PDA

View Full Version : ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ!!

tedsSs
05-11-2008, 14:37
Здравейте, бих желала да ми отговорите на няколко въпроса свързани с противозачатъчните..
1. Задължително ли е да имаш рецепта, за да си закупиш противозачатъчни?
2.Имали различни видове противозачатъчни?
3.Каква е разликата между тях?
4.Имали подходящи противозачатъчни за момиче на възраст между 13-16 год.? И какви са те?
5.Ако знаете нещо повече за противозачатъчните, моля ви кажете ми го!

Моля ви, отговорете! Благодаря ви предварително.. :-)

sadsad
05-11-2008, 14:44
Здравейте, бих желала да ми отговорите на няколко въпроса свързани с противозачатъчните..
1. Задължително ли е да имаш рецепта, за да си закупиш противозачатъчни?
2.Имали различни видове противозачатъчни?
3.Каква е разликата между тях?
4.Имали подходящи противозачатъчни за момиче на възраст между 13-16 год.? И какви са те?
5.Ако знаете нещо повече за противозачатъчните, моля ви кажете ми го!

Моля ви, отговорете! Благодаря ви предварително.. :-)
1.V apteka 6te ti dadat hap4eta bez recepta
2.Ima razli4ni vidove
3.razlikite sa mn no ne gi znam
4.za vyzrasta neznam
5.Znam 4e za da pie6 protivoza4aty4ni trqbva da otide6 i da se konsultira6 s lekar....ako ne si se konsultirala po-dobre ne si kupuvai

bebe7o
05-11-2008, 14:45
Съветвам те да влезеш в темата Обща сексуална култура (мисляче така се казваше) там авторите на темата са дали много подробна информация за различните видове противозачатъчни.

ПП: ако не е в тази тема трябва да е в другата : Да обогатим сексуалната си култура... В една от двете Важни теми беше ама не знам точно в коя... Провери и в двете... :):)

rozova_lady
05-11-2008, 15:16
има много вида противозачатъчни които можеш да си
купиш от аптеката без ресепта.Аз също пиех хапчета без рецепта TRI-REGOL нямат странични ефекти и са с най-малко хормони.
Пробвай ги аз ги пиех 3 месеца и съм много доволна,и за да съм
по спокойна с моя приятел след 2 седмици купихме тест за бременост да се уверим на 100 процента.

miloto_girl_4e
05-11-2008, 15:19
1. Задължително ли е да имаш рецепта, за да си закупиш противозачатъчни? - не, не е задължително, но е повече от препоръчително :!: Всеки организъм си е индивидуален и не можеш да знаеш кои хапчета му пасват най-добре :!:
2.Имали различни видове противозачатъчни? - да, има..
3.Каква е разликата между тях? - просто не всеки ще ти влияе добре
4.Имали подходящи противозачатъчни за момиче на възраст между 13-16 год.? И какви са те? - тези въпроси можеш да отправиш към гинеколога си, но не мисля, че е удачно от такава възраст да се тъпчеш с хормони, които ти преебават тялото ..
5.Ако знаете нещо повече за противозачатъчните, моля ви кажете ми го! - има си доооста инфо из интернет, попитай чичо Google :) :)

scanadal
05-11-2008, 16:05
1.Мне не задължително да имаш рецепта,дават ги и без.Но това си е твоето тяло и твоето здраве,така че те съветвам да ти ги изпише гинеколог.
2.Да,има много видове и са с различно хормонално съдържание,различно съотношение между съставящите ги хормони :wink:
3.Разликата ти я казах-различно съотношение между хормоните.Това е най-основното.
4.Няма някои универсални.Подходящите за твоята приятелка,може да не са за тебе идеалните.Отиди на лекар и нека той да прецени
5.Ами пият се по схема-всеки ден в определен час се приема таблетката.И така докато не свуърши опаковката.След това се прави 7-дневна почивка в която трябва да ти дойде мензисът.Всъщност това не е истинската менструация,понеже не е имало овулация преди това и не се изхвърля яйцеклетка.Просто оскъдно кървене.Така де,да не ставам скучна.Новата опаковка се започва на седмият ден,след паузата независимо дали ти е свършил мензисът или не.Друго предимство е,че предпазването от бременност е изцяло в твои ръце и си един вид "независима" от партньорът ти.Има и още много,ама нещо ме мързи да пиша сега :oops:

rozova_lady
05-11-2008, 16:36
1. Задължително ли е да имаш рецепта, за да си закупиш противозачатъчни? - не, не е задължително, но е повече от препоръчително :!: Всеки организъм си е индивидуален и не можеш да знаеш кои хапчета му пасват най-добре :!:
2.Имали различни видове противозачатъчни? - да, има..
3.Каква е разликата между тях? - просто не всеки ще ти влияе добре
4.Имали подходящи противозачатъчни за момиче на възраст между 13-16 год.? И какви са те? - тези въпроси можеш да отправиш към гинеколога си, но не мисля, че е удачно от такава възраст да се тъпчеш с хормони, които ти преебават тялото ..
5.Ако знаете нещо повече за противозачатъчните, моля ви кажете ми го! - има си доооста инфо из интернет, попитай чичо Google :) :)
не мисля, че е удачно от такава възраст да се тъпчеш с хормони, които ти преебават тялото ..
и аз съм на това мнение,аз съм на 17 години и пак ми беше притеснено като ги пиех,но вече ги спрях.

desinkata
05-11-2008, 20:25
ne e zaduljitelno i az naskoro govorih s ginekologa mi za tova i tq kaza 4e tezi qsmina sa nai-novite i nai pro4istenite i nqma nikakuv problem s tqh makar 4e e po dobre da si otide6 na ginekolog i toi da ti predpi6e to4nite