Влез

View Full Version : Честита БУМ Сутрин София

Страници : 1 [2]

diver
07-04-2008, 13:34
naduta_fukli4ka ЗЛЕ СИ МНОГО!
Да, трябва да се махнеш от там, като не искаш прозорците да ти се чупят.
И да, като знам, какви складове има около мен (с тротил), бих си взел биричката и щях да ви се смея докато се паникйосвате за нищо и тичате.
Воените са направили там складовете, вие сте решили като горди селяни да се заселите там и после пък и да ревете. Който превари той завари, сеш се?
И защо воените трябва да отговарят за това, че са ви се счупили прозорците? Като пастира, т.е. пра-дядо ти е направил там малката захлупена къщурка с две брези отпред е знаел , че до него има воени складове и си ПОЕМА риска.
Сри, ама сами сте си виновни, всички живеещи и заселили се до воените складове.

Ееееее,споко Рамбо.
То по тая логика как тъпите японци са построили Хирошима и Нагазаки,точно там кадето американците са решили да хвърлят бомбите.М???
Тва че мойте мили работодатели от БА,не хаят за безопасността,е друг въпрос.
И не се смей,защото има погреби който могат да направят големи бели,много големи.

PeopleAlwaysLeave
07-04-2008, 13:37
И да, като знам, какви складове има около мен (с тротил), бих си взел биричката и щях да ви се смея докато се паникйосвате за нищо и тичате.
Воените са направили там складовете, вие сте решили като горди селяни да се заселите там и после пък и да ревете. Който превари той завари, сеш се?
И защо воените трябва да отговарят за това, че са ви се счупили прозорците? Като пастира, т.е. пра-дядо ти е направил там малката захлупена къщурка с две брези отпред е знаел , че до него има воени складове и си ПОЕМА риска.

Ти си болен. Как ли пък не - аз ще се махам щото тия дето ни управляват са тъпи на гадулки :lol: Паникьосваме се за нищо ? Човек ти наистина не си добре :-o Те кви ли не неща изговориха и как ли не ни сплашиха, били сме се паникьосвали за нищо... Просто не го пожелавам на никой тва, което беше тука щото само тоя дето го е изпитал знае какво е.

Специално от името на враждебци мога да кажа, че голяма част от нас не знаеха изобщо за тези складове. Са за Чепинци и Челопечене не мога да говоря нищо, но въпреки всичко това не е правилно. Не всички могат да живеят в центъра на София, капиш ? Като има военни складове там защо дават разрешение да живеят хора в околностите, а ?!

Много жалко за тебе ако наистина разсъждаваш по този начин..

UnaBletoLoVeU
07-04-2008, 14:30

Мислех те за по-умен...
Бая щеше да си пиеш биричката, ако беше в такова положение...
Още един от хората, които за жалост показват УЖ колко са храбри, а всъщност са малоумно-рискуващи...
О, и да, военните....че защо пък ще трябва да имат някаква вина...хорицата...че и цялата столица да беше гръмнала, who cares...Явно мислиш баш като тях и като политиците, абе въобще като всички управници в тая шибана държава...от най-главните до никому неизвестните, но със самочувствие и гордост до небето, шефове на кварталните барчета, които не отговаряли, ако стане скандал в заведението им...Да, по принцип няма вина, обаче като човек
е нормално да се опита да помогне на другите хора.
Но не [!] Живеем в Абсурдистан. Затваряме очички. Правим се на безстаршни, а всъщност ако на нас ни се случи това, което на съседа гащите ни ще затреперят. И се правим, че всичко е наред.
Евала.
За България[!] За тая страна, раздадена и опустошена от тия безхаберни политици, които не са никому длъжни...че ние какви сме, че да ни казват...

[!]И дано никой не се събуди с новината, че майка му/приятеля му/жена му са умрели в нещастен случай, защото..случаааайно....там някъде...наблизо...имало още такива складове, за които разбира се не е нужно да знаем...преди да стане трагедията. Ех, големи късметлии сме българите. Все на късмет живеем и пак оцеляваме. И още веднъж....искрено се радвам, че вчера нямаше жертви[!]

OtherDimension
07-04-2008, 15:44
Това може би е отговора,защо до сега турската сган не ни сгази от юг?
Същото се отнася и за сръбските цигани от запад!

Другото,което ни пази са язовир Арда и още един язовир,чието име не се сещам в момента... Ако паднат техните стени,Турция и/или Гърция потъват до 4-ия етаж :)
Студен кладенец? :)

Axel_f
07-04-2008, 18:29

ОМГ ОМГ ОМГ Ти малоумен/а ли си ?!?!?! :shock: Леле направо не мога да повярвам какви глупости си написал/а...Ти изобщо имаш ли представа в колко градове има потенциално опасни складове на военните?!?!?!? За завода в Карлово чувал ли си?За Казанлък? А за Велико Търново...а за още десетки други населени места, сигурно и министърът не е наясно с всички! И какво излиза? "Гордите селяни си направили по една схлупена къщурка", нищо че имало военен завод, така ли? Нищо, че половината градове са съществували на мястото си, векове преди изобщо да се измисли военната техника :lol: И баси ти наистина ли вярваш, че хората едно време са имали избор?! И са си избирали къде да вдигнат "къщурка" по това, дали наблизо няма я ТЕЦ, я военнен склад, я язовир, я свлачище (всичко се случва) :lol:

Само дето София е избирана за столица на България доста години преди Първата световна, доста години преди изобщо да имаме собствени снаряди... Да, вярно, че когато са строени складовете са били на поне 20 км от града, но и от супер много време столицата вече не е до Орлов мост...!!!

И още нещо - не знам къде живееш, но съм сигурна, че и около теб има
нещо потенциално опасно, може да не са военни скадове ( надявай се, че твоят пра-пра дядо е бил по-умен от тези,заселили се в Чепопечене :lol: ), но това може да е язовир, който да прелее или река, която да излезне от коритото си или Бог знае какво...тогава по-добре се моли неведимите пътищя божи да те опазят, защото нашите управници и армията не за пръв път доказаха, че те са неспособни :)

zloto
07-04-2008, 18:41
Сигурна съм, че Чепинци е на това място много време преди склада ;)
Също съм сигурна, че ако беше на мое място онази сутрин едва ли щеше да си пиеш биричката така спокойно... лесно е да го кажеш след като не си бил там, мда :-o
Ако живееше в Чернобил през 86-та сигурно пак щеше да си пиеш спокойно биричката, а?

zloto
07-04-2008, 19:45
Олеле :shock:
Така се изплаших като гледах клипчетата в тоя сайт :shock:
Страх ме е дори от разните пиратки и други подобни, ако някой ден има война ще си изкопая дупка на най-забутаното място и ще живея там до края :?

07-04-2008, 19:49
Уно :

Също съм сигурна, че ако беше на мое място онази сутрин едва ли щеше да си пиеш биричката така спокойно... лесно е да го кажеш след като не си бил там, мда :-o
Ако живееше в Чернобил през 86-та сигурно пак щеше да си пиеш спокойно биричката, а?
Аз съм сигурен, че склада е бил преди селото. Да, виж в коя страна живеем? Ако живеех в селото, щях да се информирам , къде има опастност нещо да гръмне и щеше ДА , да ми е смешно, да гледам как бягате от малко подпалили се, стогодишни екзплозиви, който освен БУМ-БАМ-ДУМ и много прах, нямат остатъчен ефект.
Ако живеех в Чернобил, щеше да ми е през пишката, дали щеше да ме изнесе централата или щях да умра от радияция, всъщност бих изпил 1 Загорка преди да ме изнесе централата, поне нямаше да се мъче с радиационо отряване (един от най-шит начините да умреш е...).

Дос :

блаблабла

ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ , да далеч съм от малоумието (ти си доста близко). И все пак да, говорим за съответен случай, тъйче просто доводите ти са много смешни? :)
София била избрана за столица много преди да имаме снаряди? :lol: :lol:
Има много опастни неща около мен, но споко, знам какво опасно има около мен, и няма да си изоставя къщата заради малко 25 годишни екзплозиви и праха след него.

Трес:

блаблаблабла

Мислила ме за по умен, ти не разбра ли , че аз един прост селяк?
Малоумен ли е риска, да се изправя с/у праха от 20 годишните екзплозиви? Я, питай Специал К, к'во има в тротила и какви потенциални опастности могат да съществуват след като се запалят. А останалите потенциални експлозиви дето са на 20+ години, съща са супер смешни. Не разбрахте ли , че в България няма химическо оръжие?
Ако живеех в селата, със сигурност щях да се информирам , какви опастности има около мен...
Докато продължаваме , всички да сме така лицемерно загрижени за всичко, ще си останем същия смешен и лицемерен народ, бас ловя, че на теб не ти пука въобще, за станалото? Просто да постнеш нещо (както в моя случай).

Боли ме крака от много разтягане и ме мързи да отговарям на поста на надута фукличка (ебаси ника...).

07-04-2008, 19:55
http://www.sonicbomb.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=90

ето ви клипче и на Цар бомбата, която... абе ще ви копирам какво пише в сайта:

Tsar Bomba, the King of all Bombs. No other man made explosion has come close to the power of 1961 test. Its yield was ten times greater then all of the munitions exploded during WWII. It was not a practical weapon, but a Cold War political stunt to frighten the West. Weighing 27 tons and 8 meters long, the TU-95 that carried had to be specially modified. Parachute retarded, it detonated 4km over the Novaya Zemlya testing grounds. It initially created a 6.5km wide fireball, Light from the detonation was visible 1,000 km away; blast damage 1000km away; the mushroom cloud rose as high as 64 km and developed to a width of 30-40 km.
Цар бомбата е хем едно от най-великите научни постижения, хем е убер непрактична. Супер е зле е, тактическо погледнато... Обаче ексзплозията е :shock:
Има доста материал в интернет за нея, попрочетете ;р И все пак Хрушчов найстина показва майката на Кузка ;р

diver
07-04-2008, 20:05
Цар Бомба е била 60 мегатона.
Изравнила е всичко в радиус 250км
Искали са да направят опит с 100 мегатона,но не са разрешили

Axel_f
07-04-2008, 20:08
Majestic12, ти май си мислиш, че си хванал Господ за шлифера...И как само си вярвяш...Просто не ми се занимва с такива като теб, не ми и пука, но щом си мислиш, че случилото се е непредзказуем нещастен случай, за който са виновни само обикновените хора, защото разбираш ли "пра-дядовците им" не са разучили добре жилищните си парцели, давай, всеки има правото на мнение. Ако се чувстваш в безопастност, браво, пий си биричката, няма лошо да си непукист :)

exploitedteen, къде по-точно видя да коментирам Бойко Борисов? Аз написах "управляващите", той, мисля, влиза в тази категория :wink:

И бтв аз не живея нито в Челопечене, нито във Враждебна, нито слава Богу имаме някакви поражения, но гарантирам ти къщата ни е абслютно законна и сигурно отговаря 100 пъти повече на мерките за безопастност, отколкото складовете.

zloto
07-04-2008, 20:14
Уно :

Аз съм сигурен, че склада е бил преди селото. Да, виж в коя страна живеем? Ако живеех в селото, щях да се информирам , къде има опастност нещо да гръмне и щеше ДА , да ми е смешно, да гледам как бягате от малко подпалили се, стогодишни екзплозиви, който освен БУМ-БАМ-ДУМ и много прах, нямат остатъчен ефект.
Ако живеех в Чернобил, щеше да ми е през пишката, дали щеше да ме изнесе централата или щях да умра от радияция, всъщност бих изпил 1 Загорка преди да ме изнесе централата, поне нямаше да се мъче с радиационо отряване (един от най-шит начините да умреш е...).

Всъщност нямам представа на колко години е Чепинци, но не вярвам да е на по-малко от 100 :-o
Информирана съм къде има опастност и едва ли щях да се оплаквам, ако знаех че в склада всичко е било изпълнявано както трябва... Охраната се е състояла само от 2ма човека (които са оживели, да се чуди човек как са избягали, има нещо странно в тая история :? ), склада е трябвало да бъде затворен на 1ви юни, а до тогава е трябвало да бъдат обезвредени бомбите... значи просто нещо не е било наред и съм в правото си да се сърдя...
Тук има няколко неща, които могат да гръмнат и никой нямаше как да е сигурен, затова всички се втурнаха да бягат... не, не е било просто БУМ-БАМ-ДУМ, защото 20те тона тротил можеха да унищожат 2 села
:?
Малко подпалили се, да, затова гърмяха над 12 часа :?
Всъщност все тая, случило се е вече... важното е, че повече няма да има склад там :)

diver
07-04-2008, 20:18
Другото,което ни пази са язовир Арда и още един язовир,чието име не се сещам в момента... Ако паднат техните стени,Турция и/или Гърция потъват до 4-ия етаж :)

Нали си наясно че тва са пълни глупости.
За тая цел е отбранителната линия ''Крали Марко'',от която нищо не остана вече.

Не са!

Другият беше язовир Доспат! Село Доспат е станало град,точно заради язовира,за да живеят некви хора наблизо уж че язовира е за тях... Говорих наскоро с доста осведомен човек по въпроса и той ми ги каза тия неща

Това е ''военен фолклор'',ако може така да се каже. Язовитите са на границата с Гърция. Не с Турция.Но е възможно да са изградени с тая цел,ама ме съмнява.

Axel_f
07-04-2008, 20:46
^ прочети пак какво съм писал и помисли върху него...

Прочетох го, с някои неща съм съгласна, но.... писна ми никога да няма виновни. По-точно никога да няма наказани. Никой да не поема отговорността. Може верно да се филмираме, обаче 45 мин след първата бомба да няма още информация какво става, как да реаргира населението, дали има сериозна опасност и тн. Да, сега изглежда маловажно, голямо чудо, нали няма жертви...Грешка, която естествено няма да бъде наказана.Защото виновни няма. И следователно след 10 години като стане пак такова чудо, пак ще бъде повторена.

Аз лично мисля, че винаги има виновни. Може това да е охранителната фирма (наистина тая работа с пазачите е съмнителна), може да е някой шибан мангал, но виновни трябва да има... Още повече, че ако военните са правили далавери, пак няма да има наказани. Пак работата ще се потули и...еми ще се плюем по форумите.

А за жителите - народът като цяло е прост, не всеки се интересуват от това, каква потенциални опасности има в района си, но всички плащаме данаци, нали? (пак не броим братята роми)И би трябвало да ни се осигури известна сигурност, не казвам, че политиците трябва да познават всеки убиец, изнасилвач и тн, но става въпрос за склад с ...хмм ти май сам каза колко тона експлозив с изтекъл срок на годност, за който, до колкото рзбрах, не веднъж е било докладвано, че е опасен, от горе на всичкото в непосредствена близост до столицата.....

И последно-политиката слабо ме вълнува, какви спекулации ще правят и какви кирливи ризи ще вадят не ме интересува, но не мога да не се възмутя, следейки пресата и ставайки свидетел на някои събития.

Mirelchetoo14
07-04-2008, 21:08
Кой бил от село,кой бил от София...Мислите ли,че казват истината?!Че наистина НЯМА опасност,НЯМА огазяване и радиация?!След среднощна авария в АЕЦ,бързо е била спретната Челопеченската експлозия,за да се отвлече вниманието..."БЕЗ ПАНИКА".Страх ме е да приема,че това е истина,но така и така след радиационно облъчване се умира но 1 седмица при такава близка експлозия,та...ще разберем.Мама му,никой ли няма 1 Гайгер-Мюлеров брояч,та да каже истината?!Без медиите и властите,естествено...

diver
07-04-2008, 21:10
Споко на АЕЦ-а нищо му няма. :)

Mirelchetoo14
07-04-2008, 21:12
Споко на АЕЦ-а нищо му няма. :)

А все пак никой ли не може да се добере до Гайгер-Мюлеров брояч?! :-#

Axel_f
07-04-2008, 21:21
Кой бил от село,кой бил от София...Мислите ли,че казват истината?!Че наистина НЯМА опасност,НЯМА огазяване и радиация?!След среднощна авария в АЕЦ,бързо е била спретната Челопеченската експлозия,за да се отвлече вниманието..."БЕЗ ПАНИКА".Страх ме е да приема,че това е истина,но така и така след радиационно облъчване се умира но 1 седмица при такава близка експлозия,та...ще разберем.Мама му,никой ли няма 1 Гайгер-Мюлеров брояч,та да каже истината?!Без медиите и властите,естествено...

Няма опасност, поне в това съм убедена :-D Все пак непрекъснато следят, не биха си позволили да лъжат както за Чернобил например...
Не се филмирай толкова, не сме в американски филм :D

xaxa
07-05-2008, 01:49
v shumen ni6to nese 4u :-D

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 08:25
Majestic12,

1 опасност,опасен,опасна,опа но,опасни се пише без Т между С и Н

2 Значи, когато на "пра-пра-дядо ми" му е дадено разрешение да построи "къщурка" във Враждебна той е трябвало да обикаля поляните и чукарите в радиус от 10 км, за да се убеди, че няма военни складове наблизо, така ли ?

3 Няма да си изоставиш къщата "заради малко 25 годишни експлозиви" - понеже са многоо малко та гърмяха почти 12 часа :) Аз също нямаше да си оставя къщата ако знаех къде и какво става. Ако някой беше излезнал и беше казал "така и така гърмят боеприпаси във военните складове край Челопочене няма повод за паника не са опасни за живота останете по домовете си" .. А те кво направиха? Кажат, че няма опасност и след 5-10 минути нова теория - има опасност, евакуирайте се. Естествено, че в подобна ситуация ще предпочета да се евакуирам.

Lunatic-
07-05-2008, 09:11
само за мародерстване
докато жалките селяни бягат
и вие сте доста жалки
паниката в кухите ви глави е налице

zloto
07-05-2008, 09:13
само за мародерстване
докато жалките селяни бягат
и вие сте доста жалки
паниката в кухите ви глави е налице
доста
си
зле
:-o

Lunatic-
07-05-2008, 09:17
да нека съм зле
сигурно аз си напикавам путката от някакви пиратки

zloto
07-05-2008, 09:24
да нека съм зле
сигурно аз си напикавам путката от някакви пиратки
Като не си бил там и не живееш наблизо си замълчи.
Вярно, че нищо особено не се случи, може би в 3-4 села половината къщи са със счупени прозорци, какво толкова...
Ако например ти кажат, че се очаква 20 тона тротил да избухнат на няколко км. от къщата ти пак няма да ти пука сигурно :-o

Lunatic-
07-05-2008, 09:27
като си тъпа се евакуирай
с половината заблудени форумни идиота

zloto
07-05-2008, 09:34
Уф, все тая...
Ти си голям герой и от нищо не те е страх, евала! :grin:

Lunatic-
07-05-2008, 09:38
sad ли ти е ?

zloto
07-05-2008, 09:40
Не, много съм happy даже :)
аз спирам до тук, не обичам да спамя :)

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 10:25
аре, сега глупости...

надута_фукличке, нормално е да знаеш какво има в близост до вас, а не после да се оплакваме само.
И второ баща ти не е ли бил в казарма, защото там ги учат как да реагират в разни подобни ситуации...

Бил е в казарма и какво от това ? Той не знаеше изобщо какво се случва, нямаше представа, че става дума за въпросните складове. След като разбра за какво става дума самият той ми каза, че е по-добре за психиката ми да замина за провинцията. Никой не знаеше какво може да се случи. Всички бяха обзети от паниката, че 20 тона тротил може да се взриви и общо взето голяма част от Враждебна се изнесе по селата далеч от София.

Не ни обвинявайте, че сме се паникьосали - БЕШЕ СТРАШНО !! Никой не го е изпитал и не знае какво е. Яд ме е, че по-голямата част от българите са боклуци и нямат грам съпричастност към случващите се трагедии.

karitooy
07-05-2008, 10:35
Аз живея в Люлин,странно как всички са се събудили а аз съм спала като пън :D :D

07-05-2008, 10:39
аре, сега глупости...

надута_фукличке, нормално е да знаеш какво има в близост до вас, а не после да се оплакваме само.
И второ баща ти не е ли бил в казарма, защото там ги учат как да реагират в разни подобни ситуации...

Бил е в казарма и какво от това ? Той не знаеше изобщо какво се случва, нямаше представа, че става дума за въпросните складове. След като разбра за какво става дума самият той ми каза, че е по-добре за психиката ми да замина за провинцията. Никой не знаеше какво може да се случи. Всички бяха обзети от паниката, че 20 тона тротил може да се взриви и общо взето голяма част от Враждебна се изнесе по селата далеч от София.

Не ни обвинявайте, че сме се паникьосали - БЕШЕ СТРАШНО !! Никой не го е изпитал и не знае какво е. Яд ме е, че по-голямата част от българите са боклуци и нямат грам съпричастност към случващите се трагедии.
A drugata 4ast sa pylni idioti... :lol:

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 10:59
Majestic12 ти спадаш към по-голямата част спокойно. :)

Ами аз не знам по какъв начин трябва да разберем къде живеем освен да обикаляме чукарите и да проверяваме какво има във всяка една порутена сграда. Хайде, Враждебна е малко по-далеч ама в Челопечене и в Чепинци ги е ракъртило... Дори са нямали подготвен план за евакуация при подобен инцидент. Кой да обвиняваме ?

Lunatic-
07-05-2008, 11:06

Ами аз не знам по какъв начин трябва да разберем къде живеем освен да обикаляме чукарите и да проверяваме какво има във всяка една порутена сграда. Хайде, Враждебна е малко по-далеч ама в Челопечене и в Чепинци ги е ракъртило... Дори са нямали подготвен план за евакуация при подобен инцидент. Кой да обвиняваме ?
спри филма

bungle
07-05-2008, 11:12
Аз му правя евалата на бате Бойко обаче.

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 11:26

спри филма

Вие спрете да се правите на безстрашни. Няма никъв филм - казах ви, който не го е изпитал да си трае щото не знае за какво става дума. Много сте отворени всичките, големите граждани на София, та ние сме били селяни понеже сме се заселили там. То си пролича кои са истинските селяни. Peace.

07-05-2008, 11:28

Да, всички освен вие, дето сте се заселили до складовете са виновни...
Всички са виновни, освен вие , че сте неинформирани :)
Айде, оправи ли ти се психиката? :lol:

Lunatic-
07-05-2008, 11:29
прличало си е кои живеят в каменната ера

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 12:06
Majestic12 ти тъп ли си или да ? Аз обеснявам, че никой специално от нашия квартал не е знаел, че има такива складове там, ти ми говориш защо сме се заселили там.. Ти му говориш на говедото, то си рупа ли рупа..

Lunatic- Ок, живееме в каменната ера :)

Дано никога не ви се случи нещо подобно.

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 12:25

Безхаберието не е оправдание...
Ти може да не знаеш и, че като си отрежеш главата ще умреш и после сигурно вашите ще обвиняват прозиводителите на сатъри, че не са го написали на дръжката?

Живееш на място, където не само складовете са потенциално опасни, но не го знаеш, а човек като мен, който живее на майната си в другия край на София ги знае. Не започват ли да ти светкат лампичките в главата или чалгата тотално е полирала мозъка ти?

Аз знам, че близостта до Кремиковци, например, е опасна. Но имам ли избор ? Да се преместя ли трябва ? От една страна си прав за безхаберието, но специално за тези складове какво трябваше да направим ? Да разпитваме какво има в тях, дали има опасност да избухне и т.н. Дори да знаехме за въпросните складове какво се очакваше да направим ? Не им е там мястото на тия складове, трябвало е боеприпасите да се обезвредят когато му е било времето. А за това не виждам кой друг да обвинявам ? Друг е въпросът, че при наличието на складовете не е трябвало изобщо да дават разрешение за заселване в околностите. Пък и случилото се 100% е било умишлено, да не би варианта 1 на 100 да се сапалят сами ще се окаже верен ? Глупости на търкалета. Пак се крие от народа за мръсните сделки на някои.. До ден-два случаят ще бъде потулен, както каза Бойко Борисов (който единствен рано сутринта беше на мястото на инцидента и само той даваше информация макар и да не е негова работа, а накрая го изкараха виновен), до идването на нов инцидент. Тва е България. Песимистично виждане от моя страна, но тя никога няма да се оправи.

07-05-2008, 12:30
Majestic12 ти тъп ли си или да ? Аз обеснявам, че никой специално от нашия квартал не е знаел, че има такива складове там, ти ми говориш защо сме се заселили там.. Ти му говориш на говедото, то си рупа ли рупа..

Да ти го напиша ли още 1 път, може най-накрая да разбереш за какво ти говоря?
Не е трябвало да се дава разрешение за заселване, ОК, ясно е било , че ще се даде щом има кой да попие пари от това, но родителитети са били достатъчно зле, да се заселят там.
Но да, вече се повтаряме всички за 10ти път, а ти продължаваш да влачиш аргумента колко сте невини и колко всички останали са виновни и трябва всички да сме съпричасни. Сри, ама си смешна, много.
Кажи ми за 11 път, че съм тъп пък аз ще почна да се куотевам вече, че ми писна да казвам едно и също по различен начин и постояно да променям словореда...

Axel_f
07-05-2008, 12:36
Абе чета и ви се чудя...

exploitedteen, каква е работата на едно 15-16-17 годишно момиче да знае какви военни складове има в района и?!
Престанете да обвинявате жителите, най-малкото замислете се за децата, какво и те ли са длъжни да знаят всички поделения на военните и тн...
И какво, даже всички да са знаели за складовете и да са разбрали, че те гърмят, от къде, по дяволите, да знаят какво се съхранява, какво и колко гърми, КАК гърми, колко е опасно...?КАК да реаргират?

Не мога да разбера как можете да обвинявате хората, че сами са си виновни, че били в невидение и че са се евакуирали :shock: И че разбираш ли си търсели правата... :shock:

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 12:41
ОК ние сме виновни. Аре мълчи вече, че ми писна да ти чета глупостите.
Аз съм сигурна, че ако се беше случило на теб нямаше, както казваш, да си седиш спокойно и да си пиеш биричката, а щеше да си търсиш правата. Сам каза - взимане на пари. Животите на живеещите наоколо опират до пари :) Ама има ли за какво да се очудвам ? То всичко е корумпирано, защо не и животите на хората :)

07-05-2008, 12:42
Абе чета и ви се чудя...

exploitedteen, каква е работата на едно 15-16-17 годишно момиче да знае какви военни складове има в района и?!
Престанете да обвинявате жителите, най-малкото замислете се за децата, какво и те ли са длъжни да знаят всички поделения на военните и тн...
И какво, даже всички да са знаели за складовете и да са разбрали, че те гърмят, от къде, по дяволите, да знаят какво се съхранява, какво и колко гърми, КАК гърми, колко е опасно...?КАК да реаргират?

Не мога да разбера как можете да обвинявате хората, че сами са си виновни, че били в невидение и че са се евакуирали :shock: И че разбираш ли си търсели правата... :shock:
Питай коко шанел и хари потър...

Axel_f
07-05-2008, 12:58
Питай коко шанел и хари потър...

Мноооого си интересен... :lol:

Знаете ли,и на мен писна, можем да се надписваме до безкрай, с радиото не се спори. То е ясно, че сме на различни мнения, хубаво, мислете каквото искате. :)
Да става каквото ще и без друго тая тема нищо няма да промени и след седмица ще е забравена.Кой знае каква ще е следващата и колко ще са жертвите и щетите... :wink:

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 13:02
Както бях написала някъде по-нагоре - не може всички да живеят в центъра на София :)

В един вестник пишеше, че ако 20те тона бяха избухнали така както предвиждаха, силата на ударната вълна е щяла да срени до оснави всичко в радиус от 60 км. Не знам колко е вярно и дали е вярно изобщо, но ако е така както са го написали - че то цяла София щеше да си замине. Тогава кво значение щеше да има къде живееш и дали около тебе има опасни зони ?

Да вземеме за пример АЕЦ Козлодуй. Ако недай си Боже стане някъв гаф там на всички им е ясно какви ще са последствията. Хората, които живеят там какъв избор имат ? Ето те знаят каква е опасността наоколо, но имат ли някакъв избор ? Или може би не е трябвало да се заселвят там.. Мисълта ми е, че трябва да бъде осигурена безопасността на хората около такива райони. Не може всички да живеем в центъра на София, на перфектното място където няма никакви опасности. Затова тези, които живеят около опасни райони трябва да бъдат най-малкото инстректирани какво да правят ако се случи нещо. За безопасността на тези хора е редно да се грижи държавата, защото постройките са нейни, не са наши.

SeXyL[!]Nk@
07-05-2008, 15:16
АЗ понеже съм на 30мин с кола от (Челопечане) ... :D :D ....мале като се събудих от гръм и трясък,излизам на балкона,и кв'o да видя....отсрещният блок падат стъкла и прозорци.. :D :D :D
Имало е 20 тона тротил,но и той бил изгорял,и щом не е гръмнал няма опастност... :grin: а по-междудрогото.....запаси от тротил има и в село Подгумер, а ако беха гръмнали тези 20тона тротил до са' да нямаше София. :D Но пак трябва а се пазим,че ако земат да гръмнат другите бойни припаси,които са в Подгумер,пак може да си замине цяла СОФИЯ,и околноститА...междудругото в този ден имаше и земетресение -3,2 по скалата на РИХТЕР в ПАНЧЕРЕВО. :D

BLaCKBLooD
07-05-2008, 15:36
Nk@]
Имало е 20 тона тротил,но и той бил изгорял,и щом не е гръмнал няма опастност...

А дали въпросния тротил не е "изгорял" още преди този инцидент?

07-05-2008, 15:56
Nk@]
Имало е 20 тона тротил,но и той бил изгорял,и щом не е гръмнал няма опастност... :grin: а по-междудрогото.....запаси от тротил има и в село Подгумер, а ако беха гръмнали тези 20тона тротил до са' да нямаше София. :D
Мечтайте

diver
07-05-2008, 16:13
Много филми гледате ей.

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 16:14
SeXyL[!]Nk@ забрави да спориш с тях. За тях нищо съществено не е станало - ненужна паника без повод :)

Помеждудругото ако наистина сме преигравали и не е станало нищо страшно защо ли медиите вече трети ден не спират да говорят за тая прословута експлозия и за щетите на хората :)

diver
07-05-2008, 16:22
За да разбулим част от мистерията,трябва да се спомене че:

-Тротила е нечуствителен към удар,прострелване,огън,иск и,химически взаимодействоя.

-За да гръмне трябва да е с помоща на капсул детонатор,запалка.

Обяснението е просто.Някой е крадял та се е олял,и е решил да драсне клечката.За да не се разбере.

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 16:26
http://vbox7.com/play:0fbdd1b6 8)

crazy_girl_4e (04.07.2008 г. / 17:44ч.)

Абе какво да коментирам. Нямам думи просто. В тая България наистина не ни трябват терористи - ние сами ще се изтрепеме. Как е възможно такива военни складове да бъдат в близост до населени места ?;! Това е непростимо!! Аз съм от кв. Враждебна и нямам думи да опиша в какъв шок и ужас бяхме изпаднали всички тук. Да се събудиш в 6 и 30 часа сутринта с гръм, трясък и падащи прозорци..Вкъщи имаме общо 10 счупени прозореца и адски голям късмет, че няма никой пострадал. Искам да попитам нашите добри управнице как е възможно да ни държат в неведение толкова време 3; Трябваше най-късно в 7 часа да се съобщи по медиите какво се случва и има ли опасност за хората, да се евакуират ли или няма повод за паника. Как е възможно само г-дин Кметът на София да отиде на мястото на инцидента ?! Къде по дяволите е г-жа Емел Етем по това време ? Не е ли точно нейно задължение да бъде там и да съобщи на хората какво се случва, да ги успокои или да ги насочи към евакуация ако се налага ? Нямам думи просто! За пореден път управниците ни се доказаха като пълни непукисти, за пореден път доказаха колко загрижени са за своят народ.. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на г-дин Бойко Борис за отзоваването в страшния момент. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ и на г-дин Слави Трифонов, който за пореден път каза истината в очите! Винаги съм го уважавала заради това, което прави. Лошото само е,че както каза кметът на София - ще се бръмчи около инцидента 2-3 дни и после ще се забрави до появата на следващ..

visok
07-05-2008, 16:59
Prikrivane na golqma krajba

07-05-2008, 17:44
Prikrivane na golqma krajba

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

visok
07-05-2008, 17:45
e kvo e smeshnoto?

PeopleAlwaysLeave
07-05-2008, 18:19
Не то всичко е смешно - смешно е, че сме се панирали, смешно е, че сме се евакуирали-нямаше причина за евакуция,мда.. Смешни са и причините за случилото се. Изобщо цъфнала е и е вързала цялата държава та е само за смях.

Axel_f
07-06-2008, 13:17
^ А къде са ви евакуирали просто нямам думи :lol:

"Фоерверки в чест на безхаберието на правителството" :D

PeopleAlwaysLeave
07-06-2008, 16:37
"Граждани..за в бъдеще да си знаете.. при инцидент - бегайте на околовръстното" :lol: :lol: :lol:

Ама не е смешно - трагично е направо :)

SINDEL
07-06-2008, 16:46
Не съм гледала никакви новини тия дни. Светнете ме, вси4ко ли изгърмя ве4е, или?

PeopleAlwaysLeave
07-06-2008, 18:02
http://web.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=114850

zloto
07-06-2008, 20:18
Ъм... понеже не разбирам ще попитам... ракетите не трябва ли нещо да ги изстреля, за да отлетят чак дотам?

Axel_f
07-06-2008, 20:43
Хахах, зарежете ги, те хората, строили летището са идиоти, как не са проучили дали на близо няма военен склад, от който да летят ракети :D

Blacklisted
07-06-2008, 21:09
Намирисва на Lord of War, някой колега на Юри Орлов е въртял далавери с наш'те военни :)

Pliok0019
07-06-2008, 22:27
1 Ние сме държавата, защото държавата е само абстрактно понятие и сбор от институции, които представляват нас.

2. 20 тона тротил няма да изравнят нищо в радиус от 60 км, защото това е абсурдно, по-рано в темата дадох клипче с 50 тона тротил

3. Тротила не се взривява току-така

4. Ако стане гаф в АЕЦ, каквито и мерки за сигурност да са взети- заминаваме

Да, този път нищо не е станало. Но самият факт, как може толкова тона тротил да се вривят в столицата на една европейсна държава и правителството 3 ЧАСА (!) да не направи АБСОЛЮТНО нищо.

Попитали Емел Етем как е и отвърнала; "Бомба."

LizZz
07-06-2008, 22:34
Още ли пишете тук, бе? :-o

Pliok0019
07-06-2008, 22:38
а какво да направи това правителство точно през тези три часа?
Можеше да евакуира хората. Ако имаше обгазяване след 3 часа нямаше да има какво да евакуират.

Ако нямаше никаква опасност, защото изпратиха хората на Околовръстното?

diver
07-08-2008, 12:48
Над 200 тона боеприпаси изчезнали от под. 18 250

08 юли 2008 / News.dir.bg

Над 200 тона боеприпаси са липсвали от поделението в село Челопечене преди взривовете.
Това стана ясно след внасянето на материалите от ДАНС във Военна прокуратура. Това сочат данните по образуваното през май дело срещу временно отстранения командир на поделението майор Мирослав Тошев, съобщи източник от прокуратурата, цитиран от Дарик.
По първото дело срещу майор Мирослав Тошев за липсата на 200 тона боеприпаси от поделението, е назначена счетоводна експертиза, която трябва да покаже колко тона метал е изчезнал от складовете и на каква стойност е щетата от незаконната му продажба. Делото е образувано на 28 май т.г. по материали на военна полиция първоначално за 51 тона липсващи боеприпаси, както съобщи заместник главният прокурор Камен Ситнилски.
Месец по-късно, точно преди приключването на делото, от военното контраразузнаване в ДАНС идват материали, които сочат, че липсите са общо около 200 тона. Делото се води за длъжностно престъпление.
Второто дело срещу командира на поделението в Челопечене е за незаконна сеч на 350 кубика тополи в поделението и извън него на стойност 60 000 лв. И по двете дела Тошев няма повдигнато обвинение. Това ще стане, след като се конкретизират щетите от действията му. И двете дела обаче са били взети на спец отчет във Върховната касационна прокуратура още преди инцидента с взривовете. Преди година имало още един сигнал срещу командира на поделението – за кабел, по който той продавал ток от поделението към заведение на Околовръстното шосе. Проверката на Военна прокуратура обаче показала, че токът е заплащан и престъпление няма.
Имало е пожар в складовете преди боеприпасите да избухнат, това е казал в разпита пожарникарят от поделението. Той обаче не знаел откъде е възникнал пожарът и съобщил, че го е забелязал в 6 ч. сутринта, половин час преди взривовете да започнат.
Във вторник военните прокурори и експерти отново ще посетят мястото на инцидента. Те са изискали от Генералния щаб на Българската армия всички документи за това какви боеприпаси са заприходени в поделението, колко са били там . В момента документите се четат от военна полиция.
Засега няма необходимост да се разпитват тримата бивши министри на отбраната, уточниха от Военна прокуратура.[/b]

Sofia_forever(f)
08-04-2008, 07:51

Да ти го напиша ли още 1 път, може най-накрая да разбереш за какво ти говоря?
Не е трябвало да се дава разрешение за заселване, ОК, ясно е било , че ще се даде щом има кой да попие пари от това, но родителитети са били достатъчно зле, да се заселят там.
Но да, вече се повтаряме всички за 10ти път, а ти продължаваш да влачиш аргумента колко сте невини и колко всички останали са виновни и трябва всички да сме съпричасни. Сри, ама си смешна, много.
Кажи ми за 11 път, че съм тъп пък аз ще почна да се куотевам вече, че ми писна да казвам едно и също по различен начин и постояно да променям словореда...

ХАХАХАХАХАХА! Аз също съм от Враждебна и тоя квартал съществува откакто София я има! :grin: ЕЙЙЙЙЙ ЩЕ СИ СКЪСАМ ДРЕХИТЕ ОТ ТАКИВА ИДИОТИ КАТО ТЕБ! ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ДЯДО МИ Е БИЛ ЯКО ТЪП, ЧЕ НЕ ПРЕДВИДИЛ, ЧЕ НЯКОГА ПО ТЕЯ МЕСТА ЩЕ ИМА СКЛАДОВЕ ЗА БОМБИ! Ама си ми умник! Заслужаваш да се разцелуваш!

И още нещо- кеф ми е, че съм от София и живея на това спокойно място, а не като псевдософиянците - у центърО :P :P :P ДОСТА ЩЕ ТРЯБВА ДА ГЪРМИМ В СОФИЯ ЗА ДА СТАНЕ ПЛОВДИВ СТОЛИЦА. Там пък пари да ми дават няма да живея! Айде чао форевъ! Влязох само да ви наредя. Видях колко тъпи хора има по тоя свят :razz:

ScionOfStorm
08-04-2008, 07:53
...и реши и ти да покажеш колко ти е ощетено гъмжилото от клетки у главО, тъй?