Влез

View Full Version : Фармация

jyji
06-27-2008, 11:19
Интересува ме къ де в БГ може да се учи т'ва чудо :?

BaBy_bS
06-27-2008, 11:54
софия,имам позната,която учи за лаборант,но мисля че има и такава специалност или по-точно е част от лаборантството.нещо такова беше.

amazonkata90
06-27-2008, 12:38
В медицинските университети в София, Варна и Пловдив. За Плевен не съм сигурна.

jyji
06-28-2008, 09:56
Благодаря ви!

Kianna
06-28-2008, 22:14
софия,имам позната,която учи за лаборант,но мисля че има и такава специалност или по-точно е част от лаборантството.нещо такова беше.

:lol: Фармацията съвсем не е "част" от лаборантството.Далеч по-сериозна наука е. 8)
Учи се в медицинските университети и при положение,че не знаеш дори къде се учи-не знам как ще се подготвяш и явяваш на изпити. :D

SummeRLove08
06-29-2008, 09:14
Тъй като почти никъде не открих това което ми трябваше, някой който е сигурен може ли да ми каже с какъв бал се влиза в Медицинския и кои предмети ти взимат от дипломата за тази специалност (има ли други освен биология и химия)?

bEbsI
06-29-2008, 10:16
Тъй като почти никъде не открих това което ми трябваше, някой който е сигурен може ли да ми каже с какъв бал се влиза в Медицинския и кои предмети ти взимат от дипломата за тази специалност (има ли други освен биология и химия)?
С по-малък от 28 няма да влезеш.И да взимат се само оценките от биология и химия.

_showy_
06-29-2008, 10:19
Само ще ти кажа, че трябва да се подготвиш много добре. Влиза се с отлични оценки. :)

Jamalska
06-29-2008, 14:38
Това нещо средно м/у формация и фармацевтика ли е? :(

VerryBerry
06-29-2008, 16:22

За Му-Варна максималният бал е 30.Надявам се да го събера :)

Cherlotte
06-29-2008, 17:05
Тази година като цяло е по-лесно в сравнение с предните (изпитите са си същите), но се взимат по веднъж оценките от двата изпита (биология и химия), по веднъж оценките по тези предмети от дипломата и веднъж средния успех от дипломата. Максимален бал 30. Казвам, че е по-лесно, защото така изпитите се взимат по веднъж, а преди е било по 2 пъти. Иначе се влиза много трудно, местата са сравнително малко, а желаещите много. Има и квоти, което улеснява момчетата и спъва момичетата. Ако си момиче ти трябват или пълни шестици, или почти пълни. :)

Това нещо средно м/у формация и фармацевтика ли е?

Хаха, ми всъщност това си е фармацевтика, само че фармация се използва по-скоро (нищо, че завършилите я са фармацевти). :)