PDA

View Full Version : Да късаме или да не късаме ?

bungle
04-07-2008, 05:03
От близо седмица и нещо изпадам във всевъзможни истерии ( които отчасти са провокирани от приятеля ми). Това се отразява на връзката ни. Той започна все по-малко да ме предпочита за компания ( ебаси, викна негов приятел да спи в тях няколко дни поред, а аз само едната вечер :shock: ) Обижда ме, крещи ми ( и аз на него). Твърди, че аз едва ли не съм проблемът на живота му. Взе да ми писва.. прекалено тъпо е. Изморена съм от подобни глупости.

Отделно, че преди време му бях казала, че ако имам още едно такова изпълнение ( да съм истеричка, хейтърка и да не ми пука за нищо и никой), ще скъсаме. Днес сигурно ще се видим и .... де да знам. :?

Ходим от 2 години, всичко е на приливи и отливи... обичам го, но понякога си мисля, че той... не ме оценява. Като човек, като жена, дори като.. мислещо създание. Извинявайте, ама да ми крещи в лицето " Ти имаш ли мозък в главата си?" :shock: И че на моменти съм била тъпа като патка. Нек'ви ей такива, дразнещи.

Обичам го, ама ама... то не бяха обещания от моя страна, че ще се променя и т.н. Ми не става, явно съм си говедо и това е по-силно. Явно трябва да открия човек, който ще обича недостатъците ми. Жалко, че аз прощавам всичко и си затварям очите за неговите, приех го такъв какъвто е..
Дайте съвет. Моля ви.
( от мнооогооо отдавна не бях пускала тема..)

П.С.: отделно, че напоследък станах много близка с едно момче от Пловдив. Много е готин, кефи ме и като човек и като мъж. Виждайки контраста между едното държание и другото, съм още повече раздвоена.

Може би трябва да удържа на думата си и да скъсам с него, а?
* той все казва, че не си държа на думата..

AutumnTears
04-07-2008, 05:13
ot tova koeto pro4etoh moje bi i dvamata imate problemi s uvladqvaneto na emociite i izrazqvaneto na 4uvstvata vse pak ve4e 2 godini ste bili zaedno 6tom se bli tolkova vreme zaedno sigurno imate bude6te zaedno no nali zanesh horata ponqkoga se promenqt az mislq 4e ti trqbva nai dobre da precenish ne6tata i da re6i6 :-)

BlueFace
04-07-2008, 05:44
ot tova koeto pro4etoh moje bi i dvamata imate problemi s uvladqvaneto na emociite i izrazqvaneto na 4uvstvata vse pak ve4e 2 godini ste bili zaedno 6tom se bli tolkova vreme zaedno sigurno imate bude6te zaedno no nali zanesh horata ponqkoga se promenqt az mislq 4e ti trqbva nai dobre da precenish ne6tata i da re6i6 :-)
+1

prettyIdeath
04-07-2008, 06:07
Когато в очите ти има и друг, започва по-малко да ти пука за твоя и за това какво ще му кажеш. 2 години не са малко време .. а и с тези караници...
Защо не си дадете малко време?! Да видите какво е един без друг...

bungle
04-07-2008, 06:11
Той през повечето време е във Варна(там е студент), няма накъде повече време един без друг да си дадем..

Пък и сме го правили веднъж вече. Не се промени кой знае какво.
Аз съм отчаяна.

BaBy_bS
04-07-2008, 06:18
много лошо те обижда,аз ако бях едва ли щях да го търпя :shock:

sexa_na_kompleksa
04-07-2008, 06:52
По думите ти разбирам, че това е голямо мъчение и за двама ви, а пък вие дори не се постянно заедно ... Съжалявам да го кажа, но ... може би наистина ще бъде по-добре да се разделите ... :(

MixXx
04-07-2008, 07:08
абе късайте бе,интрига да има

miteto
04-07-2008, 07:19
ама ти нали и преди полвин година щеше да го късаш тоя? 8-)

Barbie
04-07-2008, 07:40
Той през повечето време е във Варна(там е студент), няма накъде повече време един без друг да си дадем..

Аз съм отчаяна.

Не си ли липсвате като е далеч? Това не помага ли? (Защото знам от опит, че като половинката ти не е до теб не можеш да мислиш за друго освен за него...)

Иначе - поговорете (вечният съвет - но все пак, двама сте в тая връзка, двама трябва да решите какво да правите с нея.) Той няма ли мнение - иска ли да сте заедно или не? И преди си пускала теми - аз смятам, че една любов трябва да се обгрижва, над нея да се работи и не трябва да се захвърля с лека ръка...но също така смятам, че връзката трябва да те прави щастлива, не да те подтиска. А ти вече явно си положила усилия... Разбери как той смята, че трябва да постъпите - ако и той има такива съмнение относно това дали трябва да сте заедно - може би наистина трябва да се разделите и да продължите нататък.

Според мен е редно малко да забравиш за другото момче и да се съсредоточиш върху връзката ви. Твоят приятел не се ли е държал по същия очарователен начин с теб в началото на отношенията ви? Просто няма никакъв начин да знаеш какво ще се получи с този младеж - да имаш връзка с някого е съвсем различно от това просто да се закачате. Особено продължителна връзка. Така че първо си изясни какво чувстваш към приятеля си и после, ако осъзнаеш, че вече няма смисъл да продължавате заедно, се обърни към другото момче. Да не говорим, че така ще е най-честно към всички...

Insatiable
04-07-2008, 07:44
Според мен ще е най-добре да се разделите (колкото и грубо да звучи). Дали ще е за добро или за лошо ти самата ще си прецениш.
bungle преди ако помниш пусках и аз една тема как с бившия ми вече приятел се разделихме и сега честно казано се чувствам много много по-добре, като преродена...!
Късмет ;)

teenkopele
04-07-2008, 08:13

Аз съм отчаяна....

(Защото знам от опит, че като половинката ти не е до теб не можеш да мислиш за друго освен за него...)

Колко е вярно...

:booooomb: Има 2 варианта...или връзката ви се е изчерпала или това просто е един от отливите, за които спомена в началото.
Въпросът е кое от двете...

bungle
04-07-2008, 08:19
Не си ли липсвате като е далеч? Това не помага ли? (Защото знам от опит, че като половинката ти не е до теб не можеш да мислиш за друго освен за него...)

На мен адски много ми липсва. Нон-стоп си мисля за него. Той не показва чак толкова, че му липсвам. :( Аз го глезя с всевъзможни нещица, особено когато е там, за да го радвам - давам му разни снимки ( наши примерно), правя му клипчета, пиша стихчета, абе все дребнички неща, с които да му напомням, че си мисля за него и го обичам. И знаеш ли, дори едно благодаря не казва вече .........

Това ме убива. Да се старая ( уж заради него) и все да не е доволен. Намръщен, да ме поучава все едно съм 5-годишна.. Старая се 3 дена и като му гледам 2 дена намръщената физиономия, ми се отщява каквото и да било. Просто се изнервям и му вдигам скандал ( примерно). От там той още повече започва да фучи и става мазало.. и все аз съм виновната. А не вижда себе си. Или може би се прави, че не вижда как се държи с мен.

Все казва, че не съм оценявала това, което ми дава. К'во ми дава .. плаща ми сметката. А аз дори не искам да го прави.. Прощава ми и после ми натяква 3 месеца колко съм била зле и ЕТО ТОЙ Е ПРОСТИЛ. Колко е великодушен..

Да, ще поговорим. Още после. Просто не знам. Би трябвало да удържа на думата си и да скъсаме. Би трябвало, защото иначе ще ме обвинява, че за пореден път ми е простил. Не че иначе няма да ме обвинява.. ( защото съм скъсала с него... )

С другото момче още нищо не е станало. Просто ми е приятен, въпреки че виждам как бавно малко по-малко той хлътва по мен. Постоянно ме пита дали вечер ще съм в нас, за да си пишем в скайп, СМСи, дори 20-минутни телефонни обаждания..и то просто ей така, за да ме чуе как съм. Отчасти ми е кофти, защото не искам така да му действам. Но аз нищо не съм направила, просто себе си съм. А той отлично знае за проблемите ми ...

Alabalaportokala
04-07-2008, 08:33
Другото момче май е 1 натрапник който се възползва от това че имаш ядове с гаджето и иска да намаже :D :grin:

А ти недей ни пита кво да правиш с 2 годишна връзка. Ние не знаем какво ти е на тебе че да ти отговорим адекватно. Само ти си го знаеш и мисля че си достатъчно голяма за да си прецениш най - добре какво да правиш.

zvezdichka777
04-07-2008, 08:37
Когато в очите ти има и друг, започва по-малко да ти пука за твоя и за това какво ще му кажеш. 2 години не са малко време .. а и с тези караници...
Защо не си дадете малко време?! Да видите какво е един без друг...

да.

TheNewReligion
04-07-2008, 08:53
Da buda ili da ne buda ? Budi , be ! Koi te spira ! :-o :-o

Barbie
04-07-2008, 09:54
На мен адски много ми липсва. Нон-стоп си мисля за него. Той не показва чак толкова, че му липсвам. :( Аз го глезя с всевъзможни нещица, особено когато е там, за да го радвам - давам му разни снимки ( наши примерно), правя му клипчета, пиша стихчета, абе все дребнички неща, с които да му напомням, че си мисля за него и го обичам. И знаеш ли, дори едно благодаря не казва вече .........

Това ме убива. Да се старая ( уж заради него) и все да не е доволен. Намръщен, да ме поучава все едно съм 5-годишна.. Старая се 3 дена и като му гледам 2 дена намръщената физиономия, ми се отщява каквото и да било. Просто се изнервям и му вдигам скандал ( примерно). От там той още повече започва да фучи и става мазало.. и все аз съм виновната. А не вижда себе си. Или може би се прави, че не вижда как се държи с мен.

Все казва, че не съм оценявала това, което ми дава. К'во ми дава .. плаща ми сметката. А аз дори не искам да го прави.. Прощава ми и после ми натяква 3 месеца колко съм била зле и ЕТО ТОЙ Е ПРОСТИЛ. Колко е великодушен..

Да, ще поговорим. Още после. Просто не знам. Би трябвало да удържа на думата си и да скъсаме. Би трябвало, защото иначе ще ме обвинява, че за пореден път ми е простил. Не че иначе няма да ме обвинява.. ( защото съм скъсала с него... )

Хората не винаги си дават сметка как точно се отнасят с тези, на които държат... Той знае ли, как точно се чувстваш? Как точно виждаш нещата - по този начин, който пишеш тук. Кажи му го, без да му спестяваш нищо. Или му го напиши - за да не може да те прекъсва. Напиши му абсолютно всичко, което те измъчва, което те кара да се чувстваш объркана; обясни му, че ако искате да запазите връзката си и двамата ще трябва да се нагаждате и да правите компромиси...ще трябва да се цените взаимно. Реално, струва ми се, че ти не искаш да се разделиш с този човек...но искаш промяна в отношенията ви. Нека той ти каже готов ли е да положи усилия за връзката ви...защото ако не е, няма какво повече да се измъчвате взаимно...

bungle
04-07-2008, 10:55
Знае. Много пъти съм му казвала тези неща, но предполагам с много остър тон. Когато съм била ядосана и предполагам, че не ги е приемал за истина, а че просто си говоря.
Нооо съм намислила след 2 часа като го видя да съм много спокойна и да говоря тихо и ясно, без да викам и да се разправям. Ще му кажа как седят нещата. Ще видим какво ще стане.
Той не иска да се променя. Казвал ми е, че за НИЩО и НИКОЙ на този свят не би се променил, нито би отстъпил от принципите си. Така че пишете ме бита карта. Но ще опитам, де. Обичам го. Знам че и той ме обича, просто последните месеци го показва по много куц начин..

Wrathchild
04-07-2008, 14:30
Изключително противно е когато някой иска другия да се променя, а той самият не е готов да направи промяна в себе си!
Не знам, искаш да си с него, но ме съмнява, че за него тази връзка е просто навик. И едва ли не се опитва да те накара ти да скъсаш с него.
Не мисля, че те оценява като човек... не мисля, че иска да си оправите отношенията. Ще ми се да ти помогна, но не знам как...
Разговор му е майката. Обясни му, че не е честно той да иска, в същото време да не дава. Във връзките има двама, а не роб и господар. В някои връзки има 1 ключов момент - обичам те, но не мога повече така. Лично според мен не заслужаваш такова отношение, заслужаваш някой, който да те оцени и да те обича. Да, всеки ще иска да промениш 1-2 неща в себе си, има неща, с които хората просто не свикват и от теб се иска да направиш всичко възможно да ги премахнеш. Но тук идва момента, че той пък отказва да се промени заради теб. Това за мен не е любов.
Всяка връзка е на приливи и отливи, винаги има моменти, когато всичко е наред, много се обичате, както и такива в които ти идва да удариш другия с нещо тежко по главата. Винаги има периоди, когато всичко ви е наред и такива, когато всеки ден се карате. Караниците за дреболий са нещо естествено, според мен лошото става, когато зачестят караниците за... сериозни неща. Както в случая.
Просто трябва да си изясниш предварително какво искаш. И да го спазваш. Наистина. Трябва да си изясниш ако той не се промени дали да прекъснеш връзката си или да му дадеш втори шанс.

Miss_Perfekt
04-07-2008, 14:42
Аз бях горе долу в същата ситуация зарязах го а той ми каза в очите че се радва :shock: може ако го зарежеш и той да реагира по същия начин кажи му го възможно най леко ако ще го зарязваш

SpiDer__GirL
04-07-2008, 14:44
Остави го тоя не те заслужава. Ще се осъзнае и ще дойде при теб овесил нос ... 2 години са много време ... изгубено или не - ти решаваш. Дали ще тръгнеш напред или ще продължаваш да се въртиш ... :(

bungle
04-07-2008, 16:49
Скъсах с него.
Беше емоционално..., но бях спокойна и тиха..
Той го прие много нормално.
Каза, че за тези 2 години едва сега ме виждал силна и се гордеел с мен.. Не знам какво да кажа. Та, така, връзката, с която се гордеех, приключи..

partychild
04-07-2008, 17:23
Скъсах с него.
Каза, че за тези 2 години едва сега ме виждал силна и се гордеел с мен.. Не знам какво да кажа. Та, така, връзката, с която се гордеех, приключи.. mislq 4e si napravila pravilnata krachka..sega ne go osaznavash no kogato si pripomnish si4ko ot koeto toi te e lishaval i ne te e ocenqval 6te znaesh 4e taka ti e po dobre..po spokoino.. i 4e ima nqkoi drug koito 6te go oceni 100 pati pove4e ot bivshiq :) uspeh {}

Miss_Perfekt
04-07-2008, 18:31
Скъсах с него.
Каза, че за тези 2 години едва сега ме виждал силна и се гордеел с мен.. Не знам какво да кажа. Та, така, връзката, с която се гордеех, приключи..
Сега може да те боли но след време ще се радваш че си постъпила така сега не се затваряй в себе си излизай забавлявай се и ще видиш как всичко ще си дойде на мястото :)

tuzaro
04-07-2008, 18:43
много лошо те обижда,аз ако бях едва ли щях да го търпя :shock:аз ше подкрепа тва мнение щот ми аресва аватара 8-) 8-)

kisskiss96
04-07-2008, 18:44
taka e TrqBvaLo 6oM nE ti e BiLo huBaVo s NeGo :( :(

Wrathchild
04-07-2008, 19:19
Браво за куража. Знам колко е трудно да се откажеш от любим човек, макар и аз да не съм успяла да изтърпя това цели 2 години.
Браво за това, че си отстояла принципа си.
Сега ще ти е трудно, няма как иначе. Но с достатъчно желание ще го преодолееш и съм сигурна, че ще успееш. Недей да съжаляваш за тази връзка, че е била и че е приключила. Все си научила нещо от нея, така че не съжалявай. Но пък ще видиш, че можеш да имаш нещо по-добро.

Alira
04-07-2008, 20:00
Наистина си много смел човек за да го направиш, поздравявам те \:D/

bungle
04-08-2008, 08:49
Чувствам се хипер зле, само рева... :( :( :(

Barbie
04-08-2008, 09:21
Чувствам се хипер зле, само рева... :( :( :(

:( Лошо, душичко... Аз ужасно се подтискам, когато хора около мене се разделят (може би защото си представям как бих го преживяла аз). И все пак ще мине... След като си взела това решение, значи то е правилното. Виж се с накой близък човек. Плачи на нечие рамо - понякога човек има нужда да си изплаче мислите пред някого... (Е, принципно има нужда да ги изплаче пред единствения човек, пред когото не може.)

evil_angel69
04-08-2008, 11:59
mii popadala s1m v podobna situaciq i znam kolko e gadno :\ ama e normalno da ti e gadno,se pak 2 god ne sa nikak malko..izlez s priqteli,razveseli se i se opitai da si izbiesh "tfoeto mom4e" ot mislite kolkoto i trudno da zvu4i :) po princip s1shto pomaga ako si namerish i drugo mom4e koeto da te razseiva i te kara da se usmixfash :) uspex :-) :)

Wrathchild
04-08-2008, 15:08
Понякога трябва да направим сега неща, от които ще ни боли, за да сме щастливи по-късно. Със сигурност не ти е лесно сега, позволено ти е да плачеш колкото искаш. А после продължи напред. За да стане така, значи има причина. Значи така ще е по-добре. Сега не, но ще видиш след като го преживееш, че ще ти е по-лесно.
Имаш едно голямо гуш от мен.
evil, клин клин избива, но не и в случая. Така само ще сравнява новия с бившия.

Insatiable
04-08-2008, 17:52
Ще се справиш, сигурна съм! Само не се затваряй в себе си :)