View Full Version : Цена на кастрацията?
otka4ena
02-12-2008, 13:01
Имам женско коте и се разгони :-o таааааа не се издържа вече,виждам,че и тя страда.Някой знае ли каква е цената на кастрацията,или колко струват инжекциите,които се бият против разгонването?!Мерси за отговорите предварително.
Катрирането е около 20-25 лв. Зависи от ветеринаря.Иначе инжекциите не ги знам по колко са,ама към 10-15 лева са някъде.Да доведа моята котка да й оправи мъките :D :D
TheNewReligion
02-13-2008, 07:34
О , не само тва не и причинявай ! Не я кастрирай , а и намери мъжко нещо и като роди , ще ги дадеш за продан в някой , зоо магазин и така ! :-)
otka4ena
02-13-2008, 11:40
Да бе...котето ми е на 7 месеца,луда ли си да става майка,не я давам.А кастрацията колкото и гадно да звучи е препоръчвана от всеки ветеринар.Още не съм го решила,но тя сама се мъчи,а мама няма да става.Пък и след като роди пак ще е същото!Няма смисъл.
Wrathchild
02-13-2008, 12:44
Да и всяка есен и пролет ще й ражда по 10 малки котенца, нали...
Моята котка е кастрирана, обаче я кастрирахме отдавна и не помня цените как бяха, пък и сега сигурно не са същите...
Обаче се приготви да се грижиш мнооого за нея първите няколко дни и особено първата вечер да не остава сама...
prettyIdeath
02-13-2008, 14:52
Аз съм твърдо против кастрацията на домашните любимци. Трябва ли заради нашето удобство да им нарушим естествения начин на живот (при това толкова грубо ). Остави го котето ... Тях някой пита ли ги коя наша интуиция ни дразни...
мойта котка също скоро ще си има малки :grin: а относно кастрацията - и аз съм против ! майка ми дава на моята котка някакви хапчета - предполагам противозачатъчни за котки :D ии сега случайно е пропуснала и стана белята :-D
GreenFairy
02-13-2008, 15:48
Ебасикус! Добре че нямам котка
otka4ena
02-14-2008, 13:28
АА така..първо четох някъде,че разгонването при котките,без да се такова с мъжки е вредно и може от прекалената възбуда да умре по-скоро...така се развиват сума ти ракови заболявания-на млечните жлези,на яйчниците,на матката,така че в случая не мисля за себе си,а за нея.На мене мяукането не ми пречи.А хапчетата определено са вредни...все пак влияят на хормоните,а и мойта котка е малка!Даже в една ветеринарна аптека казаха,че трябва да е поне на година и половина.Не знам....и на мен ми е жал,но искам най-доброто за нея!