PDA

View Full Version : 1 АЕГ или 1 НЕГ

V1k1tYyY
07-03-2008, 14:01
оценките ми са 5.607 по математика и 5.821 по БЕЛ...но имам проблем,наясно съм,че с бал 34.85 мога да вляза навсякъде,но се колебая между 1 АЕГ и 1 НЕГ..та някой ако има някаква представа къде хората са по-готини и т.н да ме посъветва,защото за обучението знам,че и в двете е много добро . Благодаря предварително :-D

Axel_f
07-03-2008, 14:11
оценките ми са 5.607 по математика и 5.821 по БЕЛ...но имам проблем,наясно съм,че с бал 34.85 мога да вляза навсякъде,но се колебая между 1 АЕГ и 1 НЕГ..та някой ако има някаква представа къде хората са по-готини и т.н да ме посъветва,защото за обучението знам,че и в двете е много добро . Благодаря предварително :-D

Егати въпроса...не можем да ти кажем къде хората са "по-готини и тн", навсякъде има яки хора, най-малкото никой не учи и в 2те училища и не познава всички ученици :razz: Мисля, че трябва да се замислиш какъв език искаш да учиш, а не къде хората са по-готини :)

И все пак (докато не е дошла Сантра :D ) удрям едно рамо за НЕГ, все пак е моето у-ще :D

Kettty
07-03-2008, 14:19
Ако става дума эа София-аэ се эастъпвам эа НЕГ.

Decu
07-03-2008, 14:21
Ходи в НЕГ да има повече места в АЕГ. :D

Съжалявам.. 8-)
Но балът ми е много несигурен ии затова..

SuNsEt
07-03-2008, 14:23

Съжалявам.. 8-)
Но балът ми е много несигурен ии затова.. Не,не...в АЕГ ходи. :-D

LovePoisoned
07-03-2008, 14:25

Съжалявам.. 8-)
Но балът ми е много несигурен ии затова.. Не,не...в АЕГ ходи. :-D
Аз лично съм за АЕГ, но не знам как стоят нещата в София.

mimi_00
07-03-2008, 14:36
[!]НЕГ[!]
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

hanovete
07-03-2008, 14:55
АЕГ -аз уча там и съм доволен стига да влезнеш в паралелка с 2ри език немски ;) другите паралелки за нищо не стават

D3m0n
07-03-2008, 15:02
Ами ходи в АЕГ...много хубави отзиви чух за там...

sheilsis
07-03-2008, 15:08
minalata godina dva dni se kolebah mejdu tiq dve gimnazii :) i izbrah neg :) ne syjalqvam ..daskaloto e mn dobro, ezika ako si sedne6 na zadnika 100% 6e go nau4i6 no i v angliiskata e mn dobre ;) zavisi kakyv ezik iska6 za natatyk :) i dvete gimnazii sa strahotni

zelenooko_kote
07-03-2008, 15:42
AEG

AnIcHkAtA
07-03-2008, 16:34
Аз ше се застъпя за Диди-в английската ходи :D

Не извън майтапа-2 години вече уча немски и 6 години английски.От този опит мога да ти кажа, че английския ми е 9581878 по-лесен от немския и така е било от самото начало.А и немския е гаден език.Ако мога да се върна назад не бих го избрала.По-добре френски, отколкото немски, но ти не искаш френска, за това те съветвам АЕГ, мн по-добре е английския от немския.

АЕГ

soul1199
07-03-2008, 17:37
koi ot dvata ezika ti har pove4e?ae zastapvam se za NEG

Blab
07-03-2008, 17:42
Немската!
Английската отдавна не струва.

*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
07-03-2008, 17:45
И 2те училища са доста елитни...или поне така съм чула...аз лично ти препоръчвам немската... :-P

07-03-2008, 17:48
В немската, за да има повече места в английската :lol: :lol:

Loshotia
07-03-2008, 19:09
Eто ме и мен :-P
Който език повече ти се учи, тази гимназия пиши. Сигурна съм, че каквото и да пишеш, няма да съжеляваш. Няма да подхващам вечната тема за това кой език е по- разпространен, къде има по- голяма реализация, защото стига да искаш, можеш и с китайски или корейски да постигнеш много. В което и от двете училища да влезеш, яко ще учиш езика и като излезеш ще знаеш, че знаеш два езика перфектно- майчния и този от гимназията. Глупаво е да се твърди, че английския можеш да го научиш и между другото, защото всеки език е достатъчно сложен и богат, за да може да се учи от по 4 часа седмично.

И все пак, това съм аз, затова ти препоръчвам 1АЕГ- ако искаш повече информация пиши.

gabi_94
07-03-2008, 19:12
Немската!

+1! освен това съм чуала че в аег постоянно искали некви пари, дарения и такива ми ти работи, пък и за немската съм чувала, че е невероятно училище! де и аз да имах твоя бал иаз там щях да вляза!

Loshotia
07-03-2008, 19:14
Немската!

+1! освен това съм чуала че в аег постоянно искали некви пари, дарения и такива ми ти работи, пък и за немската съм чувала, че е невероятно училище! де и аз да имах твоя бал иаз там щях да вляза!

Английската си струва, а това, че някое училище не струва може да го каже някой, който е учил и в двете. Вярно е, че в АЕГ примета дарения, но това е доброволно и парите наистина отиват за ремонти.

Loshotia
07-03-2008, 19:35
^Drama^Queen^, не знам, според мен имаш не само нищожни, но и реални шансове за АЕГ-то, на времето аз влязох с 33.314- бях на едно от последните места, но влязох. Сега май не са много високи оценките, така че нищо не ти пречи да пишеш АЕГ на някоя предна позиция

Blab
07-03-2008, 20:29
Вярно е, че в АЕГ примета дарения, но това е доброволно и парите наистина отиват за ремонти.
А на нас ни махнаха готиния директор.
Да се факат.
За мен е тъпо да учиш предметите на чужд език, при положение, че масово не е овладян българският. Но, от двете училища по-добро е НЕГ, да не си кривим душите.

kateto_sladkata
07-03-2008, 20:42
определено АЕГ :grin:

swetyYkittyY
07-03-2008, 23:33
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕГ!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Seducti0n
07-04-2008, 01:42
Най-добрата ми приятелка учи в първа английска и е много доволна, за немската също съм чувала добри отзиви.Балът и на двете учебни заведения е висок, което предполага, че и нивото е приблизително еднакво като качество на образованието и изисквания,
Което и от двете да избереш, няма да сгрешиш.Пред теб обаче остава дилемата какъв език искаш да учиш като първи.Аз съм изцяло за Английският, но все пак последната дума е твоята.Успех, Зайо. :)

07-04-2008, 06:25
^Drama^Queen^, не знам, според мен имаш не само нищожни, но и реални шансове за АЕГ-то, на времето аз влязох с 33.314- бях на едно от последните места, но влязох. Сега май не са много високи оценките, така че нищо не ти пречи да пишеш АЕГ на някоя предна позиция

Йееееее :grin: :grin: :grin: Сантра мн ти блатодаря, че се бях притеснила :grin: :grin:

Loshotia
07-04-2008, 06:31
Вярно е, че в АЕГ примета дарения, но това е доброволно и парите наистина отиват за ремонти.
Да се факат.
За мен е тъпо да учиш предметите на чужд език, при положение, че масово не е овладян българският. Но, от двете училища по-добро е НЕГ, да не си кривим душите.
Ъъъ, за АЕГ или за НЕГ говориш( за готиния директор?)...а иначе това с предметите на чужд език си е програма от министерството(май) и е доста полезно

ra4ence
07-04-2008, 06:39
НЕГ

sladkish_14
07-04-2008, 06:48
И аз мисля,че и двете училища АЕГ или НЕГ са много добри.Сега това,че някои пишат НЕГ,не значи,че училището е по-добро от АЕГ,те го пишат просто,защото учат там.Ти си предцени къде искаш да отидеш,и с какъв език би искала да влезнеш.И двете са езикови,и в двете ще научиш добре езика.

Blab
07-04-2008, 09:01
Да се факат.
Ъъъ, за АЕГ или за НЕГ говориш( за готиния директор?)...а иначе това с предметите на чужд език си е програма от министерството(май) и е доста полезно
За нито една от двете.
Полезно, друг път.
След като завършиш езикова, освен да забегнеш в чужбина или да продължиш с езика, какво ти остава?
Продължавам да тая голяма любов към моето училище, където и език научих.(научих значи профишънси)

LovePoisoned
07-04-2008, 09:16
Eто ме и мен :-P
Който език повече ти се учи, тази гимназия пиши. Сигурна съм, че каквото и да пишеш, няма да съжеляваш. Няма да подхващам вечната тема за това кой език е по- разпространен, къде има по- голяма реализация, защото стига да искаш, можеш и с китайски или корейски да постигнеш много. В което и от двете училища да влезеш, яко ще учиш езика и като излезеш ще знаеш, че знаеш два езика перфектно- майчния и този от гимназията. Глупаво е да се твърди, че английския можеш да го научиш и между другото, защото всеки език е достатъчно сложен и богат, за да може да се учи от по 4 часа седмично.
Е това е едно хубаво мнение. :P Аз не съм от София, но днес подадох листа с желанията си и писах на първо място АЕГ. 100%, ако вляза, ще избера немския като втори език. ^^

Избери този език, който те влече повече, а другия най-добре го вземи като втори. (: С желание ще ти е много по-леко. УСПЕХ!!!

Loshotia
07-04-2008, 11:32
be_true, аз както и доста голям процент от хората в моя випуск ще останат да учат и живеят в България. Никой не ни кара да заминаваме някъде, а и по мое мнение е по- лесно да се влезе в чужд университет отколкото в СУ, УНСС, ТУ.

Wrathchild
07-04-2008, 11:49
Я ходи в НЕГ. 1 АЕГ е станало егати пропадналото място, началното ми училище беше по-добро, дето в последно време е най-западналото...

SuNsEt
07-04-2008, 15:27
Абе я ходи в АЕГ...не ги слушай другите... :D

Axel_f
07-04-2008, 20:59
Хора, тая тема се превърна в поредния дебат кое училище е по-добо. А авторката изобщо не искаше това...я пак прочетете :D

*ell-oh-ve-ee*
07-05-2008, 10:25
Немската!
Английската отдавна не струва.Мхм,така е :)

Exothermic
07-05-2008, 11:42
1 НЕГ :)

mojojojo_mojojojo
07-05-2008, 12:11
най-добре е у бочовото да стааш овчарче или говедарче 8-) 8-)

sladkish_14
07-05-2008, 12:12
Немската :)

Loshotia
07-06-2008, 18:41

Тя така и ще направи- АЕГ избра

kofa_s_voda
07-06-2008, 19:21
Нищо не печелиш ако отидеш в английската
Имам приятели от немската - голям зор е ама има защо.По-добре там

medy
07-12-2008, 21:29
sPORED MEN 1NEG men li4no me po kefi..6te se probvam i az tam na vtoro klasinrane :-P za6toto imam frd ot nemskata i sa mn pe4eni i qki .. :-) no ti si re6ava6

pencho1991
07-12-2008, 21:32
Ебати малоумните въпроси задавате,ако ти се учи повече Английски език отиваш в АЕГ,ако ти се учи немски отиваш в НЕГ и така ;)

firegirlll
07-13-2008, 06:53
Първо, браво за бала :) И определено се записвай в НЕГ! Както вече казаха във форума, английската отдавна не струва.. Аз лично мисля, че приятели и готини хора можеш да си намериш винаги, но все пак кандидатстваш , за да се доредиш до училище, което ще ти даде нужното обазование ;) В случая това определено е НЕГ ;) Честно да ти кажа, чудя се защо изобщо се колебаеш.. :-o

Decu
07-13-2008, 07:24

Дам, правилно решение е взела. :)

_Drama_Queen_
07-13-2008, 08:13

Най-правилното :grin: В немската са само некви шибани зубари :?

Decu
07-13-2008, 08:45

Ааа, не е така! :)

От там е една от най-забавните момичета, които познавам. :lol:
Има доста свестни. :)

_Drama_Queen_
07-13-2008, 08:47

Axel_f
07-13-2008, 18:10
_Drama_Queen_, май някой говори наизуст, а? Колко човека от немската познаваш? 1 или 2ма? :lol: Или те е яд, че не си имала бал за там и сега си избиваш комплексите...? Има за какво да завиждаш, ама щом се чувстваш велика като сипеш безсмислици наляво и надясно, давай, утешвай се :) Не може всички да сме на едно ниво :D

_Drama_Queen_
07-13-2008, 18:49

Loshotia
07-13-2008, 18:53
Стига се карахте, бе! :-x

_Drama_Queen_
07-13-2008, 18:59
Стига се карахте, бе! :-x

Е Сантра ти се появи :grin: Ся искам като начало щот ще съм заек в 1АЕГ да ти задам няколко въпроса:

Колко паралелки ще сме? Коя смяна ще сме? С кой ще сме в една смяна? Кой учител е най-гаден? С много моркови ли ще ни целите ?:D

Loshotia
07-13-2008, 19:00
Виж в другата тема- там отговарям на въпроси като професионалист 8)

_Drama_Queen_
07-13-2008, 19:01
Виж в другата тема- там отговарям на въпроси като професионалист 8)

Да видях ги след кат си пуснах мнението :D

Axel_f
07-13-2008, 19:46
Axel_f моля ти се не ме разсмивай. Влязох по първото си желание, така че просто няма за какво да си избивам комплексите, които въобще ги няма.

Е браво :) Значи те бива да зубкаш граматика и теореми, но май със здравия разум не си съвсем наред. Ама така е със зайците :D За няколко години може и да поумнееш. А и да се запознаеш с някой от немската, че да не говориш само наизуст :razz:

Loshotia
07-13-2008, 20:18
^ти пък като че ли като си била 7клас не си ги знаела наизуст. Сега може би не е така, защото не ви натискат много по математика( не ми обяснявай, че не познавам хора отНЕГ, защото не е така), но навремето е било така. Нормално- който има цели си ги гони. И да не са били зубъри системата в немската ще ги направи. При нас се залага на друго- това е разликата ;)

sladkata_bebz
07-13-2008, 20:29
НЕГ

Axel_f
07-13-2008, 20:38
^ти пък като че ли като си била 7клас не си ги знаела наизуст. Сега може би не е така, защото не ви натискат много по математика( не ми обяснявай, че не познавам хора отНЕГ, защото не е така), но навремето е било така. Нормално- който има цели си ги гони. И да не са били зубъри системата в немската ще ги направи. При нас се залага на друго- това е разликата ;)

Дам, вие всички сте супер интелигентни, забавни и печени хора, ние сме тъпи "шибани зубари", не умеем да се забавляваме, сдухани сме... :) Колко ви завиждам просто :D

Вие наред ли сте..?!

И бтв колко човека от НЕГ познаваш? Интересно ми е на каква база си правиш изводите...1 на 1000?2ма на 1000? 3ма на 1000?4ма...?

За устатата зайка даже и не питам,ясно ми е, че се прави на интересна :wink:

Loshotia
07-14-2008, 05:54
Ами не- зубърите са по- малко просто, защото системата е различна.

Хората, които познавам и учат в НЕГ са около двайсетина- всички сега ще са 12клас.

Във всяко училище има всякакви хора- в това няма спор, говорим за онзи процент дето изпъква над останалите ;)

Bochko_banana
07-14-2008, 14:56
английското оле! :smt026 :smt026 :smt026

Axel_f
07-15-2008, 08:30
Ами не- зубърите са по- малко просто, защото системата е различна.

Хората, които познавам и учат в НЕГ са около двайсетина- всички сега ще са 12клас.

Във всяко училище има всякакви хора- в това няма спор, говорим за онзи процент дето изпъква над останалите ;)

Аз пък познавам целия си випуск (сега ще сме 11кл) , както и доста хора от долните и горните класове, има всякакви наистина, но като цяло са яки и свестни хора. Нито купони ни липсват, нито разни извънкласни мероприятия (като фашинга например) 8)

А за системата,за която говориш, предполагам става въпрос за лайстунг-паралелките. Там наистина е трудно и за да минеш и да изкараш добри оценки трябва да се напънеш. Защото за разлика от другите паралелки и особено от другите училища оценките не се пдаряват...Но накаря излизаш с диплома на немскоговорящ, която се признава навсякъде в Европа :-P

И бтв, ако обарзованието ни беше добро, демек каквото е било преди 20 години, в абсолютно всички хубави гимназии системата щеше да е същата...а не както сега масово невежество и лоша дисциплина, но висок успех и нереални дипломи...

soulja_girl4e
07-15-2008, 10:28

nai-hubavoto mnenie za nemskata dosega! =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Decu
07-15-2008, 10:56
Абе изобщо не е така..

Най-важното обаче е, че английската е най-добрата! :grin:

Хораа, цъкнете, моляя :Д http://prize.bg/Desko

Loshotia
07-15-2008, 12:28
И бтв, ако обарзованието ни беше добро, демек каквото е било преди 20 години, в абсолютно всички хубави гимназии системата щеше да е същата...а не както сега масово невежество и лоша дисциплина, но висок успех и нереални дипломи...

Не съм много съгласна. Всичко си е до хората и човека в частност. Като има няколко гимназии като например НЕГ,АЕГ,ИЕГ...и разни такива дето отпред имат цифричка 1 или 2...някак си хората се доверяват и са убедени, че това ще им даде най- доброто. Именно заради това е и такъв наплива към тези гимназии. Но познавах хора(от бившия ми клас), които въпреки че примерно са се панирали на приемния изпит и са изкарали по- ниска оценка, учат езика и го знаят на такова ниво, каквото и аз. Това, което се опитвам да кажа същност е, че липсва ценностна система и родителите са много виновни- децата/връстниците ми да не знаят за какво същност служи училището и, че това, което го правят там го правят не заради "ши*аната даскалка", а заради себе си.

schmetterling
07-15-2008, 14:09
Drama Queen да мълчи, че чак ми е смешно. По - тъпо не можа ли да се изразиш?
Немската си е супер даскало, учениците са супер яки : ) На випуск има по макс 10 зубъра и си правим купона. Тъй че недей говори прибързано, зайке ; ) Във всяко даскало си има наблягащи повечко на ученето, не прави немската с най - големия процент.За да си влязъл в най - елитното даскало в София, не е задължително да си ' шибан зубър'.

_Drama_Queen_
07-15-2008, 14:26

schmetterling
07-15-2008, 14:32
Какво мнение като дори не познаваш сигурно и 20 човека?... Хахахаха мнение, звучи все едно говориш от дългоооо наблюдение на учениците в немската.Сори, извинението ти не е прието хах.Ае дано те фраснат с голям морков есента.
ПП: Не се изразявай като депут(ка)атка : )

darking
07-16-2008, 08:43
Какво мнение като дори не познаваш сигурно и 20 човека?... Хахахаха мнение, звучи все едно говориш от дългоооо наблюдение на учениците в немската.Сори, извинението ти не е прието хах.Ае дано те фраснат с голям морков есента.
Да я фраснат с морков :shock: :lol:

Axel_f
07-16-2008, 15:48
Да я фраснат с морков :shock: :lol:

Може и с голяма тлъста зелка :grin: :lol:

*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
07-16-2008, 16:20
Абе глупости...немската според мен е хипер мега по-яко даскало от английската...познавам мн хора там и са ми казвали само хубави неща...е верно,че сградата мяза на болница,ама е яко и централно място с хубаво обучение и най-важното мега пичовете са там :-P

desityyy
07-16-2008, 16:23
незнам защо но смятам че 91 е по добра от 1АНГ чувала съм мн добри отзиви, но 1 АНГ са я завършили мн извесни личности

kral_94
07-28-2008, 08:52
Mi az wlqzox w 91NEG s bal 34.75!!!Preporu4vam ti Nemskata.W 1AEG y4itelite vlizat pqni v 4asovete

miss_asi
07-28-2008, 19:03
Що за въпрос?! Много ясно че 1НЕГ!!!! В 1АЕГ повечето момичета стаа кифли или стаат още по-тъпи!

Loshotia
07-28-2008, 19:21
Що за въпрос?! Много ясно че 1НЕГ!!!! В 1АЕГ повечето момичета стаа кифли или стаат още по-тъпи!

Като ти гледам постовете и профилите по сайтовете за запознанствата, едва ли може някой да стане по- тъп от теб.

D3m0n
08-20-2008, 13:01

Mного ти благодаря :-x :-x :-x

Loshotia
08-20-2008, 13:33
^ти пък какво се връзваш?

crazy_elf
08-20-2008, 15:53
ХОра не се карайте така,мисля,че трябва да спрем този спор за това кое училище е по-добро,навсякъде има готини хора,а пък къде са по-добрите учители никой не може да каже,защото няма как да учиш във всички училища,за да прецениш къде образованйето е най-добро.За всяка гимназия се пускат гадни слухове и споровете тръгват оттам. :smt014 :smt014 :? И естествено,че всеки си има най-големи симпатий към своето училище и то винаги ще е номер 1,за него. :)

D3m0n
08-21-2008, 18:50
^ Всъщност не е вярно.Аз учех в най-скапаното училище,което може да се създаде,но понеже нямаше по-хубаво в моя град-реших да изчакам там докато кандидатствам.Ето доказателство,че има хора,които не си харесват училището. :D

letilili
08-21-2008, 19:10
Ако трябва да избирам между тези двете бих избрала 91 НЕГ