PDA

View Full Version : Бихте ли зарязали ученето заради гаджето?

hottie_girl
07-13-2008, 19:09
Пускам тази тема тук,защото искам да чуя и мнението на други,техните съвети :oops: Значи, имам приятелка,която си хвана гадже миналата година и твърдеше в началото,че е само увлечение. Но към края на 12 клас изръсва,4е не иска да кандидатства това ,което иска в София да речем само за да е по-близо до гаджето,който не учи,а работи и не мойе да си зареже работата заради нея.Колкото и пъти да се опитвах да я разубеждавам тя не слушаше и сега ще остане без образование само заради някакъв си. Аз лично не бих го направила. А вие какво бихте сторили на нейно място????? :neutral: И на мое съответно?

kuklichka_bg
07-13-2008, 19:11
mi az ne bih go napravila

superb
07-13-2008, 19:12
Не , в никакъв случай.

hgfh
07-13-2008, 19:30
не бих го направила захтото ако момчето ме обича би ме изчакало да завърша или може би би дошъл с мен... ако момчето наистина държи на мен ще ме последва.

desity_1936
07-13-2008, 19:30
ами кво да ти кажа живота си е неий :) а ти можеш само да и говореш да не го прави , ама ако ве4е е решила няма смисал :)

*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
07-13-2008, 19:42
ами правила съм го няколко пъти... :-D

ivito_13
07-13-2008, 19:55
еми НЕ !!! но аз така направих ... и са кво .... духам !!!! приеха ме във 33-то :X:X:X

gree_girl
07-13-2008, 19:57
Не, защото това може да ровали живота ми занапред. Ако ме обича истински, ще ми вбезне в положението.

ThePowerOfLove
07-13-2008, 20:02
Не,не бих. :?

Nen0RmalniK
07-13-2008, 20:03
i za6to da ostane bez obrazovanie nali e zavar6ila 12 klas ??? ako govorite za vis6e obrazovanie tova si e nai golqmata glupost za tiq godini koito se kara vis6e edin priqtel iskara dostata4no pari da si kupi s-klasa i apartament v sofiq ....... 4isto gubene na vreme i pari [!] a gore nqkoi kaza 4e ako priqtelq i q obi4al 6tql da otide s neq. a ne e li sa6toto 4e kato tq go obi4a tq 6te ostane pri nego vmesto da hodi v selskata "sofia"

sladku_bebzi
07-13-2008, 20:59
Не , в никакъв случай.

bEbsI
07-13-2008, 21:05
i za6to da ostane bez obrazovanie nali e zavar6ila 12 klas ??? ako govorite za vis6e obrazovanie tova si e nai golqmata glupost za tiq godini koito se kara vis6e edin priqtel iskara dostata4no pari da si kupi s-klasa i apartament v sofiq ....... 4isto gubene na vreme i pari [!] a gore nqkoi kaza 4e ako priqtelq i q obi4al 6tql da otide s neq. a ne e li sa6toto 4e kato tq go obi4a tq 6te ostane pri nego vmesto da hodi v selskata "sofia"
Виж сега може и да е така(в България),висшето да не значи нищо. Но рано или късно на твоя приятел с ес-класата ще му свършат паричките.И няма да има мама меси,тати купи.Ще му бият шута да се оправя сам.Е и ?! Къде ще отиде с това мизерно средно..общ работник?! Ми те и там за повече пари искат с опит.А от къде тоя опит?! Я се опомни малко,бе! Образованието било глупост,глупост е за теб,защото си толкова тъп,че не виждаш по-далеч от носа ти! Айде със здраве,след 10 години ще си говорим! :smt003

П.С Относно по темата,че се отнесох.Ако отношенията им са сериозни момчето би разбрало и не би я карало да избира.Но ако все пак приятелят ми ме накара да избирам м/у него и образованието просто ще разбера,че това не е човека за мен.

WaterLilly
07-14-2008, 05:34
Според мен е много глупаво да си зарежеш образованието заради момче. Тя ще има един шанс да влезе някъде и след време няма да го има, а с момчето не се знае - може да скъсат. Докато чрез ученето ще си осигури работа и бъдеще. :-o

BeboP
07-14-2008, 07:31
Трябва да съм много заслепена и заблудена, за да предпочета него пред образованието си. Дори да съм убедена, че е любовта на живота ми, на първо място поставям себе си, в случая - образованието. Не знам как стоят нещата при тях, т.е. на какво ниво е връзката им, но в крайна сметка всеки решава сам за себе си какво ще прави и поема отговорност за избора си. Защото утре, ако евентуално отношенията им се влошат и връзката се разпадне, твоята приятелка неминуемо ще осъзнае къде е сгрешила - ще бъде кофти... Е, не пожелавам подобен развой на събитията, нека се обичат хората. http://kolobok.us/smiles/standart/agree.gif
А пък сега се сещам и за друго - защо и двамата не отидат да учат догодина, примерно?? И всички ще бъдат доволни. http://kolobok.us/smiles/standart/meeting.gif
Иначе ти би трябвало да си била наясно още в самото начало, че да се опитваш да я разубедиш (вразумиш) е обречена кауза - любовта е сляпа...

milotyy
07-14-2008, 08:43
Трябва да съм много заслепена и заблудена, за да предпочета него пред образованието си. Дори да съм убедена, че е любовта на живота ми, на първо място поставям себе си, в случая - образованието. Не знам как стоят нещата при тях, т.е. на какво ниво е връзката им, но в крайна сметка всеки решава сам за себе си какво ще прави и поема отговорност за избора си. Защото утре, ако евентуално отношенията им се влошат и връзката се разпадне, твоята приятелка неминуемо ще осъзнае къде е сгрешила - ще бъде кофти... Е, не пожелавам подобен развой на събитията, нека се обичат хората. http://kolobok.us/smiles/standart/agree.gif
А пък сега се сещам и за друго - защо и двамата не отидат да учат догодина, примерно?? И всички ще бъдат доволни. http://kolobok.us/smiles/standart/meeting.gif
Иначе ти би трябвало да си била наясно още в самото начало, че да се опитваш да я разубедиш (вразумиш) е обречена кауза - любовта е сляпа...

+1 :oops:

hottie_girl
07-14-2008, 10:39
Да,BeboP,права си за това,че и двамата би било хубаво да отидат да учат,но този неин приятел сега има бизнес и не иска да се мести на друго място. А колкото до сериозността на връзката им- и двамта познават роднините на другия, спят в къщите и на двамата, родителите има нямат нищо против :? Но ако питаш мен тя ще осъзнае каква грешка е направила,но вече ще бъде прекалено късно и само ще съжалява за избора си. Поне аз така си мисля :?

_FaShIoN_
07-14-2008, 11:06
Не,разбира се... :)

desityyy
07-14-2008, 11:34
Никога няма да зарежа училището даради гаджето.Жизнено важно е за мен понеже трябва д имам хубава диплома и ученки а и наще може би ще ме накажат

SuNsEt
07-14-2008, 12:05
Еми да...то като си влюбен вършиш простотий...И после съжаляваш...Колкото и да обичам някое момче,не бих го поставила на 1во място,ами на 2ро...Защото без образование...като се разделим и аз кво?!Оставам си на сред нищото...Пък и найстина,ако ме обича,ще ме изчака.

hgfh
07-14-2008, 12:30
на една най добрата ми приятелка майка и учела право срещнала баща и зарязала правото защото той не искал да я изчака и са се оженили... сега толкова мн сужелява че си нямате и на идея

zelenooko_kote
07-14-2008, 13:53
Не , в никакъв случай.

saglasna sam

vio
07-14-2008, 14:07
ne absurt 8) :D 8)

amazonkata90
07-14-2008, 14:57
По принцип - не. Но нали знаете, че когато човек е истински влюбен, може да направи всякаква лудост.

Bochko_banana
07-14-2008, 14:58
Естествено че да :-P 8-) 8-)

VerryBerry
07-14-2008, 16:07
Не бих го направила.Е,може да ме разсейва,но само толкоз

Bubbly
07-17-2008, 18:13
Не бих се обезличила заради никого. Не сът такъв тип, човек който да е зависим от нечии други прищевки. Не бих направила нищо, което не искам. По принцип категорично не бих си зарязала образованието заради момче, но пък знае ли човек какво може да стане? 8) Във всеки случай тъпо е да отговарям сега .

lisi4ety
07-17-2008, 18:20
Не бих!
Най-малкото не си заслужава, защото още утре може да скъсам с гаджето и после ще съжалявам яко!

Seducti0n
07-17-2008, 18:28
Vij sega priqtelkqata ti, struva mi se e na dostatuchno godini za da moje sama da preceni koe bi bilo nai)dobre za neq)
Spored men e postupila prekaleno neobmisleno, emocionalno i glupavo dori, zashtoto gadjeta shte ima vuzmojnostta da si namira cql jivot, no obrazovanie ne poluchish na vreme si e golqm propusk

Tq edin den shte osuznae greshkata si, no za sujalenie nqma da ima vuzmojnpstta da vurne vremeto nazad i da zapoche vsichko otnacalo
jalko za neq, oshte po-jalko ako e imala neobxodimiqt potencial :?

love_bites
07-21-2008, 07:55
hottie_girl права си затова че се опитваш да я вразумиш,но не мисля че ще те послуша...Била съм в същата ситуация(е естествено не толкова сериознa) и си зарязах ученето заради някакъв....няма смисъл да го прави просто защото след 6 месеца или повече те може и да не са заедно и тя ще е сама(дори образование няма да има)..Мисля че ти трябва да направиш сичко възможно да я вразумиш и може би да и покажеш тази тема :)

AliceSw
07-21-2008, 08:33
вие сте е*ати забитите същества...като коне с капаци...айде ся е завършила 12-ти клас, трбява да е студентка веднага...в повечето държави, е нормално човек да си взема година или две почивка между висшето и средното...просто малко свобода...да попътува из света...

към "приятелката" - остави момичето да си живее собствения живот...може да не се чуства добре подготвена, затова да оставя за догодина, може да не може да си позволи да следва в момента...може и хиляди други неща...а щом хората се обичат, те ще си преценят...ако скъсат след година, или две, няма за има никакъв проблем да учи и тн

ThunderGoddess
07-21-2008, 09:25
Значи ето я моята гледна точка: Когато двама човека се обичат истински, те не си пречат по никакъв начин на духовното развитие ... смисъл той не би трябвало да я спира тя да се образова. Смятам, че човек трябва да си има приоритети в живота и един от най-големите е образованието, защото осигурява бъдещата реализация на човека. Дори това да е любовта на живота си, за в бъдеще тя трябва да може да изкарва пари и да работи нещо, а това със средно образование не става. Смятам, че постъпва адски неправилно, понеже по този начин ще увисне на гърба на родителите си. alice sw, прав/а си, че хубаво човек да си вземе една заслужена почивка след толкова много учене ... цели 12 години все пак, но е факт, че човешкия мозък е така устроен, че след време нещата започват да се збаравят. Затова е желателно човек докато не е излязъл от форма след 12 клас, да си влезе във ВУЗ и да свърши и тази работа. Аз не мисля, че висшето образование по някакъв начин спира личния живот на човека, просто трябва да се намери някакъв компромисен вариант и двете неща да вървят заедно. :)

didi_baby
07-21-2008, 12:09
Боже едно момиче в мойто даскало тая година роди та това ли няма да направи :(

slunchiceto0
08-01-2008, 06:57
е тфа си е сериозна работа....щом става въпрос за образование...тя вно ли осъзнава какво ще изгуби и колко врати си затваря по този начин....адски глупаво решение според мен...явно не е узряла до толкова и не мисли за бъдещето си..

Izzy_
08-01-2008, 08:20
Не,не бих.Все пак за всичко си има време.

1994_gabi_94
08-01-2008, 10:19
[size=18]аз лично не бих заради гаджето си да зарежа учението има време за всичко все пак няма да учиш 24 часа на ден има достатъчно време и за двете.

1994_gabi_94
[size=18]аз лично не бих заради гаджето си да зарежа учението има време за всичко все пак няма да учиш 24 часа на ден има достатъчно време и за двете.

1994_gabi_94

1994_gabi_94
08-01-2008, 10:25
аз лично не бих зарязала учението заради гаджето си все пак в денонощието има 24 часа и през всичките тези часове неможеш непрекъсното да учиш има достатйчно време и за двете

Baby_b
08-01-2008, 16:00
Не, но в тоя живот нищо не се знае аз по принцип мн рядко си харесвам някого, камоли да се влюбя, ако стане така някой ден ще се надявам да ми е останало малко акъл да преценя, че трябва първо да уча
За всичко си има време 8-)

TheGirlNextDoor
08-01-2008, 17:13
НЕ :?

na1xn
08-01-2008, 17:21
azZZ ne u4a :D

kifla
08-01-2008, 17:32
Определено не бих оставила ученето,шанса на всеки за по-хубаво бъдеще заради гаджето...в никакъв случей!

stelenceto1
08-01-2008, 17:40
Не бих жертвала образованието си, но дори и да ми хрумне нещо такова приятелят ми не би позволил да си провалям бъдещето. Много пъти ми е казвал първо ученето, после др. неща. Даже се е случвало като бягам от час (а то се случва често де) да ми се кара :-D

4eere6ka_kiss
08-01-2008, 18:57
Не :D

4eere6ka_kiss
08-01-2008, 18:57

4eere6ka_kiss
08-01-2008, 18:58

miss_disgrace
08-01-2008, 21:29
:? Не вярвам,че ще се намери човек,който толкова да обичам,че да зарежа образованието си.Професионалната реализация и интелектуалното развитие изобщо са приоритет за мен,поне за момента.Но въпреки това смятам,че не си заслужава за един човек да провалиш бъдещите си планове.Но все пак-всеки си преценява 8)

taffy
08-01-2008, 23:00
НИКОГА!! И то заради идиоти. Братовчедка ми, тя сега завърши 12кл. и сега ще заминава за Благоевград да учи право. Гаджето и заминава с нея. Той не учи, работи, ама се мести там. Явно там ще работи, което е мн добре и за двамата..

martyy
08-01-2008, 23:01
wij da zareja gajeto zaradi y4ene da ... ama y4eneto zaradi gajeto NIKOGA !!! :?

елиена
08-01-2008, 23:03
НЕ! :)

Vikitooo
08-02-2008, 04:08
Не! Ако ми е мечта, никога няма да оставя мечтата си за нищо на света! Никога, и за никoй!

Crissy [*]
08-02-2008, 06:39
Това е най-голямата глупост според мен .. Колкото и да се обичат .. Ми и мойто гадже искаше да си остана сега след 7 клас в старото даскало,защото той се премести в колежа,ама аз си отидох там където ме приеха след изпитите .. Просто не исках да си оставам в 28мо :D

Ellie
08-02-2008, 07:03
Не.

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-02-2008, 11:47
Ами защо не я посъветваш той да отиде с нея в София ?!
Тук каточели ще има достатъчно работа :?
Аз бих ест или поне бих измислила начин в който да сме заедно ;)

ElisaDay
08-02-2008, 11:55
Не.

Verliebt_Maedchen
08-03-2008, 10:59
Това всъщност е доста често срещан проблем... И една моя приятелка също се замисля за такова нещо, но тя поне си има и други причини. Подкрепям мнението на останалите (тя да следва, защото след време ще е ако не невъзможно, то поне много трудно, а за гаджето - не се знае...). Продължавай да и говориш, може и да има успех. Но в крайна сметка животът си е нейн и ти не можеш да и кажеш какво да прави :?

nqkfa_malka
08-03-2008, 14:21
Ми не, не бих... винаги може да се намери компромисно решение :)

TheNewReligion
08-03-2008, 14:25
Аз лично в никакъв случай не бих постъпила като твоята прителка. Гаджето едва ли ще ми осигури престижна работа , със средствата от която да успявам да се издържам .

Inalcanzable
08-03-2008, 16:12
В никакъв случей!!! :?

Outlaw4Life
08-03-2008, 16:39
Не

sweet_bunny
08-03-2008, 16:58
Аз в никакъв случай не бих оставила учението и възможноста да имам висше образование на страна.Ако гаджето на твойта приятелка я обича истински ще я убеждава да влезе в университет и да си завърше висшето и след това да са заедно.Но все пак всичко е в ръцете на приятелката ти.

unfaithful1234
08-03-2008, 17:22
Никога не бих го направила! :) Какъвто и да е той..някъв капут! :D

LizZz
08-03-2008, 17:43
Тц!

didivid
08-03-2008, 18:06
Бе... да! Ще зарязвам аз ученето, заради някакъв, който дори не съществува! :lol:

SeXyL[!]Nk@
08-03-2008, 18:13
Не бих оставила образованието си....заради гадже...някъ'в,който примерно ще ми бие шута след ден 2,или пък след седмица аз ще бия неговия... 8-)
Дори да го обичам,не бих пожертвала висшето и кариерата си заради мъж.Просто не си заслужава усилието.........после да му родиш челяд 8-) ...и той да те остави с челядта ти най- безцеремонно и нагло.

soul1199
08-03-2008, 19:37
az ne bih zarqzala dskto ,zaradi nqkvo si gadje,gadjeta po put i nad pat,kaji i da se stegne,6 oto bez obrazovanie nakude,koi 6a q zeme :?

nasi141
08-04-2008, 12:35
не в никакъв случай не бих го направила това.предпочитам да си завърша образованието и да имам хубава работа,отколкото да се занимавам с някакъв.мъже има колкото си искаш.

sexy_baby_originale
08-04-2008, 13:57
Любовта е важно нещо в живота,но имайки на предвид,че няма да ме помогне много в професионална сфера,предпочитам да си завърша образованието,защото то е много важно.Ако човека до мен ме обича истински,ще ме разбере и ще ме подкрепи!

pOiSoN_kIsS_94
08-05-2008, 18:56
м..не..не бих го направила :-o 8-)

hiphopDancing
08-05-2008, 19:09
Зависи, бих се опитала да съчетая двете неща...Но ако съм срещнала любовта на живота си, предполагам че да :D

И моя съвет е остави приятелката си сама да реши кое я прави щастлива..., щото в крайна сметка не живеем за някви градиозни успехи, много пари и т.н., живеем за да сме щастливи... 8)

fan_3dg
08-13-2008, 13:26
ne bih ostavila makar che sega sum oshte dosta malka i ne mislq che sled 5 godini shte sum na mnenieto si no nIATINA NE BIH ISKALA DA STAN TAKA

hottie_girl
08-13-2008, 13:51
Аз също на съм на твърдото мнение,че това е недопустимо,но не мога да и налеля акъл в главата и това си е :o Не ще да ме слуша и затова сега щяла да живее с него и да работи нещо като сервотъорка май... Много ме е яд за нея,защото съм убедена,че един ден ше съжалява адски за това си решение :cry:

it_ends_tonight_
08-15-2008, 13:03
ООО! Не оставям учението и за папата даже!

EverythingButTheGirl
08-15-2008, 13:35

+1 ;)

любовта е сляпа,а лудостта я води за ръкa ^^

ImmortalForever
08-15-2008, 17:04
Абе не казвайте голяма дума.И аз казвах така."Пф, заради него ли бе?хаха!Стипендията е моя!" и всекакви величия.Ама стана така че си хванах гадже..и почнах доста д абягам от часовете..В смисъл вясках се за 1 2 часа и веднага при него... И той бягаше от часове(беше 12 клас) ама на него не му правиха такъв проблем..После към края на годината ,точно бяха останали 2 седмици (най-важните) аз бях избягала цял ден при положение че нямах оценки по много предмети..И класната звънна на майка....и можете да си педставите 3-тата световна..както и да е..Не заради тази причина, но с гаджето скъсахме(кучета го яли тоз курвар мръсен :-x ) и завърших годината с 5.48 :-x :-x :-x и бях еиднствената в класа, която има такава тъпа оценка...Яд ме е!Яд ме е на мене си, на него..абее ужасно е!Не зарязвайте ученето си заради некаф гъз! И сега съм се зарекла-таз година( жива и здрава 11 клас съм) да си сядам на задника,да не поглеждам мъж и да си уча за кандидатстването !!Пф,тъпи мъже! :-x

pifiella
08-15-2008, 18:37
Не , в никакъв случай.
и аз

opasnosladka
08-15-2008, 19:22
Не, Категарично!

porky
08-15-2008, 20:23
Не! :x в никакъв случай! :x Едно момче, ако е свясно, няма да иска това от мен :?

gothic_angel
08-16-2008, 14:00
Не :-D

Sweet_Play_F
08-16-2008, 15:13
Ми не,не бих.Ако ме обича ще разбере и ще намерим начин,ако не здраве да е.Mомчета много.. :mrgreen:

Samotno_Angel4e
08-16-2008, 16:29
В никакъв случай... :-o

lala_g1rl
08-16-2008, 17:57
колкото и да съм привъзана към момчето и колкото и да го обичам, не бих го направила, все пак ако се разделим и съм го направила само ще съжелявам, защото мом4етата идват и си отиват а шанса да учиш където си искал или да получиш определена работа след време не, е рядко, но все пак ... ;)

Angel_In_Disguise
08-16-2008, 23:27
Късам с него и си гледам живота.Все пак тфа е едно момче.Аз това бих направила :)

psychopath
08-17-2008, 02:31
аз така или иначе не съм особено ученолюбив 8-)

Samotno_Angel4e
08-17-2008, 08:13
аз така или иначе не съм особено ученолюбив 8-)
:razz:

nadiusha
08-19-2008, 10:56
Aз също не бих пожертвала бъдещето си заради някакво момче,което не съм сигурна ,че ме обича,след като аз трябва да се жертвам заради него,а той да щрака с пръсти.Ъбсурдно е някога да го направя.А пък от друга страна живоата на приятелката ти не зависи от него ама все пак тя си решава де :)