PDA

View Full Version : Проблем...

Frozen_Flame
05-13-2008, 11:51
Здравейте!

От близо 6 месеца сме заедно с приятелката ми и усещам, че нещата стават все по-сериозни и това ме радва, тъй като тя е един прекрасен човек, аз много я обичам и много искам да съм с нея. Напоследък обаче възникна един проблем с нея и аз не знам как да й помогна. От време на време (през 10 дена примерно) тя изпада в нещо като криза или депресия или нещо такова не знам как да го оприлича и аз. Не ми споделяше, защото искаше да се справи сама с проблема. Въпреки състоянието, в което я виждах че е през този преиод аз й уважих искането и я оставих до сега да се опита да се справи без ничия помощ, но явно....не се е справила. Днес тя пак изпадна в такова състояние и за първи път ми каза, защо се чувства така. Каза, че във нея сякаш има две половини и едната си мисли някакви глупости, а другата се опитва да ги подтисне или забрави, или нещо такова. Каза ми, че няма стимул за живот, което колкото ме притесни, толкова ме и учуди. Тя все пак е почти на 16 години има си страхотни приятелки, които винаги я подкрепят в каквато и ситуация да е, цял един живот пред нея, който както се очертава ще е повече от супер, приятел който много я обича, винаги я подкрепя и би направил всичко за нея и много много други причини, които ме карат да си мисля, че има стимул за живот, но явно не е така. Е вярно вкъщи родителите й не й позволяват всяка волност и я ограничават в някои отношения, но не чак до такава степен, че да изпада в такива кризи пък и тя още повече е момиче и не е пълнолетна, което малко или много обяснява това което правят родитеите й. Та въпроса ми е:
Как мога да й помогна?
Какво мога да направя, така че тя да не изпада в такива кризи?

Знам, че всеки има лоши дни, когато не му върви и когато иска да истане сам, но мисля, че това е нещо сериозно и имам чувството, че се влошава. В тези...депресии да ги наречем, те не говори, все е унила, няма стимул за нищо, не проявява никаква емоция, не яде, все я боли глава, не може да спи, често плаче, иска да е сама, когато й говориш сякаш е някъде другаде и т.н.

Какво да правя?

Unconsciousness
05-13-2008, 12:01
Причините може да са много но определено ако не споделя с теб значи не те има за толкова близък ! Неможе да обичаш човек и да не му споделиш нали за това се обичате.
Поговори с нея щото след време ще доиде другото аз и тогава няма да ти е приятно , изпитал съм го на мой гръб след 3 години лудост по това момиче

Ifchencety
05-13-2008, 12:06
Еми споре мен трябва да я подкрепяш колкото можеш, но всеки монава през такива кризи. Явно при нея е сериозно, но щом живота й до сега е бил толкова хубав и няма проблеми, си мисля, че е на ТИЙН основа. Просто в такава възраст всички изпадаме (малко или много) в такива ситуации, но според мен скоро ще се оправи. Единствено иска подкрепата на близките, приятелите и естествено гаджето си ! ;)

Frozen_Flame
05-13-2008, 12:56
Причините може да са много но определено ако не споделя с теб значи не те има за толкова близък ! Неможе да обичаш човек и да не му споделиш нали за това се обичате.
Поговори с нея щото след време ще доиде другото аз и тогава няма да ти е приятно , изпитал съм го на мой гръб след 3 години лудост по това момиче

Пропуснах да кажа и затова си се заблудил. Тя ми споделя за почти всичко. До сега винаги сме се стремяли да оправяме кашата на единия или на другия заедно и да правим колкото се може повече неща заедно. Винаги ми е споделяла, за какъвто и да е проблем, но сега за този иска да се справи сама, защото смята, че ако някой й помогне и тя по някакъв начин го преодолее това, този някой няма да го има вечно и следващия път, когато стане така ще е още по кофти тъй като няма да има кой да я подкрепи. Въпреки това аз смятам, че ако й се даде тласък може да се справи, но тя просто не допуска това да стане. Тийн проблем или не това все пак си е проблем и трябва да се реши някак си.

Ifchence там е част от проблема...тя НЕ иска подкрепата на близките и приятелите си в такъв момент.

DilyanN
05-13-2008, 13:18
Говорили ли сте още нещо за нейното състояние, да дадеш малко подробности.

Frozen_Flame
05-13-2008, 13:22
Ами не, както казах тя не споделя на тая тема. Само днес ми каза, че е изгубила стимул за живот и нищо друго. Зададох й още няколко въпроса, но тя не пожела да отговори.

ironi_sky
05-13-2008, 14:26
Да спре наркотиците 8)

Сори за бъзика, виждам че си много загрижен за момичето си. Сам казваш, че всичко й е ок :arrow: отбележи нещата, които обича да прави с приятелките си, в свободното си време и с теб, докато е извън депресия :), постарай се да я разведряваш с любимата й музика, храна, хоби, секс ако щеш, с нещата, които обича за да й покажеш каква е в действителност, да се зарадва, да си смени настроението. Поне се надявам така да скъсиш периода на депресията й. Успех :wink:

nice_bunny
05-13-2008, 14:38
Излезте на разходка.. забавлявай я ако можеш разбира се.В един момент се наведи откъсни и цвете(гледай някой да не те види чее....) тогава докато и го подаваш в ръцете и прошепни че какъвто и да е проблема може да ти го сподели и да ти има пълно доверие че всичко е между вас и не би се подиграл с това.Кажи и че когато и по нататъка се сблъска с проблеми до такова невероятно същество винаги ще има някой който да и подаде ръка.Защото човек не трябва да попречва на приятлите си да му помогнат когато той има нужда.. за това са приятели.Разобеди я в това нейно мнение... всеки изпада в такива ситуаациии както ни стана ясно.. но на някой няма кой да им помогне,нали?Какви са последствията.. за някои краини случаи.. ужасни.Но ТЯ има приятелИ и приятеЛ които държат на нея и тя трябва да се отвори за тях и да приеме помоща.Пожелавам ти успех и скорошно оправяне с момичето ти :)

mese4ka
05-13-2008, 14:42
аз само ще кажа побертет всичко опира до това ... особено едно момиче като е в побертета и като е в цикъл целия свет му се струва крив .... намира все причина заради която да стане мрачна като облак дай и едно рамо и й кажи че не е сама!нищо друго не можеш да направиш ...просто пубертет .... :)

ironi_sky
05-13-2008, 15:05
аз само ще кажа пУбертет всичко опира до това ... особено едно момиче като е в пУбертета и като е в цикъл целия свет му се струва крив .... намира все причина заради която да стане мрачна като облак дай и едно рамо и й кажи че не е сама!нищо друго не можеш да направиш ...просто пубертет .... :)

Що пък нищо, ти евала къв съвет даде 8)

ziky
05-13-2008, 15:36
аз само ще кажа побертет всичко опира до това ... особено едно момиче като е в побертета и като е в цикъл целия свет му се струва крив .... намира все причина заради която да стане мрачна като облак дай и едно рамо и й кажи че не е сама!нищо друго не можеш да направиш ...просто пубертет .... :)

Може да е гадно за нея ама мн сладко ви се подуват коремчетата :D :)

Frozen_Flame
05-14-2008, 08:35
Ок мерси на всички за съветите. :)

GregoryHouse
05-14-2008, 10:21
Аз бих казал че всички коментари са идиотски...пубертет?Ooooh God give me break...ако беше от пубертет цивилизацията да е загинали преди столетия дори хилядолетия...Наркотици? При задушаващи родители ?Though job...

Сега за теб. ТИ си пълен идиот. Като ти каже искам да се спрявя с това сама НЕ я оставяй сама. Все пак се предполага да си и най-близкия човек и ако ти неможеш да я подрепиш тогава кой? Второ разбери какъв е проблема и й помогни да го реши С ТЕБ. За такова нещо винаги си има сериозна причина....
Другия вариянт е да те тества ама мисля че беше доста цветущ а тя едва ли е такъв манипулатор...

SunShinePearl
05-14-2008, 20:13
sega kogato 4eta tazi tema se vra6tam godina nazad, edna godina az prez den plakah i vse namirah za kakvo na nikoi ne spodelqh be6e mi mn krivo i gadno dori lubimite mi zanimaniq ne me opravqha be6e ujasno mislq 4e 6te se opravi kogato proumee 4e v sveta ima i hubavi ne6ta,6tom iska da e sama neka trqbva sama da proumee nqkoi ne6ta kakto az go napravih

Frozen_Flame
05-14-2008, 20:25
Сега за теб. ТИ си пълен идиот. Като ти каже искам да се спрявя с това сама НЕ я оставяй сама. Все пак се предполага да си и най-близкия човек и ако ти неможеш да я подрепиш тогава кой?

Разбирам, но понякога заетостта ми не го позволява, за което наистина съжелявам, но и да съм до нея, като й говоря тя сякаш изобщо не е там и изобщо не ме слуша, разбира се не я оставям сама до не съм и й държа ръката въпреки, че мълчим и двамата и колкото и да се опитвам да я развеселя или да я разсея тя не се поддава и или гледа само в една точка или плаче. Странно е знам дори понякога плашещо, но като цяло тя си е странно момиче(в добрия смисъкл на думата).