View Full Version : REVNOST
Ревността може да се превърне в много сериозен проблем в отношенията между двама влюбени особено ако не си вярват. Това наистина е най-малкото тъжно, защото ревността е способна да разруши нещо прекрасно. Но нека се запитаме какво бихме правели без нея, как бихме се чувстали, на кого е нужна???
fuck_me_pls
07-05-2008, 12:37
Според мен всеки, който обича изпитва поне малко ревност.
Обаче не всеки я показва.
По мои наблюдения, тези които силно ревнуват и съвсем явно го показват, са хора с комплекси и адкси неуверени в себе си. Това не е проблем в партньора, а в самия ревнивец.
Тя не е доказателство за силна любов (не значи, че когато силно ревнуваш някой, много силно го обичаш!) Това е проява на собственически чувства. Ти казваш на другия "Ти ми принадлежиш, и за това нямаш право да говориш с никой друг, да се виждаш с никой друг и тн.." и всяко едно действие бива възприето като някаква добре замислена конспирация срещу ревнивеца...
Ревността може само да погуби любовта и доверието между двама човека. : ) : ) ;) ;)
REVNOSTA V GRANICI E POLEZNA NE MISLITE LI ?
fuck_me_pls
07-05-2008, 12:41
:shock: :shock: :shock: Някой може ли да ми обясни кои точно са тези граници и да ми посочи поне една разумна полза от ревността :shock: :shock: :shock: :shock: ?!?
Това "чувство",независимо дали го показваш или държиш в себе си,докарва всичко до неминуемо и бавно самоунищожение!Какво постигаш с ревността?!Така ще задържиш партнъора си?!Ще го/я предпазиш от това да ти изневери?!Ще запазиш връзката си?!Ще успееш,ревнувайки,да се насладиш пълноценно на времето,през което сте заедно? :? !На него/нея като личност,стремежи,характер?! Наистина не го разбирам това нещо с ревността! :? Може да има силна и красива любов,чувства-както искате го наречете и без ревност!-и,повярвайте,това дава такава свобода и увереност. :) ....!Защото си свободен да обичаш-да дадеш обич и да получиш такава без ограничения,подозрения,игр ички и разните му там дивотии ;)! :) Свободен си да бъдеш ТИ-ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ/и затова интересен,различен от масата/-колкото и наивно да звучи :-P :-P :-P :-P ;) ;) ;)
fuck_me_pls
07-05-2008, 14:06
P.S-to4no ti s revnost nqma da spe4eli6 ni6to!!
Wrathchild
07-05-2008, 14:10
Ревността е напълно нормално състояние, когато обичаш някого. И да, полезна е, защото ти пука за човека до теб. Някой път ако излезе с някоя приятелка няма нищо да ви жегне? Поне малко? Айде бе. Има разлика между чувство за собственост и ревност.
NaNa_SladuRana
07-05-2008, 14:37
Страхотна тема :)
Аз не ревнувам и не ме и нужно 8)
DaHuTyYyY
07-05-2008, 14:41
Някъде бях чела, че ревността не се появява когато обичаш някой, а когато те е страх да не го загубиш. И според мене е така, но няма нищо лошо от малко ревност, тя укрепва връзката и в малко количество е здравословна
Определено :)
Ревността доказва обичта донякъде, но само тази, дето е в границите на нормалното :Ь
prettyIdeath
07-05-2008, 14:53
Аз например ревнувам дори и от момчета :D когато им обърне внимание, а аз остана на заден план... болестно състояние е моето :-D
Иначе му вярвам и ревността ми се дължи повече на това че ме е страх да не го загубя.. ;)
Spider4eto
07-05-2008, 14:57
О и аз го ревнувам от най-добрия му приятел. А пък му имам огромно доверие, просто като си представя примерно, че някакво момиче го гледа и полудявам, ама и той е същия 8-)
soulja_girl4e
07-05-2008, 15:01
Аз например ревнувам дори и от момчета :D когато им обърне внимание, а аз остана на заден план... болестно състояние е моето :-D
Иначе му вярвам и ревността ми се дължи повече на това че ме е страх да не го загубя.. ;)
hah i az sym taka :razz:
huligankata
07-05-2008, 15:08
Ревността в граници наистина е полезна. Не е приятно да е болесно състояние, но не е и приятно да я няма изобщо - тя ти показва, че на човека му пука за тебе иска да е с тебе и т.н. Защото нека си признаем - кофти ще е човека до теб да не му пука дали излизаш с момче или момиче, дали някой те сваля и т.н. .. Обаче когато е в повече наистина усложнава много отношенията ..
Ревността е нещо напълно нормално.Естествено при някой хора е повече,при други по-малко.
dark_angel_7813
07-05-2008, 15:41
Според мен всеки, който обича изпитва поне малко ревност.
Обаче не всеки я показва.
По мои наблюдения, тези които силно ревнуват и съвсем явно го показват, са хора с комплекси и адкси неуверени в себе си. Това не е проблем в партньора, а в самия ревнивец.
Тя не е доказателство за силна любов (не значи, че когато силно ревнуваш някой, много силно го обичаш!) Това е проява на собственически чувства. Ти казваш на другия "Ти ми принадлежиш, и за това нямаш право да говориш с никой друг, да се виждаш с никой друг и тн.." и всяко едно действие бива възприето като някаква добре замислена конспирация срещу ревнивеца...
Ревността може само да погуби любовта и доверието между двама човека. : ) : ) ;) ;)
+1 :) :) :) Съгласна съм :) :-) :-) :-) :-)
partychild
07-05-2008, 16:10
Ревността е напълно нормално състояние, когато обичаш някого. И да, полезна е, защото ти пука за човека до теб. Някой път ако излезе с някоя приятелка няма нищо да ви жегне? Поне малко? Айде бе. Има разлика между чувство за собственост и ревност. ;-)