View Full Version : УНСС и Софийския
tedi_sunny
07-01-2008, 15:04
Имам намерение да кандидатствам в УНСС или в Софийския,още ми е рано,но от сега искам да съм запозната.Та искам да питам изпитите по история какви са?Тестове,теми...или?Доста се рових,но не намерих нищо,а и също така не приемат с оценките от матурите нали?
П.С.1 Много се дразня,че няма яснота.Нищо не е както хората :o Навсякъде е различно,всеки с претенции,абе ужас
П.С.2 Дано има някой запознат и да учи в някой от 2 университета,че сигурно ще имам и др въпроси.И предварително благодаря :-D
amazonkata90
07-01-2008, 16:24
В СУ се кандидатства с теми по история, а в УНСС - с тест, включващ 20 въпроса БЕЛ, 20 - Математика и 40 - История. В УНСС с само история се влиза в почти всички специалности, с изключение на журналистика и на специалностите, за които трябва да се положи и втори изпит по чужд език. В Софийския с история се влиза в история, археология, минало и съвремие на Югоизточна Европа и т.н. Програмите се свалят от сайтовете на университетите.
А, и не се приема с оценките от матурите. Само че в УНСС, се гледа и цялата диплома, в която влизат и те.
tedi_sunny
07-01-2008, 21:00
Мерси много :-) Надявам се,че ако имам и други въпроси ще откликнеш :)
Мерси много :-) Надявам се,че ако имам и други въпроси ще откликнеш :) oo колежке :D и аз съм се запътила съм СУ С ИСТОРИЯ......за сега искам право....(всъщност от 5 години насам...съм си го заплюла) 8-) от малка мисля за си4ко ......
ама сега ще съм 10 ти клас..... а ти?
tedi_sunny
07-02-2008, 13:09
ще съм 11 сега :) от доста време и аз си го искам,ама си бях променила решението,но ето,че пак на него си идвам.Сега сериозно си търся теми,чета и септември ще почвам уроци
Само в СУ ли искаш или имаш резервен вариант?
Това ми е мечтата, и може би главна цел в живота за сега :) Знам ,че ще го постигна....... Все още не съм измислила резервен варянт....но със сигурност такъв ще има :) Да се надяваме да не се налага да го използвам :)
Иначе внимаваи при търсенето на теми....защото в интернет има мн глупости....които за нищо не струват :) Съвет от мен : преди да понеш да ги четеш(учиш) искаи мнението на професионалист....дали си струва изобщо :) Иначе е възможно само да си изгубиш времето. Аз също като теб си бях намерила всички теми....( от интернет :( ) и когато ги показах на човек който си разбира от работата.....той ми се изсмя и каза да не съм посмяла да уча това :)Та сега и аз съм в търсене :) Ако намеря нещо ще ти пратя на личен :)
Успех в начинанието :) и приятна вечер :) Утре съм отново тук :)
tedi_sunny
07-02-2008, 19:59
и на теб успех :) :) а за темите знам,че има такива дето са безсмислени и наистина трябва да ги дам някои да ги види
В СУ се кандидатства с теми по история, а в УНСС - с тест, включващ 20 въпроса БЕЛ, 20 - Математика и 40 - История. В УНСС с само история се влиза в почти всички специалности, с изключение на журналистика и на специалностите, за които трябва да се положи и втори изпит по чужд език. В Софийския с история се влиза в история, археология, минало и съвремие на Югоизточна Европа и т.н. Програмите се свалят от сайтовете на университетите.
А, и не се приема с оценките от матурите. Само че в УНСС, се гледа и цялата диплома, в която влизат и те.
cqlata diploma demek ako kandidatstvash s istoriq ti zemat vsichki ocenki ne samo istoriqta?
cqlata diploma demek ako kandidatstvash s istoriq ti zemat vsichki ocenki ne samo istoriqta?
да
Wrathchild
07-02-2008, 20:28
Значи аз днес трябваше да ходя до УНСС, та в документите, които трябва да попълниш трябваше да напишеш оценките по математика, история, БЕЛ и още нещо, което обаче не си го спомням...
PoLiToOo
07-02-2008, 21:10
Значи аз днес трябваше да ходя до УНСС, та в документите, които трябва да попълниш трябваше да напишеш оценките по математика, история, БЕЛ и още нещо, което обаче не си го спомням...
средния успех от дипломата ти за средно образование 8)
Loshotia
07-03-2008, 06:17
Юристите с лопата да ги ринеш...
Юристите с лопата да ги ринеш... Всъщност забелязала съм ,че и в една друга тема беше написала същото :) Би ли обяснила ,какво ти пречи това :)
Jamalska
07-11-2008, 00:20
Moга да ти продам темите по история ако не ти кажат специални.Със се уводите,извори,историограф ия,дискусии и планове.
_moonlighT_
07-29-2008, 12:39
:grin: Сестра ми учи ф УНСС :grin: И според мен си е доволна :-P
prinkstan_girl
07-30-2008, 16:33
Тия теми от Интернет ли се намират? Не трябва ли да ходиш и на частни уроци и там да ти дадат? А и какво точно представляват? Можеш ли да се подготвиш сам, единствено с помощта на Интернет и собствената си воля и желание, за да влезеш, например в СУ?
Тия теми от Интернет ли се намират? Не трябва ли да ходиш и на частни уроци и там да ти дадат? А и какво точно представляват? Можеш ли да се подготвиш сам, единствено с помощта на Интернет и собствената си воля и желание, за да влезеш, например в СУ? Можеш да си напишеш темите сам.Това обаче трябва да стане с наставления от учител.....т.е часни........ успех
BrookeDavis
07-30-2008, 16:42
В интернет има много материали, които могат да ти послужат. Но с тях можеш да изкараш 4-4.50 като научиш фактологията и основните неща. Според мен е по- добре да се довериш на преподавател, който ще ти разясни нещата, ще ти помогне с формулирането на теза и заключение, както и с изводите, които се правят в хода на самата разработка, а те са мн важни. Но предполагам, че ако имаш желание и воля можеш и сам да се подготвиш.. Успех!
amazonkata90
07-30-2008, 16:53
Само с Интернет е абсурд да се подготвиш добре. Аз ходя в ОТ и освен техните теми, чета от още два източника (в тази бройка не включвам учебниците по история). А 4.50 е оценка, която човек само може да си мечтае да изкара със знания от Интернет, да не говоря, че за по-престижните специалности като международни отношения и право тя е напълно недостатъчна.
Jamalska
07-30-2008, 16:58
Мда и аз бях в Образователни.И темите ми са оттам съответно:)
amazonkata90
07-30-2008, 17:02
А може ли да те попитам колко изкара и в кой университет? :)
Jamalska
07-30-2008, 17:05
По история ли?4,63 на предварителния в СУ...на редовния изобщо не се явих,поради много причини.Например че нямаше да издържа да гледам мазната физиономия на даскалката от курса още цял месец.
BrookeDavis
07-30-2008, 18:08
Jamalska
За кои специалности кандидатстваш? Може да сме колежки :D Грешка- колеги. Нали нямало такава дума "колежки"...
Loshotia
07-30-2008, 18:36
И аз в ОТ ходих близо 5 месеца. Хареса ми там системата. Догодина пак
А иначе има разни учебници, които са писани примерно от преподаватели в СУ и УНСС и са с теми. Те са напълно достатъчни да се изкара висока оценка. Говоря от наблюдения- приятел и учебника по География на Златунова и Славейков.