View Full Version : Джапанки/Чехли = Пришки?
mumiikataa
06-19-2008, 14:03
Първо,извинявам се,ако темата не е за този раздел...
Проблемът ми е следния...Каквито и чехли или джапанки обуя и краката ми стават на нищо.Излизат ми по хиляди пришки...То всъщност пришки е меко казано...То са някви рани гадни... :cry: :cry: :cry: Искам малко прохлада,не мога да си нося кецовете и в тея горещини...Предполагам сега като минат какви белези ще ми останат :cry: Писна ми...
Вие какво правите ако ви излязат пришки?Как ги премахвате?
lifelesscorpse
06-19-2008, 14:15
на мен ми е така всяко лято като обувам първите пъти чехли,особено като сичките ми са с такова между палеца и показалеца :D ама ми се оправя като крака ми свикне.смисъл нося си ги няколко пъти така "яката"-по няколко км. секи ден,щото мн обикалям като излизам :D и после излизат некви ранички,но им слагам онази пудра по аптеките за ранички(не се сещам просто как се казваше) и се оправя и до 1 седмица мах сичко си е нормално. :) сигурно ти се отказваш да ги носиш щом ти излязат раничките,което секи човек би направил,но като си ги миеш краката по няколко пъти на ден и слагаш от пудрата да не се получават мизерии и се оправят нещата. :) поне при мен действа и даже сега от миналата седмица си нося джапанките :D и вече сичко ми е ок ;) нз дано помогне. :) но само недей с лепенки от тия за раните,щото мн бързо се отлепват или замърсяват,а това не е добре за разраненото :) айде стига толкоз съм ти пълнила главата :-D
сори за многото грешки просто като пиша и бързам и съкращавам :-D
nejnaDROGA
06-19-2008, 14:15
И моите крака са доста чувствителни :x И единственото решение при мен е да си вземам чехли (джапанки или както там искаш ги наричай),които са от силикон или от някакъв не много твърд плат (говоря за горната част) :( Друго спасение са и мрежестите обувчици (тип цвички или пантофки) Хем краката ти дишат,хем не ти правят пришки :grin:
olive_oil
06-19-2008, 14:25
аз първите пъти ги обувам с тънки чорапки. после излизам един ден без чорапки. почивам си от тях два дни (докато ми минат прижките) и после нямам проблем
Проблема е в чехлите, и аз съм имал много пришки, но сменям чехлите и lawl..
mumiikataa
06-19-2008, 14:56
И моите крака са доста чувствителни :x И единственото решение при мен е да си вземам чехли (джапанки или както там искаш ги наричай),които са от силикон или от някакъв не много твърд плат (говоря за горната част) :( Друго спасение са и мрежестите обувчици (тип цвички или пантофки) Хем краката ти дишат,хем не ти правят пришки :grin:
аз не мога да нося такива обувки....ааа иначе за тези от силикон...с тях положението при мен също е такова.А тези новите които са ми са супер мека материя,не мога да си обясня от къде се получават...
lifelesscorpse , предполагам говориш за "Сулфатиацол" или там както точно го водят.В момента си ги промих с кислородна вода и им сложих "Суфатиацол"-а,обаче понеже сичко става бяло им лепнах по една лепенка...После ще ги махна...Иначе неска пак се опитах да ходя с тях,още по-зле стана...Не обичам много да се оплаквам,ма... :( :(
zvezdichkaaa
06-19-2008, 15:31
Аз каквото и обувка да обуя краката ми стават на рани 1вата седмица,докато свикнат краката ми.Повечето пъти се налага да си пера чорапите,като си събуя обувките,понеже целите са в кръв...Ужас е направо,няма спасение стискай зъби и ще свикнеш с тях.Първата седмица винаги е трудно,без значение с какви обувки си.
little_elf
06-19-2008, 16:21
И аз като обуя за пръв път чехли или сандали и краката ми стават на ранички,ама с времето се свиква,обаче преди няколко дена си взех кожени сандали,от които не мога да се оплача :P .Не ми разраниха краката,а и въпреки че са с 5-6 см токче са мн удобни.(сори за офф топика,ама мн исках да се похваля с обувките си :oops: )
mumiikataa
06-19-2008, 16:26
И аз като обуя за пръв път чехли или сандали и краката ми стават на ранички,ама с времето се свиква,обаче преди няколко дена си взех кожени сандали,от които не мога да се оплача :P .Не ми разраниха краката,а и въпреки че са с 5-6 см токче са мн удобни.(сори за офф топика,ама мн исках да се похваля с обувките си :oops: )
хах.Честитка.Със здраве да си ги носиш и да не ти правят проблеми :)
little_elf
06-19-2008, 16:34
хах.Честитка.Със здраве да си ги носиш и да не ти правят проблеми :)
мерси :-)
lifelesscorpse
06-19-2008, 17:12
ЕкЗеКуТоPкаТа сигурно е това-"сулфатиацол" или"сулфациатол" не го запомних :lol: но при мен помага и за няколко дни се оправя :)
п.п. честити ти нови чехлички little_elf :)
mumiikataa
06-19-2008, 17:20
ЕкЗеКуТоPкаТа сигурно е това-"сулфатиацол" или"сулфациатол" не го запомних :lol: но при мен помага и за няколко дни се оправя :)
п.п. честити ти нови чехлички little_elf :)
"Сулфатиацол" е :) .Почнаха да не ме болят толко...Дано минат по-бързо
mysterious93
06-19-2008, 17:47
И аз съм така..квото и да обуя ново ли е ми прави пришки...е..търпя...имаме някакъв крем "Витазин" или "витасин" или нещо от тоя сорт беше :D и ...като ги намажа...не изчезват моментално но има ефект :)
miloto_girl_4e
06-19-2008, 17:50
С някои джапанки или сандали ми се случва, но не при всички модели, а и кракът ми свиква след няколко обувания и раничките, които са ми се получили минават и нямам никакви белези :) Не знам при теб защо е чак такъв проблемът и защо ти е такъв чувствителен кракът...
Просто явно ще трябва да си по внимателна към избора си на чехли или сандалки...
mumiikataa
06-19-2008, 18:07
Най-лесно ще ми е да ги отрежа...Миналата година ми стана една пришка,нищо сериозно.Сега като се загледах...Белег?!Супер много се изнервям..Два пъти уцелих на джапанки..Едните съм ги носила 4 години...Малко ми бяха станали малки,ма не ми пукаше...Като се скъсаха ми се ревеше...Миналата година пак си бях купила някви.Оказаха се удобни,ма много бързо се скъсаха...
TheNewReligion
06-19-2008, 19:31
Само аз ли съм едиствената , на която не и се получават никакви пришки
и ранички , когато обуя отворена обувка ? :-o Аз и без това рядко нося през лятото , само когато съм на море . До 4-ти клас носех отворени обувки цяло лято и на всеки 2 часа се прибирах вкъщи за да си измия краката и да ми отпочинат крачката все пак , а като излизам пак си обувам друг чифт . Така прави и ти , и се пудри с онази пудра , която ти препоръчаха по-горе .
Винаги с новите обувки и джапанки, и каквото ще да е ми се получават пришки, но като ги понося 2-3 пъти и вече свиквам и нямам проблем.