View Full Version : Липса на мотивация
new_registration
02-17-2008, 19:29
Здравейте!От няколко години ми липсва мотивация за учене, нямам амбиция, не знам какво искам да постигна.Това естествено се отразява и на оценките ми, но не е в това въпроса.Просто искам да съм по-амбициозна, а не знам как.Просто се чудя човек от мързел лекува ли се?(не очаквам някой да ми помогне, просто искам да видя какво мислите :-o )
dance_with_devil_
02-17-2008, 20:17
Мисля че нема оправия ... :razz: От зле по зле - свиквай.... от години си го мисля тфа и как тряя учаа...даже си се представям как седя и чета по неща но бюрото и си викам "да вее е ся след 15 мин сядам "....и пак си кисна на компа или излизам някъде... :lol: :lol: абсолютно същия случай съм и аз .... бахму и мързеливото поколение сме :D :D
gree_girl
02-17-2008, 20:55
Ми помисли си, че като учиш, влезнеш в университет, вземеш си високоплатена професия и ще успееш да устроиш живота си добре. Помогни на бъдещето си.
djudjutu
02-17-2008, 21:01
аз се това си повтарям,но е трудно да се отървеш от мързела
Gabroveca
02-17-2008, 21:06
и аз съм същия търтей :(
И аз бях така до края на първия срок. Ама сега нещата се променят. Взех да си организирам времето по-добре и да се съсредоточавам. Абе до нагласа е :o Казваш си :''Ако не го направя сега после ще ми е по-трудно ,а нищо не ми пречи и сега да го направя". Това помага. И изключваш компа и сичко което ти пречи и си сядаш на задните части. Никой няма да ти даде на готово.
Ми помисли си, че като учиш, влезнеш в университет, вземеш си високоплатена професия и ще успееш да устроиш живота си добре. Помогни на бъдещето си.
Хахахахахах!!!
Смея се с глас,ето го допълнението:
Ще се бъхтиш от работа,ще се зомбираш от парите,ще се ожениш за кретен или ще останеш стара мома,ще имаш тъпи разглезени деца,които ще ти създават проблеми,нямаш да приятели,а шибан приятелски кръг с добре облечени клюкари лицемери.Пред тия хора покажеш ли се слаб за миг,пропадаш завинаги в обществото.
Ще започнеш с кризи,оттам цигари,алкохол,наркотици,м же,платен секс.Абе целия ти живот ще е поза с добре облепени златни тапети :)
Ето ви стимул за учене!
Живота е за да се забавляваш и да бъдеш щастлив и свободен.
Не да робуваш на нещо,още по-малко на пари.
Ако искаш да разсмееш Господ-разкажи му плановете си за бъдещето!
Донякъде съм съгласна с последното мнение. Животът си е твой и ти избираш какво ще правиш с него. Според мен специално за училище и за оценките високо заплащане в бъдеще е възможно най-тъпата причина, за да учиш. Не ги разбирам тези дето учат нещо, което не понасят, и после се забутват в някакъв офис до края на живота си пък дори и със 2000 лева заплата. :-o А колкото за мотивацията в училище, не виждам какво можеш да направиш- или харесваш даден предмет и виждаш смисъл да го учиш (тогава мързелът изчезва от самосебе си) или не. С други думи, ако желаеш нещо силно 100% все някога ще го постигнеш, ако обаче не искаш, и Господ не може да ти помогне.А ако си забелязал/а, че имаш желение да да се промениш и да се излекуваш от мързела много е важна средата или с други думи приятелите и донякъде съучениците в училище. Знам го от личен опит. :D
Seducti0n
02-19-2008, 19:41
Здравей.Като за начало, искам да те успокоя, че проблема ти не е единичен, много хора в един или друг етап от живота си са почувствали въпросната липса на мотивация.
Базирайки се на личните ми наблюдения, съм достигнала до извода, че тази липса, се поржада у деца, чиито родителе са прекалено взискателни и строги.Такива, които постоянно натякват на детето си, че трябва да бъде най-добро във всяко едно отношение.Вместо да получи стимул да постига нови успехи, детето развива чувство за малонеценост и неспособност да се развива в желаната от него светлина.Изкуствено, създалия се максимализъм, допълнително утежнява ситуацията.Та така, нека спра до тук и да ти дам един съвет, как да почувстваш мотивация, но не насилствена, а споходила те по естествен път.Хубаво би било да си поставяш малки и лесно изпълними цели.Само така, ще можеш след време да преминеш към по-важни и труднодостижими.Успех и вярвай в себе си, ти можеш. :)
MAKEmeFEELgood
02-19-2008, 22:39
Спокойно.Не си единствената.Съмнявам се,че това ще те успокой де,но все пак дано.Аэ също имах един такъв период.
Просто се эамисли эа бъдещето си.Предполагам искаш да успееш,да има добра работа и тн....така,че си налягай парцалките и учи :D Пък и живей си живота.Това е част от ежедневието ти,част от эадълженията ти.А е хулаво от сега да се научиш да иэпълняваш эадълженията си както трябва.Мотивация не энам откъде можеш да вэемеш.Но например,ако отидеш в училище,където ще учиш това,от което се интересуваш.Сигурно така ще си по-мотивирана.Например,ако обичаш да рисуваш-в рисувателно,или по диэайн.Ако обичаш да пееш-в муэикално.И така. :)