Влез

View Full Version : При случайното....

Slun4evko
04-16-2008, 14:16
Предполагам,на повечето момичета тук им се е случвало да се притесняват станал ли е гафа по време на секс. Е,и аз се притеснявам дали случайно не се е изпуснал/еякулирал в мен,макар че го извади,разбира се. Искам да се информирам при едно такова случайно и евентуално изпускане,възможно ли е да се стигне до оплождане на яйцеклетка,при условие че на мен ми е 7ми ден откакто ми започна последното менструално кървене/което свърши вчера/ и до овулацията ми остават между 5 и 8 дни. Знам,че бихте ме посъветвали да използвам презервативи,което си е правилно,но си имам основателна причина да не го правя.Съзнавам рисковете от неизползването на кондоми и ,мисля,съм достатъчно голяма да си ги преценя. Благодаря за отделеното внимание и ще съм много благодарна,ако някой отговори на въпроса ми.

TheBeliever
04-16-2008, 14:30
Ако си сигурна, че не е свършил в теб вероятността за бременност е минимална, почти нулева. Този метод с изчисляване на овулацията на мен лично не ми вдъхва никакво доверие. Пък и не виждам каква толкова основателна причина може да имате, за да не ползвате презерватив :?
Все пак ако толкова се притесняваш, направи си тестче. :)

maybelline
04-16-2008, 14:34
Ако не си в овулация, не можеш да забременееш. Обикновено овулацията е на 13-15 ден след началото на последния ти мензис. Въпросът е, че не можеш да си сигурна кога точно е овулацията ти (освен, разбира се, ако си си правила тест за овулация). Проблемът е, че овулацията при младите момичета може да е почти по всяко време. В редки случаи можеш да си в овулация дори по време на мензиса, а можеш и във другите дни. Ето защо е желателно да се използват презервативи. Не знам коя причина е достатъчно основателна да рискуваш да забременееш (ако детето ще е нежелано), но дано не е нещо от рода на "За да не ги видят нашите и да разберат че правя секс", а най-малкото някаква алергия от латекс. И при такива случаи се използват противозачатъчни (нискохормонални, ако много се притесняваш за здравето си, макар че никак не е по-здравословно да забременееш и да абортираш в тийнейджърска възраст - един вид, противозачатъчните няма да навредят повече от бременността).
Ако си била в овулация, но приятелят ти не е свършил в теб, има много малка вероятност да забременееш (има я, но наистина е малка, няма да се лъжем сега). Съветвам те да помислиш за друг вид предпазване, ако основателната причина не ти позволява да използваш презервативи. Безразсъдно е да правиш секс без предпазни средства (ако не искаш бебе), а в аптеките е пълно с вариянти. Отидете в някоя клиника за семейно планиране - там ще ви препоръчат друг подходящ метод.

Slun4evko
04-16-2008, 14:42
Не съм в овулация,наистина не съм си правила тест,но в дните на овулация влагалишният ми секрет е изключително течен и разтеглив,така че си знам/допитвала съм се/ кога е,и то като се има впредвид че имам цикъл от 6 години е редовен. Близко си до алергията за латекса,Мейбълин. При използване на презерватив/които междувпрочем държа вкъщи до бельото си :-D / съм буквално подута и се чувствам като разранена дни наред.и знам,че съм си безотговорна. Колкото до противозачатъчните...ами,им ам проблеми с други хормони,по-специално с щитовидната жлеза,така че засега и това не е вариант. А аз самата не мога да съм сигърна даи той се е изпуснал дори мъничко в мен,не усетих нещо такова,но и досега не съм го усещала така че не знам какво трябва да е точно. Той самият е малко притеснен,защото свърши 1-2 секунди след като го извади/а ми и иде да го убия,че ме е разранил леко,но това е отделен въпрос/. Но аз лично исках да разбера каква е възможността,когато се случи нещо такова в деня след края на цикъла,когато НЕ съм в овулация. Бих се радвала ако Хоти и Кремчето ми дадат някакъв отговор,те са доста образовани,доколкото чета постовете им. А на тези,които ми отговориха,благодаря от сърце за съветите и,че ми напомниха,че съм много безотговорна.Не подобава на 18 годишна да се държи така,а...

kocko
04-16-2008, 15:13
аве 4естито близнаци :grin: :grin: :grin:

Slun4evko
04-16-2008, 15:30
Как пък не........

Blink182 the real
04-16-2008, 15:33
Предполагам,на повечето момичета тук им се е случвало да се притесняват станал ли е гафа по време на секс. Е,и аз се притеснявам дали случайно не се е изпуснал/еякулирал в мен,макар че го извади,разбира се. Искам да се информирам при едно такова случайно и евентуално изпускане,възможно ли е да се стигне до оплождане на яйцеклетка,при условие че на мен ми е 7ми ден откакто ми започна последното менструално кървене/което свърши вчера/ и до овулацията ми остават между 5 и 8 дни. Знам,че бихте ме посъветвали да използвам презервативи,което си е правилно,но си имам основателна причина да не го правя.Съзнавам рисковете от неизползването на кондоми и ,мисля,съм достатъчно голяма да си ги преценя. Благодаря за отделеното внимание и ще съм много благодарна,ако някой отговори на въпроса ми.
Дотук дето те разбрах питаш дали си бременна или не? :shock: Абе пиши по-елементарно бе.Ми има 2 изхода,или си или не си.
И без да е свършил в теб по време на секса пак се отделя сперма.Следователно вероятността е голяма.Ако е така те оправят повеечко кинти и аборт.Ако не си продължавай в същия дух и си измисляй приччини да не слагате презерватив.Макар,че такива няма.

suitable
04-16-2008, 16:00
В такива моменти не ти трябва много за да се изплашиш .. затова по-добре попитай на ЛС някой, който е по-компетентен, като например тези, които изброи сама, вместо да чакаш отговори от хора, които не ги е грижа за чуждите проблеми и гледат как да те накарат да се чувстваш ужасно .. но за едно са прави: не трябва да съществуват оправдания за избягване употребата на кондоми ( ти си знаеш ;} ) .. вярно е, че по време на секс се отделя нещо, но това не е въпросната течност, от която се притесняваш .. навярно сама знаеш това .. шансовете да забременееш от нея са минимални ..

soulja_girl4e
04-16-2008, 16:08
mi kato si tolkova uverena za vs i si ima6 svoite "osnovatelni pri4ini" za6to vyob6te ni pita6? :?
6te ti kajem:
1vo vzimai protivoza4aty4ni
2ro napravi si test
3to kakva pri4ina? obqsni! 6toto samo s prezervativ 6te se opazi6 ot bolesti!
ama vse pak koq sym az da ti kaja? ti si "dostaty4no golqma" i vs si znae6...
no vse pak ne se pravi na mn vajna i gledai da se pazi6... ot vreme na vreme, ei taka za sporta!

Slun4evko
04-16-2008, 18:39
Я ги виж ти,миличките,как веднага ме захапаха. Човек иска да прояви малко самоирония, а те... Както и да е,помислете малко,форумът е анонимен,ако нямах причина нямаше да тръгна да си измислям такава,понеже никой тук не ме познава.А, и за тестовете-тест може да се направи 10 дни след рисковия полов акт,за да има реален резултат,а толкова дни не са минали,така че това не е опция за момента. И,който не е имал такива проблеми,нека не се прави на 'отворен',защото някой ден и на него ще му дойде на главата,макар че не му го пожелавам. Благодаря!