View Full Version : Църква?
Здравейте,
ще използвам момента ,че наближават празници за които искам да ви поздравя, и задам един въпрос:
Ходили ли сте с приятелят/ката си на църква по случей еди какъв си празник, смятате ли го за глупаво и старомодно? Ако сте ходили ( в този момент на каква фаза от връзката си,сте били)?
Интересно ми е мнението ви :) Напоследък младите хора забравят ,че дори съществуват тези места..... камо ли да отидат там с любимия човек!
пп :oops: ако ви се струва тъпа темата, моля изтиите я и ме извинете :)
BWald0rf
04-25-2008, 17:42
Всъщност днес приятеля ми ме караше да ида с него в църква .. ама аз не исках .. Не знам просто не ми се ходеше .. а не мисля,че това е място,на което трябва да ходиш без желание ;)
Подходяща ми се струва.
Само искам да отбележа, че религията е нещо изключително лично, въпреки че много хора въобще не го виждат така. Та вземи впредвид, че момичето/момчето може да не е вярващ/а и може да се обиди или пък да стане неудобно да ти откаже.
А иначе не виждам с какво ходенето на църква е по-различно от едно кафе или кино. Религията в България отдавна е крайно битова. Всеки ходи когато има проблем или празник, че да не започнат да говорят съседите.
Подходяща ми се струва.
Само искам да отбележа, че религията е нещо изключително лично, въпреки че много хора въобще не го виждат така. Та вземи впредвид, че момичето/момчето може да не е вярващ/а и може да се обиди или пък да стане неудобно да ти откаже.
А иначе не виждам с какво ходенето на църква е по-различно от едно кафе или кино. Религията в България отдавна е крайно битова. Всеки ходи когато има проблем или празник, че да не започнат да говорят съседите. Разбирам те изключително добре, но не говоря дали някои е тръгнал да юрка човекът до себе си насила, говоря.....за взаимно решение.... за нещо свято ( за мен) .... Абсолютно правелно се изказа че религията се е превърнала в един битовизъм..... и точно в това е смисала да отделим малко време и за нея. Всеки ден кафета, кино нз си какво...... но кога ни остана време , да спазваме традицийте! И защо не с любимия човек? Не би ли ви сплотило???
fuck_me_pls
04-25-2008, 18:04
емм не..аз с моя фр не съм ходила..пък и сама ходя мнооогоо рядко в годината 5 пъти мах
емм не..аз с моя фр не съм ходила..пък и сама ходя мнооогоо рядко в годината 5 пъти мах ti si hodila pone 5, a nqkoi i tolkova ne hodqt :)
ell_ownz
04-25-2008, 18:17
hodq nqkolko puti v meseca, ponqkoga pove4e ot 1 v edna sedmica, prosto izpitfam takava nujda, a sas dr ne obi4am da hodq koito i da e, zashtoto me prishporvat da tragvame rano a az obiknoveno otdelqm mn vreme za tezi neshta ;]
evelinka1122
04-25-2008, 18:23
ходих на църква за последно миналата седмица на Цветница с всичките ми приятели... :P вярваща християнска съм и не се срамувам от това!!! за мен не е старомодно и глупаво, защото се лекувам по този начин ( не искам да навлизам в подробности за болестта си)... чрез внушения и т.н. и се чувствам мн по-добре :)
xXxScreamxXx
04-25-2008, 18:28
Всъщност днес приятеля ми ме караше да ида с него в църква .. ама аз не исках .. Не знам просто не ми се ходеше .. а не мисля,че това е място,на което трябва да ходиш без желание ;)
то4но поради тази при4еина не сам ходила от пове4е от година ;) :oops: :oops:
valentinka_1990
04-25-2008, 18:34
Аз например днес отидох с нак-добрата ми приятелка.Тя не е от града и няма голяма възможност по празниците да ходи на църква и се съгласи.Отидохме и и показах какво се прави на този ден,става въпрос за минаването под масата.Хареса и и се радваше,че съм я завела.
blueberry_14
04-25-2008, 18:39
ами не сме ходили :oops: той искаше да отидем да обликаляме църквата утре вечерта, но мен майка ми и баща ми няма да ме пуснат толкова късно
LipSoFAnAnGel
04-25-2008, 18:46
Не съм ходила с приятел, но на Връбница ходих с майка ми и баща ми, дадоха ни клончета, запалихме свещички .Аз ходя на църква , не много често, но може да се каже, че ходя и паля свещички
BeautifulWorld
04-25-2008, 19:09
Аз ходя от време на време. Вярвам донякъде, но вярвам в Бог, а не в църквата. Тази година пак ще ходя на великденската служба - смятам, че е хубава традиция и е добре да се спазва. Ходя с приятелите си, гаджето ми не знам дали ще е в града. Не виждам нищо лошо в това да го викна все пак, ако не иска - няма да го карам. Не бих се притеснявала да попитам което и да е гадже дали иска да дойде с мен на богослужение, дори и да ходим от 2 седмици - все пак сме българи, християни, нима има защо някой да се срамува от това?
Nassgerrack
04-25-2008, 19:11
Как да не ходим на църква бе самбичка! Че ние бием камбаните бе!
lyloster
04-25-2008, 19:15
Ами аз най - често си намирам хора като мен, за които Библията е просто книга, пълна с парадокси и нищо повече... И до сега не съм ходила, а и не възнамерявам, тъй като религията /не от историческа гледна точка/ е нещо, което слабо ме вълнува :?
cinderella_gugutka
04-25-2008, 19:19
религията е нещо мноого ли4но,поне за мен,тааа за да отида с гадже на църква то той трябва да мн специален и да го оби4ам страшно мн :-P
религията е нещо мноого ли4но,поне за мен,тааа за да отида с гадже на църква то той трябва да мн специален и да го оби4ам страшно мн :-P i az sam na tova mnenie
Ходила съм с приятел на църква.
Обичам църквите, макар и да стъпвам рядко там. Идеята е хубава да отидете заедно на църква..
Mademoiselle
04-26-2008, 04:36
ne sam hodila,no zvu4i dobre :)
krem4et0
04-26-2008, 10:00
Ходим, но само на Великден. довечера пък сме там. Ходили сме 2 пъти....
Дано да имаме повече поводи да ходим-сватба, кръщенета.....
Не ми се е случвало, и двамата не обичаме много-много църквите.
Ходим, но само на Великден. довечера пък сме там. Ходили сме 2 пъти....
Дано да имаме повече поводи да ходим-сватба, кръщенета..... tova mnogo mi haresa :grin:
Ми ходила съм с гаджето ми(вече е бифше) на ритуалната зала няколко пъти :lol:
prettyIdeath
04-26-2008, 14:52
Ами много пъти сме искали да отидем, /въпреки че аз не съм особено вярваща/ но все е затворено, а пък довечера пак няма да можем да отидем, защото него го няма сега в града :(
MartyParty
04-26-2008, 14:56
Не вярвам много в такива неща... :? Възможности много,ама поводи никакви....
partychild
04-26-2008, 15:15
i dvamata sme katolici i dvamata hodim na carkva na takiva praznici... i sme si vse dvamkata :)
i dvamata sme katolici i dvamata hodim na carkva na takiva praznici... i sme si vse dvamkata :)
Католици или православни? Има лека разлика...
hahavteen
04-26-2008, 15:52
Нали пише че са католици...
Нали пише че са католици...
Ми... исках да е сбъркала и да й се подигравам до живот, че не прави разлика между католик и християнин. Ти пък защо ми разваляш гадното настроение и ме караш да се усмихвам сега? 8-)
Crafter, ти пък тогава трябва да си супер гаден! :D :D :D (в кръга на тъпия хумор ) :P
Crafter, ти пък тогава трябва да си супер гаден! :D :D :D (в кръга на тъпия хумор ) :P
Че аз за такива моменти живея бе :)
Пасивната агресия ще спаси форумите. 8)
BeBoNcHeTo
04-26-2008, 16:56
Ми защо да не отидете с него на църква лошо няма
MartyParty
04-26-2008, 16:58
Аз казвам някой ден Crafter и babity да отидат на църква заедно. 8-)
Ами според мен темата не е тъпа.С приятеля ми ходим от година и два месеца и нито веднъж не сме били заедно по църкви ,но за мен би било доста приятно.Все пак не се бях замисляла и сещала за това,че не сме ходили заедно.Няма да можем да сме заедно и довечера на църква,понеже сме от различни градове,както и миналата година не бяхме,но смятам някой път да отидем! :grin:
Дай с тебе. И без това сме адаши.
Да, да, да, да! И ако си мислиш, че с'а ш' се оттървете от мен... няма как! :D :D :D :D :D
MartyParty
04-26-2008, 19:26
Името тук е доста широко разпространено.Сигурно има поне 20 човека, които се казват така. :oops:
babity ти си no angel-ка...за каква църква говорим? :lol:
VinDiesel
04-26-2008, 20:04
Днес ще обиколя църквата с най-добрия ми приятел :) и ще запаля свещички за целия ми род :) и ще се помоля за някои неща :)
babity ти си no angel-ка...за каква църква говорим? :lol:
'ми то... май - май... загаснах самоо към десет пъти :D :D :D :D
Nassgerrack
04-26-2008, 21:50
Днес ще обиколя църквата с най-добрия ми приятел :) и ще запаля свещички за целия ми род :) и ще се помоля за някои неща :)
Да кажа и аз нещо свястно по темата: Брат ,Vin Diesel-e, готино гадже имаш! Със здраве да го ползваш.
MartyParty
04-26-2008, 21:51
Христос Воскресе .
Nassgerrack
04-26-2008, 21:52
Христос Воскресе .
И те така!
В началото на връзката ни ходихме с техните до един манасир и...вчера с приятелите му пак ходихме...абе яко си беше :)
И аз не съм много,много вярваща,ама не е толкоз лошо да се ходи от време на време...
Странно ми е,защото майка ми и баща ми не са вярващи и дори не съм кръстена...така съм учена цял живот...да вярвам на това,което виждам и да направя нещо сама,а не да чакам Бог да слезе от небето и да ми помогне...и...честно да си кажа...нещата съм ги възприела така...
Вярата е хубаво нещо,но не в нещо си там...трябва да вярваш в себе си...че можеш да успееш.
Трябва да се страхуваш от последствията си,ако прегрешиш,а не да те е страх от Господ...че ще те накаже... Ще си наказан,ако така се получи,ако съдбата ти е такава...въпреки и че в нея не вярвам.
Като трябва да се моля...просто си пожелавам нещо и си го създавам за цел...не чакам щастието да ми се строполи на главата,щото съм се подмазала пред иконата...
Малко атеистично звучи всичко това...но не мисля,че ме прави лош човек.
Всичко лошо си е за тебе....
miloto_girl_4e
04-27-2008, 09:15
Вчера бях с моя на църква...преди не помня дали сме ходили.. :)
Не смятам, че е глупаво или старомодно да ходиш с половинката си на църква, било то, когато има празник или просто ей така :)
Naughty_
04-27-2008, 09:21
ходили сме доста пъти, вече не им помня бройката :-D Даже и на няколко манастира сме били :)
супер! радвам се ,че голяма част от вас мислят така! Ние също ходихме вчера,ама като се замисля преди това не бяхме...... :( което си е жалко за година и нещо....... :grin: мисля ,че от сега на татъка ще увеличим посещението :) Аз си имам и своя теория за това... защо трябва да се посещава църква!Много е просто- това обедиява народа , не само теб и половинката ти ! Тази практика е извесна още от древен Рим.....как мислите са обединявали хората от различните карища на огромната империя? Точно за това тя е останала в историята! В Бългаия, както казаха преди мен -всичко се е превърнало в битовизъм.Дори вчера в църквата вместо да замълчат и да се вслушат в проповедта...... беше настъпил нечуван хаус,всеки говоревше за валнуващите го неща.... сякъш насила са го бутнали да седи мирно в храма :x Това ми направи мн ло6о впечатление! Грешни сме, и ако имахме нещо в което да вярваме истински ( а не само защото мама и тате са казали 4е сме ''християни'' ) това би ни направило по добри! И към човека до нас и към хората които обичаме ( и с които обикновенно наи зле се държим) :oops: