View Full Version : Не знам какво да правя ;(
Обичам майка си.Никога не бих я ядосала нарочно или нещо такова.Но преди 2 дена трябваше да замина при баба и дядо...При тях също имам комп и...трябваше да изключа скайпа си от София,за да може,като отида на другото място там да си го ползвам.Майка ми,обаче,понякога ми чете чатовете и аз много се дразня.Винаги съм й казвала какво правя и ако я интересува нещо,никога не съм криела от нея...Просто това ме дразни,че иска да ми чете...А аз си пиша с много хора и понякога доста фрапиращи работи,които не искам да разбира.Не,че са кой знае какво де...Но това си е моето лично пространство и когато тя навлиза в него ми става ужасно гадно!Говорили сме на тая тема и тя все казва,че ще престане,но понякога пак го прави и след това се изпуска пред мен,че е чела...
И за това в деня,когато трябваше да замина,аз се отписах от скайпа си в София...Знаех,че тя никога не би ми разбрала паролата и не се притеснявах.Но и не помислих,какво ще си каже тя,като разбере...Дори не й казах...Разбра чак,когато пристигнах при баба и дядо и то по телефона...Много се ядоса.Но аз не разбирах какъв е проблема,защото тя можеше да влезе в стария ми скайп и от там да държим връзка...Или пък от айсикюто,което в последствие разбрах,че се е преебало. :-o
Извиних й се,че не съм й казала,но тя си мислеше,че е нарочно...Днес си говорихме по телефона и тя каза,че все още не е забравила това,което съм направила и,че постъпката ми била много грозна...Щяла да ме лиши от много работи,като се върна в София...Това най-много ме издразни,защото освен,че се държа грубо и като ми каза,че ще ме лишава ми стана гадно...Понеже ми беше дала да отида до един град,за да се видя с едно момче.Тя знае,че много го харесвам...
Та или ще ми забрани да се видим или ще ми спре нета...
Какво да направя за да я омилостивя?Постоянно се опитвам да не се карам с нея,държа се мило,но имам ччувството,че го прави на инат! :-x :-x ...Моля ви се,дайте ми съвет,защото ще откача,а много искам да се видя с това момче. :(
Pedigree
07-10-2008, 17:27
Първо, само да попитам, ако не се лъжа, ти си на 14?
А като прочетох това с пътуването до друг град за момче, хмм, и аз да ти бях майка, щях да се замисля дали да те пусна.
А това за четенето на чатове и другите неща, доста тъпа постъпка, породена явно от недоверие от страна на майка ти. Явно си мисли, че криеш нещо от нея, и се мъчи да го разбере, като чете чатовете.
Няма как да се оправят нещата сами, трябва да поговорите. Обясни й че това е твоят живот, твоето лично пространство, където тя няма място. Кажи й че не искаш да се карате повече, че не криеш нещо лошо. Трябва да ти повярва.
А друг вариант е да си триеш хронологията. ;)
Да,на 14 съм,но аз няма да пътувам сама...майка ми ще дойде с мен.В града на момчето тя има стари приятели,които не е виждаа от много отдавна и искаше да ги види...И не мисля,че смята,че крия нещо,защото ми има пълно доверие.Тя ми споделя какво ли не...Когато искам да отида някъде винаги ми е давала(става дума за пределите на София).Дори сама ми е казвала,когато съм я питала дали ми има доверие:"Да имам ти пълно доверие,просто ми е интересно да видя какво толкова си пишеш."
Ето това е...Интересно й било... :-x ...И аз й викам:
-Добре бе,жена,като ти е интересно толкова,питай ме бе!Защо трябва да ми четеш хронологийте!?
-Добре,добре...няма повече.
И след няколко седмици-пак. :-o
Pedigree
07-10-2008, 17:42
Еми, явно с молби няма да стане. Остава вариантът да си триеш хронологията. ;)
Вече започнах да го правя...Но и напоследък ми идва да ходим на психолог :D ...Тая жена ме побърква понякога...Няма ден,в който да не сме се заяли...Ето,дори сега-при баба и дядо...Пак не мога да се отпусна,заради нея. :-x
Както казва баба"Два остри камъка брашно не мелят".
Готова съм да преглътна гордостта си,достойнството си...Само и само да ми позволи да отида...И да не ми спира нета!...Та какво е човек без лично пространство?! :( ...Е,какво да й кажа???
Pedigree
07-10-2008, 17:51
Тя па все едно ще се навие да отидете на психолог. 8-)
Освен да й мелиш все това на главата, да се надяваш да спре, друго не знам какво ще послужи. Изглежда, майка ти е крайно тежък случай. :-)
:lol: ...Мхм...Но си е моя и за това си я обичам...Но въпросът ми беше друг...Какво да й кажа,за да ми даде да отида в града на момчето и да ми остави интернета?...
Само да кажа,че вече влязох в айсикюто и вече мога да държа с нея връзка...Писа ми съобщение,че ме обича,но може все още да ми е сърдита,аа аз не искам да повдигам този въпрос...
:lol: ...Мхм...Но си е моя и за това си я обичам...Но въпросът ми беше друг...Какво да й кажа,за да ми даде да отида в града на момчето и да ми остави интернета?...
Само да кажа,че вече влязох в айсикюто и вече мога да държа с нея връзка...Писа ми съобщение,че ме обича,но може все още да ми е сърдита,аа аз не искам да повдигам този въпрос... ...Ъ,можем да си пишем,обаче сега тя нещо не знае как да влезе в нейното,защото аз по погрешка й влязах,обаче сега съм си в друго.
С така обич и нежност ми каза"Не ме ядосвай,че като ти дойда там не знаеш на какво ще те направя!"... :-o
ludo_momiche
07-10-2008, 18:31
А като прочетох това с пътуването до друг град за момче, хмм, и аз да ти бях майка, щях да се замисля дали да те пусна.
А това за четенето на чатове и другите неща, доста тъпа постъпка, породена явно от недоверие от страна на майка ти. Явно си мисли, че криеш нещо от нея, и се мъчи да го разбере, като чете чатовете.
Няма как да се оправят нещата сами, трябва да поговорите. Обясни й че това е твоят живот, твоето лично пространство, където тя няма място. Кажи й че не искаш да се карате повече, че не криеш нещо лошо. Трябва да ти повярва.
Много вярно,аз съм на същото мнение от начало до край.. :) Имам една позната,която направи същото,изненадвам се,че имам майки които разрешават пдобни "пътувания" заради момче..( също на 14 ако и авторката е на толкова) :-D ...Иначе и майка ми понякога има тъпия навик да наднича и даже понякога да изпраща някакви емотиконки неподходящи за случая,което е мноого глупава постъпка...но..има една разлика,не би ми забранила да си изляза от скайпа и за подобно нещо да налага някакви накзания..да има късмета.. :-x Айде успехчета!!! :-)
sladur4etyYy
07-10-2008, 18:49
+1 бтв аз никога не бих разрешила на наще да ми четат хронологийте. както аз не им се меся, така и те трябва да ми уважават правото на лично пространство :?
schhhhhhh
07-10-2008, 19:00
Майка ти е много любитна :-D Май единственото,което можеш да направиш ,е да й се опъваш и да й мрънкаш да ти позволи да отидеш до онова момче.
Az kato ne iskam nikoi da mi chete xronoto prosto si go triq ili si otpisvam skype i taka pak koito mrunka da si mrunka vse nqkoga shte my mine ;]] Probvai taka da pravish ili si otpisvai skype ili si trii xronoto. Drygi varianti ne vijdam :)
Мога само да споделя как преди седмица-две открих половината си блог разпечатан в А4 формат в плика на майка ми...
Ще си замълча...
Seducti0n
07-10-2008, 19:34
Диди, ще ме прощаваш за проявеното неуважение, спрямо принципите на майка ти, но имам чувството, че тя те третира като 10 годишна.Може и на 14 да си, но определено има защо да ти вярва.Знам го това нещо, защото и от форума и от лайф контакта ни преди време си пролича, че си отговорно и зряло момиче и няма причина да те подлагат на такива щателни проучвания, все едно майка ти е от разузнавателен концлагер. :D
За мен подобно отношение не е нормално и ако сега не тропнеш по-настоятелно с краче в знак на несъгласие, не знам кога ще го направиш....
Другото, което ако твоята постъпка с отписването от скайп е грозна, то не знам нейната каква може да се нарече..., не е права да се държи така... :?
sasha_90
07-10-2008, 19:53
Не си ли много малка да ходиш сама в друг град и то заради момче?На мястото на майка ти не бих те пуснала,опасно е.Майка ти се тревожи за теб и затова ти чете хронологията,все пак си на 14.
Не си ли много малка да ходиш сама в друг град и то заради момче?На мястото на майка ти не бих те пуснала,опасно е.Майка ти се тревожи за теб и затова ти чете хронологията,все пак си на 14. Няма да ходя сама,ами майка ми ще дойде с мен.В града тя има стари приятели и иска да ги види.И там ще отседнем за 2-3 дена най-много...Просто ще се видя с момчето за няколко часа.Но няма сама да ходя до града.