View Full Version : Кога е нормалната възраст за женитна?
loveandemotion
03-01-2008, 19:38
Искам да ви питам кога нормално трябва да се оженя на колко години долу горе........ теи като аз ся съм на 18 а гаджето ми на 20. ама тя все още не иска да се женим теи като било рано за нея искала да завърши университета поне и ми каза поне 5 или 10 години което ми се вижда адски много
Spider4eto
03-01-2008, 19:45
ем така е преценила за себе си. Първо иска да се образува да си направи кариера, с една дума да се подсигури пък после да мисли за семеен живот. Така че не и давай зор :)
VinDiesel
03-01-2008, 19:56
мисля че нормалното за мъж да се ожени е след 25-тата година нататък
Rebellion_Angel
03-01-2008, 19:59
Тя иска да се подсигури. Ами ти? Готов ли си за семейство? :-o
ако си мангал много си закъснял...
Ми направи дупка на презерватива някой път и сичко е уредено ;) освен ако мацката не направи аборт в което дълбоко са самнявам , понеже и аз съм причина майка ми и баща ми да нямат визше :razz: :razz:
charlies_angel
03-01-2008, 20:58
ем така е преценила за себе си. Първо иска да се образува да си направи кариера, с една дума да се подсигури пък после да мисли за семеен живот. Така че не и давай зор :)
образУванието е много важно да... :П
:lol:
Едната сватба нищо не променя... към добро.
Живейте си живота, помисли за бъдещето си!
led_i_ogyn
03-01-2008, 21:04
Еми то за това няма определена граница...Някои ги женят на по 14...други пък и на 50 още не са женени...За мене 18-20 години звучи рано...
Made_of_Pain
03-01-2008, 21:08
Важен ти е подписа?
Ти не разбра ли, че тя още не се е образУвала.
Рано й е още, напълно я разбирам. В крайна сметка тва е само листче...
Явно си ревнив, остави момичето на мира да си изживее младостта.
gesha_nemskata
03-01-2008, 21:16
Еми, както се казва, човек и добре да живее се жени! Шегата на страна. Говоря от позицията на човек, който иска да се ожени преди 20 години. Не знам женитбата не е чак такава пречка за образованието на човек. И все пак в днешно време младите двойки живеят мн разкрепостено, не сключват бракове, което е лошо. Не се цени брака като инститиция или поне не достатъчно. Ако обичаш един човек и ти е приятно с него нищо не пречи да се ожениш/омъжиш. И да не се получи поне ще знаеш че поне си опитал.
Made_of_Pain
03-01-2008, 21:19
... И все пак в днешно време младите двойки живеят мн разкрепостено, не сключват бракове, което е лошо....
Зааааааащото?
Еми, както се казва, човек и добре да живее се жени! Шегата на страна. Говоря от позицията на човек, който иска да се ожени преди 20 години. Не знам женитбата не е чак такава пречка за образованието на човек. И все пак в днешно време младите двойки живеят мн разкрепостено, не сключват бракове, което е лошо. Не се цени брака като инститиция или поне не достатъчно. Ако обичаш един човек и ти е приятно с него нищо не пречи да се ожениш/омъжиш. И да не се получи поне ще знаеш че поне си опитал.
хъх, на 20-25 не си израстнал като човек, не си се доразвил...
Ако на тея години искаш едно, спокойно, скоро ще искаш съвсем друго.
Your^wish
03-01-2008, 21:36
Чудя се защо постоянно хората поставят граници и не мога да ви разбера чесно казано. Лично за мен няма определен период или възраст,в който може или не може - естествено изключвам да се омъжив/ожениш под 18-годишна възраст,но това зависи само и единствено от желанието на двойката. И тъй като тя е също толкова част от вашата двойка,колкото и ти ще трябва да се примириш и да изчакаш.Е..пожелавам ти успех и дано наистина да я обичаш толкова,колкото е силно желанието ти да се ожените :razz:
малък съм и не разбирам много ама смятам че трябва да е след 25-тата година,на мен 27-28 ми звучи перфектно
gabrielka@a
03-01-2008, 21:49
мисля че нормалното за мъж да се ожени е след 25-тата година нататък
+1 8)
zvezdichka777
03-02-2008, 06:36
аз преди 25-26 години няа се оженя ... то и тогава не се знай .. вижда ми се тъпо
[B]a[N]D[i]T[k]a
03-02-2008, 06:42
сестрата на гаджетп ми маи е на 23 и лятото ще се жени и чесно казано мисля че това е една мн хубава възраст за брак :) а това че приятелката ти не иска сега не мисля че ще намериш начин да я разубедиш ако това искаш :?
Сега съм на 19,имах определени планове,да си уредя живота най-късно догодина,ако имам сериозна приятелка да се оженя за нея,да имам хубав апартамент може би край морето и симпатична кола.За съжаление нещата не потръгнаха така.Доникъде не уредих живота си,нямам пари,нямам кола,нямам апартамент,от скоро имам приятелка,която е мъничка,само на 16,много държа на нея обаче.
Защо искам да се оженя-ами това е част от живота,нещо което трябва да направи всеки.За да бъде щастлив брака ти,трябва да ти е уреден живота иначе колкото и да се обичате все ще се карате.Хубаво е да знаеш,че когато се прибереш увас имаш красива жена която те чака увас,жена която твърдо е казала че с теб,ти държиш на нея и тя на теб,споделяте заедно и добри и лоши моменти.После да бъдеш млад баща,децата ти някой ден да се радват,че имат млад и готин баща,да те наричат тате а не дядо.
Хубавите неща в живота няма смисъл да се отлагат,а това учене бърка сметките на всичко.Когато искаш да имаш много пари ученето не е начина,то е пътя към никъде,към старост,тъга и проблеми.А парите са път саморазрушение,защо всички така държат на тях не знам.За мен парите са хартийки и възможности,сега ги нямам кажи-речи,но съм ги имал,не са те нещото което те правят истински щастлив,те просто помогат,може и да пречат.
Никога не знаеш какво ти е приготвил живота и няма смисъл да чакаш да ти се случи нещо хубаво,защото може и да не го дочакаш.
Бих се оженил още тази година или догодина,само да намеря подходящото момиче и да знам,че няма да сгреша,оттам нататък всичко ще осигуря,няма да бъдем клошари или аз строител а тя сервитиорка.
Вижда ми се късно да се жениш след 23,няма смисъл да се чака,а на 25-30,тогава с и тъпо,особено след 25.Но човек не може да има всичко,приемето го,не ползвайте утехата за образованието и т.н.
И не съм съгласен,че който учи той ще сполучи.Добре е да си прави разлика между умен и интелигентен,обикновено умните са безполезни в реалния живот ;)
Не съм мангал,това е мнението на един разкрепостен българин ;)
lLady_MooN_RaiN
03-02-2008, 08:53
По принцип, по статистика средната възраст за женитба в България при жените е 25г, а при мъжете - 28г. Това за мен е много...Аз и моя приятел сме си мислили да не чакаме толкова много. Тъй като ако дай боже догодина съм студентка ще живеем заедно, а той ще е 3 курс. Когато завърши, тоест след 3 години ако си намери хубава и добре платена работа и може да ме издържа, докато завърша, защо пък да не се оженим?
Естествено, че ако си влюбен в това момиче ще искаш да си с нея занапред, но я си представи, че стане нещо .. и ще си един от тези ,които се развеждат на по 18-20г. Живота си е пред теб и е прекалено рано да се жениш .. прекалено тъпо също бих добавил .. вземи си висше, колкото и да не ти се учи .. подсигури се дето се вика .. забавлявай се това онова .. и се жени, когато наистина си готов и знаеш какво е да си женен .. това да обичаш някого много силно не означава да си женен за него .. и аз съм имал приятелки .. и аз знам какво е да обичаш истински, но днес я виждаш в една светлина - утре в друга .. не се отчайвай от живота прекалено рано - за целта не си създавай поводи твърде рано ..
VerryBerry
03-02-2008, 11:00
мисля си,че мн избъзрзваш с женитбата..та ти си на 18!!Заеш ли какво те чака след сватбата..?Не че искам да те разколебавам,ама мисля че ти е рано..даже мн мн мн рано!!Момичето ти си е право че и трябва време..все пак живота е пред нея..а и пред теб :) поживей и тогава се жени...
ама както си решил де
sexy_momi4e
03-02-2008, 11:01
между 18 и 23 мисля аз...смешно е примерно на 30 години още да не си се оженил и да нямаш семейство :?
Рано ви е, поживей още малко :D Според мен е нормално към 24-25...
Ъх, според мен определено не е по - рано от 27 - 28 :( .
Rebellion_Angel
03-02-2008, 13:24
Аз ще се женя към 30. 26-29 може би. :grin:
Чудя се защо постоянно хората поставят граници и не мога да ви разбера чесно казано. Лично за мен няма определен период или възраст,в който може или не може - естествено изключвам да се омъжив/ожениш под 18-годишна възраст,но това зависи само и единствено от желанието на двойката. И тъй като тя е също толкова част от вашата двойка,колкото и ти ще трябва да се примириш и да изчакаш.Е..пожелавам ти успех и дано наистина да я обичаш толкова,колкото е силно желанието ти да се ожените :razz:
+1 :lol:
Искам да ви питам кога нормално трябва да се оженя на колко години долу горе........ теи като аз ся съм на 18 а гаджето ми на 20. ама тя все още не иска да се женим теи като било рано за нея искала да завърши университета поне и ми каза поне 5 или 10 години което ми се вижда адски много
И за кво искаш пък ти да се жениш ?!?!?! Не ти тряя бе 8-) :shock:
Pliok0019
03-02-2008, 19:07
Ми направи дупка на презерватива някой път и сичко е уредено ;) освен ако мацката не направи аборт в което дълбоко са самнявам , понеже и аз съм причина майка ми и баща ми да нямат визше :razz: :razz:
И аз съм същата работа.. :D
menta_loverka
03-02-2008, 20:04
okolo 25 e normalno ina4e kogato re4e lubovta nqkoi se jenqt i na 16
loveandemotion
03-03-2008, 18:29
Може би повечето от вас знаят че в днешно време хората младите особено живеят на семеини начеля....... много рядко се женят но семеините начела имат + и - както всеки знае............. аз искам да се подсигуря................. за това искам да се оженя възможно наи-скоро.
^
Ти пък! Какво озна4ава да се подсигуриш? Да не би като се ожениш, това ще озна4ава, 4е моми4ето ще е с теб винаги? Или 4е винаги ще те оби4а? Или 4е няма да ти изневери? Или 4е ще бъдете щастливи?
Бракът не гарантира абсолютно нищо :?
Не " трябва " .
А при добро желание - нормално е да завършиш университет поне..
И действително нищо не " подсигуряваш " със жененето. Ако така или иначе нещата са зле - с това ще станат само още по зле.
hooliganka89
03-04-2008, 11:26
Аз съм на 18,а приятелят ми е на 23,и сме згодени и си живеем заедно.
И ние мислим да се женим,но аз наистина мисля,че съм малка даже и той не е много голям за свадба.Аз го обичам,но се страхувам,че ако се оженим тръпката ще умре...знам ли?!Все пак мисля да се оженя за него,но не знам кога.
А вие с твоята приятелка от колко време сте заедно,че и за свадба става дума?
RoyTheReaper
03-04-2008, 15:55
Не бих се оженил преди 27-30.
pepita87
03-05-2008, 09:30
на 20 съм и живея с приятеля ми...държим се като "женени",а и честно казано така се и чуствам!С разликата,че когато ми писне събирам багажа и беж да ме няма...няма подписи.Този вид съжителство за сега ме устройва и не бързаме да слагаме роклята и костюма и да нахлузваме халките...иначе държа на брака,но мисля,че трябва наистина да сме сигурни за тази твърде сериозна за мен стъпка! :)
krem4et0
03-06-2008, 06:52
a[N]D[i]T[k]a]сестрата на гаджетп ми маи е на 23 и лятото ще се жени и чесно казано мисля че това е една мн хубава възраст за брак :) а това че приятелката ти не иска сега не мисля че ще намериш начин да я разубедиш ако това искаш :?
Аз съм на близо 23 и хич не ми е до брак и женене. 23, особено за студентка(или вече вишистка) е много ниска възраст. След 25 трябва да е задължително брака. Ако разбира се не станат някои технически фалове.....