View Full Version : 2 юни... 132 год. БОТЕВ ни учи на борба
prizivzaborba
06-01-2008, 22:17
132 ГОДИНИ ХРИСТО БОТЕВ НИ УЧИ НА БОРБА
http://images26.snimka.bg/005996498.jpg
И в това царство кърваво, грешно,
царство на подлост, разврат и сълзи,
царство на скърби - зло безконечно!
кипи борбата и с стъпки бързи
върви към своят свещен конец...
Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"
bulgarcheto
06-02-2008, 07:00
;-)
prettyIdeath
06-02-2008, 07:15
Дам дам.. 2 юни, деня на Христо Ботев. Жалкото е, че повечето се сещат за него само на тази дата.
Който няма памет-няма и бъдеще
Ivalinka
06-02-2008, 10:00
днес стоях на прозореца и по време на сирената забелязах в далечината един човек,който буквално замръзна на едно място...помислих,че е статуя...много ми се иска да го е направил,защото наистина мисли,че така е правилно...
Devilsplaymate
06-02-2008, 13:21
"...С една дума българският бунт е влязъл вече в своите права и борбата се е захванала със всичката своя отчаяност. Касапницата ще да бъде страшна и отвратителна, жертвите ще да бъдат безбройни и от двете страни. Но треперете, тирани! Полудейте, дипломати! Късайте си косата, велики царе юдейски на капиталът! Босфорският идол ще да падне, „болният човек" ще да умре и вашите безбройни капитали ще да потънат в помията на турският разврат и в свещената кръв на нашата свобода…"
"...Господин капитан! Господа пътници! Имам чест да ви обявя, че в тоя параход се намират български въстаници, на които имам чест да бъда войвода. Ние молим господа пасажерите никак да не се безпокоят и да останат спокойни. Колкото за вас, господин капитан, аз имам тежката длъжност да ви поканя да поставите парахода на мое разположение до самото ни слизане, като в същото време ви заявявам, че и най-малкото ваше съпротивление ще ме постави в печалната необходимост да употребя сила и въпреки волята ми да си отмъстя за..."
"...Тука е гласният, отчаяният и мъжественият седеммилионен български народ, който в продължение на цели пет столетия е носил на плещите си най-безчовечното робство в Европа и който днес въстава и иска от света едно от тие две неща : или свобода, или смърт!..."
Поклон!
psychopath
06-02-2008, 23:38
Дам дам.. 2 юни, деня на Христо Ботев. Жалкото е, че повечето се сещат за него само на тази дата.
Който няма памет-няма и бъдещенякои и тогава не се сещат
иначе много хубава тема :)