Влез

View Full Version : Парите,секса любовта и още нещо

mladtehnik
02-16-2008, 21:58
Здравейте,
не видях такава тема но все пак днес за парви пат влизам в този форум и може да бъркам.Ако има такава моля локнете темата ако ли не даите мнения за нея ....

Да започнем от мен:
Аз лично винаги сам поставял парите на 1во място в живота ми...
На 18 години сам,възпитан от родителите си да мисля само за бъдещето и изкарването на пари.Бил съм с доста момичета,но 80% от тях са гледали само социалното ми положение.Затова се замислих и пускам тази тема.

Секс се купува колкото и неприятно да звучи,но това е реалноста....
За любовта какво да ви кажа според мен тя е до време,след това остава съвместното съжителство м/у двама души и децата които ги крепят за да са заедно.

П.С. моля без глупави изказвания по темата от сорта на: ти какво разбираш от любов или пък парите не са всичко...Моля ви за добре формолирани и аргументирани отговори ... успех!

mladtehnik
02-16-2008, 22:17
Хайде не се притеснявайте пуснал сам темата от 10 мин 1 отговор нямам още ... знам че е късно но все пак отговаряйте :-D

VilleBaby
02-16-2008, 22:20
разбрахме мнението ти, обаче имаш ли конкретен въпрос или нещо подобно??

mladtehnik
02-16-2008, 22:24
Конкретния ми въпрос е ако сте изправени пред избора парите или любовта какво бихте избрали ... ако неможете евентуално да ги съчетаите и прочие парите ли са всичко за вас ?

VilleBaby
02-16-2008, 22:26
аз бих избрала любовта...парите идват и си отиват а ИСТИНСКАТА любов е вечна...в някои случаи :-) :-) :-)

mladtehnik
02-16-2008, 22:30
но живее ли се само с една истинска любов ?
замисли се примерно родителите ти се обичат...създали са те
но да кажем семейния ви доход е недосатъчен да препокрие нуждите ви за пълноценен живот.Предлагат работа на баща ти в друг град а може би и друга държава за 3йно по-голям доход.Нима той ще откаже?
Заминава .... с единствената цел да осигори сигорност и уют в семейството.Връща се 1 път в месеца може и по рядко....Тогава как се поддържа истинската любов ? нали знаеш че очи които не се виждат често се забравят ... май така беше

VilleBaby
02-16-2008, 22:34
да , обаче когато изпаднеш в подобно положение ще имаш към кого да се обърнеш...по-тежко е ако си богат, но всички те използват само заради парите ти и примерно ако се случи да ги загубиш няма да имаш никой който да ти подаде ръка, защото ще знае че ти си предпочел парите си пред чувствата си към този човек били те приятелство или любов

Blab
02-16-2008, 22:40
Винаги можеш да работиш, колкото да имаш покрив над главата си и залък в устата. Но скъпоценността на любовта идва оттам, че тя се среща рядко, а мнозина нямат щастието да я изпитат през живота си.

Аз съм силно изразена материалистка. Както обичам да казвам - "бедна снобка". Искам да съм добре осигурена и ще работя в тази насока. Но, бих избрала любовта, макар че се познавам и знам, че ще обърна света с краката нагоре, ако трябва, но няма да се лиша от нито едното.

ПП:Малко ме боли глава, простете заплетената ми мисъл.

mladtehnik
02-16-2008, 22:40
Вярно е богатите не са щастливи от личен опит ти го казвам ... аз съм доста задоволен материално,но психично сам неоравновесен напоследак и не сам щастлив никак ... имам аверка,заедно сме 4ти месец едва снощи правихме секс за първи в най-луксозния хотел който можах да намеря ....
Но какво да ти кажа от 24 часа аз спя по 5-7 от тях... останалото време работя (към 10 4аса)
а когато релаксирам мисля как да изкарам пари и разбираш ли през това време пак мисля непряко за работа как да изкарам пари и удоволствието от тях.Не отделям време за мислене за моята любима,и не съм доволен от себе си ... звъня и на ден над 5 пъти но само дотам ... за съжаление.Искам да се променя но незная как

NuRi
02-16-2008, 22:41
Конкретния ми въпрос е ако сте изправени пред избора парите или любовта какво бихте избрали ... ако неможете евентуално да ги съчетаите и прочие парите ли са всичко за вас ?

НЕ естествено парите не са най-важното нещо, но те са необходимост без тях не може както и любовта е важна но тя си идва и отива когато и скимне и е до едно време.. Както ти спомена мо горе млади момко пове4ето жени ти гледат джоба и имаш ли пари има секс...Нямаш ли 4ао...;-) Знам мн жени ще ма наругаят... Но както има жигул4ета така и
ку4ки..;-) И като край на моето мнение ще кажа само едно...и моля се некой да се вслуша в мойте последни думи по тоя въпрос..

Мом4ета и моми4ета не давайте при сърце любов на всеки.. и на тоя даже който ви се кълне..Вси4ко е до едно време . Хубавите моменти
са до едно време...след тях следва болката :) и въпроса : "Струваше ли си да хар4а толкоз мн пари по него/нея?"
Айде това бе от мен. Спи ми се лека.. И умната деца :-)

hottie
02-16-2008, 22:44
И парите и любовта са важни. Поставям любовта на пъряо място, но за да създадеш добро и уравновесено семейство са важни и добрите доходи. Не бих направила деца ако нямам стабилно парично положение.

mladtehnik
02-16-2008, 22:47
Е добре ти викащ стабилно положение
Да изходим от това че за да имаш стабилно положение ти трябват години упорит труд ... да кажем на 27 вече имаш представа колко и как ще преживяваш сам... и какъв доход имаш
Е питам аз тогава ли ще тръгнеш да търсиш любовта на живота си и да правиш семейство ?
А преди това годинките какво ги правиш ?
Не отиват ли за създаване на кариера и пари пари пари ?

air_J
02-16-2008, 22:50
Умните хора го бяха казали така - когато бедността влезе през вратата, любовта излита през прозореца! :o

WILD__BOY
02-16-2008, 22:51
Не разбрах защо си пуснал темата, не не си вадя особено добри изводи за личността ти, съдейки по представите ти за живота и любовта... :lol:

hottie
02-16-2008, 22:53
Ами не... любовта когато дойде. Например ние с приятеля ми сме много влюбени - искаме семейство,деца и всичко останало, но знаем колко е неразумно при положение, че сме още студенти - въпреки че и работим.
Първо идва кариерата и после останалото. Според мен любовта само може да ти помогне за напред защото имаш нужната подкрепа.
А за да се запази тази любов е важно да се разнообразява ежедневието според мен..

mladtehnik
02-16-2008, 22:53
Та аз самия незнам какъв само,реших да я пусна за да видя дали само АЗ на тези 18 години мисля така ... и искам да видя обществото на българия и конкретно потребителите в този сайт как разсъждават ... и ако има някоя личност като мен да си поговоря с нея ... най-вече на това се надявам

Blab
02-16-2008, 22:54
Е питам аз тогава ли ще тръгнеш да търсиш любовта на живота си и да правиш семейство ?
А преди това годинките какво ги правиш ?
Не отиват ли за създаване на кариера и пари пари пари ?

От любовта до създаването на семейство има хиляди крачки да извървите. А по какъв начин пречи кариерата на взаимоотношенията ти с любимия, ако не е замесено дете и се обичате.(дори няма да сложа въпросителна)

mladtehnik
02-16-2008, 22:57
Нима няма да отделяш повече нерви грижи и внимание за кариерата ?
Аз бих постъпил така ... и го правя впрочие...затова не вярвам че могат да се съчетаят тез 2 неща любов и кариера .... пък и по филмите го дават ... ако си никой и почнеш да се издигаш отделяш тялото и душата си само за една цел ... ти избираш каква да е тя

air_J
02-16-2008, 23:00
Ами не... любовта когато дойде. Например ние с приятеля ми сме много влюбени - искаме семейство,деца и всичко останало, но знаем колко е неразумно при положение, че сме още студенти - въпреки че и работим.
Първо идва кариерата и после останалото. Според мен любовта само може да ти помогне за напред защото имаш нужната подкрепа.
А за да се запази тази любов е важно да се разнообразява ежедневието според мен..
Тези приказки за кариера са ташак работа, щото винаги ще трябва да се доказваш, ще смениш няколко работи (най-вероятно), като те повишат ще гледаш да се докажеш на новото място, ще почнеш да имаш все по-малко време. Абе, накратко - с напредването на годинките си мисля, че специално от гледна точка на кариерата е по-добре децата да се раждат до 23-24 години, че баш когато ти е времето за доказване (35 + години) и истинско професионално издигане, тогава децата ще са вече на 10+ години, докато ако годиш кариера, на 35 години, децата ти я имат 5 години, я - не, а оттук - не могат поне елементарно да се грижат за себе си, докато 10 годишните могат (ЕЛЕМЕНТАРНО) да се грижат за себе си. Просто, тръгнеш ли да гониш кариера, времето неусетно минава и докато се огледаш може да се окажеш стара майка. А съгласете се, не е много приятно, да изпратиш на бала за завършването детето си, а съучениците да питат защо е дошла бабата, а не майката... :oops:

WILD__BOY
02-16-2008, 23:00
:shock: :lol: :D :razz:

АХХАахАХА Образуваш ми ебати смеха :D

hottie
02-16-2008, 23:01
Та аз самия незнам какъв само,реших да я пусна за да видя дали само АЗ на тези 18 години мисля така ... и искам да видя обществото на българия и конкретно потребителите в този сайт как разсъждават ... и ако има някоя личност като мен да си поговоря с нея ... най-вече на това се надявам

Трудно ще разбереш за обществото на България точно в този форум тъй като популацията се състои предимно от тийнейджъри. ;)
Но за потребителите на сайта по-става. Аз бих си поговорила с теб по темата, но сега ми е малко късно и смятам да си лягам. Лека вечер :)

Blab
02-16-2008, 23:04
:shock: :lol: :D :razz:

АХХАахАХА Образуваш ми ебати смеха :D
:-D "образуваш", вика 8-)

ПП:Радвам ти се :D

Blab
02-16-2008, 23:05
Нима няма да отделяш повече нерви грижи и внимание за кариерата ?

Превъзмогваш себе си и разпределяш "занятията".

mladtehnik
02-16-2008, 23:08
а ти правила ли си го .... знаеш ли колко е трудно ?!?

hottie
02-16-2008, 23:08
Според мен ако завършиш на 22/23 имаш достатъчно време да си уредиш живота до към... 26/27 и да мислиш за семейство :)

hottie
02-16-2008, 23:11
Айде лягам си този път ама само да кажа - Каквото стане,стане ! Не е хубаво да се пресмята всичко ! Нека си живеем живота и те нещата ще се подредят сами :)

Blab
02-16-2008, 23:14
С к'во търгуваш като си на 17?

И понеже ще забравя - да си прекараш страхотно утре :)

mladtehnik
02-16-2008, 23:17
Първо мерси за утре :P :P :P

Та аз съм търговец попринцип имаме частна фирма и аз сам така да го наречем вицепрезидент .... обдъждам покупко-продажбите ... правя "изследване на пазара" за конкретни стоки,а и същевременно отвреме на време работя с клиентите ни да им дам мнения за някоя стока и да ги опътя коя е най-добрата за тях ? нещо друго за мен ?

hottie
02-16-2008, 23:19
ооо колега :) и аз правя изследване на пазара :)

mladtehnik
02-16-2008, 23:20
Ммм ? в коя област практикуваш и над кои продукти правиш изследване ?

hottie
02-16-2008, 23:22
Ами не същото като теб точно. Аз съм в агенция за маркетинг и изследваме различни неща и феномени.

Blab
02-16-2008, 23:24
А тя си лягаше. :-D

Станах излишна.
Усмихвайте се!

mladtehnik
02-16-2008, 23:24
Аха ясно абе някои да ми помогне искам пусна 1 тема но незнам кам кой раздел точно...
Отнася се за "как да кажа на родителите си че ходя с момче,като се са със старомодни критерии,изисквания и очаквания" мм ?

hottie
02-16-2008, 23:26
А тя си лягаше. :-D

Станах излишна.
Усмихвайте се!

уффф права си ! Край лягам. Загасвам ! :)

Лека нощ на всички ! :) Хубави сънища

mladtehnik
02-16-2008, 23:28
Ндеи така пропспиваш си младините това са най-хубавите ти години :-P

sexita
02-17-2008, 07:31
Парите...парите са повърхностно нещо...те са...екстра.
Ама екстрите омръзват :?
Но...все пак са нужда...защото ако няма никакви,тогава вече е проблем...
Може да убеждавате някого с часове, че за вас парите и любовта нямат нищо общо, че може да живеете с минималното, ако сте с човека, когото обичате... Тези думи звучат правилно, но, съгласете се, твърде нереално! И тривиално!
Ако го признаеш те наричат "материалистка","използвачка",ако го отречеш.."лицемерка"....
И в двата случая нещо не ви е наред, защото в днешния материален свят парите са ценност за мъжете и порок за жените!

Мислейки сериозно по темата, успявам да откроя два основни типа жени. При едните („лошите“) парите и любовта вървят задължително ръка за ръка. Или по-точно казано – те не могат да се влюбят в мъж, който не е материално стабилен. При втория тип жени („по-малко лошите“) парите не определят чувствата, но рано или късно стават определящи за отношенията с партньора им.

Нека не говорим за типичните материални жени и това как се влюбват само в богати и дебели чичковци. Тази тема вече е изчерпана и не мисля, че може да кажем нещо ново и оригинално. Тях ги има, те са сред нас, нека си живеят живота и да не им се сърдим. За всеки влак си има пътници.

Ако се обичат истински двма души рано или късно ще осъзнаят нуждата си от тези хартийки...от тях зависи красотата на дома ни, качеството на дрехите, дори понякога и собственото ни здраве.
Колкото и да не искаме, те нахално навлизат и в личния ни живот, загнездват се в свободното ни време, а на моменти могат да застанат и в отношенията ни с партньора.Парите определят стандарта ни на живот и начина, по който минават дните ни. Затова няма как да не заемат свое почетно място дори в най-великото и неопетнено чувство – любовта.
Пък и ние жените сме устроени така,че винаги да търсим стабилност и подкрепа.И тези пари може да се каже,че са стбилност...Когато дойде моментът да устройваме живота си, ние най-напред гледаме да е с някой, който обичаме истински и това е напълно естествено и красиво. Веднага след това обаче, почти на една линия с чувствата ни с партньора, се нареждат питанките „Как ще подредим живота си?“ „Ще успяваме ли да се справяме материално?“ „Достатъчно доходоносни ли са професиите ни?“ „Ще съумеем ли да се развием?“Тези въпроси си задават всички умни жени, които имат очаквания от партньора си и от съвместния им живот. Това не е търсене на материална изгода или подмолни интереси. Не е и опорочаване на любовта! Това е най-нормален инстинкт за самосъхранение...
Дали парите все още са важни? - Да, не съм ги забравила! Те вечно ще стоят на почетно място в тъжните и радостни мигове от живота ни. Само че винаги едно стъпало след любовта!

DevilWish
02-17-2008, 07:41
Za men lubovta e nai-vажна ;) Никога не с1м имала богат приятел ,макар да с1м имала тази възможност ;) Всъщност сегашният има доста пари ,но нито 1 сентче не с1м взела от него ,макар че 100 пъти ми е давал пари ,защото примерно знае ,че имам нужда от тях /и наистина с1м имала страшна нужда от пари ,но не с1м взимала от него НИКОГА/ ;)

hottie
02-17-2008, 08:48
Az puk nai-mrazia mujete da pla6tat smetkata...ne za dlujni.

babylove
02-17-2008, 10:20
Em spored mene lubovta e po-vajna ot parite. Parite, ako gi imash vinagi mojesh da gi izgubish, a lubovta kogato e istinska-nqma da q izgubi6.Vqrno e 4e e mnogo hubavo da imash pari, obache kogato si mnogo bogat vsichkite hora, koito obicha6 sa s teb i kazvat 4e sa ti istinski priqteli zashtoto imash pari, a kogato nqmash, priqtelite ti sa s teb zashtoto razchitat na teb i te obichat. To bez pari nemoje da se jivee, no oshte po-malko bez hora na koito darjish i moje6 da razchitash na tqh. :)

amatorium
02-17-2008, 14:24
Parite sa si pari i sa edno ot nai-vajnite neshta. I vse pak emocionalnostta ne se kupuva pari. Ima edna pesen na Filter - The Best Things. Napulno spodelqm texta i, che vsichki hubavi neshta sa bezplatni! 8)

krem4et0
02-17-2008, 14:29
разбира се, че любовта и любимите си хора. Имам пари и не съм щастлива. щастлива съм, когато гушкам моето момче, когато той ми се усмихне, когато близките ми са добре, когато са здрави, когато се уважаваме. парите не ме правят щастлива-мразя ги, защото баща ми компенсира липсата си с пари, а аз понякога имам нужда от баща. Парите не правят човек щастлив. Само хората, които обича и които го обичат го правят истински щастлив. За никакви пари не бих рискувала любовта на близките си, не бих се лишила от компанията на приятелите не бих предпочела пред любимия си. та парите са само някакви хартии..Важни са хората!

П.С. Приятел ми вече е безработен, родителите му имат доходи сигурно 1/4 от тези на моето семейство, а и ние имаме имоти(недвижими). но за мен това никог не е било от значение. Знам, че има 2 силни ръце и доста мозък в главата си, а и аз не мисля да си лакирам ноктите цял живот. Ще се справим сига да сме упорити и амбициозни. air_J е прав, цитирайки онази поговорка, амааз ще му кажа, че парите и материалните ценности не можаха да спасят брака на сестра ми, че като нямаш любов и човек до себе си.......забрави за съвместно съжителство. за 1 брак са нужни пари, но семейство с пари не се гради!

bynbonka
02-18-2008, 11:51
:-x lubov lubov i samo lubov tova e otgovora (sry 4e pi6a taka ama ne moga na bg) :) ve4na lubov ima a ve4ni pari nqma :smt059

mladtehnik
02-18-2008, 12:41
Замислете се по добре над въпроса.Колко вечни връзки знаете на ваши познати или дълготрайни ? Нима няма да наблегнете над работата и парите повече отколкото на любовта ... измислици за мен са това

vaniLL
02-18-2008, 12:49
ama zashto trqbva da postavqsh neshtata taka - razbira se,che sa vajni.
razbira se , che e hubavo , kogato sa po povechko - zashtoto ako priqtelq mi ima poveche pari ==> shte govorim ne po 15 min po tela,a po chas i 15 min, shte se vijdame ne na 2 meseca , a na polovin mesec ....

taka che , da parite sa vajni,zashtoto te ulesnqvat komunikaciite ,ulesnqvat jivota i ostavqt vreme da si mislim za hubavite neshta ... zashtoto kakvoto i da si govorim , kolkoto i da si vliuben , ako dovechera nqma kakvo da vecherqsh , nqma da ti e i do liubov (kogato taka e vs vecher)

padnal_angel
02-18-2008, 14:15
според мен любовта трае дотогава докато съумееш да я запазиш...а за парите както казах и в една друга тема са движеща сила но не най-важната
а иначе и аз съм го забелязала като явление и то доста разпространено , 4е секс се купува лошото е , че "купувачите" и "продавачите" (в голям процент продавачки) са все по-млади хора