View Full Version : стягане на корема
моляви кажете ми как да си стегна корема не че сам дебела но корема ми адски отпуснат :( искам да го стегна да е просто добре но незнам как ако можете да ми обеясните дали да правя коремни преси... и по колко и на какви серии или нещо от сорта и да ми кажете след колко време ще видя резолтати?
Nadelina
02-29-2008, 17:16
Koremnite presi sa dobra ideq... Mojesh da zapochnesh ot po malko kato postepenno uvelichavash natovarvaneto... Moje da otidesh na fitnes i da se posyvertvash s instruktor... A rezultati koga shte se poqvqt zavisi ot teb i ot volqta ti... Kakto i ot samata ti struktura na tqloto...
sexa_na_kompleksa
02-29-2008, 17:36
Напълно съм съгласна с Nadelina. Започваш с 10 коремни преси по няколко серии и постепенно ги увеличаваш.
Serseri91
02-29-2008, 17:52
Да ама м0же да п0магаш и с бягане.Кат0 за начал0 по 40 минути на ден,за к0ремните преси какт0 ти казаха по 10 к0ремни преси на ден стигат кат0 за начал0,ама ги прави качествени не да дърпаш с ръцете и да подпомагаш със засилка,ами 0стави всичк0 на к0рема.. ;)
А за бяганет0 така облечи б0дита и такива нещ0 к0ето да държи к0рема ти т0пло д0кат0 бягаш за да махнеш мазнините ак0 имаш .ай дан0 съм п0м0гнал :) [/u]
splendour
02-29-2008, 17:52
mi s koremni ama nz dali znae6 2ta vida za dolna i gorna 4ast.4e ne moga io da ti obesnq kak.........
mErsi na si4ki ujasno sma vi blagodarna :) ako imate i rygi mneniq kazvaite :) ne sa izlishni
Canis_Dirus
02-29-2008, 19:18
Я кажете други уоражнения за корем освен коремните преси бе. Повдигането на краката не се брой - то е за хип флексорите повече. Планковете отпадат като много лесни.
DeSiNcEtY
02-29-2008, 19:25
Ходи на аеробика, спазвай лека диета, малко спорт и това е :D Аз ходя на аеробика вече от 3 месеца и съм мноооого доволна! :-P
Kras4eto_lp
02-29-2008, 20:46
И аз горе долу заради това ходя на фитнес...коремните преси помагат.И в домашни условия да си ги правиш ако си постоянна и не се тъпчеш с храна нон стоп ще ти помогнат :P
pepita87
02-29-2008, 20:53
Ми отиди на фитнес,там инструктора 6те ти разясни най-добре как стоят не6тата...аз лично карам на коремни преси и плуване...
ProstoAz
03-01-2008, 09:38
...А за бяганет0 така облечи б0дита и такива нещ0 к0ето да държи к0рема ти т0пло д0кат0 бягаш за да махнеш мазнините ак0 имаш .ай дан0 съм п0м0гнал :) [/u]
Не е вярно. Така се поти повече и изхвърля повече вода. Топенето на мазнините няма нищо общо.
Иначе тичането е добра идея за намаляване на мазнините, тъй като мускул и да имаш, то трябва да имаш достатъчно тънък слой подкожни мазнини над него, за да се вижда той.
Едно упражнение за долните коремни мускули - лягаш по гръб на пода с изправени крака и ръце отстрани на тялото, повдигаш краката максималко нагоре, задържаш няколко секунди и ги отпускаш, като не ги оставяш да се докоснат до пода, ами ги задържаш за 2-3 секунди на няколко сантиметра растояние от него.
Правиш 10-15 коремни преси, след това без почивка правиш същото това упражение 10-15 пъти. Почиваш 1-2 минути и го правиш отначало. И така от 3 до 5 пъти. Тази серийка можеш да я правиш, когато се сетиш, дори и по 3-5 пъти на ден. Отначалото не се изхвърляй - прави по-малко повторения, в по-малко серии и по 1-2 пъти на ден. В продължение на времето ще си увеличаваш бройката. ;)
Canis_Dirus
03-01-2008, 09:50
Кои са долните коремни мускули? Правия коремен мускул е един - ректус абдоминус, а упражененията, които уж засягат него натоварват хип флексорите. Според вас можете ли да активирате само порции от един мускул? Само определена част от мускулното влакно да се свие?
ProstoAz
03-01-2008, 10:12
Canis_Dirus, към мен ли са ти отправени въпросите? Ако искаш да казваш нещо, казвай го направо, че така не те разбирам, а Гуугъл не ми се пуска, за да разшифровам "ректус абдоминус" или "хип флексори". ;)
Canis_Dirus
03-01-2008, 10:30
http://www.t-nation.com/img/photos/06-091-training/image001.png
http://exrx.net/Graphics/RectusAbdominisWaist.gif
Ето тук е показан ректус абдоминус. Ясно се вижда, че става въпрос за един мускул пресечен на няколко места от сухожилия (които НЕ прекъсват мускулните влакна). Тоест или се свива целия, или не!
Хип флексорите са няколко мускула - Iliopsoas, Sartorius, Rectus Femoris, Tensor Fasciae Latae, Pectineus, които поемат по-голямата част от натоварването, както при коремните преси, така и при повдигането на краката.
А при търсене на "хип фелксори" в гугъл излизат две много хубави теми в два форума ;)
ProstoAz
03-01-2008, 10:33
Благодаря. Схванах идеята. Има логика. :)