- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- СРАМУВАТЕ ЛИ СЕ..
едно въпросче: срамувате ли се ако семейството ви не разполага с много пари? а тези,чиито родители имат фирми-как гледате на другите,които нямат маркови дрехи и които не разполагат с толкова джобни,колкото вас?с други думи:богаташчетата смятат ли за различни беднячетата?
![]()
богаташчетата по принцип се държат гадно с по-бедните(ако съм обидил някого сори)нашите на са чак толкова заможни но не мисля че някой трябва да се срамува заради размера на джоба си ама зависи ако си имаш печени приятели и не са с теб заради парите ти значи си
ОК а който е аутсайдер и няма много приятели започва да се замисля що така що иначе и сам си очернява ежеднавието
зависи от гледната ти точка
Абе да са живи и здрави, па материлното само си идва....Така че не завиждам!![]()
Всичко е възможно освен да преминеш със ски през въртяща врата!
зависи и от човека, познавам хора които бащите им печелят добри пари, и синовете им се мислят за богове, познавам и други,които пак имат пари,но не се държат като по висши,казано е,че парите променят човека,но не всеки човек![]()
Бедността не е порок,нали така беше...
Да се срамуваш не...да се гордееш не...
Абе не знам,аз няма кво да се оплача,хората нямат кво да ядат,както на сички са ни повтаряли...
И все пак има кво да се желае около джобните ми..едно 2 лева на ден идват...горе/долу....
Не,не се оплаквам
Иии се чуствам горда след поста на Уискас...щото съм някво
детенце...и си се радвам на разните работи и глупости без ииизобщо да намесвам парите...и е яко (:
Преди се срамувах,лъжех че наще фирма имат нз си кво ама сега па изобщо не ми пука.Кво като нямам толкова пари не съм човек ли пффф,въпреки че точно това смятат някои богаташчета който имат квото си поискат
Първоначално написано от AnincetoSexy
Здравейте на всички.![]()
С ръка на сърцето си признавам, че родителите ми НИКОГА не са ме лишавили от нищо, от абсолютно нищо....
Имам скъпи маркови дрехи имам и такива на сравнително приемливи цени...Харча доста и не си правя сметка на разходите(Може би защото, както и Уискас, така и аз получавам всичко на готово).Не ми се е налагало да спестявам за да си купя нещо....ццц на мама и на тати глезлата съм, обаче...от друга страна се съобразявам със семейният бюджет и правя усилия да не натоварвам наще с разходи, но понякога парите просто се "топят".Излизаш да речем с 10 лева и в най-добрия вариант се прибираш с 2-3 и като си направиш равносметка, пак не можеш да разбереш къде е остатъка...
Живота с всеки един ден поскъпва,не е реално просто...
Определено, обаче не гледам с лошо око, на познатите зми с по-малки финансови възможности, все пак не може всички да червиви от пари...Аз, обаче не парадирам, та аз дори не се гордея с доходите на семейството, защото аз нямам принос, в това отношение.Един ден, когато започна сама да се издържам, може и да се гордея, но тогава ще бъде със самата МЕН.Като цяло парите не са повод за гордост.Те са просто средство, за някои цел...но факт е, че не всички богати хора са щастливи...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Живея в эаможно семейство,така е.Но не го каэвам,эа да предиэвикам хорската ненавист,а просто ,эа да бъде някаква предпоставка эа това,което ще напиша по-надолу.
Хората са раэлични.Има хора от по-високите социални среди,които гледат на теэи от по-ниските като на животни.Не съм такава.Всички сме хора.Има много по-важни критерии,според които трябва да оценяваме един друг,а не според социалното положение.
Друг е въпросът,че в случая говорим эа хората в тиинейджърската въэраст.А там нещата стоят по доста по-раэличен начин.Малко хора в таэи въэраст са осъэнали стойността на парите.Теэи,нека ги наречем по-эаможни,често се вэимат доста на сериоэно и парадират с богатствата си.А нека се эамислим малко.Нима теэи пари са тяхни,нима са си мръднали пръста,эа да живеят в огромните апартаменти,да учат в частните училища и прочие?Не.Всъщност всичко дължат (в това число и аэ) на родителите си.Но малко от тях го осъэнават.Именно от таэи гледна точка,децата от по-несъстоятелни семейства,са с по-реално иэградени представи эа парите и света,в който живеем.Те са научени да ценят парите,а не да се раэхищават.Може би по това се раэличавам от доста `богаташчета`.Да,имам всичко,от нищо никога не съм била лишена.Като малка бях нахално детенце,което искаше да има всичко ,което му хване окото.И мама и тати ми го купуваха.Благодарна съм,но съэнавам,че е било доста неправилно.Радвам се,че сама съэнах ,че все още не съм постигнала личен успех и не мога да парадирам с това,което имам.Всъщност то дори не е мое,не съм допринесла эа неговото присъствие.
Е,май навляэах доста навътре в темата.Но ще отговоря на въпроса на автора с няколко думи.Не,не гледам на хората ,които са от по-бедни семеиства като на по-нисши от мен.Ценя хората според други критерии и не подбирам обкръжението си,според материалните им въэможности.
[size=7][b][u]fosse cos
благодаря за отговорите ви,мили момичета и момчета!вие сте едни много интелигентни деца!
![]()
Не завиждам на тези, които имат мнго пари. Иначе аз съм от буржуазията - средната класа - не получаваме нито малко, нито много. От родителите си получавам това, което е нужно. Гордея се със семейството си и бих застанала пред всеки един от тях и бих се похвалила, че са мои роднини, защото са страхотни хора, които са постигнали много - или така поне го виждам аз. Имаме си проблеми, но не бих ги сменила с други, каквото и да става![]()
Memento moriendum esse!
Е кой е казал че ваще като имат фирма трябва да имаш само маркови дрехиПри нас работата е долу горе средна работа но никога не съм се държала по определен начин с някой защото има/няма пари. Държа се според начина по който той се държи с мен
![]()
Всяка жаба да си знае гьола. Не е важно колко пари имаш, а как си ги искарал. Ся ако имам милярд, ма са от дрога, ще ме издирват като за световно да ме убият, но ако имам милион, и съм си ги искарал от семейния ни бизнес, ще си ги харча с удоволствие, без да се чувствам длъжен на някого. Човек трябва да се учи да инвестира, а не само да харчи. За да преоспее, трябва да е предвидлив финансист, и да предвижда печалбите си (независимо от акций, или от малко магазинче което има).![]()
Ха...пари...майната им!
Не завиждам на никого за нищо!Парите са просто средство!НЕ ме интересува кой колко има...Те не са най-важното нещо.
Не съм богата и на мястото, където уча сега всичките ми познати и приятели имат повече пари от мен. Не им завиждам. Не се лишавам от разни важни неща заради липса на пари.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Nikoga ne opredelqm ne6tata spored tova kolko e bogat nqkoi!!Vaje e haraktera na 4ovek a ne polojenieto mu!!
чiSта проба ragga muффin' и RаSта мЭдiтацIя...
aбсолютно точно казано! \Първоначално написано от Presley`n`Sum
/ през 2 месеца ходя със майка ми,в дома за сираци и им носим сладкиши,дрехи и т.н. Не парадирам,че съм от заможно семейство,но все пак можем да си позволим доста неща,а като го гледам горките,милички дечица и ми става жал
все пак и те са хора,и те имат нужда от много неща,и на родителите ми не им е проблем да отделят по 500 лв. за тези дечица,дори се радвам,че не ги харча аз за други си мои прищевки... и не всички т.нар. богаташчета са надути
отклоних се от темата но...
![]()
Истински приятел е този,който знае мелодията на сърцето ти,и ще ти я изцвири,ако си я забравил!
Родителите ми имат достатъчно пари,за да задоволят всяка моя прищявка - дрешки,екскуриики и разни такива...Честно казано не съм от хората,които мислят за семейния бюджет,но никога не съм се оливала в желанията си,защото всеки трябва да си има мярка!Повечето ми приятелки са от богати семейства,но това не означава,че си ги избирам по това - просто така се е получило!И приемам приятелите ми с по-скромни средства съвсем нормално - те са като всички други!
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Едва ли тук някой би могъл да каже, че не му стигат парите, при условие, че има компютър и пари за интернет!
През целият ми съзнателен живот не съм лишавана от нищо. Каквото съм поискала - имала съм го. Естествено, когато майка ми беше без работа, а баба ми пред заплата беше по-трудно, но при първа възможност пак съм го получавала... но това беше, когато бях малка.
Сега пак е същото положението, с разликата, че гледам пари от нашите да не искам за дрехи и други такива неща. Само джобни и тук таме някакви дрехи, които за момента сама не мога да си ги купя. Иначе гледам за странични неща да харча от мои си пари, нямам никаква идея защо.
Но тук не включваме разходите ми за интернет, ток, вода (най-вече), сметката за телефона, храната вкъщи и т.н. и т.н... които в крайна сметка те ми плащат...
Не ми пука от това дали някои има повече или по-малко пари от мен. Това по-малко човек ли го прави? Еми не. Човек ако си струва не ми пука дали има чисто нови маркови дънки, купени вчера и са му петдесетия чифт в гардероба или доносва дънките на баща си... А ако е боклук, дори със скъпият телефон и хубавата прическа пак ще е такъв.
Има такива, като мен, които не парадират със финансовото положение на родителите си и да се оправят сами, без да правят така, че да изпъкват с парите на мама и тате. Има и други, които са на принципа 'виж ме кой съм аз', без да осъзнават, че те сами по себе си са нищо, а това, с което се фукат реално е заради труда на родителите им.
Има такива, не до там материално осигурени хора, които не се притесняват от материалното си положение, знаят, че не само парите ще ги направят хора. Но има и други - които се озлобяват към тези, най-вече тези с пари...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Всичко, което поискам го получавам, рано или късно... Не съм лишена от НИЩО!.....
Az mnogo gi mraza bogata64etata...imame edno takova momi4e v klasa i tq v momenta nqma priqteli zaradi tva 6ot e mnogo naduta tapa i se fuka s mangizite na maika siImame sa6to taka i o6te edno mom4e s pari ama toi vaob6te ne e nadut i ne se hvali nalqvo i nadqsno daje do kolkoto znam hodi s po 3-4 lv na daskalo i vsi4ki mnogo go uvajavame za tva
![]()
za men parite ne sa ot zna4enie... no me draznqt deca na zamojni roditeli koito si mislqt 4e vsi4ko e pari... ili mrazq sushto taka da me 4erpqt.. adski mnogo se draznq... obi4am da sm nezavisima... a ina4e ako nqmam pari ili sum gi zabravila vinagi moga da poiskam na priqtelite si![]()
Не позволявай на хората да стоят близо до теб, за да не чувстваш липса, когато започнат да си тръгват един по един ...
Еми не ходя с маркови дрешки, но съм доволна от това,което имам! Повечето ми дрехи са все подаръци от некой роднина или приятел, аз също си купувам дрехи и наще не ми купуват просто така някоя блузка която съм си харесала! Доволна съм си и знам че наще се пребиват от работа и повечето пари отиват за мен и сестра ми! Някои от приятелките ми са доста богати, но не им завиждам! Човек трябва да се радва и на малкото което има!
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
охх мии незнам аз съм бил и от двете страни,семейството ни е на перйоди и мойто държание не е различно,казват че изглеждам надут но след като ме опознаят хорат не са на това мениие![]()
![]()
И при мен е така,може би майка ми нямаше да насмогва с капризите ми(най-вече за дрехи),ако не бяха роднините ми в чужбина и не ми носеха марковите парцалки.Но с тях и без тях(дрехите) не съм нещо повече от другите или пък те от мен.Първоначално написано от ЦвЕтИт0