View Full Version : кАК мИнА ИзПитаАА ?!
Аз пък акто си я сметнах най-високата възможна която може да изкарам е 5.392 данооооо :grin: :grin: :grin: А как така я сметна без точките от преразказа?
ами сложих точки които мога да имам там т.е. 20 ( щото не се представих мн добре ) т.е. сложих една нормална оценка :)
mimenceto666
06-20-2008, 17:09
Много ми е интересно как си смятате точките като на всеки въпрос има различен брой точки?? Ако знаете как бихте ли ми ми казали ?? Аз имам 8 грешки на 2,4,5,6,25,28,43 и 45 въпрос...
Изтегли си резултатите от сайта на МОН и там пише коя задача колко точки е. :-D
ще ми дадеш ли адреса :oops:
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/7klas/test_bel_7kl-2008.zip
Заповядай. :)
мерси :-)
аз си сметнах че ако на преразказа имам максимум от точки плюс точките ми от теста излиза 5.446. Точките ми са 59, който има толкова максимума ще му бъде като моя. Ако някой иска да му изчисля максимална оценка - тоест точките от теста и максимума на преразказа да пише. Имам една таблица в нас. Не се гордея със себе си, защото знам че мога повече. Не съм доволна :(
Моля те сметни моите..На теста 58 ии за преразказа 20 (максисума нали е 25?) Аз смятах поо тази формула Zx0.04 + 2 (Z sса точките)ама не съм сигурна дали така трябва..Получава ми се 5.12...
chefff :>
06-20-2008, 17:12
мм 3.97 :D БЕЗ ПРЕРАЗКАЗА ! :Д
аз си сметнах че ако на преразказа имам максимум от точки плюс точките ми от теста излиза 5.446. Точките ми са 59, който има толкова максимума ще му бъде като моя. Ако някой иска да му изчисля максимална оценка - тоест точките от теста и максимума на преразказа да пише. Имам една таблица в нас. Не се гордея със себе си, защото знам че мога повече. Не съм доволна :(
Моля те сметни моите..На теста 58 ии за преразказа 20 (максисума нали е 25?) Аз смятах поо тази формула Zx0.04 + 2 (Z sса точките)ама не съм сигурна дали така трябва..Получава ми се 5.12...
ооо, аз се сетих сега че тая система беше по различна, по моята система е 5.393, ама незнам дали е вярно, може аз да съм сгрешила
vesito13
06-20-2008, 17:17
Моля те сметни моите..На теста 58 ии за преразказа 20 (максисума нали е 25?) Аз смятах поо тази формула Zx0.04 + 2 (Z sса точките)ама не съм сигурна дали така трябва..Получава ми се 5.12... Ако може и за мен да видиш аз имам 62 точки на теста и нека ги сложим 18 на преразказа . Ако трябва да смятам по формулата се получава 5.20 , но не знам дали е така . А иначе не съм особено доволна от себе си :(
ми не мога, тая мойта система е друга по-стара, сега тази е нова, жалкооо, мислех че резултата ми е по-висок
Аз ще имам около 5,така както смятам. :)
ако искайте питайте мен ще отговоря :)
pifiella
06-20-2008, 17:23
А ДАЛИ ГЛЕДАТ ЧЕРНОВИТЕ ?АЗ ПОЛОВИНАТА ГО ПРЕПИСАХ И НЕ МИ СТИГНА ВРЕМЕТО А НА ЧЕРНОВАТА НАПИСАХ 2 ЛИСТА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ? БЕШЕ БЕЗ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ ,ОТДЕЛЕНО В АБЗАЦИ,НО ВРЕМЕТО НЕ МИ СТИГНА.ЛЕЛЯ МИ Е УЧИТЕЛКА И МИ КАЗА ,ЧЕ КОГАТА НЕ Е ДОВЪРШЕН ПРЕРАЗКАЗА ГЛЕДАТ И ЧЕРНОВАТА НЕЗНАМ ДАНО,А ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ??????
Моля те сметни моите..На теста 58 ии за преразказа 20 (максисума нали е 25?) Аз смятах поо тази формула Zx0.04 + 2 (Z sса точките)ама не съм сигурна дали така трябва..Получава ми се 5.12... Ако може и за мен да видиш аз имам 62 точки на теста и нека ги сложим 18 на преразказа . Ако трябва да смятам по формулата се получава 5.20 , но не знам дали е така . А иначе не съм особено доволна от себе си :(
получава ти се 5.285 :)
А ДАЛИ ГЛЕДАТ ЧЕРНОВИТЕ ?АЗ ПОЛОВИНАТА ГО ПРЕПИСАХ И НЕ МИ СТИГНА ВРЕМЕТО А НА ЧЕРНОВАТА НАПИСАХ 2 ЛИСТА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ? БЕШЕ БЕЗ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ ,ОТДЕЛЕНО В АБЗАЦИ,НО ВРЕМЕТО НЕ МИ СТИГНА.ЛЕЛЯ МИ Е УЧИТЕЛКА И МИ КАЗА ,ЧЕ КОГАТА НЕ Е ДОВЪРШЕН ПРЕРАЗКАЗА ГЛЕДАТ И ЧЕРНОВАТА НЕЗНАМ ДАНО,А ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ??????
Мен ми казаха,че ги гледат. :wink:
bitanem_25.05
06-20-2008, 17:27
Леля ти е права ;]
Квесторите в стаята ми казаха същото. :P
Леля ти е права ;]
Квесторите в стаята ми казаха същото. :P
ама нали няма да го взимат от значение ако си си написал всичко на беловата :shock:
vesito13
06-20-2008, 17:29
А ако е цялото на беловата не гледат черновата , нали ? Защото моята беше просто ужасна :-D
pifiella
06-20-2008, 17:29
Е КАК ШЕ НАПИШЕШ ВСИЧКО НА БЕЛОВАТА ..БЕЗ ГРЕШКИ И БЕЗ ДА ДРАСКАШ?
bitanem_25.05
06-20-2008, 17:31
А ако е цялото на беловата не гледат черновата , нали ? Защото моята беше просто ужасна :-D
Ако беловата е цялата т.е довъшена се гледа и оценява само тя!
Ако не е довършена,тази част,която не е преписана се гледа и оценява от черновата.
Спокойно всички,сигурна съм че сте се справили. :P
pifiella
06-20-2008, 17:31
ГЛЕДАТ ЧЕРНОВАТА,АКО НЕ СИ ДОВЪРШИЛ ИЛИ ДА СРАВНЯТ НЕЩАТА МОЖЕ И ЗАТВА :)
Е КАК ШЕ НАПИШЕШ ВСИЧКО НА БЕЛОВАТА ..БЕЗ ГРЕШКИ И БЕЗ ДА ДРАСКАШ?
попринцип аз на беловата си имам зачерканото но не да се вижда съвсем леко си поправях на беловата така че въобшще да не си личи като го гледаш като общ поглед ще ми вземат ли точки ??
pifiella
06-20-2008, 17:33
НЕЗНАМ, СИГУРНО НЕ.НАЛИ КАЗАХА ДА НЯМА ДРАСКАНО И ТОЧКИ И ТАКИВА РАБОТИ.
Според мен на моята чернова и да гледат,нищо няма да разчетат. :lol:
Споко бе! 8)
Don't worry! Мойта е на китайски :D
pifiella
06-20-2008, 17:36
ПО КАКВО СТЕ ПО- ДОБРИ БЕЛ ИЛИ МАТЕМАТИКА.АЗ ДО НЕСКА СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ РАЗБИРАМ ОТ БЕЛ,АМА МАЙ .....ПОВЕЧЕ ОТ МАТЕМАТИКА :grin:
още веднъж казвам ако някой иска да му сметна предполагаемата оцена да пише ..... или не направо ви казвам формуйлата зьа тея които не я знаете .... (к + 68 ) : 28 където к са получените точки на изпита ПЛЮС точките които мислите че ще изкарате на преразказа ... айде споделете колко е възможно да имате :grin:
ПО КАКВО СТЕ ПО- ДОБРИ БЕЛ ИЛИ МАТЕМАТИКА.АЗ ДО НЕСКА СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ РАЗБИРАМ ОТ БЕЛ,АМА МАЙ .....ПОВЕЧЕ ОТ МАТЕМАТИКА :grin:
Пффф и аз така :lol: :lol: :lol:
bitanem_25.05
06-20-2008, 17:39
Въпреки,че днес не съм доволна от себе си(то се и очакваше 3 произведения на кръст прочетох и плановете по българси отгоре-отгоре :oops: )все още смятам,че съм по-добра по БЕЛ 8)
още веднъж казвам ако някой иска да му сметна .... (к + 68 ) : 28
О,по тази формула мога да имам макс. 5.60. :shock:
pifiella
06-20-2008, 17:45
А МОГАТ ЛИ ДА ТИ ДАДАТ НАПРИМЕР 8 Т.НА ПРЕРАЗКАЗА ИЛИ НЕЩО ТАКОВА ВСМИСЪЛ 9;3:16 И Т.Н.
darking ти в 11-то ли беше?
desityyy
06-20-2008, 17:47
аз по формулата изкарвам макс 5,00 чесно казано теста си беше гаден и можех повече но нз що стоно така :-#
bitanem_25.05
06-20-2008, 17:48
А МОГАТ ЛИ ДА ТИ ДАДАТ НАПРИМЕР 8 Т.НА ПРЕРАЗКАЗА ИЛИ НЕЩО ТАКОВА ВСМИСЪЛ 9;3:16 И Т.Н.
И 0 дори може... 8-)
Но аз все още съм твърдо убедена,че ще има хубави оценки на преразказа. 8)
Все пак на теста,който лично според мен беше по-труден,има доста хора с над 60 точки... :P
Не се притеснявайте,страшното мина. :-)
М/удр това наистина ме успокоява въпреки че имаме още един гаден изпит по мат.... :( :( :(
bitanem_25.05
06-20-2008, 17:53
М/удр това наистина ме успокоява въпреки че имаме още един гаден изпит по мат.... :( :( :(
Хорааа,успокойте се!!!! :) :P
Не виждам какво се притеснявате толкова,аз съм един от хората с най-малко точки на теста,а тук с по 4-6 грешки се притесняват. :P
Панирате се напразно...
Умни сте всички то се вижда,успокойте топката. 8) :-)
katenceto94
06-20-2008, 17:53
pifiella написа:
ПО КАКВО СТЕ ПО- ДОБРИ БЕЛ ИЛИ МАТЕМАТИКА.АЗ ДО НЕСКА СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ РАЗБИРАМ ОТ БЕЛ,АМА МАЙ .....ПОВЕЧЕ ОТ МАТЕМАТИКА
Пффф и аз така
:( :( Аз по математика с голям зор ще докарам 3.00 а по български имам над 5.50 представете си :shock: :lol: :razz: :oops:
pifiella написа:
ПО КАКВО СТЕ ПО- ДОБРИ БЕЛ ИЛИ МАТЕМАТИКА.АЗ ДО НЕСКА СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ РАЗБИРАМ ОТ БЕЛ,АМА МАЙ .....ПОВЕЧЕ ОТ МАТЕМАТИКА
Пффф и аз така
:( :( Аз по математика с голям зор ще докарам 3.00 а по български имам над 5.50 представете си :shock: :lol: :razz: :oops:
ИХАААААААА :razz:
vesito13
06-20-2008, 17:57
и по другата формула излиза пак 5.28 :(
а иначе математиката винаги ми е била по-силната страна :grin:
Rush_girl
06-20-2008, 17:58
Мале как ти завиждам...Тая математика нещо не ми се отдава :D Както и да е по формулата на MirCa пък имам 5.60 и аз...ама мн формули станаха...
такава е формулата или поне такава е била миналата година но не вярвам да са я сменили то си има 1 формула и тфа е споко :-) има и една др формула която разбра че не е правилна който си смята оценка по формулата к:25 + 2 да не го прави защото не е правилна !!! :D
още веднъж казвам ако някой иска да му сметна предполагаемата оцена да пише ..... или не направо ви казвам формуйлата зьа тея които не я знаете .... (к + 68 ) : 28 където к са получените точки на изпита ПЛЮС точките които мислите че ще изкарате на преразказа ... айде споделете колко е възможно да имате :grin:
МуХхааАхХ 5.21 :D Още варианти за оценяване? 8-)
Да, защо?
@MirCa - На пробните в СМГ винаги си е била Zx0.04+2 :shock:
Да, защо?
@MirCa - На пробните в СМГ винаги си е била Zx0.04+2 :shock:
ами незнам ... гледах миналата година много се интересувах заради изпитите и видях формулата.... беше тази която ви казах незнам....
[quote=7oup]darking ти в 11-то ли беше?
Да, защо?
Защото и аз бях там.
desityyy
06-20-2008, 18:23
по математика е по трудно за мен :smt013 но и по бел съм се изложила
desityyy
06-20-2008, 18:23
я споделете вие къде искате да кандидатствате в кои училища :)
vesito13
06-20-2008, 18:37
я споделете вие къде искате да кандидатствате в кои училища :) има си такава тема :?
xXxScreamxXx
06-20-2008, 18:38
ммммм аз 68/69 то4ки от теста , около 20 (може и пове4е ) на преразказа ... става около 5,571 :-D :grin: :grin: :grin:
desityyy
окс :-o
LovePoisoned
Хммм, по математика като че ли е по-лека като цяло задачата. Защото по БЕЛ имаме и писмена задача. Е, ако по математика ми дават задачите за 3 часа, не за 2 и половина, ще ги реша със сигурност. :) Но времето невинаги ти достига. На последния пробен изпит реших ВСИЧКО, но въпреки това имах грешки. ;]
А иначе искам да ходя в АЕГ. ;р
ммммм аз 68/69 то4ки от теста , около 20 (може и пове4е ) на преразказа ... става около 5,571 :-D :grin: :grin: :grin:
Absolutely same here! :shock:
@LovePoisoned - Те ВИНАГИ дават 3 часа!
desityyy
06-20-2008, 18:44
естествено че е 3 маса че как другак правила съм сигурно към 5 пробни испита и винаги са били 3 маса и на испита ще е 3
LovePoisoned
06-20-2008, 18:45
Триии! :O
Бах ти, сигурно съм се побъркала от 150-минутните ОЛИМПИАДИ.
8-)
desityyy
06-20-2008, 18:45
естествено че е 3 часа че как другак правила съм сигурно към 5 пробни испита и винаги са били 3 мчса и на испита ще е 3
the_best_f
06-20-2008, 18:46
Изпит се пише със "з".
Предполагам, че сте решили миналогодишния тест. Този, който се проведе днес, по-лесен ли ви се стори?
desityyy
06-20-2008, 18:47
не съм написала изпит нарочно със с сори но намен лично този ми беше по труден от миналогодишния :?
ironmanthebest
06-20-2008, 18:48
Значи да питам нещо за изпита. Преразказа ми излезе малко повече от половин страница и сега много се притеснявам, каква оценка може да ми пишат?
vesito13
06-20-2008, 18:48
Изпит се пише със "з".
Предполагам, че сте решили миналогодишния тест. Този, който се проведе днес, по-лесен ли ви се стори? Аз миналогодишния тест не съм го решила :-D отнесох се адски несериозно с този изпит :(
xXxScreamxXx
06-20-2008, 18:50
darking .... 1во си използваме думите...
ся тия оценки....
кфо стаа бе :D :D ?!
vesito13
Значи да питам нещо за изпита. Преразказа ми излезе малко повече от половин страница и сега много се притеснявам, каква оценка може да ми пишат? Зависи от това което си написала , но според мен май ще е 3
desityyy
малко повече от половин страница :shock: :shock: на мен ми излезе 1 страница от двете страни и една само от едната страна
малко повече от половин страница :shock: :shock: на мен ми излезе 1 страница от двете страни и една само от едната страна
Тва от двете страни се нарича лист ;) Иначе на мене ми излезе точно 3 страници. ;)
Изпит се пише със "з".
Предполагам, че сте решили миналогодишния тест. Този, който се проведе днес, по-лесен ли ви се стори?
на мен този тазгодишния ми се стори по-труден пък и тоя подробен преразказ ......моя стана по-сбит написах 2 страници и половина :D
vesito13
06-20-2008, 18:52
малко повече от половин страница :shock: :shock: на мен ми излезе 1 страница от двете страни и една само от едната страна Значи 3 страници или 1 лист и половина . И на мен ми излезе толко :)
LovePoisoned
06-20-2008, 18:53
Моят беше три листа + няколко реда на следващото. Останалото беше... Z Z Z Z... Z. :razz:
А на мен от миналата година г-жата ми даде и преразказа да направя, и теста.
Преди 3 години изпитите бяха доста по-трудни :S .. ГАДНИ ЗАЙЦИ! 8-)
vesito13
06-20-2008, 18:54
Моят беше три листа + няколко реда на следващото. Останалото беше... Z Z Z Z... Z. :razz:
А на мен от миналата година г-жата ми даде и преразказа да направя, и теста. 3 листа :shock: :shock: :shock:
bitanem_25.05
06-20-2008, 18:55
А на мен от миналата година г-жата ми даде и преразказа да направя, и теста. 3 листа :shock: :shock: :shock:
Да не искаш да кажеш страници?
desityyy
06-20-2008, 18:57
абе нз нали ти казвам едно от двете страни и едно от едната сл 3 странички
LovePoisoned
06-20-2008, 19:02
Страници ве... И аз още шокирана от мисълта за преразказа.
Аве аз колкото и да съм написала, пак се притеснявам, де*а..
'Неска не ми е ден... Не успях да се наспя нощес даже!!! х(
Sparkle_diamond
06-20-2008, 19:03
Теста, отговорите и преразказът може да намерите в сайта на мон :)
колко пъти мога да поправям отгожори на цялата бланка
xXxScreamxXx
06-20-2008, 19:07
Преди 3 години изпитите бяха доста по-трудни :S .. ГАДНИ ЗАЙЦИ! 8-)
тфа го правят за да ти е гадно00ооо :D :D
1
xXxScreamxXx
06-20-2008, 19:12
1
е как ?! :shock:
на нас ни казаха 3 пъти
Но аз нито 1 път не задраскаххх :D :D
LovePoisoned
06-20-2008, 19:15
1
е как ?! :shock:
на нас ни казаха 3 пъти
Но аз нито 1 път не задраскаххх :D :D
А аз поправих на 29 въпрос - две поправки на един въпрос. :razz: И остана верният. ;Д
nasi4ka_1
06-20-2008, 19:44
На мен също ми се стори много лесен...особено теста. Аз свърших 40 минути по - рано. А квесторите...биваше ги,при мен бяха една жена и един мъж. Жената беше супер готина,само тоя беше много гаден и стpог...ама карай,квото бeшe то вече минааa :grin: :grin: :grin:
Аз всъщност искам да ви попитам нещо [незнам дали е за тази тема но неможах да намеря друга] на този линк : http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/ където пише Вариант 3 и ключ с верните отговори като го изтегля не ми тръгва на Microsoft - a...може ли някой да го дръпне и да го публикува в някоя тема ? мерси :) :( :( :)
Rush_girl
06-20-2008, 20:09
На мен също ми се стори много лесен...особено теста. Аз свърших 40 минути по - рано. А квесторите...биваше ги,при мен бяха една жена и един мъж. Жената беше супер готина,само тоя беше много гаден и стpог...ама карай,квото бeшe то вече минааa :grin: :grin: :grin:
Аз всъщност искам да ви попитам нещо [незнам дали е за тази тема но неможах да намеря друга] на този линк : http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/ където пише Вариант 3 и ключ с верните отговори като го изтегля не ми тръгва на Microsoft - a...може ли някой да го дръпне и да го публикува в някоя тема ? мерси :) :( :( :)
поразрови се в тая тема :) :-D
vesssiii
06-20-2008, 20:11
Олее ..1-во бях като в шок..Влезнах 1-ва в училището и гледах като първолак :oops: Аз пък свърших 30 мин по-рано :D И квесторките бяха 2 и с едната падаше мн голям лаф :-D :P
chocoleptic
06-20-2008, 21:41
Пфф уж беше лесно,но като си изчислих оценката беше 4.76 без преразказа ..
TheLilKittie
06-20-2008, 21:59
Има ли някой, дето се е насочил евентуално към НЕГ, че да го посрещнем с морковалеж :D
Малко ли ти е :lol: ?
А нали се сещаш, че преразказа ти дава макс. една единица.
unfaithful1234
06-21-2008, 07:06
Има ли някой, дето се е насочил евентуално към НЕГ, че да го посрещнем с морковалеж :D
kfo e NEG?
stealthyGirl
06-21-2008, 07:39
'Ми вече не помня много добре к'во стана.. помня само, че не ни казаха в кое време тря'а да бъде преразказа (в минало свърш. е от участвал герой, а в сегашно историческо доколкото знам се преразказва от неутр. разказвач/ избрах второто..), а теста сякаш не беше труден. :-o
kfo e NEG?
Немска Езикова Гимназия
@StEaLtHy_girl - Ди зле ли си или да? За времената си права и това правило важи ВИНАГИ(!), но много ясно си пишеше каква е дидактическата задача - Дидактическа задача: Прочетете текста и напишете подробен преразказ от името на
Калин Бандеров.
Мале как ти завиждам...Тая математика нещо не ми се отдава :D Както и да е по формулата на MirCa пък имам 5.60 и аз...ама мн формули станаха...
и на мен не ми се отдава математиката мн е трудна :( :( :( :-x
1 :shock: :shock: не е вярно можеш един път на 1 въпрос..... а на цялата бланка ако шеш и всички можеш да си си ги поправил . НО САМО по 1 път .... иначе аз поправих 4 въпроса :-D
katenceto94
06-21-2008, 09:26
^Miss_Independent^ написа:
TheLilKittie написа:
Има ли някой, дето се е насочил евентуално към НЕГ, че да го посрещнем с морковалеж
kfo e NEG?
Немска Езикова Гимназия
Аз аз :) аз отивам там :-P
desityyy
06-21-2008, 09:34
аз искам в НЕГ :oops: ама ако не е мн висок бала
desityyy
06-21-2008, 09:37
Ares ти пък какво викаш на хората че му е малко 4,76оценка ти пък колко имаш и какво се подиграваш ноа него може пък да му стигне за гимназията в която иска
Pick-It-Up-Slow
06-21-2008, 09:49
Та за изпита ли говорите ^^
Аз си легнах в 4..и естествено се оспах сутринта..станах в 7 и 30,а в 8 трябваше да съм там..бях зле от предишната вечер ии стана мазало xx..умрях от тъпотия докато чаках да започне всичко..поспах малко на чина..шот нас доста рано ни вкараха в стаите..мхм..текста беше супер лесен.Нямаше никви непознати думи и термини.Единственото,от което се притесняям е за времето.Текста го чете една учителка от нашето училище..и като я питахме каза да пишем в сегашно време..та дано тва е вярното..шот знам къде живее..няа да й простя ;х
Квесторките бяха ужасниииии..едната ми вися непрекъснато на главата и ме поправяше.. "абе,момиче..тва не е така!оправи го"..и аз накрая се разбеснях и почнах да се карам с нея..в крайна сметка се разкара..
Теста г.д като си изчислих точките имам 66-65..а за 5.50 знаете ли колко точки трябва горе-долу да имам ? Може да сте казали, но наистина не ми се търси назад в темата..ае успех на сички дано имате високи оценки и да влезете където искате ;]]
86 точки мисля че са за 5 и 50, щом имаш 65 точки и искаш 5 и 50 ти трябват минимум 20 точки на преразказа
Pick-It-Up-Slow
06-21-2008, 10:08
мм..ясно..а за глаголното време да ми кажете нещо??
А,да..ии за поправките..на нас не ни казаха по колко трябва да бъдат..а на вас :?
desityyy
06-21-2008, 10:11
ми глаголното време е мин свършено време за преразказ от името на герои а от името на неутрален разказвач е в сег.време
buttertoast
06-21-2008, 10:55
Ае хора,на някой от вас казаха ли му да не пише буквите д,у,р с ченгели и чертички?? Квесторката се сети да ни го каже чак на средата на теста и каза още,че тез ченгели като излизат под чертата за свободен отговор,компа,който проверява го отчитал като двоен отговор и дори твоя отговор да е верен пак нямаш точки О.о Някой да е чувал нещо такова??
xXxScreamxXx
06-21-2008, 10:59
Ае хора,на някой от вас казаха ли му да не пише буквите д,у,р с ченгели и чертички?? Квесторката се сети да ни го каже чак на средата на теста и каза още,че тез ченгели като излизат под чертата за свободен отговор,компа,който проверява го отчитал като двоен отговор и дори твоя отговор да е верен пак нямаш точки О.о Някой да е чувал нещо такова??
:shock: :shock: :shock: :shock: тфа за 1ви път го 4увам, дано да не е вярно0 :? :?
:shock: :shock: :shock: :shock: тфа за 1ви път го 4увам, дано да не е вярно0 :? :?
Аз жееестоко се съмнявам да е така..И дано да не е..
чакай малко то вече мисля че не се проверява на компютър ,защото разбраха че не става точно оценяването....та нали затова ще се събират учителите да ни проверяват глупостите :shock: :shock:
Pick-It-Up-Slow
06-21-2008, 12:00
Не се проверява от компютър, а от учители.Даже мисля,че листа с отговорите не го проверяват учители по бел,ами някви други.Просто са им дали отговорите и те задраскват там хД сети ли се ^^ аа преразказа със сигурност се проверява от учител по бел..накрая дали се пише рецензия , някой знае ли ?
LovePoisoned
06-21-2008, 12:13
От учители се проверява.
Освен това всеки от нас в стаята имаше шанс да погледне указанието в началото на тестовата книжка, където бе описано как евентуално да поправиш грешка на листа си. Не пишеше за ченгели и др. работи. :) Тази ваш'та квесторка е хиперболизирала. :o
WaterLilly
06-21-2008, 12:52
Хора, видях верните отговори и ще имам около 52 точки! Само да знаех какъв е максимума... Мога да сметна, де, ама не ми се смята допълнително! :lol: Объркала съм около 10 въпроса, преразказът беше лесен и мисля, че правописа ми беше добре, не съм пропускала моменти, подробно разказах... Стискайте палци за най-доброто! :-P Дано всички имаме хубави оценки (не точно, де :D)
LovePoisoned
06-21-2008, 13:29
Хора, видях верните отговори и ще имам около 52 точки! Само да знаех какъв е максимума... Мога да сметна, де, ама не ми се смята допълнително! :lol: Объркала съм около 10 въпроса, преразказът беше лесен и мисля, че правописа ми беше добре, не съм пропускала моменти, подробно разказах... Стискайте палци за най-доброто! :-P Дано всички имаме хубави оценки (не точно, де :D)
Тест - 75 макс.
Преразказ - 25 макс.
Общо - 100 макс.
buttertoast
06-21-2008, 15:30
Ако съм изчислила всичко както трябва ще имам 84 точкии :grin: Добре,че няма да се проверява от компютър .. Не знам какво й е прещракало на квесторката,ама свърши вече :D
katenceto94
06-21-2008, 16:11
-4arovnata- написа:
buttertoast написа:
тфа за 1ви път го 4увам, дано да не е вярно0
Да бе друг път..Т'фа са голeми глупости :razz: :D
katenceto94
06-21-2008, 16:24
Не се проверява от компютър, а от учители.Даже мисля,че листа с отговорите не го проверяват учители по бел,ами някви други.Просто са им дали отговорите и те задраскват там хД сети ли се ^^ аа преразказа със сигурност се проверява от учител по бел..накрая дали се пише рецензия , някой знае ли ?
Ами то не се пише рецензия ми има критерии и са около 5 критерии със съответно точки и като ги събереш и се получават точките :)
@desityyy - Средния бал за немската миналата година е бил 34(даже малко над това), като тенденцията е всяка година да нараства, т.ч няма да ти е много лесно ;) А и май нещо не си тълкуваш нещата като хората. Плюс това Ares е сложил и въпросителна ;)
btw 88 точки са за 5.52(тест + преразказ) ;)
btw2 Всички имате некви изкукали квестори :shock:
LostInMe
06-21-2008, 18:45
наще бяха готини
Васил Априлов - Бургас ;) май 15 зала бяхме дам..
:lol: :lol:
аз на теста яко се изложих ама да се надяваме преразказа да ми дигне оценката
Оф,аз имам 49... :o .Къде се гласях за немската... :( :( :( Баси ужаса.Толкова си ги изкчислих...ама в курсовете ми казаха,че ако има масови грешки,ще се добавят по 1 точка и няма да се взимат напредвид ако сте писали грешно. ...Което ми е мъничко успокоение :-D .НО на преразказа съм супер доволна и мога да кажа,че 24-25 точки ще си хвана...
LostInMe
06-21-2008, 18:52
Оф,аз имам 49... :o .Къде се гласях за немската... :( :( :( Баси ужаса.Толкова си ги изкчислих...ама в курсовете ми казаха,че ако има масови грешки,ще се добавят по 1 точка и няма да се взимат напредвид ако сте писали грешно. ...Което ми е мъничко успокоение :-D .НО на преразказа съм супер доволна и мога да кажа,че 24-25 точки ще си хвана...
е ти пак имаш шансове що бе... :)
49+25 = 74 :P пак добре.. то зависи и по математика какво ще изкараш ;) ако компексираш оценката по български и изкараш една 6тица :D:D
е ти пак имаш шансове що бе... :)
49+25 = 74 :P пак добре.. то зависи и по математика какво ще изкараш ;) ако компексираш оценката по български и изкараш една 6тица :D:D О,да...по математика 6ца.. :lol: ...Лелее ако е така ще имам ебаси супер хипер готиния късмет...Там съм за 4 :-D ...със моя късмет най-много 4.50! :-o
...Ама то значи ако оценяването е както го азбрах-демек (броя на точките от теста + броя на точките от преразказа + 68 ):28 ...тогава съм или 5.00 или 5,071
tigarski
06-21-2008, 19:40
Много амбиции!!!!
стува ми се, че ще има и много разочаровани.
"много беше лесно " :D "преразказа беше елементарен" :D
"доста добре се справих" :D
Много амбиции!!!!
"доста добре се справих" :D Абе...и аз така си мисля.
Като излязох от казала и си викам е са ако не изкарам над 5.50 ... :D ...е да ама не.Мани,мани...Като си изчисля и за математиката работите и към бал 30 изкарвам..ама за немската е супер малко. :-o
LostInMe
06-21-2008, 19:52
Зависи какво са направили другите :) Споко :) пожелавам ти да влезеш ;)щот и аз искам там и знам кфо е :-D :)
Зависи какво са направили другите :) Споко :) пожелавам ти да влезеш ;)щот и аз искам там и знам кфо е :-D :) Леле,дано найстина всички влязат там където искат!...На мен даже изпита по бел ми беше в 1ва немска. :)
kotence_91
06-21-2008, 20:34
Много амбиции!!!!
Трябва поне малко да са уверени в себе си :D
А каква е била темата за преразказа?
LostInMe
06-21-2008, 20:35
абе да питам аз на черновата отгоре писах ЧЕРНОВА дали ще направят някакъв проблем :( просто по навик го написах... :oops: мисля че няма да има ама..
kotence_91
06-21-2008, 20:36
Според мен не е проблем, но не ви ли казаха какво къде да пишете ;)
LostInMe
06-21-2008, 20:40
Според мен не е проблем, но не ви ли казаха какво къде да пишете ;)
абе всичко казаха ама аз го тупнах като свърших с преразказа върху черновата просто ей така по навик 8-)
абе да питам аз на черновата отгоре писах ЧЕРНОВА дали ще направят някакъв проблем :( просто по навик го написах... :oops: мисля че няма да има ама..
на нас ни казаха в никакъв случай да не пишем .... незнам .... не искам да ти отнемам надеждите защото вече моите са почти отнети :o
имам доста грешки на теста ](*,)
crazyhair
06-21-2008, 22:36
podlojno e :D
на нас ни казаха в никакъв случай да не пишем .... незнам .... не искам да ти отнемам надеждите защото вече моите са почти отнети :o
Абе твойте квестори са пълни олигофрени! По черновата ако искаш и да си рисуваш можеш. Само име не трябва да пишеш!
vesito13
06-22-2008, 06:19
Абе твойте квестори са пълни олигофрени! По черновата ако искаш и да си рисуваш можеш. Само име не трябва да пишеш!Не съм много сигурна , но мисля че може това да се приеме като някакъв знак и може и да има проблем
vesito13
06-22-2008, 06:21
Много амбиции!!!!
Трябва поне малко да са уверени в себе си :D
А каква е била темата за преразказа? На 2-ра страница от тази тема , първото мнение я има
LovePoisoned
06-22-2008, 08:54
Относно черновата на нас ни казаха, че ако пишем други неща (драсканици и т.н.), ще ни анулират работите. :o :o :o
Deni4ka_
06-22-2008, 08:56
Прочетете текста и отговорете на въпросите от 1. до 5. вкл.
В древна Елада най-свещеното късче земя е Олимпия, чието име и традиции са живи и сега. Нейният разцвет започва, когато дорийците издигат тук светилище в чест на бащата на боговете – Зевс.
Името на древния град се свързва с най-известните състезания, т.нар. олимпийски игри. Херакъл, великият митичен герой от древността, се смята за основател на игрите, организирани в чест на Зевс, които в продължение на около 1 200 години – от 776 г. пр.н.е. до 393 г. от н.е. – се провеждат на всеки четири години.
Център на археологическите разкопки в Олимпия е дорийският храм на Зевс от времето между 470 и 456 г. пр.н.е., където първоначално се намира огромната статуя от злато и слонова кост на седящия Зевс Олимпийски, дело на Фидий. Храмът на богинята Хера, разположен северно от храма на Зевс, принадлежи все още на античната епоха. В него са запалвали олимпийския огън.
Стадионът на Олимпия е мястото, където са се провеждали олимпийските игри. Той е с дължина почти 193 м и с дълъг цилиндричен вход, наричан крипта. Там са допускани като участници и зрители само мъже. Единствената жена, която е допускана по време на игрите, е жрицата на богинята Хера. Във всички времена стадионът е възприеман като природна даденост. Зрителите са седели не върху помпозни мраморни стъпала, а върху земни насипи.
1. Коя е темата на текста?
А) първите олимпийски игри
Б) древният град Олимпия
В) стадионът на Олимпия
Г) храмовете в Олимпия
2. Кое от посочените твърдения е вярно според текста?
А) Единствената жена, допускана да присъства на игрите, е богинята Хера.
Б) На олимпийския стадион зрителите са седели върху мраморни стъпала.
В) Статуята в дорийския храм на Зевс е изработена от Фидий.
Г) Храмът на Зевс е разположен северно от храма на богинята Хера.
3. Кое от посочените твърдения НЕ е вярно според текста?
А) Дорийският храм на Зевс е от V в. пр.н.е.
Б) Херакъл се приема за основател на олимпийските игри.
В) Олимпийския огън са запалвали в храма на Зевс.
Г) Стадионът на Олимпия е с дълъг цилиндричен вход.
4. В какъв залог е глаголната форма в подчертаното изречение в текста?
(Отговора запишете в листа за отговори.)
5. Как е осъществена връзката между първото и второто изречение в последния абзац от текста?
А) чрез контекстови синоними
Б) чрез лексикално повторение
В) чрез лично местоимение
Г) чрез показателно местоимение
2
6. В коя от думите е допусната правописна грешка?
А) въплъщение
Б) преусмисляне
В) препятствие
Г) безспорно
7. В кой ред НЕ е допусната правописна грешка?
А) голяма, поляни, засмяни
Б) отегчителен, сватба, смекча
В) иззвъня, отенък, поддръжка
Г) военнопленник, странноприемница, племеница
8. В коя от подчертаните думи е допусната правописна грешка?
Машинописката (А) се оказа идеялният (Б) сътрудник – сдържан (В) и коректен (Г).
9. В кое от изреченията НЕ е допусната правописна грешка?
А) Кандидат-гимназистите трябва да подадат документи до 6 юни.
Б) Тя мечтаеше да се отдаде на оединение и хубаво да си почине.
В) Двадесет годишната учителка Райна Попгеоргиева ушила знамето на свободата.
Г) От време навреме преваляваше слаб снежец.
10. В коя от подчертаните думи е допусната граматична грешка?
Не ме учи с кой (А) да се срещам, а мисли за своите (Б) собствени проблеми, защото няма на кого (В) да се оплачеш и никой (Г) не може да ги реши вместо теб.
11. В кое изречение е допусната граматична грешка?
А) Игумена го няма в манастира и Илийца моли Евтимий да прочете молитвата за здраве.
Б) Бургаска и Варненска област бележат висок икономически ръст.
В) В стиховете си поетът възпява своя роден край.
Г) Една фраза може да се произнесе по два начини.
12. – 14. Коя е правилната форма на думата в скоби?
(Съответния отговор запишете в листа за отговори на предвиденото място.)
12. Иван е (най-добър) човек, когото познавам.
13. Оригиналът е изгубен, но се пазят три (препис).
14. Господине, бъдете (откровен) и ни разкажете всичко, което сте (видял).
15. – 16. При коя от двойките думи отношението е като в посочената двойка?
15. паметник – гранит
А) вилица – ястие
Б) килия – затвор
В) скрин – махагон
Г) страница – книга
3
16. ковач – чук
А) рибар – риба
Б) автомонтьор – кола
В) шивач – игла
Г) учител – ученик
17. В кой ред фразеологичните словосъчетания са синоними?
А) костелив орех – на пух и прах
Б) излизам от кожата си – наливам масло в огъня
В) заравям томахавката – играя си с огъня
Г) отгоре-отгоре – надве-натри
18. Коe словосъчетание може да се постави на празното място в изречението?
Всички медии отделят................ на събитието.
А) важно значение
Б) голямо внимание
В) главен акцент
Г) основна тема
19. Какви са подчертаните думи в изречението от лексикална гледна точка?
Всички от голямата компания оживено и шумно обсъждаха предстоящата изпитна кампания.
20. Кое от посочените фразеологични словосъчетания е със значение променя поведението си?
А) запъва се като магаре на мост
Б) хвърля ръкавица
В) запява друга песен
Г) обира си крушите
21. Посочете вида на изречението по състав.
Наредени на дълга печална върволица, проточена като голяма гъсеница из полето, селяните – измъчени, боси, гологлави – мълчаливо вървяха след белите черковни хоругви.
А) сложно съчинено изречение
Б) сложно съставно изречение
В) сложно смесено изречение
Г) просто разширено изречение
22. В кой ред всички думи са предлози?
А) към, срещу, в
Б) не, без, нали
В) през, върху, аз
Г) до, ала, кога
4
23. По какво се различават подчертаните глаголни форми в изреченията?
Пътечката криволичеше между стари камъни. По пътя ни примамваха гроздове зрели къпини.
А) по време
Б) по наклонение
В) по залог
Г) по спрежение
24. С каква част на речта е изразен подлогът в изречението?
Двамата очакват с нетърпение решителния миг.
25. Кое от изреченията е сложно съставно с подчинено определително?
А) Който е гладен, и неканен ще дойде.
Б) Краят на страшната суша, която изпогори всичко, вече наближаваше.
В) Колко е важно първото впечатление, той и не подозираше.
Г) Гледаше звездите горе, без да ги вижда.
26. В кое от изреченията НЯМА обособена част?
А) Ужасена от писъка на рожбата си, тя тичаше нагоре-надолу из гората.
Б) В стаята, подпрян на стол, стоеше новодошлият.
В) По един път, който излизаше иззад хълма, минаваха коли.
Г) Всички – и млади, и стари, го уважаваха.
27. В каква последователност изреченията образуват смислово и логически свързан текст?
(1) Това романтично поверие очевидно не е възникнало случайно, тъй като пеперудите са едни от най-красивите живи същества на нашата планета. (2) Древните римляни са вярвали, че пеперудите произлизат от цветчетата, които са се откъснали от стъблата си. (3) В животинския свят с тях могат да си съперничат по хубост на багрите и изящество на формите само някои тропически птици, риби и корали. (4) В умерените географски ширини обаче, сред които се намира и нашата страна, пеперудите са несъмнено най-красивите животни.
А) 2, 1, 3, 4
Б) 4, 3, 1, 2
В) 1, 2, 3, 4
Г) 3, 4, 2, 1
28. Определете вида на подчиненото изречение в състава на сложното изречение.
Трудно е да се приеме истината.
29. В кое изречение НЕ е употребено съставно глаголно сказуемо?
А) Сигурен съм, че мога да се справя със ситуацията без чужда помощ.
Б) Още с идването си лястовиците се заловиха да поправят гнездата си.
В) Впечатлена от древния град, тя цял ден не спря да говори за него.
Г) Висша мъдрост е да различаваш доброто от злото.
5
30. С кой от посочените изрази ще довършите изречението, за да съдържа то сказуемно определение?
Майстор Манол...
А) гледаше доволно от чардака на къщата си
Б) гледаше от чардака на къщата си със задоволство
В) гледаше доволен от чардака на къщата си
Г) гледаше от чардака на къщата си и беше доволен
31. Колко определения има в изречението?
(Отговора запишете с думи в листа за отговори.)
През малкото прозорче на хижата се подаваше рошавата глава на пазача, който тревожно наблюдаваше децата си.
32. В кое от изреченията е допусната пунктуационна грешка?
А) Възрожденският дух на Копривщица се усеща както в старите църкви, така и в родните домове на Димчо Дебелянов, на Любен Каравелов и на Георги Бенковски.
Б) Необяснимо вълнуващо е да си на връх Шипка при ветровито време.
В) Националният музей „Самуилова крепост”, разположен край Петрич, пази част от
историята.
Г) Дали защото архитектурата на Несебър е средновековна или защото градът има уникалната атмосфера, но той привлича все повече туристи.
33. В кое от изреченията е допусната пунктуационна грешка?
А) Една минута глупост, разрушава труда на три часа мъдрост.
Б) Ще дойде да му помогне само който го уважава и го разбира.
В) Не разбрах какво прави, въпреки че го наблюдавах през цялото време.
Г) Може да си разочарован, ако не успееш, но си обречен, ако не опиташ.
34. В кое от изреченията НЕ е допусната пунктуационна грешка?
А) Мисълта, че ще замине веднага, не го напускаше. Б) Чашата, която беше донесло момичето стоеше на масата. В) Свърших работата, която ми беше възложена и, която ме тревожеше постоянно. Г) Още когато изтеглиха темата беше очевидно, че всички ще пишат много.
35. Колко запетаи са пропуснати в изречението?
(Отговора запишете с думи в листа за отговори.)
Мястото дето друг път се синееха гордите вълни на Дунава сега беше една бяла поляна която на юг се свършваше с висок бряг дето грачеха чавките а на север се сливаше с безкрайната влашка равнина.
36. В кой от редовете вярно са свързани цитат и литературна творба?
А) „… Народ без жертви не е народ” – „Маминото детенце”
Б) „…било постлано черно-жълто китено чердже, на което седели две лебеници” – „Немили – недраги”
В) „… Тя, кай, на сто години я се появи веднъж, я не, ама който я види, от каквато и болест да е болен, оздравя!...” – „Една българка”
Г) „… в гърдите ми под скъсаната овчарска абица биеше едно мъничко сърце, безкрайно влюбено…” – „Ангелинка”
6
37. Посочете НЕВЯРНОТО твърдение:
Художественият детайл „две черни точки”, отнасящ се за очите на Нено от повестта „Маминото детенце”, носи внушение за...
А) прекомерното богатство на героя
Б) бездуховната същност на чорбаджията
В) умствената му ограниченост
Г) липсата на възвишени пориви и идеали
38. Кой от посочените художествени образи представя границата между родината и чуждата страна в стихотворението „На прощаване”?
А) „бащино огнище”
Б) „хоро весело”
В) „тиха бяла Дунава”
Г) „тежка чужбина”
39. Посочете НЕВЯРНОТО твърдение:
Картината на смъртта в Ботевото стихотворение „На прощаване” предхожда картината на победата, защото...
А) лирическият герой търси в смъртта спасение от поробителя
Б) бунтовникът съзнава, че поема по път, изпълнен с опасности и риск
В) в борбата с вековния враг смъртта е по-вероятният изход
Г) юнакът знае, че пътят към победата минава през скъпи жертви
40. С кое от посочените произведения свързвате подзаглавието 11 август 1877 г.?
А) „Немили – недраги”
Б) „Опълченците на Шипка”
В) „Една българка”
Г) „Маминото детенце”
41. На кой ред цитатите НЕ очертават контраста между двата типа човешко поведение – на баба Илийца и на Евтимий, представено в разказа „Една българка”?
А) „... Нали сме христиени...” – „... Какво ще обаждаш и какви христиени?…”
Б) „… нищо тук не оставям да припари” – „И хляб ще ти донеса, и някоя друга дреха...”
В) „И хляб ще ти донеса, и някоя друга дреха...” – „Как къде? Ами у дома!”
Г) „Ти си луда!” – „Луда, не луда, ще вървя.”
42. Коя от изброените стилистични фигури и тропи НЕ откривате в цитирания откъс от разказа „Една българка”?
Тя удвои, утрои усилията си, нейните изпечени селски ръце се напънаха, мишците
Deni4ka_
06-22-2008, 08:57
ОТГОВОРИТЕ:
ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА – 20 юни 2008 г.
1. Б 1
2. В 1
3. В 1
4. СО страдателен залог/страдателен 2
5. В 1
6. Б 1
7. Б 2
8. Б 2
9. А 2
10. А 2
11. Г 2
12. СО най-добрият 1
13. СО пр
fall_out_girl
06-22-2008, 09:10
Стори ми се лесен като го правих,но сега гледам,че имам бая грешки.... :( Абе каквото стане..Все ще влеза някъде :)
аз имам 4 грешки което е 68 точки
яд ме е че от невнимяние съм объркала 3 задачи и щях да имам 73
иначе ся по математикя яко ще се издъня
На теста и аз имам 68 точки - 4 грешки.
@Deni4ka_ - IQ-то ти надминава ли 2?
unfaithful1234
06-22-2008, 15:27
tfa s IQ-to be6e gadno... :? :? :?
tfa s IQ-to be6e gadno... :? :? :?
мм да аз даже не разбрах защо го каза :-o
LiLGrizzly
06-22-2008, 16:01
abe kvestostorkite ni podskazvaha i ni davaha da prepisvame bqha sprrr 8) ama pak 6e imam gre6ki :D a puk otnosno toq zubar deto e napisal.. IQ-to ti minava li 2 ? mn me razdrazni.. da eba zubara da eba.. :smt068 :smt070 :smt067 :smt097
ок не я защитавам ама от къде разбра че е зубър? и аз се учудих защо я пита за IQ ама...
sladuranata_777
06-22-2008, 18:21
az imam samo 60 :cry:
Vancho_Vanchoviq
06-22-2008, 18:27
abe kvestostorkite ni podskazvaha i ni davaha da prepisvame bqha sprrr 8) ama pak 6e imam gre6ki :D a puk otnosno toq zubar deto e napisal.. IQ-to ti minava li 2 ? mn me razdrazni.. da e** zubara da e**.. :smt068 :smt070 :smt067 :smt097
ех аз като се явявах след 7 клас немаше такива работи ..
mhmhmhmhm
06-22-2008, 18:29
Относно черновата на нас ни казаха, че ако пишем други неща (драсканици и т.н.), ще ни анулират работите. :o :o :o
ъ,малко вероятно
попринцип,ако не ти я анулират на място,едва ли после...не знам
аз бях драскала и ме заплашиха,ама не ми я анулираха
Pick-It-Up-Slow
06-22-2008, 18:37
Кво ви плашат с тея чернови ? Няма да ви анулират работите.Говорих с няколко учителки и всички ми казаха,че те не се гледат.Шот и аз драснах няколко запетаи..но кво да напрая.Най-мн да ми седнат на.. 8-)
abe kvestostorkite ni podskazvaha i ni davaha da prepisvame bqha sprrr 8) ama pak 6e imam gre6ki :D a puk otnosno toq zubar deto e napisal.. IQ-to ti minava li 2 ? mn me razdrazni.. da e** zubara da e**.. :smt068 :smt070 :smt067 :smt097
Аз - зубър? :D Нещо май бъркаш човека! ;)
chocoleptic
06-22-2008, 19:26
хах Наде това все едно аз съм го писала,само че аз имам 69 точки.И аз ще се издъня на математиката.
И плюс това сме адашки ..
8)
Glamoroussss
06-22-2008, 20:43
аз не писах на черновата, защото изобщо не прецених, че имам много време и давах направо на беловата. Не направих много грешки ама после чаках 35 мин. другите да свършат .. ако си бях писала хем повече щях да се сетя , хем без грешки
аз не писах на черновата, защото изобщо не прецених, че имам много време и давах направо на беловата. Не направих много грешки ама после чаках 35 мин. другите да свършат .. ако си бях писала хем повече щях да се сетя , хем без грешки
И аз така отначало, но после видях, че всички пишат на чернова и аз така
П.П. какво означава ника ти на Български език? :-o
PinkFloydSound
06-23-2008, 06:56
на 28 съм писала 4е е под4инено определително май .. /не съм сиг ///
на 49 НИ е вярно :D :D
а за 33 5 запетай4иции .... УбеДЕНА СЪМ !!
аа имаше едно ъпражнение за определния ... колко писахте .. аз 5 :D :D ам мисля 4е не ми е вярно :(
Допълнително е. :)
PinkFloydSound
06-23-2008, 07:00
Преразказът ми се стори супер лесен, тестът не беше кой знае колко труден, мисля, че съм направила работа. 8)
Нашите квесторки не бяха особено строги, колкото и да се правеха на такива, защото някакви мацки пред мен си разменяха листовете. Иначе аз не преписвах, ако вляза в даскалото, в което искам, искам да знам, че съм влязла със собствени знания. :)
Ти в 7 клас?!?!?! :shock:
Нищо лично, просто ми се виждаш твърде зряла и по-умна от другите седмокласници /бивши/. :)
PinkFloydSound
06-23-2008, 07:11
А само ЧИСЛИТЕЛНО е правилно така ли?И последно кой е залогът? :-o
Че си е числително, числително е, но трябваше да напишете и че е за лица.
Аз писах числително бройно за лица. :)
Нз хора ама аз умрях от притеснение и сам сгрешил 7 вапроса (57т).На един вапрос ме питат кое е сложно съставно с подчинено определително и аз тарся пунктоационна грешка. 8-)
аа имаше едно ъпражнение за определния ... колко писахте .. аз 5 :D :D ам мисля 4е не ми е вярно :(
Podlojno e !!!!
chocoleptic
06-23-2008, 08:33
Подложно е , защото има безличен израз (;.
А за числителното трябваше само числително бройно.
И запетайките,и определенията бяха 5. (-;
PinkFloydSound
06-23-2008, 08:38
Дейба, не знам колко са ми грешките, ама тук като ми говорите кое е вярно, вече започвам да се ошашавям.
Вече съм сигурна, че съм сгрешила въпроса за 11 август 1877 год. /написах "Немили недраги" :x / и въпроса с подчиненото изречение. :x
Дейбааааааааааааааааааааа а!
А дали ще ми се счете за грешка, че съм написала, че числителното бройно е за лица?
chocoleptic
06-23-2008, 08:41
Дейба, не знам колко са ми грешките, ама тук като ми говорите кое е вярно, вече започвам да се ошашавям.
Вече съм сигурна, че съм сгрешила въпроса за 11 август 1877 год. /написах "Немили недраги" :x / и въпроса с подчиненото изречение. :x
А дали ще ми се счете за грешка, че съм написала, че числителното бройно е за лица?
Въпроса с годината беше ясен.
Немили-Недраги е преди освобождението.
Тук можеше и с логика.
Изречението си е подложно,а за числителното няма да имаш проблем.
А защо не поровериш колко са ти грешките ??? така може и да се успокоиш ;)
LovePoisoned
06-23-2008, 09:18
А само ЧИСЛИТЕЛНО е правилно така ли?И последно кой е залогът? :-o
Че си е числително, числително е, но трябваше да напишете и че е за лица.
Аз писах числително бройно за лица. :)
Аз написах само "числително бройно". :) А в отговорите от МОН, които си изтеглих, пише "числително име", така че и без "за лица" трябва да е вярно. :)
PinkFloydSound
06-23-2008, 09:19
Тук можеше и с логика.
Е, дейба, отде да я извадя тая логика? От гъза ли?
PinkFloydSound
06-23-2008, 09:22
А защо не поровериш колко са ти грешките ??? така може и да се успокоиш ;)
Ами първо, вече не помня какво съм отговорила, нито съм си записала, второ, нямам програмата Акробат, а като поискам да отворя някой файл, за който е нужен тая програма /в случая отговорите/, компютърът ми зацепва и край...
ами в тая тема и теста и отговорите порови се малко ,защото незнам на коя страница са точно првери на предната страница мисля че там ги има :)
LovePoisoned
06-23-2008, 10:00
Лесно можете да проверите кое е с подзаглавието. :) В "Немили-недраги" подзаглавия НЯМА!!!
Иначе датата 11 август си я знаех.
FunkyFresh
06-23-2008, 10:04
Много амбиции!!!!
Мисля, че повечето се правят на интересни.. :? Масово оценките по БЕЛ са около 5.20, 5.30. Аз мислих, че ще се справя по добре, но все пак това е изпит - притеснение, неувереност.. Тази година има доста места, така че повечето ще влязат. Айде успехи на изпита по математика :)
Glamoroussss
06-23-2008, 10:04
да аз доста се чудих на този въпрос и написах Опълченците :)
аз пък си го знаех и все пак имам ужасно тъпи грешки :o :o
Glamoroussss
06-23-2008, 10:11
спокс мойте са още по-тъпи .. да се надяваме, че на преразказа ще имам повечко точки :-D
chocoleptic
06-23-2008, 12:33
Тук можеше и с логика.
Е, дейба, отде да я извадя тая логика? От гъза ли?
Предполагам може да мислиш ..
Не знам как си и по история де ..
хора само да ви питам как се готвите за изпита по мат :shock: аз сутрин от 7 и 30 до 10 и 30 съм на уроци , а после от 6 до 8 и 30 също през останалото време пак решавам но по малко..... старая се да не се паникьосам доколкото е възможно това..... а вие сега кажете :)
Glamoroussss
06-23-2008, 13:24
леле ти много на тея уроци бе .. аз давам по-полека
неска ми беше последният урок по математика и той си е един час, оттук до изпита ще решавам сама, имам много задачи от разни сборрници и да се надяваме оценката да е около 5 :-D
леле ти много на тея уроци бе .. аз давам по-полека
неска ми беше последният урок по математика и той си е един час, оттук до изпита ще решавам сама, имам много задачи от разни сборрници и да се надяваме оценката да е около 5 :-D
Аз ЪПСУРД да докарам 5 :( :( :x най много 4.8 попринцип аз съм си умна , но не понякога блокирвам , а и особено и ако се притеснявам :shock: :shock:
*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
06-23-2008, 13:34
Ами аз си сметнах точките от теста и имам 70 , сега ми зависи от преразказа....По математика съм пълна трагедия , в най-добрия случай се надявам на 4.5 :oops: Само да попитам ако има някой от София , на когото изпита да му е в 136-то да пише в коя стая е по математика :-P Аз съм в 6-та :D
Glamoroussss
06-23-2008, 13:51
не мога да ти помогна за софия...
иначе аз казах че искам а не че ще имам
разликата е от тук до небето... :( аз ще имам сигурно 4 :(
не мога да ти помогна за софия...
иначе аз казах че искам а не че ще имам
разликата е от тук до небето... :( аз ще имам сигурно 4 :(
АЙЙЙЙЙЙ да не дава Господ :shock: :shock: :shock: аз ако имам 4 няма да се набутам никъде тука във варна ... и особено както скиф че всички са си доста умнии :o :o
Glamoroussss
06-23-2008, 14:42
а аз само не разбрах нещо.Резултатите нали ще излязат на 3ти ама и по БЕЛ и по мат ли или само по БЕЛ, защото за теста и преразказа имат някъде 13 дни време за обработване, а за математиката около 5-6
а аз само не разбрах нещо.Резултатите нали ще излязат на 3ти ама и по БЕЛ и по мат ли или само по БЕЛ, защото за теста и преразказа имат някъде 13 дни време за обработване, а за математиката около 5-6
в един ден излизат ;) ..... плюс това преди резултатите да ги пуснат са готожи поне 2-3 дена преди това ;)
Glamoroussss
06-23-2008, 15:09
ох аз исках по БЕЛ да излязат първо..нз защо..изведнъж ще ми се струпат :(
ох аз исках по БЕЛ да излязат първо..нз защо..изведнъж ще ми се струпат :(
То даже изпита по БЕЛ беше преди математиката заради преразказа. Едно е да сверкаш някви отговори, а е друго е по 3 човека подред да проверяват преразказа на всеки
LovePoisoned
06-23-2008, 15:40
Аз всеки ден съм на курс от 10 до 12. :D Т.е. ми остават 2 занятия още. Минава добре, тези дни съм някак си спокойна и се справям. (sun)
аз съм 8 клас но като се сетя мин година и ми става мило за малките :)
доколкото разбрах преразказът е бил труден иначе теста е бил нормален :) ще видим резултатите :)
Glamoroussss
06-23-2008, 21:15
на мен теста ми беше мноого лесен ама едни въпроси от недоглеждане...
иначе преразказа беше нормален да се нядяваме само на висока оценка
абе каквото и да е ....КЪСМЕТ :-)
Аз ще кандидатствам догодина, но си направих теста по БЕЛ. Направих го набързо, защото имах работа и имам 25 правилни въпроса. Горе-долу ме устройва този резултат. Текста ми се стори сложен на пръв прочит, но се надявам всички да са се справили. Стискам палци. :)
LovePoisoned
06-24-2008, 09:47
Тестът от миналата година не съм го решавала (по математика), а по БЕЛ - да. Може ли линк? :)
Каквото и да си говорим, текстът беше доста по-тежък от миналогодишния "Сърце". Каралийчев ни е горе-долу познат и в текста му няма скрит смисъл.
Малко отклонение искате ли? :D За едно момиче ми казаха, че след теста питала дали бабата е съпругата на Калин Бандеров. :grin: И още - това с повторението на въпрос №26 го открила и една квесторка... надничайки в теста на детето, което тя НЯМА право да върши!
И още - хора, наспете се добре, защото аз тези дни в очакване на теста по математика не спя много-много и някои теореми почти са ми излезли от главата. :? Да не говорим, че в нощта между 19 и 20 не можах да спя кат' хората и на следващия ден викам на нашите: "Аз като Е. на оня пробен изпит... влизам в залата, спя половин час и след това теста.." :? Добре поне, че започнахме в... 9:35. :lol:
PinkFloydSound
06-24-2008, 11:40
Няняняня!
Дейбаааа, имам само три грешки, и то очакваните. :grin:
Сгрешила съм въпроса за подчиненото изречение, за 11 август и този за пунктуационната грешка.
И имам 69 точки. Малко е гадно така, защото съм сгрешила все отговори, които носят по 2 точки.
Надеждата ми е в преразказа. 8-)
chocoleptic
06-24-2008, 11:45
Няняняня!
Сгрешила съм въпроса за подчиненото изречение, за 11 август и този за пунктуационната грешка.
И имам 69 точки. Малко е гадно така, защото съм сгрешила все отговори, които носят по 2 точки.
И аз съм като теб.
Но аз сгреших 2 и 3 въпрос и още 2,но не си спомням кои ..
4.76 ти се оформя.
Не е зле.
Успех и по математика.
PinkFloydSound
06-24-2008, 11:51
Няняняня!
И аз съм като теб.
4.76 ти се оформя.
Не е зле.
Успех и по математика.
Как 4.76 бе, човек?!?!?! Ами преразказа де го забрави?!
eveto_xx
06-24-2008, 11:55
Миналата година преразказ направих за първи път на изпита, грам не бях пипнала да уча , не ходех на частни уроци и изкарах 5.393 ... Така че спокойно, не се стряскайте толкова, ако сте се готвили, ще се справите...
най-гадното е не по време на изпита,а когато излизат резултатите.
миналата година си спомням колко безсънни нощи изкарах заради тия пусти изпити. :D
Отдавна минах този период, но наистина е голям стрес.Пожелавам ви успех, седмокласници :) Дано влезете в училището, където искате. Стискам палци.
0о аз вече спрях да се тормозя колко ще изкарам..Кфото и да е, вече мина и никой неможе да си оправи грешките... Ся за математиката, мноого съм зле..Ще се радвам на 4.50 най-много.. :D Ходя на уроци, вкъщи решавам..Пък а дано ми флезе нещо в кратунката.. :D
хах :D преразказа беше най-лесния който съм правила :grin: а теста нещо ми се дъхаше .. :oops: ии не се притеснявам нито за математиката нито за бг .. квото е тва е :-o все пак има и алтернативи за 8-ми клас 8)
chocoleptic
06-24-2008, 12:46
Няняняня!
И аз съм като теб.
4.76 ти се оформя.
Не е зле.
Успех и по математика.
Говоря за теста.
(;
Преразказа отделно .. ще ни даде точки.
LovePoisoned
06-24-2008, 12:54
Няняняня!
И аз съм като теб.
4.76 ти се оформя.
Не е зле.
Успех и по математика.
Говоря за теста.
(;
Да, но по принцип, ако имаш 75 точки на теста, оценката ти на теста ще си е 6,00; а тя излиза петица, тъй като се губи цяла единица заради преразказа. ;) Според мен не бива да разцепвате оценката на две по този начин. ;) Трябва да има схема и за двете...
а откаде си проверихте теста ? може ли линк ако някой знае .. :-| :twisted: мерси предварително :-)
LovePoisoned
06-24-2008, 12:59
а откаде си проверихте теста ? може ли линк ако някой знае .. :-| :twisted: мерси предварително :-)
Дявол да го вземе... страницата на МОН: http://mon.bg
PinkFloydSound
06-24-2008, 13:09
Няняняня!
И аз съм като теб.
4.76 ти се оформя.
Не е зле.
Успех и по математика.
Говоря за теста.
(;
Да, но по принцип, ако имаш 75 точки на теста, оценката ти на теста ще си е 6,00; а тя излиза петица, тъй като се губи цяла единица заради преразказа. ;) Според мен не бива да разцепвате оценката на две по този начин. ;) Трябва да има схема и за двете...
Формулата е:
((69:75).4)+2=5.68
А когато и точките от преразказа ни станат ясни, се действа по следния начин:
Да речем, че имам 15 точки от преразказа и 69 на теста.
69+15=84
84+68=152
152:28=5.428571
Така се действа. :)
LovePoisoned
06-24-2008, 14:48
^ Аха, мерси. :)
Някой да знае с точност колко човека ще бъдат приети в АЕГ и НЕГ тази година в Бургас, защото един ми казва 203, друг 174, трети 180. :lol:
laila_94
06-24-2008, 17:57
и аз искам в НЕГ или Аег
203 саа :grin:
броя на паралелките се е увеличил с 1
и във всеки клас ще има по 29 човека :D
Много беше тъп текста за преразказ,а теста беше мн лесен!Аз си сметнах вече оценката - 5,53! :P
LovePoisoned
06-24-2008, 19:15
и аз искам в НЕГ или Аег
203 саа :grin:
броя на паралелките се е увеличил с 1
и във всеки клас ще има по 29 човека :D
29!! :shock:
УАУ! xD
chocoleptic
06-24-2008, 19:39
Много беше тъп текста за преразказ,а теста беше мн лесен!Аз си сметнах вече оценката - 5,53! :P
Не можеш с точност да я сметнеш,защото не знаеш точките си от преразказа.
chocoleptic
06-24-2008, 19:40
Няняняня!
И аз съм като теб.
4.76 ти се оформя.
Не е зле.
Успех и по математика.
Говоря за теста.
(;
Формулата е:
((69:75).4)+2=5.68
А когато и точките от преразказа ни станат ясни, се действа по следния начин:
Да речем, че имам 15 точки от преразказа и 69 на теста.
69+15=84
84+68=152
152:28=5.428571
Така се действа. :)
Аз пък го смятам точките делени на 25 + 2
х:25+2 ..
Glamoroussss
06-24-2008, 20:41
ох и аз отначало се бях запалила само да си смятам точките по всевъзможни таблици, но в крайна сметка резултатите ще излязат на 2ри и няма смисъл само да гадая...успех по математика
stealthyGirl
06-25-2008, 12:44
kfo e NEG?
Немска Езикова Гимназия
@StEaLtHy_girl - Ди зле ли си или да? За времената си права и това правило важи ВИНАГИ(!), но много ясно си пишеше каква е дидактическата задача - Дидактическа задача: Прочетете текста и напишете подробен преразказ от името на
Калин Бандеров.А ди как си? Написала съм си го както трябва - от името на К.Б. и във минало.........
LovePoisoned
06-26-2008, 09:13
Време е да започне дискусията за изпита по математика!
pifiella
06-26-2008, 10:11
какво стана с математиката?
bloodfrozen
06-26-2008, 10:15
Не ми се стори особено приятен по математика.. 8-)
Първите 10-15 задачи съумях да ги реша, дори си помислих, че и със следващите ще се справя с лекота.. ама нейсе..
На някои от задачите със свободен отговор си съчинявах какво да пиша.. понеже си нямах на идея как се решават..
А и не ми стигна времето, та си играх на онче-бонче със останалите последни нерешени задачи.
Ако изкарам висока оценка, ще пусна едно тото в моя чест! 8-)
Квесторите бяха забавни.. :lol:
desityyy
06-26-2008, 10:38
мали хора беше супер гаден :-o супер се изложих дано ончето бонче да ми помогне :-x
Ice_ki§§
06-26-2008, 11:09
Оле, за мен беше ужасен.Преди изпита решавах сборник с тестове от миналата година.С тях се справях и си помислих, че и на изпита ще са такива лесни.Но не беше така - мен ме затрудни. :oops: И аз на свободните отговори си измислях, играх и на онче-бонче. :( Абе дано не ме скъсат. 8-) Квесторките не ми харесаха.Едната откакто влязахме не обели и дума , а другата имаше страшна физиономия :-D и понавикваше малко. Успех на всички - дано влезнете там, където искате!
А някой може ли да ми даде верните отговори с точките, че не мога пак да си ги изтегля от мон. :-o
А някой може ли да ми даде верните отговори с точките, че не мога пак да си ги изтегля от мон. :-o Никой за сега не може да ти ги даде.Изчакай малко да се отблокира сайта и да пуснат теста.
vesito13
06-26-2008, 11:16
Нище не направих , теста беше отвратителен , очаквах да е труден , но не чак толкова . Жестоко се изложих :( Стори ми се , че по труден тест не е могло да направят :o
А някой може ли да ми даде верните отговори с точките, че не мога пак да си ги изтегля от мон. :-o Никой за сега не може да ти ги даде.Изчакай малко да се отблокира сайта и да пуснат теста.
Добре :) Щото миналия път по БЕл пак като се отблокира пак не можех да си го изтегля. :-o
great_mari
06-26-2008, 11:24
Нище не направих , теста беше отвратителен , очаквах да е труден , но не чак толкова . Жестоко се изложих :( Стори ми се , че по труден тест не е могло да направят :o
И според мен тестът беше ужасен,не мога да кажа,че нищо не съм направила,но не мога и да кажа със сигурност,че ще имам над 5.00 :? :(
Тази година имам чувството,че ни съсипаха отвсякъде:
1.два месеца стачка=> цяла година препускане по учебниците
2.Тестът по бел не беше лесен,преразът беше от съвременен автор
3.тестът по математика беше отвратителе,особено геометрията
:x :-x :x :(
karitooy
06-26-2008, 11:42
Пффф отвратителен беше теста :? :? :? ... постарали са се максимално да ни затруднят,което въобще не го оценявам...Ще видиме онче-бончето кво ше ми донесе :D Признавам си , че се излоших :-o
vesito13
06-26-2008, 11:43
Пълна трагедия съм имам със сигурност 15 объркани задачи ](*,) ](*,) ](*,)
Glamoroussss
06-26-2008, 11:44
в МОН ги пуснаха има и кратки решения и отговорите ... аз сега тегля .. дано да съм направила нещо :(
vesito13
06-26-2008, 11:47
На мен МОН не ни отваря добре че има и други сайтове :) Макар че сега съм крайно недоволна от резултата си :(
Pick-It-Up-Slow
06-26-2008, 12:31
Хора,дайте теста моля ви ;@
аз се осрах само 60 точки :shock: :shock: :( :( :o :o и се пак наистина съм решила това ,което мога не съм правила тъпи грешки значи наистина такива сами знанията :? не съм доволна от себе си някой от варна можел и да ми каже може ли със шестици от дипломата 5.2 ( грубо) по бел и 4,5 по мат дали мога да вляза в 5-та йоан екзар с френски :x :x :x егати...а баща ми как се изрази.....мг-то ще ви смачка
06-26-2008, 19:39
а аз пак може ли да попитам с шестици от училище , приблизително 5,70 по български и 4.375 по математика да влезна в 9та френска - (София) ??? Ако може повечко мнения...предварително мерси :oops:
eveto_xx
06-26-2008, 19:43
а аз пак може ли да попитам с шестици от училище , приблизително 5,70 по български и 4.375 по математика да влезна в 9та френска - (София) ??? Ако може повечко мнения...предварително мерси :oops:
Миналата година слд 2рото класиране бях първа по бал със 5.40 по БЕЛ и 5 по математика, и 6 по мат. и бел от дипломата.И с по-ниски оценски се влиза :) Иначе има профил със втори език испански, втори език английски и втори език немски.Гимназията е хубава, патрона и е пианист, и ако свириш на пиано ще те обича много (на мен ми се кефеха, защото първо документите си ги подадох там , а свиря на пиано) и така...А в 12ти клас или в 11ти се почва 3ти език по желание :)
buttertoast
06-26-2008, 19:44
аз се осрах само 60 точки :shock: :shock: :( :( :o :o и се пак наистина съм решила това ,което мога не съм правила тъпи грешки значи наистина такива сами знанията :? не съм доволна от себе си някой от варна можел и да ми каже може ли със шестици от дипломата 5.2 ( грубо) по бел и 4,5 по мат дали мога да вляза в 5-та йоан екзар с френски :x :x :x егати...а баща ми как се изрази.....мг-то ще ви смачка
Да,ще можеш.Ако не на първо - на второ класиране,но 1000 % ще можеш ^^ Аз съм се засилила към 1 ЕГ.. ако съм изчислила всичко както трябва бала ми излиза малко над 31.5,ще ми стигне ли за там?
eveto_xx
06-26-2008, 19:45
Да,ще можеш.Ако не на първо - на второ класиране,но 1000 % ще можеш ^^ Аз съм се засилила към 1 ЕГ.. ако съм изчислила всичко както трябва бала ми излиза малко над 31.5,ще ми стигне ли за там?
От първо класиране не вярвам,но зависи от паралелката.Иначе УСПЕХ :)
06-26-2008, 19:49
Ами и на пиано свиря....Но се надявам с бал 32 поне на второ класиране да влезна :oops:
Maleee.....be6e super gaden testa.....tolkova do sega ne sum se pritesnqvala.Misleh 4e ni6to ne sum napravila ,a vsu6tnost imam 5.143 :grin: :grin: Lele mn se radvam 6tom sus sigurnost e nad 5.00 A po BEL pak imam kum 5 za tova ...mai 6te si vlezna tam deto iskam :grin:
Glamoroussss
06-26-2008, 19:58
здр..честно ми кажете имам ли шанс да вляза в английската или руската в плд като имам по матем около 4 а по бел 5.50 горе долу :shock: :( :( :( :shock: :shock: :o :o :?
laila_94
06-26-2008, 20:02
66 точки колко е ?!
аз съм тъпа исках да кажа НЕМСКИ !!!
Аз маалко.. се осрах 8-) Имам 40 точки от теста,а от преразказа не знам.., а за теста по математика - беше пълен ФУШ ! Няма к'во да приказвам :o
Divachence`f
06-27-2008, 05:09
хора знаете ли кво на свободните отговори писах например 32см. дали за това см може да ми анулират работата олее мн ме е страх
хора знаете ли кво на свободните отговори писах например 32см. дали за това см може да ми анулират работата олее мн ме е страх Не мисля...и аз мисах см,л...е такива съкращения.
PinkFloydSound
06-27-2008, 06:24
Имам въпрос.
Може ли да ми кажете откъде да видя отговорите по математика от вчера?
LovePoisoned
06-27-2008, 06:27
хора знаете ли кво на свободните отговори писах например 32см. дали за това см може да ми анулират работата олее мн ме е страх
Абе как ще ти анулират работата бе, я се успокой. :grin: Ако има нещо нередно, просто няма да получиш точка на отговора, но не се притеснявай - и аз писах мерните единици. 8) Не е проблем, разбира се! Споко! Ако за т'ва ми 'земат точка, ш'е ги съдя..
Rossmary
06-27-2008, 07:21
аз съм тъпа исках да кажа НЕМСКИ !!!
@MirCa За 5-та ти стига напълно бала.
@buttertoast Ще минеш за 1-ва. Миналата година минаха хора и с по-малък бал ;) . Като влезеш да пишеш! 8-)
Divachence`f
06-27-2008, 08:40
Абе как ще ти анулират работата бе, я се успокой. :grin: Ако има нещо нередно, просто няма да получиш точка на отговора, но не се притеснявай - и аз писах мерните единици. 8) Не е проблем, разбира се! Споко! Ако за т'ва ми 'земат точка, ш'е ги съдя..
ох и аз така си мислех но все пак да попитам много ме успокои миси :-)
Chefo_bg
06-27-2008, 08:53
По бг ще хвана сигурно 4.50 , но по тъпата математика 3.10 до 3.80-90 максимум :D..Дано да влезна в Френската в Пловдив :D Но незнам много е относително като излезнат резултатите до няколко дена ще вида :)..Дано влеза в Френската , ако ли не пукаа ми ;) ! ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ ДА ВЛЕЗЕТЕ КЪДЕТО ИСКАТЕ !!
lunata_baby
06-29-2008, 11:11
И теста и преразказа бяха много лесни :grin:
lunata_baby
06-29-2008, 11:13
Аа това за мерните единици...аз по математика даже като тръгнах да си предавам теста и не бях писала мерни единици и квесторката ми вика "ти няма ли да си напишеш мерните единици" и аз ги написах :shock:
LovePoisoned
06-29-2008, 14:06
Аа това за мерните единици...аз по математика даже като тръгнах да си предавам теста и не бях писала мерни единици и квесторката ми вика "ти няма ли да си напишеш мерните единици" и аз ги написах :shock:
Тя няма право да прави това. :shock:
Aз изкам да попитам при какви условия тези които проверяват теста,могат да го анулират?Те как проверяват работите на всички от стаята наведнъж,и след това да гледат дали има еднакви тестове или как?и колко различни отговора трябва да имат 2-ма човека ,за да не им анулират работите???И аз съм писала мерните единици даже на едната задача бях писала и за кой ъгъл се отнася.Квесторката каза,че щом това е свободен отговор трябва да се пишат.
LovePoisoned
06-29-2008, 16:19
^ Мм.. какви са тези работи за два еднакви теста?! Не съм чула такова нещо.
А за конкретизирането на свободните отговори - когато преглеждах отговорите на теста по БЕЛ, пишеше, че се приема отговор както "пет", така и "пет запетаи". Както се казва - посочи му плевнята, а то ще си намери вратата. :)
Ами бяха ми казали,че тея дето проверяват,проверяват на всички от една стая тестовете,за да видят дали има еднакви и ако има ги анулират.А някой знае ли тези които проверяват тестовете при какви условия освен при знаци могат да анулират работите???А и сега се сетих на изпита по БЕЛ там като писахме "изпит по бг. език и лит. за кандидатсване в общински и държавни училища след 7 клас"най-отгоре почнах да пиша с един химикал,ама той зе да прекъсва и продължих с друг.(1-я химикал ппишеше малко по-дебело)и квесторката ми каза,че можело да счетат за знак това,че в началото е с малко по-дебел шрифт.Вярно ли е?На някой казвали ли са му такова нещо? :shock:
Ами бяха ми казали,че тея дето проверяват,проверяват на всички от една стая тестовете,за да видят дали има еднакви и ако има ги анулират.А някой знае ли тези които проверяват тестовете при какви условия освен при знаци могат да анулират работите???А и сега се сетих на изпита по БЕЛ там като писахме "изпит по бг. език и лит. за кандидатсване в общински и държавни училища след 7 клас"най-отгоре почнах да пиша с един химикал,ама той зе да прекъсва и продължих с друг.(1-я химикал ппишеше малко по-дебело)и квесторката ми каза,че можело да счетат за знак това,че в началото е с малко по-дебел шрифт.Вярно ли е?На някой казвали ли са му такова нещо? :shock:
Спокойно бре!Те така само си приказват... спокойно! :-)
LovePoisoned
06-29-2008, 16:53
^ Ъх.. пак недоумявам. Въобще при проверката гледа ли се в коя стая си бил?! Напълно възможно е, ама напълно възможно да изкараш почти еднакви отговори с друг от стаята ти, без да е имало преписване.
Относно другото - на нас не са ни казвали да пишем "изпит по бг. език и лит. за кандидатсване в общински и държавни училища след 7 клас". :shock: Това дори на дъската не бе написано, там записаха заглавието на текста за преразказ + дидактическата задача, както и часовете за начало и край..
И това със знаците - какъв по-голям знак, че даденият ученик е ВИП-ченце и сътветно работата му трябва да получи висооок резултат, от името ти в малкия плик?! :D На бас, че на много места някои ще са писали "Break dance forever", да кажем, цветенца да са рисували, къщички, замъчета :grin: и т.н.
Аз питам при какви условия могат да анулират работите,защото едно момиче преписва от мен,след това ми подсказа за някои въпроси,и накрая тя след като си беше предала работата видях,че на 2 въпроса имам грешки и ги поправих.Иначе тя казва,че имаме 10-15 различни отговора.Квесторките не видяха (те бяха мн заспали едната почти през цялото време беше навън,а другата си четеше вестник),но проверяващите ще ни анулират ли работите?Не са еднакви има поне 5 различни отговора.(най-малко 5 различни отговора)
amazonkata90
06-29-2008, 16:57
Не.
На нас пък не са ни казвали да пишем дидактическа задача :) казаха само това да пишем.Иначе дидактическата задача и заглавието ги имаше записани на дъската ама казаха да не се пишат. :-o
lips of an angel_F
06-30-2008, 12:46
Аз питам при какви условия могат да анулират работите,защото едно момиче преписва от мен,след това ми подсказа за някои въпроси,и накрая тя след като си беше предала работата видях,че на 2 въпроса имам грешки и ги поправих.Иначе тя казва,че имаме 10-15 различни отговора.Квесторките не видяха (те бяха мн заспали едната почти през цялото време беше навън,а другата си четеше вестник),но проверяващите ще ни анулират ли работите?Не са еднакви има поне 5 различни отговора.(най-малко 5 различни отговора)
kfo ste se vpregnali nali i proverqva6tite sa xora 6a vidim na 2 yspex
ludo_momiche
06-30-2008, 12:56
Оххх мен пък друго ме тревожи,на изпита по български си бях записала на черновата кои задачи трябва да си прегледам пак,че отначало не се бях сетила и след това ги задрасках...обаче все пак са на видимо място и сигурно ще си помислят,че съм подсказвяала на някого ( пък специлано това не беше така)..макар че да ,имаше едно момиче зад мен и 1-2 отговора ги посверихме ,ама ... :(
Glamoroussss
06-30-2008, 13:16
Оххх мен пък друго ме тревожи,на изпита по български си бях записала на черновата кои задачи трябва да си прегледам пак,че отначало не се бях сетила и след това ги задрасках...обаче все пак са на видимо място и сигурно ще си помислят,че съм подсказвяала на някого ( пък специлано това не беше така)..макар че да ,имаше едно момиче зад мен и 1-2 отговора ги посверихме ,ама ... :(
аз също бях направила така..написах си задачите,които не съм решила и след това ги задрасках..дано да не се приеме за зна или подсказване.. :(
ludo_momiche
06-30-2008, 13:21
Дано,защото една двойка на изпита ще ми дойде.....мнооооого зле!
LovePoisoned
06-30-2008, 13:33
аз също бях направила така..написах си задачите,които не съм решила и след това ги задрасках..дано да не се приеме за зна или подсказване.. :(
И аз ги задрасках. ;)
Спокойно, аз ако бях проверяваща, щях да си помисля, че детето е налучквало на някоя задача и това са били опитите му. А и моите квесторки ми разгледаха листите, за да ги преброят, видяха и това, но нищо не казаха, а преди това дрънкаха за цветенцата, къщичките и пр. :P
Това са просто числа и нищо, ама нищо не им пречи да влизат в изчисленията. :P
ludo_momiche
06-30-2008, 13:36
И аз ги задрасках. ;)
Спокойно, аз ако бях проверяваща, щях да си помисля, че детето е налучквало на някоя задача и това са били опитите му. А и моите квесторки ми разгледаха листите, за да ги преброят, видяха и това, но нищо не казаха, а преди това дрънкаха за цветенцата, къщичките и пр. :P
Това са просто числа и нищо, ама нищо не им пречи да влизат в изчисленията. :P
Ами аз бях написала например "7,21-?" :-#