View Full Version : 1 АЕГ или 1 НЕГ
V1k1tYyY
07-03-2008, 14:01
оценките ми са 5.607 по математика и 5.821 по БЕЛ...но имам проблем,наясно съм,че с бал 34.85 мога да вляза навсякъде,но се колебая между 1 АЕГ и 1 НЕГ..та някой ако има някаква представа къде хората са по-готини и т.н да ме посъветва,защото за обучението знам,че и в двете е много добро . Благодаря предварително :-D
оценките ми са 5.607 по математика и 5.821 по БЕЛ...но имам проблем,наясно съм,че с бал 34.85 мога да вляза навсякъде,но се колебая между 1 АЕГ и 1 НЕГ..та някой ако има някаква представа къде хората са по-готини и т.н да ме посъветва,защото за обучението знам,че и в двете е много добро . Благодаря предварително :-D
Егати въпроса...не можем да ти кажем къде хората са "по-готини и тн", навсякъде има яки хора, най-малкото никой не учи и в 2те училища и не познава всички ученици :razz: Мисля, че трябва да се замислиш какъв език искаш да учиш, а не къде хората са по-готини :)
И все пак (докато не е дошла Сантра :D ) удрям едно рамо за НЕГ, все пак е моето у-ще :D
Ако става дума эа София-аэ се эастъпвам эа НЕГ.
Ходи в НЕГ да има повече места в АЕГ. :D
Съжалявам.. 8-)
Но балът ми е много несигурен ии затова..
Съжалявам.. 8-)
Но балът ми е много несигурен ии затова.. Не,не...в АЕГ ходи. :-D
LovePoisoned
07-03-2008, 14:25
Съжалявам.. 8-)
Но балът ми е много несигурен ии затова.. Не,не...в АЕГ ходи. :-D
Аз лично съм за АЕГ, но не знам как стоят нещата в София.
[!]НЕГ[!]
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
hanovete
07-03-2008, 14:55
АЕГ -аз уча там и съм доволен стига да влезнеш в паралелка с 2ри език немски ;) другите паралелки за нищо не стават
Ами ходи в АЕГ...много хубави отзиви чух за там...
sheilsis
07-03-2008, 15:08
minalata godina dva dni se kolebah mejdu tiq dve gimnazii :) i izbrah neg :) ne syjalqvam ..daskaloto e mn dobro, ezika ako si sedne6 na zadnika 100% 6e go nau4i6 no i v angliiskata e mn dobre ;) zavisi kakyv ezik iska6 za natatyk :) i dvete gimnazii sa strahotni
zelenooko_kote
07-03-2008, 15:42
AEG
AnIcHkAtA
07-03-2008, 16:34
Аз ше се застъпя за Диди-в английската ходи :D
Не извън майтапа-2 години вече уча немски и 6 години английски.От този опит мога да ти кажа, че английския ми е 9581878 по-лесен от немския и така е било от самото начало.А и немския е гаден език.Ако мога да се върна назад не бих го избрала.По-добре френски, отколкото немски, но ти не искаш френска, за това те съветвам АЕГ, мн по-добре е английския от немския.
АЕГ
soul1199
07-03-2008, 17:37
koi ot dvata ezika ti har pove4e?ae zastapvam se za NEG
Немската!
Английската отдавна не струва.
*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
07-03-2008, 17:45
И 2те училища са доста елитни...или поне така съм чула...аз лично ти препоръчвам немската... :-P
В немската, за да има повече места в английската :lol: :lol:
Loshotia
07-03-2008, 19:09
Eто ме и мен :-P
Който език повече ти се учи, тази гимназия пиши. Сигурна съм, че каквото и да пишеш, няма да съжеляваш. Няма да подхващам вечната тема за това кой език е по- разпространен, къде има по- голяма реализация, защото стига да искаш, можеш и с китайски или корейски да постигнеш много. В което и от двете училища да влезеш, яко ще учиш езика и като излезеш ще знаеш, че знаеш два езика перфектно- майчния и този от гимназията. Глупаво е да се твърди, че английския можеш да го научиш и между другото, защото всеки език е достатъчно сложен и богат, за да може да се учи от по 4 часа седмично.
И все пак, това съм аз, затова ти препоръчвам 1АЕГ- ако искаш повече информация пиши.
Немската!
+1! освен това съм чуала че в аег постоянно искали некви пари, дарения и такива ми ти работи, пък и за немската съм чувала, че е невероятно училище! де и аз да имах твоя бал иаз там щях да вляза!
Loshotia
07-03-2008, 19:14
Немската!
+1! освен това съм чуала че в аег постоянно искали некви пари, дарения и такива ми ти работи, пък и за немската съм чувала, че е невероятно училище! де и аз да имах твоя бал иаз там щях да вляза!
Английската си струва, а това, че някое училище не струва може да го каже някой, който е учил и в двете. Вярно е, че в АЕГ примета дарения, но това е доброволно и парите наистина отиват за ремонти.
Loshotia
07-03-2008, 19:35
^Drama^Queen^, не знам, според мен имаш не само нищожни, но и реални шансове за АЕГ-то, на времето аз влязох с 33.314- бях на едно от последните места, но влязох. Сега май не са много високи оценките, така че нищо не ти пречи да пишеш АЕГ на някоя предна позиция
Вярно е, че в АЕГ примета дарения, но това е доброволно и парите наистина отиват за ремонти.
А на нас ни махнаха готиния директор.
Да се факат.
За мен е тъпо да учиш предметите на чужд език, при положение, че масово не е овладян българският. Но, от двете училища по-добро е НЕГ, да не си кривим душите.
kateto_sladkata
07-03-2008, 20:42
определено АЕГ :grin:
swetyYkittyY
07-03-2008, 23:33
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕГ!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seducti0n
07-04-2008, 01:42
Най-добрата ми приятелка учи в първа английска и е много доволна, за немската също съм чувала добри отзиви.Балът и на двете учебни заведения е висок, което предполага, че и нивото е приблизително еднакво като качество на образованието и изисквания,
Което и от двете да избереш, няма да сгрешиш.Пред теб обаче остава дилемата какъв език искаш да учиш като първи.Аз съм изцяло за Английският, но все пак последната дума е твоята.Успех, Зайо. :)
^Drama^Queen^, не знам, според мен имаш не само нищожни, но и реални шансове за АЕГ-то, на времето аз влязох с 33.314- бях на едно от последните места, но влязох. Сега май не са много високи оценките, така че нищо не ти пречи да пишеш АЕГ на някоя предна позиция
Йееееее :grin: :grin: :grin: Сантра мн ти блатодаря, че се бях притеснила :grin: :grin:
Loshotia
07-04-2008, 06:31
Вярно е, че в АЕГ примета дарения, но това е доброволно и парите наистина отиват за ремонти.
Да се факат.
За мен е тъпо да учиш предметите на чужд език, при положение, че масово не е овладян българският. Но, от двете училища по-добро е НЕГ, да не си кривим душите.
Ъъъ, за АЕГ или за НЕГ говориш( за готиния директор?)...а иначе това с предметите на чужд език си е програма от министерството(май) и е доста полезно
sladkish_14
07-04-2008, 06:48
И аз мисля,че и двете училища АЕГ или НЕГ са много добри.Сега това,че някои пишат НЕГ,не значи,че училището е по-добро от АЕГ,те го пишат просто,защото учат там.Ти си предцени къде искаш да отидеш,и с какъв език би искала да влезнеш.И двете са езикови,и в двете ще научиш добре езика.
Да се факат.
Ъъъ, за АЕГ или за НЕГ говориш( за готиния директор?)...а иначе това с предметите на чужд език си е програма от министерството(май) и е доста полезно
За нито една от двете.
Полезно, друг път.
След като завършиш езикова, освен да забегнеш в чужбина или да продължиш с езика, какво ти остава?
Продължавам да тая голяма любов към моето училище, където и език научих.(научих значи профишънси)
LovePoisoned
07-04-2008, 09:16
Eто ме и мен :-P
Който език повече ти се учи, тази гимназия пиши. Сигурна съм, че каквото и да пишеш, няма да съжеляваш. Няма да подхващам вечната тема за това кой език е по- разпространен, къде има по- голяма реализация, защото стига да искаш, можеш и с китайски или корейски да постигнеш много. В което и от двете училища да влезеш, яко ще учиш езика и като излезеш ще знаеш, че знаеш два езика перфектно- майчния и този от гимназията. Глупаво е да се твърди, че английския можеш да го научиш и между другото, защото всеки език е достатъчно сложен и богат, за да може да се учи от по 4 часа седмично.
Е това е едно хубаво мнение. :P Аз не съм от София, но днес подадох листа с желанията си и писах на първо място АЕГ. 100%, ако вляза, ще избера немския като втори език. ^^
Избери този език, който те влече повече, а другия най-добре го вземи като втори. (: С желание ще ти е много по-леко. УСПЕХ!!!
Loshotia
07-04-2008, 11:32
be_true, аз както и доста голям процент от хората в моя випуск ще останат да учат и живеят в България. Никой не ни кара да заминаваме някъде, а и по мое мнение е по- лесно да се влезе в чужд университет отколкото в СУ, УНСС, ТУ.
Wrathchild
07-04-2008, 11:49
Я ходи в НЕГ. 1 АЕГ е станало егати пропадналото място, началното ми училище беше по-добро, дето в последно време е най-западналото...
Абе я ходи в АЕГ...не ги слушай другите... :D
Хора, тая тема се превърна в поредния дебат кое училище е по-добо. А авторката изобщо не искаше това...я пак прочетете :D
*ell-oh-ve-ee*
07-05-2008, 10:25
Немската!
Английската отдавна не струва.Мхм,така е :)
Exothermic
07-05-2008, 11:42
1 НЕГ :)
mojojojo_mojojojo
07-05-2008, 12:11
най-добре е у бочовото да стааш овчарче или говедарче 8-) 8-)
sladkish_14
07-05-2008, 12:12
Немската :)
Loshotia
07-06-2008, 18:41
Тя така и ще направи- АЕГ избра
kofa_s_voda
07-06-2008, 19:21
Нищо не печелиш ако отидеш в английската
Имам приятели от немската - голям зор е ама има защо.По-добре там
sPORED MEN 1NEG men li4no me po kefi..6te se probvam i az tam na vtoro klasinrane :-P za6toto imam frd ot nemskata i sa mn pe4eni i qki .. :-) no ti si re6ava6
pencho1991
07-12-2008, 21:32
Ебати малоумните въпроси задавате,ако ти се учи повече Английски език отиваш в АЕГ,ако ти се учи немски отиваш в НЕГ и така ;)
firegirlll
07-13-2008, 06:53
Първо, браво за бала :) И определено се записвай в НЕГ! Както вече казаха във форума, английската отдавна не струва.. Аз лично мисля, че приятели и готини хора можеш да си намериш винаги, но все пак кандидатстваш , за да се доредиш до училище, което ще ти даде нужното обазование ;) В случая това определено е НЕГ ;) Честно да ти кажа, чудя се защо изобщо се колебаеш.. :-o
Дам, правилно решение е взела. :)
_Drama_Queen_
07-13-2008, 08:13
Най-правилното :grin: В немската са само некви шибани зубари :?
Ааа, не е така! :)
От там е една от най-забавните момичета, които познавам. :lol:
Има доста свестни. :)
_Drama_Queen_
07-13-2008, 08:47
_Drama_Queen_, май някой говори наизуст, а? Колко човека от немската познаваш? 1 или 2ма? :lol: Или те е яд, че не си имала бал за там и сега си избиваш комплексите...? Има за какво да завиждаш, ама щом се чувстваш велика като сипеш безсмислици наляво и надясно, давай, утешвай се :) Не може всички да сме на едно ниво :D
_Drama_Queen_
07-13-2008, 18:49
Loshotia
07-13-2008, 18:53
Стига се карахте, бе! :-x
_Drama_Queen_
07-13-2008, 18:59
Стига се карахте, бе! :-x
Е Сантра ти се появи :grin: Ся искам като начало щот ще съм заек в 1АЕГ да ти задам няколко въпроса:
Колко паралелки ще сме? Коя смяна ще сме? С кой ще сме в една смяна? Кой учител е най-гаден? С много моркови ли ще ни целите ?:D
Loshotia
07-13-2008, 19:00
Виж в другата тема- там отговарям на въпроси като професионалист 8)
_Drama_Queen_
07-13-2008, 19:01
Виж в другата тема- там отговарям на въпроси като професионалист 8)
Да видях ги след кат си пуснах мнението :D
Axel_f моля ти се не ме разсмивай. Влязох по първото си желание, така че просто няма за какво да си избивам комплексите, които въобще ги няма.
Е браво :) Значи те бива да зубкаш граматика и теореми, но май със здравия разум не си съвсем наред. Ама така е със зайците :D За няколко години може и да поумнееш. А и да се запознаеш с някой от немската, че да не говориш само наизуст :razz:
Loshotia
07-13-2008, 20:18
^ти пък като че ли като си била 7клас не си ги знаела наизуст. Сега може би не е така, защото не ви натискат много по математика( не ми обяснявай, че не познавам хора отНЕГ, защото не е така), но навремето е било така. Нормално- който има цели си ги гони. И да не са били зубъри системата в немската ще ги направи. При нас се залага на друго- това е разликата ;)
sladkata_bebz
07-13-2008, 20:29
НЕГ
^ти пък като че ли като си била 7клас не си ги знаела наизуст. Сега може би не е така, защото не ви натискат много по математика( не ми обяснявай, че не познавам хора отНЕГ, защото не е така), но навремето е било така. Нормално- който има цели си ги гони. И да не са били зубъри системата в немската ще ги направи. При нас се залага на друго- това е разликата ;)
Дам, вие всички сте супер интелигентни, забавни и печени хора, ние сме тъпи "шибани зубари", не умеем да се забавляваме, сдухани сме... :) Колко ви завиждам просто :D
Вие наред ли сте..?!
И бтв колко човека от НЕГ познаваш? Интересно ми е на каква база си правиш изводите...1 на 1000?2ма на 1000? 3ма на 1000?4ма...?
За устатата зайка даже и не питам,ясно ми е, че се прави на интересна :wink:
Loshotia
07-14-2008, 05:54
Ами не- зубърите са по- малко просто, защото системата е различна.
Хората, които познавам и учат в НЕГ са около двайсетина- всички сега ще са 12клас.
Във всяко училище има всякакви хора- в това няма спор, говорим за онзи процент дето изпъква над останалите ;)
Bochko_banana
07-14-2008, 14:56
английското оле! :smt026 :smt026 :smt026
Ами не- зубърите са по- малко просто, защото системата е различна.
Хората, които познавам и учат в НЕГ са около двайсетина- всички сега ще са 12клас.
Във всяко училище има всякакви хора- в това няма спор, говорим за онзи процент дето изпъква над останалите ;)
Аз пък познавам целия си випуск (сега ще сме 11кл) , както и доста хора от долните и горните класове, има всякакви наистина, но като цяло са яки и свестни хора. Нито купони ни липсват, нито разни извънкласни мероприятия (като фашинга например) 8)
А за системата,за която говориш, предполагам става въпрос за лайстунг-паралелките. Там наистина е трудно и за да минеш и да изкараш добри оценки трябва да се напънеш. Защото за разлика от другите паралелки и особено от другите училища оценките не се пдаряват...Но накаря излизаш с диплома на немскоговорящ, която се признава навсякъде в Европа :-P
И бтв, ако обарзованието ни беше добро, демек каквото е било преди 20 години, в абсолютно всички хубави гимназии системата щеше да е същата...а не както сега масово невежество и лоша дисциплина, но висок успех и нереални дипломи...
soulja_girl4e
07-15-2008, 10:28
nai-hubavoto mnenie za nemskata dosega! =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Абе изобщо не е така..
Най-важното обаче е, че английската е най-добрата! :grin:
Хораа, цъкнете, моляя :Д http://prize.bg/Desko
Loshotia
07-15-2008, 12:28
И бтв, ако обарзованието ни беше добро, демек каквото е било преди 20 години, в абсолютно всички хубави гимназии системата щеше да е същата...а не както сега масово невежество и лоша дисциплина, но висок успех и нереални дипломи...
Не съм много съгласна. Всичко си е до хората и човека в частност. Като има няколко гимназии като например НЕГ,АЕГ,ИЕГ...и разни такива дето отпред имат цифричка 1 или 2...някак си хората се доверяват и са убедени, че това ще им даде най- доброто. Именно заради това е и такъв наплива към тези гимназии. Но познавах хора(от бившия ми клас), които въпреки че примерно са се панирали на приемния изпит и са изкарали по- ниска оценка, учат езика и го знаят на такова ниво, каквото и аз. Това, което се опитвам да кажа същност е, че липсва ценностна система и родителите са много виновни- децата/връстниците ми да не знаят за какво същност служи училището и, че това, което го правят там го правят не заради "ши*аната даскалка", а заради себе си.
schmetterling
07-15-2008, 14:09
Drama Queen да мълчи, че чак ми е смешно. По - тъпо не можа ли да се изразиш?
Немската си е супер даскало, учениците са супер яки : ) На випуск има по макс 10 зубъра и си правим купона. Тъй че недей говори прибързано, зайке ; ) Във всяко даскало си има наблягащи повечко на ученето, не прави немската с най - големия процент.За да си влязъл в най - елитното даскало в София, не е задължително да си ' шибан зубър'.
_Drama_Queen_
07-15-2008, 14:26
schmetterling
07-15-2008, 14:32
Какво мнение като дори не познаваш сигурно и 20 човека?... Хахахаха мнение, звучи все едно говориш от дългоооо наблюдение на учениците в немската.Сори, извинението ти не е прието хах.Ае дано те фраснат с голям морков есента.
ПП: Не се изразявай като депут(ка)атка : )
Какво мнение като дори не познаваш сигурно и 20 човека?... Хахахаха мнение, звучи все едно говориш от дългоооо наблюдение на учениците в немската.Сори, извинението ти не е прието хах.Ае дано те фраснат с голям морков есента.
Да я фраснат с морков :shock: :lol:
Да я фраснат с морков :shock: :lol:
Може и с голяма тлъста зелка :grin: :lol:
*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
07-16-2008, 16:20
Абе глупости...немската според мен е хипер мега по-яко даскало от английската...познавам мн хора там и са ми казвали само хубави неща...е верно,че сградата мяза на болница,ама е яко и централно място с хубаво обучение и най-важното мега пичовете са там :-P
desityyy
07-16-2008, 16:23
незнам защо но смятам че 91 е по добра от 1АНГ чувала съм мн добри отзиви, но 1 АНГ са я завършили мн извесни личности
Mi az wlqzox w 91NEG s bal 34.75!!!Preporu4vam ti Nemskata.W 1AEG y4itelite vlizat pqni v 4asovete
miss_asi
07-28-2008, 19:03
Що за въпрос?! Много ясно че 1НЕГ!!!! В 1АЕГ повечето момичета стаа кифли или стаат още по-тъпи!
Loshotia
07-28-2008, 19:21
Що за въпрос?! Много ясно че 1НЕГ!!!! В 1АЕГ повечето момичета стаа кифли или стаат още по-тъпи!
Като ти гледам постовете и профилите по сайтовете за запознанствата, едва ли може някой да стане по- тъп от теб.
Mного ти благодаря :-x :-x :-x
Loshotia
08-20-2008, 13:33
^ти пък какво се връзваш?
crazy_elf
08-20-2008, 15:53
ХОра не се карайте така,мисля,че трябва да спрем този спор за това кое училище е по-добро,навсякъде има готини хора,а пък къде са по-добрите учители никой не може да каже,защото няма как да учиш във всички училища,за да прецениш къде образованйето е най-добро.За всяка гимназия се пускат гадни слухове и споровете тръгват оттам. :smt014 :smt014 :? И естествено,че всеки си има най-големи симпатий към своето училище и то винаги ще е номер 1,за него. :)
^ Всъщност не е вярно.Аз учех в най-скапаното училище,което може да се създаде,но понеже нямаше по-хубаво в моя град-реших да изчакам там докато кандидатствам.Ето доказателство,че има хора,които не си харесват училището. :D
letilili
08-21-2008, 19:10
Ако трябва да избирам между тези двете бих избрала 91 НЕГ