Влез

View Full Version : Малки са..,какво да правя?

Amelly
04-10-2008, 15:26
Така имам много малки гърди,ама кажи-речи почти съм си плоска.Знам ,че още се развивам и тн.,но всичко около мен имат много по-големия гърди от моите,даже момичета с 2-3год. по-малки съм виждала с по-големи.Да комплексирам се -много.Искам да попитам с какво мога да им стимулирам растежа,да ме посъветвате нещо.

slaveto1989
04-10-2008, 15:41
Еми аз съм чувала за боза,ама колко помага........... :grin:
Има и друг начин-сутиени с подплънки :-o
P.S. Не си комплексирай,не всички мъже са цицомани :o :?

Ch0c0la73
04-10-2008, 15:45
of boje i az bqh taka..poglejdam kaka koqto e s 4 godini po golqmata ot mene i sme 1 kam 1 golemi... taka 4e spoks..az im sviknah ve4e ina4e i az predi se kompleksirah.. vs fr sa s mn mn mn po golemi az sam si ploska i kvo ot tva..shtom az sam sviknala deto pak i gadjety mi e nqkav super lud po tema pamela andersan spoks :-D

~{oщE}~{те}_{obиЧам}~
04-10-2008, 16:00
Не се впрягай толкова.Все пак има доста такива момичета.Пак и съм сигорна че имаш други качества(които са по важни от дърдите) с които да правиш добро впечатление.

Да и както по горе пише и сутиените с подплънки са вариант. :)

И все пак циците не са най-важното нещо

Nik4o_Spain
04-10-2008, 16:02
Spokoino ne vsi4ki maje gledat da ima6 ogromni gardi tova ne e vajnoto vajnoto nai ve4e e haraktera ti :) kazvam ti go kato mom4e na momi4e :D

schhhhhhh
04-10-2008, 16:08
Ти сама каза,че все още се развиваш,така че не се притеснявай толкова. :) А пък и не всички момчета гледат само и единствено гърдите. :) Споко,а пък ако толкова вече се срамуваш -> сутиени с подплънки.

comics
04-10-2008, 16:17
така е- аз харесвам дупета и гърб0ве :D

LipSoFAnAnGel
04-10-2008, 16:20
Няма как да ги стимулираш да растат....Може само ако надебелееш много и те също ще станат по едри :D :D :D Иначе решението е земаш сутиен с големи подплънки, някакъв , който да пасва на бюста ти и да го показва в най-добрата светлина иначе друго решение няма..Но спокойно има много момичета , който не са надарени, но това не е от голямо значение...

CataclysmicAbyss
04-10-2008, 16:22
Алеле божке като почнете да се комплексирате за некви си цици :x Разберете...това НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО!!!

s1NNer
04-10-2008, 16:25
http://www.bustplus-bg.info/index.html

LipSoFAnAnGel
04-10-2008, 16:29
Това е пълна измислица

LipSoFAnAnGel
04-10-2008, 16:30
Алеле божке като почнете да се комплексирате за некви си цици :x Разберете...това НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО!!!много правилно напълно съм съгласна с теб!

~{oщE}~{те}_{obиЧам}~
04-10-2008, 16:43
]
Алеле божке като почнете да се комплексирате за некви си цици :x Разберете...това НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО!!!много правилно напълно съм съгласна с теб!

+1
има толкова др по-важни неща.Ени цици не правят човека

Exothermic
04-10-2008, 17:07
Голяма работа, едни гърди, не се
впрягай ... а и тези малките пикли, които виждаш може и
да са с по-малки гърди и от теб или пък да нямат никакви,
в днешно време има сутиени с толкова подплънки, че свят
да ти се завие.Като, че ли сутиенът е станал аксесоар, а не
необходимост ... както и да е, отплеснах се.

BeBsItO
04-10-2008, 17:10
гледаи сега....... да не ти пука! Има мом4ета дето това вообщеееееееееееееее не ги интересува! Давам ти пример ......преди няколко месеца грЪдната ми обиколка беше 95 ( както писах в една тема наскоро) и вчера се измерих са маика ми на базик.... 98 :О ае стига ве...... :shock: (фАкт е че сам качила кг ми!) Обаче пак да ти кажа аз по ирония на садбата гаджето ми не му пука за грудни обиколки и т.н :Д дале4е е от тия не6та...... 8-) 8-) :D :D нз за него това малко или много е..... обаче не се валнува..... и аз се радвам! Човече! не се валнуваи и ти! Това е последното качество на КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА!НЕ СИ ТАПЧИ ОРГАНИЗМА С ТИЯ БУКЛУЦИ.... ХАПЧЕНЦА И ПРОЧИЕ...... :-)

LadyCarameL
04-10-2008, 17:19
Сега момчетата не ти гледат гърдите,а дупето 8-) Наблегни на него :-P Относно бозата-гърдите не растат толкова,колкото растат задните части :-D

Amelly
04-10-2008, 17:24
Мерси на всички за отговорите,чесно накарахте ме да се почувствам по добре :oops: .А тъй като до сега не съм си купувала сутиен,как да разбера точно кой размер съм или направо трябва да се пробва?

LipSoFAnAnGel
04-10-2008, 17:33
Щом имаш малки гърди сигурно ще ти стане 70 B ама пак трябва да се пробва де отиваш в някой магазин за сутиени казваш как стоят нещата и тя жената ще ти даде подходящия за теб :)

sladku_bebzi
04-10-2008, 17:47
С малки е по-яко.Я се загледай в момичетата на улицата, всички с хубава фигура са с малки гърди :)

Madness
04-10-2008, 17:48
кефи им се :grin:

EnriqueIglesias
04-10-2008, 17:49
radwai im se

~{oщE}~{те}_{obиЧам}~
04-10-2008, 18:09
С малки е по-яко.Я се загледай в момичетата на улицата, всички с хубава фигура са с малки гърди :)

да много точно казано =D>

shmurkam
04-10-2008, 18:24
така е- аз харесвам дупета и гърб0ве :D
Oбкръжението ми от мъже са цицомани и гъзомани,някои се сещат за лицето,но то не е толкова важно. френда ми винаги изтъква "много са ти хуваби очите,копеле" ест зяпнал в гърдите ми и аз му отвръщам"те са малко по-нагоре,кучко."но всичко е в кръга на шегата. Мъжете ценят и други неща като характера,мисля,че ако имаш добро чувство за хумор,не си досадна,оставаш момчетата да дишат и си толерантна ще ти се лепят като мухи на конски задник. Аз не съм най-красивото нещо на света,е,да,имам що годе добър гъз и съм отгледала някфи луди дини,но характера ми е основното което забавлява противоположния пол.

ElisaDay
04-10-2008, 19:21
Кво ти пука ? И моите са малки.

EnriqueIglesias
04-10-2008, 19:30
hou hou hou tyka moje dosta da se pospori

beautiful_f
04-10-2008, 19:38
Доста от мажете вече не гледат гърдите... мисля, че повечето се заглеждат към Дупето... , но си има и такива които си държат на големите гърди :?

~{oщE}~{те}_{obиЧам}~
04-10-2008, 19:41
Доста от мажете вече не гледат гърдите... мисля, че повечето се заглеждат към Дупето... , но си има и такива които си държат на големите гърди :?

охооооо :grin: тва за дупето верно ли е :grin:

st1ka
04-10-2008, 20:05
Ти се комплексираш от малките, други пък че са им много големи...угодия няма...Не се притеснявай толкова, винаги едното е за сметка на другото...Намери го тва другото и изпъквай с него, все пак тия гърди не са всичко на света!

Gothique♫
04-10-2008, 20:25
За мен пък малките и стегнати гърди са много по-привлекателни от някви ляшкащи се млекоцентрали до пъпа...

bibi90
04-11-2008, 13:17
Аз пък не харесвам жени с големи гърди.Е не съм мъж и не би и трябвало да ги харесвам де :D ама да се изкажа.
Някак си правят момичето да изглежда по-едро като цяло,абе кофти е.Пък и мнооого рядко се срещат слаби момичета с естествено големи гърди.Пък и седи някво гадно на слабо момиче.Аз предпочитам да си имам малко стегнато дупенце,прави и слаби крака и плоско коремче,и малки гърди.От колкото големи гърди и голям задник и корем и т.н.Не казвам,че е задължително,но като цяло повечето момичета които имат големи гърди и имат и голям задник.

PinkFloydSound
04-11-2008, 14:30
Така имам много малки гърди,ама кажи-речи почти съм си плоска.Знам ,че още се развивам и тн.,но всичко около мен имат много по-големия гърди от моите,даже момичета с 2-3год. по-малки съм виждала с по-големи.Да комплексирам се -много.Искам да попитам с какво мога да им стимулирам растежа,да ме посъветвате нещо.
На колко си години?
Ако не си много голяма не се отчайвай.
Ааа, и знаеш ли как да разбереш колко горе-долу ще бъдат големи гърдите ти като пораснеш-погледни майка си и ще разбереш. Обикновено плоскостта или точно обратното са наследствени.
Не би трябвало да се комплексираш
Важно е наличието на сиво вещество, не на цици.
Нали знаеш? :P

lovetanya
04-12-2008, 07:48
Аз предпочитам да си имам малко стегнато дупенце,прави и слаби крака и плоско коремче,и малки гърди.От колкото големи гърди и голям задник и корем и т.н.

+1

И мойте са малки...Преди се комплексирах заради тях ама вече разбрах че въобще не са важни...Да не ти пука!!! :)

Niq
04-12-2008, 09:32
не се притеснявяй, има момчета,които харесват момичета с малки гърди(моят приятел е такъв) по-важен е характера ти.. ;-)

Yuna
04-12-2008, 09:41
Сега щи кажа какво да праввиш... Мачкай ги ! И не се шегувам.. Има голям ефект ;] Не пренебрегвай мнението ми само защото звучи тъпо. Успех! ;Р Можеш да накараш гаджето да ти ги мачка, тъкмо и той ще е щастлив и ти също ;Р

И не се вманиачавай на тази тема толкова.. не е важно:)И малките гърди са хубави :) ]

xxxSnowflakexxx
05-02-2008, 19:26
Спокойно ще ти пораснат поне още малко и дори да не са супер огромни треа да се радваш а не да се комплексираш.Много мъже си падат по малки гърди!!!
:-) :-) :-)

*berry*
05-02-2008, 20:30
Едно от най харесваните момичета от моето училище е с много малки гърди(почти ги няма),така че спокойно... :) мисля че за момчетата дупето е по-важно

Spider4eto
05-03-2008, 08:30
пускай си мелодията, дето била изобретена от неквъ китаец, действала :razz:

DuLcEtO
05-04-2008, 16:23
аве писна ми вече какфи са такифа т'ва имам и се кефя малки малки големи големи да не ви пукъ :lol: :D :D :D

пЛюш!нкаАа~
05-04-2008, 18:42
пий мноооооого течности.. 8-)

kuklichka_bg
05-04-2008, 20:48
s taq tema porasnaha spX :} xaxaxa

hgfh
05-05-2008, 12:11

pff... po dobre ploska kato duska otkolkoto s cici uvisnali do pupa :? i az sam s malki cici ama kvo me ebe koito me haresva me haresva takava kakvato sum su :) ne se pritesnqvai shte porashnat :P

_princess_
05-05-2008, 13:59
и малкото е красиво... нанасяй един тон по-тъмен руж с блестящи частици между двете.. така де.. и ще се добие зрителна измама за по-голям бюст.

cicaaa
05-05-2008, 16:26
диета : боза банани притеини вазбъждай ги по често купи си ако искаш хормонални лекарства блокери на андрогените или некв естрогени пиши в в гугак чети за разни хапчета , гали ги възбуждай ги

_princess_
05-05-2008, 21:44
абе ти добре ли си боза, банани, химии...
момиче, не го слушай от тези банани най-много после да правиш тема: "Как да си намаля обиколката на ханша"
почакай пък ти, малка си още :) :)

punkrock
05-05-2008, 21:55
Еми няма начин, примири се, всичко си е до гени. Ако баба ти и майка ти не се радват на големи гърди, едва ли твоите ще са по-различни ;Р

DuLcEtO
07-27-2008, 16:06
майка ми баба ми другата ми баба абе сичките ми роднини (от женски пол разбирасе :lol: ) имат много голе ми гърди.Аз съм на 14 и гърдите ми са много малки дали ще пораснат повече или цял живот ще си остана плоска като дъска :-# :-# :-# :-# :-# :smt088 :smt086

adizitk1
07-27-2008, 16:12
Копирам това изречение от др тема:Известна е любопитна история, свързана с пруската кралица Луиза. Тази знатна дама, която имала доста посредствена външност, мечтаела за голям и пищен бюст. Придворните медици я посъветвали “да пие бира по време на хранене и след това и три пъти на ден старателно да масажира гърдите си с напитката”. Историята твърди, че този лечебен курс дал задоволителен резултат. .Аз ще го пробвам. :)

Dreammy
07-27-2008, 19:08
майка ми баба ми другата ми баба абе сичките ми роднини (от женски пол разбирасе :lol: ) имат много голе ми гърди.Аз съм на 14 и гърдите ми са много малки дали ще пораснат повече или цял живот ще си остана плоска като дъска :-# :-# :-# :-# :-# :smt088 :smt086

A jenite ot roda na bashta ti?Zashto gledate samo maikata i neiniq rod?

Inache - ne se kompleksiraite za glyposti, be hora. :? Az otkakto se pomnq imam dosta golqm biyst, ne e osobena trupka.Drygoto,koeto mi pravi vpechatlenie - zashto sled kato edno momiche ima gurdi, zaduljitelno trqbva da e debelo,s yvisnali cici i ogromen zadnik?! :lol: Naprimer az v nikakuv slychai ne moje da se kaje,che sum syper slaba,naprotiv,no spored men sum perfektna takava, kakvato sum,vupreki che iskam da svalq 2-3 kg.,no i bez tqh pak sum si dobre. :)

Sushto sa mnogo dosadni podmqtaniqta i maloymnite svalki na nqkakvi zagoreli pikliovci,poburkvashto e ! Napravo... :smt070
Nai-vajnoto e da se naychish da se haresvash.Nai-dobrata mi priqtelka kato e s perfektno tqlo, az da sum trugnala da se oplakvam,che nqmam neiniq korem? :-|

BoRe
07-27-2008, 19:12
няма страшно мила
аз предпочитам момичетата с малки гърди пред тия с голеееееми :)

tery
07-27-2008, 19:37
mersi dreamy i drygoto koeto e i moite ne sa osobeno golemi bih kazala normalni no i s po malki trqbva da se haresva6 takava kakvato si :smt003 :smt003 :smt003 :-) :-) :-)

Ros
07-27-2008, 19:51
изобщо да не ти пука...не обръщай внимание :grin: и аз преди бях така,постоянно с комплекси,но започна да не ми пука и е много по-добре.А пък и е по-добре да си с малък и стегнат бюст,отколкото да имаш голям,който тежи,нито можеш да тичаш като хората и т.н. :) А и не всички момчета гледат бюста да е голям,така че спокойно и се харесвай такава каквато си! :) :-P

Dreammy
07-27-2008, 20:42
изобщо да не ти пука...не обръщай внимание :grin: и аз преди бях така,постоянно с комплекси,но започна да не ми пука и е много по-добре.А пък и е по-добре да си с малък и стегнат бюст,отколкото да имаш голям,който тежи,нито можеш да тичаш като хората и т.н. :) А и не всички момчета гледат бюста да е голям,така че спокойно и се харесвай такава каквато си! :) :-P

Tova sa mitove, che tejat i, che ne mojesh da tichash. :wink: No naistina ne pozvolqvai na nishto v tozi jivot da ti suzdava kompleksi,ne vaji samo za cicite. :) :-)

BoRe
07-27-2008, 22:07
големата цица си е хубаво нещо

ма и вие некфи 14-годишни хлапетий седнали да ми мислят дали ще им апораснат циците или не много сте зле ...

абфе ти не можеш ли по компетентно да си изказваш мнението. всичките ти постове лъхат на агресия. Да не си осиновен. Имай малко уважение

n0va_s1m_tYk
07-27-2008, 22:44
Не можеш... :D По едно време имаше някви мелодии, хапчета Бюст+, хмел, какво ли не беше.. но НЕ вярвам, че ще има ефект.

malkata_kukli4ka
07-28-2008, 09:41
Не се притеснявай,ще ти порастнат,но не очаквай драстични размери.Поначало още от 4-5 клас си личи дали ще са големи или малки.В моя род няма никой с големи гърди,но на мен и на сестра ми са ни големи и стегнати.От една страна ми харесва,от друга не чак толкова.Просто всички те гледат там,трябва да носиш постоянно сутиен,горна дреха с копчета не мога да си намеря,защото не се закопчават,нося дрехи номер S ,но вече само отдолу,отгоре няма начин :D .Не се комплексирайте от това,повечето момичета които познавам са с малки гърди,свиква се.

TheLittleAngel
07-28-2008, 09:59

Ima i izkliucheniq.Nqkoi momicheta s perfektna figura sa s golqm biust. Edna priqtelka e taka i zatova kazvam :)

mirelS
07-28-2008, 10:00
Gurdite vuobshtee ne sa vajni bih kazala .. moje bi samo za momchetata sa,no se zabelqzvat kogato gi ima,a kogato gi nqma prosto gi nqma .. e da hubavo e momiche da ima po golemi gurdi,no tova che gi nqma ne moje po nikakuv nachin da vuzdeistva na samoto momiche kato chovek.. :)) Prosto samata ti ne trqbva da obrushtash vnimanie na tova che gurdite ti ne sa golemi .. taka nqma da imash problemi s kompleksite ... :) Puk i dokolkoto razbrah sega se razvivash,ot kude znaesh moje da porastnat,a te sus sigrnost shte porastnat,dori i malko :)) Nqma da ostanesh tochno ploska (shtom imash cikul veche) Nai haresvanoto momiche v uchilishte naprimer e ploska.. naistina ploska ..
Ne vijdam prichina da se pritesnqvash za gurdite si ;)

Clara_
07-28-2008, 13:03
мен в 5 клас бяха по4нали да ми растат такмо, ама в 6-ти спрях да ям 6тото бях леко закръглена и това ме комплексираше още пове4е..зтова вбще не обръщах внимание на гърдите и си нямах и представа че не редовното ядене и гладуването направо има някакво влияние в/у растежа на гърдите...затова спряха да ми растат и от тогава (ся сам 10 клас) сам с малки гърди, понякога ме комплексира, но понякога се успокоявам че по математика имам 6-ца не щото даскала ми зяпа деколтето(като на моите саучени4ки) а щото имам нещо в главата.. така 4е не се комплексирай...а за стимулация нз, чувала сам и аз за бозата ама не вярвам...пак ако си някоя супер богаташка сложи си силикон :-D ама по нататък ако не ти пораснат хи4... ама силиконовите и те си имат недостатъци тай 4е...спокс, гърдите не са всичко :P

besnicataa
07-28-2008, 15:06
силикон 8-)

Marge
07-28-2008, 21:13
Едно ще ти кажа - научи се да си ги харесваш! Да, ще порастнат повече бъде спокойна, но започни да си ги харесваш и такива, това е начина. Аз също бях супер комплексирана, но след време се научих да си ги харесвам, даже сега ходя и без сутиен(преди несъм си и помисляла) ;)

niksy_bub
07-28-2008, 21:18
аз лично никога не съм харесвала големи гърди не вярвам с нещо да им стимулираш растежа чувала съм за боза но не съм сиг.дали помага

xxxSnowflakexxx
07-30-2008, 15:26
Spokoino :)

iF_kA
07-30-2008, 15:47
Харесвай ги такива,каквито са.И моите са малки,но в краина сметка те не са всичко :-)

Jessika_MG
07-30-2008, 17:38
За да не се спичаш, лятото особено, носи по-широки блузки, с апликация или пайети отпред и няма да се личи разликата.

blackfate
07-31-2008, 16:31
Бих ти казала само, че не всяко момиче е Памела ... и не всеки мъж харесва такива с такива като на Памела ... повечето момчета харесват и гледат повече дупетата отколкото циците ... А и умните момчета и тези,които си заслужават не гледат толкова външността, по скоро умствения багаж ...
Ще ти дам пример... себе си ... нито цици имам, нито кой знае какъв задник... обаче на приятеля му не му пука за малките цици а и казва, че мн ми харесвал дупето .. така че ... не всичко е материално и колкото по-малко се комплексираш, толкова по добре ще се чувстваш .. а и ще порастат по бързо ... нали знаеш когато се впрягаш и притесняваш защо не ти идва - то не ти идва ... в 1мом. като се успокоиш - то ти идва ... тука е същото :)

sLaDkA_GrEsHkA
07-31-2008, 17:24
edna malka taina - mujete obi4at poveche dupeta otkolkoto gurdi ;)

Monina
08-01-2008, 14:45
Ами попринцип е глупаво това, но има едно решение не е сутиен ами силиконови подплънки. Струват около тридесет лева в магазините за бельо. Залепват се за гърдите ти и слагаш блуза отгоре и не си личи се едно нямаш нищо. :) УСПЕХ

pifiella
08-01-2008, 17:07
В това няма нищо лошо да си с малки гърди,даже е по-добре поне не ти пречат аз съм на 14 и гръдната обиколка ми е 95,нормално момиче съм ,ама кво да се прави гени :-D

rozova_lady
08-01-2008, 18:20
И аз съм с не дотам големи гърди,според мен големите гърди са за да се гледат а малките за да се пипат,те са много по-чуствителни на допир и жените с малки гърди са по-страсни това е доказано 8)

eXciTeD
08-01-2008, 19:34
Аз пък съм мъж и да ти кажа чесно, не се впечатлявам хич от цици за разлика от някои мои приятели :D Като говорим за външен вид, за мен лично има някои доста по важни подробности...не си мисли, че ако си готина някой ще обръща внимание вообще, че на пенка циците били по-големи от твоите :grin: :-)

silveto_sisi
08-03-2008, 10:41
]

+1
има толкова др по-важни неща.Ени цици не правят човека

+1 ;) Няма к'во да се впрягаш на едни цици ;)

Crissy [*]
08-03-2008, 11:30
Сама казваш,че все още се развиваш-значи ще пораснат още ;) Както ти казаха вече:Научи се да си ги харесваш! :)

SeXyL[!]Nk@
08-03-2008, 13:04
големата цица си е хубаво нещо

ма и вие некфи 14-годишни хлапетий седнали да ми мислят дали ще им апораснат циците или не много сте зле ...

абфе ти не можеш ли по компетентно да си изказваш мнението. всичките ти постове лъхат на агресия. Да не си осиновен. Имай малко уважение

Подкрепям BoRe,с двете ръце и двата крака.

SeXyL[!]Nk@
08-03-2008, 13:08
edna malka taina - mujete obi4at poveche dupeta otkolkoto gurdi ;)
Така е,но в Куба,Бразилия,Латинска Америка и тези страни,които са латиноамерикански.А те на Балканите като , че ли държат много повече на гръдната обиколка и това да си 50-кг , 1.75-180см.

GabisiTa
08-03-2008, 13:14
Изобщо не бива да се притесняваш, че са ти малки гърдите, а и си на 14 - има да растат още, спокойно :) Аз също нямам големи гърди, но изобщо не се притеснявам. А и не харесвам огромни бюстове, изглежда ми несъразмерно цялото тяло...

bebity_92
08-10-2008, 04:55
Има един варянт който поне мъничко помага (поне на мен) след като си минала с душ гела по тялото, започни въртеливи движения около гърдата (не боли споко) прави го колкото се може по дълго ;) дано съм ти била полезна :)

sweatkiss
08-10-2008, 06:40
спокойно моите не са толкова малки ,но пък са изпъкнали и това ме притеснява не мога да излезна без сутиен ...Ще ти пораснат естествено ,но не се тъпчи с химий и т.н... :)

Inalcanzable
08-10-2008, 08:25
Boza,но не трябва да ти пука аз познавам момиче което тази година ще завърши и е плоска като дъска

tan4etoo
08-10-2008, 08:59
trqbva da pie6 boza :grin:

Liar
08-10-2008, 10:41
масажи,ленено семе,соя,бира,вит Е,хмел...

Vikitooo
08-10-2008, 11:36
Още като видях тая думичка\" Малки\" и се сетих за какво става на въпрос..
Отговор---> Силикон му е майката!

radito94
08-13-2008, 00:27
hmm...i az sum kat tebe...ama po-golqmata 4ast ot mom4etata koity poznavam ne se interesyvat ot tfa...pove4e gledat dypeto :D

Viche
08-25-2008, 22:58
освен да се примириш с това че си плоска или да си сложиш силикон друго не знам...

Blab
08-25-2008, 23:07
бръмм...

ПП:и моите са малки;)(ако те успокоява:Д)