Влез

View Full Version : Аборт

padnal_angel
02-10-2008, 12:39
Какво мислите за абортите?На някого случвало ли му се е?Ако ви се случи как бихте постъпили?За вас аборта убийство ли е???

Jeuelle
02-10-2008, 12:41
Аборта е убийство , но бих го направила!

bulgarche
02-10-2008, 12:43
Убийци!

VilleBaby
02-10-2008, 12:46
не е убийство,защото плодът още не е узрял,още не е човек! А и все пак човек си решава кога иска дете,когато е сигурен във възможностите и желанието си за бебче...така че аз съм ЗА :)

TH33N
02-10-2008, 12:46
против (по принцип)
винаги обаче има ситуации в които не могат да се вземат 100% категорични решения, но определено не съм привържаник.

lwsu
02-10-2008, 12:48
на мене лично не ми се е случвало, ама съм участвал с такъв филм...

Едно бивше гадже беше оплела конците, итрябваше да го направи без да разберат техните, имаше нужда от превоз и финанси.. преди това бях против аборта, но като ги карах на гинеколог преди това, само като им видях лицата и на двамата... живота пред тях, а те в какво положение бяха.. както и да е всичко мина гладко и по план..
оттогава насам зъм "за" аборта.. някакси може да поправи някой грешки.. и да създаде нови разбира се.. ама това е друга тема..

SINDEL
02-10-2008, 12:56
Твърдо за.
Алтернативата да гледаш бебе на тея години ми се струва пове4е от ужасна.. :?

krem4et0
02-10-2008, 13:03
За аборта по принцип съм.
Аз лично обаче не бих го направила не от морални съображения, а просто защото съм в чудесна възраст за бебче. Е, може да поизчакам някоя друга година, ама ако стане...
Всеки има право да си направи избора!

LustForSk8ing
02-10-2008, 13:05
est 4e aborta e ubiistvo...zamo 4e beznakazano 6toto 4oveka koito ste ubili o6te deistvitelno ne sa6testvuva...az sam za aborta 6toto pr ne moje 14-15 momi4e da rodi....kvo vazpitanie 6e dade na deteto si edno dete?

KimBerLy1912
02-10-2008, 13:23
Нямам категорично мнение по тоя въпрос... : ))) И "да"-то,и "не"-то си имат своите положителни страни : ))) Не наричайте забременняването грешка...Аз смятам че всеки трябва да поеме отговорност за своята "грешка"...Естествено винаги има и случаи,в които действително никой не носи вина/или поне вината не е само на един...Но всеки прави това,което намира за добре... : )) Не съм изпадала в такава ситуация,надявам се и да не изпадам...затва не знам как бих постъпила : ))

Smirnoff
02-10-2008, 13:26
Зависи , но ако си непълнолетен неми се вижда нормално да родиш ...

Roiroi
02-10-2008, 13:28
Да убийство е ... Но често в противен случай е Самоубийство :(

uJluaHa
02-10-2008, 13:30
Не ми се е случвало до сега, но ако се случи бих направила аборт защото живота е пред мен и не ми е време за дете. Като цяло не съм против абортите защото, това не е непоправима грешка. :)

I_HaVe_A_PrObLeM
02-10-2008, 13:34
A kolko струва един аборт ;)?
:? :-D

b0ck0v
02-10-2008, 13:36
гласувах против.дори и на 15 да си го направила раждай си го.бебето не трябва да убира след като му е даден шанс за живот

Ivs Jonas
02-10-2008, 13:41
Убийци!

Slawi92
02-10-2008, 13:44
за мен е убиство да си мислила кат си се е***а кво след тва 6е го махаш ще мислиш на време

maackata
02-10-2008, 13:48
Ami az ne 4e sam za no ponqkoga obstoqtelstvata i momenta kogato se slu4va ne se podhodq6ti i aborta e za predpo4itane ot barkotiqta v koqto izpada6.Ne mi se e slu4vali i da pazi gospod :)

sweet_sorcerer
02-10-2008, 13:53
Аз съм против аборта по принцип - щом си мислиш,че си достатъчно голям да се е*еш,значи трябва да си носиш и последствията.... ама съм съгласна,че понякога просто се налага...

rashito0o
02-10-2008, 14:00
Убийци!

hahavteen
02-10-2008, 14:47
Za sum i mislia 4e bih napravila vupreki 4e sum nad 18 i imam seriozen priatel i semeistvo koeto bi me podkrepilo.

iMmOrAl`GiRl
02-10-2008, 15:01
За абортите съм.Когато двойката не желае детето или преценява,че няма да може да му осигури добър живот,да се грижи за него и да го възпита-защо жената да го ражда.Да не говорим за момента,в който си на 14-18:дете да отглежда дете :-o Да възможно е,но аз лично не бих го направила.Абортът има и необратими последствия-да,но има и толкова нежелани бременности.(Напоследък се чудя толкова ли е трудно да се използват предпазни средства,за да не се стига до аборт)
И не мисля,че абортът е убийство,макар да не искам някога да ми се налага..Е това е :)

FENKATAA
02-10-2008, 15:19
зависи от ситуацията , но по принцип трябва да не се стига до там :?

Anna5339
02-10-2008, 15:49
"ЗА"
Понякога стават грешки и гафове. А според мен е по-добре да направиш аборт,от колкото да не можеш да осигуриш нормални условия на детето си или най-лошото да го дадеш в някой дом!
Твърдо ЗА!

angel_love_
02-10-2008, 15:54
аз съм твърдо ЗА... най-малкото защото имам една приятелка ...майка й я е родила на 16... при което живота не само на майка й но и на баща й коренно се е променил,както се е радвала на живота се оказва с дете запретнала ръкави и с престилка готвейки вечеря за цялото семейство ,а живота тепърва е бил пред нея ..после това момиче е мъкнато по барове дискотеки и прочие доголяма степен е отгледано от баба си и дядо си...немисля че това е добре нито за детето,нито за родителите всеки може да допусне грешка но се замислете по-добре ли е да запазите детето и какъв живот би имало то ...!? (казвам изцяло личното си мнение нямам претенции никой да го подкрепи)

LovePoisoned
02-10-2008, 17:34
аз съм твърдо ЗА... най-малкото защото имам една приятелка ...майка й я е родила на 16... при което живота не само на майка й но и на баща й коренно се е променил,както се е радвала на живота се оказва с дете запретнала ръкави и с престилка готвейки вечеря за цялото семейство ,а живота тепърва е бил пред нея ..после това момиче е мъкнато по барове дискотеки и прочие доголяма степен е отгледано от баба си и дядо си...немисля че това е добре нито за детето,нито за родитеелите всеки може да допусне грешка но се замислете по-добре ли е да запазите детето и какъв живот би имало то ...!? (казвам изцяло личното си мнение нямам претенции никой да го подкрепи)
И аз имам една съседка, която също е била родена от майка си на 16 години.. И сега това момиче е същото като майка си. Майка й (сега е на 31) още ходи по дискота, почти не обръща внимание на дъщеря си, живеят при бабата и дядото.
Но сте прави за едно - това е убийство!! Не е ли много по-лесно да ползваш кондом или да взимаш хапчета?! :-x Къде им е умът на тия хора!?

angel_love_
02-10-2008, 17:41
LovePoisoned и аз точно това се питам ...неживеем в средните векове все пак ,а като гледам това момиче в момента на какво прилича и какво държание и възпитание има ... и продължават двете с майка й заедно да ходят по дискотеки ... незнам да даде6 50 ст си струва пред това да си провалиш целия живот ,защото аборта на тази възраст крие много рискове и това не е факт ,който трябва да се пренебрегва единственото,което мога да кажа е да поемете отговорността си ...и да не се стига до аборт ...

radito
02-10-2008, 17:42

LovePoisoned
02-10-2008, 17:49
LovePoisoned и аз точно това се питам ...неживеем в средните векове все пак ,а като гледам това момиче в момента на какво прилича и какво държание и възпитание има ... и продължават двете с майка й заедно да ходят по дискотеки ... незнам да даде6 50 ст си струва пред това да си провалиш целия живот ,защото аборта на тази възраст крие много рискове и това не е факт ,който трябва да се пренебрегва единственото,което мога да кажа е да поемете отговорността си ...и да не се стига до аборт ...
Точно така. Но много от днешните тийнове (вкл. и майката на тази тогава) са безотговорни и приемат лековато нещата за огромно съжаление. :x Бях чела някъде, че момиче на 16 казва: "И с презерватив, и без пак има риск, така че предпочитам без, защото разваля усещането." :booooomb:
Но като гледам ние ще си останем само с критиката.. Едва ли тези, които са на мнението на таз 16-годишната, ще се замислят. Явно трябва да стане белята, за да им узрее зелената тиква. :-x :x

juchoche
02-10-2008, 18:08
az sam za abortite naistina tova e kraino re6enie koeto po princip moje da se predotvrati s hap4eta i prezervativi i t.n no se pak ni6to ne e na 100% sigurno i ako se stigne do tova re6enie bih podkrepila za6toto edno deto koeto e rodeno ot miaka koqto e na 16 ili t.n parvo za momi4eto tova ozna4ava da si provali celiqt jivot vtoro tova dete kogato maikata nqma prespektiva kakyv jivot ozna4ava 4e 6te vodi.. seki ima pravo na izbor naistina e obiisvo no po dobre li e da se provali jivota na toilkova hora...

zabludenata
02-10-2008, 18:23

suunlight
02-10-2008, 18:36
така !! ЗА !! съм .. по тая тема :)
и всичко което мога да напиша като защита на това мое "за" е написано в предишните коментари ... няма смисъл да повтарям думите на другите които са "за" !

Dark_Angel_F
02-10-2008, 18:45
Абортът е зло , но в някои случиа е по малкото зло , защото като се замислим една например 17 годишна тийнейджърка не може да отгледа , възспита пък камоли издържа едно дете... А и как ще се чувства то с майка сервитьорка или продавачка ( а тя ще е такава защтоо едва ли ще може да вземе образование дундуркайки беб в ръцете си) , и не това тя каква е е толквао важно .. защото бащата все още сигурно ням да е отговорен и в случай че се разделят кво праим ?! По добре да отнемеш нероден живот от колкото да съсипеш 2 такива...

rame
02-10-2008, 18:50
Против съм!!Мисля че съвременната контрацепция е достатъчно напреднала.... :? Щом мислите,че презервативите развалят усещанията...има хапчета :x Ако стане гаф-има escapelle :-o D;d Ама тва некоя 14-годишна пикла,дето си мисли че е достатъчно голяма за секс и вярва,че приятелят и ще я пази... най-често такива се превръщат в убийци на собствените си неродени деца :? Съгласна съм със sweet_sorcerer-"Аз съм против аборта по принцип - щом си мислиш,че си достатъчно голям да се е*еш,значи трябва да си носиш и последствията.... " :)

lubopitka_91
02-10-2008, 19:02
всички тука дето казват че са против лъжат жестоко!до скоро и аз бях против докато не ми се стовари на главата а едно разумно момиче първо ще помисли какво би дало на детето си като го роди и какъв пример ще му даде и направих аборт затова никой никога да не казва че е против защото не лъже другите около себе си а лъже самата себе си

rame
02-10-2008, 19:14
всички тука дето казват че са против лъжат жестоко!до скоро и аз бях против докато не ми се стовари на главата а едно разумно момиче първо ще помисли какво би дало на детето си като го роди и какъв пример ще му даде и направих аборт затова никой никога да не казва че е против защото не лъже другите около себе си а лъже самата себе сиКато ти гледам набора-91,ми става ясно че ти наистина си малка за бебе...но тогава миличка как ти се е "стоварило на главата" ???Седеше си вкъщи,четеше книжка и коремът ти почна да расте ли?? :lol: :lol: Така де майтапа настрана да те питам да не би ти да използва гумички,хапченца или нещо подобно и въпреки това забременя?? :? Така че аз оставам против аборта и за да не стигам дотам,просто ще се пазя :) Ела и ми кажи пак че лъжа,че съм против :-P

angel_girll
02-10-2008, 19:24
Аз съм ЗА аборта когато е единственото решение, а не защото просто на някоя мацка и се живее още малко и решава да абортира. Когато има възможност да се отгледа. И по приницп.. може да се вземе висше образование дори и да имаш дете. Тези като мен, родените около 1990г .. (не мога дам точен диапазон) родителите ни как са били. ПСециално баща ми .. е писал проекти с ревящо бебе в ръцете си (аз). Само че има една разлика, едно е възпитанието което са получавали едно време нашите родители др е, което се получава сега.

krem4et0
02-11-2008, 06:26
всички тука дето казват че са против лъжат жестоко!до скоро и аз бях против докато не ми се стовари на главата а едно разумно момиче първо ще помисли какво би дало на детето си като го роди и какъв пример ще му даде и направих аборт затова никой никога да не казва че е против защото не лъже другите около себе си а лъже самата себе сиКато ти гледам набора-91,ми става ясно че ти наистина си малка за бебе...но тогава миличка как ти се е "стоварило на главата" ???Седеше си вкъщи,четеше книжка и коремът ти почна да расте ли?? :lol: :lol: Така де майтапа настрана да те питам да не би ти да използва гумички,хапченца или нещо подобно и въпреки това забременя?? :? Така че аз оставам против аборта и за да не стигам дотам,просто ще се пазя :) Ела и ми кажи пак че лъжа,че съм против :-P

Ти знаеш ли, че дори и да остане здрав преззервативът, има вероятност порите му да са по-големи от сперматозоидите. И това е при 3% от кондомите. Хапчетата също не са 100% сигурни. 1 диария или 1 повръщане 2-3 часа след приема им, тютнопушене иш алкохол в големи количества и.........си си прецекала цялата опаковка. така, че контрацепцията е ефективна, но не и 100% сигурна.
А хипотетичната ситуация-изнасилена си, взела си Ескапел, но той не е подействал, зашото и той не дава 100% сигурност....какво правим?

lubopitka_91
02-11-2008, 11:07
krem4eto е напълно права но докато не се случи на някого всеки ще казва че е против аборта.недай си боже ви се случи ще видиме колко против сте всички

evelinka1122
02-11-2008, 11:42
za ili protiv abortite?!?! ve4nata dilena... edni 6te kajat ama tova e si e ybiistvo i to na dete... dr p1k ama v nqkoi slu4ai se nalaga i primerno ako e nqkoq tineijarka na 12-13 god ne e sposobna da iznosi dete tolkova mlada! az li4no s1m ZA 6tot ako popadna v takava situaciq kolkoto i da e zversko i ybiistveno moje bi 6te napravo nyjniq abort. kakvo da praq da si provalq jivota i kogat s1m studentka detoto mi da tr1gva 1 klas li ?!?!?!?!?!?! :shock: :-| :-|

scanadal
02-11-2008, 11:55
Защо си мислите,че едно дете ще ви провали живота?Аз съм "против" абортите.Това определено е убийство.Какво като детето е все още в коремът на майка си или е все още неоформено.Все пак това си е човешко същество,а не някаква си съвкупност от клетки.Човек си е от момемтът на зачеването даже.

rame
02-11-2008, 12:49
krem4eto е напълно права но докато не се случи на някого всеки ще казва че е против аборта.недай си боже ви се случи ще видиме колко против сте всичкиВие сте прави че нищо не дава 100 % сигурност...и е ясно че съм за аборта ако е крайно решение-демек знаеш че не си готова да имаш дете и затова СЕ ПАЗИШ,но въпреки всичко белята става.... :? Но съм сигурна че тези случаи са мн мн редки....повечето се чукат на поразия или въобще не се пазят и затова после тичат по аборти-най-често нелегални :x А ти, Любопитке,след като си съгласна с Кремчето,защо не каза:"да,пих хапчета,но въпреки това се случи..." или "нз как се случи,използвахме презерватив"-така че мълчи,смешна си,няма нужда да ми правиш реклама на аборта или да ми налагаш мнението си :D :D

alex4o
02-11-2008, 13:55
аз съм твърдо против..защото..ами просто всеки би трябвалод а мисли когато прави нещо,а не след това да отнема живота на бебчето..което пък за нищо не е виновно иии има право да живее,след като вече му е бил "Даден живот" !

krem4et0
02-11-2008, 14:40
В крайна сметка си зависи от много неща. Ако си на 15 с гадже на 16 без образование и работа и с консервативни родители е едно. Ако си на 18-20, поне със средно и с подкрапата на вашите и на приятеля си е друго. Но абортът не бива да е забраняван, защото всяка жена има правото да избере. да избере дали може да е майка, дал би могла да отгледа и възпита 1 дете, да избере образование или семейство, да избере дали ще напълнее, ще й се гади, ще пишка през 10 минути, ще напълнее с 15 кила минимум и ще се мъчи и чекне часове наред, за да роди бебе, което в крайна сметка не е искала.
............и това е леснат част от това да имаш дете.

evilkaAaAa
02-11-2008, 15:06
аз лично не мисля, че аборта е убийство, но колкото и да е гаден един аборт, колкото и мъки да причинява, той осигурява на момичето възможност за напред да продължи живота си по нормален начин и да има възможност да се реализира и когато вече е готова за деца да може да им осигури нормален и пълноценен живот.

faxy
02-11-2008, 15:50
Ami naistina e ubiistvo i s1m mnogo0o protiv tezi ne6ta ...no ot dr stranna ponqkoga e prosto neizbejno.......

marina star
02-11-2008, 16:13
Твърдо за.
Алтернативата да гледаш бебе на тея години ми се струва пове4е от ужасна.. :?
imenno!!!!

rame
02-11-2008, 18:00
да избере дали може да е майка, дал би могла да отгледа и възпита 1 дете, да избере образование или семейство, да избере дали ще напълнее, ще й се гади, ще пишка през 10 минути, ще напълнее с 15 кила минимум и ще се мъчи и чекне часове наред, за да роди бебе, което в крайна сметка не е искала.
Ами щом не е искала,да се е пазила.Както казах,има и изключения,но повечето с абортите са такива,които са безотговорни относно контрацепцията... :? Интересно ми е за какво са им главите на раменете?? Мъжете -ясно,мислят с долната си глава, а жените-с какво,с дупката си ли? :-DКато са малки и глупави,къде са тръгнали секс да ми правят?? То е ясно,че момиче на 14-15 не може да се грижи за едно дете...Но...Кремче,нали и ти беше против ранния секс ?? :wink:

panther
02-11-2008, 18:07
Аборта е гадно и опасно нещо, но в някой случаи е наложително.
Не мога да кажа ЗА или Против. Всеки случай е уникален. Най-добре да се пази човек да не стига до такъв избор - аборт или не.

TopTa
02-11-2008, 18:52
as sum tvurdo za! osobenno ako e bilo gre6ka, neplanuvano, i maikata e pod 18!!! ne mislq 4e e ubiistvo za6toto to ne e 4ovek, nemisli, ne4ustva, zavisi napulno ot tqloto v koeto e! plus 4e ako edno takova dete bude rodeno to nqma da ima pulnocenen jivot, nqma da bude otgledano v maximalno nai-dobrite uslovia, moje da ima uvrejdania (osobenno ako maikata e mn mlada) i nai-veroqtno 6te bude nedostatu4no obi4ano!
no v kraina smetka aborta e li4en izbor!

rubi
02-11-2008, 19:33
ами аз съм против...против съм защото вече минах възрастта в която беше безумно да имам дете..почти на 19 съм и ако ми се случи ще си го гледам все пак това си е моя грешка а детенцето не ми е виновно нищо...а пък и да не говорим че след аборт е много възможно да се получат усложнения които да доведат до стерилитет и никога не бих понесла мисълта да нямам възможност да имам деца!!! :?

krem4et0
02-12-2008, 06:41
да избере дали може да е майка, дал би могла да отгледа и възпита 1 дете, да избере образование или семейство, да избере дали ще напълнее, ще й се гади, ще пишка през 10 минути, ще напълнее с 15 кила минимум и ще се мъчи и чекне часове наред, за да роди бебе, което в крайна сметка не е искала.
Ами щом не е искала,да се е пазила.Както казах,има и изключения,но повечето с абортите са такива,които са безотговорни относно контрацепцията... :? Интересно ми е за какво са им главите на раменете?? Мъжете -ясно,мислят с долната си глава, а жените-с какво,с дупката си ли? :-DКато са малки и глупави,къде са тръгнали секс да ми правят?? То е ясно,че момиче на 14-15 не може да се грижи за едно дете...Но...Кремче,нали и ти беше против ранния секс ?? :wink:
Да, против съм. Но това няма да спре който и да е да прави секс на 13, нали? И аз съм треперала на 3 пъти......никой не е застрахован в крайна сметка!

oposum4eto
02-12-2008, 09:45
аз съм твърдо за аборта,още повече че ако си някое хлапе което себе си неможе да гледа камо ли едно бебе,за мен да родиш я на 14 я на 16 си е чисто безотговортсво,така не само проваляш собствения си живот ами и живота на детето,ако си мислят че могат да им дадат всичко което се нуждае едно дете,и могат да пологат грижите които до скоро са полагани за тях(силно се съмнявам)а и кво кат ти се прище да "поживееш" ще го хвърлищ на мама и тати ли?трябва сериозно да се замисли човек в/у това

rame
02-12-2008, 11:06
Да, против съм. Но това няма да спре който и да е да прави секс на 13, нали? И аз съм треперала на 3 пъти......никой не е застрахован в крайна сметка! Но едно е да трепериш на 18-19-20 и нагоре,друго е на 13.... Ако на 13 ти се случи нещо подобно,естествено че ще тръгнеш да правиш аборт....А против аборта съм, и защото знам че това като че ли дава криле на 13-14 годишните да правят секс и да не се пазят.Чувала съм подобни неща от момиче на не повече от 14-"Е,кво толкоз ако забременея....Ще ми даде пари за аборт и тва е...А още по-хубаво ако съм спала с 2-ма-3-ма....Ще взема пари от всичките 8-) " Ето за тва ти говорех.Има единици случаи,в които може би е наложителен,но са малко....Имах и съученичка в 8-клас с два аборта...на 14 :? Затова ти казвам,че съм против аборта!! Има толкова малки момчета,които не осъзнават трезво това,което вършат...не осъзнават,че на такава възраст абортът крие рискове да не могат да имат деца и за техния собсвен живот...Почти вс,които нямат 18,го правят на черно защото е по-евтино и мама и тати не трябва да разбират...Просто гледат твърде безотговорно на това и както казах,предпочитат да изложат себе си и здравето си на риск,отколкото да се предпазят :smt012

krem4et0
02-12-2008, 13:35
е, абортът не е контрацептивен метод в крайна сметка. И понякога е наложителен от медицинска гледна точка. не трябва да се отрича по принцип!

rame
02-12-2008, 13:46
е, абортът не е контрацептивен метод в крайна сметка. И понякога е наложителен от медицинска гледна точка. не трябва да се отрича по принцип!Да,казах че има излючения,в които е наложителен.Иначе съм против и ясно обясних защо. Нз просто кой би подкрепил подобни като тези,които описах...а както казах,за аборт първи тичат те.. :?

zero
02-12-2008, 14:24
Прочетох първите постове и не се стурпях да не драсна някой ред !
Ся съгласен съм че всеки си прае избора ма ...
Е**** то тфа на нищо не прилича ...
12-13 годишни се плющят кат зайци !
Кфо ся модерно ли е станало да са изчукаш на 12 и да се фалиш че са/си те минали/минал някоя ?!?
Ми ко да кажа .. по въпроса секи си прае избора ма това според мен не е правилно :shock: както и да го погледна немоа си представя 12 годишно момиче да е бременно :(
-Неме разбирайте погрешно ...

<3L1L1
02-17-2008, 10:37
spored men mn zavisi ot samata situaciq na kolko si godini i dali si gotov da ima6 deca... mn qsno 4e ako si na 17,18 edva li ti e do tova.Zatova e po-dobre da se napravi abort,no pak kazvam zavisi ot mn ne6ta! :) [/b]