View Full Version : Възрастови ограниения и такси за TOEFL и IELTS
Uptown_soldier
04-13-2008, 18:41
Какви са възрастовите ограничения за двата изпита и каква е сумата, която трябва да се внесе за тях? Същото така има ли нещо специфично при самите изпити? След, кое ниво може да се пробваш на някои от двата изпита?
durotar12
04-13-2008, 18:50
Mi mislq 4e ne bi trqbvalo da ima ograni4enia.as sum se qvqval na izpit na Cambridge i tam nqma6 ograni4enia.a otnosno cenite Ielts se administrira ot British Council,koito se namira na ulica Krakra 7,a za Toefl ima razli4ni centruve i edin ot tqh e Международна фондация "Кирил и Методий".Eto ti linkove: http://www.ed-cmfnd.org/infocenter/bg/registration.html
http://www.britishcouncil.org/bulgaria-exams-ielts.htm
skatemore
04-13-2008, 19:36
незнам обаче сестрата преди 4 години мисля че го прави и плати 220 лева
1n5ub0rd1na73
04-14-2008, 07:02
as sum se qvqval na izpit na Cambridge
Здравей,
Ограничения мисля, че няма. Знам, че за TOEFL таксата е около 100-150 евро.
durotar12, на CPE какви оценки изкара? Как се готви?
Поздрави
durotar12
04-14-2008, 18:01
Mi as se gotvq za CPE ina4e imam CAE s A
ThunderGoddess
04-14-2008, 18:59
Една приятелка мислеше да го кара един от двата изпита и беше около 250 лева поне. Еб*х и парите аз ;)
skatemore
04-14-2008, 20:34
вие сте зле toefl-а е най-добрия изпит , подготовката ти представлява 2 диска с адски много тестове
durotar12
04-16-2008, 19:36
вие сте зле toefl-а е най-добрия изпит , подготовката ти представлява 2 диска с адски много тестове a be nai dobria drug pat.tva e nai subektivnia izpit.Predi godini ne imalo ustna 4ast i v mnogo universiteti sa si provejdali sobstveni izpiti za Speaking,a i osven tova vaji samo 2 godini a tia na Cambridge sa dojivot.
здравейте на всички искам да попитам ако някой знае да ми каже за добри учители по английски език във варна , които готвят за тоефл . Вече се ядявах веднъж , но тъй като започнах от ноември месец от азбуката и времето ми като цяло не беще достатачно и не събрах нужните ми точки . минала съм всякакви курсове сега просто искам с някоя учителка да си тренирам устния английски и да ми каже някои тънкости това е . чувствам се много зле поради факта , че не го взех и не искам да се получава пак така просто ми трябва човек , който да ми обърне внимание и да работим по това в което не съм толкова добра ... благодаря ви предварително