PDA

View Full Version : Изпит по БЕЛ след 7 клас-преразказ?

densii
06-19-2008, 12:18
Здравейте.
Искам да ви попитам нещо. На изпита по БЕЛ след 7 клас , на преразказа,когато преразказвате (и съответно пишете) имате ли текста пред вас или някой го чете и трябва да го запомниш? ИиИ Може ли да се носят учебници по ЛИТ или не? :oops:

NaNa_SladuRana
06-19-2008, 12:28
четат ти 2 пати непознат текст от БГ автор

densii
06-19-2008, 12:29
четат ти 2 пати непознат текст от БГ автор
Само четат? А ние няма ли да го видим този текст?

NaNa_SladuRana
06-19-2008, 12:31
би трябвало,но тексат няма да е на твое разположение,може би 10 минути да му хвърлиш 1 поглед.Не знам утре ще видим :) Успех :grin:

densii
06-19-2008, 12:34
би трябвало,но тексат няма да е на твое разположение,може би 10 минути да му хвърлиш 1 поглед.Не знам утре ще видим :) Успех :grin:
Защото на миналогодишния пише "Прочетете текста и го преразкажете от името на Нешко" ---> значи ние ще хо четем и преразказваме --> пред нас ще е текста?! :-o

Моля,ако някой миналата година е държал този изпит да каже.. :(

cunt
06-19-2008, 12:39
първоначално ти дават 10-15 минути да прочетеш текста,после май и те ти го четат веднъж,но текста няма да е пред теб ,когато преразказваш.
в това бъди сигурна.

veni7y
06-19-2008, 12:51
Ами аз ходих на пробен изпит ии на нас първо ни го прочетоха дадоха ни 10-15 минутки да си го прегледаме, раздадоха листи за писане иии така .. преразказваш кфот помниш. Иначе не може да носиш каквито и да било учебници

xXxScreamxXx
06-19-2008, 13:04
офф... кфи са тия тъпизми 4е 2 пъти ти го 4етат .......
Текстът се 4ете 1 път от квестора или от който там да е .. и след тфа дават ви листа и го 4етете 15 мин

chocoleptic
06-19-2008, 13:27
Текстът се 4ете 1 път от квестора или от който там да е .. и след тфа дават ви листа и го 4етете 15 мин
+1
Пфф цяла година не запомнихте две неща на кръст !! ..

dolce_lady94
06-19-2008, 13:27
zdravei i az imam ytre izpit ami dokolkoto znam 2 puti ti 4etat txta i posle 15 min ti [kade shte ti bude izpita moq v 32 :P ]

kateto_sladkata
06-19-2008, 13:44
значи първо ти го четат 1 път след това ти го дават да си го четеш 15 минути и ти го взимат

Arc7ic
06-19-2008, 14:18
:-x :-x :-x

По мое време беше интерпретация :?

gorska
06-19-2008, 14:23
Много умен въпрос. Кога преразказ, било то и най-обикновен се е пишел като гледаш текста?! :?

borovinkaa
06-19-2008, 15:18
:-x :-x :-x

По мое време беше интерпретация :?
И по мое.
Изискванията към учениците все повече намаляват.Според мен този преразказ по-скоро тества паметта, отколкото похвати за изразяване, умения и т.н.

marsilia
06-19-2008, 15:39
am ida vi kaja tazi godina teksta shte se chete vednuj i ne e zaduljitelno da e ot bg avtor

4eere6ka_kiss
06-19-2008, 15:45
Ах леле маме Четат ти го 1 път после ти го четеш за 15 мин !!! Нямаш право да носиш каквито и да е били учебници иначе ще те изгонят !!!! Или най - малкото ще се изложиш ! И аз съм на изпит утре :P

veni7y
06-19-2008, 15:54
am ida vi kaja tazi godina teksta shte se chete vednuj i ne e zaduljitelno da e ot bg avtor

Няма ли да е на бг автор ?? Нещо на Елин Пелин, тез онез :( :x :-x
Нещо по-познато се надявах :oops:

Pedigree
06-19-2008, 16:18
А да ти дадат текста пред теб и ти да си преписваш, ей така? :)

Естествено, че няма такива работи. Текстът се чете един път, след това ти го дават за 15 минути, през това време, докато текстът е в теб, нямаш право и една точка да напишеш - анулират ти работата.

За учебника, хуахаха, не става. Еми, нали се сещаш, че в теста ще има литературни въпроси? Те ще оставят да си отвориш учебника, да го прочетеш и да отговориш.

Ебати тъпите въпроси, а на изпит ще ми ходиш. Успех все пак.

4eere6ka_kiss
06-19-2008, 17:01

Абе ти добре ли си ? Много ясно , че няма да ти дадът нещо по- познатичко ! Те да не са луди !!?? Винаги дават разни непознати тескстове , които няма начен да намериш където и да е било !!
Иначе , аз не разбирам за какво трябва всичко да е толкова трудно ! Защо трябва да влизаме със 6ци , катото явно всичко знаем,щам изкараме 6 ? :D Според мене , няма смисъл да ни измъчват толкова !Какво им е шибаната цел ?Да откачим и ние :(

darking
06-19-2008, 17:25
На всички пробни, на които съм ходил до сега, ни го четат един път и ни го дават за 15 минути ;)

xXxScreamxXx
06-19-2008, 17:44

ТИ НАПРЕД ЛИ СИ БЕ ?!??!!?! КЪДЕТО И ДА 4ЕТЕШ ИФО ПИШЕ 4Е ТЕКСТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ОТ бг АВТОР .. АМАН ОТ ТЪПАЦИ ЕЙЙЙ
:-x :-x :-x :-x :-x

КАТО НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТИ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!!!! :-x :x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

Qnchety
06-19-2008, 18:23

+1

unfaithful1234
06-19-2008, 18:34
+1
Пфф цяла година не запомнихте две неща на кръст !! ..
точно!!! :-x :-x :-x :-x

azerot
06-20-2008, 13:17
днеска беше изпита, но учудващото е, че преразказът бе от съвременен писател - Деян Енев! Казва се Заложна къща!

Yancheto
06-20-2008, 13:23
Беше много лесен,нали?И защо да е учудващо,че е от съвременен автор?

mimenceto666
06-20-2008, 13:29
+1

Sparkle_diamond
06-20-2008, 19:07
Имахте много лесен преразказ :-o . Нашия беше по-сложен и по-дълъг миналата година :? :?

LovePoisoned
06-20-2008, 19:20

Абе ти добре ли си ? Много ясно , че няма да ти дадът нещо по- познатичко ! Те да не са луди !!?? Винаги дават разни непознати тескстове , които няма начен да намериш където и да е било !!
Иначе , аз не разбирам за какво трябва всичко да е толкова трудно ! Защо трябва да влизаме със 6ци , катото явно всичко знаем,щам изкараме 6 ? :D Според мене , няма смисъл да ни измъчват толкова !Какво им е шибаната цел ?Да откачим и ние :(
ВИНАГИ има вероятност някой някак да е чел разказа.. Дори ненарочно, без изтичане на инфо.
Я виж к'во пише по-назаде, хората преди са правели съчинения. Не, ние сме твърде разглезени просто.. :|

hrisiiiiii
06-24-2008, 16:06
Ехеее, ние по мое време трябваше да пишеме Съчинение Разсъждение. Още помня темата, която беше за чувствата, които влага Странджата в речта си. Наистина са ви разглезили, малките. Не казвам, че беше лесно, даже напротив - четох текста и мисля, че на много места е възможно да се обърка. Особено на едно място имаше толкова много изредени предмети.. например "покривки с целуващи се гълъбчета по тях".. ?!?! О мъ фъ гъ?! Кой би запомнил това? А и краят на произведението според мен също е заплетен. Лично аз не схванах за какво става на въпрос ;)

MirCa
06-24-2008, 19:56
много изредени предмети.. например "покривки с целуващи се гълъбчета по тях".. ?!?! О мъ фъ гъ?! Кой би запомнил това?

Аз ги запомних есичките 9 :D :D :D и си ги написах ....... бяха портмоненце,напеъстник,шно ли.покривчиците с целуващи се гълъби,мастилница,цигарета ,пачи пера ,тенекиени гривни и иматиция на злато :D :D :D добра съм нали ??? :-D :-D :-D

Glamoroussss
06-24-2008, 20:39
аз пък не си правих труда да напиша всичките, написах напръстник,портмоненце,шно ли,цигарета,покривчици с целуващи се гълъби и цигарета .. другите не съм

*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
06-29-2008, 17:45
оф малко ме притеснява тоя тъп преразказ,защото не съм написала много подробно всичките описания...например слаба съм го писала, но не и като паяжина или пък тва за тежките копчета...а онова за днуджуриите се сетих само за напръстници,покривчици с целучащи се гълъбчета, имитации на злато и тенекиени гривни...оф не знам , квото станало-станало....това е :(