View Full Version : CAE - Certificate of Advanced English
punky_monkey
03-01-2008, 08:37
Кой ще се явява на мартенската сесия на CAE: ) и да питам дали някой има теста, който беше миналата година юни месец:)
Аз ще се явявам :grin: и мнооого искам да го взема ::: :-({|=
Slave4You
03-01-2008, 11:29
Аз щях да го вземам юни, но реших че няма да съм готова, така че го отлагам за декември, защото на първия пробен изпит който направих имах С :D
Аз ще го взимам юни.
Малко ме съмнява в същност, защото имам 60% на пробния... е може да е защото цяла нощ бях на парти и в неделя сутринта на изпит, ама... де да знам, кофти ми е, ако пропилея всичките кинти за изпита... а и всички пари за уроците...
AtMosFera
03-01-2008, 15:45
В тетрадката и учебника "Ready for CAE",във всичките части има общо цялото съдържание на изпита и в тетрадката съответно са всички типове задачи. А иначе има 1 част-reading(1h.15min),в който са включени 4 текста;2 част-writing(2h.) има 2 неща за правене там,но сега не мога да кажа дали са разл.упражнения и какво е въобще; 3 част-English in Use(1h.30min),6 задачи с общо 80 въпроса.; 4 част-listening(45min),т'ва сааа 4 отделни лисънинга с 32-40 въпроса към тях;ии 5 част-speaking(15min),т'ва се прави с 2ма изпитващи и 2ма кандидата и пак е на 4 части,като за всяка част се дават по 3-4 мин и разбира се са на различни теми.
punky_monkey
03-02-2008, 06:09
ясно, мерси. Аз миналата година се явих юни и затова питам, защото ме скъсаха на Listening-a, а по принцип това ми е най-лесната от всички части...другите части ми бяха сравнително добре.
GetNasty
03-02-2008, 11:16
ами FCE? някой знае ли дали е гадно и дали има смисъл да се явя сега или септември? :-o
ами FCE? някой знае ли дали е гадно и дали има смисъл да се явя сега или септември? :-oЗащо да няма смисъл,явявай се ако смяташ,че си готова.Аз наскоро взех сертификат за завършено С1 ниво.
punky_monkey
03-02-2008, 19:04
Ами FCE не е труден, поне според мен, обаче ако не е сигурно дали ще го вземеш не се явявай : )
TikvenaElhichka
03-06-2008, 13:30
ами FCE? някой знае ли дали е гадно и дали има смисъл да се явя сега или септември? :-o
Доколкото си спомням няма опция септември. Има сесии юни, декември и март. И декември сменят формата на изпита , което си е допълнително неудобство(поне според мен), но решението зависи изцяло от подготовката ти, разбира се, и доколко се чувстваш уверена (;
punky_monkey
03-06-2008, 20:35
Ами аз доколкото разбрах тези изпити ще ги направят с давност 2 години като Toefl, а и ще променят малко упражненията да бъдат по-достъпни за учениците..аааа да се похваля днеска бях на speaking за CAE и добре мина : )) пожелайте ми успех в събота за другите работи :::
Аз ще се явявам юни. Вече съм взел FCE и сега се надявам и CAE. Относно резултатите ми от пробните изпити - варират от 60 до 78%. Може и повече ако съм много съсредоточен :)
punky_monkey можеш ли да ми кажеш от къде си взел/a информацията за валидността на CAE. Аз знам само, че ще има промени в изпитите. И Успех :)
punky_monkey
03-07-2008, 16:39
Ами момичето, с което бях на speaking, ми каза.. незнам откъде е разбрала за това...сори ако е грешна информацията : )
TikvenaElhichka
03-10-2008, 13:33
punky_monkey, празни приказки са. Няма официална информация за такова нещо на сайта на British Council. Само промените във формата са подробно обяснени (: => не ми се вярва.
Kisses_P
03-10-2008, 18:42
Някой може ли да ми даде линк с промените в ипитната форма или да ми ги каже...
punky_monkey
03-10-2008, 20:19
Ето: http://www.cambridgeesol.org/exams/general-english/cae.html
Тук има информация за промените на отделните части на изпита.
Sweet_Play_F
03-22-2008, 20:47
аэ на пробния имам 79 точки ама мисля че мога още :-D според вас имам ли шанс ?
Аз не съм ходил на такъв изпит, ама англ го знам :>... Та знаете ли някакъв примерен тест, който може да си направа в нета примерно?