PDA

View Full Version : Зачеването и менструацията

Rise_Against
03-09-2008, 07:44
Та значи..Въпросът ми може да ви се стори малко глупав,но аз държа да съм сигурна!
Ако заченеш няколко дена(1-2-3) преди предвидената ти дата за менструация,ще ти дойде ли или не? Или по друг начин казано-има ли значение колко време преди цикъл ще правиш секс и при евентуална бременност ще ти дойде ли?

naughtyyygirl
03-09-2008, 08:01
не, няма значение колко време преди цикъл ще правиш секс, и при бременност няма начин да ти дойде! :)

krem4et0
03-09-2008, 08:07
Ти изобщо не можеш да забременееш тогава по ред причини. Но най-вече защото овулацията ти е била преди 10-тина дни и няма какво да се оплоди. да не говорим, че слузта във влагалището съвсем не е благоприятна среда, а матката се подготвя за изхвърляне на удебелената лигавица. И все пак ако това по незнайни пътища се случи(има годен за оплождане овоцит и сперматозоид, който да го достигне), то подобна зигота едва ли би се задържала в крайно неблагоприятната ти за вгнездяване матка.

Ако си правила секс 3 дни преди да ти дойде, то вгнездяването трябва да става на 3-тия ден от менструацията ти. А тогава матката ти е така остъргана, че не може да бъде добра среда за каквото и да е.

naughtyyygirl
03-09-2008, 09:16
Ти изобщо не можеш да забременееш тогава по ред причини. Но най-вече защото овулацията ти е била преди 10-тина дни и няма какво да се оплоди. да не говорим, че слузта във влагалището съвсем не е благоприятна среда, а матката се подготвя за изхвърляне на удебелената лигавица. И все пак ако това по незнайни пътища се случи(има годен за оплождане овоцит и сперматозоид, който да го достигне), то подобна зигота едва ли би се задържала в крайно неблагоприятната ти за вгнездяване матка.

Ако си правила секс 3 дни преди да ти дойде, то вгнездяването трябва да става на 3-тия ден от менструацията ти. А тогава матката ти е така остъргана, че не може да бъде добра среда за каквото и да е.

Това, което си написала, нали не означава, че можеш да забременееш само през първите две седмици от цикъла? извинявай, но не ми стана ясно

Alice Fox
03-09-2008, 09:34

Това, което си написала, нали не означава, че можеш да забременееш само през първите две седмици от цикъла? извинявай, но не ми стана ясно
Ами не е лъжа,но все пак се случват всякакви луди неща така,че не си правете излишни експерименти.. :?

naughtyyygirl
03-09-2008, 09:38
Ами не е лъжа,но все пак се случват всякакви луди неща така,че не си правете излишни експерименти.. :?
е аз не смятам да си правя подобни експерименти, както казваш, аз мисля, че по всяко време на месеца, съществува реална опасност от забременяване, не е ли така?

Alice Fox
03-09-2008, 09:42
е аз не смятам да си правя подобни експерименти, както казваш, аз мисля, че по всяко време на месеца, съществува реална опасност от забременяване, не е ли така?
Да съществува има вариятнт въпреки остърганата стена айцеклетката да се захване и тогава оправия няма..получава се много рискова бременност,но това не значи ,че няма такава... Така ,че умната винаги!!! ;)

krem4et0
03-09-2008, 10:17
Може да се забременее, ако се осъществи полов акт 3-4 дни преди овулация, в деня и следващия след овулацията. Друг е въпросът кога точно ти овулира яйчника. Може да стане така, че единият да ти овулира, когато си в менструация от другия и т.н. Може да имаш 2 овулации за 1 месец-тогава се появаяват разнояйчните близнаци. Но без овулация не може да има забременяване!

Опасност от забременяване няма всеки ден. даже посочените от мен 5 дни са много. Дори е доказано, че дадена жена може да забремене най-много през 2 месеца от годината. За това и 90% от моите познати, които имат братя или сестри имат най-много разлика от 2 месеца в месеци говорим.

Вие сте момичета. Срамота е да мислите, че за да се забременее е нужно само и единствено сперма. за това при семеизпразване във вас тичате за Ескапел. на практика нещата са доста комплексни и мноооооооооого по-важен фактор от еякулацията във влагалището е зрялата и готова за облождане яйцеклетка, подходящата среда, удебелената лигавица и прочие. Бих ви посъветвала да посетите 1 сайт www.zachatie.org и да се информирате повече за тези неща.

Rise_Against
03-09-2008, 17:04
много благодаря за отговорите,особено на krem4eto. отг на въпроса ми,че даже и в повече. аз не правя секс без предпазни средства и не ме интересуват никакви овулации,менструаций и др.неща,които не дават 100% сигурност от забременяване. Благодаря! :smt008