View Full Version : обем на косата
kateto_sladkata
03-09-2008, 12:26
moje i da ima drugi takiva temi no iskam da vi popitam s kakvo si pravite obem na kosata?moita ne stiga 4e barzo se omaznqva mi nqma i obem 8)
bebeto0o
03-09-2008, 12:53
za omaznqvaneto izpolzvai 6ampoana na dove a ina4e za obem - emi moje pak nqkoi 6ampoqn (koito 1o0% nqma efekt :D) a nai dobre sas se6oara (dali taka se pi6e :?) ili s prusti malko se razro6i :D :P
ioancheto
03-09-2008, 13:04
ami moje da si q topirva6...ako ne iska6 silno da si li4i mn , moje samo leko ..pak ima obem..ili sas kadrava presa na vafli4ki v korenete samo :-P
Топирам няколко пласта и слагам лак :)
FiRe_LaDy
03-09-2008, 13:35
За омазняването - има шампоани,ама малко са тези които помагат наистина!А за обема ... не мога да ти дам кой знай какъв съвет,защото мойта си има достатъчно обем.Иначе,ако искам да имам още повече обем със сешоар я суши,като си наведеш главата надоло ....
Освен за топиране или правене на косата на вафлички с пресата, за друго качествено средство не се сещам. Но тези така увреждат косата, че не знам дали си струва. Ако ги прилагаш редовно, трябва да полагаш и адски много грижи за косата си- домашни и синтетични маски и много др.
devil_feel_f
03-09-2008, 17:23
Реши я като си с главата надолу.После като се изправиш става по-обемна.
•._.•No_NaMe•._.•
03-09-2008, 18:01
Kato q topira6 i posle lak ili s presata na vafli4ki :) .
mhmhmhmhm
03-09-2008, 18:23
дааа.. мойта супер много бухва така 8-)
Yanichka
03-09-2008, 20:34
Или ако нямаш време и бързаш..ползваи някаква пяна за обем има известен ефект не е като без нищо
‡-КукЛъТЪъ-‡
03-09-2008, 20:46
Топирам няколко пласта и слагам лак :) :smt006
GaBiIi__
03-09-2008, 22:40
Топирам няколко пласта и слагам лак :) :smt006 +1 :)
dreamerka
03-10-2008, 15:51
Ima sprei4eta za obem na Wallaflex a i dr okolo 8 lv sa....vdiga6 edin plast kosa i pruska6 otdolu v korena i posle o6te edin i taka cqlata kosa...ima efekt :grin:
nai golqmata glupost na sveta e 4e kato se re6i6 s kosata nadolu tova pridava obem?!!! i z akolko vreme pomislihte li??? za 2 minuti?? ili nqma i tolkova....... za da ima efekt trqbva da izpolzva6 i fiksira6ti produkti :)
Не знам дали само така ми се струва, но преди и аз имах адски сплескана коса и без обем, но започнах да използвам балсам ( с отмиване! ) след като си я измия с шампоана и сега има повече обем. Може да пробваш и ти, но го отмий добре. Аз съм доволна от балсамите на Пантен и Нивеа.
sh0shinka
03-10-2008, 18:44
otnosno topiraneto dobre obache strashno wredi na kosuma mn mn mn e wredno i trqbwa da se gleda da se izpolzwa minimalno zawisi kakwa e kosata ti naprimer nai lesno s kusi plastowe se postiga naistina edin obem no ako ne iskash da se postrigwash wechee nqmash drug izbor osven topirane za maznata kosa trqbwa da izpolzwash shampoan koito naistina da e hubaw i maska i neka da kaja zashtoto povecheto hora ne znaqt .......... no maskata NE SE WTRIWA W KORENA A SAMO OT SREDATA NA KOSATA DO WRUHCHETATA OBILNO SE NANASQ ZASHTOTO AKO SE WTRIWA W KORENA SE OMAZNQWA POSLE BYRZO I PURHOT ..
Den4oski
03-10-2008, 19:48
za maznata kosa naistina ima mnogo produkti no za topirane moje da probva6 da si topira6 kosata safsem malky v korenite i otdoly i pose obilno s lak za kosa az go pravq i s1m dovolna 8) i s b1lsama stava ;)
RaLiTy_Y_y
03-23-2008, 12:33
ем моята не се омазнява бързо но пак няма обем опитвам с топиране ама пак не става както аз искам :( :( :(
Повечето момичета постигат обем с топиране + лак за коса на отделните пластове. Обаче това ми изглежда прекалено вредно. Не ви ли капят косите след време от това третиране? Някак си по-безвредно ми изглежда да опиташ да придадеш обем на косата си с онези лепящите ролки.
vik4etoo
03-23-2008, 12:54
Аз пьк снощи се вьрзах назад,но добре я сресах и я напрьсках с хин.вода и постоях така.Като я пуснах и направо :shock: такава коса никога нямах..страшен обем 8)
danito_sm
03-23-2008, 12:56
Използвай на Сънсилк - за коса без обем,незная кои цвят опаковка беше,но е страшно ефикасно! Моята коса също нямаше обем и беше слепната и го ползвам сега и има ефект!
Препоръчвам ти шампоана на Avon Naturals (жълтия) или ADVANCE TECHNIQUES (лилавия) :-P
donkihot
03-23-2008, 13:18
ами отиваш при фризиора казваш му да те направи на пластове.Ако си с къдрава коса не толкова къси,а ако си с права както си искаш...и с топирване става,и с разрошване,и с преса както казаха...
Аз пьк снощи се вьрзах назад,но добре я сресах и я напрьсках с хин.вода и постоях така.Като я пуснах и направо :shock: такава коса никога нямах..страшен обем 8)
hin voda kvo e? :-)
GaBiIi__
03-23-2008, 13:53
hin voda kvo e? :-) ami tq e za uskorqvane na rasteja ama moita kosa stana ujasna ot neq suxa i po4na da cafti naprao ujas :shock: :shock:
vik4etoo
03-23-2008, 14:33
Ами правили почивка.. :)
GaBiIi__
03-23-2008, 14:39
amm kakva po4ivka :-o :-o :oops:
LiveFlower
03-23-2008, 14:54
а ве хора как се сресвате след тупирането :shock: никога не съм го праила оба4е съм адски навита,ама после как 6е стане сресването?
LiveFlower
03-23-2008, 14:54
как се сресвате след топирането?
GaBiIi__
03-23-2008, 15:25
emi az vednaga moga sled tva da q sre6a za6toto ne slagam lak i pak mi darji :)
‡-КукЛъТЪъ-‡
03-24-2008, 13:57
поне като има такава тема можели някои да помогне съм лак в смисъл аз се топирвам но явно лекът ми не държи за ся съм сменила 4 вида лака и няма един хубав
BlackWings
03-24-2008, 14:04
Аз имам абсолютно същия проблем , обикновено правя следното - първия ден след като се изкъпя косата ми не е мазна и не изглежда толкова зле - тогава я правя с преса на вафлички или с рокли на букли , за да изглежда по обемна , или топирвам долните пластове с лак за коса . В дните в които не си я харесвам пък я връзвам на опашка или на две опашки , поне не си личи толкова колко е сплескана :oops: :(
GaBiIi__
03-24-2008, 16:34
ami taft 4erniq sas nai sina fiksaciq e ;) ot nego nqma kak da ne ti darji :)
InnchetO
03-25-2008, 08:33
..да .. и след 10 минути трябва пак ..
а по темата .. попринцип моята коса обемна но аз си я изправям и веднага като я изправя ми се лепва на главата .. :-D и аз си я топирвам като:
1.дигам един тънак кичур по дължината на пътя на косата от едната страна и го връзвам
2.топирвам от долу под него
3.пръскам яко с лак ;]
4.пускам кичура и реша докато реша че обема е достатъчен
5.след това лак отгоре за да се задържи
:) това правя аз за обем :)
nicolepcd
03-25-2008, 19:18
Изкъпваш се вечерта, забраждаш си главата със забрадките, дето бабите ги слагат... и на сутринта ефекта ще е УАУ :shock: :D Случайно стана и 2-та пъти, в които съм го правила... Но беше прекалено стресиращо 8-) Трябваше после да я изправям... :razz:
как се сресвате след топирането?
амии аз миналата година участвах в конкурс заа най-откачена прическа ии една приятелка ми топира цялата коса слага мега много лак ии сив спрей :D поне спечелих :D та както и да е исках да кажа че след такова топиране неможе да се среше косата по-скоро да опада отколкото ..... :D моята лично не искаше да се разплете по никакъв начин но слойиж балсам следд шампоана ии косата мии беше идеална все едно не е била топирана :D а иначе за обема аз почти винаги си я правя леко бухнала с преса ф корените (веднъж докато правих прическа по този начин на една приятелка пресата и ми гръмна ф ръцете :D ) ии малко лак на taft TITAN (син със оранжева капачка (аз съм най-доволна от него :) )) илии ако нямам време за преса леко топирам с кръгла четка в по-долните пластове слагам малко лак след тфа разресвам леко за да няма стърчащи косми :D ии я пооформям както искам да е ии слагам още малко лак за да се задържи ии съм готова :D
sladka__droga
01-30-2009, 11:00
Правя си преса в корените + малко топиране ( но съвсем малко ) и накрая пръскам с лак.
varnen4e
01-30-2009, 11:02
Изкъпваш се вечерта, забраждаш си главата със забрадките, дето бабите ги слагат... и на сутринта ефекта ще е УАУ :shock: :D Случайно стана и 2-та пъти, в които съм го правила... Но беше прекалено стресиращо 8-) Трябваше после да я изправям... :razz:
Как точно си забраждаш главата? Мисля да пробвам.. :D
macegirl
01-30-2009, 11:20
Ами освен това "забраждане",което си нямам и понятие как става може да пробваш да си вържеш косата като фонтан най-отгоре където е челото и така да се изсушиш и да си легнеш ефекта е мн добър а пък ако искаш още повече обем слагаш и малко лак,но малко не е нужно да се прекалева.После може да си я направиш и с преса зависи!По твой вкус.
varnen4e
01-30-2009, 12:00
Прическите на етажи също създават хубав обем.
roshavka
02-02-2009, 17:15
ако косата ти е мазна използвай специален шампоан за мазна коса за обем,също суши косата си надолу със сешоар, не използвай прекалено много балсам или стилизанти защоте те утежняват и омазняват допълнително
Ми аз правя така:като се къпя си слагам балсам за непокорна коса,след това се суша със сешоара с главата надолу,след това се правя с най-ситните вафлички на пресата в по-долните краища(като преди да защипя кичура слагам лак),а на най-горния пласт с една приставка,с която става леко като къдраво пак в корените...и косата си става добре...нямам никакви оплаквания... :grin: ии след това си изправям връхчетата,защото са начупени...ето пример:
http://prikachi.com/files/820482f.jpg
emMi az na moqta i pridavam obem kato izrediha nagore purvo kato izlqza ot banqta vednaga si re6a kosata s glavata nadolu posle taka q su6a i kato q isu6a po su6tiq na4in si re6a kosata i stava s nekuv mn qk obem nqkoi put kato iskam malko pove4ko si slagam malko lak v korenite ama samo v korenite :-P
Аз топирвам със серум за обем, малко гребенче и лак за коса.