобни (50лв да речем) цигари и кафетата и ако ям на бън максимум 20 лв и вечерта още 10 общо 30 за кфо са ми тия пъри като немога да видя родителите си щото бащами търчи като луд насам на там?!И е скапан вечер?За кфо ми е скъпия телефон като не мога да чуя никои от семейството си защото всеки бърза за нещо и само за спешни работи званя?!Да нося маркови дрехи и защо защото така трябвало супер тъпо е предпочитам да не съм от толкова заможно семействоо -аа ама ти си богата виш как живееш виж си дрехите часовника а ръцете а и герданите бля бля тъпи са ми тез а не бедните!!!И никога не ги подценявам по бедните!
P.S.-веднъж една от моя клас идва у нас (нещо трябваше да зема) и като почна уоу какъв хол а кухнята а каква яка стая имаш ииии и и даже и лап топ имаш ии искам и аз такъв ще кажа на мама да поработи в/у въпроса майко как и се издразних на таз и от тогаз толкоз тъпа ми стана че... щях да я изхвърля

~Violet~fairy~
09-08-2008, 00:06
Ние нито сме бедни, нито сме богати. Да, по-хубаво е да си богат, но си има трудностите.
Най-добрата ми приятелка е супер богата, нямам просто думи. Когато се запознахме, въобще не можах да разбера, че е богата-изглеждаше като съвсем обикновено момиче от обикновено семейство. Разбрах едва като ме покани в тях. Истински палат! Ния мн я беше срам, винаги е крила, че е богата, просто се срамува от това. Дори сега, когато е в ново училище техните ще и дават повече джобни, ще ходи с маркови дрехи и т.н., апък тя мн се притеснява, че всички ще искат да се и приятели само заради парите(така беше в стария ни клас)
Та...понякога парите са пречка! :o

The_Devil_Girl
09-08-2008, 08:05
зависи от гледната ти точка
Това ми е много познато
И наще не са кой знае колко богати ама поне имам всичко което съм поискала :shock:

vamp
09-08-2008, 08:27
само богаташчетата пишат,нека пише и някой бедняк де,всички ли са богати :)

plmn
09-08-2008, 09:38
Аз не съм супер богаташ, но от друга страна не мога да се оплача ни най-малко.Не караме Q7-мици или S класи, но си имаме абсолютно всичко.Никога не съм бил лишаван от каквото и да е било.Толкова са постигнали родителите ми - това е.Щастлив съм, че ги имам и ценя труда им.Както казва татко - "Ще се радвам ако ме надминеш и постигнеш много повече." (това се отнася за всички родители де, не вярвам някой да мисли лошото на детето си)

SunShinePearl
09-08-2008, 10:10
ми аз не съм нито богата,нито бедна и досега нищо не ми е липсвало,към всички хора се държа еднакво и се опитвам да с еразбирам с всички

nefchi_bs
09-08-2008, 14:08
Ами ние нямаме много пари...Всечко идва от заплатата на майка,защото баща ми е безработен и неможе да си намери работа...Винаги съм имала каквото поискам било то и след година,две...Нямам маркови дрехи и обувки,но това не значи,че съм по-малко човек от другите...Харча по 2 лева на ден,понякога и 1 лев не харча,но не ме е срам от това избщо...Има ли значение колко искарват родителите ти и дали имаш 2 или 20 лева джобни,парите не правят човека...И тези които си мислят,че щом имат пари значи са най-великите се лъжат,парите не са техни а на родителите им...

BrookeDavis
09-08-2008, 15:28
не се дразня, че нямам пари..дразня се, когато изкарват някой по- добър/умен/талантлив/способен/красив от мен..а жалката истина е, че просто техните имат кинти...

Spunky
09-09-2008, 12:55
не се дразня, че нямам пари..дразня се, когато изкарват някой по- добър/умен/талантлив/способен/красив от мен..а жалката истина е, че просто техните имат кинти...

+1

pOiSoN_kIsS_94
09-09-2008, 17:46
От нищо не се срамувам,защото с финансите сме средно положение...но важното е да сме сплотени и да се отнасяме добре с другите 8)

shmurkam
09-09-2008, 18:02
Ами нашите хич не са от най-богатите. В една стая съм с брат си и нося обикновени марки като теранова,тайли вейли и овиесе,нищо сециално,ато подчертавам такъв лукс като да си купя нещо от новата колекция не ми се е случвало. Цените трябвада паднат дръстично за да ми позволят да си взема нещо. Имам що годе свястен телефон,абе нормално си изглеждам,но знам,че има къде къде по-добре от нас. От магазини като тесис,армани и такива,майка ми ме държи далеч...Не се оплаквам,обикновено не ме лишават от нищо. Дали се комплексирам и завиждам на по-богатите? Ами те повечето са по-богати от нас...но не,не им завиждам. Те всеки ден са с нов скъп парцал и го хвърлят на другия ден,не оценят парите,а това е лошо. За тях парите са просто даденост,а аз трябваше да се бъхтя при баба ми на ПОЛЕТО,забележете на село при животните и всичките градинки и селяни....три седмеци. За какво? За 50 лв. С тях си купих едни маратонски на UB на суперско намаление за 26 лв,от 80 лв. Останалите пари ги дадох на нашите,не ми трябваше друго. Понякога ми е супер гадно,че често нямаме пари за моите прищявки и въобще за всичко. Понякога сънувам как влизам в онези звездни лъскави магазини и си взимам всичко и когато се събудя нощем,плача тихо,за да не ме чуе майка ми,защото тя знае защо ще плача,но не искам да я натъжавам. Дала съм си дума,че когато порастна ще бъда по-богата от когото и да е в България и моите деца няма да плачат нощем,защото фукливите им съученички са с по-готини неща от тях и те няма да си правят сами гривни и гердани от разни въженца и такива...Но баща ми сигурно е прав-парите не са най-важното нещо на света,да...но са важни.
Както и да е,да се върна на въпроса ви-не,не завиждам,само понякога тайничко си представям,че аз съм на тяхно място и се усмихвам скришно... :)

rebel_kid
09-10-2008, 00:53
Позната история :)

Понякога сънувам как влизам в онези звездни лъскави магазини и си взимам всичко и когато се събудя нощем,плача тихо,за да не ме чуе майка ми,защото тя знае защо ще плача,но не искам да я натъжавам. Дала съм си дума,че когато порастна ще бъда по-богата от когото и да е в България и моите деца няма да плачат нощем,защото фукливите им съученички са с по-готини неща от тях и те няма да си правят сами гривни и гердани от разни въженца и такива...
Сигурна съм, че един ден ще разбереш, че парите и марковите дрехи далеч не са най- важното нещо... но предполагам ще е прекалено късно.

Blab
09-10-2008, 01:36
Мъхъ...

Не се срамувам от семейството си!
Пари винаги са ми/ни липсвали, те(или по-точно липсата им) са първоизточникът на всичките ни проблеми. Дали съжалявам за това? Не, не държа да нося маркови дрехи, не използвам скъпа козметика и прочие глупости. Искам просто семейството ми да живее нормално, а не родителите ми да са с висше образование, да се скапват от работа, да не виждам тати с дни... и, в крайна сметка, да им се събират в пъти по-малко доходи от на някой шофьор, примерно.
Обещала съм си да не раждам деца преди да мога да ги издържам!

И, да, има голяма разлика м/у бедните и богатите деца - вторите никога няма напълно да разберат какво чувстват другите. Имам всякакви приятели - от безумно богати до едва преживяващи, не ги деля, но мога да кажа, че заможните(задоволените) просто не знаят какво е да имаш още една грижа на главата, и то не-малка.

shmurkam
09-10-2008, 06:43

Понякога сънувам как влизам в онези звездни лъскави магазини и си взимам всичко и когато се събудя нощем,плача тихо,за да не ме чуе майка ми,защото тя знае защо ще плача,но не искам да я натъжавам. Дала съм си дума,че когато порастна ще бъда по-богата от когото и да е в България и моите деца няма да плачат нощем,защото фукливите им съученички са с по-готини неща от тях и те няма да си правят сами гривни и гердани от разни въженца и такива...
Сигурна съм, че един ден ще разбереш, че парите и марковите дрехи далеч не са най- важното нещо... но предполагам ще е прекалено късно.
Виж,знам че не са най-важното нещо. Аз не съм твърдяла това,но понякога се чувствам спекло,когато не мога да си позволя това,което пожелая. Просто искам да стана моден дизайнер или нещо такова и сигурно се сещаш,че обожавам джунджурии. За мен дрехите са начин на изразяване на човека вътрешно и показват неговото настроение и тн. Естествено идва моментът на диалога и постъпките,те също те показват какъв си. Няма значение. Аз не се срамувам,че сме бедни. Срамувам се,че не мога да помогна на семейството си,защото съм прекалено малка. :)

GotTheLife
09-10-2008, 12:37
ей богаташчетата като за вас парите и състоянието нямат значение кви са тия километрични постове с хвалби кой кво си купувал и т.н.

аз лично съм минала и през бедност и богатство.сега сме от средната класа и ясно си давам представа за тия разделения .Има ги и винаги ще ги има докато съществуваме

stefsi
09-11-2008, 23:57
az sam ot srednata klasa :-)

crazybaby_
10-06-2008, 17:11
ммм не съм богата не съм и бедна --нормално http://prikachi.com/users/dayz/65i.gif[/quote] :-D :-) :-P :P :smt020

Sensuality
10-06-2008, 17:32
az sam ot srednata klasa :-)

ЛаСт!К
10-06-2008, 18:51
Нямаме финансови проблеми,живея си нормално..Да завиждам?Че аз всичко си имам,какво като не е марково?!Някой хора крака нямат,за да си обуят панталона,а аз ше се дна да се притеснявам колко струва.
Не знам цените на дрехите ми 8-) Не ме и интересува..важното е,че ми харесват..
А да не говорим,че има толкова много маркови скъпи дрехи,коита са направо ама направо неописуемо безвкусни :shock:
Накратко:аз съм по средата 8-) може би понякога за малко ми се е искало да имам по 100лв джобни,но това е било моментно :D Абе,всеки трябва да е доволен за това което има :)

tItEufFf
10-06-2008, 19:08
Ами...аз като бях малка едвам преживявахме. Аз не го помня много този период, но майка ми ми е казвала, че си е мислила, че ще умрем от глад. Сериозно ... Но винаги съм изглеждала добре. Не питайте как е ставало .. майка ми си е шиела от стари рокли, палта и блузи дрехи за мен. Помня, че винаги бях с много красиви и оригинални неща. Я някое палто и шапка, сукманче.. хубави неща. После пък винаги получавах от дъщерята на едни богати приятели на майка ми дрешки. Те всичките бяха маркови. Затова никога не съм се чувствала зле. Преди 1-2 години вече почнах да осъзнавам, че не мога да си позволя най-скъпия телефон (даже аз бях последната в класа, която си купи) .. не мога да съм с маратонки "Адидас", майка ми няма кола и т.н. Но никога не съм се притеснявала .. Сега когато вече сме добре финансово е различно. Когато казвам добре финансово не разбирайте, че можем да си позволим супер лукс. Но това, за което съм си мечтала преди - да. Имам маратонки на Адидас, вчера се върнах с торби пълни от новите колекции на магазините, имаме голям телевизор вкъщи ... Е и? Не бих казала, че има разлика .. Всъщност има и тя е една - не трепериш всеки месец дали ваще ще успеят да си платят сметките за ток, а ти имаш нужда от нови ботуши, защото тези от преди две години вече пропускат ...

snejana67
10-07-2008, 16:14
не се срамувам от това,че родителите ми са по бедни,радвам се че всички сме здрави и се разбираме :grin:

mynichka
10-07-2008, 16:53
мчесно казано понякога ми става жал за другите :( но те не са виновни за родителите си ! :)

keep_smiling
10-07-2008, 17:05
Спомняма си като бях малка на колко лишения се подлагахме... :( и исках някакви супер обикновенни неща, като малко плюшено мече (забележете- малко, дори и не си мечтаех за голяма мечка).... И все още усещам онази неземна радост когато ми подаряваха шоколадов бонбон или вафла :shock: Сега нещата се промениха, но не съжелявам за нищо! Даже се радвам за всичко случило се и сега мога да си преценявам нещата. Сама си събирам пари и колкото и налудничево да звучи, най- голяма радост изпитвам когато с мойте спестявания купя подарък на някой :grin: И какво ми изреждате марките на дрешките, НИКОГА не съм се интересувала от тях, дори и сега когато мога да си ги позволя!
:x Има ли значение от къде ще си си взел новото парцалче при положвние, че по улиците е тъпкато с префъцунени персони които дори и едни цветове не могат да съчетаят, а в същото време виждаш и други с най- обикновенни дрешки изглеждат къде къде по- добре!
Кофти е когато, както споменаха по- горе някви тъпи богаташчета, на мама и тати дечицата дето си нямат и грам мозък в главата те прецакат в живота!

ThePowerOfLove
10-07-2008, 17:55
Моето семейство е средно положение :) Не сме богати, не сме и от най-бедните :) Не бих се комплексирала за някакви пари ..

Anavar
10-07-2008, 18:46
pff luda tema za6to dase sramuvam az rabotq sam i se pod1rjam sam bez nikoy dami d1rji smetka za men parite ne zna4at ni6tu vajnoe dasi 4ovek nali edin jivot se jivee sam s1m 6tasliv s1m malko samoten ama karay tova me pravi po silen ima edni bogataj4eta s krasivi kukli moyte fr sa mutri po 100kg 6e zobq dokata mra! hi4 neme ebe za parite zob4e zob4e mi preba 4ernoto drob4e utre s1m na lekar dali 6e ima pari za lekarstva :D :D :D

srpsko_1988
10-07-2008, 19:57
имам компиутър но съм беден..ако имах пари всичко щеше да е различно :(

mickelangelo
10-07-2008, 20:54
Парите развалят човека ... други неща са по важни .. но все пак .. всичко се свежда до тях ... но не трябва .. да третираме хората по "големината на джоба "

и все пак .. Парите не са всичко ... все пак ковчезите нямат джобове

mishmula
10-08-2008, 15:04
Родители те ми не винаги са били в добро финансово състояние. Знам и 2 и 200.Как се изкарват и как се харчат пари. Винаги се съобразявам, когато искам нещо и дори да ми откажат не се сърдя. Единственото нещо, което ми липсва е розов тунингован Мерцедес 8-)

Anavar
10-08-2008, 17:20
6e vi sera na parite i da ima6 milioni i da nqma pak 6e mre6! jiveyte svobodno i da ima6 pari i da nqma6 pari b1dete 4owek ne seki e bogat az naprimer vinagi s1m bil sam ne6to mnogo gadno imam edin super bogat fr nqma tak1f 4owek! prosto e velikolepen rabotq pri ba6tamu dava mi dobri pari 800lv na mesec sega s1m zak1sal sega s1m na le4enie imam leki tumori na 4erniq drob evala na mom4eta si4ko mi plati si4ki lekarstva a be si4ko zavisi ot 4oweka

ValzZi
10-08-2008, 18:01
Не съм богата и на мястото, където уча сега всичките ми познати и приятели имат повече пари от мен. Не им завиждам. Не се лишавам от разни важни неща заради липса на пари.

Прочете ми мислите.. :)

BurningDesire
10-09-2008, 08:01
Започвам поста си така - майка ми е учителка в СОУ, а баща ми работи като заварчик, всъщност той до скоро не работеше, но сега започна работа. Иначе през повечето време ни е издържала майка с учителската си заплата. Но от нищо не мога да се оплача - майка винаги се е справяла. Когато бях в 10 клас на мен и брат ми и купиха компютър, а сега съм студентка и живея в друг град, затова ми купиха чисто нов лаптоп. Е, какво мога друго да кажа? И хубав телефон си имам, и дрехи имам доста. Вярно, не са скъпи, но аз мога да живея икономично и без абсолютно никакъв срам казвам, че аз за блузка повече от 20 лв не съм давала и няма и да дам! И само да уточня, че никога не съм носила дрехи втора употреба! Така че съм горда с това, което имам и мисля, че имам право да искам повече чак когато аз почна да изкарвам!

sssladuranka
10-16-2008, 16:39
не се държа по различно нито с по-богатите нито с по-бедните от мен :)

Jaffs
10-16-2008, 17:08
Семейството ми има достатъчно пари. Баща ми има фирма, а майка ми няма значение каква е. :)
Преди години нямахме пари, нито сме карали хубави коли или сме живели в просторен апартамент. Имахме гарсониера и баща ми се скъсваше от работа, за да може да живеем нормално. Три деца сме, но не мога да кажа, че някога сме били лишавани или нещастни в този период. Нещата се промениха и бюджета ни рязко се покачи, но единственото, което се промени беше начина на живот. Не мисля, че семейството ми се е променило или са се превърнали в сноби. :)
Малка започнах да работя и що се касае до личните ми разходи от доста години сама си ги покривам. За толкова време от баща ми съм получила кола и апартамента, в който живеем е на мое име (там нещата са доста по-сложни). Не е от липса на желание от негова страна, просто аз не искам да получавам нищо даром. :)
Не мисля, че има за какво да ми завиждат или от какво да се срамувам. Имам заможни и бедни приятели и съм убедена, че и едните и другите ще кажат, че се отнасям еднакво с тях. :)

Persie
10-17-2008, 06:31
Не ми прави впечатление. Не деля хората на бедни и богати.

Nam3less3
10-17-2008, 16:57
Всъщност парите са много важно нещо, всеки говори само за пари и те са много важен фактор за много неща. Не се заблуждавайте, че парите не са най-важното, след здравето(благодарение на което сме живи), парите са най-важното в днешно време. Те са израз на вложения труд, и са средството за живот. Ние за малко да "фалираме", и това щеше да е крах в живота ми, по-голям отколкото каквато и да е любовна драма или дори смърт на някой. Дразня се, че по-незаможните ме гледат лошо.

it_ends_tonight_
10-17-2008, 18:04
Ние сме бедни и мен не ме е срам. Даже аз правя строг бюджет.. мн съм пресметлива и стотинка не давам да отиде за нещо, от което нямаме нужда.

titity
10-17-2008, 20:03
Ха...пари...майната им!
Не завиждам на никого за нищо!Парите са просто средство!НЕ ме интересува кой колко има...Те не са най-важното нещо.
Само така съвсем е вярно. Не е важно колко пари имаш а какъв човек си в деиствителност.
познавам хора които не мога да трая точно заради това че се фукат с парите си [-( . аз имам всичко което искам и съм доволна макар майка ми и баща ми да не са кой знае какви. :grin: :grin:

Sigrina
10-17-2008, 20:49
Дрехите и парите не са това, по което трябва да съдиш за хората. През живота си съм опитала и от лошото и от хубавото.
Живяла съм със съвсем малко пари, в ужасни условия, като съм мислила каква храна да купя с тях и изобщо не съм се сещала за нови
дрехи, но с много усилия след това живях охолно, купувах от всичко по много и имах каквото поискам.
Сега от няколко години смея да твърдя, че съм се уравновесила. Имам хубаво жилище и хубави дрехи (хубави не значи непременно маркови - имам блузи за 30 лева, имам и за 130). Не харча излишно пари, купувам нормални неща за храна, мога да си позволя много неща, но се старая да не се глезя особено.
Спестявам колкото мога, защото черните дни от миналото са ми оставили обица на ушенцето.
Това ме е научило, че не трябва да се съди за хората по това колко пари имат. Това не винаги зависи от теб!

WaterLilly
10-18-2008, 06:26
Не, не ме е срам. Попринцип сме нормално с парите и никога нищо не ми е липсвало, човек би казал, че сме богати, но не сме. Всички неща, които имаме, сме ги купили със събирани пари или малки заеми, които после връщаме. И сега нямаме много пари заради зъболекари (250 лв за мост + парите за пломбата) и гледам да не харча, но все пак ми дават пари и аз ги събирам за коледни подаръци, защото напоследък фалирах. 8-)

Miimiinka
10-18-2008, 15:39
Най-мраза некой да се разделя с некой друг понеже не е от неговата "класа"... и к`во кат баща ми не кара мерцедес и не работи във фирма а.Всеки родител се стреми максимално да дава това което иска детето.А дали имат вече възможност си е техна раута.Тва не е повод за присмиване.

Miimiinka
10-19-2008, 19:51
Пред кой да се срамувам,че наще нямат пари?Да не би да съм тръгнала да казвам,че наще примерно нямат пари.Това са си финансови проблеми на семейството и засягат само членовете на семейстово а не останалите хора.

sisityy
11-21-2008, 20:09
Абе да са живи и здрави, па материлното само си идва....Така че не завиждам! http://prikachi.com/users/dayz/65i.gif +1 a i parite na pravqt 4oveka

Drebs
11-21-2008, 21:51
Боли ме фара кой колко има,важното е аз да имам за цигари и кафе,и вестника си във вторник :D :grin:
Сериозно много слабо ме интересува кой с колко разполага. Знам какво е да си прекалено богат,знам какво е и да си събираш стотинките за хляб. И през двете неща съм преминала и честно казано оцених истинската стойност на парите :]
Иначе не ме е срам,то не виждам от какво. Ставало ми е неудобно,когато не съм се съобразявала,че някой познат е нямал възможност например да дойде с мен на дискотека или кафе и не съм се усетила,че може да е защото няма възможност,или да му е неудобно че много често му услужвам например. Това е по-гадно за мен.

verdjitO
11-22-2008, 08:02
Всъщност харча прекалено много пари...
Получавам всичко,което поискам...
Нося безсмислено скъпи дрехи,разходите по косата ми за месец са толкова,колкото са всички джобни на приятелката ми за същият месец...
И въпреки това я обичам най-много от всички,които я обичат, и никога не бих казала нищо лошо на никого, който харчи по малко пари от мен...
На моменти дори се срамувам, сериозно...
Защото тези пари ми се дават даром, е така без дори да ги заслужавам...
А в това няма нищо яко. И скъпите дрехи не са повод за гордост и радост...
Важно е с кого си, а не къде си... И важно е има ли кой да ти каже "Ей,супер яка блузка", отколкото тя да е скъпа.
Парите са шит... Без който не мога.
А хората,които могат да живеят и да са щастливи без тях в огромни количества са къде-къде по-стойностни хора от мен...

+1

ecstazy
11-22-2008, 09:33
хммм..наще нито са богати нито бедни..средно сме..не се оплаквам..не се лишавам от по - важните неща..имаме ено ши*ано богаташче в класа, което се мисли за голямата работа.Вярно че е красив на външен вид, но постояно се хвали с парите си и се мисли за "бог" както в повечето случаи богатите се мислят.Мразя такива хора.Той за сметка на това е пълен ИДИОТ има тъпо държание общо зето не е "печен".Направо ми се ще да го пребият.

teenems
11-22-2008, 17:01

+1

OpenedSky
11-22-2008, 18:33
Glupisti we bratle vie ne razbrahte 4e
kolkoto iu pari daA IMA6 ako na hara-
kter si tup ....

sentient_
11-22-2008, 19:32
Moite roditeli ne sa nito bedni nito bogati. Gledat da ne me li6avat ot ni6to i uspqvat. imam drehi, djobni, i dosega nikoga ne sum si lqgala gladna. Kogato e imalo eskurzii vinagi sa me puskali nemoga da se opla4a

kotenceto_bonbon
11-25-2008, 09:05
sredna rabota ama v klasa ima koito sa s po malko vajmojnosti ot na6ite i nne tva ne mi pre4i da ob6yvam s tqx i dase darja normalko e 4ek kvo kat ne nosqt markovo ne6a nali i te sa xora !!! ....sega osaznavam 4e sma stsnala mn materialna li4nost i 4e maika mi mi kypi 2 ekipa za daskalo na diamond i za ne6o se skaraxme i tq mi vika i kvo ne si li dovolna i az mal4a i tq e da ne e adidas .... :? :? kaf ideot sam.... :? :? :?

Krasencety
11-26-2008, 14:51
Не не се срамувам... и никога не бих се държала лошо с някого заради това...Глупаво е! :) Всички сме хора и бедни и богати! :)

Krasencety
11-26-2008, 14:52
Не не се срамувам... и никога не бих се държала лошо с някого заради това...Глупаво е! :) Всички сме хора и бедни и богати! :)

Iviqna
11-26-2008, 19:43

Нашите имат фирма,но това не значи че нося маркови дрехи..Напротив имам 1 / 2 ! Имаме вазможност,обаче явно щом са преценили че 4 лева на ден ще ми стигат , не искам повече...И в мооменти,в които нямаме пари(което се случва на абсолютно всеки) никога не бих се срамувала от семейството си !

Water
11-27-2008, 05:40
нашите са добре в икономическо състояние, но аз лично малко се блазня от това :? :? :? :? :?
ама все пак получавам много неща ама малко джобни
но по въпроса мен не ми пука дали са бедни или богати само да са яки

bobo_kaulitz
11-27-2008, 10:49
не се срамувам но се дразня когато на някой родителите имат много пари и той/тя се мисли за бог...

skailer
11-28-2008, 13:32
Мойте родителите не са от най-богатите :smt047 но никога не са ме лишавали от нищо...
Вярно ,че нямам маркови дрехи ... но все пак нали си жив :razz: - радвай се!
8)

puhi14
11-28-2008, 14:35
Аз не съм богата.Никога не съм имала и докато не се изуча вероятно няма да имам много пари.НЕ нося маркови дрехи и не харча много пари за прическа.Не ми и трябва.Но се чувствам добре в кожата си,никога не съм искала повече. :grin: Живота ми е готин и нищо повече не искам,камоли да се срамувам.Приятелите ми ме обичат такава-каквото съм си.
А ЗА НАДУТИ БОГАТАШЧЕТА,КОИТО ВСЕКИ ДЕН СИ ИЗБИВАТ КОМПЛЕСКИТЕ ПРЕД МЕНЕ:ВЗЕМЕТЕ СЕ ГРЪМНЕТЕ!!! :-D

KiSs_mY_LiPs
11-28-2008, 15:40
Майка ми има фирма , а баща ми се занимава с фирми за транспорт. Не сме богадаши , но не сме и бедняци. Не всички дрехи са ми маркови.. просто като вляза в магазина и като си харесам нещо си го копувам независимо дали струва 15 или 150 лева :) Според мен парите не са критерий за определянето на човек, защото има къде къде хора които не са толкова богати.. а са постигнали много . Никога не са ме лишавали .. винаги каквото искам и си го получавам. Не бих тръгнала да се фукам с парите,защото те не са мои а са на майка ми и баща ми. Те са се трудили за тях, аз просто ги топя :D . Правя си и сметки не всеки ден да топя по много пари ,, все пак сичко е свързано с тях.. както и те имат нужда :)

p1nk_girl4e
11-28-2008, 18:40
Майка ми е банкерка ,а баща ми има фирма ,автоивка и заведение ,но това не значи,че сме някви супер богаташи.Но в никакъв случей не съм лишавана от каквото и да било , всъщнот и аз както KiSs_mY_LiPs имам дрехи на различни цени например в гардероба ми има дрехи от 450 лв до 15 лв ,много се дразня от съученичките ми които постоянно ме питат какво работи майка ти а баща ти или нещо от сорта на Леле ваще колко коли имат и аз вече не знам как да им обясня ,че нямам златна лъжичка в устата си и ,че не съм нищо повече от тях.Аз наистина винаги съм се държала добре с по-бедните даже съм ги съжалявала ,но никога не съм го показвала ,много от приятелките ми не разполагат с толкова пари колкото нас например, но това не ми е пречело да ги обичам като част от семейството.И все пак си признавам ,че винаги съм се чуствала по-добре в компанията на по-заможните ми приятели от което се срамувам най-вече пред себе си :-o

the_slayer93
11-28-2008, 19:05
Брей ,брей.В тоя форум се е събрал каймака на обществото ....всеки втори се хвали с фирма(само да ви оточня ,че да имаш фирма ,не значи ,че имаш пари щото фирмата е едно нищо, едно име....друг въпрос ,ако тая фирма функционира ....)

По темата :Благодарна съм на родителите ми за всичко ,което имам.Имам всичко ,което съм пожелала(естествено с мярка)с едно малко изключение(един снайпер ,който баща ми отказва да ми купи от съображения за сигурност към хората ,които са ми непрятни :lol: :razz: )

pupirlz
11-29-2008, 07:04
Az pa sam beden i ne mi puka!!! Hubavoto e 4e i na horata s koito hodq,koito sa po zamojni ot men :D,sashto ne im dreme :D

ZA MEN E VAJEN RAZMERA NA SARCETO

PS. Kato stana miliarder she vidat te :D

taNcheto93
11-29-2008, 13:37
Наще не са от най заможните, но въпреки това никога не съм лишавана от нищо, имам мн малко маркови дрехи и не се срамувам от фин. състояние на семейството ми :)

Kostadin_682
11-29-2008, 17:57
Съгласен

NamelessRomantic
11-29-2008, 19:34
То верно парите не правят човека,обаче аз бидейки дете на разведени родители мога честно да си кажа че кеша не достига...Майка си къса задника за 440 кинта на месец,а само учебниците тая година са ~250.Сами правете математиката - не мога да изляза на едно кафе с приятели понякога бе мама му.Всички казват че парите не са всичко,ама ако сте с 3 лв дневно на даскало включително пътни и трябва да се пести за всичко нямаше много да мислите така.Имам 2 ката свестни дрехи и то евтини,ходя със протрити и почти скъсани обувки понякога.Мъка е.Не искам маркови дрехи,мощен комп и такива глупости,искам да знам че финансово сме стабилни и няма пак заради една велика сметка за ток заради сестра ми 2 седмици да стои майка на тъмно а аз у дядо.И все пак когато ми е гадно си пускам рока от 70-те до 90-те,взимам си една "Ариана" и света ми е в краката.Нищо че не ходя по кафета,кина и кръчми всеки ден.

DulceGatito
11-29-2008, 19:40
Съгласен

+2 8)

NamelessRomantic
11-29-2008, 20:03

Виж,знам че не са най-важното нещо. Аз не съм твърдяла това,но понякога се чувствам спекло,когато не мога да си позволя това,което пожелая. Просто искам да стана моден дизайнер или нещо такова и сигурно се сещаш,че обожавам джунджурии. За мен дрехите са начин на изразяване на човека вътрешно и показват неговото настроение и тн. Естествено идва моментът на диалога и постъпките,те също те показват какъв си. Няма значение. Аз не се срамувам,че сме бедни. Срамувам се,че не мога да помогна на семейството си,защото съм прекалено малка. :)

Виж мила,една думичка ще ти кажа.Търпение.Не можеш да помогнеш,голям праз дет`се вика.И аз не мога.И много хора не могат.Стегни се...просто трябва да се успокоиш и да се радваш на това което ти е най-ценно.За мен са истинските приятели и качествената музика,която ме кара да изпадна в екстаз (не,не хаус/соул/транс/).А за теб?Поне един ден ще станеп една прекрасна личност,знаеща точно колко е един лев.За мен е един хляб и една вафла "Боровец". 8-)

NamelessRomantic
11-29-2008, 20:05
мчесно казано понякога ми става жал за другите :( но те не са виновни за родителите си ! :)
Родителите им също не са виновни в повечето случаи.Все пак в днешната икономическа криза не е рядкост да срещнеш някой с 2 и повече визши който да взема заплата 400-500 лв. с които да не може да изхрани семейство.

aDuHka
11-29-2008, 21:59
Нямам от какво да се срамувам. Мойто семейство е общо взето с добри доходи, никога не са ми отказвали важни неща, а за някакви глезотийки и самата аз не съм изявявала желание ;) Наще са ме научили, че парите не трябва да са цел, а просто средство за препитание. Показвали са ми, колко е неприятно, когато човек няма пари за нищо, но и също така, как може да се възгордее, когато ги има ;)