PDA

View Full Version : Защо момичетата не искат да взимат противозачатъчни?

WaKo
03-25-2008, 20:19
Значи това ми е въпроса? Защо в България момичетата, пък и жените отказват толкова упорито да ползват противозачатъчни хапчета? Толкова ли не се научиха, че тези прословути митове и легенди са за хапчетата от преди 30-40 години, които нямат нищо общо със сегашните. Да не говорим, че вече има и лепенки, които сменяш веднъж на седмица, така че отпада и ангажимента от всекидневното пиене на хапчетата. Просто пиша тая тема, защото се чудя защо толкова упорито се избягва този начин за контрацепция, който освен това решава и много други проблеми. Естествено имам предвид основно момичета/жени, които водят редовен полов живот и такъв начин на предпазване е смислен.

hottie
03-25-2008, 20:22
Значи това ми е въпроса? Защо в България момичетата, пък и жените отказват толкова упорито да ползват противозачатъчни хапчета? Толкова ли не се научиха, че тези прословути митове и легенди са за хапчетата от преди 30-40 години, които нямат нищо общо със сегашните. Да не говорим, че вече има и лепенки, които сменяш веднъж на седмица, така че отпада и ангажимента от всекидневното пиене на хапчетата. Просто пиша тая тема, защото се чудя защо толкова упорито се избягва този начин за контрацепция, който освен това решава и много други проблеми. Естествено имам предвид основно момичета/жени, които водят редовен полов живот и такъв начин на предпазване е смислен.

А де, и аз това се питам !!

bulgarche
03-25-2008, 20:25
Напълно съм съгласен! И най-мразя "айде да правим секс без презерватив". Естествено отговора ми е "ще правим секс без презерватив, когато вземем други мерки срещу нежелана бременност - противозачатъчни хапчета". Тогава се започва обаче едно мрънкане...аз ще надебелея, всички мои познати са така...и дрън-дрън.

Презервативите са "много яки"...протърквали се от тях, на мен пък ми е мега якото да мъкна все със себе си, а понякога няма и как...

ЖЕНИ - не знаят какво искат

Mona_90
03-25-2008, 20:26
Но все пак хапчето не те предпазва от болестите....Поне аз не виждам смисъл да си натоварвам организма ,колкото и безопасни да са в известен степен ти разбъркват хормоните.

MakeMeLaugh
03-25-2008, 20:27
Аз като невеж в тази тема. :oops:
Бихте ли ми обяснили/спретнали една лекцийка относно противозачатъчните - ефекти, възрастова граница, странични ефекти, начин на приеман, рискове, а бе всичко.
Ама моля ви, нека да не слагате някакви линкове към сайтове или дакопирате километрични текстове. Обяснете с думи прости, че хем по-лесно както за мен и за лапетата :)

WaKo
03-25-2008, 20:29
Но все пак хапчето не те предпазва от болестите....Поне аз не виждам смисъл да си натоварвам организма ,колкото и безопасни да са в известен степен ти разбъркват хормоните.
Миличка, недей да говориш глупости, когато не си запозната - те не ти объркват хормоните, а точно обратното - нормализират ги. А за болестите си права, но аз уточних, че става въпрос най-вече за хора с постоянни партньори, при които този въпрос не би трябвало да стои. На хапчета или не, при секс със случаен партньор презерватива си е задължителен като мярка против болести

Mona_90
03-25-2008, 20:33
Миличка, недей да говориш глупости, когато не си запозната - те не ти объркват хормоните, а точно обратното - нормализират ги. А за болестите си права, но аз уточних, че става въпрос най-вече за хора с постоянни партньори, при които този въпрос не би трябвало да стои. На хапчета или не, при секс със случаен партньор презерватива си е задължителен като мярка против болести

Всеки организъм е различен така че на някои ако се нормализират на други е съвсем обратно.

MakeMeLaugh
03-25-2008, 20:34
Боже от толкова лекции в училище и пак нищо не знаете (момичетата).
Пр-ката ми всяка ходина правят в даскалото й по 2 поне и тя си ходи редовно.. поне не бера ядове с нея :)
Ама аз в тая тема съм гол.. а не обичам така :)

WaKo
03-25-2008, 20:41
Аз като невеж в тази тема. :oops:
Бихте ли ми обяснили/спретнали една лекцийка относно противозачатъчните - ефекти, възрастова граница, странични ефекти, начин на приеман, рискове, а бе всичко.
Ама моля ви, нека да не слагате някакви линкове към сайтове или дакопирате километрични текстове. Обяснете с думи прости, че хем по-лесно както за мен и за лапетата :)

Ефекта е предпазване от забременяване, нормализиране на цикъла и хормоналните нива - това казано най-общо. Възрастова граница като цяло няма, но не се препоръчва да се използват преди 16-18 годишна възраст, защото организва все още съзрява. Поради това винаги трябва да се започва приема им след консултация с лекар, който да предпише най-точните за конкретното момиче/жена. Начин на приемане - ако са хапчета се пият 3 седмици, след което се спира за една, през която трябва да настъпи менструвацията. Ако се ползват лепенки - сменят се веднъж седмично за 3 седмици и пак се почива една. Рискове - като цяло няма сериозни рискове - отчитат се случаи на сърдечни проблеми при жени, които пушат много и приемат дълго време противозачатъчно хапчета - 10 и повече години. Странични ефекти - при повечето жени се понасят добре. В началото са възможни леки неразположения - гадене и подобни за около седмица-две докато организма свиква с приема на хапчетата. От съвременните хапчета НЕ се пълнее и не растат мустаци - възможни са леки колебания в теглото в рамките на 1-2 кг, но дотам. Всичко останало е напълняване поради друга причина. Мустаци не растат, защото хапчетата не съдържат никакви мъжки хормони, каквито са съдържали първите хапчета от началото на 70-години. Мисля че това е достатъчно. Ако искате по-подробно кажете

FelisDirus
03-25-2008, 20:43
WaKo, мон шер, на мен противозачатъчните ми повлияха ужасно! Основното е, че изгубих всякакво желание за секс (в опаковчицата на ясмин това е посочено като възможен страничен ефект).

Да не говорим, че комбинацията противочатъчни, ранна първа менструация (дойде ми в 3 клас) и цигари (дъня минимум кутия на ден) много често води до рак. И защо да си тъпча организма с хормони, при положение, че има презервативи? :)

MakeMeLaugh
03-25-2008, 20:46
3/4 от нещата ги знаех :)))
Какви са тези лепенки, за 1 път чувам за тях :oops:
Това за мустаците е близко да акъла.. ако имапш такъв де ;д
И колко процента надеждност имат?
И като се пият мъжа може да свършва в жената нали?... щото мен са ми каязвали, че може ама не е преоръчително.. пък то нали уж затовасе пият..

UnForgiving
03-25-2008, 20:46
Ми, защото митовете колко са вредни противозачатъчните определено все още са живи, и майка ми и дори приятелят ми не ми позволяват да ги пия, защото щели да ми съсипят организма, да ми разстроят хормоналната система, да напълнея, да се окосмя прекалено...... ходи им обяснявай, че са в пълна заблуда :x

MakeMeLaugh
03-25-2008, 20:51
Тестостерона окосмява. В хапчетаат има естроген (тъй ли беше думата ве??? :Д ) и от тях ти става мека и хубава кожата.. няма кво да се окосмява...
Това знам аз де.. :)

WaKo
03-25-2008, 20:53
WaKo, мон шер, на мен противозачатъчните ми повлияха ужасно! Основното е, че изгубих всякакво желание за секс (в опаковчицата на ясмин това е посочено като възможен страничен ефект).

Да не говорим, че комбинацията противочатъчни, ранна първа менструация (дойде ми в 3 клас) и цигари (дъня минимум кутия на ден) много често води до рак. И защо да си тъпча организма с хормони, при положение, че има презервативи? :)
В такива случаи се прави нова консултация с лекар и нови хапчета :wink: А това за цигарите и хапчетата го написах, но не е ли това една прекрасна причина да откажеш цигарите :-D
@make me laugh - надеждност 99,9% при правилна употреба, тоест редовно взимане. Може да си свършваш вътре. 0,1% е просто застраховка, защото все по света има хора, на които не им действат, а пък компаниите не искат да ги съдят

hottie
03-25-2008, 20:53
Значи - мейк ми лаф :-)
Това,което аз мога да кажа по темата, накратко(да не ставам скучна) е, че противозачатъчните хапчета са контрацептиви, които садържат хормони(най-често естроген и прогестерон) и основният ефект е , че овулацията е подтисната.
Употребяват се за предпазване от бременност - също така обикновено намаляват акнето, омазняването на кожата и болките в корема и гърдите по време на цикъл.
Таблетките се пият 21 дни всеки ден по горе долу едно и също време,след което се прави 7 дневна пауза, през която идва менструацията.През тези 7 дена момичето е предпазено. Обикновено предписват тези хапчета на по-зрели момичета на около 16-17 години, които водят активен сексуален живот. На други им ги предписват и само поради медицински причини(например болки по време на цикъл,поликистози...).
Странични ефекти може да има най-често ако са предписани неподходящи хапчета. Ето за това е много важно лекарят да направи на момичето кръвни хормнонални изследвания за да й определи подходящите хапчета(те са много видове). За съжаление тази практика в България е рядко срещана и затова често момичетата се оплакват от странични ефекти,като например затлъстяване.
Има и момичета,които просто не могат да понасят подобни хапчета и организма им ги отхвърля.
Тези хапчета малко или много объркват хормоните ако се взимат дълго без правене на пауза. Хубаво е да се спрат около година преди да направиш опит да забременееш.Контрацептивн те хормонални препарати не предпазват от СПИН и други венерически болести.

Едва 4 на сто от българките използват орални контрацептиви, което е изключително нисък процент сравнено с други страни от ЕС.

hottie
03-25-2008, 20:55
а лепенките до колкото знам се лепят по една на седмица

shadow4e
03-25-2008, 20:59
Какво означава да ти "нормализира" менструацията, та тя при повечето си е в границите на нормалното 28+-7 дена. Това е което прави организма и не е нормалното да му кажеш точно кога да идва менструацията. Яйцеклетките стават лениви и неслучайно се правят паузи на 1 година, дали тогава са толкова полезни???

Пия противозачатъчни, защото имам проблеми и при мен тнрябва да се нормализират нещата. Да, така или иначе щях да почна до една година и без това да пия, защото се оказа че другите контрацептиви ми вредят на здравето, но това решение щях да си го взема, въпреки това че си знам, че колкото и да ги хвалят по презентациите на Ясмин, за здрав организъм не е най-доброто решение.

Качих 3 килограма, въпреки че вече навкякъде казват, че не се качвало, защото не задържали вода. Но това не е болка за умиране. :)

А плюсовете са ясни, много по-спокоен секс /въпреки че досега не е свършвал в мен, всеки месец обърквам нещо с хапчетата, а и ме е страх, защото стане ли нещо, аборт може и да не мога да направя.../.
Менструцията ми определено вече не я усещам, а преди беше ужааасно болезнена и такам :) Определено съм си много доволна от тях :)

amatorium
03-25-2008, 21:01
Az sum si kazval moeto mnenie. Protiv sum. Ne zashtoto na uputvaneto na suvremennite pishe kolko sa polezni. V strashno mnogo sluchai, koito poznavam napraktika sum vijdal promenite v momicheta predi i sled protivozachatuchni. Edno vreme i az mnogo se ejeh na momichetata zashto ne piqt ami trqbva vse nie da mislim. Ami takuv e jivota. Nie se gurchim na tqh da im e kef. No na men taka mi hareva. 8)

hottie
03-25-2008, 21:01
3/4 от нещата ги знаех :)))
Какви са тези лепенки, за 1 път чувам за тях :oops:
Това за мустаците е близко да акъла.. ако имапш такъв де ;д
И колко процента надеждност имат?
И като се пият мъжа може да свършва в жената нали?... щото мен са ми каязвали, че може ама не е преоръчително.. пък то нали уж затовасе пият..

надежност колкото презервативите имат. За 4 години не съм имала проблеми. Мъжа може да си свършва на воля в жената.
мустаци нямам 8)

shadow4e
03-25-2008, 21:03
Това с мустаците е голяма глупост.

Звучи като "Ако момчетата много мастурбират, ще им пораснат косми на дланите" :D

amatorium
03-25-2008, 21:17

Звучи като "Ако момчетата много мастурбират, ще им пораснат косми на дланите" :D

Vqrno si e mai. Az predi da pochna da masturbiram nqma, sega gledam, che prokarvat nqkakvi ... :razz:

P.S. Ot svirki dali niknat kosmi po ezika? :shock:

WaKo
03-25-2008, 21:19

Vqrno si e mai. Az predi da pochna da masturbiram nqma, sega gledam, che prokarvat nqkakvi ... :razz:

P.S. Ot svirki dali niknat kosmi po ezika? :shock:

Само, ако се гълта :razz:

MakeMeLaugh
03-25-2008, 21:29
Аха тенкю.
Ама пак не ми стана ясно. Бе тия лепенки къде се лепят и колкоса големи бре :-o
И колко пари струва и едното и другото за месеца?

shadow4e
03-25-2008, 21:38
Могат да се лепнат на много места, то си пише къде не е хубаво на упътването. На гърдите помня, че не беше хубаво. Най-често си ги лепват на плешката или в дясно, ляво от пъпа. 3 лепенки са, като всяка седмица сменяш лепенката и не трябва да се поставя на точно същото място, за да действа. На третата се прави пауза логично :) Идва си менструацията и наново. Казват, че и при купане в басейн не пада, ама аз лично бих се притесняваал постоянно.

Цената не я помня, ама беше от рода на 20- 20 и нещо лв. А за размера не са големи.

Не съм виждала, майка ми ми беше разказвала за дъщерята на нейна приятелка, така че за размерите не знам :) Ама напиши в гуугъл "хормонални лепенки" или "хормонални пластири" и ще ти излезне инфо :)

FunnYboY
03-26-2008, 04:08
Може би страха от несигурност, но аз мисля че е въпрос на време да започнат да се използват.

Единственият проблем обаче си остава най-опасната болест - СПИН, а противозачатъчните не предпазват от него... :?

bulgarche
03-26-2008, 05:47
FunnYboY, младите така или инъче не използват масово презервативи. Аз с гаджето си правих секс без презерватив, но не пиеше противозачатъчни. Тя настояваше да не ползваме презервативи. За болести предавани по полов път...че нали сте заедно от доста време? И двамата сме си правили тест за венерически болести и са отрицателни. Даже днес смятам пак да отида на пълни кръвни изследвания.

Презервативите дават 98% предпазване от нежелана бременност, а противозачатъчните 99,9%

hooliganka89
03-26-2008, 08:33
I az da dam mnenie za hapchetata.
Na men mi bqha izpisali Diane,zashtoto cikalat mi e neredoven i celta beshe s tqh da se normalizira.
Pih gi edin mesec i naistina dosta napalnqh,tva go kazvam savsem seriozno.Posledni bqh zakusvala v 5 klas i ot tezi protivozachatachni takav apetit me goneshe,kakto se kazva "Valchi apetit".Ot tezi hapcheta za prav pat v jivota mi cikalat mi doide 3 meseca podred,no i za prav pat imah tolkova boleznena menstruaciq,chak se stigna do tam da povrashtam ot bolki.
Reshih poveche da ne piq hapchetata,a i togava nqmah nito priqtel nito sexualen partnior.
Sega imam seriozen priqtel i mislq sled kato toida v BG da otida otnovo na genikolog i se nadqvam tozi pat da mi izpishat hapcheta koito nqma da imat tolkova stranishni efekti.

Naistina v Bulgariq ne e umrql tozi mit,che ot hapchetata se nadebelqva i rastat mustaci,dori moqta maika mi se e oplakvala ot tqh.
Sega jiveq v Germaniq i vsichkite momicheta koito poznavam priemat hapcheta i se chudqt zashto az ne vzemam.

hottie
03-26-2008, 09:01
Na men mi bqha izpisali Diane,zashtoto cikalat mi e neredoven i celta beshe s tqh da se normalizira.
Pih gi edin mesec i naistina dosta napalnqh,tva go kazvam savsem seriozno.Posledni bqh zakusvala v 5 klas i ot tezi protivozachatachni takav apetit me goneshe,kakto se kazva "Valchi apetit".Ot tezi hapcheta za prav pat v jivota mi cikalat mi doide 3 meseca podred,no i za prav pat imah tolkova boleznena menstruaciq,chak se stigna do tam da povrashtam ot bolki.
Reshih poveche da ne piq hapchetata,a i togava nqmah nito priqtel nito sexualen partnior.
Sega imam seriozen priqtel i mislq sled kato toida v BG da otida otnovo na genikolog i se nadqvam tozi pat da mi izpishat hapcheta koito nqma da imat tolkova stranishni efekti.

Naistina v Bulgariq ne e umrql tozi mit,che ot hapchetata se nadebelqva i rastat mustaci,dori moqta maika mi se e oplakvala ot tqh.
Sega jiveq v Germaniq i vsichkite momicheta koito poznavam priemat hapcheta i se chudqt zashto az ne vzemam.

А преди да ти изпише хапчетата гинекологът направи ли ти кръвни изследвания,за да види кои са подходящи?

hooliganka89
03-26-2008, 09:03

А преди да ти изпише хапчетата гинекологът направи ли ти кръвни изследвания,за да види кои са подходящи?

Mislq,che da,no mai ne beshe genikolog,a edna lekarka.
No ne sam sigorna dali beshe sashtiqt period,no sigorno e bilo taka.
Ako sa mi napravili hormonalni izsledvaniq i na bazata na tova sa mi dali hapcheta,tova da ne bi da oznachava,che za men nqma da ima podhodqshti hapcheta?

hottie
03-26-2008, 09:07

Mislq,che da,no mai ne beshe genikolog,a edna lekarka.
No ne sam sigorna dali beshe sashtiqt period,no sigorno e bilo taka.
Ako sa mi napravili hormonalni izsledvaniq i na bazata na tova sa mi dali hapcheta,tova da ne bi da oznachava,che za men nqma da ima podhodqshti hapcheta?

Ами не разбирам много,де но има тооолкова много видове хапчета с различна доза хормони, че все може да има такива,които да ти паснат. Или също може би и лепенките да са ОК.
Просто ми беше интересно, защото в България рядко взимат кръв за това и е много тъпо. За пръв път попаднах на лекарка,която да настоява да ми направи кръвни изследвания. Предишните ми гинеколкози само ми казаха - пий това. И дотам.

shadow4e
03-26-2008, 11:57
На мен също не са ми правили. Само останови заболяването и ми каза, че с нормалните няма да стане, а ми трябват по-силни, но и все п ак подходящо за младо момиче. Каза ми сега Линдинет 30, пък след година вече ще видим какво ще правим. Но странични ефекти освен напълняването нямам :) Така че за щастие при мен е нацелил...
Но и според мен трябва да си се правят изследванията, особено ако при момичето няма проблем и просто така лекарят казва да се пият тези, с фирмата, с която е комбина.

Dark_Angel_F
03-26-2008, 12:12
Ами и според мен е хубаво да се пият пториво зачатъчни , но момичета на по 14-15-15 някак не върви , защото като цяло не е хубаво да се тъпчеш от малка с хапчета , а да не говоря . че трябва да се ходи на гинеколог пероодично и когаот трябва да се правят паузи , а повечето момичета не са запзоанти из цяло с този метод на контрацепция.Аз бих пила хапчета , но най рано след като навършва 16 години и хормоните и цикъла ми се нормализират малко повече...

ubuntu
03-26-2008, 12:51
Отказват да пият противозачатъчни , щото от тях им растат мустаци и брада :grin: :grin: :grin: :grin:

Entombed
03-26-2008, 13:13
Еми братле....истината е че искат да банкрутираме от тия презервативи....с тая инфрация :razz:

hottie
03-26-2008, 13:18
Еми братле....истината е че искат да банкрутираме от тия презервативи....с тая инфрация :razz:

те вено са супер скъпи :shock: аз ако я карах на презервативи... ако са по 2.50 -3лв да се бях гръмнала. 7 x 3 = 21 само за една седмица минимум да давам по 21лв при положение, че хапчетата са ми толкова за 1 месец !! :smt018 даже са по-евтини ...18лв

FelisDirus
03-26-2008, 13:56

В такива случаи се прави нова консултация с лекар и нови хапчета :wink: А това за цигарите и хапчетата го написах, но не е ли това една прекрасна причина да откажеш цигарите :-D

Аз цигарите ще ги спра за 9 месеца, когато ще се налага и евентуално още 2-3, докато кърмя. През останалото време ще си пуша. Това не подлежи на обсъждане. Точка.

И смених хапчетата - и двата вида лекар ми ги предписа.

И, айде, драги мъже, когато вие започнете да се друсате хормони, пак ще си говорим, окей?

:wink:

krem4et0
03-26-2008, 14:28
Могат да се лепнат на много места, то си пише къде не е хубаво на упътването. На гърдите помня, че не беше хубаво. Най-често си ги лепват на плешката или в дясно, ляво от пъпа. 3 лепенки са, като всяка седмица сменяш лепенката и не трябва да се поставя на точно същото място, за да действа. На третата се прави пауза логично :) Идва си менструацията и наново. Казват, че и при купане в басейн не пада, ама аз лично бих се притесняваал постоянно.

Цената не я помня, ама беше от рода на 20- 20 и нещо лв. А за размера не са големи.

Не съм виждала, майка ми ми беше разказвала за дъщерята на нейна приятелка, така че за размерите не знам :) Ама напиши в гуугъл "хормонални лепенки" или "хормонални пластири" и ще ти излезне инфо :)
4х4 см са!

Иначе аз ги пия много години, редовно ходя да ми следят яйчниците и като намалеят ги спирам за някой и друг цикъл. Пия ги заради кисти, но вече полвам и основната им функция. Последният път, когато ги спрях, за 3 месеца качих 5 кила и все още се мъча с тях. При неякои момичета това вляе и в такъв аспект-след като ги спрат, напълняват. със същия режим......5 кила отгоре, а преди тава 3 години не мърдах от теглото си.
Много съм доволна, знам кога ще ми дойде, знам колко ще бъде, знам колко ме и боли...изобщо комфортът е на 6.
Иначе пия въпросните Дшиане 35, които вземам от аптеката за 11 и 34, а сестра ми пие Логест за 9 и 98 лева!

sweet_dream13300
03-26-2008, 15:06
zatlutqh 4 kg ot kakto gi vzemam!!!!!!!!!ms mn pove4e nikvi protivoza4atu4ni!!!!!!!!!I lekar mi gi predpisa!!!!!!!!!!! :-x

hottie
03-26-2008, 18:43

4х4 см са!

Иначе аз ги пия много години, редовно ходя да ми следят яйчниците и като намалеят ги спирам за някой и друг цикъл. Пия ги заради кисти, но вече полвам и основната им функция. Последният път, когато ги спрях, за 3 месеца качих 5 кила и все още се мъча с тях. При неякои момичета това вляе и в такъв аспект-след като ги спрат, напълняват. със същия режим......5 кила отгоре, а преди тава 3 години не мърдах от теглото си.
Много съм доволна, знам кога ще ми дойде, знам колко ще бъде, знам колко ме и боли...изобщо комфортът е на 6.
Иначе пия въпросните Дшиане 35, които вземам от аптеката за 11 и 34, а сестра ми пие Логест за 9 и 98 лева!

много евтин е станал този логест, на времето като го пиех струваше 20лв :-x

TopTa
03-26-2008, 18:52
mislq 4e trqbva da sme po umni i da sprem da vqrvame na mitovete! ma aide de ... qvno po-ve4eto predpo4itat aborta pred dobrata kontracepcia?! as li4no polzvam protivoza4atu4ni i se 4ustvam mn dobre! po-leki periodi, po zdrava koja, i nikakvo pritesnenie otnosno sexa. pri malko jeni se nabludavat efekti kato napulnqvane i zamaivane, no i te mogat da se izbegnat kato se opitat dr po podhodq6ti hap4eta!

hottie
03-26-2008, 19:08
И не ми казвайте, че е вредно при положение, че се бутате с ЕСКАПЕЛЕ, което е МНОГО по-лошо :-x

lyloster
03-26-2008, 19:23
Между другото и аз съм се чудила защо момичетата не искат? Смисъл по - разпространените неща са си пълни митове, нито ще станеш космат като горила, нито ще заприличаш на слон о.О или пък подобни простотии... тоест може и да стане, но само ако пиеш някъв прототип на тия първите хапчета от преди около 40 години о.О
Иначе и аз не пия де :lol: , но все пак мисля да взема да почна, само че трябва да надмогна мързела си и да отида на лекар, което е всъщност трудната част...

vaniLL
03-26-2008, 20:06
zashoto sa vredni !
chveshkoto e tqlo e slojna sistema
ako vzemem samo jenskiq cikyl i nachina na funkcionirane na polojata sistema,mojem da se ubedim kolko podatliva e na vliqnie i kolko lesno se uvrejda

vsqkakvi hormonalni dobavni vredqt

pillenceto
03-26-2008, 20:19
Всичко е строго индивидуално.
Аз например надебелях и се окосмих доста от Диане35.А и ми навредиха на стомаха -сега пия лекарства за това,лекарят ми каза ,че е от това.
Освен това няма как цял живот да пише-токсични са.
В крайна сметка спермата си е ваша и е ВАША работа да ни пазите.Защото аз сама не мога да се забременя.
Освен това хапчетата повишават риска от рак на гърдата.Но пък намалят риска от рак на яйчника.

shadow4e
03-26-2008, 20:57
Хах, явно моите са най-евтини. :D Ама си ги купувам от две по-евтини аптеки и ми зилизат 8,60-90. На Линдинет съм от по-силните т.е. 30.

Хах, а тия, които над мен твърдяха, че били само митове, явно не сте прочели темата и да видите, че това, което говорят по рекламите и това, което всъщност става са две коренно различни неща.

ABSOLUTme
03-26-2008, 23:09
И, айде, драги мъже, когато вие започнете да се друсате хормони, пак ще си говорим, окей?
Направо вазектомийка. :-D

А Wako,помисли си пак колко са надеждни хапчетата и колко са безопасни за приятелката ти. :)
На майка ми косата и се изправи преди 3-4г,като ме видя да пия Диане35 и не,защото били вредни,ами защото точно такива е пила,когато съм била зачената. 8-)

Сега пък сестра ми ги пие(тя е по-голяма де) и има адския главобол,заради който пък и изписаха крем за ръце(!) с хормони.
Тъй че да ми твърдиш колко са безопасни за женския организъм ми звучи все едно да знаеш какво е да те болят яйчниците и/ли гърдите преди цикъл. :D

Виж,обаче,лепенките са друга бира. 8)

Bolt_f
03-26-2008, 23:11
[quote="ABSOLUT`me"][b]Сега пък сестра ми ги пие(тя е по-голяма де) и има адския главобол,заради който пък и изписаха крем за ръце(!) с хормони.
[quote] hahahahahahhaa... tova e qko... pomaga li?

ABSOLUTme
03-26-2008, 23:15
hahahahahahhaa... tova e qko... pomaga li?
Абе не знам,аз съм свикнала да го си пускам през ушите,когато се оплаква(щото все за нещо мрънка) 8-)
Иначе уж да..ама не смея да я доближавам след оная серия на Др Хаус,където децата на един пич,който се мажеше с крем с хормони,мутираха :D :D

hottie
03-27-2008, 07:58
Май в Япония има противозачатъчни за мъже :D

hottie
03-27-2008, 08:01
Всичко е строго индивидуално.
Аз например надебелях и се окосмих доста от Диане35.А и ми навредиха на стомаха -сега пия лекарства за това,лекарят ми каза ,че е от това.
Освен това няма как цял живот да пише-токсични са.
В крайна сметка спермата си е ваша и е ВАША работа да ни пазите.Защото аз сама не мога да се забременя.
Освен това хапчетата повишават риска от рак на гърдата.Но пък намалят риска от рак на яйчника.

Това е много глупаво да кажеш, че спермата си е тяхна. Ами като си е тяхна няма да правиш секс бе момиче! Знаеш ли колко други дупки може да си намери..колкото и грубо да звучи.

Отностно това колко са вредни хапчетата много зависи - ето , че на някои момичета ги предписват поради медецински причини !

krem4et0
03-27-2008, 11:29
Всъщност аз съм привикнала вече към Диането и вече не ми правят впечатление. Ама с Логест ми беше по-добре. В смисъл, че ми бяха леки и се чувствах още по-комфортно....
А противозачанъчните лепинки са абсолютно същата работа. Все е хормони. Важното е, че хормоните, които са в хапчетата са толкова, колкото са необхидими за жената. А и до сега не се е празинл в мен(само 1 път), ама не съм забременяла от Диане. По принцип каквото и да ползваме, прибягвам и до прекъснат полов акт. За-по-сигурно, че всичко става.

alek200
03-27-2008, 11:42

+1

pillenceto
03-28-2008, 07:48
Ами да ,тяхна си е.Защото риска от хапчетата си е за мен.
Наистина понякога ги изписват за лечение,но там нещата за други.На мен точно за това ми изписаха и Диане,но всеки случай преди него нямах косми по лицето.
Вероятно не се случва на всеки да им разбере нежеланите ефекти,но все пак си е риск.Затова без неща от сорта -момичетата да си ги пият ,за да може на тях да им е кеф.
И пак казвам -не можеш да ги пиеш вечно-така или иначе ще стигнеш до другите методи.

SINDEL
03-28-2008, 08:25
:lol: Ама тука мъжете сте ми супер смешни.. На всеки му се ще да го мушне без гума и айде мацките сме виновни, 4е не пием противоза4атъ4ни, за да ви направим кефа..
И това, дето го приказвате, 4е хап4етата били много по-добри, нямало страни4ни ефекти и вси4ко били разни остарели митове... айде моля ви се! Вси4ко е толкова индивидуално, а и става въпрос за хормони.
Имам приятелки, които са на хап4ета... Едната запо4наха да й растат мустаци и косми по гърдите.. Другата надебеля зна4ително. За такива по-леки страни4ни ефекти като главоболие, раздразнителност, отпадналост изобщо няма да говоря. И най-лошото - казват, 4е като цяло им се губи сякакво желание за секс..
И това са хора, които ли4но познавам и които наблюдавам непрекъснато. Така 4е ако си мислите, 4е ще седна да вярвам пове4е на рекламите, а не на това, което ми е пред о4ите.. жестоко се лъжете.
Аз ли4но за себе си съм си решила, 4е противоза4атъ4ни не взимам по никакъв повод и заради никого. А сексът с постоянен партньор и без това го правя без гума, така 4е...

hottie
03-28-2008, 08:29
Много по-готино е без гума.
Иначе ДИАНЕ 35 се предписва точно и против окосмяване. Ако имаш косми, PILE-666, не мисля, че е от диането

pillenceto
03-28-2008, 09:36
Ами как да си го обясня тогава ,че за 3 месеца прием и ми поникнаха косми,лекарката каза-не може,продължих да го пия близо година.Поне цикълът се оправи,но проблемът с комите си стои.
Освен това синтетичния прогестерон може да предизвика окосмяване.И не са мо противозачатъчните могат.Една моя роднина сега й стимулират овулацията и също се окосми.
Хормоните не са шега работа!

hahavteen
03-28-2008, 10:36
Ами от 2 месеца ги пия и качих 3 килограма като се има предвид че като почнах да ги взимам нарочно реших да ям по-малко и да наблегна на плодове и зеленчуци защото знаех че има риск да напълнея а така и така не съм от най-слабите :? Освен това не знам защо но мн трудно свършвам а преди нямах никакъв проблеми и определено нямам толкова голямо желание за секс... Въпреки това не мисля да ги спирам защото ми се струват доста по-сигурни а и мисля че просто организма ми не е свикнал още и нещата ще се нормализират след месец-два.
В Германия повечето родители завеждат дъщерите си на гинеколог да им изпише противозачатъчни като навършат 14 (по закон им е разрешено да правят секс след 14) за да са сигурни че момичетата няма да забременеят. :-o

Kanela
03-28-2008, 10:41
Една моя роднина сега й стимулират овулацията и също се окосми.

:-o Не мога да свържа стимулиране на овулацията с ОХК :-o
Както и да е ...
Това е най-надеждният метод против забременяване след въздържанието от секс и вазектомията(която всъщност чак няколко месеца след операцията влиза в действие и отначало пак има риск)
Хормоналното съдържание на новото поколение анти-бебе хапчета е много по-ниско от тези преди 20 години(когато майките ни са дебелеели,пиейки)
Сега обикновено се слагат заместители на хормоните,които трябва,и то в по-ниско съдържание,но за сметка на това има ефект. :) Личен опит :) Нито съм се окосмила,дори напротив-космите ми растат по-бавно :) Пъпките ми изчезнаха до една,цикълът ми е редовен до минутката,имам си желание за секс...всичко си ми е наред :) Предпочитам това пред болката и дискомфорта от секс с презерватив или рисков акт без никакви предпазни средства

hottie
03-28-2008, 10:42
Ами аз пък за 4 години не съм качила кила, не са ми поникнали косми, желанието ми за секс не е намаляло. Само хубави неща мога да кажа.

pillenceto
03-28-2008, 12:15
Много хубаво.
Добре е все пак ,че рядко се появяват тези ефекти.

krem4et0
03-28-2008, 13:11
Ами аз пък за 4 години не съм качила кила, не са ми поникнали косми, желанието ми за секс не е намаляло. Само хубави неща мога да кажа.
И аз редовно мия от около 3-4 години и съм така. Явно изводът е-не ги пийте като сте по на 15-16, а малко по-късно. И все пак ги съобразете с килограмите си. Не може да тежиш 45 кила и да си на Диане, както и да си 60 кила и да си на Логест.....
Аз също съм от доволните-и до оргазъм стигам(с презерватив ми е по-лесно, но съм правила секс на хапчета и с презерватив и пак свършвам лесно), правя секс и без това не особено често, но все 2-3 пъти седмично с желание за моого повече, но с липса на възможности за това. За килограмите вече казах-спрях ги за пауза и надебелях 5 кг за 3 месеца. Сега пак си върнах старите клограми, ама глади и движение му е майката, окосмяването ми е на нормалните за 1 жена места в нормални граници...Не мисля, че е повече отколкото преди 5 години. И изобщо-доволна съм!

hottie
03-28-2008, 13:13
Кремче ние сме от късметлийките :)

TopTa
03-28-2008, 13:56
И не ми казвайте, че е вредно при положение, че се бутате с ЕСКАПЕЛЕ, което е МНОГО по-лошо :-x

+10

hahavteen
03-28-2008, 14:15
И все пак ги съобразете с килограмите си. Не може да тежиш 45 кила и да си на Диане, както и да си 60 кила и да си на Логест.....

Бтв аз питах гинеколога си преди да ми изпише хапчета дали килограмите имат някакво значение и той се почна да се смее и ми вика "Тва в България ли ти го казаха? Леле какво още ще чуят ушите ми!"... Пък и гинеколога ми в БГ не ме е питал за килограми... :-o Сега със сестра ми пием и двете Ясмин а имаме доста голяма разлика в килограмите и и двете не сме забелязали други нежелани ефекти освен напълняването(мисля че нежеланието ми за секс може да се дължи и на друго за това само качването на килца броя към страничните ефекти). :-o

krem4et0
03-28-2008, 15:07
Ами ако си над 60 кг трябва вече към средно дозираните да се ориантираш. Над 65 кг 1 Логест например, който е ниско дозиран не дава сигурност 100%(приблизително), а около 80%. А да не говорим ако си 70 и нагоре. Процентите падат. Като сигурен белег за това, че хапчетата не са съобразени с килограмите е кръвотечението между менструалното кървене. Налице ли е-няма достатъчно хормони. Не ми го е казвал гинеколог-чела съм го, но има резон в подобно изказване. Все пак за всеки килограм месо ти трябват още десетки хиляди километра кръвоносни съдове. за да достигне до яйчника ти през целия този път малкото хормони по пътя ще се позагубят.....

hahavteen
03-28-2008, 15:40
Ами ако си над 60 кг трябва вече към средно дозираните да се ориантираш. Над 65 кг 1 Логест например, който е ниско дозиран не дава сигурност 100%(приблизително), а около 80%. А да не говорим ако си 70 и нагоре. Процентите падат. Като сигурен белег за това, че хапчетата не са съобразени с килограмите е кръвотечението между менструалното кървене. Налице ли е-няма достатъчно хормони. Не ми го е казвал гинеколог-чела съм го, но има резон в подобно изказване. Все пак за всеки килограм месо ти трябват още десетки хиляди километра кръвоносни съдове. за да достигне до яйчника ти през целия този път малкото хормони по пътя ще се позагубят.....

Да и на мен ми звучи логично и за това питах гинеколога и му казах колко кила съм и той каза че няма значение... :-o А бтв сега си прочетох поста пак и искам да уточня че гинеколога ми е следвал в България и си говорим на български и не е някой расист просто му бях казвала че съм ходила при друг лекар в БГ и за това така реагира не че има нещо против България :)

krem4et0
03-28-2008, 15:46
Факт е, че кака ми, която е около 60-те с Логест кървя и между менструациите първите 2-3 месеца.

hahavteen
03-28-2008, 15:57
Факт е, че кака ми, която е около 60-те с Логест кървя и между менструациите първите 2-3 месеца.

При нас беше обратно.Уж сестра ми е по-малко кила от мен пък кървя а аз не... 8-) Не знам...Явно си зависи от организма.Иначе като беше обяснявала и преди че килограмите имат значение ми звучеше логично(и още ми звучи де) но лекар до сега не ми го е потвърдил... :-o

krem4et0
03-28-2008, 16:17
Може да са и повечко хормените. А и не вярвам да тежиш над 65.....

hahavteen
03-28-2008, 16:23
Може да са и повечко хормените. А и не вярвам да тежиш над 65.....

Malko nad 65 sum a sestra mi e 55 :-D S okolo 15cm sum po-visoka.

krem4et0
03-28-2008, 16:25
Еми, не знам......абе щам няма бебче, споко. А след някоя друга година се консултирай за средно дозирани ОК.

WaKo
03-28-2008, 20:46
Ей, тука ще ме изядете. Половината надъхани феминистки четат по диагонал и направо пишат. Като съм задавал въпроса имах предвид защо повече момичета не се възползват от удобството и сигурността на хапчетата, когато са с постоянен партньор като основно визирах това, че една голяма маса в такъв случай така или иначе го правят без презерватив и после треперят или направо си забременяват, а за удоволствието от сигурния секс без презерватив- мисля, че е взаимно, така че не виждам нищо лошо в това

hottie
03-28-2008, 20:54
прав си WaKo :)

pillenceto
03-29-2008, 08:22
Аз не съм феминситка и не чета между редовете.
Факт е ,че си е друго секса на хапчета-по-спокоен си .

НО никой не коментира факта ,че не могат да се визмта вечено.Ок,5 години сме на хапчета,после какво правим????Спирала-не понася на всеки,презервативите се късат,прекъснат акт-кофти.............

white_chik
03-29-2008, 08:51
Значи ще ти кажа само едно-една съученичка пие противозачатъчни,от което цикълът и стана адси нередовен-понякога три месеца не идва,друг път за едни и идва два пъти.Един ден в училище припадна и лекарката каза,че хапчетата не й понасят,пък ти си говори квото искаш.А къв е порблемът поне веднъж в живота мъжете да не мислят само за себе си и да ползват презервативи?

krem4et0
03-29-2008, 09:15
Аз не съм феминситка и не чета между редовете.
Факт е ,че си е друго секса на хапчета-по-спокоен си .

НО никой не коментира факта ,че не могат да се визмта вечено.Ок,5 години сме на хапчета,после какво правим????Спирала-не понася на всеки,презервативите се късат,прекъснат акт-кофти.............
Ок можеш да миеш с години и да ти няма нищо, стига да си правиш нужните паузи. на запад ги пият по 20 години и нищо им няма.

hottie
03-29-2008, 09:55
Една моя позната ги пие от 11 години и всичко е ок :)

WaKo
03-29-2008, 11:13
Значи ще ти кажа само едно-една съученичка пие противозачатъчни,от което цикълът и стана адси нередовен-понякога три месеца не идва,друг път за едни и идва два пъти.Един ден в училище припадна и лекарката каза,че хапчетата не й понасят,пък ти си говори квото искаш.А къв е порблемът поне веднъж в живота мъжете да не мислят само за себе си и да ползват презервативи?
Ето още една, която не чете, а направо се афектира и пише каквото си знае. Мила, а си направи труда да прочетеш какво съм писал няколко поста преди това и направо пиши. Тука работата е много повече за момичетата, отколкото за момчетата - те да знаят, че са предпазени и да са спокойни. Някъде да си видяла нещо против презервативите да съм написал? Знаеш ли защо презервативите много често не са удобни - защото трябва да ги има. А не всеки път са подръка и тогава много често се кара така и после тука теми, ама бременна ли съм, ама дали може от 1 сперматозоид да се забременее. Било й лошо, била припаднала - ми да иде на лекар той да прецени какво да прави, а не като патка да взима докато пукне. Ти може и с вскякви други лекарства да се тъпчеш докато припаднеш, но това не означава, че лекарствата са лоши. Да не говорим колко са неграмотни и безотговорни една огромна част от лекарите и просто изписват лекарства е така без изобщо да се замислят. Така че, ако някое лекарство не ви понася се сърдете много повече на лекаря си, отколкото на лекарството.
P.S. Сестра ми взима вече от около 11-12 години и се чувства много добре. Даже ми е казвала, че като ги спре се чувства по-зле

hottie
03-29-2008, 12:14
Презервативът трябва да го има, не трябва да се къса...може да ви се прииска още и да нямате под ръка... сложно.

samoubiika
03-29-2008, 12:33
Spr ste prosti neznam...edna jena,ako neiska da si nadue korema i da si 'razvali' figurata,mom4eto da q zareje,za6toto neiska da stava tatko i na neq ne i se abortirva 6TE PIE HAP4ETA NEMA KADE DA IDE!!
Po-dobre da se natup4e sus hap4eta,ot kolkoto da abortira i sled tova da ima deca 6te bude mnogo malko vuzmojno!!
Ne sa mujete vinovni,4e neiskali da si slojat prezervativ...vse edno ti white_chik da vleze6 da se kupe6 sus kesiq na glavata :x na nqkoi ne im e priqtno...te da ne sa dlujni da si go nahluzvat vseki put kato ti se priiska,za6toto na TEBE ne ti se piqt hap4eta?!?!?!?!
Aide sega da metne6 vinata na tqh,4e jenite sa prosti i stradat zaradi tova...az i az sum prosta,ma 4ak tolkova ne sum!!

krem4et0
03-29-2008, 12:38
samoubiika, не съм съгласна. Колкото ние жените сме длъжни да се пазим, толкова и вие сте длъжни да го правите. Като искате секс без презерватив, ама аз насила да се тъпча с хапчета.......ей, вратата там е. Ще си намеря някой, който ще цени моите желания. Отговорността за 1 забременяване е взаимна и задължение и на двамата партньори е да се пазят.

samoubiika
03-29-2008, 13:16
Samo 4e...az sum momi4e,ne mom4e :D
I ne e 4estno da yprekva6 nqkoi drug zatva 4e ti neiska6...trqbva da ima razbiratelstvo m/y 2ma dy6i...ako trqbva 6te se reduvat ma nestava samo ediniq da e natovaren sus otgovornostta za vruzkata vse pak!nali?

radito
03-29-2008, 13:22
Аз пия такива хапчета. :)

WaKo
03-29-2008, 14:12
Отговорността за пазенете в една връзка е и на двамата, но според мен един човек винаги първо трябва да отговаря сам за себе си - и от тая гледна точка за мен момичетата на първо място трябва да са отговорни за това да не забременеят - вярно, че те сами не могат да забременеят, ама и ние не можем сами да ги забременим. Така че според мен всеки трябва първо да се погрижи да предпази сам себе си и тогава да разчита на другия - аз ако не искам да рискувам си слагам презерватив - друг вариант няма за мъжете. За вас има и други варианти, които в някои случаи са по-удачни, в някои не, но точно това е идеята на тая тема - защо се отбягва един от най-удачните и сигурни варианти

hottie
03-29-2008, 17:07
Абе като не взимаш орална контрацепция , лепенки или спирала и пр. не правиш секс без презерватив, а ако го направиш не идвай да се оплакваш.
Писна ми от теми - направихме го без и сега ми закъснява. Майната му на всички необразовани тийнове, които се чу*ат на поразия без да мислят за послествията.

Hrdcore`Lady
03-29-2008, 18:16
Na men priqtelqt mi ne mi dava da se typ4a s kakvito i da bilo hap4eta...Ako si otgovoren kym sebe si i partiora si, 6te nameri6 na4in da se pazite vzaimno.

LuCiFersAngeL
03-29-2008, 18:57
Абе като не взимаш орална контрацепция , лепенки или спирала и пр. не правиш секс без презерватив, а ако го направиш не идвай да се оплакваш.
Писна ми от теми - направихме го без и сега ми закъснява. Майната му на всички необразовани тийнове, които се чу*ат на поразия без да мислят за послествията.
Това се казва жена с характер! =D>
По темата: Ми не искат да пият хапчета щото са необразовани или ако случайно се пробват да пият и нещо не им понесе веднага казват, че едва ли не всички противозачатъчни "ти объркват хормоните"! Абе хора, 1-во това че даден препарат не ви е понесъл не значи, че всичките не струват. Посъветвайте се с гинеколког да ви предпише нови! И 2-ро съвсем нормално е в началото организмът ви да е малко стресиран от промяната. На мен например ми трябваха около 3-4 месеца докато нещата се нормализират, като през този период единствения ми проблем беше с цикъла. Беше по-продължителени доста обилен, но сега пък всичко си е 6! Идва ми като по часовник и минава неусетно - без болки и без обини "кръвоизливи". А и да не говорим, че на някои жени противозачатъчни им се предписват за хормонално лечение на акне или окосмяване. Това също е голям плюс.

(S) AINT
03-29-2008, 21:20
Sht0to ima mnogo stranichni efekti moje bi.

krem4et0
03-30-2008, 11:17
Отговорността за пазенете в една връзка е и на двамата, но според мен един човек винаги първо трябва да отговаря сам за себе си - и от тая гледна точка за мен момичетата на първо място трябва да са отговорни за това да не забременеят - вярно, че те сами не могат да забременеят, ама и ние не можем сами да ги забременим. Така че според мен всеки трябва първо да се погрижи да предпази сам себе си и тогава да разчита на другия - аз ако не искам да рискувам си слагам презерватив - друг вариант няма за мъжете. За вас има и други варианти, които в някои случаи са по-удачни, в някои не, но точно това е идеята на тая тема - защо се отбягва един от най-удачните и сигурни варианти

Добре, че моят мъж разсъждава другояче. В началото даже като съм била с хапчета пак е слагал кондом. И на въпроса ми защо, той отговаряше, че за това, че не си държи оная работа където трябва и не я вади навреме не съм виновна аз, а той. Той иска да ме пази, за да е сигурен. Все пак човек на себе си има по-голямо доверие. Факт е, че сега не ползваме презервативи, но като правя пауза само го уведомявам и той си купува. Нито мърка, нито нищо. Все пак от 12 месеца 9 съм на хапчета, а 3 на празерватив. Смятам, че отговорносттае поделена.

doctors
03-31-2008, 08:50
Само искам да ви кажа,че противозачатъчните медикаменти имат повече странични ефекти отколкото полза от тях.Аз съм категорично против приема им като метод за предпазване от забременяване.Подкрепям ги само като лечение на някой аг заболявания защото за лечнието им освен противозачатъчни няма друг метод примерно или те са алтернативен метод.Но като метод за предпазване от бременност съм против - поради многото им странични ефекти.

:Противозачатъчните имат много странични ефекти и увеличават риска от някой ракови заболявяния като рак на млечната жлеза,заболяванията на гърдите,има момичета приемащи контрацептиви развили фиброаденоми,може да се наблюдава окосмяване,нарушения в хормоналния баланс,напълняване,депреси вни състояния,тревожност,нервн ост, лабилно настроение, освен това тези медикаменти могат да доведат и до други заболявания.Страничните ефекти които могат да се наблюдават при приема на противозачатъчни са повече от ползите от приемането им.В много статии има манипулации за ползата от противозачатъчните,в други статии много точно са си оказани страничните ефекти,но и в света не само в България е доказано,че тези медикаменти имат доста странични ефекти.Истината е че много акушер-гинеколози получават добри пари за да заблуждават хората,да пропагандират за ползата от противозачатъчните,да казват че имат много ползи и малко рискове, освен това фармацевтичната промишленост и дистрибутори наливат доста пари за тази дейност която описах по-горе (за манипулиране на обществото,за пропаганда и за заблуждаване за ползите),дори и Български фирми които ги предлагат дават солидни пари на определени хора за да правят това което написах в горните редове.
Искам да ви кажа,че във сферата на бизнеса с противозачатъчни се въртят много пари,а освен това и има гинеколози които доста печелят да заблуждават пациентите си с полза от противозачатъчните и да премълчават някой от споменатите по-горе неща като примерно риска от рака на гърдата,а освен това е напълно възможно да има зависимост и между рака на Шийката на матката и противозачатъчните.
Как си обяснявате тогава появата на бучки при момичета приемащи противозачатъчни,на фиброаденомите,на рака на гърдата
Ето това е едно от нещата за които обясних малко по-горе.Както по-горе обясних има и други странични ефекти.
Изследванията в България и не само тук,но и в световната медицинска литература са описани нещата които казвам за страничните ефекти,описано е че противозачатъчните медикаменти имат много странични ефекти.Описано е че страничните ефекти от противозачатъчните са повече от ползата.Но истината е ,че някой изследвания които доказват вреда от противозачатъчните и многото им странични ефекти се прикриват,защото интересите на някой хора както казах малко по-горе са чисто икономически -цел печалба.Как си обяснявате,че има гинеколози които предписват точно определени марки контрацептиви - отговора е прост те доста парички взимат от дистрибутори и от другаде само и само да ги изписват.Как си обеснявате факта,че част от лекарите крият страничните ефекти на противозачатъчните,как си обяснявате че от време на време в Медиите примерно по телевизията се рекламират противозачатъчни примерно Яснин, как си обеснявате че от време на време се говори че в България много малко хора ползвали противозачатъчни и се препоръчва повече хора да ги приемат.Това си е чиста манипулация,нали ако повече хора ги приемат повече парички ще печелят определени хора и кръгове за сметка на здравето на жената.
Мисля,че това което казах в аргумент защо съм против е напълно достатъчно.

Искам да подкрепя това за рака на гърдата и болестите на гърдите при прием на противозачатъчни.

Статус на употребяващия Увеличен Риск

Употребяващи в Момента 24%

1-4 години след спиране 16%-20 %

5-9 Години след спиране 7%-15%

10 и повече години след спиране Няма сигнификантно повишаване

Ясно се вижда,че по време на приемане на таблетките риска е повишен и достига 24%.
След спиране на приема рискът постепенно намалява в рамките на 10 години и след този период
се изравнява с риска на неупотребявалите контрацептивни медикаменти.

Моделът показва,че риска не е свързан с продължителността на приема,дозата или вида хормони в контрацептивните
препарати.

Въпросът за рака на млечната жлеза трябва да се разглежда като важна част от контрацептивното консултиране.
Той включва следните елементи:
Информиране на жената за възможния риск
Интерпретиране на риска в контект на ползи и преимущества
Обясняване на жената,че трябва сама да наблюдава и проверява гърдите си и да съобщава
за всички оплаквания или промени настъпили в тях.
да преглежда гърдите си при специалист мамолог,рентгенолог-мамолог,
хирург или онколог.Основните специалисти за гърдите са (Мамолог,Рентгенолог-мамолог),освен това за тях след основните специалисти може да се обърнете и към хирург и онколог.

Желателно е преди приема на противозачатъчни медикаменти да бъдат проверени гърдите за да се знае,че са здрави и че в тях не се откриват изменения.Хубаво е при последващите контроли гърдите също да се следят за да се види как се отразява приема на противозачатъчни на тях и дали има промени в тях като бучки,възли или други изменения.Това може да се направи при специалистите които по-горе ви обясних тъй като те се занимават основно с тези органи т.е с гърдите.Но преди приема на противозачатъчните и последващи контроли прегледа на гърдите ви може да го направи вашия гинеколог - ако не ви се разкарва при съответните специалисти описани по-горе.
Въпреки,че гинеколога се занимава с областта под кръста.

hottie
03-31-2008, 08:57
Тези странични ефекти са за момичета, които не ги понасят. На мен ми понясят префектно и не съм съгласна, че вредят на всички.
По-добре ли е да се блъскам с ескапеле? Или да позлвам презервативи,с които удоволствието определено намалява. Това е много относително. Във Франция около 70% от жените пият противозачатъчни и тези странични ефекти са радко срещани. Това, че нашите лекари са некадърни и ги изписват на поразия е отделен въпрос !

doctors
03-31-2008, 09:12
Тези странични ефекти са за момичета, които не ги понасят. На мен ми понясят префектно и не съм съгласна, че вредят на всички.
По-добре ли е да се блъскам с ескапеле? Или да позлвам презервативи,с които удоволствието определено намалява. Това е много относително. Във Франция около 70% от жените пият противозачатъчни и тези странични ефекти са радко срещани. Това, че нашите лекари са некадърни и ги изписват на поразия е отделен въпрос !

Тези странични ефекти могат да се появят не само при момичета които не ги понасят,но и при такива които ги понасят.Така,че страничните ефекти не се отнасят само за момичета които не ги понасят,но за всички момичета.
Страничните ефекти могат да се проявят както при момичета които ги понасят и при такива които не ги понасят.Ами принципно не е по-добре да се блъскаш с ескапел,но скоро ще има постинор внос което също не е много добре да се блъскаш и с него,защото двете са аналози.Не е желателно много често и повече от 1 път месечно да се пие ескапел или постинор.Но пък противозачатъчните могат да те предпазят от бременност,но могат да ти донесат доста главоболия относно страничните им ефекти.Презервативите предпазват както от забременяване,така и от болести предавани по полов път.Освен това нямат странични ефекти презервативите.Статистика а за Франция никак е ти е вярна,много по малко са процентите които приемат противозачатъчни във Франция и в Европейските и не само в Европейските страни.Медицинските изследвания в България и в Света доказват,че страничните ефекти имат много странични ефекти и те са повече от ползата.Това,че в България някой хора се опитват за заблуждават и да манипулират хората,че еди колко си процента еди къде си приемали противозачатъчни които не отговарят на истината.
Процентите са дадени манипулатирно и не отговарят на истината.Всеки сам може да си решава какво да прави и дали да приема или не противозачатъчни.Всеки си има глава на раменете за да разсъждава.Аз просто ви казах фактите,а вие си решавате.

hottie
03-31-2008, 09:18

Тези странични ефекти могат да се появят не само при момичета които не ги понасят,но и при такива които ги понасят.Така,че страничните ефекти не се отнасят само за момичета които не ги понасят,но за всички момичета.
Страничните ефекти могат да се проявят както при момичета които ги понасят и при такива които не ги понасят.Ами принципно не е по-добре да се блъскаш с ескапел,но скоро ще има постинор внос което също не е много добре да се блъскаш и с него,защото двете са аналози.Не е желателно много често и повече от 1 път месечно да се пие ескапел или постинор.Но пък противозачатъчните могат да те предпазят от бременност,но могат да ти донесат доста главоболия относно страничните им ефекти.Презервативите предпазват както от забременяване,така и от болести предавани по полов път.Освен това нямат странични ефекти презервативите.Статистика а за Франция никак е ти е вярна,много по малко са процентите които приемат противозачатъчни във Франция и в Европейските и не само в Европейските страни.Медицинските изследвания в България и в Света доказват,че страничните ефекти имат много странични ефекти и те са повече от ползата.Това,че в България някой хора се опитват за заблуждават и да манипулират хората,че еди колко си процента еди къде си приемали противозачатъчни които не отговарят на истината.
Процентите са дадени манипулатирно и не отговарят на истината.Всеки сам може да си решава какво да прави и дали да приема или не противозачатъчни.Всеки си има глава на раменете за да разсъждава.Аз просто ви казах фактите,а вие си решавате.

Защо смяташ, че резултатите са манипулирани? Просто питам и ми е интересно :) По принцип се занимавам със социология, но не съм ги правила аз тези проучвания, така че не мога да бъда категорична.
Относно страничните ефекти не виждам нищо лошо стига да си правиш редовни прегледи, което за съжаление сред младите днес не е така. Аз съм сигурна, че ако пусна една анкета тук повечето няма да са и стъпили на гинеколог или ходят само при нужда.
Мен на 6 месеца ми правят пълен преглед + гърди и засега нямам проблем,слава богу.
Но като цяло всеки смята различно. Накои гинеколози препоръчват този вид контрацепция, други не...
Едно голямо объркване :)

doctors
03-31-2008, 09:43

Защо смяташ, че резултатите са манипулирани? Просто питам и ми е интересно :) По принцип се занимавам със социология, но не съм ги правила аз тези проучвания, така че не мога да бъда категорична.
Относно страничните ефекти не виждам нищо лошо стига да си правиш редовни прегледи, което за съжаление сред младите днес не е така. Аз съм сигурна, че ако пусна една анкета тук повечето няма да са и стъпили на гинеколог или ходят само при нужда.
Мен на 6 месеца ми правят пълен преглед + гърди и засега нямам проблем,слава богу.
Но като цяло всеки смята различно. Накои гинеколози препоръчват този вид контрацепция, други не...
Едно голямо объркване :)

Защо смяташ, че резултатите са манипулирани? Просто питам и ми е интересно Smile По принцип се занимавам със социология, но не съм ги правила аз тези проучвания, така че не мога да бъда категорична.
Едно голямо объркване Smile[/quote]

Смятам,че резултатите са манипулирани,защото медицинските данни и изследвания говорят друго.Показва се,че има увеличен риск от някой заболявания които съм описал по-горе,освен това се посочват странични ефекти описани по-горе.На основата на медицинските изследвания,данни и резултати които са реалните смятам,че са манипулирани тези резултати.Целта на манипулацията е да се заблуждават пациентите,а освен това се въртят много пари в бизнеса с противозачатъчни медикаменти,как си обесняваш факта,че много аг специалисти си предписват точно определена марка от тези медикаменти,освен това и по медии се рекламират примерно същата марка - отговора е,че целта е да се манипулира обществото и определени хора да направят пари за сметка на хората и на тяхното здраве.Говорил съм с много специалисти и в тази и в други области които също подкрепят моето мнение.Имат различни медицински специалности хирурзи,онколози и др.Тези хора са както обикновенни лекари,така и имат различни титли - доцент или професор.Така,че въз основа на медицинските изследвания които съм разглеждал на международно ниво и в България и от данните и статистиките които съм виждал ги твърдя тези неща и смятам,че резултатите са манипулирани.
Освен това има и гинеколози които също не препоръчват този метод на контрацепция - не го препоръчват защото те знаят,че противозачатъчните имат много странични ефекти които са повече от ползата.Тези хора ги предписват само за лечение и те нямат за цел да манипулират пациентите.От всичко казано тук,мисля че добре отговорих на въпроса ти защо смятам,че са манипулирани резултатите и те се манипулират точно от определен кръг от хора и от отделни личности.

Ти на колко си години?
От колко време приемаш противозачатъчни?
Хубаво е,че си правиш редовни прегледи когато приемаш противозачатъчните?
Прегледа на гърдите при гинеколога ли го правиш?Защо толкова често ги следиш?Само с палпация ли го правиш или те гледат и на ехографа.
Това е добре,че нямаш проблеми,дано и да нямаш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Slun4evko
03-31-2008, 09:43
Водя полов живот от скоро.На 18 съм. Не пия хапчета,макар да съм се замисляла по въпроса,но приятелят ми е категорично против,понеже имам хормонални проблеми с щитовидната жлеза.Наистина не съм се допитвала до лекар,но и да си кажа честно,не съм сигурна,доколко ще е добре за мен да ги пия,при условие че от една страна съм едва 47-48кг,от друга- като пия някакви хапчета по предписание,все пропускам един-два дни,просто забравям.Може би след година-две ще се замисля/и без това ми предстои да се разделя за дългичко с гаджето си,почвам да следвам от тази година/,за сега се предпазвам с прекъснат полов акт в дните преди и веднага след менструация/която е сравнително редовна,+/- 1-2 дни /,и с презерватив/макар че имаме малко проблеми с поставянето му/. За вбъдеще ще прибегна до противозачатъчни,но предпочитам да ида при някой сигурен гинеколог,че в наш'то градче..... :-x

hahavteen
03-31-2008, 11:54
И въпреки всичко мисля че е по-добре момичетата да вземат противозачатъчни вместо да стават майка на 16 защото виждате ли презерватива разваля цялото удоволствие,предекулацион ата течност не е опасна и по време на менструация е невъзможно да се забременее :? . Освен това всички рискове(тромбози,рак на гърдата..) са описани в листовките на хапчетата и не е като да не са запознати а и преди да почнат да се вземат се предполага че момичето е посетило лекар който е преценил дали е удачно да ги приема.

theworldleader
03-31-2008, 11:56
И въпреки всичко мисля че е по-добре момичетата да вземат противозачатъчни вместо да стават майка на 16 защото виждате ли презерватива разваля цялото удоволствие,предекулацион ата течност не е опасна и по време на менструация е невъзможно да се забременее :? . Освен това всички рискове(тромбози,рак на гърдата..) са описани в листовките на хапчетата и не е като да не са запознати а и преди да почнат да се вземат се предполага че момичето е посетило лекар който е преценил дали е удачно да ги приема.

Тези противозачатъчните не ги разбирам много, веднъж съм купувал пистонор, вече няма и вчера ми се случи нещо много странно, но пък хубаво, но няма да ог казвам тука, че има много дечица където ще тръгнат да го правят и после ще ме съди някой, че сум подтикнал към това :grin:

Та мисълта ми е, че тия противозачатъчни имат странични ефекти - но това съм го чувал само от жените, защото явно се страхуват, а иначе от лекари съм чувал, че има странични ефектно но хубави.

hahavteen
03-31-2008, 12:12
Тези противозачатъчните не ги разбирам много, веднъж съм купувал пистонор, вече няма и вчера ми се случи нещо много странно, но пък хубаво, но няма да ог казвам тука, че има много дечица където ще тръгнат да го правят и после ще ме съди някой, че сум подтикнал към това :grin:

Та мисълта ми е, че тия противозачатъчни имат странични ефекти - но това съм го чувал само от жените, защото явно се страхуват, а иначе от лекари съм чувал, че има странични ефектно но хубави.

Постинор е хапче за спешна за контрацепция а не противозачатъчно.Освен това вече не се продава има ново което се казва Ескапел. Колкото до страничните ефекти е ясно че ги има въпроса е че може изобщо да не се появят ако са изписани правилните.

theworldleader
03-31-2008, 12:13
Точно, че ако са изписани правилно може да имат хубави странични ефекти.

doctors
03-31-2008, 17:50
Точно, че ако са изписани правилно може да имат хубави странични ефекти.

Хубави странични ефекти няма!Те затова се наричат и странични ефекти.Неща които не са нормално да ги има.А в листовките им е описано много неточно и непълно страничните им ефекти.По-горе ви написах в няколко постинга как стоят нещата в действителност.Всеки сам си решава и си носи отговорност за себе си.

03-31-2008, 22:20
Какво означава да ти "нормализира" менструацията, та тя при повечето си е в границите на нормалното 28+-7 дена. Това е което прави организма и не е нормалното да му кажеш точно кога да идва менструацията. Яйцеклетките стават лениви и неслучайно се правят паузи на 1 година, дали тогава са толкова полезни???

Пия противозачатъчни, защото имам проблеми и при мен тнрябва да се нормализират нещата. Да, така или иначе щях да почна до една година и без това да пия, защото се оказа че другите контрацептиви ми вредят на здравето, но това решение щях да си го взема, въпреки това че си знам, че колкото и да ги хвалят по презентациите на Ясмин, за здрав организъм не е най-доброто решение.

зависи. с моя цикъл на 3 месеца нямам избор :lol:

shadow4e
04-01-2008, 00:53
Нали това съм написала, че има вероятност да е почнала таблетките не само като контрацептив, а защото има проблеми с менструацията.

04-01-2008, 05:53
да де, аз съм констатирала нещо, като гледам...

machoka
04-01-2008, 08:13

Абе приятелю, образовай се малко, не говори глупости. Тая химия ти съсипва организма, ти ще го изкараш все едно витамини пиеш. Айде моля те, не заблуждавай тука малките деца.
А едно от момичета си го каза много ясно - хапчетата НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ БОЛЕСТИ предавани по полов път ;)

Хапчетата са добър вариант само за двойка, която си има доверие един на друг и са си правили тестове. Плюс това на определен период трябва да се прекъсват по месец-два.

Barbie
04-01-2008, 08:23
Тинтири-минтири. Хапчетата са си хапчета. Понякога се предписват с определена цел - но това се прави от лекари. И все пак, за нестабилния баланс в организма на едно млазо момиче, не е полезно да взима контрацептиви (освен ако лекар не ги е предписал и с някаква друга цел). В днешно време и без друго всички са толкова обременени от всевъзможни химии и лекарства...

Понеже не обичам да се изказвам неподготвена - консултирала съм се с гинеколог (тъй като и на мен идеята "секс без презерватив" ми се вижда много привлекателна) и отговорът беше, че е по-добре ако не се налага да взимам противозачатъчни, просто да не го правя.

hottie
04-01-2008, 08:23

Абе приятелю, образовай се малко, не говори глупости. Тая химия ти съсипва организма, ти ще го изкараш все едно витамини пиеш. Айде моля те, не заблуждавай тука малките деца.
А едно от момичета си го каза много ясно - хапчетата НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ БОЛЕСТИ предавани по полов път ;)

Хапчетата са добър вариант само за двойка, която си има доверие един на друг и са си правили тестове. Плюс това на определен период трябва да се прекъсват по месец-два.

вярно е ,че трябва да се прекъсват. Горе долу на всяка година.

machoka
04-01-2008, 08:25
През 6 месеца знам аз от бившата приятелка, с която бяхме на тоя принцип.

hottie
04-01-2008, 08:26
През 6 месеца знам аз от бившата приятелка, с която бяхме на тоя принцип.

Всеки казва различно. Една приятелка е на 6 месеца, аз на година. Но се проверявам на всеки 6 месеца, да не би да има някакви изменения.

krem4et0
04-01-2008, 13:00
В рамките на всеки 12 цикъла трябва 9 да са с хапчета и 3 без. Може паузата ти да е на 1 път, а може и през 3 месеца. Но долу-горе така трябва да бъде. Аз не бях правила пауза година и 4-5 месеца и яйчниците ми бяха 14 мм при 30-40 нормално. the_hottie прави си паузата по-често, ама за по 1-2 цикъла.

pillenceto
04-01-2008, 14:58
doctors,
Прав си.
За цялата корупция в тази сфера.
И на мен ми е ясно,че на аг им се плаща.Даже не е необходимо да цитирам тук имена-който гледа тв му е ясно на кои лекари им се плаща за рекламата.А въпросните докторчета изписват явно само това ,което им се каже-вчера беше модерен Логест,днес-Ясмин.А имам чувството ,че Диане35 е панацея за всякакви хормонални проблеми.

alex_devv
04-01-2008, 15:04
ти па що не изпиеш малко сярна киселина да пробваш кво ше ти стане ?

hottie
04-01-2008, 15:23
doctors,
Прав си.
За цялата корупция в тази сфера.
И на мен ми е ясно,че на аг им се плаща.Даже не е необходимо да цитирам тук имена-който гледа тв му е ясно на кои лекари им се плаща за рекламата.А въпросните докторчета изписват явно само това ,което им се каже-вчера беше модерен Логест,днес-Ясмин.А имам чувството ,че Диане35 е панацея за всякакви хормонални проблеми.

не съм съгласна. Я се осъзнайте малко. Ако беше толкова вредно въобще нямаше да е на пазара и да е толкова разпространено !

pillenceto
04-01-2008, 15:33
Ами отдавна съм се осъзнала.
Не дават проблеми при всички,но риска си го има.Никой не може да му убеди в противоположното.
сега като при теб няма проблеми,не означава ,че при всички е така.
Аз не съм против контрацепция от такъв род-но с мярка.
Дразня се ,че им правят такава масирана реклама по медиите лекарите и то е за пари.
Това е както със спиралата Мирена.Която струва около 200 лева.И за която аг-тата получават безплатни бройки при еди колко си сложени спирали(продадени).И нея я изкарват супер,само ,че като се разровиш в нета,други неща излизат наяве.

hottie
04-01-2008, 15:56
Не дават проблеми при всички,но риска си го има.Никой не може да му убеди в противоположното.
Дразня се ,че им правят такава масирана реклама по медиите лекарите и то е за пари.
Това е както със спиралата Мирена.Която струва около 200 лева.И за която аг-тата получават безплатни бройки при еди колко си сложени спирали(продадени).И нея я изкарват супер,само ,че като се разровиш в нета,други неща излизат наяве.

Ами той и аспирина е вреден, ама се пие нали? Аулина за болки в корема да не говорим , но младите госпожици го пият на поразия по време на цикъл. Всичко е вредно до някаква степен. И храните са вредни.
Просто човек трябва да внимава и да следи добре тялото си. Това, че повечето момичета не са стъпвали на гинеколог или ходят само когато им се наложи си е техен проблем. Затова после имат куп проблеми зад гърба.

Иначе не съм забелязала масово разпространение, даже не се говори въобще. По едно време дори се чудих дали българина знае за същесвуването на подобен вид контрацепция.
Мен ме дразни факта, че малко се говори за други неща, като рак на маточната шийка. Дъщерята на една близка на майка ми,която е едва на 17 и откриха HPV в доста напреднала фаза, защото не е стъпвала на гинеколог. Но от друга страна от къде да знае момичето, като рядко се говори за това. Освен за ваксината тук таме...

Малко се отклоних от темата ама имах нужда да го кажа :oops:

bungle
04-01-2008, 15:58
Тинтири-минтири. Хапчетата са си хапчета. Понякога се предписват с определена цел - но това се прави от лекари. И все пак, за нестабилния баланс в организма на едно млазо момиче, не е полезно да взима контрацептиви (освен ако лекар не ги е предписал и с някаква друга цел). В днешно време и без друго всички са толкова обременени от всевъзможни химии и лекарства...

Понеже не обичам да се изказвам неподготвена - консултирала съм се с гинеколог (тъй като и на мен идеята "секс без презерватив" ми се вижда много привлекателна) и отговорът беше, че е по-добре ако не се налага да взимам противозачатъчни, просто да не го правя.

\:D/ И на мен това ми каза гинекологът.
Въпреки че много исках да пия, защото вече от година и нещо не използвам никакви контрацептиви. Презервативите са наистина ужасни, вече нищо не усещам, толкова свикнах без. :shock:

doctors
04-01-2008, 16:00
Всичко което съм изложил тук е от медицински данни,изследвания и наблюдения.Всеки сам си решава какво да прави със здравето си.Аз просто ви ги написах нещата да ги знаете за да не съжалявате после.Решението си е ваше дали ще си вредите на здравето с противозачатъчните или не.Удобрявам приема на противозачатъчни когато се използват за лечение на различни аг заболявяния,защото те тогава са единствения метод в повечето случаи за лечение.Но не ги удобрявам като метод за предпазване от бременност.Ползите които имат противозачатъчните са много по-малко от вредите които могат да ви причинят - поради многото им странични ефекти.Но всеки сам си решава какво да прави!!!

doctors
04-01-2008, 16:02

Въпреки че много исках да пия, защото вече от година и нещо не използвам никакви контрацептиви. Презервативите са наистина ужасни, вече нищо не усещам, толкова свикнах без. :shock:

Ето вашите лекари не са имали желание да ви манипулират и са ви казали истината т.е че противозачатъчните имат много странични ефекти и ,че ако не ви се налага да ги вземате - поради заболяване като метод на лечение да не ги прилагате по друг повод.

hottie
04-01-2008, 16:03
Всичко което съм изложил тук е от медицински данни,изследвания и наблюдения.Всеки сам си решава какво да прави със здравето си.Аз просто ви ги написах нещата да ги знаете за да не съжалявате после.Решението си е ваше дали ще си вредите на здравето с противозачатъчните или не.Удобрявам приема на противозачатъчни когато се използват за лечение на различни аг заболявяния,защото те тогава са единствения метод в повечето случаи за лечение.Но не ги удобрявам като метод за предпазване от бременност.Ползите които имат противозачатъчните са много по-малко от вредите които могат да ви причинят - поради многото им странични ефекти.Но всеки сам си решава какво да прави!!!

Прекалено си краен...ама прекалено

hottie
04-01-2008, 16:05

Ето вашите лекари не са имали желание да ви манипулират и са ви казали истината т.е че противозачатъчните имат много странични ефекти и ,че ако не ви се налага да ги вземате - поради заболяване като метод на лечение да не ги прилагате по друг повод.

защото ги мързи , защото знаят колко изследвания трябва да се направят :)

bungle
04-01-2008, 16:06

Да, истина е.
Вярвам на 100% в гинеколога си, защото е един от най-добрите в София. Страхотен човек, който наистина разбира от работата си и подхожда с разбиране, внимание и т.н. Дори съм решила, когато тръгна да раждам, той да изроди детенцето ми.

DiVa_SaMoDiVa
04-01-2008, 16:09
Аз съм категорично ЗА противозачатъчните.На 17г. съм и ги пия вече от 1 година и не мисля,че са ми повлияли отрицателно на организма.Все още съм си 50кг. и нямам излишно окосмяване.Мама също знае и напълно одобрява това мое решение :) А и да не забравя,че са ми предписвани от генеколог ;)

Barbie
04-01-2008, 16:12
Да, истина е.
Вярвам на 100% в гинеколога си, защото е един от най-добрите в София. Страхотен човек, който наистина разбира от работата си и подхожда с разбиране, внимание и т.н. Дори съм решила, когато тръгна да раждам, той да изроди детенцето ми.

8-) При кой гинеколог ходиш?

Аз съм много доволна от моя... Само дето последната година се лекувах от някакви гъбички, пък то май изобщо не са били гъбичките проблема...само главоболия. :?

doctors
04-01-2008, 16:15

Ами той и аспирина е вреден, ама се пие нали? Аулина за болки в корема да не говорим , но младите госпожици го пият на поразия по време на цикъл. Всичко е вредно до някаква степен. И храните са вредни.
Просто човек трябва да внимава и да следи добре тялото си. Това, че повечето момичета не са стъпвали на гинеколог или ходят само когато им се наложи си е техен проблем. Затова после имат куп проблеми зад гърба.

Иначе не съм забелязала масово разпространение, даже не се говори въобще. По едно време дори се чудих дали българина знае за същесвуването на подобен вид контрацепция.
Мен ме дразни факта, че малко се говори за други неща, като рак на маточната шийка. Дъщерята на една близка на майка ми,която е едва на 17 и откриха HPV в доста напреднала фаза, защото не е стъпвала на гинеколог. Но от друга страна от къде да знае момичето, като рядко се говори за това. Освен за ваксината тук таме...

Виж сега аспирина не е толкова вреден,а и вече има нови форми аспирин които въобще не са вредни.Даже взимането на един аспирин вечер е полезен за хората във възрастта след 50 години за предпазване от инфаркт.Младите хора да не мислиш,че всяка вечер си взимат аспиринче.Така,че мога да ти кажа че аспирина въобще не е вреден.Аулина също не е вреден необходимо е само по един най-много два аулина на ден да се приемат.Приема се при нужда.Аулин и нимезил са медикаменти които са много добри за болка,и нямат вредни последствия.В храните може да има вредни неща,но в случая да не ядем ли - да умрем от глад освен?Ама голяма пропаганда почна да правиш кой стъпвал и кой не на гинеколог,ако обичаш спри с пропагандата.Всеки човек сам решава кога да ходи на лекар,а освен това си има медицински стандарти в които е описано на какъв период да ходи човек и ако е с оплаквания кога и ако е без оплаквания кога.
Така,че спри с пропагандата.Мога да ти кажа,че не отговаря на истината това което казваш:"Затова после имат куп проблеми зад гърба".
Искам да ти кажа,ако обичаш да спреш с пропагандата на хормоналната контрацепция,на теб като ти харесва пий си я.Недей да насаждаш мнението си че ти искаш да пиеш и т,н хормонални препарати и на другите хора.Всеки сам си преценява.Темата не е свързана с определени заболявания.Така,че ако обичаш не се отклонявай от темата.В случая говорим за друго.Както ти казах многото изследвания в медицинската литература,в световната медицинска литература и в България са доказани резултатите от вредата на хормоналните препарати и увеличаване на риска за заболяване от доста заболявания.Както казах и в предни постове и се обосновах противозачатъчните имат много странични ефекти и изключително малко ползи.Не си струва риска да се приемат.А относно ваксината за Hpv само мога да ти кажа,че цената на ваксината е около 800 лв на една доза,а са необходими три такива Дози.Освен това няма гаранция че като се ваксинираш някога през живота си няма да заболееш от рак на маточната шийка - доказано с медицинските изследвания в чужбина и в България.Това искаш да ти кажа.Ако обичаш не взимай функции които не са в твоята компетенция.

bungle
04-01-2008, 16:16
Доктор Шуманов, Окръжна болница.
:-)

doctors
04-01-2008, 16:19

Вземи прочети малко световната медицинска литература какво казва,вземи прочети медицинските изследвания,статистики.Взе ми поговори и с някой професор или доцент по специалности хирургия,онкология,патолог ия,мамолози,рентгенолог-мамолози,дори и гинекология за да ти кажат как стоят нещата.Аз не съм краен,просто ти казах как стоят нещата.Аз не съм човек който съм корумпиран или се опитва да заблуждава хората както го правят определен кръг хора.Аз съм човек който държи на истина и излага нещата такива каквито са.На който не му харесва това което съм казал,да не се съобразява с него.Всеки сам си решава.

doctors
04-01-2008, 16:21
Аз съм категорично ЗА противозачатъчните.На 17г. съм и ги пия вече от 1 година и не мисля,че са ми повлияли отрицателно на организма.Все още съм си 50кг. и нямам излишно окосмяване.Мама също знае и напълно одобрява това мое решение :) А и да не забравя,че са ми предписвани от генеколог ;)

Всеки сам си решава нали знаеш?Имаш си глава на раменете да си решаваш.

Barbie
04-01-2008, 16:21
Я, май на майка ми й бяха препоръчали да иде там, когато имаше нужда... :-o :)

Обърнахме го на чат. Спирам с оф-топиците. 8-)

DiVa_SaMoDiVa
04-01-2008, 16:25

Всеки сам си решава нали знаеш?Имаш си глава на раменете да си решаваш.

Така е...това си е моето тяло и моя организъм и затова съм преценила,че така е най-добре за мен.Всеки си има своя собствена преценка :) и прави това,което сметне,че е най-добре за него ;)

hottie
04-01-2008, 16:25

Виж сега аспирина не е толкова вреден,а и вече има нови форми аспирин които въобще не са вредни.Даже взимането на един аспирин вечер е полезен за хората във възрастта след 50 години за предпазване от инфаркт.Младите хора да не мислиш,че всяка вечер си взимат аспиринче.Така,че мога да ти кажа че аспирина въобще не е вреден.Аулина също не е вреден необходимо е само по един най-много два аулина на ден да се приемат.Приема се при нужда.Аулин и нимезил са медикаменти които са много добри за болка,и нямат вредни последствия.В храните може да има вредни неща,но в случая да не ядем ли - да умрем от глад освен?Ама голяма пропаганда почна да правиш кой стъпвал и кой не на гинеколог,ако обичаш спри с пропагандата.Всеки човек сам решава кога да ходи на лекар,а освен това си има медицински стандарти в които е описано на какъв период да ходи човек и ако е с оплаквания кога и ако е без оплаквания кога.
Така,че спри с пропагандата.Мога да ти кажа,че не отговаря на истината това което казваш:"Затова после имат куп проблеми зад гърба".
Искам да ти кажа,ако обичаш да спреш с пропагандата на хормоналната контрацепция,на теб като ти харесва пий си я.Недей да насаждаш мнението си че ти искаш да пиеш и т,н хормонални препарати и на другите хора.Всеки сам си преценява.Темата не е свързана с определени заболявания.Така,че ако обичаш не се отклонявай от темата.В случая говорим за друго.Както ти казах многото изследвания в медицинската литература,в световната медицинска литература и в България са доказани резултатите от вредата на хормоналните препарати и увеличаване на риска за заболяване от доста заболявания.Както казах и в предни постове и се обосновах противозачатъчните имат много странични ефекти и изключително малко ползи.Не си струва риска да се приемат.А относно ваксината за Hpv само мога да ти кажа,че цената на ваксината е около 800 лв на една доза,а са необходими три такива Дози.Освен това няма гаранция че като се ваксинираш някога през живота си няма да заболееш от рак на маточната шийка - доказано с медицинските изследвания в чужбина и в България.Това искаш да ти кажа.Ако обичаш не взимай функции които не са в твоята компетенция.

Първо, това не е пропаганда , а спор. Какво представлява форума? Място, на което хора изказтват мнение относно определен сюжет. Аз по принцип много обичам да споря, и ако не ми се покаже нещо с доказателства и факти не го вярвам.
Второ, моите умения са в друга насока,да така е, но са пряко свързани и с данните, които ми излагаш тук. Смея да твърдя, че не са вярни - или то поне са преувеличени.
Трето, относно ваксината не казвам , че е задължително да се слага, знам колко е скъпа и знам колко предпазва. Имам предвид, че трябва да се говори за самото заболяване повече, за да могат момичетата да са наясно с рисковете и да се прегледат на време. А не да им съобщят, че имат ПАП 4 и айде да ги оперираме.
За аспирина съм склонна да се съглася, но не и за аулина. Може да се отрази неприятно на стомаха - личен опит.
И последното, което искам да кажа е, че една част от лекарите мислят като теб(относно противозачатъчните) , а другата като мен. Това е като при философите. Всеки си има различна теория и разсъждения.Всеки вярва в нещо различно. Затова този спор ще е безкраен,поне засега.

hottie
04-01-2008, 16:29

.
С това не може да ме среснеш по никакъв начин.
Вземи прочети малко световната медицинска литература какво казва,вземи прочети медицинските изследвания,статистики.Взе ми поговори и с някой професор или доцент по специалности хирургия,онкология,патолог ия,мамолози,рентгенолог-мамолози,дори и гинекология за да ти кажат как стоят нещата.Аз не съм краен,просто ти казах как стоят нещата.Аз не съм човек който съм корумпиран или се опитва да заблуждава хората както го правят определен кръг хора.Аз съм човек който държи на истина и излага нещата такива каквито са.На който не му харесва това което съм казал,да не се съобразява с него.Всеки сам си решава.

Нека не си говорим за литература, а? ;) Нито за лекари, защото е пълно с такива около мен, от които и един от най-добрите на запад и сме си говорили на дъло и на широко.С това не може да ме среснеш по никакъв начин.

doctors
04-01-2008, 16:31

Първо, това не е пропаганда , а спор. Какво представлява форума? Място, на което хора изказтват мнение относно определен сюжет. Аз по принцип много обичам да споря, и ако не ми се покаже нещо с доказателства и факти не го вярвам.
Второ, моите умения са в друга насока,да така е, но са пряко свързани и с данните, които ми излагаш тук. Смея да твърдя, че не са вярни - или то поне са преувеличени.
Трето, относно ваксината не казвам , че е задължително да се слага, знам колко е скъпа и знам колко предпазва. Имам предвид, че трябва да се говори за самото заболяване повече, за да могат момичетата да са наясно с рисковете и да се прегледат на време. А не да им съобщят, че имат ПАП 4 и айде да ги оперираме.
За аспирина съм склонна да се съглася, но не и за аулина. Може да се отрази неприятно на стомаха - личен опит.
И последното, което искам да кажа е, че една част от лекарите мислят като теб(относно противозачатъчните) , а другата като мен. Това е като при философите. Всеки си има различна теория и разсъждения.Всеки вярва в нещо различно. Затова този спор ще е безкраен,поне засега.

Хубаво спор,изказахме си и двете страни мненията и мисля,че няма какво повече да кажем по въпроса.
Второ Данните са абсолютни верни и точни и хич не са преувеличени или неверни за твое съжаление.А относно заболяването си има стандарти и там е описано коя възраст е най-застрашена и това е възрастта след 35 години.Рядко са случаите на такива проблеми при млади хора.За това мога да ти кажа показват и данните в съответните регистри за заболяваемост по възраст.
Извинявам се,че и аз малко се отклоних от темата.Нека не се отклонявяме и да говориме по същество относно темата която е сложена във форума.

hottie
04-01-2008, 16:35
Добре приемам мнението ти, ама все още си дъжа на моето. :P Малко прекалих може би.Извинявам се ако с нещо те засегнах. Всеки си има мнение,всеки се грижи за себе си.
Все пак ме е яд за онова момиче.
Както и да е. Уважавам мнението ти. Стискам ти ръка :)

doctors
04-01-2008, 16:39
Добре приемам мнението ти, ама все още си дъжа на моето. :P Малко прекалих може би.Извинявам се ако с нещо те засегнах. Всеки си има мнение,всеки се грижи за себе си.

Моля моля:).Все пак съм в сферата на Медицината и изказах моето мнение и твърдения на основата на базирани данни.Няма да си правя реклама какъв съм,ника мисля го показва.Ами да малко прекали.Защото аз не съм си измислил нещата,и съм ги базирал на наблюдения на данни от световна и българска практика и на разговори с колеги от различни медицински специалности.Но приемам извинението ти.Всеки има право на мнение.

ancika
04-01-2008, 16:44
Imah problemi s cikyla zaradi izvajdaneto na desniq mi qi4nik predi nqkolko godini. Predpisvaha mi kvi li ne protivoza4aty4ni za urejdane na cikyla- legravam, endometril, nqkvi kapki i, ako si spomnqm dobre, na kraq se stigna i do injekcii. Edvam go uspokoih cikyla! I den dne6en mi se slu4va po vednyj godi6no da mi te4e po 20 dni i ginekologyt mi kazva, 4e ne moje da mi otkrie otkyde idva tova kryvote4enie, 6toto sym bila devstvena! E sega ne sym ve4e devstvena- dano sledva6tiq pyt ve4e da moje da me pregleda normalno!!!

hottie
04-01-2008, 19:55

Моля моля:).Все пак съм в сферата на Медицината и изказах моето мнение и твърдения на основата на базирани данни.Няма да си правя реклама какъв съм,ника мисля го показва.Ами да малко прекали.Защото аз не съм си измислил нещата,и съм ги базирал на наблюдения на данни от световна и българска практика и на разговори с колеги от различни медицински специалности.Но приемам извинението ти.Всеки има право на мнение.

Ами то се вижда, че си много ерудиран, което ме кара още повече да споря, защото както казах много обичам.
И все пак мнозина са ЗА противозачатъчните и мнозина ПРОТИВ. Може да продължим да си спорим. Но просто няма смисъл. Всеки си прави избор. :)

pillenceto
04-02-2008, 14:44
Не мисля ,че спора е безсмислен.
Има много момичета ,които мислят хапчетата за безобидни.
Поне да са ясни рисковете.

hahavteen
04-02-2008, 15:03

Не мисля че някой мисли хапчетата за безобидни. Рисковете ги пише във всяка брошурка,в опътванията и освен това гинеколозите са ДЛЪЖНИ да изяснят на момичетата че могат да имат и странични ефекти. От там нататък е въпрос на личен избор. И извинете че ще се повторя но мисля че е по-добре да напълнееш малко и желанието ти за секс да намалее отколкото да станеш мама на 16.

Wrathchild
04-02-2008, 15:09
Слънце, не съм съгласна.
Като си изгубиш желанието за секс каква е файдата от тия хапчета?
Има момичета, които не започват да ги пият когато трябва, има гинеколози, които не поясняват. И тогава пак можеш да станеш мама на 16.
Най-сигурното за мен си остава презерватива, поне ако стане фал ще разбереш, че е станал. Пък ако има алергични към латекс - има и такива, които са от друга материя.
Но както ти каза - въпрос на личен избор.

hottie
04-02-2008, 15:39

Никой не е каза, че няма рискове. Казах само да не преувеличаваме и да не ги изкарваме като отрова едва ли не.

doctors
04-02-2008, 15:48

Никой не е каза, че няма рискове. Казах само да не преувеличаваме и да не ги изкарваме като отрова едва ли не.

Никой нищо не е преувеличил.Просто си изказахме нещата такива каквито са.Но на теб явно май не ти харесват - тези неща които казахме и за многото им странични ефекти.Както се казва има една поговорка и тя гласи:Истината боли!

hottie
04-02-2008, 16:01

Никой нищо не е преувеличил.Просто си изказахме нещата такива каквито са.Но на теб явно май не ти харесват - тези неща които казахме и за многото им странични ефекти.Както се казва има една поговорка и тя гласи:Истината боли!

Никой не е казал, че те нямат странични ефекти. Може да имат , но не се проявяват при всички. Особено ако лекар те следи редовно.
Истината я знам перфкетно.

doctors
04-02-2008, 16:08

Никой не е казал, че те нямат странични ефекти. Може да имат , но не се проявяват при всички. Особено ако лекар те следи редовно.

Страничните ефекти могат да се проявят при всеки.Никой не е застрахован от тях.Дори и лекар да те следи пак те могат да се проявят.Така,че следенето от лекар няма никакво отношение към страничните ефекти на тези медикаменти.Както по-горе съм казал те могат да се проявят при всеки.
А ти на колко години си?Просто ми е интересно.

hottie
04-02-2008, 16:19

Страничните ефекти могат да се проявят при всеки.Никой не е застрахован от тях.Дори и лекар да те следи пак те могат да се проявят.Така,че следенето от лекар няма никакво отношение към страничните ефекти на тези медикаменти.Както по-горе съм казал те могат да се проявят при всеки.

На 22 съм,близо 23 и ги пия от около 4 години.Почти всичките ми приятелки пият и те нямат оплаквания.

doctors
04-02-2008, 16:31

На 22 съм,близо 23 и ги пия от около 4 години.Почти всичките ми приятелки пият и те нямат оплаквания.

Хубава възраст.Ами всеки сам си взима решения какво да прави по този въпрос.Все пак изказахме си гледната точка - аз моята - ти твоята.

hottie
04-02-2008, 16:35

Хубава възраст.Ами всеки сам си взима решения какво да прави по този въпрос.Все пак изказахме си гледната точка - аз моята - ти твоята.

=;

ancika
04-02-2008, 16:42
Mnoo mlada ve pie6 hap4eta!!!

pillenceto
04-02-2008, 19:05
Това не е ли тийн форум??
Абе..ми и то и аз съм на 22 ..... :grin:

hahavteen
04-03-2008, 03:58
Не забравяйте че темата е "Защо момичетата които така и така не ползват никакви предпазни средства не искат да пият хапчета?" а не "Защо момичетата не вземат хапчета вместо да използват презерватив?" :?

hottie
04-03-2008, 07:29
Не забравяйте че темата е "Защо момичетата които така и така не ползват никакви предпазни средства не искат да пият хапчета?" а не "Защо момичетата не вземат хапчета вместо да използват презерватив?" :?

Защото ги е страх и не искат да поемат риск и защото в България не са толкова разпространявани и употребявани като в чужбина. :-P

Homunuculus
04-03-2008, 07:58
Риск има и когато ставаш от леглото сутрин,ама вие не лежите постоянно нали?:) Най-вероятно да сгафиш с хапчетата е като отидеш в някоя аптека и си купиш тея в най-лъскава опаковка,или просто като ги сложиш като оправдание за някой твой недостатък, до сега от всичките момичета с които съм си приказвал за това,споделят ,че нямат никакви проблеми след като са започнали да вземат хапчета,даже сега са по спокойни защото не треперят постоянно да не е станал гаф.

hahavteen
04-03-2008, 11:18

Защото ги е страх и не искат да поемат риск и защото в България не са толкова разпространявани и употребявани като в чужбина. :-P

Аз лично не мога да си представя как може да ги е страх да вземат противозачатъчни а да нямат страх от бременност.. :?

siska_777
04-09-2008, 07:57
повечето жени не искат защото е вазмойно цикала да се обърка не може даа им се има довери както например на презарватива тва е

hahavteen
04-09-2008, 11:00
повечето жени не искат защото е вазмойно цикала да се обърка не може даа им се има довери както например на презарватива тва е

Въпроса е защо момичетата които не ползват презервативи не искат да взимат противозачатъчни а предпочитат да поемат риска да забременеят.

Homunuculus
04-09-2008, 11:02

Пишеш абсолютни глупости !!!!!!!!!!! Точно когато на едно момиче цикъла се обърка,докторите най-често предписват противозачатъчни за стабилизиране на хормоните и връщане на нормалния цикъл.

pillenceto
04-09-2008, 16:05

Пишеш абсолютни глупости !!!!!!!!!!! Точно когато на едно момиче цикъла се обърка,докторите най-често предписват противозачатъчни за стабилизиране на хормоните и връщане на нормалния цикъл.

А ти лекувала ли си нередовен цикъл с противозачатъчни?
Проблема не е докато ги пиеш ,а след като ги спреш.Не се опирай на този факт.

FunnYboY
05-14-2008, 10:30
Удоволствието от секса за мен си е на първо място, но дали момичето, с което го правя ще пие хапчета или не - тя сама си решава. Както казахте спокойствието гарантира незабравим секс, но страничните ефекти (само при някои хора) са неприятно нещо. :-o

Естествено предпочитам без презерватив, от колкото с милиметрова гума и нищо да не усещаме (и двамата) :? :neutral:

drunnnn
05-03-2009, 07:10
По принцип не съм много по противозачатъчните,защото има рискове от много болести.Мустаци не излизат,но за сметка на това се чувства глад и гадене.Аз ги пия вече от известно време,просто ми се налага и освен гаденето,което имам все нещо ми се яде и за това когато почувствам глад изпивам 2 чаши вода или някакъв сок за да си заситя глада,защото наистина коя жена/момиче иска да надебелее?Странични ефекти аз лично не виждам,но наистина колкото и да са полезни толкова са и вредни!

voidwalker
05-20-2009, 17:55
е добре аиде като сте толкова много против хапчетата ми кажете алтернатива на презерватива? защото наи-малкото е изключително неудобен. не се хваля но имам по големичък член. днес бях на уролог ( по друга причина) попитах го и за презервативите и тои ми отговори : " По големи презервативи няма, правете го без ако и имаш доверие." Е как ви се струва като казано от човек наясно със нещата? :)

Lady_AMG
05-21-2009, 12:40
Аз пия протиозачатъчни от две години, изписа ми ги лекарка, поради нередовен цикъл СЛЕД ХОРМОНАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ! Те са задължителни за да не се появят онези странични ефекти. На мен от тях ми се изчисти лицето, пораснаха ми гърдите и не ми се е случило нищо неприятно. Разбира се, те не заместват презерватива при случайни полови контакти, но аз имам сериозна връзка и са ми идеални. Като причина за неприемането им виждам риска от кръвни съсиреци при пушачки, които пушат по повече от 10 цигари на ден (това гинеколожката ми го каза)
Другото е, че на 6 месеца трябва да се прави едномесечна почивка, при която ставаш като бомба, силно плодовита. Но аз твърдо подкрепям тези хапчта и ги препоръчвам горещо!

simona12
05-21-2009, 17:42
аз съм за,ако партньорите са отдавна заедно и се познават добре..,ако е секс за една нощ или нова връзка ест.,че презерватив-смятам,че няма нужда да обяснявам защо!а относно отказа на повечето жени/момичета да ги взимат-обяснявам си го с негостатъчна или грешна/непълна информация относно +/- на този вид контрацепция.

mechtaq_za_teb
05-22-2009, 04:01
Но все пак хапчето не те предпазва от болестите....Поне аз не виждам смисъл да си натоварвам организма ,колкото и безопасни да са в известен степен ти разбъркват хормоните.така е...
И конкретно се сещам за една позната, която пиеше и доста надебеля. :? Но това... е едно от много неща, до които може да се стигне.

asi_basi
05-22-2009, 05:59
siska_777 Gluposti govori6, to4no pri neredoven cikal lekarite predpisvam protivoza4ata4ni!! Kakto i na men kogato bqh o6te malka na 15g. sigurno... Cikala mi ne samo se regulira ami i ne e toooolkova mnogo kakto predi kogato nemojeh da izlqza daje ot nas kogato bqh v cikal.

[quote="hottie"]Значи - мейк ми лаф :-)
Странични ефекти може да има най-често ако са предписани неподходящи хапчета. Ето за това е много важно лекарят да направи на момичето кръвни хормнонални изследвания за да й определи подходящите хапчета(те са много видове). За съжаление тази практика в България е рядко срещана и затова често момичетата се оплакват от странични ефекти,като например затлъстяване.
Има и момичета,които просто не могат да понасят подобни хапчета и организма им ги отхвърля.[quote]

Ne samo v Balgaria e taka, ne mislete 4e v 4ujbina vsi4ko e po-dobro. V Angliq nikakvi izsledvaniq ni6to nqma6e, samo me razpitaha glavnata informaciq (ime, godini, dali vodq polov jivot i tova e ) i mi predpisaha edni ujasni protovza4ata4ni ot koito ima6e strani4ni efekti. Posle otidoh v Bg i genekolojkata mi predpisa Qsmin NO ne mi napravi nikakvi izsledvaniq ... i malko me e strah dali mi e dala pravilnite.

Byboleche
05-23-2009, 19:52
противозачатъчните са полезни и нямат възрастови ограничения!!!повечето момичета не пият защото ги е срах от страничните ефекти, но ако взимат правилните (предпосани им след генекологичен преглед) не виждам нищо страшно!и не съм против противозачатъчните!! те дори се дават ако имаш хормонални нарушения не само за против забременяване :)

sh3_1s_7h3_0n3
05-24-2009, 17:25
Какъв е смисълът да се пият противозачатъчни на тази възраст, при все че повечето сменят гаджетата си на няколко месеца, че и толкова няма.
Да пиеш противозачатъчни, ако си със сигурен и дългогодишен партньор, на когото имаш доверие.
В крайна сметка презервативите не предпазват само от нежелана бременност!

cerisee
05-25-2009, 21:18

@make me laugh - надеждност 99,9% при правилна употреба, тоест редовно взимане. Може да си свършваш вътре. 0,1% е просто застраховка, защото все по света има хора, на които не им действат, а пък компаниите не искат да ги съдят

Wako,май колкото си ерудиран,толкова и незнание трупаш.
Първо- спермата на почти всички мъже днес освен,че е некачествена,заради лошата храна и глупост на българския мъж,е и много (учудващо) инфектирана.Свършвайки във влагалището на което и да е момиче,би могъл да й създадеш такива проблеми,които да не могат да се решат дълго време.Но това разбира се,не се коментира сред народните маси,защото да се изпразваш във влагалището на жената е масова практика.Гениално!
Второ-ако наистина обичаш момичето , с което си-защо ще я тъпчеш с противозачатъчни,в полза на твоето собствено удоволствие???Малко нечестно ми се струва...
И трето-изказваш положително мнение за противозачатъчните средства или защото не ти пука какво ще става с гаджето ти или защото сляпо четеш листовките на лекарствата.
И тъй като нямаш наблюдения над десетки жени,използвали противозачатъчни,не знаеш и за последствията ,които предизвикват-в листовките липсват най-важните странични ефекти,които се представят в дългосрочен план.
Естествено има и показания-при които те действат нормално.В такива случаи ,при силна необходимост,се изписват пртивозачатъчни от лекар-гинеколог,ЗАЩОТО са се открили хормонални смущения,А НЕ за да могат мъжете да се изпразват във влагалището най-свободно.

cerisee
05-25-2009, 21:19

Първо- спермата на почти всички мъже днес освен,че е некачествена,заради лошата храна и глупост на българския мъж,е и много (учудващо) инфектирана.Свършвайки във влагалището на което и да е момиче,би могъл да й създадеш такива проблеми,които да не могат да се решат дълго време.Но това разбира се,не се коментира сред народните маси,защото да се изпразваш във влагалището на жената е масова практика.Гениално!
Второ-ако наистина обичаш момичето , с което си-защо ще я тъпчеш с противозачатъчни,в полза на твоето собствено удоволствие???Малко нечестно ми се струва...
И трето-изказваш положително мнение за противозачатъчните средства или защото не ти пука какво ще става с гаджето ти или защото сляпо четеш листовките на лекарствата.
И тъй като нямаш наблюдения над десетки жени,използвали противозачатъчни,не знаеш и за последствията ,които предизвикват-в листовките липсват най-важните странични ефекти,които се представят в дългосрочен план.
Естествено има и показания-при които те действат нормално.В такива случаи ,при силна необходимост,се изписват пртивозачатъчни от лекар-гинеколог,ЗАЩОТО са се открили хормонални смущения,А НЕ за да могат мъжете да се изпразват във влагалището най-свободно.

Nik4o_Spain
05-25-2009, 21:35
Spored men seki ima pravo na izbor kakvo da pravi no tova koeto e napisano ''v balgaria'' e verno nai ve4e tam momi4etata se strahuvat ot tova ne6to i koeto az ne moga da razbera za6to.

voidwalker
05-25-2009, 22:24
Cerisee извиняваи миличка ама не съм съгласен с теб. Противозачатачните не са създадени за мъжко удоволствие. Това е средство за предпазване което както в случая при мен и моята приятелка се използва при двойки които добре се познават и си имат доверие(медицински преглед задължителен). Те дават просто едно спокойствие. Няма никаква опастност жената да забременее независимо какво става. Защото какъвто и друг метод за предпазване да вземем риска е в пъти по голям. А и новите противозачатъчни са толкова изчистени от странични и нежелани ефекти( например Ясмин).
А това с изпразването наистина звучи малко грубо но никъде не пише че пиенето на противозачатачни е съпроводено със изпразване във влагалището. Въпроса е че дори и да се случи жената е защитена а останалото е въпрос на разбиране между партниорите :smt057

cerisee
05-25-2009, 22:53
Cerisee извиняваи миличка ама не съм съгласен с теб. Противозачатачните не са създадени за мъжко удоволствие. Това е средство за предпазване което както в случая при мен и моята приятелка се използва при двойки които добре се познават и си имат доверие(медицински преглед задължителен). Те дават просто едно спокойствие. Няма никаква опастност жената да забременее независимо какво става. Защото какъвто и друг метод за предпазване да вземем риска е в пъти по голям. А и новите противозачатъчни са толкова изчистени от странични и нежелани ефекти( например Ясмин).
А това с изпразването наистина звучи малко грубо но никъде не пише че пиенето на противозачатачни е съпроводено със изпразване във влагалището. Въпроса е че дори и да се случи жената е защитена а останалото е въпрос на разбиране между партниорите :smt057

Разбира се,че не са създадени за мъжкото удоволствие.Точно това исках да кажа.Има случаи,в които трябва да се прилагат.
Понеже четох по-назад в темата-имаше някой,който беше се изразил по подобен начин: "Що не вземат тея жени да пият противозачатъчни,та да можем спокойно да си свършваме в тях.Кво от тва ,че малко ще им се пригади от тях или ,че кожата им ще се развали мъничко"...-Просто отгворих на цитата.
Естествено при двойки,в които партньорите си вярват може да се прилагат,макар че пак е спорно-когато организмът е добре-всяка излишна външна намеса разклаща баланса-колкото и позитиви да са описани в листовката.

kalpazanka
05-31-2009, 14:24

cerisee, шапка ти свалям за това мнение! :)

bqsna_teenagerka
05-31-2009, 16:02
Първо не е вярно,че жените в България,не ползват противозачатъчни,второ ако се ползват по-продължително,те намаляват шанса жената да забременее по-късно. Колкото те предпазват ..наполовина са толкова вредни!