Влез

View Full Version : Кво става

Spider4eto
07-03-2008, 04:02
Аве живея в София квартал Слатина и се събудих от някакви ужасни гърмежи http://www.dnes.bg/article.php?id=53699 ето и статията, ужас направо

Blab
07-03-2008, 04:09
В 6.00 се събудих.
Реших, че е буря, преди да започнат да се тресат прозорците ми.
Интересно ми е защо по телевизията ни информират(силно казано "информират", те нищо не казват) едва час по-късно... и твърдят, че е минал половин час от началото...
Хмм... хмм...
Етем не си вдигала телефона...

Spider4eto
07-03-2008, 04:12
Дам и аз си помислих, че е буря, ам виждайки ясно небе ми се стори някак странно :-o и ест никой нищо не казва

Blab
07-03-2008, 04:14
Какво очакваш да ти кажат, те спят.
Тези ми твърдят, че първият "тътен" е бил в и половина?

Blab
07-03-2008, 04:20
Чу ли Борисов :lol:
Линейките и пожарните чакали да спре да гърми. 8-)

Spider4eto
07-03-2008, 04:25
България... кво искаш

alehole
07-03-2008, 04:31
Хаха затва ли било всичко лелелееееее :-o А аз вече шях да откача

Spider4eto
07-03-2008, 04:33
Аве ако гори нещо отровно и опасно, мисля че си е баш за откачане

alehole
07-03-2008, 04:34
:shock: Леле стига .. дано не .. както ти казах и там .. ще видим но дано не е нещо опасно и отровно

SeXyL[!]Nk@
07-03-2008, 04:38
Идва от ЧЕЛОПЕЧАНЕ ТИЯ ВЗРИВОВЕ , А аз съм в ГЕРЕНА :cry: :cry: :cry: СВЪРШЕНИ СМЕ ЕЗНА ПРИЯТЕЛКА СЕ СЪБУДИЛА,И КЪЩАТА И СЕ ТРЕСЯЛА :cry: :cry: :cry: МАЛЕЕЕ СТРАХ МЕ Е :cry: :cry: 2 КВАРТАЛА ВЕЧЕ СА САСИПАНИ ДО ОСНОВИ СЛУШАЙТЕ БТВ ПОНЕ НЯМА ОБГАЗЯВАНЕ

Spider4eto
07-03-2008, 04:39
Ох милата ти си верно доста близко, ама май минаха големите гърмежи

TinkyWinky
07-03-2008, 05:50
кво ли още ще стане в тая България ...

jim_beam
07-03-2008, 05:54
abe nz ama az bqh i na prozoreca pri vtoriq gram i ima6e i gaba i naoravo si me iztlaska ot prozoreca.... ujas be ujas....

LizZz
07-03-2008, 06:21
При някъв военен склад нещо става..
Преди малко баща ми ми се обади и ми каза, че има още близо 40 тона невзривен тротил, което си е бая ОГРОМНО количество и дано да не гръмне и той, че ше стане доста тегава ситуация...

DjBaloon
07-03-2008, 06:25
По последни новини очаква се много голям и силен гърмеж!!!

DjBaloon
07-03-2008, 06:26
Не гледам в момента нз какво казват за хората,но се очаква по-силен гърмеж и от този сутринта,защото склада с тротил не е гърмял още,ТОи е наред!

LizZz
07-03-2008, 06:31
Не гледам в момента нз какво казват за хората,но се очаква по-силен гърмеж и от този сутринта,защото склада с тротил не е гърмял още,ТОи е наред!
Кофти..
Аз са се приготвих тука малко покрих прозорците с два слоя завеси да не се пръснат много, ако гръмне..
Айде, отивам да гледам новините..

Едит: То па оня готви са.. 8-)

DjBaloon
07-03-2008, 06:34
Кофти..
Аз са се приготвих тука малко покрих прозорците с два слоя завеси да не се пръснат много, ако гръмне..
от кой квартал си??
Които и да питам сички са го усетили като земетресение(лично и аз така)

LizZz
07-03-2008, 06:37
Кофти..
от кой квартал си??
Младост 3.
Мамицата му, всички наши прозорци сочат май натам и няма други блокове пред нас, които евентуално да оберат от силата, а само едно поле..

DjBaloon
07-03-2008, 06:38
Най зле е било в Дружба че те са баш до летището хорицата

mumiikataa
07-03-2008, 07:49
Преди малко слушах новините ... "Не трябва хората да се безпокоят.Нивото на праха е само 7-8 ПЪТИ над нормата.Преди около час беше 2-3,сега е 7-8." тази журналистката я пита дали няма някаква опастност за хората с астма и алергии към прах...Отговорът беше изключително тъп..."Аз нищо не мога да кажа.Но няма нищо сериозно.Това е прах." е*и му мамата...бати тъпите хора....Тъпа България...А малко преди това интервю казаха "Ако ви се наложи да излизате,носете си мокра кърпа или нещо,с което да се предпазите" ии секунди след онази пача дето каза,че няма абсолютно никаква опастност казаха,че във Военно-мед.академия очаквали хора с обгазяване.

LizZz
07-03-2008, 08:12
Аре бе.. Няма ли да гърми тва нещо? 8-)

mumiikataa
07-03-2008, 08:18
дано ти гръмне кофата...няма гърми поече!поне да се надяваме.т.е на мен ми е все едно,щото съм далече,ма...а и ако гръмне ти ше се тресеш,не аз...

rosefromhell
07-03-2008, 08:24
В каква държава живеем само.. :( :?

lifelesscorpse
07-03-2008, 08:25
аз съм в надежда 2 и доста силничко се чу.като изгърмя, се обърнах веднага към прозореца и гледах как се тресе. :shock: :shock: :shock: ужас беше.а тва за въздуха като го разбрах...аз попринцип имам неква алергия към прах,а и от няколко години не мога да дишам нормално и ми е одврат сега.в гърлото ми все едно има некви топчета прах и едвам преглъщам слюнката си. :( :x :smt102 а и сега като знам,че тия казаха да не излизаме,а аз имам адски мн работа днес навън :-D .както и да е дано да не избухва повече нищо и да се оправи вече тая България,защото сме станали за посмешище пред цяла Европа и не само нея . :? :? :?

SeXyL[!]Nk@
07-03-2008, 08:50
Кофти..
от кой квартал си??
Младост 3.
Мамицата му, всички наши прозорци сочат май натам и няма други блокове пред нас, които евентуално да оберат от силата, а само едно поле..

Аз кв'o да кажа като съм на 30-мин път с кола от този квартал :grin: 8-) :booooomb: :booooomb: :booooomb:

LizZz
07-03-2008, 08:53
дано ти гръмне кофата...няма гърми поече!поне да се надяваме.т.е на мен ми е все едно,щото съм далече,ма...а и ако гръмне ти ше се тресеш,не аз... :-)

bquick
07-03-2008, 08:59
Аз ги чух тия гърмежи към 6:40 сутринта, видях, че небето е супер ясно, ама ме мързеше да стана да видя. Иначе живея в центъра. Представете си колко силно е гърмяло. Не им завиждам на хората, които живеят в близост до завода.

s1NNer
07-03-2008, 11:18
Пфф докато има такива като ЕкЗеКуТоPкаТа и lifelesscorpse едва ли ще сме наред ... гръмнали складове и веднага почвате "Тъпа България" "Офф тай България вече ставаме за посмешище" ... Като не ви харесва фащайте си парцалите и се изнасяйте бе ,то не може всеки 2ри като си оплюва родината и да сме добре .... ебах му и българите сте само да обиждате знаете ,ама един път не сте се хванали да направите нещо за тая държава и после тя ви била тъпа...

sladur4etyYy
07-03-2008, 11:19
лелее с наще мислехме да ходим до сф за няколко дни, добре че си останахме в плн :shock: а аз днес във фитнеса чух по радиото, че ако гръмне останалия тротил, ще отнесе цяла софия :shock:

s1NNer
07-03-2008, 12:08
Последното което чух е ,че останалия тротил е изгорял без да се възпламени!

slun4ice_90
07-03-2008, 12:08
Аве живея в София квартал Слатина и се събудих от някакви ужасни гърмежи http://www.dnes.bg/article.php?id=53699 ето и статията, ужас направоИ аз живея в този квартал.В 6:30 всички се събудихме от нашия блок и се уплашихме...След това разбрахме,че това са взривове...ужас наистина.... :x Нямам думи направо..никой не си върши работата....То не бяха наводнения,сега само това ни липсваше....Прочетох един комент в един сайт,че не ни трябват такива взривове...ние сами се самоунищожаваме....,което е още по-лошо..... :-# Сега съм с братовчедка ми в нас и усетихме лек трус даже......Много ме е страх....... :cry:

bquick
07-03-2008, 12:24
Вижте, и аз усетих трус, земетресение ли имаше, не знам, но както си играх на играта просто за секунда ми се разтресе леглото и тва беше.

Spider4eto
07-03-2008, 12:40
Бтв мама преди малко ми се обади и каза че са засекли земетресение

slun4ice_90
07-03-2008, 12:50
Бтв мама преди малко ми се обади и каза че са засекли земетресение И майка ми се обади.... Ние с братовчедка ми как се стреснахме само....тя си лежеше на леглото и се уплаши...аз пък бях седнала на стола пред компа и го усетих.... :-# Добре,че мина....... :-o Дано повече да няма и взривове...Ние тук се изплашихме от тях ами в Ирак не ми се мисли какво им е на хората....... :x :( http://news.ibox.bg/material/id_1493327938/fpage_1/#clist-вижте за какво говорим просто......... :(

Spider4eto
07-03-2008, 13:02
Аз добре че съм на 2я етаж та нищо не усетихме с баща ми

slun4ice_90
07-03-2008, 13:07
Аз добре че съм на 2я етаж та нищо не усетихме с баща миАз съм на 8-мия последния....и го усетих.... :shock: :?

Spider4eto
07-03-2008, 13:08
ооо гадно

bquick
07-03-2008, 13:08
slun4ice, не ти отваря линка нещо. :? Това "#clist" го изтриийте и ще ви се отвори.

Ето ви направо линка: http://news.ibox.bg/material/id_1493327938/fpage_1/

Значи, ето, били сме прави.

slun4ice_90
07-03-2008, 13:09
ооо гадно :-# :cry: Да....

bquick
07-03-2008, 13:13
Ооо, ти си на 8 етаж, там сиг се е усетило доста яко. Аз съм на 4 етаж, ама стаята ми е на 5(то е като мезонет) и аз го усетих доста яко, а си представям при тебе кво е било. А земетресението е било с магнитуд само 3,2. :(

keep_smiling
07-03-2008, 13:34
и аз сутринта ококорих едни очи и гледах уажасния облак дет се носеше... после пуснах телевизира.. там ако ги слуша човек ще си помисли че едва ли не е полезно това... "Не, не вие не се притеснявайте малко е замърсен въздуха, около 8 пъти над нормата има прах в него, но няма нищо..."

slun4ice_90
07-03-2008, 14:57
slun4ice, не ти отваря линка нещо. :? Това "#clist" го изтриийте и ще ви се отвори.

Ето ви направо линка: http://news.ibox.bg/material/id_1493327938/fpage_1/

Значи, ето, били сме прави.На мен ми се отваря не знам... :?

slun4ice_90
07-03-2008, 15:00
Ооо, ти си на 8 етаж, там сиг се е усетило доста яко. Аз съм на 4 етаж, ама стаята ми е на 5(то е като мезонет) и аз го усетих доста яко, а си представям при тебе кво е било. А земетресението е било с магнитуд само 3,2. :(Беше ужасно.... :(

slun4ice_90
07-03-2008, 15:03
и аз сутринта ококорих едни очи и гледах уажасния облак дет се носеше... после пуснах телевизира.. там ако ги слуша човек ще си помисли че едва ли не е полезно това... "Не, не вие не се притеснявайте малко е замърсен въздуха, около 8 пъти над нормата има прах в него, но няма нищо..."Много ме е яд да,защото лъжат...най-лошото според мен още не сме видяли.....е дано греша..... :o :( :? Сега гледам предаването на "Часът на Милен Цветков" и една жена,която живее в този квартал разказваше какъв ад е бил...И,че никой не ги е предупредил,нито им е помогнал.....Как да не се ядосвам бясна съм цял ден... :-x :o А на повечето хора не им пука...... :shock: :booooomb:

Spider4eto
07-03-2008, 15:07
Аве убедила съм се, че колкото и да се ядосвам и да се нервя за такива неща, нищо няма да променя :?

slun4ice_90
07-03-2008, 15:13
Аве убедила съм се, че колкото и да се ядосвам и да се нервя за такива неща, нищо няма да променя :?Жалко,че си права,но на мен ми се искаше да помогна та това са хора животът им е бил в опастност....А пак се оказва,че никой за нищо не е виновен....Както преди за наводненията....Явно трябва да умре човек,за да се "зайнтересуват" поне малко тия "депутати" и медиите да започнат да пишат..........,за да се обвиняват пак.....не ми се навлиза повече в подробности...Много неща мога да кажа,но кой ли ще ме чуе???? :-o

moncho
07-03-2008, 15:43
А някой да има информация каква е причината за взрива.
Или дали не е било атентат.Защото ми е трудно да повярвам толкова взривни материали да почнат да гърмят ей така.

bquick
07-03-2008, 15:48
В сайта на БТВ пише, че не е изключено да е умишлен палеж. А относно земетресението, казват, че няма нищо общо с гърмежите и епицентъра е в подножието на Витоша.

Spider4eto
07-03-2008, 15:51
Попринцип е напълно възможно да гръмнат от само себе си, защото все пак са направени от химически вещества и ако не се съхраняват както трябва може да се получи налягане и да гръмнат(както гърмят дезодорантите, ако са оставени на слънце по-дълго време). Но още никой не е припарвал до този склад, тъй като трябва да се изчака 24 или 48 часа за да се нормализира обстановката, за да е безопасно за тия дето ще влизат :)

slun4ice_90
07-03-2008, 15:52
А някой да има информация каква е причината за взрива.
Или дали не е било атентат.Защото ми е трудно да повярвам толкова взривни материали да почнат да гърмят ей така.Именно казват,че не е умишлено.И на мен не ми се вярва сами да са се "подпалили".....и то в 6:30 сутринта...Перфектно утро беше....няма спор..... :o

s1NNer
07-03-2008, 16:17
При положение ,че са били със изтекъл срок на годност логично е да се прецака нещо ... а относно това ,че никой не ги е предупредил - е кво искате при положение ,че те тепърва разбираха какво е станало ?!? Разбирам да е така от 1-2 дни ама то за 1 час ясно е ,че не може да се даде почти никаква информация ...

moncho
07-03-2008, 16:43
Значи като свърши всичко ще има разследване и съм 100% сигурен ,че ще подхвърлят някаква измислена информация за населението.

П.П. Сега прочетох че имало патрони с изтекъл срок които са се съхранявали там.Може и те да са причината.

Едит:Сутринта в 6 и 30 не мисля , че температурата може да е причината за взрива.

току що го чух по тв-то

slun4ice_90
07-03-2008, 17:05
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=114736-прочетете.... :? Вижте дали се отваря.... :?

Gothique♫
07-03-2008, 17:22
Понякога е добре да живееш далеч от Сф,блазе ви на организираната гражданска защита,линейките чакали да спрът взривовете :razz:.А въздухът ви е чист приятен с примеси на сяра и различни лайна,но няма опаснот никаква даже може да умрат асматиците а някои хора доста да им постарада не само дихателната система,но не това е нищо нали е България нали това е европейска столица,нищо не е станало само са се взривили около 500 т вредни вещества.А то да ви кажа и ядрена бомба да падне няя е станало нищо всичко ще е наред чисто никво облъчване..Медийте да си го начукат с лъжите дето ги ръсят,дано горките хора да има къде да се спасят от БУМ.

slun4ice_90
07-03-2008, 17:34
Понякога е добре да живееш далеч от Сф,блазе ви на организираната гражданска защита,линейките чакали да спрът взривовете :razz:.А въздухът ви е чист приятен с примеси на сяра и различни лайна,но няма опаснот никаква даже може да умрат асматиците а някои хора доста да им постарада не само дихателната система,но не това е нищо нали е България нали това е европейска столица,нищо не е станало само са се взривили около 500 т вредни вещества.А то да ви кажа и ядрена бомба да падне няя е станало нищо всичко ще е наред чисто никво облъчване..Медийте да си го начукат с лъжите дето ги ръсят,дано горките хора да има къде да се спасят от БУМ.Мразя София.... :-# Преди си живях на село,когато се преместих тук си мислех,че ще е по-хубаво,но съм грешала....От 3 год живея тук и я ненавиждам......Толкова мръсна,убийства често се случват и то по бял ден....Хора,които просят,клошари....тъжна картинка,това ли е нашата "Европейска столица"?.... :-s

s1NNer
07-03-2008, 18:07
^ Яко зле сте ... Gothique♫ ти кво искаш бе докато гърми линейките да тръгнат на там ли бе ?! Пфф и да ги целне нещо и да гръмнат и те нали?! Малииии колко си компетентна простооооо ...

mumiikataa
07-03-2008, 19:06
Аз не съм усетила земетресение...Нито избухването...С колкото души от "Лозенец" се чух,никой не го е усетил...Иначе и аз съм на последния етаж...

Gothique♫
07-03-2008, 19:11
^ Яко зле сте ... Gothique♫ ти кво искаш бе докато гърми линейките да тръгнат на там ли бе ?! Пфф и да ги целне нещо и да гръмнат и те нали?! Малииии колко си компетентна простооооо ... Оф може да идат да проверят как са старите хора моля ти се да не спориш имах това впредвид + тва си изразих просто мнението,ебати човека веднага скача... :?

xaxa
07-03-2008, 19:16
тЪпи шопИ

LizZz
07-03-2008, 19:28
^ Яко зле сте ... Gothique♫ ти кво искаш бе докато гърми линейките да тръгнат на там ли бе ?! Пфф и да ги целне нещо и да гръмнат и те нали?! Малииии колко си компетентна простооооо ...
Ти, освен да се заяждаш, друго можеш ли??

mumiikataa
07-03-2008, 20:01
Пфф докато има такива като ЕкЗеКуТоPкаТа и lifelesscorpse едва ли ще сме наред ... гръмнали складове и веднага почвате "Тъпа България" "Офф тай България вече ставаме за посмешище" ... Като не ви харесва фащайте си парцалите и се изнасяйте бе ,то не може всеки 2ри като си оплюва родината и да сме добре .... ебах му и българите сте само да обиждате знаете ,ама един път не сте се хванали да направите нещо за тая държава и после тя ви била тъпа...
Еми ще обиждам,да.Мразя държавата.Родината си я обичам,но нищо повече!Случайно да знаеш тези боеприпаси от кога седят там в складовете.Не мисля че 1918 или нещо от сорта е скоро.Също преди около година са предупредили,че може да се случи това,нооо наще к'во...Чешали са си крастата.И пак им дошло отзад,все едно не са го очаквали.Дееба и хората.По Нова година може би помниш какво беше...Петолъчката...Хем знаят,че се получават навявания,хем слушат прогнозата,хем излизат с номера,че не го очаквали.Добре бе деба...Тогава се върнах с 3 дена закъснение от морето.На магистралата от 3 платна имаше половин изчистено.И после к'во да не убиждам.Кажи ми,че не съм права и ще се метна от некъде.
Съжалявам,но не се сдържах!

Sigrina
07-03-2008, 21:08
Аз живея в Красна Поляна и не усетих нито експлозиите, нито земетресението, но въпреки всичко ме е страх :(

~-> eMiN3McHoY.
07-04-2008, 13:04
Леле които не го е преживял направо изобщо неможе да каже нищо по темата.. Аз спах в Левски Г в един от крайните блокове .. Едни поле граничеше между нас... Като гръмна в 6.30 аз помислих че вали дъжд и понеже бях сам в стаята станах да затворя прозореца и видях че грее слънце и се птиесних какво става .. гръмна 2ри път и ме избута от прозореца , блока подскочи , и погледнах полулея ,който не се клатеше попитах леля ми кавко става тя отоври вратата каза да застана под касата ама нямяше смисал... то не беше земетресение казах им да ес облечем и да се изнасяме и на вън беше целия квартал.. Падаха прозорци , вратите се блъскаха , хората се паникиосаха , кучето ни се оплаши опчна да лае стресна се и то , зехме го и надолу там се носеха сякви слухове..Кремиковци гръмнал нез нам си кво.. Постояхме час и нещо близо 2 на вън и през цялото време се чуваха много чести сравнително слаби експлозии и от време на време се чуваше по една силна .. честите горе долу леки бяха през 5-15 сек - силните през 2-3 мин .. в 8 и нещо мисля че беше докато бяхме в градинката гръмна пак мн силно и паднаха няколко прозореца.. качихме се горе чухме по новините и като казаха за тоя тротил станахме и се махнамхме от квартала..земетресението не съм го усетил но беше мн страшно :| Ей го сега вали дъжд аз съм със слушалки , и не чух тропота по прозореца ,а само грамотевиците и си помислих че пак нещо става... вчера едвам съм заспал :x

Lucho
07-07-2008, 06:59
Omg... :grin:
Не бях в столицата,ама сигурно е било мноу яко.. :-D :grin: :grin:

lifelesscorpse
07-10-2008, 11:41
_siNNer_ написа:

офф писнало ми е от такива като теб.ти въобще знаеш ли че тия гърмежи въобще не са случайни.знаеш ли че от тия снаряди гилзите тежат по 20-25 кг. и остават и след гърмежа.просто няма как да се помете всичко и никви останки да няма.а е имало и мн по-големи в оня склад.тва е замислено от години.всичкото тва желязо се разпродава.просто го взривиха тоя склад,за да не подозира никой нищо и така да се замаже цялата работа.
всичко е подготвено отдавна.ама няма значение.няма да ти говоря,защото явно не си наясно с нищо,а само се заяждаш.не ми пука какво ще ми кажеш.а и да,мразя я тая държава,защото всеки иска да му е хубаво,но никой нищо не прави по въпроса.ние си избираме тия управници,депутати и какви ли не задръстеняци и после мрънкяме че ни било скапано.еми няма кво да се направи,докато не се освести всеки един от нас,че тая държава гине и всеки се прави,че не вижда и не чува нищо.както и да е.темата е стара вече.