View Full Version : къде всъщност се крие щастието?
Здравйте. В момента ме терзае един много сериозен проблем. Тази година ще съм 12 клас. И идва момента когато се счита счита че съм достатъчо голяма, за да поема смело по своя път. Но по важното е да направя големия избор. Самата идея да уча във Франция ( аз уча във френска гимназия)е било винаги нещо като мечта ( дори не цел). Нямам много големи фин възможности, но поне за първата година ще се намерят пари. В момента тази мечта се превръща в съвсем реална възможност. С интерес се ровя в интернет, справочници и др и си представям как уча в университет който се намира в старинна сграда с голям двор където има хора от всякакви националности... И изведнъж се връщам в реалността. Най-важното е : щастлива ли ще съм там? Няма ли да бъда самотна (въпреки хората които ще срещтна), няма ли носталгията да е болезнена? Но най-гадното за мен е факта че си имам приятел ( знам че може да звучи наивно). Наистина не мога да си представя как ще замина и когато се върна всичко ще бъде безвъзратно променено ( защото скайп не е достатъчен за 3 години). Това момче наистина ме прави щастлива.Познаваме се от няколко години и всеки ден е незабравим с него. Адски мн съм сее привързала и не си представям как просто си тръгвам от живота му. Любовта му е нещото което топли сърцето ми, а и той ми е най-добрият приятел и близък човек....Но той е 1 год по-голям и е твърдо убеден че не иска да учи в чужбина, не харесва Франция или с една дума ако би заминал това означава да погази мечтите си и амбициите си ( в бг). И това значи че пътищата ще ни се разделят :cry: Ние крояхме планове да живеем заедно, просто се рабираме и обичаме страшно мн. С една дума той е единственото което не мога да остава тук :( Не мога да зарежа всичко с лека ръка. А и ако замина....не се знае дали ще се върна :( Другият вариант е да заминем двамата ( но както казах той е решил да остане в бг) и единственият начин да бъдем заедно в чужбина е в Америка ( там е част от семейството му. Но Америка е твърде далеч и не бих искала да живея или да уча там :( Къде ли всъщност е щастието? Това да учиш в чужбина е шанс, който не е за изпускане....Но и да си намерил духоната си половинка и да зарежеш всичко....от това боли повече.
Sunny_stz
07-14-2008, 13:38
Ami spored men nai-vajnoto e tvoeto bude6te...Lubov pod put i nad put,kato otide6 tam znae6 li kolko mnog ohora 6te sre6ta6.Shte se vlubi6 v drug,kolkoto i sega ne vuzmojno da ti zvu4i.Taka e....horata zaminavat i puti6tata im se razdelqt..tujno e,no posle sre6ta6 nqkoi po-dobur.Drug variant e da otidete da u4ite na edno mqsto ,no ne e garanciq 4e pak nqma da se otdale4ite..Chovek se promenq kato otide da u4i drugade.E,uspeh!
Blacklisted
07-14-2008, 13:42
Щастието е в комфорта :)
А приятелят ти е пич и аз съм твърдо решил да остана тук.
Просто знам, че не бих бил щастлив никъде другаде.
zelenooko_kote
07-14-2008, 13:49
Ami spored men nai-vajnoto e tvoeto bude6te...Lubov pod put i nad put,kato otide6 tam znae6 li kolko mnog ohora 6te sre6ta6.Shte se vlubi6 v drug,kolkoto i sega ne vuzmojno da ti zvu4i.Taka e....horata zaminavat i puti6tata im se razdelqt..tujno e,no posle sre6ta6 nqkoi po-dobur.Drug variant e da otidete da u4ite na edno mqsto ,no ne e garanciq 4e pak nqma da se otdale4ite..Chovek se promenq kato otide da u4i drugade.E,uspeh!
+1
Здравей по това което си написала ти личи че вече си голям човек и добре разбираш плюсовете и минусите на това да заминеш или да осанеш. Аз мисля че никой от нас тук неможе да те посаветва кое от двете решения е по-правилно защото се пак става въпрос за твоя живот и за много важно решение. Аз мога да ти кажа от опит че ако заминеш се приготви че няма да ти е никак лесно. Пожелавам ти успех с решението и дано вземеш това което ще енай-правилно за теб. :)
Нищо не е вечно и връзката ви няма да е. Във Франция ще си намериш много по добър приятел повярвай ми.. Там хората са много по-добри от тук и като заминеш няма да искаш да се върнеш.. Ще си намериш много приятели много по добри от тези които имаш в момента защото хората там са много по културни не са като тия тъпанари тук.. Така че моя съвет замини и се радвай защото не всички имат тая възможност. Аз нямам търпение да стана на тази възраст да мога да замина. Успех ;)
Rasbira se ce trebva da otides! Takov sans se pada vedns v zivota i ne trebva da go propuskas. Pristel ste si nameris vinagi, no tova da otides vav Francija i da obogatis sobstvenata si kiltura i vzpristeiata si nema da mozes da go napravis drug put.
Tam otnacalo ste ti e drudno, no sled malko ste sviknes i ste se radvas ce si zaminala!
Moeto mnenie e ce trebva da otides, no vse pak ti resavas!
Uspeh!
Water_lili
07-14-2008, 19:02
мога само да ти кажа ,че щастието е много субективно нещо и само ти сама можеш да решиш какво е важно за теб и какви цели имаш в живота си. Тъй като вече съм минала по този път мога да ти дам няколко съвета...1. направи избора ти зависим от това което ти самата искаш и смяташ за правилно и смислено за бъдещето ти, а не го свързвай с други хора, защото рано или късно те ще си отидат от живота ти и ще съжаляваш, че не си следвала мечтите си (може би само със семейството ти, но те ще са винаги до теб...). Дори в най добрищ случай да останете заедно с приятеля ти и да се ожените и да имате семейство ...винаги когато дойдат проблеми ще го обвиняваш,че заради него не си изпълнила мечтите си...
2. Бъди напълно сигурна ,че искаш да учиш в чужбина защото животът тук и следването не е като в бг... тук си съвсем сам и можеш да разчиташ само на себе си и определено не са много хората които са готови да ти помогнат...партитата също са рядкост, а и ако нямаш финансови възможности трябва да си достатачно издръжлива за да следваш и да работиш... трудно е,но аз не съжалявам че взех това решение и уча в чужбина въпреки трудните моменти...Но реши сама дали найстина го искаш ,защото видях много хора които се пречупиха пред липсата на партита,приятели и роднини... Пожелавам ти успех и да те приемат където искаш.
П.П може да ме поканиш на гости ако си в Париж :D
SabrinaAa
08-14-2008, 15:45
Ami spored men nai-vajnoto e tvoeto bude6te...Lubov pod put i nad put,kato otide6 tam znae6 li kolko mnog ohora 6te sre6ta6.Shte se vlubi6 v drug,kolkoto i sega ne vuzmojno da ti zvu4i.Taka e....horata zaminavat i puti6tata im se razdelqt..tujno e,no posle sre6ta6 nqkoi po-dobur.Drug variant e da otidete da u4ite na edno mqsto ,no ne e garanciq 4e pak nqma da se otdale4ite..Chovek se promenq kato otide da u4i drugade.E,uspeh! daam i spored mene! 8)