View Full Version : Съвет относно.....
temari1785
03-14-2008, 18:58
Много искам (след като съм си научила в събота) да ме пуснат да се разхождам с приятелки ! Но проблема е че откакто изкарах 4ка на теста по математика те (родителите ми) се вманиячават в математиката ! Карат ме като си напиша веднага да се залавям с упражнения....Вече си поправих оценката но те продължават.. :cry: По някой път ми иде да избягам някъде и да не се връщам вкъщи..........Как да ги убедя че вече не съм слабачка по математика...?
Emi nz nqmam problem s roditelite si za otcenkite za6toto az ne u4a..i imam ne mnogo visoki otcenki i im e pisnalo da se razpravqt ve4e s men..pokaji im 4e si inat i moje6 da pravi6 kakvoto si poiska6 a ne kakvoto te poiskat..pri men podeistva i ve4e nikoi ne mi tarsi smetka za otcenki u4ene u4ili6te i t.n.
temari1785
03-14-2008, 19:53
Emi nz nqmam problem s roditelite si za otcenkite za6toto az ne u4a..i imam ne mnogo visoki otcenki i im e pisnalo da se razpravqt ve4e s men..pokaji im 4e si inat i moje6 da pravi6 kakvoto si poiska6 a ne kakvoto te poiskat..pri men podeistva i ve4e nikoi ne mi tarsi smetka za otcenki u4ene u4ili6te i t.n.
На каква възраст го направи ? Говоря за това че си им показала че си инат ?
Не мога да проумея що эа хора са подобни родители.Странна работа.Глупаво е да постъпват по тоэи начин със собствените си деца.Съсипват най-хубавите години,иэпълнени с беэгрижие на децата си.Абе не энам.Но ми се иска всички да мислеха като мен.Така света щеше да е пълен със щастливи хора.
Не каэвам,че трябва да эанемарят учението ти.В никакъв случай.Но при теб положението не е трагично,даже е добро.Поведението на родителите ти е маниакално.А манията по каквото и да е ,не е на добро :D
Сори,ама не мога да ти помогна.Освен да те посъветвам да поговориш с тях сериоэно,друго не ми идма на ум сега.И все пак раэговорът си е една добра опция,стига да го проведеш сериоэно и да поставиш ясно теэите си.Дано се поэамислят,эащото това си е раэсипия на духа на един млад човек.
summergir1
03-15-2008, 09:18
кажи им че не може винаги да имаш 6ци и ако това стане, тогава би имало нещо нередно
Аз моята майка я манипулирах като я сравнявам с майките на приятелките си, които ги пускат навсякъде, а мен не. Заплашвала съм я, че ако сега не ме пуска никъде като отида да уча в София няма да се прибера в квартирата :evil: сега вече разбрах , че съм се държала като ръб и спрях да правя така, но и тя си ме пуска вече :D
Seducti0n
03-15-2008, 09:23
Обясни на родителите си, че имаш нужда от свободно време, в което да излизаш с приятели, да ходиш по дискотеки/купони, с 2 думи да разпускаш.
Глупаво е по цял ден да висиш над учебниците все едно се се готвиш за кандадат-студентските изпити.Съдейки по ника ти, разбирам, ч си някъде 5 клас, ако от сега ваще така те затискат, представям си какво ли ще е занапред.Покажи им, че можеш да имаш отличен успех и без терор и без решаването на камара от задачи, ежедневно.Успех. :)
temari1785
03-15-2008, 12:21
Обясни на родителите си, че имаш нужда от свободно време, в което да излизаш с приятели, да ходиш по дискотеки/купони, с 2 думи да разпускаш.
Глупаво е по цял ден да висиш над учебниците все едно се се готвиш за кандадат-студентските изпити.Съдейки по ника ти, разбирам, ч си някъде 5 клас, ако от сега ваще така те затискат, представям си какво ли ще е занапред.Покажи им, че можеш да имаш отличен успех и без терор и без решаването на камара от задачи, ежедневно.Успех. :)
Уау , да не си гадателка ?!?! (ПП - 5 клас съм !)
mhmhmhmhm
03-15-2008, 12:43
Уау,изобщо не може да ти се разбере от ника...
temari1785
03-15-2008, 14:42
Уау,изобщо не може да ти се разбере от ника...
Ем неможе ! :D
nicolepcd
03-15-2008, 16:20
Не знам как да ти помогна, но ти ми помогна да разбера, че имам добри родители 8-)
Казваш им,че човек неможе да е винаги отличник. Пък им кажи,че много искаш да излезеш.А ако почнат да те сравняват с някое друго дете им кажи че ТИ СИ си ТИ.
Според мен са разбрали че си 5 клас щото пише 96 :)
temari1785
03-15-2008, 18:14
Мн ви благодаря !!!!!!!!! :) Като че ли подейства !!!!Поне за момента ! :) :)
Seducti0n
03-15-2008, 21:05
Казваш им,че човек неможе да е винаги отличник. Пък им кажи,че много искаш да излезеш.А ако почнат да те сравняват с някое друго дете им кажи че ТИ СИ си ТИ.
Според мен са разбрали че си 5 клас щото пише 96 :)
Не е толкова далеч от акъла, а гадателските ми способности са си друг въпрос :-D
По темата, радвам се, че има прогрес.Относно това със сравняването-наще понякога сравняват моя неуспех с успеха на мой познат/съученик.Това ме влудява, определено.Но когато аз повдигна въпроса, относно това, колко по-либерални са чуждите родители те се сдухват и сменят темата... :x
Рядко ме проверяват за успеха ми.. тъй като и двамата нямат време, пък и съм си изградил нек'ва схема по която да действам.. немога да кажа че съм отличник но не и слаб ученик, при мен е вечната 4-ка и нагоре. А относно родителите ти.. хмм без думи ( но в крайна сметка хора всякакви.. ) .
Аз пък мога да ти кажа да се радваш,че ваще са заинтересовани,защото поне може да си сигурна,че по-нататък няма да излезе някъв боклук от теб.
Аз пък мога да ти кажа да се радваш,че ваще са заинтересовани,защото поне може да си сигурна,че по-нататък няма да излезе някъв боклук от теб.
Baby вече си груба.. не е казано че когато не учиш ще станеш боклук и обратното не е казано че когато учиш няма да стане същото.. :?
Baby вече си груба.. не е казано че когато не учиш ще станеш боклук и обратното не е казано че когато учиш няма да стане същото.. :?А,казано ли е,че когато ваще те заебат и се носиш по течението в повечето случеи от теб в крайна сметка излиза едно нищо?
Не зависи от родителите ами от това какъв си ти !! . Има богати родители дето отделят толкова пари за отглеждането на децата си ( Учители , бавачки и к'во ли не ) и накрая стават наркомани и к'во ли не ( Боклуци ), а има родители дето се скъсват 24/7 от работа и виждат децата си по 1 път на деня и от тези деца стават хора .
Мммм...спор ли водим?Само едно ще кажа:крушата не пада по-далеч от дървото.
Ми ако за теб е спор за мен изобщо не е . Пак ще се повторя зависи от самия теб.. всеки човек има силата да променя начина си на живот стига да има желание .
Абе айде както и да е все тая.. :)
Моята първоначална идея беше,че ако едно дете се остави на произвола на съдбата и родителите му не се интересуват от него,то от него човек не излиза,но и точно обратното е факт,за това авторката на темата трябва да се радва,че получава такова внимание от родителите си. (:
5ти клас четворка!! Сядай да учиш и ако не завършиш с Отличен успех -доживотен банн
shiT_ShiT=]
03-16-2008, 14:49
Тегли им по една майна! Рано или късно все ще им писне! :grin:
temari1785
03-16-2008, 15:05
Моята първоначална идея беше,че ако едно дете се остави на произвола на съдбата и родителите му не се интересуват от него,то от него човек не излиза,но и точно обратното е факт,за това авторката на темата трябва да се радва,че получава такова внимание от родителите си. (:
ЩЩе се радвам да !!! :D
temari1785
03-26-2008, 16:30
5ти клас четворка!! Сядай да учиш и ако не завършиш с Отличен успех -доживотен банн
Ще престанеш ли ако обичаш ???Имам проблем който се опитвам да разреша , а не да слушам твоите глупости.....Обзалагам се че ти си имал и по - слаби................ :x
TheNewReligion
03-26-2008, 17:09
Tova ne e chak tolkova losha ocenka , no razbiram roditelite ti .Te iskat ti da si nai-dobrata , za tova go pravqt , no milsq , che prekalqvat kato ne te puskat navun .Za tova pogovori s tqh suvsem normalno ! Kaji im prosto da namalqt uprajneniqta , koito ti davat i da te puskat navun ! Tova shte opravi neshtata , sigurna sum ! Uspeh i samo 6-ci ! :)
asi_basi
03-26-2008, 17:40
Stranno, na6ite pak vinagi me puskat kadeto poiskam pri polojenie, 4e doma6nite sa gotovii nau4eni :). Sigurno, za6toto sa me nau4ili, 4e u4enieto e mnogo vajno i znaqt, 4e sam otgovorna i vinagi gledam da balansiram u4enieto s zabavleniqta, koeto zna4i 4e 6tom izlizam zna4i sam nau4ila.
Mislq, 4e trqbva da pogovori6 s roditelite ti za tova. Posle im pokaji, 4e izlizaniqta i zabavleniqta ne pre4at na u4enieto ti i 4e ne zna4i , 4e kato izliza6 s priqtelki 6te zanimari6 doma6nite. I estestveno ocenkite ti 6te sa dokazatelstvoto.
Uspeh
temari1785
04-04-2008, 13:18
Мн благодаря , нещата се оправиха ..... ! :grin: Предлагам ви да заключваме темата а ? :D
NightGuardian
04-04-2008, 13:30
Абе какво е това ? Аз в 5 клас пред блока само за по 1 час можех да излизам ,а тя да се разхожда ? Къде ще ходиш ? Аз ако съм само пред блока...!
Мен като взеха да ме пуска от 6-7 клас , сега съм 9 и съм обиколил целият град , всички кафета,вскики барове(изключение на 1) и ми е супер сдухано , защото вече няма какво се прави супер безинтересно!Също така съм много зле с оценките и ще стане един боклук от мене...Защото в началото не ми правеха проблем с оценките и аз свикнах така и сега и да ми опяват и да не ми опяват , немога да седна над учебника!
Казвам ти по-добре така. Има време за всичко е сега порасни 1-2 години и ще те пускат ! Все пак си и момиче....
btw: Неможе да не те пускат....поне за 1 час...
BeBoNcHeTo
04-05-2008, 19:32
И аз не съм добра по математика но затаива оценки поне моите родители ми забранили да изляза пък и ти вече си я оправила говори с тях